Descent: Journeys in the Dark (Second Edition)
Descent: Journeys in the Dark (Second Edition)
Videó beküldése

Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) társasjáték

társasjáték, 2018
Értékelem!

A Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 2 óra is lehet. A játékot 2012-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb tematikus játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a...

A Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 2 óra is lehet. A játékot 2012-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb tematikus játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít az akció pontok, a moduláris tábla, a váltakozó képességek, a szövetségek és a pakli tervezés mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Küzdj szörnyekkel, és fejleszd karaktereidet egy mindenki Overlord elleni fantasy kampányban.
Ismét eljött a hősök ideje. Új gonosz emelkedik, ki minden eddiginél veszélyesebbnek látszik. Megfékezéséhez minden tudásotokra szükség lesz, ideje hát leporolni a csatabárdot és újfent szembeszállni az ádáz szörnyek hordáival és az őket manipuláló sötét erőkkel. Készen álltok a feladatra?

A legenda újjáéled
Nincs olyan vérbeli társasjátékos, aki már ne hallott volna a Descent (Odalent) című játékról. Egy játékos, a sötétség erejét képviselő Overlord állt szemben hősök maroknyi csapatával, kazamatákban, később jeges barlangokban, tengeri szigeteken küzdöttek céljaik eléréséért. Ahogy növekedett a kiegészítők száma, úgy lett egyre hatalmasabb a kaland, gyarapodtak a tengernyi tartozékok, az új és egymásnak néhol ellentmondó szabályok. Eljött hát az ideje, hogy a káoszban rend teremjen és egy átláthatóbb, újjászületett verzió lásson napvilágot.

A kevesebb néha több
Már első pillantásra feltűnik, hogy a doboz mérete pusztán fele az elődjének. Ennek megfelelően kevesebb tartozékot is találunk benne, az ötszáznál is több token jóval kezelhetőbb mennyiségűre, nagyjából 150 darabra csökkent, a műanyag figurák száma szintén jelentősen kevesebb lett. Összesen nyolc hős közül választhatunk, velük szemben pedig 31 szörny figura áll.

Bár kevésnek tűnhet a hősök száma, változatosságukra panasz nem lehet. A játékban négy karakterosztály található (harcos, gyógyító, mágus és felderítő), mindegyikhez két-két hős tartozik. Az osztályokon belül további szakosodás közül lehet választani (pl.: mágus – rúnamester vagy nekromanta). Minden „szak” saját kártyapaklival rendelkezik, melyben a képességei találhatók meg. Ahogy a karakter pontokat szerez és fejlődik, úgy válnak elérhetővé számára újabbnál újabb képességek.

Mindent a szemnek
A következő, amire felfigyelünk az magának a térképnek a kidolgozottsága. Minden egyes küldetés egy-vagy két, kisebb-nagyobb darabokból összeállítandó térképpel rendelkezik, mely darabok sokkalta szebbek és kidolgozottabbak, mint korábban. Az utak mentén szerencsétlenül járt elődeink maradványait, kifosztott szekeret találhatunk, a farm farmnak, a trónterem trónteremnek, a kínzókamra pedig pontosan kínzókamrának látszik. Ezúttal az egyes tereptárgyak, akadályok, gödrök, lávafolyások nem külön tokenként vannak jelen, hanem az egyes mezők szerves részét képezik. A műanyag figurák kidolgozottsága változatlan, az 1-2 centis darabokon is kivehetők a legapróbb részletek is.

Egyszerű de nagyszerű
Maga a játékmenet egyszerűsödött, gyorsabb, élvezetesebb lett. Minden körben először a hősök, majd az Overlord kerül sorra. A hősök miután kézbe veszik felszerelésüket, két cselekvéssel gazdálkodhatnak, mely lehet többek közt mozgás, támadás, kincsek felkutatása megfelelő helyeken, ajtónyitás/zárás, tárgy/képesség használat, elesett társunk feltámasztása, illetve egyéb, az adott küldetés által megengedett speciális képesség.

Az Overlordnak pedig összesen két fegyvere van a hősök ellen. Egyrészt egy kártyapakli, melyből minden kör elején húzhat, majd akár egyből fel is használhatja őket. Használat után a kártya eldobásra kerül. E pakliban négy féle lap található. Alap, mely a kezdő paklinak felel meg, ez a későbbiekben, a hősökhöz hasonlóan, tapasztalati pontokért cserébe bővíthető újabb és újabb lapokkal, melyek egy-egy "szakosodásnak" (Hadúr, Mágus, Szabotőr) felelnek meg az Overlord részéről, akinek így a fejlődése gyakorlatilag a saját paklijának építését jelenti.

Kártyahasználat után pedig következik a szörnyek, szörnycsoportok aktiválása. Minden egyes szörnyfigurát aktiválni kell, akik úgyszintén két cselekvést vihetnek végbe, annyi kikötéssel, hogy ők pusztán egyszer támadhatnak.

A sima fehér és az egy fokkal erősebb piros (mester) szörnyek mellett még megjelennek egyedi, Lieutenant ("hadnagy") típusúak is. Ők névvel ellátottak és az egyes küldetések fontos, többnyire ellenséges szereplői. Sajnos figura nekik egyelőre nem jutott, pusztán token, ám a későbbiekben az igazán elkötelezettek számára elérhetőek lesznek az ő figuráik is külön dobozokban, ráadásul fémből.

Odalent egy teljes napig
A játékhoz alapvetően húsz küldetés tartozik, melyek mindegyike egyedi szabályokkal, egyedi feladatokkal bír. Ostrom alatt álló faluban kell jelzőtüzeket meggyújtani, börtönből kell rabokat kimenteni, goblinok szökését kell megakadályozni, míg az Overlordnak ezalatt egy maszkabál vendégeit kell elrabolni, élőholtakat feltámasztani, néha a hősök elől menekülni és még sorolhatnánk. A klasszikus „öld meg az összes szörnyet/hőst” típusú feladatból alig találunk egyet-kettőt. A legtöbb feladat két felvonásból áll, két térképpel, mindkettőn eltérő feladatokkal, szabályokkal. Általánosságban jellemző, hogy aki a küldetés első felét megnyeri, a másodikban előnnyel indul.

A játék legerősebb része viszont az úgynevezett kampány mód. Az alapjáték ebből egyet tartalmaz, mely a Shadow Rune (Árnyékrúna) nevet viseli. Ekkor a húsz küldetésből kilencet kell végigjátszani meghatározott sorrend szerint (az előző küldetések győztesétől függ általában a következő feladat). A játék mellé kapott kis füzetben a kampány bármikor „elmenthető”, így kényelmesen lehet haladni vele, három-négy alkalom alatt végigjátszható. A küldetések győztese jutalomban részesül (extra tapasztalati pontok, arany, különleges tárgy), melyeket két küldetés között, elkölthet a boltban tárgyak vásárlására (aranyat), illetve képességfejlesztésre (tapasztalati pontot). Kapunk a játék mellé egy kis térképet is, ami a környező területeket, helyszíneket ábrázolja, valamint azt, hogy az egyes küldetések hol helyezkednek el. Hiszen a hősök nem találhatják magukat a városból kilépve máris a sárkányok barlangjánál. Az oda vezető utat végig kell járni, minden állomáson segítség, illetve veszély leselkedhet rájuk (az utazáshoz külön kártyapakli jár). A kampány alatt lejátszott küldetéssorozat egy teljes történetté áll össze a játék végére, mely minden alkalommal, – az egyes részek győzteseitől függően – másképp alakul. Lehet, hogy a szerencsétlenül járt falubeli, akit nem sikerült megmenteni, később ellenségként tér vissza. Ugyanígy elképzelhető, hogy egy – egy ellenséges karakter, ha egy küldetés során sikerült legyőzni, végképp kikerül a játékból.

Harcra fel
A Descent: Journeys in the Dark második kiadása minden szempontból méltó utódja elődjének, helyenként túlszárnyalva azt. A játékmenet egyszerű, könnyen megérthető, az előkészítés és a küldetések közti átmenet, a térkép szétszedésével és összerakásával, a hősök és az Overlord fejlődésével meglehetősen gyors, legrosszabb esetben is tíz percig tart, kényelmesen, nem kapkodva. A küldetések szintén felgyorsultak, átlag két óra alatt teljesíthetőek, így egy délutános partiba akár négy küldetés is belefér, ami hét-nyolc különböző térképet, feladatot jelent. Aki szereti a fantasyt, élvezi a karakterei fejlesztését, szeret szörnyekre vadászni erdőn, mezőn, sötét alagutakban, nem zavarja, hogy akár egy több napos történetbe vág vele, semmiképpen se hagyja ki az újjászületett Descentet. Nem fog csalódni.

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Angol nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
2 felhasználó és 9 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 20 500 Ft-tól
 • 11 ajánlat

Kategória: Fantasy, Felfedező, Kaland, Harc, Miniatűrök
Mechanizmus: Akció pontok, Moduláris tábla, Váltakozó képességek, Szövetségek, Kooperatív, Pakli tervezés, Kockadobás, Rács mozgás, Szcenárió / Küldetés / Kampány, RES-02 Stat Check, Movement Points, MOV-16 Map Addition, Multiple Maps, Line of Sight

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Descent: Journeys in the Dark (Second Edition)komoroczy.csilla

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

3 különböző csapattal vágtunk bele a kalandba, de nem tudjuk folytatni egyikkel se, nem elég rpg-sek. Inkább "csak" társasozni szetetnének. Na jahh, nem épp azoknak való akik nem tudnak csapatként együtt dolgozni:) Megszámoltam a lapokat, kockákat... Hiánytalan. A doboz tetejét alig észrevehető polc kopás van. Egyébként szép, újszerű állapotban van. Személyes átvétel Budapest Lisznyai utca 25, maximum a Déli pályaudvar, de nem cipelném magammal a városban. Igény esetén foxpost, packeta megoldható. Magyar nyelvű szabály a társasjáték.comon letölthető, az angol a dobozában van.

0 érdeklődő


Descent: Journeys in the Dark (Second Edition)balazs.csepeli, XI. kerület Kelenföldi pu. vagy Móricz, Budaörs vagy Kecskemét

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: XI. kerület Kelenföldi pu. vagy Móricz, Budaörs vagy Kecskemét! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Új állapotú, karakterlapok laminálva.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (8)

Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) társasjáték videók (6)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb tematikus játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2012

Kommentek

Kommentek

 • jenei.balazs87

  2019-09-12 21:55:32

  A 2. RPG-játék volt, amit kipróbáltam. A Sword and Sorceryhez képest fele olyan hosszú szabálykönyv mindenképpen előnye. 2 játék után a párom már nem akart vele játszani, mert az a heroes 3-as / diablós hangulat, amit vártunk tőle (lehet, hogy naivan), sajnos nem jött át. Ezt a szabályokba való folyamatos belepillantgatás sem segítette sajnos. Azért 2 játék után is láttam benne a mélységet, amely, gondolom, a későbbi kalandoknál még erősebben jelen van, így jó szívvel ajánlom!

 • c.gergo

  2019-05-03 13:06:55

  Sohasem gondoltam volna, hogy az ameri játékok felé kezdek el kacsintgatni, aztán ezzel a játékkal eldőlt a dolog. NAGYON nagy élmény játszani vele. Első nekifutásra 6 órát raktunk bele és még csak el sem fáradtunk. Izgalmas. Teljesen más döntéseket kell hozni benne mint egy euróban. Itt a történet a lényeg és a harc. Nagyon melegen ajánlós!!!!!

A Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) társasjáték és kiegészítői (43)

 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Lair of the Wyrm társasjáték Kiegészítő

  Terrinoth hőseire még több feladat hárul. Nem elég, hogy a gonosz Overlorddal és teremtményeinek szűnni nem akaró seregével kell megküzdeniük, megjelenik a színen egy új, ősi ellenség Valyndra, a wyrmek királynője személyében. A kiegészítő kisdobozban érkezik, ennek ellenére a játék minden eleméhez tartogat újdonságokat. Kapunk két új hős karaktert (egy...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Labyrinth of Ruin társasjáték Kiegészítő

  Egyszer már megmentetted Terrionthot a gonosztó, sőt, menetközben még elbántál a wyrmek ősi királynőjével is. Úgy gondolod, hogy most már hazatérhetsz, mint aki jól végezte dolgát, hogy jól megérdemelt békében és nyugalomban töltsd napjaid? Nagyon tévedsz, a gonosz sosem alszik, úgyhogy ideje ismét felkötni a páncélt, kézbe venni a varázsbotot és útnak...

  • Játékidő: 180 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 180 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – The Trollfens társasjáték Kiegészítő

  A után megérkezett a második, kisdobozos kiegészítő, ami Terrinoth egy rejtelmes lápvidékére vezeti hőseinket, ahol a veszedelmes troll, járja a vidéket. Térdig a mocsárban A Lair of the Wyrm-jöz hasonlóan, minden téren kapunk újdonságokat. A hősök két új karakterrel, valamint két új karakterosztállyal lesznek gazdagabbak, a gyógyítókhoz tartozó próféta...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Belthir Lieutenant Pack társasjáték Kiegészítő

  With Lieutenant Packs for Descent: Journeys in the Dark Second Edition, you can replace the game’s lieutenant tokens and bring the overlord’s most powerful agents to life. The Belthir Lieutenant Pack features a detailed plastic figure that places its deadly operative, the mercenary Belthir, on equal footing with Terrinoth’s champions. Moreover, it includes...

  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Komplexitás: 3/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Splig Lieutenant Pack társasjáték Kiegészítő

  With Lieutenant Packs for Descent: Journeys in the Dark Second Edition, you can replace the game’s lieutenant tokens and bring the overlord’s most powerful agents to life. The Splig Lieutenant Pack features a detailed plastic figure that places its deadly operative, the “King of all Goblins,” on equal footing with Terrinoth’s champions. Moreover, it...

  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Komplexitás: 3/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Zachareth Lieutenant Pack társasjáték Kiegészítő

  With Lieutenant Packs for Descent: Journeys in the Dark Second Edition, you can replace the game’s lieutenant tokens and bring the overlord’s most powerful agents to life. The Zachareth Lieutenant Pack features a detailed plastic figure that places its deadly operative, the core game’s primary protagonist, on equal footing with Terrinoth’s champions....

  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Komplexitás: 3/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Merick Farrow Lieutenant Pack társasjáték Kiegészítő

  With Lieutenant Packs for Descent: Journeys in the Dark Second Edition, you can replace the game’s lieutenant tokens and bring the overlord’s most powerful agents to life. The Merick Farrow Lieutenant Pack features a detailed plastic figure that places its deadly operative, one of Terrinoth’s greatest necromancers, on equal footing with the realm’s...

  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Komplexitás: 3/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Alric Farrow Lieutenant Pack társasjáték Kiegészítő

  Alric Farrow hadnagy csatlakozhat a csapatotokhoz.Angol:With Lieutenant Packs for Descent: Journeys in the Dark Second Edition, you can replace the game’s lieutenant tokens and bring the overlord’s most powerful agents to life. The...

  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Komplexitás: 3/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Eliza Farrow Lieutenant Pack társasjáték Kiegészítő

  With Lieutenant Packs for Descent: Journeys in the Dark Second Edition, you can replace the game’s lieutenant tokens and bring the overlord’s most powerful agents to life. The Eliza Farrow Lieutenant Pack features a detailed plastic figure that places its deadly operative, a brutal and bewitching vampire, on equal footing with Terrinoth’s champions....

  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Komplexitás: 3/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Valyndra Lieutenant Pack társasjáték Kiegészítő

  With Lieutenant Packs for Descent: Journeys in the Dark Second Edition, you can replace the game’s lieutenant tokens and bring the overlord’s most powerful agents to life. The Valyndra Lieutenant Pack features a detailed plastic figure that places its deadly operative, the fearsome Wyrm Queen of Lair of the Wyrm, on equal footing with Terrinoth’s...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Bol'Goreth Lieutenant Pack társasjáték Kiegészítő

  A hulking figure, tainted with evil, is emerging from the murky depths of the Valdari Swamp, spreading pestilence and plague wherever he steps. Bol'Goreth, who originally appeared as a new lieutenant for the Overlord to control in the Trollfens expansion, now appears in this standalone expansion — Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) - Bol'Goreth...

  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Raythen Lieutenant Pack társasjáték Kiegészítő

  The Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) - Raythen Lieutenant Pack reflects the dwarf rogue's duality by offering you everything you need to play Raythen as a hero or as the overlord's lieutenant. In any game outside of the Labyrinth of Ruin campaign, you can use the included Hero sheet to play as Raythen in a quest. With Raythen in your company...

  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Komplexitás: 4/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Ariad Lieutenant Pack társasjáték Kiegészítő

  With Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) - Ariad Lieutenant Pack, heroes across Terrinoth will have new reason to fear the overlord when he unleashes this deadly agent against unsuspecting foes. As one of the overlord's most cunning agents, Ariad keeps the heroes off balance with her "Dark Illusions" Plot deck. The overlord can disguise his dark...

  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Komplexitás: 3/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Queen Ariad Lieutenant Pack társasjáték Kiegészítő

  Queen Ariad serves as the evil Overlord for the Labyrinth of Ruin campaign, and the Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) - Queen Ariad Lieutenant Pack allows her to be used in other campaigns where she normally would not appear, even if one lacks the Labyrinth of Ruin expansion. Queen Ariad's "Tangled Web" Plot deck ensures that you can continue...

  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Komplexitás: 3/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Serena Lieutenant Pack társasjáték Kiegészítő

  Kiegészítő a Cosmic Encounter társasjátékhoz. Ennek segítségével eggyel több játékos is játszhatja már a játékot, és akár csapatokba is szerveződhetünk. A kiegészítő 20 új idegen fajt kínál.Angol:The priestess Serena sometimes aids the heroes, but she has also been known to work against them. The Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) - Serena Lieutenant Pack...

  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Komplexitás: 3/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Shadow of Nerekhall társasjáték Kiegészítő

  Habár az árnyak elvonultak, Nerekhall városában sötét alakok figyelik minden mozdulatotokat. Valami készül a nekromanciáról is hírhedt településen, ami ha erőre kap, az árnyék még nagyobb súllyal csap majd le Terrinoth világára. Szembe kell szállnotok a sötétséggel, mielőtt késő lenne. A kísérteties város hívása A Descent második kiadásának negyedik...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Rylan Olliven Lieutenant Pack társasjáték Kiegészítő

  Game description from the publisher: Bring your lieutenants to life with Lieutenant Packs for Descent: Journeys in the Dark Second Edition! The Rylan Olliven Lieutenant Pack introduces a sculpted figure and personalized Plot deck for the corrupt politician from the Shadow of Nerekhall expansion. Use the Ryland Olliven figure to replace his lieutenant...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Verminous Lieutenant Pack társasjáték Kiegészítő

  Game description from the publisher: Bring your lieutenants to life with Lieutenant Packs for Descent: Journeys in the Dark (Second Edition)! The Rat-Thing King from Shadow of Nerekhall schemes in the darkness, waiting for the perfect moment to strike. The Verminous Lieutenant Pack includes a sculpted figure as well as a personalized Plot deck. The...

  • Komplexitás: 3/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Tristayne Olliven Lieutenant Pack társasjáték Kiegészítő

  Game description from the publisher: Bring your lieutenants to life with Lieutenant Packs for Descent: Journeys in the Dark (Second Edition)! Necromantic magic explodes out of the Shadow of Nerekhall expansion with the Tristayne Olliven Lieutenant Pack. This expansion includes a detailed figure and a personalized Plot deck that highlights Tristayne's...

  • Komplexitás: 3/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Gargan Mirklace Lieutenant Pack társasjáték Kiegészítő

  Game description from the publisher: Bring your lieutenants to life with Lieutenant Packs for Descent: Journeys in the Dark (Second Edition)! With the Mirklace Lieutenant Pack, the overlord can unleash the full power of the demon mage from the Shadow of Nerekhall expansion. This Lieutenant Pack includes a detailed figure and a personalized Plot deck that...

  • Komplexitás: 4/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Oath of the Outcast társasjáték Kiegészítő

  Oath of the Outcast introduces four heroes and three monster groups previously available only in the first edition of Descent: Journeys in the Dark, as well as two brand-new quests. Trenloe the Strong, Laurel of Bloodwood, Elder Mok, and Shiver join your quests as eager heroes, but even as they enter your quests, monsters arise to attack. This is the...

  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Komplexitás: 4/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Forgotten Souls társasjáték Kiegészítő

  Új kiegészítő mellyel teljesen kooperatív módon játszhattok, mivel az eseményeket és a szörnyeket kártyák aktiválják és mozgatják majd.Angol:Forgotten Souls is a new cooperative adventure, allowing up to four heroes to play a fully cooperative variant of Descent: Journeys in the Dark. In a normal game of Descent, one...

  • Játékidő: 150 perc
  • Min. játékidő: 150 perc
  • Max. játékidő: 150 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Crown of Destiny társasjáték Kiegészítő

  Gain access to a host of heroes and monsters in Crown of Destiny, a "Hero and Monster Collection" expansion for Descent: Journeys in the Dark (Second Edition). In addition to the heroes and monsters, Crown of Destiny offers two brand-new quests, inviting you to quest for a powerful artifact with the power to reshape your very future. Crown of Destiny...

  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Komplexitás: 3/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Manor of Ravens társasjáték Kiegészítő

  • A mesélő kap két új szörnytípust, egy halálos hadnagyot és első szolgáját, Flock Varjút • Hat új, önállóan játszható küldetést találsz benne, amiket könnyű szerrel tudsz kampányokba fűzni a Rumor kártyáknak hála • A hősök két új fővel gyarapodnak, miközben két új kasztot is használhatnk innentől kezdve: Marshal, Bounty Hunter • Új ereklyék kaptak még...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 4/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Skarn Lieutenant Pack társasjáték Kiegészítő

  Skarn's origins lie shrouded in mystery. Some believe that he has always guarded the manor house, even before the death of the High Mage that lived there. Others suggest that he was unintentionally created from residual magic released by the wizard's death. Still others would say that the ravens created a new guardian after the passing of their old master....

  • Komplexitás: 3/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Crusade of the Forgotten társasjáték Kiegészítő

  The cult of the Forgotten has risen once more, but Terrinoth’s finest have stepped forward to oppose it. You’ll find eager adventurers and deadly monster groups in Crusade of the Forgotten, the third Hero and Monster Collection expansion for Descent: Journeys in the Dark Second Edition. The thirteen heroes and monster figures within feature completely...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Crusade of the Forgotten társasjáték Kiegészítő 10990 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Guardians of Deephall társasjáték Kiegészítő

  The stronghold of Deephall was once home to a thriving, peaceful community, but now the mountain city lies under constant threat of invasion. A horde of undead, led by dark priests, attacks Deephall constantly. These unending attacks deplete the city's guards and erode the peoples' resolve. Four heroes are all that stands between Deephall and the city's...

  • Játékidő: 180 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 180 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Komplexitás: 3/5

  Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Guardians of Deephall társasjáték Kiegészítő 10990 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Fall 2014 Game Night Kit társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Heirs of Blood társasjáték Kiegészítő

  Az első campaign book a Descent második kiadásához.Angol:Description from the publisher: The lost heir to the kingdom of Saradyn has come forth, but without protection, he will surely fall prey to the deadly temptations of Lady Eliza...

  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Nature's Ire társasjáték Kiegészítő

  Éld át a Descent világ izgalmait immáron kooperatív módban is. Egy játékos irányítja a nagyurat és a szörnyeket, míg a többiek összedolgozva igyekeznek legyőzni a kihívásokat.Angol:This expansion marks the second fully cooperative adventure for Descent Second Edition. In traditional games of Descent, one player is the overlord, controlling deadly monsters...

  • Játékidő: 150 perc
  • Min. játékidő: 150 perc
  • Max. játékidő: 150 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Visions of Dawn társasjáték Kiegészítő

  Trolls and ogres are two of the largest and most belligerent monsters in Terrinoth. Only their age-old hatred for each other has safeguarded the innocent from their depredations. Now, this ancient war has been supplanted by a budding alliance. In Visions of Dawn, you can lead an army of ogres and trolls to rampage across the land, or you can be one of the...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Bonds of the Wild társasjáték Kiegészítő

  Description from the publisher: A branch from the Tree of Life has the power to stop plague and heal illness. Now, you must find this lost artifact, for the good of all Terrinoth in the Bonds of the Wild Hero and Monster Collection! In this Hero and Monster Collection, you’ll find twenty-two plastic figures, previously only available in the first edition...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Dark Elements társasjáték Kiegészítő

  Ez a kiegészítő immár a harmadik kooperatív kaland a Descent második kiadásához. Leírást találsz róla az FFG honlapján itt: https://www.fantasyflightgames.com/en/news/2015/4/10/dark-elements/Angol:From the publisher's website: Experience the battles and quests of Descent: Journeys in the Dark Second Edition in a new way with the Dark Elements expansion! This expansion...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Mists of Bilehall társasjáték Kiegészítő

  Újabb térképlapkák régi, omladozó falakkal. Rémisztő szörnyetegek a sötétből.Angol:From the publisher: A strange curse taints everything. It clings to the flesh and lingers within the lungs, a poison that destroys the soul while leaving the body to shamble on....

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 4/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Kyndrithul Lieutenant Pack társasjáték Kiegészítő

  Kyndrithul, az Éj Ura csatlakozhat csapatotokhoz ezzel a kiegészítővel.Angol:From the publisher: Lord of the Night With the Kyndrithul Lieutenant Pack, you can request the aid of Kyndrithul, lord of House Dalibor, a renowned sorcerer, and a vampire. Of...

  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 4/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Zarihell Lieutenant Pack társasjáték Kiegészítő

  A halott lelkek királynője, Zarihell állhat melléd a csatában ezzel a kiegészítővel.Angol:From the publisher: The Dead Serve Her You can call upon all the spirits of the dead with the Zarihell Lieutenant Pack. Zarihell is an elf, old beyond knowing, with a powerful...

  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Ardus Ix'Erebus Lieutenant Pack társasjáték Kiegészítő

  Az összecsapások mestere, Ardus Ix'Erebus szolgál Waiqar első számú légiójában, a Deathborn légióban.Angol:From the publisher: Master of Tactics Finally, you may stand beside Ardus Ix’Erebus, a member of Waiqar’s first and greatest legion, the Deathborn Legion. Ardus has lived for...

  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Treaty of Champions társasjáték Kiegészítő

  A hetedik Hero and Monster Collection a Descent második kiadásához.Angol:Treaty of Champions is the seventh Hero and Monster Collection and contains four heroes and three monster types. Heroes: Jonas the Kind Grey Ker Krutzbeck Zyla Monsters: two...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Stewards of the Secret társasjáték Kiegészítő

  Egy újabb Hero and Monster Colection a Descent második kiadásához.Angol:Dark forces seek to recover the secrets of an evil sorcerer. Only a few noble heroes can help the order of the Stewards protect their knowledge. Take up arms with Seer Kel and...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Shards of Everdark társasjáték Kiegészítő

  Embark on a new adventure in Shards of Everdark, the latest Hero and Monster Collection for Descent: Journeys in the Dark. In addition to the return of reimagined heroes and monsters, Shards of Everdark offers two brand-new quests, tasking you with saving the world from Everdark’s corrupt servants. Shards of Everdark reintroduces four fearless heroes —...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – The Chains That Rust társasjáték Kiegészítő

  Itt az új kaland a Descent világához, amiben folytatni lehet a Mists of Bilehall történetét, és egy új kampányt is tartalmaz. Ezen kívül új Tainted lapokat, egy új Overlord osztályt, illetve 8 szépen kidolgozott figurát ad a játékhoz.Angol:Description from the publisher: Your journey thus far has taken you deep into the Mistlands and the domain of Waiqar the Undying. In this land of shifting mists, uncertain...

  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 4/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Road to Legend társasjáték Kiegészítő

  Road to Legend provides a new way to play Descent: Journeys in the Dark Second Edition and its expansions. In Road to Legend, one to four hero players must work together to overcome the challenges presented to them by a companion app which takes the place of the overlord player. Much of the gameplay for Road to Legend is the same as it is in the core game....

  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Komplexitás: 3/5
 • Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) – Lost Legends Expansion Pack társasjáték Kiegészítő

  A Lost Legends kiegészítő két teljesen új kasztot mutat be a játékba, továbbá bemutat nyolc új híbrid kasztot is, mellyel lefedi az összes lehetésges kombinációt.Angol:The heroes of Terrinoth take on many shapes and sizes. From stoic warriors leading the charge of battle to powerful mages harnessing the power of rune shards to conjure powerful...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 2/5

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  2 óra
 • Játékosok:  1 - 5
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Kevin Wilson, Corey Konieczka, Daniel Clark (I), Adam Sadler
 • Illusztrátor:  Tod Gelle, Devon Caddy-Lee, Henning Ludvigsen, Alex Aparin, Sandara Tang Sin Yun, Allison Theus, Dallas Mehlhoff, Sylvain Decaux, Charlène le Scanff, Thomas Lishman
 • Kiadók:  Fantasy Flight Games, Heidelberger Spieleverlag, Edge Entertainment, Arclight, Galakta, Giochi Uniti, Delta Vision Publishing, Wargames Club Publishing, Hobby World, ADC Blackfire Entertainment
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, lengyel, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 10.8 cm
 • English first edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 10.8 cm
  • Súly: 2.7 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 10.8 cm
  • Súly: 2.7 kg
 • German first edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 10.8 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 10 cm
  • Súly: 2.3 kg
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Spanish first edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 10.8 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 10.8 cm
  • Súly: 2.7 kg
 • German second edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 10.8 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 10.8 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 30.7 cm x 30.7 cm x 11.9 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: francia
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 10.8 cm
  • Súly: 2.7 kg
 • German third edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: német
 • Spanish second edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 10.8 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: magyar

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) társasjátékhoz