Catan telepesei: Lovagok és Városok
Catan telepesei: Lovagok és Városok
Catan telepesei: Lovagok és Városok
Catan telepesei: Lovagok és Városok
Videó beküldése

Catan telepesei: Lovagok és Városok társasjáték Kiegészítő

társasjáték Kiegészítő, 2011
Értékelem!

Ez a játék a Catan: Telepesei kiegészítője.

A Catan telepesei: Lovagok és Városok egy közepesen összetett kiegészítő a Catan: Telepesei társasjátékhoz, 3 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 1.5 - 2.5 óra is lehet. Az alapjáték 1995-ben megnyerte a Spiel des Jahres díját Az Év Játéka kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A...

A Catan telepesei: Lovagok és Városok egy közepesen összetett kiegészítő a Catan: Telepesei társasjátékhoz, 3 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 1.5 - 2.5 óra is lehet. Az alapjáték 1995-ben megnyerte a Spiel des Jahres díját Az Év Játéka kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kereskedés, a moduláris tábla, a pakli tervezés, a memória és a kockadobás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Magyar, műanyagfigurás kiegészítő a Catan telepesei 2. kiadású alapjátékhoz, 3-4 főre.
Az első és második kiadású magyar alapjátékkal is kombinálható.
A sziget veszélyben van. Egy barbár flotta halad Catan felé azzal a céllal, hogy romba döntse a városokat és kifossza a lakosságot. Egyedül a lovagok képesek megállítani a hadat, ám nekik is össze kell fogniuk a győzelemért. Képes leszel félretenni az ellenségeskedést és mások segítségére sietni a túlélésért? Vagy csak magaddal fogsz törődni és megpróbálsz egyedül az élre törni? Most minden kiderül!

Éljen a lovagság!

A Lovagok és városok kiegészítő egy teljesen más élményt nyújt, mint a korábban megszokott Catan. Mind a városok, mind a fejlesztések, mind a csapatmunka máshogy működik, mint korábban. A barbárok támadása miatt a megszerzett pozíciók sokkal könnyebben elveszhetnek, mint eddig bármikor. Az egyszerű stratégiai játékból egy igazán komoly és gondolkodásra késztető játék vált. No de lássuk részleteiben a változásokat!

Régi sziget, új távlatok

Számos újdonságot hoz a kiegészítő, már az alapokat is megbolygatja.
Az alapítási szakasz során egy kis települést, egy várost és két utat helyez le mindenki. Fontos változtatás, hogy a hegységgel, legelővel vagy erdővel szomszédos városok nem csak nyersanyagot, hanem kereskedelmi árut is adnak, ha sikerül kidobni a megfelelő számot. A kereskedelmi árukkal kiépíthetőek a városok, de erről majd később.

A dobások
A Lovagok és városokban három különböző kockával kell dobni minden kör elején. Az egyik a hagyományos fehér számkocka, a második egy piros kocka, a harmadik pedig a szimbólumkocka.
A piros kockán is számok szerepelnek. A két számkocka összege adja meg, hogy melyik mező termelt nyersanyagot.
Ha a szimbólumkockán „hajó” szerepel, a barbárok egy mezőt közelítenek a partokhoz. A barbárok mozgását egy kis kartontáblán követitek. Ezt a térkép mellé kell helyezni, az első mezőn a hajó figurájával. Idővel elérik a partot a vademberek és meg kell ütközni velük.
Amennyiben „városkaput” mutat a kocka, esély van egy fejlesztéskártya felhúzására. Erről majd bővebben később.

Az építés
Az alapjáték út-település-város hármasa megmaradt, valamint kapunk még városfalat és lovagokat.
A városfal két téglába kerül, és egy városra kell lehelyezni. Minden egyes városfal kettővel növeli a kézben tartható lapok számát a rabló lépésénél. Egy fallal kilenc kártya, míg két falnál akár tizenegy lap is biztonságban van.
A lovagért egy ércet és egy gyapjút kell fizetni. Ilyenkor egy egyszerű, sisak nélküli lovagot helyezhetsz fel a táblára az egyik útkereszteződésedre.
A lovagoknak három szintje van: egyszerű, erősebb és hatalmas lovag. Szintén egy ércet és egy gyapjút kell kifizetni fejlesztésenként. Minél nagyobb a lovag, annál erősebb.
A lovag aktiválásáért egy gabonát kell feláldoznod, amiért cserébe kap egy sisakot. A következő körben már végre is hajthat egy akciót a figura.

A lovag-akciók
A dobásod után az aktív lovagjaiddal végrehajthatsz egy-egy akciót, ami után le kell venni a sisakot. Később egy gabonáért ismét aktivizálhatóak a lovagok.
Áthelyezés: a lovag a saját út mentén haladva áthelyezhető egy másik kereszteződésre.
Lovag elűzése: egy gyengébb, ellenséges lovag helyét átveheted a kereszteződésben. Az ellenfél áthelyezi a saját lovagját egy másik útjához.
Rabló elűzése: a kereszteződést érintő három tájmezőről a rablót elűzi a lovag.

A városok kiépítése
Ehhez minden esetben kereskedelmi árukra lesz szükség. Három irányba lehet a kiépíteni: kereskedelem, politika és tudomány. Mindháromhoz különböző színű kereskedelmi kártyákra lesz szükség.
Az irányoknak öt szintje van, amit az előttetek lévő „városépítési táblázatban” tudtok nyomon követni. A fejlesztési jelzők a játék kezdetén mind le vannak fordítva. Ha megvásároljátok az adott fejlesztési szintet, a jelzőt meg kell fordítani.
Az első szintű fejlesztések egy kereskedelmi áruba kerülnek, a továbbiak drágábbak. Mindegyik jelzőn szerepel a piros kocka valamelyik oldala. Ha sikerül a kör elején a piros kockán ezt az oldalt kidobni, valamint a szimbólumkockán a megfelelő színű városkapu szerepel, kapsz egy fejlesztéskártyát.
A harmadik szintű fejlesztés nagyobb előnyöket biztosít. Például a vízvezetékkel minden körben kapsz nyersanyagot dobástól függetlenül, vagy éppen az ipartestület a kereskedelmi áruk csereberéjét könnyíti meg számodra.
Aki elsőként megszerez egy negyedik szintű fejlesztést, egyik városa nagyvárossá válik. Ez plusz két pontot jelent, ami sokat számít pontozáskor. A nagyváros pozícióját az ötödik szintű fejlesztéssel lehet bebiztosítani.

Az új fejlesztéskártyák
A fejlesztéskártyák elég változatosak. Vannak egyszerű pontot érő lapok és olyanok is, amiket különböző előnyökért, eseményekre reagálva tudtok kijátszani.
A tudomány oldaláról itt az épületdaru (kevesebb áru kell a kiépítéshez) vagy a feltaláló (felcserélhetsz két számot a játéktáblán); a politika felhasználhatja a hadvezért (minden lovagod aktiválhatod) vagy a kémet (elvehetsz egy másik játékostól egy fejlesztéskártyát); a kereskedelem a monopóliumot (minden játékosnak át kell adnia egy meghatározott nyersanyagot) és a kereskedőmestert (egy játékostól elvehetsz két nyersanyagot) alkalmazza. Ez csak néhány példa volt a számos lap közül.

A harc
Amint a barbárok partra szálltak, megkezdődik a küzdelem Catanért. A felépített városok száma lesz a barbárok támadóereje, míg az aktív lovagok összesített ereje a védelmi értéke a szigetnek.
A barbár sereg nyer, ha erősebb a lovagoknál. Ilyenkor a leggyengébb lovagcsapattal rendelkező játékos egyik városa egyszerű településsé lesz.
Amennyiben a lovagok legalább olyan erősek, mind a vademberek, a játékosok megnyerték a csatát. A legerősebb lovagcsapatot hadba vivő játékos kap egy „Catan megmentője” jelzőt, ami egy pontot ér.
A lovagok minden esetben elveszítik a sisakokat, majd a barbár flotta visszakerül az első mezőre, ahonnan újra harcba indulnak.

A játék vége
A játék akkor ér véget, ha valaki összegyűjtött tizenhárom pontot. Ez a települések, a városok, a nagyvárosok, a fejlesztések és a „Catan megmentője” jelzőkből gyűjthető össze.

A doboz tartalma

Három stancolt kartontábla (4 városépítési tábla, 60 kiépítés jelző, 1 karton a barbár flotta mezőivel, 4 építési költségek kártya), egy kártyakészlet (36 kereskedelmi áru, 6 pontértékű, 54 fejlesztés), négy figurakészlet (mindegyikben 6 lovag, 6 sisak, 3 városfal, 3 nagyváros jelző), egy kereskedő, egy piros számkocka, egy szimbólumkocka és egy barbár flotta.

Értékelés

Minden bizonnyal ez a legegyedibb Catan kiegészítő. A játékmenet rengeteg dologban különbözik az alapjátéktól.
Sokkal több taktikát, előrelátást és tervezést igényel. Igaz, a szerencse talán még nagyobb szerepet kap, mint az alapjátékban, ugyanis három kockával is dobnotok kell és nem csupán a nyersanyag múlik az eredményen, hanem a fejlesztések is.
A fejlesztések megoldása jól működik, a kártyák ötletesek. Mindenképpen jót tett ez a frissítés a játéknak.
A műanyagfigurák jól néznek ki, főleg a lovagok. Remekül illenek a többi műanyag-kiadásos Catanhoz.
Amennyiben eleget játszottatok már a Catannal és szeretnétek továbblépni egy komolyabb, harciasabb játék felé, ez a kiegészítő valószínűleg tetszeni fog nektek. Próbáljátok ki!
Jó játékot!

Magyar nyelvű szabálykönyv megtekintéséhez kattints ide!

További kiegészítők:

Ha még több változatosságra vágysz, akkor variálhatod a játékot a különböző kiegészítőkkel.
Ha tengerre szállnál: Catan telepesei: Tengeri utazó - második kiadás
Ha kereskednél: Catan telepesei: Kereskedők és barbárok - második kiadás

Hogyan játszhatjuk ketten? Egyik lehetőség, hogy az alapjáték mellé beszerzed a 3. kiegészítőt, Kereskedők és barbárokat, ezzel már ketten is játszhatjátok.

Ha kompletten szeretnél 2 fő részére egy teljes Catan játékot, amihez nem kellenek kiegészítők, akkor ajánljuk neked a Catan telepesei kártyajátékot 2 játékos részére.

A kártyajátéknak van egy másik, felújított, angol kiadása - The Rivals for Catan - mely a magyar változathoz képest könnyebben tanulható, kiegyensúlyozottabb lett és kiegészítők is kaphatóak hozzá. Részleteket itt találod.

Forrás: Szellemlovas
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 8 990 Ft-tól
 • -27%-3 309 Ft

Kategória: Alkudozás, Középkori, Kiegészítő
Mechanizmus: Kereskedés, Moduláris tábla, Pakli tervezés, Memória, Kockadobás, Útépítés

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Catan telepesei: Lovagok és Városok társasjáték kiegészítő vásárlása, árak és üzletek

Partnerek ajánlatai

Catan: Lovagok és Városok 5-6 főmagyar

raktáron   új
8 990 Ft

Catan Lovagok & Városok 5/6 kieg. Társasjátékmagyar

raktáron   új
9 470 Ft

Catan Lovagok és városok társasjáték - Kiegészítő a Catan telepesei játékhoz - Piatnikmagyar

raktáron   új
12 460 Ft

Catan Lovagok és városok társasjáték - Kiegészítő a Catan telepesei játékhoz - Piatnikmagyar

raktáron   új
12 460 Ft

Catan Lovagok és városok társasjáték - Kiegészítő a Catan telepesei játékhoz - Piatnikmagyar

raktáron   új
12 460 Ft

Catan Lovagok és városok társasjáték - Kiegészítő a Catan telepesei játékhoz - Piatnikmagyar

raktáron   új
12 460 Ft

Catan Lovagok és városok társasjáték - Kiegészítő a Catan telepesei játékhoz - Piatnikmagyar

raktáron   új
12 460 Ft

Catan: Lovagok és Városokmagyar

raktáron   új
12 990 Ft

Catan telepesei Lovagok és városok

raktáron   új
14 990 Ft

Catan: Lovagok és városok kiegészítő – társasjáték

raktáron   új
11 990 Ft

Lovagok és Városok kiegészítőmagyar

rendelhető   új
10 790 Ft

Catan kiegészítő - Lovagok és városok ÚJ Kiadásmagyar

rendelhető   új
11 561 Ft

Catan: A hódítók legendája (Lovagok és városok kiegészítő)magyar

rendelhető   új
12 896 Ft

Catan kiegészítő - Lovagok és városok ÚJ Kiadásmagyar

rendelhető   új
15 990 Ft

Catan kiegészítő - Lovagok és városok ÚJ Kiadásmagyar

értesítés kérhető   új
12 990 Ft

Catan Telepesei: Lovagok és Városok kiegészítő

értesítés kérhető   új
10 490 Ft

Catan: Lovagok és városok kiegészítőmagyar

értesítés kérhető   új
10 390 Ft


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Catan telepesei: Lovagok és Városok társasjáték videók (3)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • harnos.szilvi

  2020-05-01 16:08:51

  A Catan egy nagyon élvezetes játék, igazi családi társas, kicsi statégia, kicsi szerencse is van benne, lehet alkudozni, cserélgetni, kicsit szívózni a többiekkel.

  Amikor kezd unalmas lenni az alapjáték, jöhetnek a kiegészítők!

  Mindegyik nagyon jó igazából, ez a lovagok és városok is változatosabbá és szórakoztatóbbá teszi a játékot, mi nagyon szeretjük.

 • poccer

  2019-06-12 15:24:22

  Az előttem szólókhoz hasonlatosan nyilatkozok én is: az alap Catan évekkel ezelőtt szuper volt, de azt hiszem mind ráuntunk kicsit. Helyenkét túl egyszerű volt, és a szerencse bizony a legfőbb ellenfél volt. A kiegészítő (pláne együtt a tengeri utazóval) újra vonzóvá tette a Catan világát. Gyakorlatilag mióta megvan, ha játszunk is Catan-t, csak ezzel (vagy további mással együtt) játszunk.

  Az újítások szuperek (városok fejlesztése, a városromboló kalózok, a lovagok, akik már számtalan szempontból jelentős tényezők, nem csak pontot érnek), már más módon is lehet fejlesztésekhez jutni, mint korábban (és a fejlesztések is jóval többet adnak). A szerencse azonban - ha kissé kevésbé is, de - továbbra is nagyon jelentős faktor.

 • sz-tomy

  2019-04-11 09:55:34

  Ajánlom ezt a kiegészítőt az alapjátékhoz.

 • benczikakos

  2019-04-10 18:56:15

  Ez a kiegészítő vonzott vissza a Catan világába, megér egy próbát, olyanoknak is akik az alapjátékot annyira nem szeretik

 • ARduel

  2019-04-10 08:03:34

  Tulajdonképpen én csak kiegészítővel vagyok hajlandó Catant játszani! :D, na jó nem mindig... Az biztos, hogy a kiegészítők közül ez az egyik!

 • kchpank1.kv

  2019-04-08 09:11:22

  Remek kiegészítője a Catan telepeseinek. A több kártyalappal, városfejlesztéssel és lovagokkal kalózcsapattal sokkal izgalmasabbá teszi az alapjáték hangulatát. A szerencsefaktorral még így is jócskán kell számolnunk, de szerintem sokkal élvezhetőbb így.

A Catan: Telepesei társasjáték és kiegészítői (114)

 • Die Siedler von Catan: Historische Szenarien társasjáték Kiegészítő

  This is an expansion for Die Siedler von Catan (The Settlers of Catan). There are two scenarios that are included, Cheops and Alexander the Great. The first recreates the building of the pyramids ala Settlers, and the second follows the imperial expansion of Alexander the Great. Mayfair Games imported the German version in limited numbers, adding a version...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Catan: Tengeri utazó társasjáték Kiegészítő

  Magyar nyelvű, műanyagfigurás kiegészítő, 3-4 főre a Catan telepesei alapjátékhoz. Kombinálható mind az első, mind a második magyar kiadással. Catan szigete csak a kezdet. A tenger sok felfedezni valót tartogat még a merész kapitányoknak. Légy te is részese a környező szigetekre indított expedícióknak és írd meg te Catan lakóinak történetét! Vár a tenger...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott játékosszám: 4
  • Max. ajánlott játékosszám: 4
  • Min. ajánlott játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Catan: Tengeri utazó társasjáték Kiegészítő 7425 Ft-tól! - 1 felhasználó és 10 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Catan telepesei: Lovagok és Városok társasjáték Kiegészítő

  Magyar, műanyagfigurás kiegészítő a Catan telepesei 2. kiadású alapjátékhoz, 3-4 főre. Az első és második kiadású magyar alapjátékkal is kombinálható. A sziget veszélyben van. Egy barbár flotta halad Catan felé azzal a céllal, hogy romba döntse a városokat és kifossza a lakosságot. Egyedül a lovagok képesek megállítani a hadat, ám nekik is össze kell...

  • Játékidő: 150 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 150 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott játékosszám: 4
  • Max. ajánlott játékosszám: 4
  • Min. ajánlott játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Catan telepesei: Lovagok és Városok társasjáték Kiegészítő 8990 Ft-tól! - 34 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Die Siedler von Catan: Das Buch zum Spielen társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Die Siedler von Catan: Historische Szenarien II társasjáték Kiegészítő

  This is an expansion for Die Siedler von Catan (The Settlers of Catan). Settlers in the time of the Great Wall of China and the era of the Trojan War. This second historical module uses a fixed board and components from the Basic game as well as the 5&6 Player Expansion. It introduces a number of new elements and is playable in about 90 minutes. Belongs to...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 4
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Catan Telepesei: Kiegészitő 5-6 játékos részére társasjáték Kiegészítő

  A Catan telepesei társasjátékokhoz! Ez a kiegészítő szett csak a Catan telepesei alapjátékkal együtt játszható! Ez a kiegészítő szett lehetővé teszi, hogy a vállalkozó kedvű telepesek a Catan telepesei társasjátékot 5- 6 főre kibővítve játsszák!Angol:Allows you to add up to two more opponents to The Settlers of Catan. The only change in the rules is that there is a building round at the end of each turn in which any player...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 5
  • Ajánlott játékosszám: 5
  • Max. ajánlott játékosszám: 6
  • Min. ajánlott játékosszám: 5
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Catan Telepesei: Kiegészitő 5-6 játékos részére társasjáték Kiegészítő 4900 Ft-tól! - 1 felhasználó és 23 üzlet árulja ezt a játékot!

 • The Settlers of Canaan társasjáték

  A Settlers of Canaan nem meglepő módon Kánaán földjére visz, ahol az egyik törzset kell irányítanod és fejlesztened. A játék a Catan alapszabályait veszi alapul. Ezt módosítja illetve bővíti ki, hasonlóan mint a történelmi változatok.Angol:Settlers of Canaan takes place in the territory of Canaan off the coast of the Great Sea. Each Player represents a tribe of Israel as they seek to settle the land of Canaan. The...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 7+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  The Settlers of Canaan társasjáték 7990 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Catan Lovagok és városok 5-6 játékos társasjáték Kiegészítő

  Kiegészítő, a Catan telepesei alapjáték az 5/6 fő kiegészítője az lovagok és városok kiegészítő szükséges hozzá! Ez a kiegészítés lehetőséget ad arra, hogy plusz két játékossal kiegészülve megvédjétek Catant a barbároktól. A kiegészítés további figurákon kívül plusz alkatrészeket is tartalmaz, és kiegészül néhány új játékszabállyal.

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 5
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Catan Lovagok és városok 5-6 játékos társasjáték Kiegészítő 7330 Ft-tól! - 17 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Catan: Seafarers – 5-6 Player Extension társasjáték Kiegészítő

  Figyelem! Ennek a kiegészítőnek a használatához szükség van a következőkre: Catan telepesei (harmadik kiadás) Catan telepesei (harmadik kiadás) - 5-6 fős kiegészítő Catan telepesei (harmadik kiadás) - Tengeri utazó kiegészítő (Jubileumi kiadás) A kiegészítő műanyag figurákat tartalmaz!Angol:Now five to six players can sail into the uncharted and explore and settle the mysterious islands near Catan! The 5-6 Player Expansion for The Seafarers of Catan allows you to...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 5
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Catan: Seafarers – 5-6 Player Extension társasjáték Kiegészítő 7490 Ft-tól! - 28 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Settlers of New Catan (and extra modules) társasjáték Kiegészítő

  This game variant of Settlers of Catan is inspired by the universe created by Klaus Teuber in Starfarers of Catan. The game alters the original game in some important respects. Players need, however, only a copy of Settlers of Catan and some additional components that can be downloaded for free. Players are human settlers on the first "Catanian colony" in...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • CATAN 3D Collector's Edition társasjáték

  To commemorate this momentous and joyous event, a special edition is being created. The special edition encompasses Settlers of Catan and Cities and Knights for 3-4 players. This edition features three-dimensional hand painted tiles made of dense heavy weight resin and a complete interlocking border. Each player gets a set of hand-painted settlements...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • The Settlers of Catan: The Fishermen of Catan társasjáték Kiegészítő

  An expansion/scenario for The Settlers of Catan. Originally, It is available only in the 5/2005 issue of Spielbox (this is the Essen Spiel edition, as the magazine is bimonthly). In 2006, the Dutch company 999 Games gave it away as an extra to those people who bought all scenarios in 999 Games' Six Scenarios series. Also given as an insert in Games...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Catan: Event Cards társasjáték Kiegészítő

  This set of cards replaces the dice in The Settlers of Catan and offers various events influencing the game. The deck consists of 36 dice cards to represent the 36 different combinations that can be rolled with 2 dice. This means that number "rolls" are evenly distributed according to its probability. The deck also represents the roll of one die (for use...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • The Settlers of Catan: The Great River társasjáték Kiegészítő

  A Nagy folyó kiegészítő három területlapot tartalmaz, amiken a Nagy folyót találod meg. A folyó érdekessége, hogy a mellette épülő utak és városok egy aranyat érnek és három aranyat lehet beváltani egy győzelmi pontra. Azonban ha játszik a folyó, akkor a győzelemhez kettővel több pontot kell elérni...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Die Siedler von Catan: Atlantis – Szenarien & Varianten társasjáték Kiegészítő

  A boxed expansion for Die Siedler von Catan (The Settlers of Catan) which collects and revises previously released small expansions and adds a few new ones. It was bundled free with the 10th anniversary gold box version of Settlers. The expansions are: Atlantis Catan: Event Cards (Events on Catan) Im Dschungel (The Jungle), Vulkane auf Catan (Volcano on...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • De Kolonisten van Catan: De Koloniën társasjáték Kiegészítő

  "De Koloniën van Catan" (Catan's Colonies) is a separately sold expansion for Catan, based upon the scenario "Die Kolonien" from Das Buch zum Spielen. It also needs Seafarers. For centuries a large island in the ocean is waiting to be settled. It has a lot of exotic resources. Of course the settlers of Catan want to make money from these scarce resources....

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • De Kolonisten van Catan: De Woestijnruiters társasjáték Kiegészítő

  "De Woestijnruiters van Catan" is a separately sold expansion to Catan derived from the scenario "Die Steppenreiter" from "das Buch zum Spielen". In the North-West of Catan the riders lie in ambush. The inhabitants of Catan see this coming, but can do little to avoid it. There is only one way out: flee. Hastily the frightened settlers flee oversees to one...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • De Kolonisten van Catan: Het Grote Kanaal társasjáték Kiegészítő

  "Het Grote Kanaal van Catan" (Catan's Great Canal) is a separately sold expansion to Catan. A large area of Catan is threatened by drought. The only way out is to dig an enormous canal from the sea to this area. All knights of Catan are summoned to get this job done. Attracted by large financial gains, they start working on the canal. Mostly together with...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • De Kolonisten van Catan: De Wereldwonderen társasjáték Kiegészítő

  "De Wonderen van Catan" (Wonders of Catan), is a separately sold expansion to Catan. Even in Catan the wish exists to get into the history books. To that end, a monument needs to be built. Of course every architect decides what monument he wants to build. Every monument has its own unique benefits. Normally the settlers of Catan are appreciated for their...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • De Kolonisten van Catan: De Diamanten társasjáték Kiegészítő

  "Diamanten voor Catan" (Diamonds for Catan) is a separately sold expansion for Catan. It needs the Catan: Seafarers expansion to be played. People are rarely ever satisfied. The settlers of Catan have everything their heart desires, until news reaches them that diamonds are found on a few of the neighboring islands. The greedy inhabitants immediately leave...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • De Kolonisten van Catan: De Specialisten társasjáték Kiegészítő

  "De Specialisten van Catan" (Catan's Specialists) is a separately sold expansion for The Settlers of Catan. It also needs Catan: Seafarers. Players build their villages on small islands with only a limit number of resources available. None of the starting islands provide sheep. The specialist trade ports gain importance. Additionally players can become...

  • Játékidő: 100 perc
  • Min. játékidő: 100 perc
  • Max. játékidő: 100 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Saggsen-Gadan: De säggs'schn Siedler / Catan-OFFENSIVE in Chemnitz társasjáték Kiegészítő

  "Saggsen Gadan, de Säggs'schen Siedler" or "Saggsen Gadan, the Settlers of Sax'ny" What do you do when 2 major German game institutions both celebrate a 10 year anniversary in the same year? You throw one heck of a party and you invite all who want to come and join in. And when they leave, you give them a thank-you present. On the 10th of September 2005...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
 • Die Siedler von Catan: Die große Karawane társasjáték Kiegészítő

  Nomads established themselves in the oasis. The nomads desperately need wool and grain and offer commodities of the desert in exchange for them. Since the Cataners always have a few sheep and grain sheaves left over, the nomads send caravans out, in order to trade for the desired raw materials. Through the course of the game, three caravan routes are...

  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Catan Austria / Wien meets Catan társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 1/5
 • Catan: Kereskedők és barbárok társasjáték Kiegészítő

  Magyar, műanyagfigurás kiegészítő a 2. kiadású Catanhoz, 2-4 főre. Kombinálható az első és a második kiadású magyar alapjátékkal is. Catan szigetén az élet sosem unalmas. Hogy is lehetne, ha egyik kaland követi a másikat? A partmenti városokat újból megtámadták a barbárok, melyek mindent kifosztanak, ami útjukba esik. Merre vannak a bátor lovagok, akik...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Catan: Kereskedők és barbárok társasjáték Kiegészítő 10790 Ft-tól! - 17 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Catan Junior társasjáték

  Die Siedler von Catan: Junior is, as you might expect, a junior edition of The Settlers of Catan, and while the game play remains mostly the same – with players collecting and trading resources in order to build things, gain more resources and score points – the setting is new. Instead of being settlers, though, the players are now pirates, with pirate...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 6+ éves
  • Komplexitás: 1/5

  Catan Junior társasjáték 6990 Ft-tól! - 7 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Die Siedler von Catan: Renaissance in der Steiermark & Burgbau auf Chaffenberch társasjáték Kiegészítő

  The Österreichische Spiele Museum brings two new Settlers of Catan scenarios to Essen 2007. One of them is Renaissance in der Steiermark from Stefan Risthaus. In this scenario players can trade between the cities of Augsburg, Vienna, Budapest and Venice with resources and money. In Burgbau auf Chaffenberch players build on a castle to gain prestige....

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Komplexitás: 2/5
 • Catan Geographies: Settlers of Hesse társasjáték Kiegészítő

  Die Siedler von Hessen (The Settlers of Hesse) is the first in a new series of historical regional map expansions for the venerable Settlers of Catan line. The new line profiles famous regions of Germany during the Middle Ages, when Celts, Romans, and Germans intermingled. Die Siedler von Hessen celebrates the state of Hesse, home to Wiesbaden and...

  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Komplexitás: 2/5
 • Catan: Traders & Barbarians – 5-6 Player Extension társasjáték Kiegészítő

  Dobd fel kedvenc stratégiai játékod! Az angol nyelvű stratégiai társasjáték a Catan Traders & Barbarians játék 5-6 fő részére való kiegészítése, mely csak az alapjátékkal és a kiegészítővel együtt játszható. Gyűjtsd az erőforrásokat, hogy visszaverhesd a barbárokat a szigetről! Az izgalmas játékban jól kell taktikáznod, hogy meggazdagodj és elkerüld, vagy...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 5
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Catan: Traders & Barbarians – 5-6 Player Extension társasjáték Kiegészítő 11990 Ft-tól! - 3 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Die Siedler von Catan: Rincewind und der Tourist / Die Gilden von Ankh-Morpork társasjáték Kiegészítő

  A pair of new scenarios for The Settlers of Catan acting in the DISCWORLD of Terry Pratchett. Not only Terry Pratchett, but also Klaus Teuber and KOSMOS agreed to the Scenario published in same quality as the last one of Österreichisches Spielemusuem Renaissance in der Steiermark/Burgbau in Chaffenberch. In "Die Gilden von Ankh-Morpork," join the Thieves...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Komplexitás: 2/5
 • Die Siedler von Luxemburg társasjáték Kiegészítő

  Die Siedler von Luxemburg is a scenario for the game The Settlers of Catan. It was created by the Luxemburg gaming club Guilde vun de Phantasiespiller for the national Catan championship 2008 and plays on a fixed map of the state of Luxemburg. The game includes the board, rules, and some additional components. A copy of Settlers is required for game play....

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Komplexitás: 4/5
 • Catan Geographies: North Rhine – Westphalia társasjáték Kiegészítő

  Die Siedler von Catan - Nordrhein-Westfalen edition is part of a series of historical regional map expansions for the venerable Settlers of Catan line. The new line profiles famous regions of Germany during the Middle Ages, when Celts, Romans, and Germans intermingled. This fixed map covers the Nordrhein-Westfalen area of Germany, which includes the...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Komplexitás: 2/5
 • De Kolonisten van Catan: De drie Handelsteden van Noord-Nederland társasjáték Kiegészítő

  A special board for Catan, depicting the three northern provinces of The Netherlands. The capitals of the provinces are trade cities (handelsteden), and offer various bonuses: trade as if they are 3:1 or 2:1 harbor, or a wildcard production tile, depending on the precise location of your village/city. Instead of mountains, on this map swamps produce ore...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
 • Der Hafenmeister társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Catan: Indiana & Ohio társasjáték Kiegészítő

  This map was a promotional give away at GenCon '09. It was done in commemoration of GenCon and Origins being held in Indiana and Ohio, respectively. There were two other maps given away: 'Settlers of Hesse' and 'North Rhine - Westphalia.' It is a pre-printed map that requires the base game to play. From the map: In order to settle this map, you need the...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Die Siedler von Catan: Schätze, Drachen & Entdecker társasjáték Kiegészítő

  This expansion pack contains additional material for some scenarios, which could be played until now only with some handicraft work. It includes material for 6 scenarios: Die Wüstendrachen/Wüstenreiter (The Desert Dragons), Der große Kanal (The Great Canal), Verwunschenes Land (The Enchanted Land), Die Schatzinseln (The Treasure Islands), and enough...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Die Siedler von Catan: Schätze, Drachen & Entdecker társasjáték Kiegészítő 21190 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Catan Geographies: Bayern Edition társasjáték Kiegészítő

  Die Siedler von Bayern (The Settlers of Bavaria) is the third in a series of historical regional map expansions for the venerable Settlers of Catan line. The new line profiles famous regions of Germany during the Middle Ages, when Celts, Romans, and Germans intermingled. Die Siedler von Bayern celebrates the state of Bavaria, home to Regensburg, Munich and...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Catan Histories: Settlers of America – Trails to Rails társasjáték

  Catan is off the island and in America. Fans of Catan are eagerly anticipating the next release in the Catan Histories line. The 19th Century has arrived, and Americans are heading west. Wagon trains are forming up and heading out to settle new lands and build new cities. These new cities will need railroad lines to bring in new people and necessary goods....

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Catan: Delmarva társasjáték Kiegészítő

  This map represents the combined areas of Delaware, Maryland, and Virgina, along with Washington D.C. Also printed on the map are various details about many towns in the area, and some history. From the map: "Delmarva" stands for "Delaware, Maryland, and Virginia." It often refers to the peninsula east of the Chesapeake Bay. Greater Delmarva includes these...

  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Komplexitás: 2/5
 • Die Siedler von Catan: Der Schokoladenmarkt társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 75 perc
  • Min. játékidő: 75 perc
  • Max. játékidő: 75 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Catan Geographies: Austria társasjáték Kiegészítő

  Catan Geographies: Austria, a.k.a. Die Siedler von Catan: Österreich Edition, is the fourth in a series of regional map expansions for the venerable Settlers of Catan line. The rules of the Austria Edition are closely to those of standard Catan, with a few departures to keep things interesting. Players may build cities only in the round intersections...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Catan Scenarios: Helpers of Catan társasjáték Kiegészítő

  Tíz karakterkártyát találsz benne, amik mind különféle képességekkel ruháznak fel. A kiegészítő kompatibilis az alapjátékkal és a tengeri utazó kiegészítővel is és ezek 5-6 fős kiegészítése esetén is játszható. Magyar fordításAngol:Catan Scenarios: Helpers of Catan – a mini-expansion for CATAN that's compatible with Catan: Seafarers and both Catan: 5-6 Player Extension and Catan: Seafarers – 5-6 Player...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Catan Scenarios: Helpers of Catan társasjáték Kiegészítő 8000 Ft-tól! - 1 felhasználó árulja ezt a játékot!

 • Kirche, Glaube & Reformation (Fan expansion to Catan: Cities and Knights) társasjáték Kiegészítő

  Unofficial fan expansion of Catan: Cities & Knights. Adds several new aspects to Catan: Cities and Knights. Introduces an Inquisitor token, Religion Development Calendars, Religion Progress card set, Bread commodity cards and Beer commodity cards. While Bread is analogous to Grain (the way Coin is analogous to Ore in Cities and Knights), Beer is a...

  • Játékidő: 240 perc
  • Min. játékidő: 240 perc
  • Max. játékidő: 240 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
 • Die Pioniere (fan expansion for The Settlers of Catan) társasjáték Kiegészítő

  Unofficial expansion of Settlers of Catan. A set of 32 unique "Pioneers" cards that affect game play from the start of the game. Each player is given three random "Pioneers" cards before the game begins and chooses one to keep. The effects of the chosen card lasts throughout the entire game for the particular player who chose the card. The Pioneers card...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 1/5
 • Hexen, Zauberer & Drachen (Fan expansion to Catan: Cities and Knights) társasjáték Kiegészítő

  Unofficial fan expansion of Catan: Cities & Knights. Adds several new aspects to Catan: Cities and Knights. Hexen, Zauberer & Drachen ("Witches, Wizards & Dragons"), introduces a Wizard token, Magic Development Calendars, Magic Progress card set and Magic commodity cards. Magic commodities can only be collected on a brick intersection when a new Citadel...

  • Játékidő: 180 perc
  • Min. játékidő: 180 perc
  • Max. játékidő: 180 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 4
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
 • Katani pankur társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
 • Catan: Penn/Jersey társasjáték Kiegészítő

  This map represents the combined areas of Pennsylvania and New Jersey. Also printed on the map are various details about many towns in the area, and some history. It is a pre-printed map that requires the base game to play. From the map: In order to settle this region, you need the game pieces and cards from The Settlers of Catan game. You will also need...

  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Komplexitás: 2/5
 • Catan Histories: Merchants of Europe társasjáték

  Klaus Teuber, a Catan alkotója indított egy sorozatot a Catan játékok keretein belül, ahol a Catan alapelemeit helyezi különböző történelmi háttérbe. Ennek a sorozatnak a legújabb tagja a Merchants of Europe. A játékosok a térkép 3 pontján kezdik meg a játékot, kockadobás alapján nyersanyagokat termelnek, melyeket építkezésre, mozgásra, új városok...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Catakatoa társasjáték Kiegészítő

  A scenario that appeared in Game Trader Magazine, Issue 61 (March 2005) which contained a variant volcano tile with which to replace the desert in classic Settlers of Catan. Settlements can be built along the volcano tile, and if a d6 rolls the number of that corner, the lava will wash away the settlements built there. But if you aren't destroyed, you...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Catan Scenarios: Oil Springs társasjáték Kiegészítő

  Catan szigetén felfedezték az olajat és ez bizony egy új kort eredményez. Az olaj egyrészt előnyt jelent, mert megnöveli a termelést és nagyobb fejlődést tesz lehetővé a városokkal. Másrészt viszont szennyez és bizony erre oda kell figyelni...Angol:Game description from the publisher: In Catan Scenarios: Oil Springs settlers arriving on Catan will cry "Eureka!" as they discover black gold on the island for the first time....

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 2/5

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1.5 - 2.5 óra
 • Játékosok:  3 - 4
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Klaus Teuber
 • Illusztrátor:  Klaus Teuber, Harald Lieske, Jason Hawkins, Michael Menzel, Franz Vohwinkel, Volkan Baga, Stephen Graham Walsh, Tanja Donner
 • Kiadók:  Mayfair Games, Piatnik, KOSMOS, Tilsit, Asmodee, 999 Games, danspil, Devir, Lautapelit.fi, Albi, Galakta, Ísöld ehf., Giochi Uniti, Laser plus, Filosofia Éditions, Kaissa Chess & Games, Brain Games, Korea Boardgames co., Ltd., Smart Ltd, Broadway Toys LTD, Swan Panasia Co., Ltd., TRY SOFT, Vennerød Forlag AS, Hobby World, GP Games, HaKubia, Igroljub, Catan Studio, spilbræt.dk, Brädspel.se, SuperHeated Neurons
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, észt, finn, francia, német, görög, héber, magyar, olasz, japán, Korean, lett, litván, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svéd, szolvén, izlandi, horvát, szerb

Alternatív nevei


Kiadások

 • Danish edition
  • Kiadás éve: 1998
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German first edition
  • Kiadás éve: 1998
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German second edition
  • Kiadás éve: 1998
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English first edition
  • Kiadás éve: 2000
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.5 cm x 29.2 cm x 5.1 cm
 • Dutch first edition
  • Kiadás éve: 2001
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Icelandic edition
  • Kiadás éve: 2001
  • Nyelv: izlandi
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Norwegian edition
  • Kiadás éve: 2001
  • Nyelv: norvég
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German edition 2002
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: német
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7.5 cm
 • German third edition
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.2 cm x 29.2 cm x 7 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: román
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Spanish first edition
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Tilsit French first edition
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English first edition 2003
  • Kiadás éve: 2003
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.5 cm x 29.2 cm x 5.1 cm
 • Catan: Cities & Knights
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Lithuanian edition
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: litván
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2006
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2006
  • Nyelv: olasz
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.8 cm x 29.5 cm x 7.8 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • German edition 2007
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: német
 • Polish first edition
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • Slovenian second edition
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: szolvén
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: cseh
 • German third edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Norwegian 2010 edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: norvég
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Spanish third edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Swedish edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: svéd
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.3 cm
 • Hungarian second edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: magyar
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: Korean
 • Korean first edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Catan: Cities & Knights
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English second edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.9 cm x 29.5 cm x 7.9 cm
 • Polish second edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Hebrew edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: héber
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Japanese edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 6 cm
  • Súly: 1 kg
 • English edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.8 cm x 29.5 cm x 7.9 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • German edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.3 cm
 • Polish edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Russian edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Spanish fourth edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Baltic edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Dutch edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.8 cm x 29.5 cm x 8 cm
 • Italian edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Kaissa Greek third edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Danish/Norwegian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Croatian/Serbian/Slovenian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: szolvén
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: francia
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 298 cm x 298 cm x 71 cm
 • English edition 2019
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 24 cm x 8 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: kínai
 • Estonian edition
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Greek second edition
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hungarian edition
  • Nyelv: magyar
 • Latvian edition
  • Nyelv: lett
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Spanish second edition
  • Nyelv: spanyol
 • Swedish/Finnish edition
  • Nyelv: finn

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Catan telepesei: Lovagok és Városok társasjátékhoz