Catan: Tengeri utazó
Videó beküldése

Catan: Tengeri utazó

Kiegészítő, 2017
Értékelem!

Ez a játék a Catan: Telepesei kiegészítője.

A Catan: Tengeri utazó egy könnyen tanulható kiegészítő a Catan: Telepesei társasjátékhoz, 3 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1.5 óra. Az alapjáték 1995-ben megnyerte a Spiel des Jahres díját Az Év Játéka kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kereskedés, a...

A Catan: Tengeri utazó egy könnyen tanulható kiegészítő a Catan: Telepesei társasjátékhoz, 3 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1.5 óra. Az alapjáték 1995-ben megnyerte a Spiel des Jahres díját Az Év Játéka kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kereskedés, a moduláris tábla, a pakli tervezés, a memória és a kockadobás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Magyar nyelvű, műanyagfigurás kiegészítő, 3-4 főre a Catan telepesei alapjátékhoz. Kombinálható mind az első, mind a második magyar kiadással.

Catan szigete csak a kezdet. A tenger sok felfedezni valót tartogat még a merész kapitányoknak. Légy te is részese a környező szigetekre indított expedícióknak és írd meg te Catan lakóinak történetét! Vár a tenger, vár a kaland!

Új kikötők felé

A Tengeri utazó kiegészítő egy új világot tár fel a játékosok előtt. Többé nem vagytok egy szigetre korlátozva. Hajóra szállhattok és meghódíthatjátok a Catan mellett fekvő szigetvilágot. Ehhez csupán néhány egyszerű szabályt kell megismernetek és neki is vághattok a kilenc új jelenet valamelyikének.

Mit kell még tanulnom ahhoz, hogy tengerész legyek?

Szerencsére nem kell sok új szabályt megjegyeznetek. Az újdonságok igen egyszerűen alkalmazhatók és a használatuk nem okoz semmilyen problémát.
Új elemként megjelennek a hajók. Ezek az utakhoz hasonlóak, csak éppen nem a szárazföldön, hanem a tengeren használatosak. Építésükhöz egy gyapjú és egy fa szükséges. A hajót két tengermező, vagy egy tenger és egy szárazföldi mező határára kell tenni.
Az utakkal ellentétben a hajóút végén lévő utolsó hajót át lehet helyezni. Fordulónként egy ilyen akcióra van lehetősége minden játékosnak. Fontos, hogy csak akkor lehetséges ez, ha a hajóút nyitott, azaz nem köt össze két települést.
„A leghosszabb kereskedelmi út” meghatározásához a hajókat is beleszámoljuk az útba. Ezen kívül az „Útépítés” bónuszkártyájával akár hajót is építhettek.
Új jelzőként itt vannak a „Catan korongok”. Ezek a kiválasztott jelenettől függően más-más szerepet fognak betölteni. Fontos helyeket jelölnek, pluszpontokat érnek vagy éppen az eredmény kiszámolásánál segítenek.
Ahogy a szárazföldön a rablótól, úgy a tengeren a kalóztól kell rettegnetek. A kalóz hasonlóképpen működik, mint a rabló, csakhogy a tengeri mezőkön mozog. Hetes dobásakor vagy lovag kijátszásakor a játékos léphet vele valamelyik tengeri mező közepére. Ha a mező határán hajó áll, egy kártyát elvehet a tulajdonosától a kalózt irányító játékos.
Az aranyfolyó egy új terület. A nyersanyaga az arany, ami csak csereeszköz. Aki részesül az aranyfolyó jutalmából, az elvehet egy bármilyen nyersanyagot a készletből. Természetesen, ha várossal van jelen az aranyfolyónál a játékos, két nyersanyagot kap.

Tengeri kalandozások

A szabálykönyv kilenc új játékmóddal, azaz jelenettel szolgál. Ezek mind-mind Catan történetének jelentős eseményei, felfedezései. Lejátszhatjátok az első hajók elindulását az új kikötők felé, meghódíthattok egy sivatagos szigetet új erőforrások reményében, felkutathatjátok az elfeledett törzset vagy éppen megtalálhatjátok a kalózok szigetét.
A jelenetekhez egyedi játékteret kell összeállítanotok, a legtöbbhez kiegészítő szabályok is járnak, valamint a végső cél is mindig más. Mind három-, mind négyfős játékhoz találtok megfelelő jelenetet.

A doboz tartalma

Hat keret a játéktér összeállításához, 30 hatszögletű tájmező (19 tenger, 2 dombság, 2 hegység, 1 szántóföld, 1 erdő, 1 legelő, 2 aranyfolyó, 2 sivatag), 10 kikötőlapka, 10 számzseton, 57 Catan zseton, 60 műanyag hajó négy színben és egy szürke kalóz.

Értékelés

A Tengeri utazó kevés újítása is sokkal változatosabbá teszi az alapjátékot. A kalózkodás, az aranybányászat, a számos egyedi játékmód, valamint a tenger bevezetése jól működik, sokat hozzátesz Catan világához, és mindezt úgy, hogy pár perc alatt minden megtanulható és játszható.
Csak ajánlani tudom minden Catan-játékosnak!

Magyar nyelvű szabálykönyv megtekintéséhez kattints ide!


Hogyan játszhatjuk ketten? Egyik lehetőség, hogy az alapjáték mellé beszerzed a 3. kiegészítőt, Kereskedők és barbárokat, ezzel már ketten is játszhatjátok.

Ha kompletten szeretnél 2 fő részére egy teljes Catan játékot, amihez nem kellenek kiegészítők, akkor ajánljuk neked a Catan telepesei kártyajátékot 2 játékos részére.

A kártyajátéknak van egy másik, felújított, angol kiadása - The Rivals for Catan - mely a magyar változathoz képest könnyebben tanulható, kiegyensúlyozottabb lett és kiegészítők is kaphatóak hozzá. Részleteket itt találod.

Forrás: Szellemlovas
 • 5 990 Ft-tól
 • 32 ajánlat

Beágyazás már oldalra


A fenti modul beágyazásához, csak be kell szúrdnod az alábbi kódot az oldalra:

<a href="https://tarsasjatekok.com/tarsasjatek/catan-telepesei-1995/kiegeszito/catan-tengeri-utazo-1997" target="_blank" data-bgapp="boardgame">
  Catan: Tengeri utazó társasjáték kiegészítő<br>
  Tarsasjatekok.com - Magyarország társasjáték keresője! A társasjáték érték!
  <script>
    (function(i,s,o,g,r,a,m){
      ((g in o)&&('init' in o[g])&&o[g].init())||(a=i.createElement(s),a.src=r,
        a.async=1,m=i.getElementsByTagName(s)[0]);a&&m.parentNode.insertBefore(a,m);
    })(document,'script',window,'BGapp_module','https://tarsasjatekok.com/lib/bg.min.js');
  </script>
</a>
Mielőtt a használod a fenti kódot, kérlek olvasd és fogadd el az ÁSZF-ben leírtakat!

Kategória: Tenger, Civilizáció, Felfedező, Alkudozás, Kiegészítő
Mechanizmus: Kereskedés, Moduláris tábla, Pakli tervezés, Memória, Kockadobás, Útépítés

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézzed meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézzed meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kiegészítő

Ez a játék egy kiegészítő. Ez ilyen játékok az eredeti játékhoz, annak élményéhez, mechanizmusához, készletéhez, adnak plusz elemeket.

Árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Catan: Tengeri utazó társasjáték videók (3)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • csok.a.nna98

  2020-06-15 11:20:27

  Ez volt a második kiegészítő, amit a catanhoz vettünk. (az első a 6 főre kiegészítő volt) Ezzel az egész játék sokkal izgalmasabb lett. Több terület lapkákkal nagyobb játék területet kaptunk. Volt egy új lapka is, az aranyfolyó lap. Ez egy különleges terület mert, ha itt azt a számot dobjuk, ami rajta szerepel, és van ott egy településünk, akkor választhatunk egy nekünk szükséges nyersanyagot (nekem sokszor előfordult, hogy nem az én körömben lett dobva az aranyfolyó, és egy olyan nyersanyagot választottam, ami akkor nem volt, de mire elért hozzám a kör dobtunk olyan számot, amire kaptam azt a nyersanyagot, amit akkor kértem, így nem volt az a kérés jó döntés 😅). Akkor amikor megkaptuk ezt a kiegészítőt, mindenki az arany folyóhoz szeretett volna eljutni. De az idő elteltével, már nem tartjuk olyan nagy kincsnek, mert olyan bénák vagyunk, hogy mindig 2-es, 11-es szám jut rá (nem tudom, hogy csináljuk....)

  A másik nagy változás az, hogy most már tudunk tengeren utazni. Ez nagymértékben megnyitja az utazási és a letelepedési lehetőségeket is.

  Új nyersanyagot nem tartalmaz, ezért könnyen át lehet állni a tengeres játékra. Sőt, ha nagyon sokáig tengeres kiegészítővel játszol, akkor már nincs kedved az alap Catannal játszani, mert az unalmassá válik. Ezért nagyon tudom ajánlani, hogy ezt a kiegészítőt minél hamarabb szerezzétek be, ha szeretitek a Catant.

  A játék tartalmaz egy szabály füzetet, amiben különböző játékfajtákat ajánlanak, hogy hogyan építsd fel a pályát, külöző pályákhoz tartoznak kisebb szabálymódosítások. Nagyon sokáig még követtük ezeket az utasításokat, a pályákat a leírás szerint építettük fel, de az idő múlásával már átváltottunk a random pálya felépítéshez. Ezt úgy kell elképzelni, hogy összekeverjük az összes felhasználandó területlapkákat (vegyesen tengert, szárazföldet) és ahogy kihúzzuk őket, úgy kerülnek le. Ez nekünk nagyon jól bevált, azóta csak így építünk fel pályákat. Szeretjük a véletlenszerűen kialakult terepet, a számokat is össze-vissza rakosgatjuk fel (itt azért figyelünk az olyan alapokra, hogy a kettes és a tizenkettes szám nem kerül egymás mellé, két egyforma szám sem…). Bár többször alakult úgy, hogy az egész terület egy nagy szigetet alkot, és az új települések nem hoztak bónuszpontot, még akkor sem, ha rengeteget kell hajózni érte.

  Ez tesóm egyik kedvenc stratégiai játéka azért, mert sokszor ő szokott nyerni 😁😁. Ezzel is felbosszantva minket, de mi írtó rendesek vagyunk, hogy mindig játszunk vele újra és újra.

 • harnos.szilvi

  2020-05-01 14:43:19

  A Catan nálunk nagy kedvenc, ezt a kiegészítőt nagyon sűrűn játszuk, ötletes és az alapvetően jó játékot még izgalmasabbá és élvezetesebbé teszi.

  A Catanban az a nagyon jó, hogy tök jól lehet variálni az alapjátékot akár több kiegészítővel is és így gyakorlatilag megunhatatlan.

 • benczikakos

  2019-04-10 18:51:00

  Nem vagyok egy kifejezett Catan rajongó, de ezzel a kiegészítővel még én is szívesen játszom, meglepően kellemessé teszi az alapjátékot

 • ARduel

  2019-04-10 08:05:47

  Ez is egy jó kiegészítője a Catannak. Ad hozzá egy kis pluszt, amitől élvezetes lesz. Több döntéshozatal, enyhébb szerencsefaktor.

A Catan: Telepesei társasjáték és kiegészítői (97)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1.5 óra
 • Játékosok:  3 - 4
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Klaus Teuber
 • Illusztrátor:  Klaus Teuber, Harald Lieske, Michael Menzel, Franz Vohwinkel, Volkan Baga, Stephen Graham Walsh, Tanja Donner, Matt Schwabel, Michaela Kienle
 • Kiadók:  Mayfair Games, Piatnik, KOSMOS, Tilsit, Asmodee, 999 Games, danspil, Grow Jogos e Brinquedos, Devir, Albi, Competo / Marektoy, Galakta, Ísöld ehf., Giochi Uniti, Laser plus, Filosofia Éditions, Kaissa Chess & Games, Brain Games, Korea Boardgames co., Ltd., Smart Ltd, Ideal Board Games, Swan Panasia Co., Ltd., TRY SOFT, Hobby World, GP Games, HaKubia, Dexy Co, IntelliGames.BG, Igroljub, Catan Studio
 • Elérhető nyelvek:  cseh, dán, holland, angol, észt, francia, német, görög, héber, magyar, olasz, japán, Korean, lett, litván, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svég, szolvén, izlandi, horvát, bolgár, szerb

Alternatív nevei


Kiadások

 • Dutch first edition
  • Kiadás éve: 1997
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm
 • French first edition
  • Kiadás éve: 1997
  • Nyelv: francia
 • German first edition
  • Kiadás éve: 1997
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1 kg
 • German second edition
  • Kiadás éve: 1997
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Mayfair third edition
  • Kiadás éve: 1998
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.5 cm x 29.2 cm x 5.7 cm
 • Dutch second edition
  • Kiadás éve: 1999
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29 cm x 29 cm x 4 cm
 • Icelandic edition
  • Kiadás éve: 2000
  • Nyelv: izlandi
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German fourth edition
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Tilsit French edition 2002
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1 kg
 • Hungarian first edition
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: magyar
 • Lithuanian edition
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: litván
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German fifth edition
  • Kiadás éve: 2006
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Polish edition 2006
  • Kiadás éve: 2006
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2006
  • Nyelv: román
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • English second edition 2007
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.8 cm x 29.6 cm x 7.9 cm
 • Slovenian second edition
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: szolvén
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: cseh
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Filosofia French edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: francia
 • German sixth edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • Norwegian 2010 edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: norvég
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Spanish second edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Swedish edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: svég
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hungarian second edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: Korean
 • Korean first edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Russian edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Baltic first edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Bulgarian edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: bolgár
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Dutch third edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English second edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.8 cm x 29.5 cm x 7.8 cm
 • Japanese edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 6 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Polish edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Slovenian third edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: szolvén
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.8 cm x 29.5 cm x 7.9 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • German edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.2 cm
 • Greek edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Polish edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: portugál
 • Russian edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Baltic second edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Dutch edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Croatian/Serbian/Slovenian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: szolvén
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
 • German edition 2017
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: német
  • Súly: 0.7 kg
 • Hebrew 20th anniversary edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: héber
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hungarian second edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: magyar
 • Russian edition 2018
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.1 cm
 • English edition 2019
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 24 cm x 8 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • Danish edition
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Estonian edition
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Greek edition
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Italian edition
  • Nyelv: olasz
 • Latvian edition
  • Nyelv: lett
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Norwegian edition
  • Nyelv: norvég
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Norwegian edition
  • Nyelv: norvég
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Romanian second edition
  • Nyelv: román
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Spanish edition
  • Nyelv: portugál

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Catan: Tengeri utazó társasjátékhoz