Carcassonne
Carcassonne
Carcassonne
Carcassonne
Videó beküldése

Carcassonne

Társasjáték, 2017
Értékelem!

A Carcassonne egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játék 2001-ben megnyerte a Spiel des Jahres díját Az Év Játéka kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 7 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a terület...

A Carcassonne egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játék 2001-ben megnyerte a Spiel des Jahres díját Az Év Játéka kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 7 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a terület befolyásolás/irányítás és a mov-16 map addition mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Egy franciaországi város, Carcassonne mondhatja magáénak Európa legnagyobb középkori várát. A kettős fal csaknem három kilométer hosszú és közel ötven torony védi, amikhez hozzájön még Chateau Comtal, a legbelsőbb bárói palota tornyai. Carcassonne nem hétköznapi város, ahogy a feladatotok sem lesz hétköznapi: építsétek fel ezt a várost és vegyetek birtokba minél nagyobb területet belőle!

Verseny a legjobb területekért

A Carcassonne egy egyszerűbb stratégiai játék, melyben több pontot kell összegyűjtenetek, mint játékostársaitoknak. Ezt úgy tudjátok megtenni, hogy jókor, jó helyre teszitek le embereiteket a folyton bővülő terepen.

A játék elején ki kell tennetek az asztal közepére a kezdődarabot, amelynek a hátlapja a többitől eltérő. A többi lapkát képpel lefelé tegyétek félre egy könnyen elérhető helyre, ahonnan majd húzni fogtok. Ezt követően mindegyikőtök magához veszi valamelyik szín bábuit. Ezekből egyet-egyet helyezzetek fel a pontozótáblára. Ha megvagytok, kezdődhet az első kör.

Egyszerre mindig csak egyikőtök cselekszik. Az első teendő egy lapka felhúzása és az asztalon lévő többi elemhez illesztése. A lapkákon szerepelhet farm, vár, út, kolostor, kereszteződés, egyszerre akár több minden is. Fontos, hogy miként helyezitek le az elemet, ugyanis a rajtuk szereplő területeknek illeszkedniük kell egymáshoz. Út csak útban folytatódhat, a várat nem lehet megszakítani egy kolostorral, és így tovább.
A lapka lerakása után dönthetsz úgy, hogy egy bábut is felhelyezel a rajta szereplő egyik területre. Az így lerakott figura elfoglalja azt a területet és akár pontot is hozhat neked. Csak akkor rakhatsz le figurát a területre, ha a hozzá csatlakozó többi lapkán szereplő része még nincs elfoglalva. Például ha egy három elemből álló farmon már áll egy figura, akkor hiába egészíted ki még egy területtel, nem rakhatsz le oda figurát… viszont ha ügyesed lehelyezed egy közeli helyre, rárakod a bábud, majd összekötöd egy későbbi lapka segítségével a nagyobb farmmal, neked is lesz azon a területen egy figurád.

A pontozás minden területnél máshogy működik.

Az út akkor készül el, ha mindkét vége beér egy városba vagy kereszteződésbe – akár egy kört alkotva ugyanabba. Ekkor a rajta lévő bábu gazdája annyi ponttal lesz gazdagabb, ahány elemből az út felépült. A bábut vegyétek le, később újból lerakhatjátok.
A vár akkor készül el, ha a fal körbeért, nincs megszakítva. A város pontértéke kétszer annyi, mint ahány lapkából és címerből áll. A pontozás után a figura lekerül, újra lerakható.
Ha a kolostort teljesen körbevettétek a lapkákkal, a rajta lévő figura kilenc pontot ad, majd lekerül a tábláról.
A farmok pontozására csak a játék legvégén kerül sor.
Ügyes taktikával és szerencsés húzásokkal lehetséges, hogy sikerül ugyanarra a nagyobb területre több játékosnak több bábut is felhelyezni. Ebben az esetben annak adjátok a pontot, aki több figurával képviseli magát a területen. Döntetlen esetén mindannyian megkapjátok a pontokat.

Mikor az utolsó lapkát is felhelyeztétek az asztalra, véget ér a játék és jöhet az utolsó pontozás.
A befejezetlen utakért annyi pont jár, ahány szakaszból állnak, a befejezetlen város minden területe és a rajtuk szereplő címerek egy-egy pontot hoznak, a kolostoron álló bábu pedig egy-egy pontot kap a körülötte lévő lapkákért és plusz egyet magáért a kolostorért.
A farmok pontozásánál össze kell számolnotok azokat a befejezett várakat, amiket a farm területe érint. Ezt meg kell szoroznotok hárommal és meg is kapjátok, hogy hány pontot ér a figurátok.

Mi van a dobozban?

A játéktér 72 lapkából épül fel, így minden parti más-más térképen játszódik. Van még a dobozban 50 kis fabábu öt különböző színben, amik a játékosok embereit jelképezik. Természetesen egy pontozótábla és egy szabálykönyv is jár a játékhoz.

Világszinten elismert

Számos díjat tudhat magáénak a játék, nem véletlenül. A teljesség igénye nélkül 2001-ben két év játéka díjat, 2002-ben a svéd, 2004-ben pedig a finn legjobb családi játék díját is bezsebelte. Ez azt hiszem többet ér bármilyen ajánlónál.

Érdemes kipróbálni?

A Carcassonne mondhatni korszakalkotó a társasjátékok terén. A Catannal együtt megtették a komolyabb, összetett stratégiai játékok felé az első lépéseket. A szabályok egyszerűek, a játék pörgős, gyorsan lejátszható egy-egy parti. Akár már a második játékülés alatt elrakhatjátok a szabálykönyvet és mivel ilyen könnyen megtanulható, akár fiatalabb gyerekeket is bevonhattok a játékba.
A szerencse szerepe jelentős, hiszen véletlenszerűen húzzátok a lapkákat, de sokat számít az is, hogy mennyire figyelsz társaid figuráira. Minden játékos szám mellett élvezetet nyújt, sok játékossal pedig egyenesen törekedni kell arra, hogy lecsapjatok egy-egy jobb helyre.

Ha az alapjáték már nem lenne elég, rengeteg kiegészítő megjelent hozzá az évek során. Ha nem ismered őket, vagy nem tudsz dönteni, olvasd el a kiegészítőkről és a minikiegészítőkről készült összehasonlító leírást!
Carcassonne nem fog magától megépülni. Vedd ki a részed a munkálatokból és szerezd meg te a legnagyobb birtokokat!

Hivatalos honlap
Magyar nyelvű szabálykönyv
Eddig megjelent lapkák

Forrás: Szellemlovas
 • 5 990 Ft-tól
 • 36 ajánlat

Beágyazás már oldalra


A fenti modul beágyazásához, csak be kell szúrdnod az alábbi kódot az oldalra:

<a href="https://tarsasjatekok.com/tarsasjatek/carcassonne-2000" target="_blank" data-bgapp="boardgame">
  Carcassonne társasjáték<br>
  Tarsasjatekok.com - Magyarország társasjáték keresője! A társasjáték érték!
  <script>
    (function(i,s,o,g,r,a,m){
      ((g in o)&&('init' in o[g])&&o[g].init())||(a=i.createElement(s),a.src=r,
        a.async=1,m=i.getElementsByTagName(s)[0]);a&&m.parentNode.insertBefore(a,m);
    })(document,'script',window,'BGapp_module','https://tarsasjatekok.com/lib/bg.min.js');
  </script>
</a>
Mielőtt a használod a fenti kódot, kérlek olvasd és fogadd el az ÁSZF-ben leírtakat!

Kategória: Városépítő, Középkori, Építés / Terjeszkedés
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Terület befolyásolás/irányítás, MOV-16 Map Addition

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézzed meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézzed meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Carcassonne társasjáték videók (10)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • regcsuu

  2020-01-07 19:57:09

  Nálunk ez az egyik legtöbbet játszott játék a családban. Párommal leginkább ketten szeretjük játszani, de társaságban előkerült már 5 fővel is, úgy is szuper volt. Akik szeretik a börgősebb játékmenetet azoknak ajánlom, hogy inkább ketten játszák. Alkalmazható hozzá egy szuper "házi" szabály is: a kezdtetektől fogva lehet a kézben 3 kártya és akkor van lehetőség előre tervezni.

  Akkor lett igazán élvezhető és mégjobban újrajátszható a játék amikor elkezdtünk hozzá kiegészítőket venni. Először csak egy kiegészítőt tettünk hozzá, aztán 2,3. Egyre több lehetőséget kínálnak. Ezt figyelembe véve csak az alapjáték is teljesen játszahtó, jó bevezető játék lehet a nem társasozók számára, viszont minél több kiegészítővel már sokkal mélyebb tud lenni a játék.

  Mindent összevetve : csak ajánlani tudom ezt a játékot! (és az ára sem rossz:) )

 • Westfalien

  2019-09-21 12:49:17

  Ez a játék benne volt nekem abban az első háromban, amelyek segítségével elindultam a komolyabb játékok felé vezető úton, valamikor a 2000-es évek legelején. A másik kettő a Citadella és az Dominion volt. Ezeket a mai napig is szívesen veszem elő. A Carcassone szabályai egyszerűek, könnyű elmagyarázni a kezdőknek is, és a gyerekek is bátran beszállhatnak. Ámbár mi bevezettünk néhány házi szabályt. Pl. a mezőkkel nem lehet pontot szerezni, mert adott esetben aránytalanul sok pontot hozhat a tulajdonos konyhájára. (akár 30-40 pontot is, az meg már tuti nyerés.) A másik újításunk az, hogy a várak nem csak véletlenül érhetnek össze, hanem akár többen is beszállhatnak egy-egy vár építésébe, és ilyenkor minden újonnan letett lapkára lehet bábut helyezni. Akinek a vár befejezésekor több bábuja van ott, az kapja a pontokat. Döntetlen esetén mindkét félnek járnak a pontok. A kiegészítők közül csak az elsőt vettem meg, de a sárkányossal is játszottam már. Szerintem csak túlbonyolítja az amúgy is hangulatos játékmenetet.

 • yeo123

  2019-09-07 08:16:42

  Nekem jelenleg ez a kedvenc játékom. Már korábban valaki említette, hogy mennyire egyszerű, de mégis mennyire komplex tud lenni. Nekem ez tetszik benne. Aki esetleg gondolkodna a beszérzésén, mindenképp javasoltak a kiegek, mert így nagyon változatossá tud válni a játék. Az összesnek nem látom értelmét, nekem a 5 nagy kiegészítő és a 6 mini kiegészítő van meg.

  Nagy kiegészítőkből, amit javaslok:

  -1. kiegészítő: a katedrális sokat módosít a stratégián, és kellenek a plusz lapok, mert az alapjáték 72 lapkája 4-5 játékos esetén már kevés

  -3. kiegészítő: a sárkány talán az egyik legötletesebb dolog, amit valaha kitaláltak hozzá. Ez hoz egy kis rizikót a játékba, mivel bármikor megeheti a sárkány a követődet.

  A mini kiegészítők pedig csak 8-8 lapkák, így nem hosszabbítják meg sokkal a játékot, és többnyire nagyon ötletesek (van amivel meg lehet próbálni repülni, van amivel kompokkal utak irányát lehet módosítani és az aranybányákkal meg gyűjtögethetünk pluszban aranyat, ami a játék végén pontot ér [kicsit a 2. kieg árucikkeihez hasonlít]). Csak sajnos az 1-esen kívül ezek már nem kaphatók, így csak használtan és nagyon borsos áron lehet őket beszerezni.

 • jenei.balazs87

  2019-09-03 15:29:23

  Városépítő, családi, taktikai-stratégiai játék. A szerencsefaktor nem túl nagy benne. Sértődékeny embereknek nem ajánlom, mert ki lehet - és sokszor érdemes is - benne szúrni a másikkal, aztán beindulhat a nagy adok-kapok. :) Javaslok hozzá kiegészítő(ke)t is beszerezni, ha tetszik, mert sokat adnak az alapjátékhoz. Aki memóriabajnok és jó matekos, az a kijött és a még talonban lévő lapkákkal is szépen tud kalkulálni.

 • nagysandor.mc

  2019-07-16 10:31:02

  Az elős játékok között volt amivel megismerkedtem. :)

 • barath.boglar

  2019-06-17 12:01:49

  Zseniális játék, a családom imádja... Csak én nem. Oké kategória, könnyen tanulható, meg minden csak engem ez...ez annyira nem köt le... :'D Ellenben amikor valaki azt hiszi, hogy ez egy agresszíven kompetitív és cselszövéseken alapuló játék, az nekem tökéletesen tönkre teszi azt a maradék élményt is, amit nyújt. Egy higgadt, mini- kooperációs játéknak hittem, ahhoz képest sok személyiségbéli rejtett démont felszínre hozott már és ez erősen taszít a játszásától. Anyával szeretem a legjobban játszani, vagy a párommal, mert ők hajlandóak velem nyugiban játszani....

 • ARduel

  2019-04-17 11:15:47

  Ha nincs kedvünk egy nagyobb volumenű játékhoz, csak éppen kikapcsolódásra vágyunk legtöbbször a Carcassone kerül az asztalra. A tipikus egyszerű és nagyszerű játék. Meglepően szép a grafika, mindaddig amig csak képeken láttam nem tartottam szépnek, de amikor először kézbevettem jöttem rá mennyire részletgazdag és kedves játék.A lapkák véletlen szerű felhúzása miatt "végtelen" az újrajátszhatósga és mindig más "térképet" rakunk ki. Jó érzés játék közben ahogyan bővül és épül a kis birodalom. Az első kiegészítővel szoktunk játszani+a Fantomfigurákkal megspékelve. Egy idő után érdemes beszerezni egy-két kiegészítőt ,hogy feldobja a hangulatot. Két játékos esetén elmegy kiegészítő nélkül is, de ha már az ember belekóstol egy kicsit öszetettebb játékba,visszatérve az alaphoz már kicsit unalmas lehet. Kiegészítőkre fel!!!

 • benczikakos

  2019-04-06 10:03:33

  Minden játékosszámmal élvezhető igaz, teljesen más 2-en, mint 4-en vagy 5-en. Az igazi nyitja abban rejlik, hogy megtaláld az egyensúlyt a gyorsan megtérülő, kevés pontot hozó befektetések, mint amilyenek a rövid utak vagy a kis városok, és a hosszabb, de sok pontot hozók közt. Valamint érezni kell, hogy meddig lehet bővítgetni egy várost, és mikor kell befejezni, amikor még nem túl késő ezt megtenni

 • ARduel

  2019-04-05 08:33:44

  Nagyon jó 2 fővel is! Próbáljátok ki ;)

 • keplegeny

  2019-03-18 11:12:09

  A család egyik nagy kedvence, általában mi négyen játszunk. Bár amikor az idősebb generáció is becsatlakozik, és előzékenyek egymással, akkor elrontja a hangulatát a játéknek:)

 • sz-tomy

  2019-03-15 15:25:14

  Az összes kiegészítővel maximum 3-4 fővel ajánlom játszani.

 • benyod

  2019-03-15 10:06:04

  Már az alapjáték is nagyon jó, könnyen tanulható, kezdő játékosoknak hibátlan választás. Az alapjáték valóban megköveteli a max3 főt, de a rengeteg kiegészítő lehetővé teszi, hogy még többen körbeüljük, mivel a lapkák száma is akár 3 szorosára duzzad és egy igazán szép birodalom tud kiépülni, ha az asztal is engedi :).

 • renii96renii96

  2019-03-02 21:23:13

  Szuper városépítő, stratégiai játék, rengeteg kiegészítővel.

 • soltesz.orsi92

  2019-02-14 15:11:00

  Szerintem ez a játék 2 max 3 fővel az igazi, játszottuk már öten és úgy nem működik annyira jól, mivel mire megint rád kerülne a kör már annyi minden történt, hogy esélytelen tervezni. Viszont két fővel egy remek játék. Párom annyira nem kedveli, de nálam nagy kedvenc.

A(z) Carcassonne társasjáték kiegészítői (50)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 45 perc
 • Játékosok:  2 - 5
 • Ajánlott életkor:  7+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Klaus-Jürgen Wrede
 • Illusztrátor:  Doris Matthäus, Klaus-Jürgen Wrede, Chris Quilliams, Anne Pätzke
 • Kiadók:  Rio Grande Games, Piatnik, Schmidt Spiele, Venice Connection, Hans im Glück Verlags-GmbH, 999 Games, Z-Man Games, Grow Jogos e Brinquedos, Ventura Games, Devir, Lautapelit.fi, Midgaard Games, Möbius Games, Albi, Ísöld ehf., Giochi Uniti, Filosofia Éditions, Kaissa Chess & Games, Bergsala Enigma, Brain Games, MINDOK, Korea Boardgames co., Ltd., Smart Ltd, Bard Centrum Gier, Swan Panasia Co., Ltd., Stupor Mundi, Hobby World, Fantasmagoria, Monkey Time, cutia.ro, NeoTroy Games
 • Elérhető nyelvek:  katalán, cseh, kínai, dán, holland, angol, észt, finn, francia, német, görög, héber, magyar, olasz, japán, Korean, lett, litván, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svég, török, bolgár, thai

Alternatív nevei


Kiadások

 • Carcassonne
  • Kiadás éve: 2000
  • Nyelv: német
  • Méretek: 22 cm x 28 cm x 7.5 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • Dutch edition 2000
  • Kiadás éve: 2000
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
 • English edition 2000
  • Kiadás éve: 2000
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 19.1 cm x 27.2 cm x 6.4 cm
 • English edition 2000 with River
  • Kiadás éve: 2000
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 19.1 cm x 27.2 cm x 6.4 cm
 • English edition 2000 with River expansion, cover with SdJ 'Kritikerpreis' x2
  • Kiadás éve: 2000
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27.1 cm x 19.3 cm x 7 cm
 • German edition 2000
  • Kiadás éve: 2000
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Giochi Uniti Italian edition
  • Kiadás éve: 2000
  • Nyelv: olasz
 • Hungarian first edition 2000
  • Kiadás éve: 2000
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 19.1 cm x 27.3 cm x 6.6 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Portuguese/Spanish edition 2000
  • Kiadás éve: 2000
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Albi Polish edition 2001
  • Kiadás éve: 2001
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 17.8 cm x 25.4 cm x 5.1 cm
 • Bard Polish edition 2001
  • Kiadás éve: 2001
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 27 cm x 19 cm x 6 cm
 • Bergsala Enigma Nordic edition 2001
  • Kiadás éve: 2001
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 19 cm x 27.4 cm x 6.7 cm
 • English edition 2001 with River
  • Kiadás éve: 2001
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 19.1 cm x 26.7 cm x 7 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • German edition 2001 with SdJ
  • Kiadás éve: 2001
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2001
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
 • Midgaard Nordic edition 2001
  • Kiadás éve: 2001
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 19 cm x 27 cm x 7 cm
 • English edition 2002 with River
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 19.1 cm x 27.9 cm x 7 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • French first edition
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • German edition 2002
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • English limited edition 2003
  • Kiadás éve: 2003
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • Finnish first edition with River
  • Kiadás éve: 2004
  • Nyelv: finn
  • Méretek: 19 cm x 27.4 cm x 6.7 cm
 • Finnish second edition
  • Kiadás éve: 2004
  • Nyelv: finn
  • Méretek: 19 cm x 28 cm x 7 cm
 • German edition 2004
  • Kiadás éve: 2004
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Russian first edition
  • Kiadás éve: 2004
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 19.3 cm x 29.5 cm x 5.1 cm
 • Baltic first edition
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 19.1 cm x 27.9 cm x 7 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Dutch edition 2005
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
 • Russian second edition
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
 • Japanese second edition
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: japán
  • Súly: 0.7 kg
 • Baltic first edition (with River expansion)
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 19.1 cm x 27.9 cm x 7 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • German edition 2008
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • German edition 2008 "4 Mio verkauft"
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19 cm x 27 cm x 6 cm
 • Portuguese/Spanish edition 2008
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: portugál
 • Russian third edition
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 21 cm x 32 cm x 6 cm
 • Carcassonne
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: kínai
 • German edition 2009 with "6 million sold" meeple mark
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • German edition 2009 with Die Kornkreise
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
 • Bulgarian edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: bolgár
 • French second edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • German edition 2010 with die Kornkreise
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19.2 cm x 27.6 cm x 6.9 cm
 • Romanian first edition with "Die Kornkreise" ("Cercuri in lan")
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
 • Catalan edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: katalán
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Estonian edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 19.2 cm x 27.4 cm x 6.6 cm
 • Russian edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: orosz
 • Brazilian edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 27.1 cm x 37.6 cm x 5.5 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • English edition 2012 with River
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: angol
 • German edition 2012 with red stripe in the left bottom corner
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.6 cm
 • Nordic edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 19 cm x 27.4 cm x 6.7 cm
 • Polish edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 18.8 cm x 27.7 cm x 6.8 cm
 • Romanian edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: román
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.6 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • German edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Italian edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 19.2 cm x 27.4 cm x 6.9 cm
 • Romanian edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: román
 • Spanish edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.5 cm
 • Brazilian second edition 2014 with standard box
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 18.5 cm x 24.8 cm x 4 cm
 • Chinese edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 19.1 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
 • Dutch edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: holland
 • English edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27.5 cm x 19 cm x 7 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Finnish edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: finn
  • Méretek: 19 cm x 27.4 cm x 6.7 cm
 • French edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 19.1 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
 • German edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Greek edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
 • Hebrew edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: héber
 • Scandinavian edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
 • Thai edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 19.1 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
 • Baltic second edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 19.2 cm x 27.7 cm x 6.8 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Brazilian edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: portugál
 • Bulgarian second edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: bolgár
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 7 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Carcassonne
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 19.2 cm x 27.4 cm x 6.8 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Catalan second edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: katalán
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Czech edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
 • Greek edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: görög
 • Polish edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: lengyel
 • Romanian edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: román
 • Spanish edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 19.4 cm x 27.7 cm x 7 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Dutch edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: holland
 • English edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 19.1 cm x 27.4 cm x 6.6 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • German edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: német
 • Japanese third edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 7 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • Korean edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 7 cm
 • Turkish edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: török
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • Hungarian third edition 2017
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 19.2 cm x 27.4 cm x 6.8 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Italian edition 2017
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 18.8 cm x 27.1 cm x 6.8 cm
 • Hans im Glück book limited edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
 • Russian edition 2019
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 19.4 cm x 27.7 cm x 6.7 cm
 • Czech edition
  • Nyelv: cseh
 • Czech edition
  • Nyelv: cseh
 • English third edition
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 19.1 cm x 27.9 cm x 7 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • Korean first edition
  • Nyelv: Korean
 • Venice Connection Italian edition
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.5 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Carcassonne társasjátékhoz