Carcassonne
Carcassonne
Carcassonne
Carcassonne
Videó beküldése

Carcassonne

Társasjáték, 2017
Értékelem!

A Carcassonne egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játék 2001-ben megnyerte a Spiel des Jahres díját Az Év Játéka kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 7 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a terület...

A Carcassonne egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játék 2001-ben megnyerte a Spiel des Jahres díját Az Év Játéka kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 7 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a terület befolyásolás/irányítás és a mov-16 map addition mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Egy franciaországi város, Carcassonne mondhatja magáénak Európa legnagyobb középkori várát. A kettős fal csaknem három kilométer hosszú és közel ötven torony védi, amikhez hozzájön még Chateau Comtal, a legbelsőbb bárói palota tornyai. Carcassonne nem hétköznapi város, ahogy a feladatotok sem lesz hétköznapi: építsétek fel ezt a várost és vegyetek birtokba minél nagyobb területet belőle!

Verseny a legjobb területekért

A Carcassonne egy egyszerűbb stratégiai játék, melyben több pontot kell összegyűjtenetek, mint játékostársaitoknak. Ezt úgy tudjátok megtenni, hogy jókor, jó helyre teszitek le embereiteket a folyton bővülő terepen.

A játék elején ki kell tennetek az asztal közepére a kezdődarabot, amelynek a hátlapja a többitől eltérő. A többi lapkát képpel lefelé tegyétek félre egy könnyen elérhető helyre, ahonnan majd húzni fogtok. Ezt követően mindegyikőtök magához veszi valamelyik szín bábuit. Ezekből egyet-egyet helyezzetek fel a pontozótáblára. Ha megvagytok, kezdődhet az első kör.

Egyszerre mindig csak egyikőtök cselekszik. Az első teendő egy lapka felhúzása és az asztalon lévő többi elemhez illesztése. A lapkákon szerepelhet farm, vár, út, kolostor, kereszteződés, egyszerre akár több minden is. Fontos, hogy miként helyezitek le az elemet, ugyanis a rajtuk szereplő területeknek illeszkedniük kell egymáshoz. Út csak útban folytatódhat, a várat nem lehet megszakítani egy kolostorral, és így tovább.
A lapka lerakása után dönthetsz úgy, hogy egy bábut is felhelyezel a rajta szereplő egyik területre. Az így lerakott figura elfoglalja azt a területet és akár pontot is hozhat neked. Csak akkor rakhatsz le figurát a területre, ha a hozzá csatlakozó többi lapkán szereplő része még nincs elfoglalva. Például ha egy három elemből álló farmon már áll egy figura, akkor hiába egészíted ki még egy területtel, nem rakhatsz le oda figurát… viszont ha ügyesed lehelyezed egy közeli helyre, rárakod a bábud, majd összekötöd egy későbbi lapka segítségével a nagyobb farmmal, neked is lesz azon a területen egy figurád.

A pontozás minden területnél máshogy működik.

Az út akkor készül el, ha mindkét vége beér egy városba vagy kereszteződésbe – akár egy kört alkotva ugyanabba. Ekkor a rajta lévő bábu gazdája annyi ponttal lesz gazdagabb, ahány elemből az út felépült. A bábut vegyétek le, később újból lerakhatjátok.
A vár akkor készül el, ha a fal körbeért, nincs megszakítva. A város pontértéke kétszer annyi, mint ahány lapkából és címerből áll. A pontozás után a figura lekerül, újra lerakható.
Ha a kolostort teljesen körbevettétek a lapkákkal, a rajta lévő figura kilenc pontot ad, majd lekerül a tábláról.
A farmok pontozására csak a játék legvégén kerül sor.
Ügyes taktikával és szerencsés húzásokkal lehetséges, hogy sikerül ugyanarra a nagyobb területre több játékosnak több bábut is felhelyezni. Ebben az esetben annak adjátok a pontot, aki több figurával képviseli magát a területen. Döntetlen esetén mindannyian megkapjátok a pontokat.

Mikor az utolsó lapkát is felhelyeztétek az asztalra, véget ér a játék és jöhet az utolsó pontozás.
A befejezetlen utakért annyi pont jár, ahány szakaszból állnak, a befejezetlen város minden területe és a rajtuk szereplő címerek egy-egy pontot hoznak, a kolostoron álló bábu pedig egy-egy pontot kap a körülötte lévő lapkákért és plusz egyet magáért a kolostorért.
A farmok pontozásánál össze kell számolnotok azokat a befejezett várakat, amiket a farm területe érint. Ezt meg kell szoroznotok hárommal és meg is kapjátok, hogy hány pontot ér a figurátok.

Mi van a dobozban?

A játéktér 72 lapkából épül fel, így minden parti más-más térképen játszódik. Van még a dobozban 50 kis fabábu öt különböző színben, amik a játékosok embereit jelképezik. Természetesen egy pontozótábla és egy szabálykönyv is jár a játékhoz.

Világszinten elismert

Számos díjat tudhat magáénak a játék, nem véletlenül. A teljesség igénye nélkül 2001-ben két év játéka díjat, 2002-ben a svéd, 2004-ben pedig a finn legjobb családi játék díját is bezsebelte. Ez azt hiszem többet ér bármilyen ajánlónál.

Érdemes kipróbálni?

A Carcassonne mondhatni korszakalkotó a társasjátékok terén. A Catannal együtt megtették a komolyabb, összetett stratégiai játékok felé az első lépéseket. A szabályok egyszerűek, a játék pörgős, gyorsan lejátszható egy-egy parti. Akár már a második játékülés alatt elrakhatjátok a szabálykönyvet és mivel ilyen könnyen megtanulható, akár fiatalabb gyerekeket is bevonhattok a játékba.
A szerencse szerepe jelentős, hiszen véletlenszerűen húzzátok a lapkákat, de sokat számít az is, hogy mennyire figyelsz társaid figuráira. Minden játékos szám mellett élvezetet nyújt, sok játékossal pedig egyenesen törekedni kell arra, hogy lecsapjatok egy-egy jobb helyre.

Ha az alapjáték már nem lenne elég, rengeteg kiegészítő megjelent hozzá az évek során. Ha nem ismered őket, vagy nem tudsz dönteni, olvasd el a kiegészítőkről és a minikiegészítőkről készült összehasonlító leírást!
Carcassonne nem fog magától megépülni. Vedd ki a részed a munkálatokból és szerezd meg te a legnagyobb birtokokat!

Hivatalos honlap
Magyar nyelvű szabálykönyv
Eddig megjelent lapkák

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 25% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 5 000 Ft-tól
 • 49 ajánlat

Kategória: Városépítő, Középkori, Építés / Terjeszkedés
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Terület befolyásolás/irányítás, MOV-16 Map Addition

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Carcassonne régi kiadás + Cardcassonnetanck, Budapest

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Cardcassonne + régi kiadású carcassonne, használt mindkettő, de jó állapotú és hiánytalan. Egyben eladó!

0 érdeklődő


Carcassonnejanyikh, Békéscsaba

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Békéscsaba! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kihasználatlanság miatt eladó. Posta/foxpost előre utalás esetén a vevő terhére lehetséges.

1 érdeklődő


CarcassonneLordArtist, Veszprém

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Veszprém! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Szeretnék megválni régi kiadású alapjátékomtól. Minimálisan polc kopott a doboz, egyébként hiánytalan és sérülésmentes. Személyesen Veszprémben, de a Foxpost is OK.

0 érdeklődő


Carcassonnehuni, Budapest IV.

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest IV.! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Alapjáték (a folyó és az apát mini kiegészítéssel) + az első négy kiegészítő (Fogadók és katedrálisok, Kereskedők és Építőmesterek, A hercegnő és a Sárkány, A torony). A játéknak csak az alapdoboza van meg, amely minimálisan polckopott. Beltartalma hibátlan állapotú (minden lapka védőzve van), és a lapkatartó tornyot leszámítva hiánytalan.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Carcassonne társasjáték videók (10)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • mvik19

  2021-05-03 18:23:05

  Eddig csak hallottam róla. Sok más játék megelőzte a listán, de most végre egész jó áron jutottam hozzá. Minden forintját megérte. Nekem nagyon megtetszett az első játék alkalmával is. Azt vettem észre magamon, hogy nagyon sokat számít egy játéknál, hogy mennyire tart sokáig előkészülni a játékra. Ez kimondottan gyorsan megvan. És onnantól kezdve pörgős elejétől a végéig. Kicsit nagy benne a szerencse faktor, de azért rá lehet érezni és minimális stratégiára is van lehetőség. Nem mondom, hogy a kedvencem, de igazán üde színfolt. Tuti szokszor előkerül majd.

 • zkbali

  2021-05-02 00:28:55

  Na, megvettük az új kiadást. Legutóbb kb 10 éve játszottam a régivel. Úgy tűnik jól sikerült a frissítés, mert utána kellett néznem, hogy is nézett ki az eredeti, ha nem tudom, nem mondtam volna meg az emlékeim alapján, hogy más a grafika. Nekem így is tetszik.

  Az első és legnagyobb pozitívum, hogy a 7 éves gond nélkül önállóan tud játszani, de még az 5 évesnek is megy némi segítséggel (persze itt már erősen kell a szülői altruizmus :)). A szerencsefaktor szerintem családi játéknak pont ideális, de aki csökkenteni akarja, az a már alább javasolt házi szabálymódosításokkal csökkenthet rajta. A játékkal együtt járó mini-kiegészítők sokat nem dobnak a játékmeneten, de a folyó kétségtelenül szépíti, élénkíti a tájat. Régen ez nem tűnt fel, de most van egy kicsit olyan érzésem, hogy kicsit a monopolys telekvásárláshoz hasonló a követő lerakása: szinte mindig az a jó döntés, ha leteszed, és általában a várra érdemes. Bár a földműves opció bevezetésével (ami ugye nem jön vissza) már kicsit bonyolódik a döntési szituáció. A földművest mindenképp érdemes szerintem alkalmazni, mert a játék végi lepontozása, és az, hogy mások váraiért is kaphatunk így pontot, belevisz egy szükséges csavart a pontozásba. Így kevésbé kiszámítható és "lineáris" a pontok gyűjtögetése. Egyelőre mi még viszont ezzel óvatosak vagyunk, mert a gyerekeknek ez az előrelátás kicsit magas léc.

  A grafikán kívül viszont nekem úgy tűnik, mintha az eredeti kiadáshoz képest lennének apróbb szabálybeli és/vagy doboztartalombeli különbségek. Azt olvastam valahol, hogy eredetileg a földek másképp pontozódtak, de valahogy úgy érzem, mintha az utak és várak sem ilyen egyszerűek lettek volna. A másik - ami szerintem eléggé zavaró -, hogy 50 pontig megy a tábla, de a legtöbb játékos rendszerint bőven túllépi ezt. Szóval ha már új kiadás, igazán csinálhatták volna 100 pontosra, vagy kellenének hozzá 50 pontos tokenek (mintha az eredetiben lettek volna...).

  Tud valaki még különbségeket az eredeti és az új kiadás között?

 • Anettbota91

  2021-04-20 09:31:32

  Nekünk is a Carcassonne volt az első "modern" társasjátékunk. Mi kb 8 éve vettük meg, és imádjuk az első pillanattól fogva :). Szerencsére a régi kiadás van meg és még akkor meg is vettük az összes kiegészítőt. nekünk sokkal jobban bejön a régikiadású graphica. egyébbként maga a játék mehanizmus is nagyon jó. Végtelen az újrajátszhatósága. :) Csak ajánlani tudom :)

 • robsteady

  2021-04-08 20:19:54

  Nem szép dolog bántani egy klasszikust, a tisztelet is megjár neki, másokat sem akarok megbántani, mert ide többnyire támogató kommentek kerülnek fel, de lefőtt már a kávé szerintem a Carcassone-nak. Amennyiben csak rakosgatsz le lapkákat, akkor arra ott a Fairy Trails, az legalább olcsóbb és szebb; ha komolyabban veszed, akkor meg ott Yellow és Yangtze... Soha nem vesszük le ezek miatt a polcról. Nem is értem miért árulják ezt ekkora lelkesedéssel közel negyed évszázaddal (!) a megjelenése után ezer bőrt lenyúzva róla...

 • zkbali

  2021-03-23 13:48:13

  Több előttem szólóhoz hasonlóan a Carcassonne nekem is a 2. komoly társas volt, amit megismertem a Catan után. A Carcassone azonban szerintem sokkal időtállóbb játék, amit az azóta megjelent rengeteg kiegészítő és különféle változatok is megerősítenek. A téma, a grafika és a játékmenet egy harmonikus egységben biztosítja a kiváló játékélményt. Lehet ketten is játszani, de igazán nagyobb társaságban bontakozik ki. Ha többen játszunk, előfordulhat, hogy egy-egy "bizniszben" (pl. egy várban) közös érdekeltségünk van és közösen építünk az egyik társunkkal, egy másikat meg másokkal. A játék közben mindenkinek vannak sikerei, senki nem érzi, hogy, már semmi esélye nincs. Így nem egy véresen versengős játék, de aki kicsit több interakciót kíván, annak pl a Torony kiegészítő hasznos lehet, amivel megnyílik a lehetőség az ellenfél követőinek foglyulejtésére.

  Mindenképpen az egyik alapjáték azoknak, akik meg akarnak ismerkedni a komplex társasjátékokkal annak ellenére is, hogy már igen régi, klasszikus darab.

 • gellerlivia

  2021-03-22 17:00:04

  Ez volt a 2. modern társas az életemben (mint oly sokaknak,nekem is a catan volt az első, ami a mai napig nagyon szeretek, persze ebben lehet némi nosztalgia is ) és ez azóta is megállja a helyét. Kiegészítővel még nem próbáltam, de magában is nagyon jó játékélményt nyújt. Nagyon könnyen megtanulható, tulajdonképpen egyszerű játék, de azért gondolkodást is igényel. A bő 15 év alatt sem veszített a fényéből, bár volt jópár év, mikor teljesen el lett hanyagolva szegény. Bármikor szívesen leülök vele játszani. És most, hogy ezt leírtam, még egy kiegészítő beszerzése is megfordult a fejemben. Habár azokról semmit nem tudok, de biztos rendelkeznek hozzáadott értékkel.

 • Csiracsirke

  2021-03-22 16:26:33

  Most már értem miért szeretik ilyen sokan ezt a játékot még csak most szereztem be és ma ki is bróbáltuk ketten voltunk rá , fél napot végig játszottunk. Kibontás után a lapkákat nézve arra a következtetésre jutottam hogy szépen ki van dolgozva a dizájn, szépen meg vannak rajzolva a város részletek, tetszik hogy kis emberkéket is rajzoltak bokorban rejtőzködő útonállókat, apróság de tetszik, így nem egy kihalt területet építgetsz. A játékszabály egyszerű, hamar felveszi az ember a fonalat játék közben, ha esetleg olyanokkal játszol akik nem ismerik, így sok időt spórolsz az ismertetővel. Az újrajátszhatósága végtelen, megmozgatja az agyat is mert előre kell tervezni azt, hogy rakod le az adott lapkát de ezzel együtt sem nyúlik meg a játékidő roppant szórakoztató játék, a végén volt egy kicsit nehéz összeszámolni a városokat nehéz átlátni hogy akkor kinek a parasztja melyik mezőhöz tartozik az ujjunkkal követtük a határvonalakat és utána hogy mennyi paraszt van lerakva és mennyi megépített város van rajta de pár játék után már jobban megy. Megérte megvenni egyszerű de nagyszerű játék a kiegeket is beszerzem hozzá ebben már biztos vagyok. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

 • szandikalman

  2021-03-18 19:13:29

  Egyik első modern társasjátékunk volt a Carcassonne, nagyon szerettünk vele játszani, tökéletes bevezető játék. Azóta eladtuk, mert már unalmasnak éreztük, és nem igazán került le a polcról, de a szülőktől azóta is panaszkodnak, hogy "de azt a a bábu meg lapka lerakosgatós játékot miért kellett eladni", nekik az volt a kedvencük, és miért nem játszunk azzal.

  Igen, nagy előnye, hogy kellően egyszerű, így idősebb korosztállyal (50-60 évesekkel próbáltuk) is működik, de ismerek 6-7 éves gyerekeket is, akik simán tudnak (és szeretnek) vele játszani.

  Nemrég próbáltam a Board Game Arenán az összes kiegészítőjével együtt játszani (nekünk csak az első kiegészítője volt meg anno) - hát bizony meglepődtem mennyire komplexebb és másfajta élményt ad a sok kiegészítő, mint az alap magában.

  Könyedebb bevezető játéknak mindenképp ajánlom, már csak azért is, mert ez egy klasszikus darab, amit mindenkinek "illik" kipróbálni. :)

 • szt.levente

  2021-03-17 10:58:14

  Nekem a carcassone az egyik kedvenc játékom. Kiskorom óta játszottam vele, és még mindig nagyon élvezetes. Kiegészítőket is megéri hozzá venni, nagyon sokat ad hozzá a játékélményhez. Én még a régi kiadással játszottam, ami szerintem sokkal szebb az újnál, csak sajnos azt már nem lehet kapni. :( Nem egy bonyolult játék, könnyen meglehet érteni, kissebbeknek is ajánlani tudom. Szerintem mindenkinek aki szeret társasozni ez egy kötelező darab, csak ajánlani tudom.

 • rocky015

  2021-03-17 08:30:34

  Én egyelőre csak a mobilon elérhető játék formájában próbáltam ki, ennek ellenére megfogott és tervben van, hogy beszerzem kézzel fogható formátumban is.

  Osztom az előttem írok véleményét a játék élményeivel kapcsolatban; úgy érzem működik online formában is. Ha csak az alapot vásárolod meg, attól függetlenül online más emberekkel játszhatsz a bővítményekkel ha az az ellenfelednek megvan.

  Abszolút ajánlom az applikációs formát is bárkinek.

 • Crospieler

  2021-03-14 14:03:46

  Klasszikus játék. A 2. modern társas amit kipróbáltam. Imádtam a lapkalehelyezést benne és azt a koncepciót, hogy a játékosok maguk építik fel a pályát.

  A rengeteg kiegészítővel pedig folyamatosan frissen tartható a játékélmény, ha netán kicsit ellaposodna. Az ára sem vészes.
  Jól működik minden játékosszámmal és könnyen tanulható.

  A fentiek miatt az egyik legjobb bevezető játék a modern társasok világába.

 • Lucas

  2021-02-22 23:53:50

  Igazi klasszikus, ha a sokadik kiegészítő után is unalmassá válna saját szabályok is jól működnek. Én vegyítettem az eredeti kinézetet az újabbal, az úk kinézetnek már nincs meg az igazi feelingje, de aki új kiadást vesz nem lesz ilyen problémája.

  Teljesen korfüggetlen, egyszerű, nagyszerű.

 • balazs.turi987

  2021-01-20 22:41:39

  Ez volt az első (modern) játék, amit a társasos barátaim megmutattak nekem. Nagyon megtetszett elsőre is a játék, ezért elhatároztam, hogy megvásárolom. Azóta számtalan élményekkel dús forduló után (kiegészítve a hercegnős kiegészítővel) azt mondhatom, hogy bőven visszahozza az árát az az élmény, amit a játék tud nyújtani. Legtöbb esetben ketten játszunk vele (tökéletesen működik), de amikor többen játszunk, akkor is hozza az élményt, amit a csomagolás ígér. Ha egy izgalmas, pörgős és egyszerűen tanulható játékot keresel, akkor fontold meg a megvásárlását. Csak ajánlani tudom.:)

 • tothmarti2002

  2021-01-20 22:38:20

  Az első játékunk volt és azóta is nagykedvenc. Főleg, amikor valami igazán könnyedre, izgalmasra vágyunk. Maga a játék nagyon szép színvilággal rendelkezik és jó, erős minőségűek a lapkák, emellett pedig az alapjáték nagyszerű szórakozást tud nyújtnai magában is, nem szükséges hozzá kiegeszítő.

  Ha pörgős, kalandos játékra vágysz akkor bátran tudom ajánlani neked. :D

 • szocsadam

  2021-01-06 18:16:25

  Egy nagy klasszikus, sűrűn asztalra kerülő játék nálunk. 7 éves gyermekkel gond nélkül játszható, mi pl. csak a mezőt nem használjuk vele, de én ezt felnőttel játszva sem szeretem. Csodálatos tájkép születik meg a szemünk előtt a játék végére, a rengeteg kiegészítő pedig mégtöbb lehetőséget ad. Sokféle képpen lehet játszani vele, egymás mellett építkezve, egymást akadályozva akár.

  Annyit háziszabályoztunk, hogy nem egy húzott lapot kell lerakni, hanem az elején mindenki 3 lapkát húz magának, és abból tesz le egyet, majd kör végén húz. Így sokkal nagyobb a stratégiai lehetőség, élvezhetőbb.

 • mocsarievelin97

  2020-12-26 22:53:34

  A koronavírusnak "köszönhetően" a karantén ideje alatt szereztük be. Először nem mertük megvenni, féltünk, hogy nem fog tetszeni. De amint kipróbálásra került, másnap már mentünk is érte a boltba... :) Nagyon jó ez a lapka lehelyező mechanizmus, ketten is élvezhető. Viszont mi úgy érezzük, hogy az első kiegészítő kötelező az alapjátékhoz. Négyen a legjobb játszani, mert akkor tényleg kiszámíthatatlan a következő lépés. A szabályok egyszerűek, követhetőek. A játék pörgős, nem tart sokáig. Kötelező darab! :)

 • Floranna

  2020-09-05 16:08:46

  Tavaly a karácsonyi szünetben 2 héten keresztül csak ezt a játékot játszottuk. :) Zseniális, hogy ennyi év után ott van a helye a polcon, és ennyire elvarázsolja nálunk az embereket az asztalnál.

  Rengeteg kiegészítője van, viszont mi több napig csak az alap játékkal játszottunk. Tökéletesen működik így is, de nyilván a kiegészítőkkel az igazi. :) Mi mindig ketten játszunk vele, biztosan működik több fővel is, de nekünk ez a nap végi lazulós játék általában.

  Szerintem nagyszerű benne, hogy a lépésünkkel nem csak magunknak szerzünk pontot, de segítjük a másiknak is a játékát. Nekünk egy nagyszerű kooperatív játék, de közben azért ezen a játékon tudunk a legjobban össze is veszni. :) A párom mindig elhappolja előlem a mezőket, nekem meg annyira rossz a "térérzékem", hogy mindig rossz mezőrészre teszem a bábut. :)

  Az alkatrészek és a grafika nagyon tetszik. Letisztult és a világ, amit elénk rak a játék, abszolút behúzós. Többször azon kaptam magam, hogy bizgerálom a tornyot, amiből kiszedjük a lapkákat.

  Nagyon szeretünk a mesék világában barangolni, ezért nekünk a kedvenc kiegészítünk a Hercegnő és Sárkány (3. kiegészítő). A sárkány és a tündér megbolygatja a játékot, és a sok parti után hozott bele egy kis varázslatos frissességet. A kiegészítők hoznak bele új tájlapkákat, ezért abszolút megéri ezeket beszerezni.

  Engem ez a játék vezetett be és indított el a modern társasjátékok felé. Abszolút alkalmas erre a célre, miközben az egyik legklasszikusabb stratégiai játék.

  Egyszerű és egyben nagyszerű is. Egészen a végéig soha nem szoktuk tudni ki nyer, és ezt nagyon szeretjük. Nyilván ránézésre lehet tudni, ha valaki látványosan nagyon elhúz, de mi általában fej-fej mellett szoktunk haladni és végezni. Valószínűleg emiatt is szoktunk ezen a játékon a legjobban összemordulni. :)

  Ajánlom mindenki figyelmébe, szerintem nem véletlenül kötelező darab. :)

 • kemonszt

  2020-09-02 00:26:43

  A Carcassonne olyan lapka lehelyező játék, amely 20 éve kedvence családoknak, baráti társaságoknak, időseknek. :D

  A Carcassonne társasjáték köré mára már egy igazi kultuszkör épült ki. Ez a játék annak ellenére, hogy nem mai darab, még a mai napig megtalálható minden korosztály polcain. Személy szerint én 4 baráti társaságomban is találkoztam és játszottam vele, különböző kiegészítő kombinációkkal is mire végül beszereztem magamnak egy sajátot. Szinte nem is ismerek olyan társaságot, amely ne próbálta volna a Carcassonne-t, vagy legalább ne hallott volna róla felszínesen. Számtalan verzió, speciális kiadás, gyűjtőknek szánt változat, játékváltozat, kiegészítő és fanok által készített kiegészítő jelent meg a játékhoz. Így a játék egészen más mélységeket képes elérni és szinte a végtelenségig bővíthető játékidőben és játékmechanikai variációkban is. Speciális szabályok, új Meeple típusok, egyéb karakterek bevezetésével, valamint az új táslapka típusok bevezetésével a pontszerzési módok új világa tárul ki az emberek felé és új stratégiák tömkelege alakul így ki a kiegészítőkhöz mérten.

  Természetesen a játék fő célja végig ugyan az marad : a játék során zsebeld be a lehető legtöbb pontot, mert akinek a legtöbb pontja lesz a játék végére, az nyer. A játék során a játékosok egy térképet alakítanak ki olyan módon, hogy a térkép darabkáit egyesével helyezik le önmaguk számára a lehető legoptimálisabban, a szabályok betartásával. Önmagában már ez is nagyon jó feelinget ad a játéknak, hiszen mi alakítjuk ki a játéktáblát, ahol a kalandjainkat befolyásolja a szerencse, taktika és egymás döntéseinek a hatásai. Játék közben számos lehetőségünk van pontot szerezni, viszont vannak olyan pontszerzési lehetőségek is, amelyek csak a játék végén érnek pontot. Így ötvöződik a rövid és a hosszútávú stratégiák alkalmazása. A játék akkor ér véget, amikor az utolsó tájlapkát is szabályosan hozzáillesztettük a térképünkhöz. Ekkor következik a pontozás és a játék győztesének a megállapítása.

 • kemonszt

  2020-09-02 00:21:05

  A Carcassonne egy német, vagy másképp euro típusú játék, lényege a munkáslehelyezés. Kizárólag úgy juthatunk pontokhoz a játék során, hogyha a munkásainkat lehelyezzük a tájlapokra. Minden körben menedzselni kell a kapott lehetőségeinket és mérlegelni, hogy melyik lehetőség a legoptimálisabb számunkra. Lehet benne hosszú és rövid távon is gondolkodni, bizonyos dolgok építésébe fektetni a munkásainkat, vagy egy teljesen diverz pontszerző stratégiát is felépíthetünk a játék folyamán magunknak. Az a döntés, hogy a munkásainkat hová helyezzük, tehát rajtunk áll (habár néha a szabályok korlátoznak azért ebben, tehát nem teljesen rajtunk áll), így nekünk is van beleszólásunk a játék menetébe és lehet stratégiai döntéseket hozni, amelyek előnyösebb helyzetbe hozhatnak minket a jövőben. AZONBAN, rendkívül központi szerepet játszik a szerencsefaktor a játékban, ami nekem nem túl szimpatikus... A lapkahúzás által olyan faktorú véletlenszerűség adódik a játékba, hogy alááshatja az összes stratégiánkat, amire próbáltunk volna építeni. Az is lehet, hogy a szerencse miatt valaki olyan jó lehetőségeket kap, hogy nem tud nem pontokat gyűjteni vele, pedig amúgy végig rosszul játszott volna.... Viszont (ez a verzió egy kicsit többször) előfordult, hogy olyan játékos, aki amúgy nagyon jól játszana, nem tudja építeni a dolgait, mert egyszerűen nem olyan lapok jönnek neki. Beragadnak a bábui, nyitva maradnak a befejezetlen építményei stb stb. Ez az egy dolog nem túl szimpatikus a játékban.

  A Carcassonne-nál egy fokkal mobilisabb Játéknak tartom az Alhambra-t, ahol ugyan ez a lapka lehejezős mechanizmus alapján játszanak a játékosok. Azonban van lehetőség a már lehelyezett lapkákat értékesebbre cserélni, módosítani a játékteret. Illetve az Alhambra különböző pénznemek menedzselésével kompenzálja a játék amúgy nagy szerencse faktorát. Így a stratégiai döntéseink érvényesülhetnek az Alhambra-ban és kisebb az esélye, hogy véletlenek folytán nem fog bejönni pont az, amit terveztünk volna.

 • kemonszt

  2020-09-02 00:15:20

  A játék során fontos stratégiai elemek a kis pontszámok, amiket össze lehet szedegetni és amik gyakran többet érnek, mintha egy újabb nagy építkezésbe kezdtünk volna bele, hiszen az egy bizonytalanabb pontszerzési forrás. Érdemes lehet tehát a kisebb várakat is befejezni, kis utakat is építeni, hogy azokból sokszor kevesebb pontszámokat kapjunk, mert amíg más bajlódik egy nagyobb építménnyel, addig mi többször is befejezhetünk kisebb építményeket. Különösen tanácsos ezt a stratégiát alkalmazni több játékos esetén, hiszen mire a mi körünk következik újra, addigra már lehet, hogy más beszállt pl egy nagyobb várunkba, utunkba, tán összeépítették velünk a mezőjüket.

  A Carcassonneban nagyon fontos figyelmet fordítani a hosszútávú stratégiákra is a rövid távú stratégiák mellett, hiszen azokban néha nagyobb potenciál rejtőzik. Például megérheti építeni egy nagyon hosszú utat, vagy akár nyitva hagyni egy várat, hátha olyan lapok jönnek, amivel tovább tudjuk építeni (vagy esetleg olyan vár lapkák, amelyeken pajzs van, mert az dupla annyi pontot ér). Viszont amivel a legnagyobb csavart lehet hozni a játék végére, amivel meg lehet verni azt is, aki sokkal jobban játszott nálunk végig és jóval nagyobb szerencséje volt, az a rétek lefoglalása. Olyakor irgalmatlanul sok pontot tudunk szerezni 1-1 rét elfoglalásával, ami sorsfordító lehet.

 • kemonszt

  2020-09-02 00:09:41

  A Carcassonne régi kiadása csupán annyiban különbözik az új kiadástól, hogy kevésbé modern és színes a tájlapkák grafikája, minden másban megegyezik és ugyan úgy tökéletesen kombinálható a kiegészítőkkel is.

  Mostanában egyre több olyan basic Carcassonne kiadást találhatunk, amelyek tartalmaznak két „kiegészítőt” is. Ez a két kiegészítő a folyó és az apát kiegészítő. Hogyha lehetőségünk van rá, mindenképpen ezt a verziót vegyük meg az alapjátékból, mert ad egy kis extra változatosságot a játék menetébe. A folyó kiegészítő úgy működik, hogy a játék kezdete előtt a játékosok a folyó lapkák közül véletlenszerűen húznak és így felépítik a folyót, amely a térképen fog húzódni. A folyó lapkákra is lehet már lerakni munkásokat, így előre is lehet már vele tervezni. A folyó egyrészt befolyásolja a mezők egybefüggőségét, másrészt a kezdő lehetőségeket is. Az apát kiegészítő lényegében egy plusz kolostorhoz hasonló pontgyűjtési lehetőséget ad a játékba. Az apát figurát lehelyezhetjük virágos kertbe és kolostorba is, viszont nem muszáj ott hagyni addig, amíg körbe nem épülnek. Az apátot legalább két kör eltelte után visszavehetjük a kezünkbe és megkapjuk az addigi pontokat a körbeépítésért. A virágoskert lapka teljesen úgy működik, mint egy kolostor, viszont a virágoskertbe nem lehet lehelyezni sima munkást, csak az apátot lehet oda helyezni.

  Úgy gondolom, hogy méltán érdemelte ki hírnevét a Carcassonne játék és a csodás játék univerzuma, valóban kiérdemelt helye van a polcomon.

  Annak, aki nem próbálta még a játékot, mindenképpen ajánlom és ha lehet próbáljatok ki minél több kiegészítőt is, játék variációt is, hogy még teljesebb képet kaphassatok a csodás Carcassonne játék világából! :D

 • armad0r

  2020-07-08 16:58:42

  Nekem az egyik első igazi társasjátékom (ki nevet a végén után). Nem igényel nagyobb előzetes társasjátékozási tapasztalatokat, így hamar az egyik kedvencem lett. Minden játék során új pálya, egy új térkép, egy új élmény, és a kiegészítők is csak pozitívumot adnak az alapjátlékhoz. Persze később már lehet jobban taktikázni, hogyan kell az értékesebb városból egy "darabot" elcsenni, vagy arra kényszeríteni ellenfeleinket, hogy nekünk kedvezően tegye le térképdarabját. További előnye, hogy akár 2 fő is jtszhat vele.

 • gyd

  2020-05-26 21:44:22

  Nekem még csak az alapjátékhoz volt szerencsém, így lehet, hogy a játéknak még csak a töredékével találkoztam, ha a kiegészítőket is figyelembe vesszük. Ha már kiegészítők: figyelemre méltó, hogy milyen temérdek mennyiségű kiegészítő, spin-off, tematikus újragondolás született a Carcassonne-hoz. Ez valószínűleg részben az óriási sikerének is köszönhető (ugyanis közel 20 éve lett az év játéka, és még mindig sokszor előkerül a társasjátékok kapcsán, ahogy pl. a Catan is), de nem hinném, hogy ennyire tolták volna a Carcassonne különféle verzióit, ha nem lett volna vásárlókör.

  Szerintem egyébként egy nagyon érdekes játék. A szabályok alapvetően nem bonyolultak, viszonylag nagy szerencsefaktor is van benne, de mégis erősen taktikázós játék. A szerencse főleg ott jön elő, hogy milyen lapkákat húzok, és hogy ezáltal tudok-e tovább építkezni a terveimnek megfelelően.

  A taktikusság pedig a stratégiák felépítésében, a minél jobb optimalizálásban van. Megvan-e a kellő éleslátásom, hogy az ingyen pontokat begyűjtsem a pályán? Ehhez nem árt egy rutinosság sem a játékban, ami a lejátszott menetekkel egyenes arányban állhat. Aztán mennyire tudok az ellenfélnek akadályokat felállítani? Történhet ez például úgy, hogy egy tervét keresztülhúzom a megfelelő lapka megfelelő helyre való lehelyezésével(pl. az útját vagy a várát csak úgy tudja folytatni, hogy nekem is kedvez vele, esetleg a kolostorom köré tudna építkezni, amivel már megint segít stb.).
  Aztán a figuráimat is ügyesen kell beosszam, meg kell találjak valami tökéleteshez közelítő egyensúlyt. Ha túl keveset rakok le, hogy a jó helyzetekre tartalékoljak, akkor lehet, hogy az ellenfél elviszi azokat a lehetőségeket, vagy senki nem viszi el, de nem termel pontot sok bábum. Ha pedig túl sokat rakok le, akkor sok befejezetlen tervem lesz, ami ugyan a játék végén érhet pontot, de valószínűleg jóval kevesebbet, mintha ügyesen befejeztem volna sok dolgot még játék közben.

  A Carcassonne egyébként ügyesen behozta a köztudatba a meeple-öket, melyek a mai napig ismert szereplői a társasjátékok világának. Szóval egyfajta történelem is van ebben a játékban. :)

  A játék egyébként nyelvfüggetlen, ugyanis semmit nem kell olvasni a meeple-ök lepakolgatásához. És akár gyerekekkel is játszható, mivel tényleg nem bonyolult, és nem sok elemből áll össze. Persze ilyenkor azért óvatosan a nagy taktikázással, nem biztos, hogy az a legcélravezetőbb - bár ez minden olyan esetre elmondható, amikor legalább az egyik játékos még csak ismerkedik a játékkal.

  Most mondanám, hogy érdemes kipróbálni, de valószínűleg ez már sokan megtették. Ha valaki nem tette volna meg, akkor hajrá, érdekes látni egy talán mérföldkőnek nevezhető játékot élesben. Az a szerencse, hogy a sikeressége miatt valószínűleg van szinte mindenkinek olyan ismerőse, akinél lapul egy Carcassonne - esetleg néhány kiegészítővel együtt.
  Ha már a társasjátékok történelme érdekel, akkor érdemes egy pillanatást vetni a Catanra is, bár ahhoz valószínűleg nehezebb lesz társaságot találni, ugyanis annak a lehetséges játékosszáma kevesebb mozgásteret biztosít.

 • leonidasz

  2020-04-26 14:03:45

  Ha elolvasod a szabályzatot megérted. Nem bonyolult egyáltalán, főleg ha csak az alapjátékod van meg.

  Úgy kell elképzelni, hogy kis lapok vannak, amit felváltva raktok le szép sorban, így építetek utat, várost, mezőt. Mikor egy utat vagy várost befejeztek, akkor azé lesz a város, akinek a követője rajta áll, vagy több követője áll rajta (pontos szabályt olvad el a szabályzatban). Szóval ezeket a játék folyamán folyamatosan értékelődnek ki, így kapsz egyre több pontot, ezt látod. A mezőket viszont csak a játék végén értékeled ki, ezért azt nem tudod pontosan hány pontot fog érni. Persze tudsz saccolni, esetleg ha nagyon ügyes vagy, ki tudod fejben számolni. De vigyázat, mindenki azért küzd, hogy elvegye azt a mezőt.

  Amúgy abszolut nem nehéz a pontszámítás, csak figyelmesen el kell olvasni a szabályzatot. Kicsit előre kell gondolkodni, kitalálni, hogy a másik vajon mit fog lépni, megpróbálja-e elvenni a városod, vagy sem. Nálunk általában nagy harcok folynak, megpróbáljuk elhalászni egymás elől a városokat, vagy úgy lerakni a lapokat, hogy ne tudjon befejezni egy-egy város vagy utat. Azért szeretjük, mert soha nincs ugyanolyan terep. Ennél fogva mi nem tudjuk megunni.

  Mi az összes kiegészítőt használjuk, (Egy nincs meg, a Torony), így igazán összetett, maratoni lesz a játék, sokmindenre kell figyelni. Amit kifgásolunk benne az az, hogy nagy szerepe van a szerencsének (az a lap jön-e, ami neked kell). De hát a Carcassone ilyen.

  A kék alapjáték 2001-ben Év játéka díjat kapott

 • harnas1207

  2020-04-20 14:05:50

  Catanhoz hasonló, gyors de ötletes és gondolkoztató játék. Nekem csak az alapjáték van meg, azzal szerintem két fő nem tud igazán jót játszani, 4 főnek meg már kevés a lapka.

 • keknefelejcs2001

  2020-02-13 23:47:36

  A Catan után a másosik amit érdemes beszerezni kezdő stratégaként. Ha még csak most ismerkedsz a műfajjal, akkor nagyon ajánlós. Igazi családi társas, még baráti társaságban is jó party játékként szolgál, ha nyitottak rá az ismerősök. Szószerint minden korksztálynak ajánlom, hisz a nagymamámmal is jó partit nyomtunk vele, pedig ő nem egy taktikai zseni ha ilyen dolgokról van szó. Szóval nem egy bonyolult játék, van benne némi szerencse faktor, néha az egymás szivatása, de nagyrészt mindenki a saját terjeszkedésével van elfoglalva. Jó nagy asztal kell hozzá, terjedelmes játék, nem érdmes vele a szőnyegen kezdeni. A lapkák széoen kidolgozottak, egyszerű de megnyerő grafika. A fabábúk mára már kinőtték magukat, az évek során ikonokká váltok, a társasozás szimbólumává. Ebből látszik mennyire kötelező darab. Az ára meglehetősen jó, nem túl borsos, bár nem is mai darab, de egy ilyen klasszikus nem kopik el az idővel, bármikor elővehető, és nagyszerű élményekkel szolgáló. Nekem személy szerint a kiegészítők nem annyira jöttek be, az alapjátékkal szeretek legjobban játszani, az első kiegészítővel. De mindenki megtalálja a maga ízlésének valót.

 • naturaldisaster908

  2020-02-06 18:18:37

  Nagyon aranyosnak és egyszerűnek tűnik ez a kis játék, viszont kíváncsi lennék rá, hogy mennyire tud lekötni egy komplexebb játékokat szerető gémert. Mindenesetre csak tud valamit ez a játék a számtalan eladott példányával és a temérdek kiegészítőjével.

 • regcsuu

  2020-01-07 19:57:09

  Nálunk ez az egyik legtöbbet játszott játék a családban. Párommal leginkább ketten szeretjük játszani, de társaságban előkerült már 5 fővel is, úgy is szuper volt. Akik szeretik a börgősebb játékmenetet azoknak ajánlom, hogy inkább ketten játszák. Alkalmazható hozzá egy szuper "házi" szabály is: a kezdtetektől fogva lehet a kézben 3 kártya és akkor van lehetőség előre tervezni.

  Akkor lett igazán élvezhető és mégjobban újrajátszható a játék amikor elkezdtünk hozzá kiegészítőket venni. Először csak egy kiegészítőt tettünk hozzá, aztán 2,3. Egyre több lehetőséget kínálnak. Ezt figyelembe véve csak az alapjáték is teljesen játszahtó, jó bevezető játék lehet a nem társasozók számára, viszont minél több kiegészítővel már sokkal mélyebb tud lenni a játék.

  Mindent összevetve : csak ajánlani tudom ezt a játékot! (és az ára sem rossz:) )

 • Westfalien

  2019-09-21 12:49:17

  Ez a játék benne volt nekem abban az első háromban, amelyek segítségével elindultam a komolyabb játékok felé vezető úton, valamikor a 2000-es évek legelején. A másik kettő a Citadella és az Dominion volt. Ezeket a mai napig is szívesen veszem elő. A Carcassone szabályai egyszerűek, könnyű elmagyarázni a kezdőknek is, és a gyerekek is bátran beszállhatnak. Ámbár mi bevezettünk néhány házi szabályt. Pl. a mezőkkel nem lehet pontot szerezni, mert adott esetben aránytalanul sok pontot hozhat a tulajdonos konyhájára. (akár 30-40 pontot is, az meg már tuti nyerés.) A másik újításunk az, hogy a várak nem csak véletlenül érhetnek össze, hanem akár többen is beszállhatnak egy-egy vár építésébe, és ilyenkor minden újonnan letett lapkára lehet bábut helyezni. Akinek a vár befejezésekor több bábuja van ott, az kapja a pontokat. Döntetlen esetén mindkét félnek járnak a pontok. A kiegészítők közül csak az elsőt vettem meg, de a sárkányossal is játszottam már. Szerintem csak túlbonyolítja az amúgy is hangulatos játékmenetet.

 • yeo123

  2019-09-07 08:16:42

  Nekem jelenleg ez a kedvenc játékom. Már korábban valaki említette, hogy mennyire egyszerű, de mégis mennyire komplex tud lenni. Nekem ez tetszik benne. Aki esetleg gondolkodna a beszérzésén, mindenképp javasoltak a kiegek, mert így nagyon változatossá tud válni a játék. Az összesnek nem látom értelmét, nekem a 5 nagy kiegészítő és a 6 mini kiegészítő van meg.

  Nagy kiegészítőkből, amit javaslok:

  -1. kiegészítő: a katedrális sokat módosít a stratégián, és kellenek a plusz lapok, mert az alapjáték 72 lapkája 4-5 játékos esetén már kevés

  -3. kiegészítő: a sárkány talán az egyik legötletesebb dolog, amit valaha kitaláltak hozzá. Ez hoz egy kis rizikót a játékba, mivel bármikor megeheti a sárkány a követődet.

  A mini kiegészítők pedig csak 8-8 lapkák, így nem hosszabbítják meg sokkal a játékot, és többnyire nagyon ötletesek (van amivel meg lehet próbálni repülni, van amivel kompokkal utak irányát lehet módosítani és az aranybányákkal meg gyűjtögethetünk pluszban aranyat, ami a játék végén pontot ér [kicsit a 2. kieg árucikkeihez hasonlít]). Csak sajnos az 1-esen kívül ezek már nem kaphatók, így csak használtan és nagyon borsos áron lehet őket beszerezni.

 • jenei.balazs87

  2019-09-03 15:29:23

  Városépítő, családi, taktikai-stratégiai játék. A szerencsefaktor nem túl nagy benne. Sértődékeny embereknek nem ajánlom, mert ki lehet - és sokszor érdemes is - benne szúrni a másikkal, aztán beindulhat a nagy adok-kapok. :) Javaslok hozzá kiegészítő(ke)t is beszerezni, ha tetszik, mert sokat adnak az alapjátékhoz. Aki memóriabajnok és jó matekos, az a kijött és a még talonban lévő lapkákkal is szépen tud kalkulálni.

 • nagysandor.mc

  2019-07-16 10:31:02

  Az elős játékok között volt amivel megismerkedtem. :)

 • barath.boglar

  2019-06-17 12:01:49

  Zseniális játék, a családom imádja... Csak én nem. Oké kategória, könnyen tanulható, meg minden csak engem ez...ez annyira nem köt le... :'D Ellenben amikor valaki azt hiszi, hogy ez egy agresszíven kompetitív és cselszövéseken alapuló játék, az nekem tökéletesen tönkre teszi azt a maradék élményt is, amit nyújt. Egy higgadt, mini- kooperációs játéknak hittem, ahhoz képest sok személyiségbéli rejtett démont felszínre hozott már és ez erősen taszít a játszásától. Anyával szeretem a legjobban játszani, vagy a párommal, mert ők hajlandóak velem nyugiban játszani....

 • ARduel

  2019-04-17 11:15:47

  Ha nincs kedvünk egy nagyobb volumenű játékhoz, csak éppen kikapcsolódásra vágyunk legtöbbször a Carcassone kerül az asztalra. A tipikus egyszerű és nagyszerű játék. Meglepően szép a grafika, mindaddig amig csak képeken láttam nem tartottam szépnek, de amikor először kézbevettem jöttem rá mennyire részletgazdag és kedves játék.A lapkák véletlen szerű felhúzása miatt "végtelen" az újrajátszhatósga és mindig más "térképet" rakunk ki. Jó érzés játék közben ahogyan bővül és épül a kis birodalom. Az első kiegészítővel szoktunk játszani+a Fantomfigurákkal megspékelve. Egy idő után érdemes beszerezni egy-két kiegészítőt ,hogy feldobja a hangulatot. Két játékos esetén elmegy kiegészítő nélkül is, de ha már az ember belekóstol egy kicsit öszetettebb játékba,visszatérve az alaphoz már kicsit unalmas lehet. Kiegészítőkre fel!!!

 • benczikakos

  2019-04-06 10:03:33

  Minden játékosszámmal élvezhető igaz, teljesen más 2-en, mint 4-en vagy 5-en. Az igazi nyitja abban rejlik, hogy megtaláld az egyensúlyt a gyorsan megtérülő, kevés pontot hozó befektetések, mint amilyenek a rövid utak vagy a kis városok, és a hosszabb, de sok pontot hozók közt. Valamint érezni kell, hogy meddig lehet bővítgetni egy várost, és mikor kell befejezni, amikor még nem túl késő ezt megtenni

 • ARduel

  2019-04-05 08:33:44

  Nagyon jó 2 fővel is! Próbáljátok ki ;)

 • keplegeny

  2019-03-18 11:12:09

  A család egyik nagy kedvence, általában mi négyen játszunk. Bár amikor az idősebb generáció is becsatlakozik, és előzékenyek egymással, akkor elrontja a hangulatát a játéknek:)

 • sz-tomy

  2019-03-15 15:25:14

  Az összes kiegészítővel maximum 3-4 fővel ajánlom játszani.

 • benyod

  2019-03-15 10:06:04

  Már az alapjáték is nagyon jó, könnyen tanulható, kezdő játékosoknak hibátlan választás. Az alapjáték valóban megköveteli a max3 főt, de a rengeteg kiegészítő lehetővé teszi, hogy még többen körbeüljük, mivel a lapkák száma is akár 3 szorosára duzzad és egy igazán szép birodalom tud kiépülni, ha az asztal is engedi :).

 • renii96renii96

  2019-03-02 21:23:13

  Szuper városépítő, stratégiai játék, rengeteg kiegészítővel.

 • soltesz.orsi92

  2019-02-14 15:11:00

  Szerintem ez a játék 2 max 3 fővel az igazi, játszottuk már öten és úgy nem működik annyira jól, mivel mire megint rád kerülne a kör már annyi minden történt, hogy esélytelen tervezni. Viszont két fővel egy remek játék. Párom annyira nem kedveli, de nálam nagy kedvenc.

A Carcassonne társasjáték és kiegészítői (168)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 45 perc
 • Játékosok:  2 - 5
 • Ajánlott életkor:  7+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Klaus-Jürgen Wrede
 • Illusztrátor:  Doris Matthäus, Klaus-Jürgen Wrede, Chris Quilliams, Anne Pätzke
 • Kiadók:  Rio Grande Games, Piatnik, Schmidt Spiele, Venice Connection, Hans im Glück Verlags-GmbH, 999 Games, Z-Man Games, Grow Jogos e Brinquedos, Ventura Games, Devir, Paper Iyagi, Lautapelit.fi, Midgaard Games, Möbius Games, Albi, Ísöld ehf., Giochi Uniti, Filosofia Éditions, Kaissa Chess & Games, Bergsala Enigma, Brain Games, MINDOK, Korea Boardgames co., Ltd., Smart Ltd, Bard Centrum Gier, Swan Panasia Co., Ltd., Stupor Mundi, Hobby World, Fantasmagoria, Monkey Time, cutia.ro, Ponva d.o.o., NeoTroy Games, Nordic Games ehf, SuperHeated Neurons
 • Elérhető nyelvek:  arab, katalán, cseh, kínai, dán, holland, angol, észt, finn, francia, német, görög, héber, magyar, olasz, japán, Korean, lett, litván, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svéd, szlovák, szolvén, izlandi, török, horvát, bolgár, szerb, thai

Alternatív nevei


Kiadások

 • Dutch edition 2000
  • Kiadás éve: 2000
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
 • English edition 2000
  • Kiadás éve: 2000
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 19.1 cm x 27.2 cm x 6.4 cm
 • English edition 2000 with River
  • Kiadás éve: 2000
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 19.1 cm x 27.2 cm x 6.4 cm
 • German edition 2000
  • Kiadás éve: 2000
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Giochi Uniti Italian edition
  • Kiadás éve: 2000
  • Nyelv: olasz
 • Hungarian first edition 2000
  • Kiadás éve: 2000
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 19.1 cm x 27.3 cm x 6.6 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Portuguese/Spanish edition 2000
  • Kiadás éve: 2000
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Albi Polish edition 2001
  • Kiadás éve: 2001
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 17.8 cm x 25.4 cm x 5.1 cm
 • Bard Polish edition 2001
  • Kiadás éve: 2001
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 27 cm x 19 cm x 6 cm
 • Bergsala Enigma Nordic edition 2001
  • Kiadás éve: 2001
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 19 cm x 27.4 cm x 6.7 cm
 • English edition 2001 with River
  • Kiadás éve: 2001
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 19.1 cm x 26.7 cm x 7 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • German edition 2001 with SdJ
  • Kiadás éve: 2001
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2001
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
 • Midgaard Nordic edition 2001
  • Kiadás éve: 2001
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 19 cm x 27 cm x 7 cm
 • English edition 2002 with River
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 19.1 cm x 27.9 cm x 7 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • French first edition
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • German edition 2002
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • English limited edition 2003
  • Kiadás éve: 2003
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • Icelandic edition 2003
  • Kiadás éve: 2003
  • Nyelv: izlandi
  • Méretek: 19 cm x 28 cm x 7 cm
 • Czech edition 2004
  • Kiadás éve: 2004
  • Nyelv: cseh
 • Finnish first edition with River
  • Kiadás éve: 2004
  • Nyelv: finn
  • Méretek: 19 cm x 27.4 cm x 6.7 cm
 • Finnish second edition
  • Kiadás éve: 2004
  • Nyelv: finn
  • Méretek: 19 cm x 28 cm x 7 cm
 • German edition 2004
  • Kiadás éve: 2004
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Russian first edition
  • Kiadás éve: 2004
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 19.3 cm x 29.5 cm x 5.1 cm
 • Baltic edition 2005 (with River expansion)
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 19.2 cm x 27.4 cm x 6.6 cm
 • Baltic first edition
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 19.1 cm x 27.9 cm x 7 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Dutch edition 2005
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
 • Russian second edition
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
 • Japanese second edition
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: japán
  • Súly: 0.7 kg
 • Baltic first edition (with River expansion)
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 19.1 cm x 27.9 cm x 7 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • German edition 2008
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • German edition 2008 "4 Mio verkauft"
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19 cm x 27 cm x 6 cm
 • Portuguese/Spanish edition 2008
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: portugál
 • Russian third edition
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 21 cm x 32 cm x 6 cm
 • Carcassonne
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: kínai
 • Czech edition 2009
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: cseh
 • German edition 2009 with "6 million sold" meeple mark
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • German edition 2009 with Die Kornkreise
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
 • Bulgarian edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: bolgár
 • Chinese edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: kínai
 • French second edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • German edition 2010 with die Kornkreise
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19.2 cm x 27.6 cm x 6.9 cm
 • Romanian first edition with "Die Kornkreise" ("Cercuri in lan")
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
 • Catalan edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: katalán
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Estonian edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 19.2 cm x 27.4 cm x 6.6 cm
 • Russian edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: orosz
 • Brazilian edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 27.1 cm x 37.6 cm x 5.5 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Czech edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: cseh
 • English edition 2012 with River
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: angol
 • German edition 2012 with red stripe in the left bottom corner
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.6 cm
 • Nordic edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 19 cm x 27.4 cm x 6.7 cm
 • Polish edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 18.8 cm x 27.7 cm x 6.8 cm
 • Romanian edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: román
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.6 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Baltic edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.6 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • German edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Italian edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 19.2 cm x 27.4 cm x 6.9 cm
 • Romanian edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: román
 • Spanish edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.5 cm
 • Brazilian second edition 2014 with standard box
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 18.5 cm x 24.8 cm x 4 cm
 • Chinese edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 19.1 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
 • Dutch edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: holland
 • Dutch edition 2014 with monasteries expansion
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: holland
 • English edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27.5 cm x 19 cm x 7 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Finnish edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: finn
  • Méretek: 19 cm x 27.4 cm x 6.7 cm
 • French edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 19.1 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
 • German edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Greek edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
 • Hebrew edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: héber
 • Scandinavian edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
 • Thai edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 19.1 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
 • Baltic second edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 19.2 cm x 27.7 cm x 6.8 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Brazilian edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: portugál
 • Bulgarian second edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: bolgár
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 7 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Carcassonne
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 19.2 cm x 27.4 cm x 6.8 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Catalan second edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: katalán
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Czech edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
 • Greek edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: görög
 • Polish edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: lengyel
 • Romanian edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: román
 • Spanish edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 19.4 cm x 27.7 cm x 7 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Chinese edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: kínai
 • Dutch edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: holland
 • English edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 19.1 cm x 27.4 cm x 6.6 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Finnish edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: finn
  • Méretek: 27.4 cm x 19 cm x 6.6 cm
 • German edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: német
 • Japanese third edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 7 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • Korean edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 7 cm
 • Turkish edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: török
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • Hungarian third edition 2017
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 19.2 cm x 27.4 cm x 6.8 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Italian edition 2017
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 18.8 cm x 27.1 cm x 6.8 cm
 • Hans im Glück book limited edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
 • Icelandic edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: izlandi
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
 • Russian edition 2019
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 19.4 cm x 27.7 cm x 6.7 cm
 • Dutch edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: holland
 • English edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 19.1 cm x 27.4 cm x 6.6 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Finnish edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: finn
  • Méretek: 19 cm x 27.3 cm x 6.8 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • German edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
 • Polish edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 7 cm
 • Slovenian/Croatian/Serbian edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: szolvén
 • Spanish edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 19.4 cm x 27.7 cm x 7 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Turkish edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: török
  • Méretek: 18 cm x 27 cm x 7 cm
 • Arabic/English edition
  • Nyelv: arab
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
 • Baltic edition
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 19.2 cm x 27.4 cm x 6.6 cm
 • Czech edition
  • Nyelv: cseh
 • Czech edition
  • Nyelv: cseh
 • English third edition
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 19.1 cm x 27.9 cm x 7 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • Hebrew second edition
  • Nyelv: héber
  • Méretek: 10 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
 • Korean edition
  • Nyelv: Korean
 • Korean first edition
  • Nyelv: Korean
 • Venice Connection Italian edition
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.5 cm
 • Ventura English edition
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 19.1 cm x 27.2 cm x 6.4 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Carcassonne társasjátékhoz