Carcassonne
Carcassonne
Carcassonne
Carcassonne
Videó beküldése

Carcassonne társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

A Carcassonne egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játék 2001-ben megnyerte a Spiel des Jahres díját Az Év Játéka kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 7 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a terület...

A Carcassonne egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játék 2001-ben megnyerte a Spiel des Jahres díját Az Év Játéka kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 7 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a terület befolyásolás/irányítás és a mov-16 map addition mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Formáld a középköri Franciaország látképét városokkal, kolostorokkal és farmokkal.
Egy franciaországi város, Carcassonne mondhatja magáénak Európa legnagyobb középkori várát. A kettős fal csaknem három kilométer hosszú és közel ötven torony védi, amikhez hozzájön még Chateau Comtal, a legbelsőbb bárói palota tornyai. Carcassonne nem hétköznapi város, ahogy a feladatotok sem lesz hétköznapi: építsétek fel ezt a várost és vegyetek birtokba minél nagyobb területet belőle!

Verseny a legjobb területekért
A Carcassonne egy egyszerűbb stratégiai játék, melyben több pontot kell összegyűjtenetek, mint játékostársaitoknak. Ezt úgy tudjátok megtenni, hogy jókor, jó helyre teszitek le embereiteket a folyton bővülő terepen.

A játék elején ki kell tennetek az asztal közepére a kezdődarabot, amelynek a hátlapja a többitől eltérő. A többi lapkát képpel lefelé tegyétek félre egy könnyen elérhető helyre, ahonnan majd húzni fogtok. Ezt követően mindegyikőtök magához veszi valamelyik szín bábuit. Ezekből egyet-egyet helyezzetek fel a pontozótáblára. Ha megvagytok, kezdődhet az első kör.

Egyszerre mindig csak egyikőtök cselekszik. Az első teendő egy lapka felhúzása és az asztalon lévő többi elemhez illesztése. A lapkákon szerepelhet farm, vár, út, kolostor, kereszteződés, egyszerre akár több minden is. Fontos, hogy miként helyezitek le az elemet, ugyanis a rajtuk szereplő területeknek illeszkedniük kell egymáshoz. Út csak útban folytatódhat, a várat nem lehet megszakítani egy kolostorral, és így tovább.

A lapka lerakása után dönthetsz úgy, hogy egy bábut is felhelyezel a rajta szereplő egyik területre. Az így lerakott figura elfoglalja azt a területet és akár pontot is hozhat neked. Csak akkor rakhatsz le figurát a területre, ha a hozzá csatlakozó többi lapkán szereplő része még nincs elfoglalva. Például ha egy három elemből álló farmon már áll egy figura, akkor hiába egészíted ki még egy területtel, nem rakhatsz le oda figurát… viszont ha ügyesed lehelyezed egy közeli helyre, rárakod a bábud, majd összekötöd egy későbbi lapka segítségével a nagyobb farmmal, neked is lesz azon a területen egy figurád.

A pontozás minden területnél másképp működik
Az út akkor készül el, ha mindkét vége beér egy városba vagy kereszteződésbe – akár egy kört alkotva ugyanabba. Ekkor a rajta lévő bábu gazdája annyi ponttal lesz gazdagabb, ahány elemből az út felépült. A bábut vegyétek le, később újból lerakhatjátok. A vár akkor készül el, ha a fal körbeért, nincs megszakítva. A város pontértéke kétszer annyi, mint ahány lapkából és címerből áll. A pontozás után a figura lekerül, újra lerakható. Ha a kolostort teljesen körbevettétek a lapkákkal, a rajta lévő figura kilenc pontot ad, majd lekerül a tábláról. A farmok pontozására csak a játék legvégén kerül sor.

Ügyes taktikával és szerencsés húzásokkal lehetséges, hogy sikerül ugyanarra a nagyobb területre több játékosnak több bábut is felhelyezni. Ebben az esetben annak adjátok a pontot, aki több figurával képviseli magát a területen. Döntetlen esetén mindannyian megkapjátok a pontokat.

Mikor az utolsó lapkát is felhelyeztétek az asztalra, véget ér a játék és jöhet az utolsó pontozás. A befejezetlen utakért annyi pont jár, ahány szakaszból állnak, a befejezetlen város minden területe és a rajtuk szereplő címerek egy-egy pontot hoznak, a kolostoron álló bábu pedig egy-egy pontot kap a körülötte lévő lapkákért és plusz egyet magáért a kolostorért. A farmok pontozásánál össze kell számolnotok azokat a befejezett várakat, amiket a farm területe érint. Ezt meg kell szoroznotok hárommal és meg is kapjátok, hogy hány pontot ér a figurátok.

Mi van a dobozban?
A játéktér 72 lapkából épül fel, így minden parti más-más térképen játszódik. Van még a dobozban 50 kis fabábu öt különböző színben, amik a játékosok embereit jelképezik. Természetesen egy pontozótábla és egy szabálykönyv is jár a játékhoz.

Világszinten elismert
Számos díjat tudhat magáénak a játék, nem véletlenül. A teljesség igénye nélkül 2001-ben két év játéka díjat, 2002-ben a svéd, 2004-ben pedig a finn legjobb családi játék díját is bezsebelte. Ez azt hiszem többet ér bármilyen ajánlónál.

Érdemes kipróbálni?
A Carcassonne mondhatni korszakalkotó a társasjátékok terén. A Catannal együtt megtették a komolyabb, összetett stratégiai játékok felé az első lépéseket. A szabályok egyszerűek, a játék pörgős, gyorsan lejátszható egy-egy parti. Akár már a második játékülés alatt elrakhatjátok a szabálykönyvet és mivel ilyen könnyen megtanulható, akár fiatalabb gyerekeket is bevonhattok a játékba.

A szerencse szerepe jelentős, hiszen véletlenszerűen húzzátok a lapkákat, de sokat számít az is, hogy mennyire figyelsz társaid figuráira. Minden játékos szám mellett élvezetet nyújt, sok játékossal pedig egyenesen törekedni kell arra, hogy lecsapjatok egy-egy jobb helyre.

Ha az alapjáték már nem lenne elég, rengeteg kiegészítő megjelent hozzá az évek során.

Carcassonne nem fog magától megépülni. Vedd ki a részed a munkálatokból és szerezd meg te a legnagyobb birtokokat!

Magyar nyelvű játékszabály
Letöltés

Magyar nyelvű ismertető

Angol nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 10% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 5 000 Ft-tól
 • 44 ajánlat

Kategória: Városépítő, Középkori, Építés / Terjeszkedés
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Terület befolyásolás/irányítás, MOV-16 Map Addition

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Carcassonne társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Carcassonnekarsay85, Székesfehérvár

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Székesfehérvár! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Párszor játszottunk vele, hiánytalan. Kihasználatlanság miatt eladó. Apát és folyó kiegészítőt tartalmazza. Az ár a csomagküldést NEM tartalmazza.

0 érdeklődő


Carcassonnehejkoni, Szeged

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szeged! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Hibátlan, hiánytalan Carcassone alapjáték a hozzá tartozó folyó és apát mini kiegészítőkkel. Csomagküldés: Foxpost / Packeta

0 érdeklődő


Carcassonnemczumbel1, Budapest

Csak személyesen itt: Budapest!

KIhasználatlanság miatt

0 érdeklődő


Carcassonneevelin1127, Kiskunhalas

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Kiskunhalas! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Úgy döntöttem új gazdát keresnék Carcassone társasjátékomnak, mivel nálunk sajnos nagyon ritkán kerül elő. A társas tökéletes állapotban van, illetve minden eszköze hiánytalanul megtalálható a dobozban. Éppen csak néhány alkalommal játszottunk vele. A játék tartalmazza az "Apát" és a "Folyó" mini-bővítéseket is. Postázásban tudok segíteni, akár Foxposttal is, viszont ezek díja hozzáadódik a társasjáték árához. A társas Kiskunhalason személyesen is átvehető.

2 érdeklődő


Carcassonneistike150, Komló

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Komló! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontatlan. Hibátlan állapotban. Foxpostal tudom küldeni.

2 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Carcassonne társasjáték videók (10)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • anna.varganekis

  2022-02-08 14:13:45

  nekem ez volt az első "igazi" társasjáték, amivel anno még koliban ismerkedtem meg, és az első közös beszerzés utána, szóval valószínű nosztalgia is köt hozzá, de mind a mai napig előkerül időről időre, szóval na :)

  egyébként nekünk az volt a tapasztalat, hogy önmagában az alapjáték kevés, kell hozzá az első kiegészítő (amiben folyók vannak meg kolostorok és városháza), azzal együtt lesz igazán izgalmas, hiába csak pár egyszerű szabály pluszba, mégis sokat dob a játékélményen a kis extra taktikázás

  de amúgy valószínű, hogy ha Nálatok meg van otthon csomó jó "modern" játék, akkor ahhoz képest ez kevés, mert tényleg a maga korában volt újszerű, most meg ha már van elővesszük nosztalgiázni, illetve mikor a gyerek belenőtt, akkor ez egy viszonylag jó induló megintcsak

 • kvarclovag

  2022-02-05 21:49:19

  Múltkor elfelejtettem írni, mi a kezdést egy kicsit módosító háziszabállyal játszunk. A jubileumi kiadás van meg, amiben több kiegészítő is benne van, de csak a folyó volt elég vonzó nekünk. Az eredeti kezdőlapkát kivettük, helyette a folyó lapkákkal indítunk, de teljesen véletlenszerűen húzva azokat is, addig amíg mind a két tavat ki nem húzzuk. Akkor a maradék folyólapkákat, ha vannak még, félretesszük, és kezdődik a játék. Lehet hogy két lapkányi lesz összesen a folyó, de lehet tizenkettő is, vagy bármi közte. Így a kezdőjátékos teljesen véletlenszerűen jön ki, és a városkép is változatos, hol csak egy kis patak van a közepén, hol egy hosszú folyó. Persze amíg a folyó lapkákat rakjuk, addig emberkét nem lehet lerakni. Ja, és nem hét, hanem hat emberkét kap mindenki, így többször kerülünk emberkeszűkébe, ami fokozza az izgalmakat.

 • kvarclovag

  2022-01-15 11:29:09

  Van ugye a családi kategória, vagyis, ami nem gémer. Bár utóbbi is több mindent jelenthet, lásd: https://tarsasjatekok.com/forum/jatekok/tarsasjatekok/velemenyek-a-nagy-western-utazas#comment_12915

  A családin belül is érdemes megkülönböztetni a rendszeresen (pár hetente) együtt játszó társaságot, és az esetenként (évente néhányszor) összeverődő és játszó társaságot. Utóbbinál azok a játékok a nyerők, ahol nem kell a játékot tanulni szinte semeddig sem, az első parti első pár lépése után már mindenki játékban van, tudja élvezni a játékot, akár nyerhet is. Ez egy nagyon fontos kategória. És bár itt a fórumon főleg sokat és rendszeresen játszó emberek vannak, a pár partis eseti játékok is nagyon gyakoriak. Na ennek a kategóriának az egyik királya a Carcassonne. Legutóbb épp egy hete játszottunk így pár partit négyen, majd öten, úgy, hogy a játékot csak ketten játszottuk korábban. És mindenki rögtön élvezte az első partit is, céljai voltak, tudta mit miért tesz le, mit akar elérni, izgult, hogy ki, milyen lapkát húz és tesz le. Volt közös vár is, 15 pontos hasát süttető mezőgazdasági munkás is.

  Azt nem tudom megmondani, milyen lenne százszor lejátszani ugyanazzal a társasággal. Az már társaság függő, hiszen vannak évekig együtt römiző társaságok. Mi hosszú évekig hetente tarokkoztunk 😃

 • Benxe22

  2022-01-13 08:57:04

  A Carcassone eredeti első (bővítés nélküli) kiadását még gyerekként, kb. 10-12 évesen kaptam meg. Akkor talán egyszer- kétszer lett elővéve, de nem kötötte le a figyelmemet.

  Most, hogy nekiálltam fejest ugrani a társasjátékok mélységébe, eszembejutott, hogy a Carcassone név ismerős valahonnan. Elő is került hamar, egy rövid átnézés után örömmel konstatáltam hogy összesen egy db. kék meeople hiányzik. Rögtön nekiálltunk felfedezni a játék adta örömöket, éshát nem okozott csalódást. Akár ketten, akár többen játszottuk megunhatatlan élménynek minősült, és az ezt megelőzően sokszor kézbekerülő Robbanócicák, vagy Munchkin kimaradt a szereposztásból, inkább újrakevertük a kis négyzeteket, és kezdtük előről az egészet.

  Teljes nyugalommal ajánlom olyanoknak, akik még "soha" nem társasoztak.

 • hierroo

  2022-01-08 08:11:01

  Mindenki mást szeret ebben a játékban. Én szeretem benne, hogy mindig más térkép jön létre, és én amúgy is szeretem a térképeket. És még azt is figyelembe kell venni, hogy a régebbi korosztály (de még most is), ha azt hallja hogy társasjáték, akkor arra asszociál, hogy "dobsz és lépsz". Például ilyen a Ki nevet a végén, vagy a Gazdálkodj okosan. És ezek után a Carcassone egy teljesen más elgondolás, más mechanika és több lehetőséget nyúlt, mint a régebbi játékok. Szinte bármerre mehetsz, illetve sok irányba alakítható a "tábla", nem úgy a fenti játékoknál, ahol csak körbe-körbe lépegettünk. És azért is klasszikus játék, mert ennek hatására rendeteg hasonló és később jobb játék is megjelent. Azokhoz képest ez valóban visszaesésnek tűnik. Na de az kocsit is csak azután találták fel, miután már kitalálták a kereket! :)

 • nyomivirag

  2022-01-06 11:59:11

  Ja, és válaszolva a kérdésre, hogy nekem mi tetszett benne. Nekem a lapka lehelyzés, mint mechanika nekem újdonság volt, hogy nincs konkrét leszabályzott tere a játéknak, úgy terjeszkedünk, ahogy akarunk. A másik, hogy vicces volt, hogy folyamatosan próbáltunk a másik befejeztlen várába belepofátlankodni.

 • nyomivirag

  2022-01-06 11:44:33

  Nem tudom mikkel játszottál előtte, de lehet későn találkoztál vele. Ez egy gateway/családi játék, és szerintem egyrészt azoknak ad nagy élményt, akik először találkoznak modern társasokkal. Én bő tíz éve, mikor először játszottam vele, azt élveztem. Vannak egyéb kiegészítői, amik módosítanak az eredeti játékon, ha gondolod azokkal is tehetsz egy próbát. Attól még, hogy alapmű egy játék nem garantált, hogy tetszeni fog, illetve minél többet játszik az ember változik az ízlése. Lehet, ha ma leülnék Carcassone-nal játszani, én is hasonló osztályzatot adnék.

 • Mixike

  2022-01-06 10:57:50

  Őszintén nem értem ezt a játékot. Nem mondom, hogy hatalmas a hype körülötte, de valahogy nagyon alapműnek tekintik. Biztos, hogy anno amikor piacra került nagyon csípték az emberek, de én egyszerűen nem találom szórakoztatónak. Kipróbáltuk 3x az eredeti verziót, próbáltuk a safarit is, de egyszerűen nem tud számomra jobb lenni mint egy 5/10. Akinek tetszik írja már le, hogy őket mi fogta meg benne. Mivel tud jobbat, szebbet, szórakoztatóbban nyújtani mint más társasok? Egész egyszerűen az utolsó 2 próbálkozásnál már 10 perc után alig vártam, hogy vége legyen. Pedig 4 játékosnál nem kell sokáig várnod mire újra te jöhetsz.

 • kvarclovag

  2022-01-06 09:19:38

  Aha! Tetszik az ötlet! Egy Carcassonne, egy Azul, vagy egy Sagrada simán alkalmas lenne erre. Aztán persze amiknek a leírása úgy kezdődik, hogy van 300 féle kükönböző munkás, jelőlő, kártya, azok kevésbé. De a Qin menne, ami nekem nagy kedvencem. Meg a Y&Y is, bár ott lenne mit rakosgatni fel, meg le, az már tényleg kondizás lenne.

 • hierroo

  2022-01-06 08:12:38

  Ezek a nagy lapkák! Egészen komoly! Erről az jutott eszembe, hogy régen (és most is vannak) olyan parkok, ahol sakkozni lehetett nagy bábukkal. Előre volt betonozva a sakktábla és a bábukat ki lehetett kérni valahonnan. Ha jól emlékszem, akkor Orosházán láttam ilyet először. Szóval miért ne lehetne ezt megcsinálni társasjátékokkal? És legalább addig az ember kint lehet a friss levegőn! :)

 • kvarclovag

  2022-01-05 17:13:11

  Carcassonne World Championship 2021 (16/10/21)

  Ekkora asztalon, ekkora csempékkel ez már fizikai munka 😃

 • mvik19

  2021-05-03 18:23:05

  Eddig csak hallottam róla. Sok más játék megelőzte a listán, de most végre egész jó áron jutottam hozzá. Minden forintját megérte. Nekem nagyon megtetszett az első játék alkalmával is. Azt vettem észre magamon, hogy nagyon sokat számít egy játéknál, hogy mennyire tart sokáig előkészülni a játékra. Ez kimondottan gyorsan megvan. És onnantól kezdve pörgős elejétől a végéig. Kicsit nagy benne a szerencse faktor, de azért rá lehet érezni és minimális stratégiára is van lehetőség. Nem mondom, hogy a kedvencem, de igazán üde színfolt. Tuti szokszor előkerül majd.

 • zkbali

  2021-05-02 00:28:55

  Na, megvettük az új kiadást. Legutóbb kb 10 éve játszottam a régivel. Úgy tűnik jól sikerült a frissítés, mert utána kellett néznem, hogy is nézett ki az eredeti, ha nem tudom, nem mondtam volna meg az emlékeim alapján, hogy más a grafika. Nekem így is tetszik.

  Az első és legnagyobb pozitívum, hogy a 7 éves gond nélkül önállóan tud játszani, de még az 5 évesnek is megy némi segítséggel (persze itt már erősen kell a szülői altruizmus :)). A szerencsefaktor szerintem családi játéknak pont ideális, de aki csökkenteni akarja, az a már alább javasolt házi szabálymódosításokkal csökkenthet rajta. A játékkal együtt járó mini-kiegészítők sokat nem dobnak a játékmeneten, de a folyó kétségtelenül szépíti, élénkíti a tájat. Régen ez nem tűnt fel, de most van egy kicsit olyan érzésem, hogy kicsit a monopolys telekvásárláshoz hasonló a követő lerakása: szinte mindig az a jó döntés, ha leteszed, és általában a várra érdemes. Bár a földműves opció bevezetésével (ami ugye nem jön vissza) már kicsit bonyolódik a döntési szituáció. A földművest mindenképp érdemes szerintem alkalmazni, mert a játék végi lepontozása, és az, hogy mások váraiért is kaphatunk így pontot, belevisz egy szükséges csavart a pontozásba. Így kevésbé kiszámítható és "lineáris" a pontok gyűjtögetése. Egyelőre mi még viszont ezzel óvatosak vagyunk, mert a gyerekeknek ez az előrelátás kicsit magas léc.

  A grafikán kívül viszont nekem úgy tűnik, mintha az eredeti kiadáshoz képest lennének apróbb szabálybeli és/vagy doboztartalombeli különbségek. Azt olvastam valahol, hogy eredetileg a földek másképp pontozódtak, de valahogy úgy érzem, mintha az utak és várak sem ilyen egyszerűek lettek volna. A másik - ami szerintem eléggé zavaró -, hogy 50 pontig megy a tábla, de a legtöbb játékos rendszerint bőven túllépi ezt. Szóval ha már új kiadás, igazán csinálhatták volna 100 pontosra, vagy kellenének hozzá 50 pontos tokenek (mintha az eredetiben lettek volna...).

  Tud valaki még különbségeket az eredeti és az új kiadás között?

 • Anettbota91

  2021-04-20 09:31:32

  Nekünk is a Carcassonne volt az első "modern" társasjátékunk. Mi kb 8 éve vettük meg, és imádjuk az első pillanattól fogva :). Szerencsére a régi kiadás van meg és még akkor meg is vettük az összes kiegészítőt. nekünk sokkal jobban bejön a régikiadású graphica. egyébbként maga a játék mehanizmus is nagyon jó. Végtelen az újrajátszhatósága. :) Csak ajánlani tudom :)

 • robsteady

  2021-04-08 20:19:54

  Nem szép dolog bántani egy klasszikust, a tisztelet is megjár neki, másokat sem akarok megbántani, mert ide többnyire támogató kommentek kerülnek fel, de lefőtt már a kávé szerintem a Carcassone-nak. Amennyiben csak rakosgatsz le lapkákat, akkor arra ott a Fairy Trails, az legalább olcsóbb és szebb; ha komolyabban veszed, akkor meg ott Yellow és Yangtze... Soha nem vesszük le ezek miatt a polcról. Nem is értem miért árulják ezt ekkora lelkesedéssel közel negyed évszázaddal (!) a megjelenése után ezer bőrt lenyúzva róla...

 • zkbali

  2021-03-23 13:48:13

  Több előttem szólóhoz hasonlóan a Carcassonne nekem is a 2. komoly társas volt, amit megismertem a Catan után. A Carcassone azonban szerintem sokkal időtállóbb játék, amit az azóta megjelent rengeteg kiegészítő és különféle változatok is megerősítenek. A téma, a grafika és a játékmenet egy harmonikus egységben biztosítja a kiváló játékélményt. Lehet ketten is játszani, de igazán nagyobb társaságban bontakozik ki. Ha többen játszunk, előfordulhat, hogy egy-egy "bizniszben" (pl. egy várban) közös érdekeltségünk van és közösen építünk az egyik társunkkal, egy másikat meg másokkal. A játék közben mindenkinek vannak sikerei, senki nem érzi, hogy, már semmi esélye nincs. Így nem egy véresen versengős játék, de aki kicsit több interakciót kíván, annak pl a Torony kiegészítő hasznos lehet, amivel megnyílik a lehetőség az ellenfél követőinek foglyulejtésére.

  Mindenképpen az egyik alapjáték azoknak, akik meg akarnak ismerkedni a komplex társasjátékokkal annak ellenére is, hogy már igen régi, klasszikus darab.

 • gellerlivia

  2021-03-22 17:00:04

  Ez volt a 2. modern társas az életemben (mint oly sokaknak,nekem is a catan volt az első, ami a mai napig nagyon szeretek, persze ebben lehet némi nosztalgia is ) és ez azóta is megállja a helyét. Kiegészítővel még nem próbáltam, de magában is nagyon jó játékélményt nyújt. Nagyon könnyen megtanulható, tulajdonképpen egyszerű játék, de azért gondolkodást is igényel. A bő 15 év alatt sem veszített a fényéből, bár volt jópár év, mikor teljesen el lett hanyagolva szegény. Bármikor szívesen leülök vele játszani. És most, hogy ezt leírtam, még egy kiegészítő beszerzése is megfordult a fejemben. Habár azokról semmit nem tudok, de biztos rendelkeznek hozzáadott értékkel.

 • Csiracsirke

  2021-03-22 16:26:33

  Most már értem miért szeretik ilyen sokan ezt a játékot még csak most szereztem be és ma ki is bróbáltuk ketten voltunk rá , fél napot végig játszottunk. Kibontás után a lapkákat nézve arra a következtetésre jutottam hogy szépen ki van dolgozva a dizájn, szépen meg vannak rajzolva a város részletek, tetszik hogy kis emberkéket is rajzoltak bokorban rejtőzködő útonállókat, apróság de tetszik, így nem egy kihalt területet építgetsz. A játékszabály egyszerű, hamar felveszi az ember a fonalat játék közben, ha esetleg olyanokkal játszol akik nem ismerik, így sok időt spórolsz az ismertetővel. Az újrajátszhatósága végtelen, megmozgatja az agyat is mert előre kell tervezni azt, hogy rakod le az adott lapkát de ezzel együtt sem nyúlik meg a játékidő roppant szórakoztató játék, a végén volt egy kicsit nehéz összeszámolni a városokat nehéz átlátni hogy akkor kinek a parasztja melyik mezőhöz tartozik az ujjunkkal követtük a határvonalakat és utána hogy mennyi paraszt van lerakva és mennyi megépített város van rajta de pár játék után már jobban megy. Megérte megvenni egyszerű de nagyszerű játék a kiegeket is beszerzem hozzá ebben már biztos vagyok. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

 • szandikalman

  2021-03-18 19:13:29

  Egyik első modern társasjátékunk volt a Carcassonne, nagyon szerettünk vele játszani, tökéletes bevezető játék. Azóta eladtuk, mert már unalmasnak éreztük, és nem igazán került le a polcról, de a szülőktől azóta is panaszkodnak, hogy "de azt a a bábu meg lapka lerakosgatós játékot miért kellett eladni", nekik az volt a kedvencük, és miért nem játszunk azzal.

  Igen, nagy előnye, hogy kellően egyszerű, így idősebb korosztállyal (50-60 évesekkel próbáltuk) is működik, de ismerek 6-7 éves gyerekeket is, akik simán tudnak (és szeretnek) vele játszani.

  Nemrég próbáltam a Board Game Arenán az összes kiegészítőjével együtt játszani (nekünk csak az első kiegészítője volt meg anno) - hát bizony meglepődtem mennyire komplexebb és másfajta élményt ad a sok kiegészítő, mint az alap magában.

  Könyedebb bevezető játéknak mindenképp ajánlom, már csak azért is, mert ez egy klasszikus darab, amit mindenkinek "illik" kipróbálni. :)

 • szt.levente

  2021-03-17 10:58:14

  Nekem a carcassone az egyik kedvenc játékom. Kiskorom óta játszottam vele, és még mindig nagyon élvezetes. Kiegészítőket is megéri hozzá venni, nagyon sokat ad hozzá a játékélményhez. Én még a régi kiadással játszottam, ami szerintem sokkal szebb az újnál, csak sajnos azt már nem lehet kapni. :( Nem egy bonyolult játék, könnyen meglehet érteni, kissebbeknek is ajánlani tudom. Szerintem mindenkinek aki szeret társasozni ez egy kötelező darab, csak ajánlani tudom.

 • rocky015

  2021-03-17 08:30:34

  Én egyelőre csak a mobilon elérhető játék formájában próbáltam ki, ennek ellenére megfogott és tervben van, hogy beszerzem kézzel fogható formátumban is.

  Osztom az előttem írok véleményét a játék élményeivel kapcsolatban; úgy érzem működik online formában is. Ha csak az alapot vásárolod meg, attól függetlenül online más emberekkel játszhatsz a bővítményekkel ha az az ellenfelednek megvan.

  Abszolút ajánlom az applikációs formát is bárkinek.

 • Crospieler

  2021-03-14 14:03:46

  Klasszikus játék. A 2. modern társas amit kipróbáltam. Imádtam a lapkalehelyezést benne és azt a koncepciót, hogy a játékosok maguk építik fel a pályát.

  A rengeteg kiegészítővel pedig folyamatosan frissen tartható a játékélmény, ha netán kicsit ellaposodna. Az ára sem vészes.
  Jól működik minden játékosszámmal és könnyen tanulható.

  A fentiek miatt az egyik legjobb bevezető játék a modern társasok világába.

 • Lucas

  2021-02-22 23:53:50

  Igazi klasszikus, ha a sokadik kiegészítő után is unalmassá válna saját szabályok is jól működnek. Én vegyítettem az eredeti kinézetet az újabbal, az úk kinézetnek már nincs meg az igazi feelingje, de aki új kiadást vesz nem lesz ilyen problémája.

  Teljesen korfüggetlen, egyszerű, nagyszerű.

 • balazs.turi987

  2021-01-20 22:41:39

  Ez volt az első (modern) játék, amit a társasos barátaim megmutattak nekem. Nagyon megtetszett elsőre is a játék, ezért elhatároztam, hogy megvásárolom. Azóta számtalan élményekkel dús forduló után (kiegészítve a hercegnős kiegészítővel) azt mondhatom, hogy bőven visszahozza az árát az az élmény, amit a játék tud nyújtani. Legtöbb esetben ketten játszunk vele (tökéletesen működik), de amikor többen játszunk, akkor is hozza az élményt, amit a csomagolás ígér. Ha egy izgalmas, pörgős és egyszerűen tanulható játékot keresel, akkor fontold meg a megvásárlását. Csak ajánlani tudom.:)

 • tothmarti2002

  2021-01-20 22:38:20

  Az első játékunk volt és azóta is nagykedvenc. Főleg, amikor valami igazán könnyedre, izgalmasra vágyunk. Maga a játék nagyon szép színvilággal rendelkezik és jó, erős minőségűek a lapkák, emellett pedig az alapjáték nagyszerű szórakozást tud nyújtnai magában is, nem szükséges hozzá kiegeszítő.

  Ha pörgős, kalandos játékra vágysz akkor bátran tudom ajánlani neked. :D

 • szocsadam

  2021-01-06 18:16:25

  Egy nagy klasszikus, sűrűn asztalra kerülő játék nálunk. 7 éves gyermekkel gond nélkül játszható, mi pl. csak a mezőt nem használjuk vele, de én ezt felnőttel játszva sem szeretem. Csodálatos tájkép születik meg a szemünk előtt a játék végére, a rengeteg kiegészítő pedig mégtöbb lehetőséget ad. Sokféle képpen lehet játszani vele, egymás mellett építkezve, egymást akadályozva akár.

  Annyit háziszabályoztunk, hogy nem egy húzott lapot kell lerakni, hanem az elején mindenki 3 lapkát húz magának, és abból tesz le egyet, majd kör végén húz. Így sokkal nagyobb a stratégiai lehetőség, élvezhetőbb.

 • mocsarievelin97

  2020-12-26 22:53:34

  A koronavírusnak "köszönhetően" a karantén ideje alatt szereztük be. Először nem mertük megvenni, féltünk, hogy nem fog tetszeni. De amint kipróbálásra került, másnap már mentünk is érte a boltba... :) Nagyon jó ez a lapka lehelyező mechanizmus, ketten is élvezhető. Viszont mi úgy érezzük, hogy az első kiegészítő kötelező az alapjátékhoz. Négyen a legjobb játszani, mert akkor tényleg kiszámíthatatlan a következő lépés. A szabályok egyszerűek, követhetőek. A játék pörgős, nem tart sokáig. Kötelező darab! :)

 • Floranna

  2020-09-05 16:08:46

  Tavaly a karácsonyi szünetben 2 héten keresztül csak ezt a játékot játszottuk. :) Zseniális, hogy ennyi év után ott van a helye a polcon, és ennyire elvarázsolja nálunk az embereket az asztalnál.

  Rengeteg kiegészítője van, viszont mi több napig csak az alap játékkal játszottunk. Tökéletesen működik így is, de nyilván a kiegészítőkkel az igazi. :) Mi mindig ketten játszunk vele, biztosan működik több fővel is, de nekünk ez a nap végi lazulós játék általában.

  Szerintem nagyszerű benne, hogy a lépésünkkel nem csak magunknak szerzünk pontot, de segítjük a másiknak is a játékát. Nekünk egy nagyszerű kooperatív játék, de közben azért ezen a játékon tudunk a legjobban össze is veszni. :) A párom mindig elhappolja előlem a mezőket, nekem meg annyira rossz a "térérzékem", hogy mindig rossz mezőrészre teszem a bábut. :)

  Az alkatrészek és a grafika nagyon tetszik. Letisztult és a világ, amit elénk rak a játék, abszolút behúzós. Többször azon kaptam magam, hogy bizgerálom a tornyot, amiből kiszedjük a lapkákat.

  Nagyon szeretünk a mesék világában barangolni, ezért nekünk a kedvenc kiegészítünk a Hercegnő és Sárkány (3. kiegészítő). A sárkány és a tündér megbolygatja a játékot, és a sok parti után hozott bele egy kis varázslatos frissességet. A kiegészítők hoznak bele új tájlapkákat, ezért abszolút megéri ezeket beszerezni.

  Engem ez a játék vezetett be és indított el a modern társasjátékok felé. Abszolút alkalmas erre a célre, miközben az egyik legklasszikusabb stratégiai játék.

  Egyszerű és egyben nagyszerű is. Egészen a végéig soha nem szoktuk tudni ki nyer, és ezt nagyon szeretjük. Nyilván ránézésre lehet tudni, ha valaki látványosan nagyon elhúz, de mi általában fej-fej mellett szoktunk haladni és végezni. Valószínűleg emiatt is szoktunk ezen a játékon a legjobban összemordulni. :)

  Ajánlom mindenki figyelmébe, szerintem nem véletlenül kötelező darab. :)

 • kemonszt

  2020-09-02 00:26:43

  A Carcassonne olyan lapka lehelyező játék, amely 20 éve kedvence családoknak, baráti társaságoknak, időseknek. :D

  A Carcassonne társasjáték köré mára már egy igazi kultuszkör épült ki. Ez a játék annak ellenére, hogy nem mai darab, még a mai napig megtalálható minden korosztály polcain. Személy szerint én 4 baráti társaságomban is találkoztam és játszottam vele, különböző kiegészítő kombinációkkal is mire végül beszereztem magamnak egy sajátot. Szinte nem is ismerek olyan társaságot, amely ne próbálta volna a Carcassonne-t, vagy legalább ne hallott volna róla felszínesen. Számtalan verzió, speciális kiadás, gyűjtőknek szánt változat, játékváltozat, kiegészítő és fanok által készített kiegészítő jelent meg a játékhoz. Így a játék egészen más mélységeket képes elérni és szinte a végtelenségig bővíthető játékidőben és játékmechanikai variációkban is. Speciális szabályok, új Meeple típusok, egyéb karakterek bevezetésével, valamint az új táslapka típusok bevezetésével a pontszerzési módok új világa tárul ki az emberek felé és új stratégiák tömkelege alakul így ki a kiegészítőkhöz mérten.

  Természetesen a játék fő célja végig ugyan az marad : a játék során zsebeld be a lehető legtöbb pontot, mert akinek a legtöbb pontja lesz a játék végére, az nyer. A játék során a játékosok egy térképet alakítanak ki olyan módon, hogy a térkép darabkáit egyesével helyezik le önmaguk számára a lehető legoptimálisabban, a szabályok betartásával. Önmagában már ez is nagyon jó feelinget ad a játéknak, hiszen mi alakítjuk ki a játéktáblát, ahol a kalandjainkat befolyásolja a szerencse, taktika és egymás döntéseinek a hatásai. Játék közben számos lehetőségünk van pontot szerezni, viszont vannak olyan pontszerzési lehetőségek is, amelyek csak a játék végén érnek pontot. Így ötvöződik a rövid és a hosszútávú stratégiák alkalmazása. A játék akkor ér véget, amikor az utolsó tájlapkát is szabályosan hozzáillesztettük a térképünkhöz. Ekkor következik a pontozás és a játék győztesének a megállapítása.

 • kemonszt

  2020-09-02 00:21:05

  A Carcassonne egy német, vagy másképp euro típusú játék, lényege a munkáslehelyezés. Kizárólag úgy juthatunk pontokhoz a játék során, hogyha a munkásainkat lehelyezzük a tájlapokra. Minden körben menedzselni kell a kapott lehetőségeinket és mérlegelni, hogy melyik lehetőség a legoptimálisabb számunkra. Lehet benne hosszú és rövid távon is gondolkodni, bizonyos dolgok építésébe fektetni a munkásainkat, vagy egy teljesen diverz pontszerző stratégiát is felépíthetünk a játék folyamán magunknak. Az a döntés, hogy a munkásainkat hová helyezzük, tehát rajtunk áll (habár néha a szabályok korlátoznak azért ebben, tehát nem teljesen rajtunk áll), így nekünk is van beleszólásunk a játék menetébe és lehet stratégiai döntéseket hozni, amelyek előnyösebb helyzetbe hozhatnak minket a jövőben. AZONBAN, rendkívül központi szerepet játszik a szerencsefaktor a játékban, ami nekem nem túl szimpatikus... A lapkahúzás által olyan faktorú véletlenszerűség adódik a játékba, hogy alááshatja az összes stratégiánkat, amire próbáltunk volna építeni. Az is lehet, hogy a szerencse miatt valaki olyan jó lehetőségeket kap, hogy nem tud nem pontokat gyűjteni vele, pedig amúgy végig rosszul játszott volna.... Viszont (ez a verzió egy kicsit többször) előfordult, hogy olyan játékos, aki amúgy nagyon jól játszana, nem tudja építeni a dolgait, mert egyszerűen nem olyan lapok jönnek neki. Beragadnak a bábui, nyitva maradnak a befejezetlen építményei stb stb. Ez az egy dolog nem túl szimpatikus a játékban.

  A Carcassonne-nál egy fokkal mobilisabb Játéknak tartom az Alhambra-t, ahol ugyan ez a lapka lehejezős mechanizmus alapján játszanak a játékosok. Azonban van lehetőség a már lehelyezett lapkákat értékesebbre cserélni, módosítani a játékteret. Illetve az Alhambra különböző pénznemek menedzselésével kompenzálja a játék amúgy nagy szerencse faktorát. Így a stratégiai döntéseink érvényesülhetnek az Alhambra-ban és kisebb az esélye, hogy véletlenek folytán nem fog bejönni pont az, amit terveztünk volna.

 • kemonszt

  2020-09-02 00:15:20

  A játék során fontos stratégiai elemek a kis pontszámok, amiket össze lehet szedegetni és amik gyakran többet érnek, mintha egy újabb nagy építkezésbe kezdtünk volna bele, hiszen az egy bizonytalanabb pontszerzési forrás. Érdemes lehet tehát a kisebb várakat is befejezni, kis utakat is építeni, hogy azokból sokszor kevesebb pontszámokat kapjunk, mert amíg más bajlódik egy nagyobb építménnyel, addig mi többször is befejezhetünk kisebb építményeket. Különösen tanácsos ezt a stratégiát alkalmazni több játékos esetén, hiszen mire a mi körünk következik újra, addigra már lehet, hogy más beszállt pl egy nagyobb várunkba, utunkba, tán összeépítették velünk a mezőjüket.

  A Carcassonneban nagyon fontos figyelmet fordítani a hosszútávú stratégiákra is a rövid távú stratégiák mellett, hiszen azokban néha nagyobb potenciál rejtőzik. Például megérheti építeni egy nagyon hosszú utat, vagy akár nyitva hagyni egy várat, hátha olyan lapok jönnek, amivel tovább tudjuk építeni (vagy esetleg olyan vár lapkák, amelyeken pajzs van, mert az dupla annyi pontot ér). Viszont amivel a legnagyobb csavart lehet hozni a játék végére, amivel meg lehet verni azt is, aki sokkal jobban játszott nálunk végig és jóval nagyobb szerencséje volt, az a rétek lefoglalása. Olyakor irgalmatlanul sok pontot tudunk szerezni 1-1 rét elfoglalásával, ami sorsfordító lehet.

 • kemonszt

  2020-09-02 00:09:41

  A Carcassonne régi kiadása csupán annyiban különbözik az új kiadástól, hogy kevésbé modern és színes a tájlapkák grafikája, minden másban megegyezik és ugyan úgy tökéletesen kombinálható a kiegészítőkkel is.

  Mostanában egyre több olyan basic Carcassonne kiadást találhatunk, amelyek tartalmaznak két „kiegészítőt” is. Ez a két kiegészítő a folyó és az apát kiegészítő. Hogyha lehetőségünk van rá, mindenképpen ezt a verziót vegyük meg az alapjátékból, mert ad egy kis extra változatosságot a játék menetébe. A folyó kiegészítő úgy működik, hogy a játék kezdete előtt a játékosok a folyó lapkák közül véletlenszerűen húznak és így felépítik a folyót, amely a térképen fog húzódni. A folyó lapkákra is lehet már lerakni munkásokat, így előre is lehet már vele tervezni. A folyó egyrészt befolyásolja a mezők egybefüggőségét, másrészt a kezdő lehetőségeket is. Az apát kiegészítő lényegében egy plusz kolostorhoz hasonló pontgyűjtési lehetőséget ad a játékba. Az apát figurát lehelyezhetjük virágos kertbe és kolostorba is, viszont nem muszáj ott hagyni addig, amíg körbe nem épülnek. Az apátot legalább két kör eltelte után visszavehetjük a kezünkbe és megkapjuk az addigi pontokat a körbeépítésért. A virágoskert lapka teljesen úgy működik, mint egy kolostor, viszont a virágoskertbe nem lehet lehelyezni sima munkást, csak az apátot lehet oda helyezni.

  Úgy gondolom, hogy méltán érdemelte ki hírnevét a Carcassonne játék és a csodás játék univerzuma, valóban kiérdemelt helye van a polcomon.

  Annak, aki nem próbálta még a játékot, mindenképpen ajánlom és ha lehet próbáljatok ki minél több kiegészítőt is, játék variációt is, hogy még teljesebb képet kaphassatok a csodás Carcassonne játék világából! :D

 • armad0r

  2020-07-08 16:58:42

  Nekem az egyik első igazi társasjátékom (ki nevet a végén után). Nem igényel nagyobb előzetes társasjátékozási tapasztalatokat, így hamar az egyik kedvencem lett. Minden játék során új pálya, egy új térkép, egy új élmény, és a kiegészítők is csak pozitívumot adnak az alapjátlékhoz. Persze később már lehet jobban taktikázni, hogyan kell az értékesebb városból egy "darabot" elcsenni, vagy arra kényszeríteni ellenfeleinket, hogy nekünk kedvezően tegye le térképdarabját. További előnye, hogy akár 2 fő is jtszhat vele.

 • gyd

  2020-05-26 21:44:22

  Nekem még csak az alapjátékhoz volt szerencsém, így lehet, hogy a játéknak még csak a töredékével találkoztam, ha a kiegészítőket is figyelembe vesszük. Ha már kiegészítők: figyelemre méltó, hogy milyen temérdek mennyiségű kiegészítő, spin-off, tematikus újragondolás született a Carcassonne-hoz. Ez valószínűleg részben az óriási sikerének is köszönhető (ugyanis közel 20 éve lett az év játéka, és még mindig sokszor előkerül a társasjátékok kapcsán, ahogy pl. a Catan is), de nem hinném, hogy ennyire tolták volna a Carcassonne különféle verzióit, ha nem lett volna vásárlókör.

  Szerintem egyébként egy nagyon érdekes játék. A szabályok alapvetően nem bonyolultak, viszonylag nagy szerencsefaktor is van benne, de mégis erősen taktikázós játék. A szerencse főleg ott jön elő, hogy milyen lapkákat húzok, és hogy ezáltal tudok-e tovább építkezni a terveimnek megfelelően.

  A taktikusság pedig a stratégiák felépítésében, a minél jobb optimalizálásban van. Megvan-e a kellő éleslátásom, hogy az ingyen pontokat begyűjtsem a pályán? Ehhez nem árt egy rutinosság sem a játékban, ami a lejátszott menetekkel egyenes arányban állhat. Aztán mennyire tudok az ellenfélnek akadályokat felállítani? Történhet ez például úgy, hogy egy tervét keresztülhúzom a megfelelő lapka megfelelő helyre való lehelyezésével(pl. az útját vagy a várát csak úgy tudja folytatni, hogy nekem is kedvez vele, esetleg a kolostorom köré tudna építkezni, amivel már megint segít stb.).
  Aztán a figuráimat is ügyesen kell beosszam, meg kell találjak valami tökéleteshez közelítő egyensúlyt. Ha túl keveset rakok le, hogy a jó helyzetekre tartalékoljak, akkor lehet, hogy az ellenfél elviszi azokat a lehetőségeket, vagy senki nem viszi el, de nem termel pontot sok bábum. Ha pedig túl sokat rakok le, akkor sok befejezetlen tervem lesz, ami ugyan a játék végén érhet pontot, de valószínűleg jóval kevesebbet, mintha ügyesen befejeztem volna sok dolgot még játék közben.

  A Carcassonne egyébként ügyesen behozta a köztudatba a meeple-öket, melyek a mai napig ismert szereplői a társasjátékok világának. Szóval egyfajta történelem is van ebben a játékban. :)

  A játék egyébként nyelvfüggetlen, ugyanis semmit nem kell olvasni a meeple-ök lepakolgatásához. És akár gyerekekkel is játszható, mivel tényleg nem bonyolult, és nem sok elemből áll össze. Persze ilyenkor azért óvatosan a nagy taktikázással, nem biztos, hogy az a legcélravezetőbb - bár ez minden olyan esetre elmondható, amikor legalább az egyik játékos még csak ismerkedik a játékkal.

  Most mondanám, hogy érdemes kipróbálni, de valószínűleg ez már sokan megtették. Ha valaki nem tette volna meg, akkor hajrá, érdekes látni egy talán mérföldkőnek nevezhető játékot élesben. Az a szerencse, hogy a sikeressége miatt valószínűleg van szinte mindenkinek olyan ismerőse, akinél lapul egy Carcassonne - esetleg néhány kiegészítővel együtt.
  Ha már a társasjátékok történelme érdekel, akkor érdemes egy pillanatást vetni a Catanra is, bár ahhoz valószínűleg nehezebb lesz társaságot találni, ugyanis annak a lehetséges játékosszáma kevesebb mozgásteret biztosít.

 • leonidasz

  2020-04-26 14:03:45

  Ha elolvasod a szabályzatot megérted. Nem bonyolult egyáltalán, főleg ha csak az alapjátékod van meg.

  Úgy kell elképzelni, hogy kis lapok vannak, amit felváltva raktok le szép sorban, így építetek utat, várost, mezőt. Mikor egy utat vagy várost befejeztek, akkor azé lesz a város, akinek a követője rajta áll, vagy több követője áll rajta (pontos szabályt olvad el a szabályzatban). Szóval ezeket a játék folyamán folyamatosan értékelődnek ki, így kapsz egyre több pontot, ezt látod. A mezőket viszont csak a játék végén értékeled ki, ezért azt nem tudod pontosan hány pontot fog érni. Persze tudsz saccolni, esetleg ha nagyon ügyes vagy, ki tudod fejben számolni. De vigyázat, mindenki azért küzd, hogy elvegye azt a mezőt.

  Amúgy abszolut nem nehéz a pontszámítás, csak figyelmesen el kell olvasni a szabályzatot. Kicsit előre kell gondolkodni, kitalálni, hogy a másik vajon mit fog lépni, megpróbálja-e elvenni a városod, vagy sem. Nálunk általában nagy harcok folynak, megpróbáljuk elhalászni egymás elől a városokat, vagy úgy lerakni a lapokat, hogy ne tudjon befejezni egy-egy város vagy utat. Azért szeretjük, mert soha nincs ugyanolyan terep. Ennél fogva mi nem tudjuk megunni.

  Mi az összes kiegészítőt használjuk, (Egy nincs meg, a Torony), így igazán összetett, maratoni lesz a játék, sokmindenre kell figyelni. Amit kifgásolunk benne az az, hogy nagy szerepe van a szerencsének (az a lap jön-e, ami neked kell). De hát a Carcassone ilyen.

  A kék alapjáték 2001-ben Év játéka díjat kapott

 • harnas1207

  2020-04-20 14:05:50

  Catanhoz hasonló, gyors de ötletes és gondolkoztató játék. Nekem csak az alapjáték van meg, azzal szerintem két fő nem tud igazán jót játszani, 4 főnek meg már kevés a lapka.

 • keknefelejcs2001

  2020-02-13 23:47:36

  A Catan után a másosik amit érdemes beszerezni kezdő stratégaként. Ha még csak most ismerkedsz a műfajjal, akkor nagyon ajánlós. Igazi családi társas, még baráti társaságban is jó party játékként szolgál, ha nyitottak rá az ismerősök. Szószerint minden korksztálynak ajánlom, hisz a nagymamámmal is jó partit nyomtunk vele, pedig ő nem egy taktikai zseni ha ilyen dolgokról van szó. Szóval nem egy bonyolult játék, van benne némi szerencse faktor, néha az egymás szivatása, de nagyrészt mindenki a saját terjeszkedésével van elfoglalva. Jó nagy asztal kell hozzá, terjedelmes játék, nem érdmes vele a szőnyegen kezdeni. A lapkák széoen kidolgozottak, egyszerű de megnyerő grafika. A fabábúk mára már kinőtték magukat, az évek során ikonokká váltok, a társasozás szimbólumává. Ebből látszik mennyire kötelező darab. Az ára meglehetősen jó, nem túl borsos, bár nem is mai darab, de egy ilyen klasszikus nem kopik el az idővel, bármikor elővehető, és nagyszerű élményekkel szolgáló. Nekem személy szerint a kiegészítők nem annyira jöttek be, az alapjátékkal szeretek legjobban játszani, az első kiegészítővel. De mindenki megtalálja a maga ízlésének valót.

 • naturaldisaster908

  2020-02-06 18:18:37

  Nagyon aranyosnak és egyszerűnek tűnik ez a kis játék, viszont kíváncsi lennék rá, hogy mennyire tud lekötni egy komplexebb játékokat szerető gémert. Mindenesetre csak tud valamit ez a játék a számtalan eladott példányával és a temérdek kiegészítőjével.

 • regcsuu

  2020-01-07 19:57:09

  Nálunk ez az egyik legtöbbet játszott játék a családban. Párommal leginkább ketten szeretjük játszani, de társaságban előkerült már 5 fővel is, úgy is szuper volt. Akik szeretik a börgősebb játékmenetet azoknak ajánlom, hogy inkább ketten játszák. Alkalmazható hozzá egy szuper "házi" szabály is: a kezdtetektől fogva lehet a kézben 3 kártya és akkor van lehetőség előre tervezni.

  Akkor lett igazán élvezhető és mégjobban újrajátszható a játék amikor elkezdtünk hozzá kiegészítőket venni. Először csak egy kiegészítőt tettünk hozzá, aztán 2,3. Egyre több lehetőséget kínálnak. Ezt figyelembe véve csak az alapjáték is teljesen játszahtó, jó bevezető játék lehet a nem társasozók számára, viszont minél több kiegészítővel már sokkal mélyebb tud lenni a játék.

  Mindent összevetve : csak ajánlani tudom ezt a játékot! (és az ára sem rossz:) )

 • Westfalien

  2019-09-21 12:49:17

  Ez a játék benne volt nekem abban az első háromban, amelyek segítségével elindultam a komolyabb játékok felé vezető úton, valamikor a 2000-es évek legelején. A másik kettő a Citadella és az Dominion volt. Ezeket a mai napig is szívesen veszem elő. A Carcassone szabályai egyszerűek, könnyű elmagyarázni a kezdőknek is, és a gyerekek is bátran beszállhatnak. Ámbár mi bevezettünk néhány házi szabályt. Pl. a mezőkkel nem lehet pontot szerezni, mert adott esetben aránytalanul sok pontot hozhat a tulajdonos konyhájára. (akár 30-40 pontot is, az meg már tuti nyerés.) A másik újításunk az, hogy a várak nem csak véletlenül érhetnek össze, hanem akár többen is beszállhatnak egy-egy vár építésébe, és ilyenkor minden újonnan letett lapkára lehet bábut helyezni. Akinek a vár befejezésekor több bábuja van ott, az kapja a pontokat. Döntetlen esetén mindkét félnek járnak a pontok. A kiegészítők közül csak az elsőt vettem meg, de a sárkányossal is játszottam már. Szerintem csak túlbonyolítja az amúgy is hangulatos játékmenetet.

 • yeo123

  2019-09-07 08:16:42

  Nekem jelenleg ez a kedvenc játékom. Már korábban valaki említette, hogy mennyire egyszerű, de mégis mennyire komplex tud lenni. Nekem ez tetszik benne. Aki esetleg gondolkodna a beszérzésén, mindenképp javasoltak a kiegek, mert így nagyon változatossá tud válni a játék. Az összesnek nem látom értelmét, nekem a 5 nagy kiegészítő és a 6 mini kiegészítő van meg.

  Nagy kiegészítőkből, amit javaslok:

  -1. kiegészítő: a katedrális sokat módosít a stratégián, és kellenek a plusz lapok, mert az alapjáték 72 lapkája 4-5 játékos esetén már kevés

  -3. kiegészítő: a sárkány talán az egyik legötletesebb dolog, amit valaha kitaláltak hozzá. Ez hoz egy kis rizikót a játékba, mivel bármikor megeheti a sárkány a követődet.

  A mini kiegészítők pedig csak 8-8 lapkák, így nem hosszabbítják meg sokkal a játékot, és többnyire nagyon ötletesek (van amivel meg lehet próbálni repülni, van amivel kompokkal utak irányát lehet módosítani és az aranybányákkal meg gyűjtögethetünk pluszban aranyat, ami a játék végén pontot ér [kicsit a 2. kieg árucikkeihez hasonlít]). Csak sajnos az 1-esen kívül ezek már nem kaphatók, így csak használtan és nagyon borsos áron lehet őket beszerezni.

 • jenei.balazs87

  2019-09-03 15:29:23

  Városépítő, családi, taktikai-stratégiai játék. A szerencsefaktor nem túl nagy benne. Sértődékeny embereknek nem ajánlom, mert ki lehet - és sokszor érdemes is - benne szúrni a másikkal, aztán beindulhat a nagy adok-kapok. :) Javaslok hozzá kiegészítő(ke)t is beszerezni, ha tetszik, mert sokat adnak az alapjátékhoz. Aki memóriabajnok és jó matekos, az a kijött és a még talonban lévő lapkákkal is szépen tud kalkulálni.

 • nagysandor.mc

  2019-07-16 10:31:02

  Az elős játékok között volt amivel megismerkedtem. :)

 • barath.boglar

  2019-06-17 12:01:49

  Zseniális játék, a családom imádja... Csak én nem. Oké kategória, könnyen tanulható, meg minden csak engem ez...ez annyira nem köt le... :'D Ellenben amikor valaki azt hiszi, hogy ez egy agresszíven kompetitív és cselszövéseken alapuló játék, az nekem tökéletesen tönkre teszi azt a maradék élményt is, amit nyújt. Egy higgadt, mini- kooperációs játéknak hittem, ahhoz képest sok személyiségbéli rejtett démont felszínre hozott már és ez erősen taszít a játszásától. Anyával szeretem a legjobban játszani, vagy a párommal, mert ők hajlandóak velem nyugiban játszani....

 • ARduel

  2019-04-17 11:15:47

  Ha nincs kedvünk egy nagyobb volumenű játékhoz, csak éppen kikapcsolódásra vágyunk legtöbbször a Carcassone kerül az asztalra. A tipikus egyszerű és nagyszerű játék. Meglepően szép a grafika, mindaddig amig csak képeken láttam nem tartottam szépnek, de amikor először kézbevettem jöttem rá mennyire részletgazdag és kedves játék.A lapkák véletlen szerű felhúzása miatt "végtelen" az újrajátszhatósga és mindig más "térképet" rakunk ki. Jó érzés játék közben ahogyan bővül és épül a kis birodalom. Az első kiegészítővel szoktunk játszani+a Fantomfigurákkal megspékelve. Egy idő után érdemes beszerezni egy-két kiegészítőt ,hogy feldobja a hangulatot. Két játékos esetén elmegy kiegészítő nélkül is, de ha már az ember belekóstol egy kicsit öszetettebb játékba,visszatérve az alaphoz már kicsit unalmas lehet. Kiegészítőkre fel!!!

 • benczikakos

  2019-04-06 10:03:33

  Minden játékosszámmal élvezhető igaz, teljesen más 2-en, mint 4-en vagy 5-en. Az igazi nyitja abban rejlik, hogy megtaláld az egyensúlyt a gyorsan megtérülő, kevés pontot hozó befektetések, mint amilyenek a rövid utak vagy a kis városok, és a hosszabb, de sok pontot hozók közt. Valamint érezni kell, hogy meddig lehet bővítgetni egy várost, és mikor kell befejezni, amikor még nem túl késő ezt megtenni

 • ARduel

  2019-04-05 08:33:44

  Nagyon jó 2 fővel is! Próbáljátok ki ;)

 • keplegeny

  2019-03-18 11:12:09

  A család egyik nagy kedvence, általában mi négyen játszunk. Bár amikor az idősebb generáció is becsatlakozik, és előzékenyek egymással, akkor elrontja a hangulatát a játéknek:)

 • sz-tomy

  2019-03-15 15:25:14

  Az összes kiegészítővel maximum 3-4 fővel ajánlom játszani.

 • benyod

  2019-03-15 10:06:04

  Már az alapjáték is nagyon jó, könnyen tanulható, kezdő játékosoknak hibátlan választás. Az alapjáték valóban megköveteli a max3 főt, de a rengeteg kiegészítő lehetővé teszi, hogy még többen körbeüljük, mivel a lapkák száma is akár 3 szorosára duzzad és egy igazán szép birodalom tud kiépülni, ha az asztal is engedi :).

A Carcassonne társasjáték és kiegészítői (185)

 • Carcassonne: The River társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott játékosszám: 3
  • Max. ajánlott játékosszám: 4
  • Min. ajánlott játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Carcassonne: Az elsõ kiegészítõ társasjáték Kiegészítő

  18 új tájlapka: A tóparti fogadók és a katedrálisok értékesebbé teszik az utakat és a városokat. 8 követő és 1 apát a 6. játékos számára: több játékos, több vidámság, nagyobb játékélmény! 6 nagy követő: velük könnyebb a területeket megszereznünk vagy biztosítanunk. 6 pontlapka: átláthatóbbá teszi a pontállást, megkönnyíti az értékelést.

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott játékosszám: 3
  • Max. ajánlott játékosszám: 4
  • Min. ajánlott játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Carcassonne: Az elsõ kiegészítõ társasjáték Kiegészítő 3191 Ft-tól! - 29 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Carcassonne 2. kiegészítő - Kereskedők és építőmesterek társasjáték Kiegészítő

  A Carcassonne egy könnyed építős stratégiai játék, ami tökéletes választás azoknak, akik most ismerkednek a társasjátékok világával. A játék során lapkákat kell húzni, amiken város, út és/vagy mező látható. Ezeket kell megépítenetek, ügyelve arra, hogy minden lap passzoljon a mellette lévőkhöz. A Carcassonne második kiegészítője a kereskedők és...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott játékosszám: 3
  • Max. ajánlott játékosszám: 4
  • Min. ajánlott játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Carcassonne 2. kiegészítő - Kereskedők és építőmesterek társasjáték Kiegészítő 3290 Ft-tól! - 28 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Carcassonne: King & Scout társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • The Count of Carcassonne társasjáték Kiegészítő

  Der Graf von Carcassonne (The Count of Carcassonne) is another expansion to the well-known series. It contains a further twelve tiles plus the count (a nice wooden figure). The tiles depict the town Carcassonne itself, which is visited by the Count. When a player places a tile that causes scoring for other players but not for themselves, they may put a...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Carcassonne: Die Katharer társasjáték Kiegészítő

  This is an 4 tile expansion for Carcassonne. The tiles allow you to lay siege on a city. A besieged city that is completed only yields 1 point per tile (2 if it includes a cathedral). Peasants supply the city as well as its besiegers, so every completed besieged city counts twice for them. Availability: The Siege tiles with the original art ('Die...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Carcassonne: A hercegnő és a Sárkány társasjáték Kiegészítő

  Csak a Carcassonne alapjátékkal együtt játszható. A kiegészítés új tájlapkákat, új szereplőket - egy sárkányt és egy tündért - valamint kiegészítő szabályokat tartalmaz. Itt a hercegnő és a Sárkány további taktikai elemeket hozz be a játékban, így mág izgalmasabb lesz a játszma. Kombinálható más Carcassone kiegészítőkkel is. Ajánlott: 7 éves kortól, 2-6...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott játékosszám: 3
  • Max. ajánlott játékosszám: 4
  • Min. ajánlott játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Carcassonne: A hercegnő és a Sárkány társasjáték Kiegészítő 3000 Ft-tól! - 2 felhasználó és 32 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Carcassonne: The River II társasjáték Kiegészítő

  The River II (Der Fluss II) is a mini-expansion for Carcassonne. It adds twelve tiles with a river and has some differences with the first River expansion because the tiles are designed to combine with the first three expansions for Carcassonne, Inns & Cathedrals, Traders & Builders and The Princess & the Dragon. The River II is contained in Carcassonne:...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Carcassonne 4. - A Torony társasjáték Kiegészítő

  A kiegészítővel először is kapsz egy nagyon szép elkészített tornyot, vastag erős kartonból, amibe be lehet tenni az összekevert lapkákat, így négy helyről húzhatsz lapkát, a torony két részének tetejéről vagy az aljáról. A torony akkora, hogy elfér benne az eddig kiadott összes kiegészítő összes lapkája. Másrészt kapsz 18 új lapkát és 30 toronyszintet....

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Carcassonne 4. - A Torony társasjáték Kiegészítő 4690 Ft-tól! - 2 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Carcassonne: Kreivi ja Kuningas társasjáték Kiegészítő

  Carcassonne - Kreivi ja Kuningas (English: The Count & the King) is a compilation of three small expansions — The River II, The Count of Carcassonne and King & Scout — for the game Carcassonne. It was packaged in a standard-size Carcassonne expansion box and only released in Finland. It is a precursor to Hans im Glück's expansion Count, King & Consort...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Komplexitás: 3/5
 • Carcassonne: The Mini Expansion társasjáték Kiegészítő

  Twelve additional tiles for Carcassonne. Includes 2 river tiles (a spring with an attached road, and a river between two cities) and 10 other tiles not previously seen. This includes a cloister with 4 roads, and a piece which contains only a field. (The official ruling gives this tile no special abilities, but a popular variant treats the pig farm on this...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Carcassonne 5. - Apátság és polgármester társasjáték Kiegészítő

  A Carcassone játék 5. kiegészítője. A kiegészítőben találsz 3 fajta új bábut: Pajta , mezőkre teheted le, és kiértékelheted a mezőt a játék vége előtt is. Szekér , útra, városra vagy kolostorra teheted, kiértékelés után rögtön átteheted egy szomszédos épülő útra, városra vagy kolostorra. Polgármester , városra rakhatod, az értéke annyi, amennyi zászló...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Carcassonne 5. - Apátság és polgármester társasjáték Kiegészítő 5790 Ft-tól! - 5 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Carcassonne 6. kiegészítő - Gróf, Király és Szentély társasjáték Kiegészítő

  CSAK AZÚJ KIADÁSSAL KOMPATIBILIS! A carcassonne társasjáték 6. kiegészítője. Ha lemaradtál a az eddig kiadott 3 kis kiegészítőről, most tudod pótolni. Graf von Carcassonne (Carcassonne grófja) Fluss II. (Folyó II.) König und Spaher (A király és az útonálló) Ez mind a hármat tartalmazza és még egy újabb kis kiegészítőt: Kultikus helyek Ez 5 lapkából áll...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Carcassonne 6. kiegészítő - Gróf, Király és Szentély társasjáték Kiegészítő 7090 Ft-tól! - 4 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Carcassonne: Cult, Siege and Creativity társasjáték Kiegészítő

  This small expansion to Carcassonne released by Rio Grande Games is actually a compilation of smaller expansions. This expansion contains: The Cult, 6 tiles. (One tile is only available in this compilation.) The Siege, 4 tiles. (The tiles in this release have different art than the original Spielbox 2004 Release.) "Creativity", 2 blank tiles that you can...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Komplexitás: 2/5
 • Carcassonne: The Cult társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Komplexitás: 2/5
 • Carcassonne: Katapult társasjáték Kiegészítő

  The seventh "large" expansion for Carcassonne. 12 new tiles with a faire symbol are added to the game. When a player draws a faire tile, they place it and then a "catapult round" begins. For the first time, action/dexterity is added to the Carcassonne series. In a catapult round, players attempt to launch special tokens with the wooden catapult. Players...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 1/5
 • Carcassonne: Der Tunnel társasjáték Kiegészítő

  Carcassonne: Der Tunnel, a small expansion for Carcassonne that appeared in issue 2009/6 of Spielbox magazine, consists of only four tiles and two tokens for each player. In addition to your normal tile placement and optional follower placement, you may place one of your tunnel chips on any exposed tunnel entrance (whether on a tile from Der Tunnel or from...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Carcassonne 8. kiegészítő - Várak, Hidak, Vásárok társasjáték Kiegészítő

  Hidak, Erődök és Bazárok. Kell ennél több a Carcassonne-ba? A legutóbbi Katapult kiegészítő után, itt az újabb a sorban, ám most talán sikerült tényleg jó dolgokat kreálni és beilleszteni őket a Carcassonne univerzumba. Már írom is, hogy pontosan miket is hoz be a kiegészítő a játékba. Ha tied az erőd, tied minden! Az erőd talán egy kicsit túl lett...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Carcassonne 8. kiegészítő - Várak, Hidak, Vásárok társasjáték Kiegészítő 5290 Ft-tól! - 5 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Carcassonne: Die Kornkreise társasjáték Kiegészítő

  Carcassonne: Die Kornkreise (The Corn Circles/The Crop Circles), the seventh official mini-expansion for Carcassonne, consists of six tiles depicting corn circles made from corn stalks. A corn circle tile allows a player to place a second follower on a feature that they have already claimed, or to return an already-placed follower to his supply....

  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Carcassonne: La Porxada társasjáték Kiegészítő

  La Porxada is a historical building in the town of Granollers. It was built in mid-16th century by order of the town council. At that time it was a cattle market and a place to trade agricultural commodities. Carcassonne - La Porxada is a very-very-very little and semi-unofficial expansion for the game Carcassone (only 1 tile!); designed by Klaus-Jürgen...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Carcassonne: The Plague társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Carcassonne: 10 Year Special Edition társasjáték

  The Spiel des Jahres-winning, genre-defining, spinoff-inducing tile-laying game Carcassonne turned ten in 2011. To mark the occasion, publisher Hans im Glück released Carcassonne Jubiläumsedition, a special edition of the game packaged in a giant blue meeple-shaped case that included: the original game; a meeple-shaped scoreboard; colored, translucent...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Carcassonne: The Phantom társasjáték Kiegészítő

  Óvakodj a fantomtól! Íme, itt van a Carcassonne következő kiegészítője a Fantom. Ebben a gyönyörű, színes meeple (My people - embereim) alakú pici dobozban, a jubileumi kiadásból ismerős átlátszó alattvalókat találsz. Minden játékosnak jut egy. Amikor egy lapkát helyezel le és a szokásos szabályok szerint rá raksz egy alattvalót, a fantomot másodikként...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 1/5
 • Carcassonne: The School társasjáték Kiegészítő

  As a part of the Rainbow Over Ghana school-building program, Carcassonne: Die Schule (The School), a new mini-expansion, will be released at Spiel 2011 bundled with the new Dominion promotional card "Carcassonne"/"Walled Village". Together, these expansions celebrate ten years of Carcassonne while also benefiting the school-building project of Rainbow Over...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 1/5
 • Carcassonne: The Ferries társasjáték Kiegészítő

  "A kompok" - Carcassonne városa körül sok út vezet tavakhoz. Ha szeretnél átjutni rajtuk, most a kompok segítségével könnyedén megteheted. Ebben a pici, harmadik iegészítőben találsz 8 új tavas lapkát, 8 fa rudacskát, valamint egy lapkát a 7. minikiegészítőből. Ha ilyen tavas lapkát húzol, a szokásos szabályok szerint elhelyezed, alattvalót is rakhatsz...

  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Carcassonne: The Flying Machines társasjáték Kiegészítő

  "A repülő szerkezet" - Carcassonne bátor alattvalói próbálgatják szárnyaikat, bár a távolság és a landolás még nem az erősségük. Az első mini kiegészítőben találsz 8 új lapkát, szárny motívummal és egy speciális dobókockát, valamint egy lapkát a 7. minikiegészítőhöz. Mit nyújt? Ha egy szárnyas lapkát húzol a lehelyezést követően két lehetőséged van. A...

  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Carcassonne: The Robbers társasjáték Kiegészítő

  In Carcassonne: The Robber, a small expansion for Carcassonne, eight landscape tiles bearing a robber symbol are mixed with the other tiles at the start of the game. Whenever a player draws one of these tiles, he places it as normal according to the standard rules, then he places his robber figure – a special meeple included in this expansion – on the...

  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Carcassonne: The Gold Mines társasjáték Kiegészítő

  "Az aranybányák" - Aranyláz Carcassonne mezején! A negyedik mini kiegészítőben találsz 8 új aranybányás lapkát, 16 fa aranytömböt, valamint egy lapkát a 7. minikiegészítőből. A játék a szokásos módon zajlik, ha aranybányás lapkát húzol, akkor a lehelyezést követően le kell helyezz két aranytömböt, az egyiket a lapkára, a másikat egy vele szomszédosra...

  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Carcassonne: Mage & Witch társasjáték Kiegészítő

  In Carcassonne: Mage & Witch, a small expansion for Carcassonne, eight landscape tiles bearing a mage symbol are mixed with the other tiles at the start of the game. Whenever a player draws one of these tiles, she plays it as normal following the standard placement rules. She then either places or moves the mage or witch on the playing area; both figures...

  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Carcassonne: The Messengers társasjáték Kiegészítő

  "A sürgönyök" A második mini kiegészítőben találsz 8 új lapkát, 6 hírvivő figurát, valamint 1 lapkát a 7. minikiegészítőhöz. Mit nyújt? A játékosok egy plusz figurát (a hírvivőt) helyeznek a pontozó sávra. Ha valaki pontot szerez eldöntheti, hogy melyik bábuját mozgatja előre. Ha az aktív játékos figurája (akár az alattvaló, akár a hírvivő) sötét pontozó...

  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Carcassonne: Corn Circles II társasjáték Kiegészítő

  Carcassonne: Die Kornkreise II (The Corn Circles II/The Crop Circles II), is the seventh official mini-expansion for Carcassonne. A corn circle tile allows a player to place a second follower on a feature that they have already claimed, or to return an already-placed follower to his supply. One of the six tiles of Carcassonne: Die Kornkreise II comes...

  • Játékidő: 40 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 40 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Carcassonne: The Festival társasjáték Kiegészítő

  A Carcassonne: Das Festival (The Festival) egy mini kiegészítő a Carcassonne játékhoz, amely 10 új lapkából áll. A kiegészítőt eredetileg a Carcassonne 15. évfordulójára készítették. Miért ne ünnepelhetnének Carcassonne lakói is!? Ahogy ezeken az ünnepségeken lenni szokott, a rend felborul... A játék kezdetén keverjétek bele a 10 új lapkát az összes többi...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Carcassonne: The Festival társasjáték Kiegészítő 1833 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Carcassonne: Little Buildings társasjáték Kiegészítő

  Carcassonne: Little Buildings is a promotional expansion released with SpielBox magazine issue 5/2012. The expansion consists of 18 building tokens: 6 houses, 6 sheds, and 6 towers. Each player gets an equal number of these tokens at the beginning of the game to place on a tile in place of a meeple. When a road, city, cloister, or field is scored, it...

  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Carcassonne: Die Windrosen társasjáték Kiegészítő

  Die Windrosen is a six-tile mini-expansion for Carcassonne. Each tile depicts all or part of a wind rose (AKA compass rose). The red, full wind rose is a new starting tile, and divides the playing area into four fields. This expansion was released at Modell-Hobby-Spiel 2012 in Leipzig. Attendees had to go on a scavenger hunt to collect clues which would...

  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 1/5
 • Carcassonne Big Box 4 társasjáték

  In Carcassonne Big Box, players will find the basic game and nine expansions. This box is the gaming passport for Carcassonne fans old and new. The expansions can all be combined. Each of them is identified with a specific icon, making it easy to create the combinations you want to play, when you want to play them. Carcassonne Big Box, a universe to...

  • Játékidő: 100 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 100 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Carcassonne Big Box 3 társasjáték

  Carcassonne is a tile-placement game in which the players draw and place a tile with a piece of southern French landscape on it. The tile might feature a city, a road, a cloister, grassland or some combination thereof, and it must be placed adjacent to tiles that have already been played, in such a way that cities are connected to cities, roads to roads...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Carcassonne Big Box 2 társasjáték

  Carcassonne is a tile-placement game in which the players draw and place a tile with a piece of southern French landscape on it. The tile might feature a city, a road, a cloister, grassland or some combination thereof, and it must be placed adjacent to tiles that have already been played, in such a way that cities are connected to cities, roads to roads...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Carcassonne Big Box társasjáték

  A Carcassonne alapjáték a 2001-es év játéka és a 11 kiegészítőjáték ebben az új Carcassonne Big Box-ban a tökéletes készlet a Carcassonne-rajongóknak és mindenkinek, aki meg akarja ismerni ezt a klasszikus játékot és fel akarja fedezni ennek a játéknak a változatos gazdag világát. Az összes kiegészítőt szabadon kombinálhatod egymással és változatosan...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Carcassonne Big Box társasjáték 16616 Ft-tól! - 5 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Carcassonne Müller Exklusiv-Edition társasjáték

  Carcassonne is a tile-placement game in which the players draw and place a tile with a piece of southern French landscape on it. The tile might feature a city, a road, a cloister, grassland or some combination thereof, and it must be placed adjacent to tiles that have already been played, in such a way that cities are connected to cities, roads to roads...

  • Játékidő: 40 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 40 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
 • Carcassonne: Juhok és dombok társasjáték Kiegészítő

  A Bárányok és dombok a 9. kiegészítő, mely újabb három modullal bővíti az játékot. Ajánljuk minden Carcassonne fanatikusnak, illetve kezdőknek is, hiszen a kiegészítőket bármilyen sorrendben kombinálhatod az alapjátékkal. Szőlőhegyek : A szerzetesek bort termelnek. A lapka akkor hoz pontot, ha kész kolostor mellett található. Juhász : A farmertől...

  • Játékidő: 40 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 40 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Carcassonne: Juhok és dombok társasjáték Kiegészítő 5790 Ft-tól! - 5 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Carcassonne Limited Edition társasjáték

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Carcassonne: Die Klöster társasjáték Kiegészítő

  A Carcassonne: Klöster in Deutschland (Monasteries in Germany) egy mini kiegészítő a Carcassonne játékhoz, amely 6 új lapkából áll, amelyek Németország kolostorait ábrázolják. A játék kezdetén vegyétek ki a 6 kolostor lapkát és cseréljétek le a 6 új lapkára. Majd keverjétek bele az összes többi közé. A játék során, amikor valaki húz egy új kolostor...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Carcassonne: Die Klöster társasjáték Kiegészítő 1736 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Каркассон: Королевский Подарок társasjáték

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Каркассон: Предместья и обитатели társasjáték Kiegészítő

  Каркассон: Предместья и обитатели (Carcassonne: Suburbans and Inhabitants) is a compilation or four expansions for Carcassonne game: Inns and Cathedrals, Traders and Builders, Abbey and Mayor and King and Scout (including the tiles for Carcassonne : Hunters and Gatherers) These are the same expansions as those included in Russian Big Box Carcassonne: Royal...

  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Komplexitás: 2/5
 • Каркассон: Дворяне и Башни társasjáték Kiegészítő

  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Komplexitás: 3/5
 • Carcassonne inklusive Händler & Baumeister társasjáték

  Carcassonne is a tile-placement game in which the players draw and place a tile with a piece of southern French landscape on it. The tile might feature a city, a road, a cloister, grassland or some combination thereof, and it must be placed adjacent to tiles that have already been played, in such a way that cities are connected to cities, roads to roads...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Carcassonne Big Box 5 társasjáték

  Carcassonne is a tile-placement game in which the players draw and place a tile with a piece of southern French landscape on it. The tile might feature a city, a road, a cloister, grassland or some combination thereof, and it must be placed adjacent to tiles that have already been played, in such a way that cities are connected to cities, roads to roads...

  • Játékidő: 40 perc
  • Min. játékidő: 40 perc
  • Max. játékidő: 40 perc
  • Max. játékosszám: 8
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Carcassonne: Halb so wild társasjáték Kiegészítő

  A Carcassonne - Halb so Wild egy könnyen tanulható kiegészítő a Carcassonne társasjátékhoz, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 perc. Az alapjáték 2001-ben megnyerte a Spiel des Jahres díját Az Év Játéka kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a...

  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Komplexitás: 2/5

  Carcassonne: Halb so wild társasjáték Kiegészítő 1736 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Carcassonne: Die Belagerer társasjáték Kiegészítő

  Carcassonne: Die Belagerer (The Siege) is a six tile mini-expansion for Carcassonne that allows players to lay siege to a city. A besieged city that is completed yields only one point per tile instead of the usual two; if the city contains a cathedral, each tile is worth two points instead of their normal value. Since the farming peasants supply the city...

  • Komplexitás: 2/5
 • Carcassonne: Bonusplättchen Spiel 2014 társasjáték Kiegészítő

  • Komplexitás: 1/5
 • Carcassonne: Wheel of Fortune társasjáték

  Carcassonne: Das Schicksalsrad (English: Wheel of Fortune) is both a full replacement for the base game of Carcassonne and an expansion to the original base game. It includes 72 tiles, consisting of 63 tiles released in the original base game, 6 from Inns & Cathedrals, 1 from Traders & Builders and 2 from King & Scout. It also includes a special...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Nebel über Carcassonne társasjáték

  Mists Over Carcassonne is a co-operative version of the well-known tile-laying game Carcassonne. Working together, you place tiles and score points while trying to stop the spread of ghosts, contain haunted ground in cemeteries, and use haunted castles to your advantage. If too many ghosts are loose on the ground or you've collected too few points when the...

  • Min. játékidő: 35 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 45 perc
 • Játékosok:  2 - 5
 • Ajánlott életkor:  7+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Klaus-Jürgen Wrede
 • Illusztrátor:  Doris Matthäus, Klaus-Jürgen Wrede, Chris Quilliams, Anne Pätzke, Marcel Gröber, Franz-Georg Stämmele
 • Kiadók:  Rio Grande Games, Piatnik, Schmidt Spiele, Venice Connection, Hans im Glück Verlags-GmbH, 999 Games, Z-Man Games, Grow Jogos e Brinquedos, Ventura Games, Devir, Paper Iyagi, Lautapelit.fi, Midgaard Games, Möbius Games, Albi, Ísöld ehf., Giochi Uniti, Filosofia Éditions, Kaissa Chess & Games, Bergsala Enigma, Brain Games, MINDOK, Korea Boardgames co., Ltd., Smart Ltd, Bard Centrum Gier, Swan Panasia Co., Ltd., Stupor Mundi, Hobby World, Fantasmagoria, Monkey Time, cutia.ro, Ponva d.o.o., NeoTroy Games, Nordic Games ehf, SuperHeated Neurons
 • Elérhető nyelvek:  arab, katalán, cseh, kínai, dán, holland, angol, észt, finn, francia, német, görög, héber, magyar, olasz, japán, Korean, lett, litván, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svéd, szlovák, szolvén, izlandi, török, horvát, ukrán, bolgár, szerb, thai

Alternatív nevei


Kiadások

 • Dutch edition 2000
  • Kiadás éve: 2000
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
 • English edition 2000
  • Kiadás éve: 2000
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 19.1 cm x 27.2 cm x 6.4 cm
 • English edition 2000 with River
  • Kiadás éve: 2000
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 19.1 cm x 27.2 cm x 6.4 cm
 • German edition 2000
  • Kiadás éve: 2000
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Giochi Uniti Italian edition
  • Kiadás éve: 2000
  • Nyelv: olasz
 • Hungarian first edition 2000
  • Kiadás éve: 2000
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 19.1 cm x 27.3 cm x 6.6 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Portuguese/Spanish edition 2000
  • Kiadás éve: 2000
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Albi Polish edition 2001
  • Kiadás éve: 2001
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 17.8 cm x 25.4 cm x 5.1 cm
 • Bard Polish edition 2001
  • Kiadás éve: 2001
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 27 cm x 19 cm x 6 cm
 • Bergsala Enigma Nordic edition 2001
  • Kiadás éve: 2001
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 19 cm x 27.4 cm x 6.7 cm
 • English edition 2001 with River
  • Kiadás éve: 2001
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 19.1 cm x 26.7 cm x 7 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • German edition 2001 with SdJ
  • Kiadás éve: 2001
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2001
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
 • Midgaard Nordic edition 2001
  • Kiadás éve: 2001
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 19 cm x 27 cm x 7 cm
 • English edition 2002 with River
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 19.1 cm x 27.9 cm x 7 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • French first edition
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • German edition 2002
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2002
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • English limited edition 2003
  • Kiadás éve: 2003
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • Icelandic edition 2003
  • Kiadás éve: 2003
  • Nyelv: izlandi
  • Méretek: 19 cm x 28 cm x 7 cm
 • Czech edition 2004
  • Kiadás éve: 2004
  • Nyelv: cseh
 • Finnish first edition with River
  • Kiadás éve: 2004
  • Nyelv: finn
  • Méretek: 19 cm x 27.4 cm x 6.7 cm
 • Finnish second edition
  • Kiadás éve: 2004
  • Nyelv: finn
  • Méretek: 19 cm x 28 cm x 7 cm
 • German edition 2004
  • Kiadás éve: 2004
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Russian first edition
  • Kiadás éve: 2004
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 19.3 cm x 29.5 cm x 5.1 cm
 • Baltic edition 2005 (with River expansion)
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 19.2 cm x 27.4 cm x 6.6 cm
 • Baltic first edition
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 19.1 cm x 27.9 cm x 7 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Dutch edition 2005
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
 • German edition 2005 with "3 Mio verkauft"
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19 cm x 27 cm x 6 cm
 • Russian second edition
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
 • Japanese second edition
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: japán
  • Súly: 0.7 kg
 • Baltic first edition (with River expansion)
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 19.1 cm x 27.9 cm x 7 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • German edition 2008
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • German edition 2008 "4 Mio verkauft"
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19 cm x 27 cm x 6 cm
 • Portuguese/Spanish edition 2008
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: portugál
 • Russian third edition
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 21 cm x 32 cm x 6 cm
 • Carcassonne
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: kínai
 • Czech edition 2009
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: cseh
 • German edition 2009 with "6 million sold" meeple mark
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • German edition 2009 with Die Kornkreise
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
 • Bulgarian edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: bolgár
 • Chinese edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: kínai
 • French second edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Romanian first edition with "Die Kornkreise" ("Cercuri in lan")
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
 • Catalan edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: katalán
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Estonian edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 19.2 cm x 27.4 cm x 6.6 cm
 • Russian edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: orosz
 • Brazilian edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 27.1 cm x 37.6 cm x 5.5 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Czech edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: cseh
 • English edition 2012 with River
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: angol
 • German edition 2012 with red stripe in the left bottom corner
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.6 cm
 • Nordic edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 19 cm x 27.4 cm x 6.7 cm
 • Polish edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 18.8 cm x 27.7 cm x 6.8 cm
 • Romanian edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: román
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.6 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Baltic edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.6 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • German edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Italian edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 19.2 cm x 27.4 cm x 6.9 cm
 • Romanian edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: román
 • Spanish edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.5 cm
 • Brazilian second edition 2014 with standard box
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 18.5 cm x 24.8 cm x 4 cm
 • Chinese edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 19.1 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
 • Dutch edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: holland
 • Dutch edition 2014 with monasteries expansion
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: holland
 • English edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27.5 cm x 19 cm x 7 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Finnish edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: finn
  • Méretek: 19 cm x 27.4 cm x 6.7 cm
 • French edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 19.1 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
 • German edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Greek edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
 • Hebrew edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: héber
 • Scandinavian edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
 • Thai edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 19.1 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
 • Baltic second edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 19.2 cm x 27.7 cm x 6.8 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Brazilian edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: portugál
 • Bulgarian second edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: bolgár
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 7 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Carcassonne
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 19.2 cm x 27.4 cm x 6.8 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Catalan second edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: katalán
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Czech edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 19.2 cm x 27.5 cm x 6.9 cm
 • Greek edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: görög
 • Polish edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: lengyel
 • Romanian edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: román
 • Spanish edition 2015
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 19.4 cm x 27.7 cm x 7 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Chinese edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: kínai
 • Dutch edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: holland
 • English edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 19.1 cm x 27.4 cm x 6.6 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Finnish edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: finn
  • Méretek: 27.4 cm x 19 cm x 6.6 cm
 • German edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: német
 • Japanese third edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 7 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • Korean edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 7 cm
 • Turkish edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: török
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • Hungarian third edition 2017
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 19.2 cm x 27.4 cm x 6.8 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Italian edition 2017
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 18.8 cm x 27.1 cm x 6.8 cm
 • Hans im Glück book limited edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
 • Icelandic edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: izlandi
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
 • Russian edition 2019
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 19.4 cm x 27.7 cm x 6.7 cm
 • Dutch edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: holland
 • English edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 19.1 cm x 27.4 cm x 6.6 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Finnish edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: finn
  • Méretek: 19 cm x 27.3 cm x 6.8 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • German edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: japán
 • Polish edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 7 cm
 • Slovenian/Croatian/Serbian edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: szolvén
 • Spanish edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 19.4 cm x 27.7 cm x 7 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Turkish edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: török
  • Méretek: 18 cm x 27 cm x 7 cm
 • German edition 2021
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: német
  • Méretek: 19.4 cm x 27.7 cm x 6.7 cm
 • Italian edition 2021
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 7 cm
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: ukrán
  • Méretek: 19.4 cm x 27.7 cm x 6.7 cm
 • Chinese edition 2022
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: kínai
 • English edition 2022
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27.5 cm x 19 cm x 6.7 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Spanish edition 2022
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: spanyol
 • Arabic/English edition
  • Nyelv: arab
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
 • Baltic edition
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 19.2 cm x 27.4 cm x 6.6 cm
 • Czech edition
  • Nyelv: cseh
 • Czech edition
  • Nyelv: cseh
 • English third edition
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 19.1 cm x 27.9 cm x 7 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • Hebrew second edition
  • Nyelv: héber
  • Méretek: 10 cm x 27.5 cm x 6.7 cm
 • Korean edition
  • Nyelv: Korean
 • Korean first edition
  • Nyelv: Korean
 • Venice Connection Italian edition
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 19 cm x 27.5 cm x 6.5 cm
 • Ventura English edition
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 19.1 cm x 27.2 cm x 6.4 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Carcassonne társasjátékhoz