Kép forrása: gamestar.hu

Minden elemében fantasztikus az Arnak elveszett romjai, és a kiegészítő még jobbá teszi [GameStar]

Az Arnak elveszett romjai teljesen megérdemelten lett az elmúlt évek egyik legfelkapottabb társasjátéka, az Expedícióvezetők pedig még izgalmasabb élménnyé varázsolja.

Tudjuk, tudjuk, az Arnak iránti lelkesedés egy kicsit későn ért el minket, hiszen az angol nyelvű változat 2020-ban, a magyar pedig tavaly májusban jelent meg, de a - tágan értelmezett - közelmúltban került a magyar boltok polcaira az Expedícióvezetők kiegészítő, és emiatt úgy éreztük, most már mindenképp foglalkoznunk kell vele. (Mondhatnám, hogy a nagy kincskeresésben eltévedtünk a romok között, de ezt úgysem hinné el senki).

Aki követi a modern társasjátékok világát, bizonyára hallott róla néhány jó szót, az elmúlt két évben iszonyú felkapott lett, jó néhány díjra jelölték (2021-ben a Spiel des Jahresre is gamer kategóriában, de elvitte a díjat előle a Paleo), és a játékosok is megszerették, részben gyönyörű dizájnja, részben kellően összetett, mégis átlátható játékmenete miatt.

Az Arnak nem egy kezdőknek való játék, sok különböző mechanikát használ és rengeteg lehetőséget ad, de ha már van néhány társasod, nem lesz különösebben nehéz dolgod a megtanulásával. Elsőre, az előkészületek során soknak tűnhet, hogy a hatalmas, négyfelé hajtott táblához még egy kicsit is hozzá kell rakni, ezeken számos kartonelemet, nyersanyagot és paklit elhelyezni, ráadásul minden játékos egy-egy saját táblát is kap, de ez utóbbitól pláne nem kell megijedni; rengeteget segít, hogy jobban átlássuk az előttünk lévő teret.

[Cikk folytatása]

Minden elemében fantasztikus az Arnak elveszett romjai, és a kiegészítő még jobbá teszi

Az Arnak elveszett romjai teljesen megérdemelten lett az elmúlt évek egyik legfelkapottabb társasjátéka, az Expedícióvezetők pedig még izgalmasabb élménnyé varázsolja. Tudjuk, tudjuk, az Arnak iránti lelkesedés egy kicsit későn ért el minket, hiszen az angol nyelvű változat 2020-ban, a magyar pedig tavaly májusban jelent meg, de a - tágan értelmezett - közelmúltban került a magyar boltok polcaira az Expedícióvezetők kiegészítő, és emiatt úgy éreztük, most már mindenképp foglalkoznunk kell vele.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

15Ápr

A legjobb cicás társasjátékok, amiket nem csak a témájuk miatt lehet szeretni [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.15. 20:40:00

Macskával ugye mindent el lehet adni, de a cuki dizájn önmagában nem elég. Ezeknél a társasoknál szerencsére élvezetes játékmenet is társul mellé.

04Ápr

Végre egy egyedi képregény-adaptáció: egy társasjáték [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.04. 17:10:00

Amikor egy filmből, könyvből, képregényből készül társasjáték, akkor rendszerint azok keresik, akik ismerik és szeretik az eredeti művet. Erre is számítanak a kiadók, amikor megjelenik a Star Wars-os Monopoly vagy A Gyűrűk Urá-s Rizikó...


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Arnak elveszett romjai
  • Arnak elveszett romjai: Expedícióvezetők