Ark Nova
Ark Nova
Ark Nova
Ark Nova
Videó beküldése

Ark Nova társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

Az Ark Nova egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 1.5 - 2.5 óra is lehet. A játék 2021-ben megnyerte a Golden Geek Awards díját Heavy Game of the Year kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb egyszemélyes játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt...

Az Ark Nova egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 1.5 - 2.5 óra is lehet. A játék 2021-ben megnyerte a Golden Geek Awards díját Heavy Game of the Year kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb egyszemélyes játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a váltakozó képességek, a hatszög-rács és a pakli tervezés mechanizmusokra.

A Kockamanó leírása:

Szeretitek a vadon élő állatokat? Szeretnétek megmenteni minél több veszélyeztetett fajt? Akkor erre egy állatkert pontosan, hogy alkalmas lenne. De vajon milyen nehéz egy állatkert felépítése, működtetése, irányítása? Gyere és próbáld ki!

Az Ark Nova-ban lehetőség nyílik minden játékos számára, hogy saját állatkertet üzemeltessen, fantasztikus és fenséges állatokkal. Építs fel minél menőbb kifutókat és nyújts otthont minél több állatnak. De az állatkertek közötti versenyt nem az nyeri, aki a legsikeresebb és leglátogatottabb lesz. Az igazgatók fontos feladata lesz az is, hogy a veszélyeztetett fajok projektjeit támogassák szerte a világban, hogy természetbeni megerősödésüket segítsék – és ezzel egy, a bevételetekkel ellentétes irányú sávon gyűjthettek pontokat.

Az Ark Nova-ban 255 kártya szerepel az állatokkal, szakemberekkel és természetvédelmi projektekkel, amelyek mindegyike különleges képességgel rendelkezik. Használja őket állatkertje vonzerejének és tudományos hírnevének növelésére, valamint természetvédelmi pontok gyűjtésére. Ha szereted a startégiát, a színes kártyalapokat és az állatokat ez a játék neked szól!

Forrás: Kockamanó
Egy felhasználó és 28 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 18 490 Ft-tól
 • 29 ajánlat

Kategória: Közgazdaság, Környezet, Állat
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Kollekció gyűjtés, Váltakozó képességek, Hatszög-rács, Pakli tervezés, Kártya húzás, Solitaire, Játék végi bónuszok, Változó setup, ECO-05 Income, Increase Value of Unchosen Resources, Tags

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Ark Nova társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Ark Nova + 1. térképcsomag + minikKether, Budapesten, kizárólag a Budakeszi úton

Csak személyesen itt: Budapesten, kizárólag a Budakeszi úton!

Alapjáték + térképcsomag + minik.hu teljes szett. Angol kiadás!

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Ark Nova társasjáték videók (16)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Heavy Game of the Year

nyertes, Golden Geek Awards, 2021

Legjobb egyszemélyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2021

Kommentek

Kommentek

 • Pcs

  2023-06-08 20:56:56

  Jogos felvetés, igazad van, sok játékban egy-két óra alatt akár egész birodalmakat is felépíthetünk. Az Ark Nova-nál arra gondoltam, hogy szerintem nem feleslegesen hosszú a játékidő, végig tartalmasan kitöltjük azt.

 • Gawain

  2023-06-08 20:19:32

  A sokáig tart felépíteni az állatkertet dologról az jutott eszembe, hogy a PaxRen-ben Európa alternatív történelmét írhatják a játékosok 1460-1530 között. A játékidő 2 főnél kb 30-45 perc, 4 főnél sem lesz hosszabb másfél-2 óránál. Mindezt egy mocsok komplex játékban, ahol minden a tematikának van alárendelve.

 • Pcs

  2023-06-08 19:17:12

  A kinézet elég szubjektív dolog, szerintem nincsen semmi gond a képekkel. Abban igazad van, hogy a karámok lehelyezése és forgatása elég rossz megoldás, szétcsúsznak, illetve az anyagminőség is lehetne jobb.

  A sikerét valószínűleg annak köszönheti, amit Kvarclovag is említett: több, népszerű játék sikeres mechanikáját gyúrták össze egy játékban és találtak egy jó témát hozzá. Ráadásul a mechanikák tényleg jól működnek együtt, és a tematikához is passzolnak. Látszik, hogy rendesen letesztelték a játékot, és valószínűleg ezt is meg kell fizetni.

  Az Everdell és a Fesztáv szerintem nem egy kategória ezzel a játékkal. Az igaz, hogy megjelenésre szebbek, igényesebbek, de a játékélmény teljesen más. Az Ark Nova szerintem a közepesnél valamivel komplexebb, míg az előbbiek inkább a családi eurók felső katagóriái, sokkal kisebb komplexitással, kevesebb mechanikával. Persze mondjuk az Everdellből is lehet egy viszonylag komplex játékot csinálni, ha minden kiegészítővel kibővíted, de akkor az már rögtön egy másik árkategória (ha jól emlékszem bőven 100k fölött árulták nemrég a Complete Collection-t...) és ráadásul még annyira sem fér el az asztalon, mint az Ark Nova. A Fesztávnál nem tudom mennyire dobnak rajta a kiegészítők játékélményben, méretben és árban, de gyanítom, hogy hasonló a helyzet. Ráadáaul az általad hiányolt interakció szerintem ezekben a játékokban is minimális.

  Szerintem a játékhosszal sincsen probléma, egy ennyire összetett eurónál ez teljesen normális, ráadásul a tematikához is jól illeszkedik, hiszen egy állatkertet sem egyik napról a másikra építenek föl. Ha több pontot lehetne kapni egy-egy állatért, akkor az állatkerted töredékét sem tudnád beépíteni, pedig az is cél (több célkártya is ad érte pontot). Szerencsefaktor tényleg van a játékban, és megértem, ha valakit ez zavar, de nekem például pont az tetszik a játékban, hogy állandóan figyelnem kell és folymatosan újra kell terveznem. Ezt egyébként az első kiegészítővel orvosolták.

 • zsille.viki

  2023-06-07 14:24:36

  Nekem sem lenne elvből gondom a fotókkal, ha tényleg szépek lennének. De nem azok, rengeteg állatról nem igaz, hogy nem találtak volna jobb fotót ha 10 perccel tovább keresnek. De engem is a többi fotó jobban kizökkent, amin pl random emberek vannak. Az akciókártyákon a képek minősége pedig nagyon csúnya, azokra nem is értem milyen szűrőt tettek...

  Én megérteném a sikerét, ha fele ennyibe kerülne. Akkor azt mondom oké, megspórolták az illusztrátort. Sok embert amúgy sem érdekel a kinézet, és akkor tessék, itt egy közepesen komplex euró teljesen jó áron. De milyen alapon kérnek el ezért a játékért annyit, mint pl Everdell? Ott az illusztrátor valószínűleg hetekig, ha nem hónapokig dolgozott a kártyák megrajzolásával. Ez is benne van az árában. Fesztávban is van 170 kártya, mind meg van rajzolva. Ugyan az az árkategória.

  Vagy akkor legalább a komponens minőség lenne fantasztikus. Legalább egy saját játékos TÁBLA lenne benne ennyi pénzért... vagy szebb színű, érdekesebb jelölők. Jó megfogalmazás a nemtörődömség, mert tényleg ez történhetett. Legegyszerűbb(olcsóbb) megoldás mindenből, csak akkor nem értem miért annyiba kerül, amennyibe. És még azt sem mondhatjuk, hogy valami nagy névért kell fizetni, hisz ha jól tudom első játéka a tervezőnek.

 • kvarclovag

  2023-06-07 08:54:56

  A kártyákkal nem az a baj, hogy fotók vannak rajta. Attól nem lennének csúnyák. Az állatos fotók rendben vannak, ahogy néztem, csakhogy:

  • a szöveg méretétől függően néha kisebb a fotó, mint a többi kártyán, pedig rendesebb szerkesztéssel elfért volna a szöveg kisebb helyen is, ez egyszerűen nemtörödöm szerkesztés
  • az ikonokat a képre pakolták, és sok van belőlük, néha alig látszik tőlük a kép
  • vannak nem állatot ábrázoló képek, iratmappa, golyóstoll, ezek tényleg csúnyák, és törik a hangulatot

  A kirakott állatkert maga kicsi, kisebb mint a központi tábla, és a belepakolt hatszöges elemek a forgatás miatt összevissza állnak, csúnyán néznek ki.

  Mindettől lehet zseniális a játékmenet, azt nem tudom megítélni. Rengeteg lehetőség van, mintha az alkotók féltek volna, hogy valami kimarad. Ez lehet, hogy jó. Mindenesetre engem meglepett a sikere.

 • kicsianiko

  2023-06-07 06:48:29

  Nekem pont azért tetszik az Ark Nova, mert ilyen hosszú, és a játék végén mindig úgy érzem, bár még lassabban ért volna össze a két jelölő! 🙂

  A kártyákkal nincs gondom, nekem tetszenek a fotók, elvégre mesét nézni sincs mindig kedvem, leköt egy természetfilm is.

  Az egyesületes táblával kapcsolatos felvetéseddel viszont egyetértek. Naivan arra tudok csak gondolni, hogy az átlagos asztalméretekhez ez a verzió illett a legjobban. Megjegyzem, itthon ezt a játékot még csak a szőnyegen játszottuk. 😀

 • kvarclovag

  2023-06-06 23:09:21

  Teljesen jogosak a felvetéseid. És nem pirosozni, hanem megválaszolni kéne őket 😃

  Más fórumokon is felvetődtek ezek a kérdések. Tényleg nagyon érdekes, hogy mitől lesz felkapott és népszerű egy játék. Kívülállóként én úgy látom, hogy az Ark Novába mindent belepakoltak ami manapság divatos. De tényleg nem szép, a témája sem eredeti, és mégis megelőz a BGG-n hasonló, de nála szebb (Fesztáv) és eredetibb (TM) játékokat. Ugyanakkor a BGG-n azt is érdemes nézni egy játéknál, hogy hányan értékelik, nemcsak azt, hogy milyen jóra. És az Ark Nova 30 ezer értékelése igencsak messze van a Mars terraformálás 90 ezres és a Fesztáv 80 ezres értékelésétől. Ebből úgy gondolom, hogy azok azért sokkal népszerűbb játékok, a pár tizedes eltérés pedig nem jelez komoly különbséget az értékelésben.

 • zsille.viki

  2023-06-06 22:02:05

  Különösebben nem érdekelt az Ark Nova, de kiváncsiságból csak kipróbáltuk. Azt hittem, majd jól rácáfol az előítéletemre, de nem így lett. Sőt, ha lehet, még inkább le vagyok döbbenve, hogy ez a játék 2 év alatt a BGG lista 4. helyére mászott.

  Szerintem valami elképesztően igénytelen a játék, semmi energiát nem fektettek abba, hogy ki is nézzen valahogy. Az, hogy a kártyákon fotók vannak... az egy dolog. De még a fotók minősége is rengeteg kártyán borzasztó. A saját játékos tábláról.... akarom mondani papírról talán inkább ne is beszéljünk. A hosszúkás tábla egyáltalán nem praktikus, gond nélkül lehetett volna ez egy normálisabb formájú tábla, amin az Egyesület helyszín is rajta lehetne, nem kellene még annak is külön elférnie valahol. A saját állatkertben a lapkákat nagyon nehezen lehet úgy forgatni, hogy közben ne lökj minden mást szana szét. A doboz is teljesen feleslegesen ilyen nagy.

  De legalább ha maga a játék élményt adna, ha már a külső nem... De nem ad. Felfoghatatlan, hogy miért nyúlik ennyire hosszúra egy játék, még 2 főnél is, 4 főnél bele se merek gondolni. Nekem ez azt az érzést kelti, hogy nem dolgozták ki rendesen a játékot, így sikerült, aztán jól van így. Meg sem próbálták optimalizálni? Hogy több pontot adjanak a kártyák, ezáltal hamarabb összeérjenek a jelölők? Rövidebb legyen a pontozósáv?

  Engine building izgalmas lehetne, ha nem egy 200 kártyás pakliról beszélnénk. Előre tervezni szinte lehetetlen, teljesen a szerencsére van bízva a játékos. A játék hosszúsága miatt sok kártya kerül kijátszásra, és a bónuszok, a kombók alig számontarthatóak egy idő után. Interakció a játékosok között konkrétan semmi, az interaktív kártyák nagyon erőltetettek, mint amit utolsó pillanatban adtak hozzá, hogy azért csak legyen valami.

  Szerintem reálisan, ez a játék fele annyit (se) ér, mint amennyiért árulják. Felháborító, hogy egy árkategóriában van olyan gyönyörű, igényes, minőségi játékokkal mint pl Bitoku, Merchants of the Dark Road, Everdell, Fesztáv, Tölgy, stb.

 • kicsianiko

  2023-06-02 12:00:02

  Elröpült az az öt óra.

  Videókat én is szeretek nézni, néhány játék után újra meghallgattam szabályismertetéseket: kiderült, hogy a szabályokat jól értelmeztük, és persze már volt mihez közni őket, így értettük is, miről van szó.

 • zsille.viki

  2023-06-02 11:26:11

  5 óra? Wáóó! Én is klubban fogom kipróbálni először, de már több órát fektettem bele, hogy előtte megtanulom videókból, szabálykönyvből a játékot, hogy ne helyben kelljen... azt hiszem ez okos döntés volt :D

 • kicsianiko

  2023-06-02 10:29:57

  Az Ark Novával egy társasjátékos klubban ismerkedtünk meg párommal. Rövidebb, egyszerűbb játékok (pl. Nova luna, Splendor, Vörös katedrális) után ültünk neki. Első játék a szabályismertetéssel együtt kb. 5 órán át tartott, sokat kérdeztünk tapasztalt és segítőkész játékostársunktól. A játék pörög, egyfolytában gondolkodni kell a következő lépésen, emiatt a játékostársak lépéseire nem is nagyon jut figyelem, ennek ellenére nem szívta le az agyamat a sok gondolkodás. Az Ark Nova alkalmas játék arra, hogy flow élményben részesítsen. A játékot sokáig emlegettük mindketten, így meg is leptük vele magunkat. Az első otthoni játék szintén ötórás volt, néhány játék elteltével ezt leszűkítettük 2,5 óra alá. Legelső, háromfős játék után csak ketten játszottuk.

  Többféle stratégia célravezető, egy-egy hibás döntés viszont befolyásolhatja a játék végkimenetelét. Még így sem zavaró, hiszen annak ellenére, hogy a játék során igyekszel a legjobb döntéseket meghozni, ha nem te nyersz, a játékélmény akkor is kárpótol.

  Az asztalkép gyönyörű, megnyugtató. A játék gyakran úgy ér véget, hogy addigra lendülsz bele, és döntened kell, melyik akciót hajtod végre, melyiket engeded el.

  A rendezők nagyon praktikusak, igyekszünk óvatosan kezelni a műanyag fedeleket, a húzópaklinak viszont rendszeresítettünk egy kis dobozkát, ezt hiányolom az eredeti játékból. A kis dobozka sajnos nem fér bele a játék dobozába.

  Néhány szabálynak idő kellett, mire letisztult. A komponensek közül a kártyákat szeretem a legjobban, rengeteg a variáció, sajnos néha fájdalmas döntést igényel, melyik kártya nem kerül az állatkertbe.

  Örülök, hogy az Ark Nova a polcunkat gazdagítja.

 • Pcs

  2023-05-05 08:09:19

  Köszönöm! Ez elkerülte a figyelmemet. Viszont azóta felkerült egy újabb, hosszabb, részletesebb videó is:

  https://youtu.be/a9iQd9Sf5NY

 • Kisde

  2023-05-04 19:18:39

  Csak annyit fűznék hozzá, hogy nem 3 új akciókártya lesz, hanem kb. 20 és ezekből draftolnak a játékosok fejenként 3-at amiből kettőt megtarthatnak amivel lecserélik két alap akciójukat.

 • Pcs

  2023-05-04 19:05:03

  Köszönöm a videót! Én azt hittem, ez a kiegészítő vizi állatokból és néhány új (vizi)épületből fog állni, de a videót látva alaposan túlteljesítették az elvárásaimat. Ahogy elnéztem, egy-két "hibát" is sikerült javítani.

  Azok kedvéért, akik nem akarják végignézni a videót:

  - lesznek új szárazföldi állatok, új képességekkel, ezek közül a kutatás a legizgalmasabb: addig húzhatsz a pakliból, amíg a kutatásikonak megfelelő típusú állatot nem húzod

  - természetesen lesznek vizi élőlények, szintén új képességekkel: a hullám ikonnal lehet frissíteni a kínálatot, más képességükkel lehet "kereskedni": pl. x-et pénzre váltani

  - lesz három új akciókártya, természetesen erősebb akciókkal, amikből egy játékban csak kettőt lehet használni (a simát lecserélni)

  Úgy látom, ezek így még komplexebbé, változatosabbá teszik ezt a játékot, úgyhogy mindenképpen kötelező darab lesz nálunk.

  Ha valamit félreértettem, nyugodtan javítsatok ki!

 • Kisde

  2023-05-04 01:01:55

  Na kiderült, hogy nem is Aquarius, hanem Marine Worlds lesz a címe. Angolul tudóknak itt van egy jó kis videó az új dolgokról, meg pár új kártyát is bemutatnak: Ark Nova: Marine Worlds expansion

 • Mazsi80

  2023-05-03 12:33:59

  Az a lényeg, hogy élvezni tudd a játékot, még ha veszítesz is. Ha majd eljutok odáig időben, kíváncsi leszek, én hányadik próbálkozásra nyerek majd...

 • kiruacsiga

  2023-05-03 11:29:05

  Köszönöm. Csak olvastam egy pár helyen, hogy 20ról indulva nem olyan nehéz. Nekem az. Még az "A" térképpel is. 20ról általában minden 8. játékom járt sikerrel. Térképtől függetlenül. Egyszer volt mikor két egymást követő játék sikeres lett. Nagyon meglepődtem. Már kezdtem elégedett lenni magammal. Majd kb 9 sikertelen következett. Szerintem ez olyan mint amikor Piedóne pókerezni tanítja Terence Hillt. A végen odateszi, hogy ott a mázli faktor. Itt is az a fránya mázli faktor.. . Tegnap délben, madarakat kellett volna gyűjtenem. Kb a játékom felénél jött az első madár. Követelménye: legyen az állatkertemben egy madárikon. Ezért is imádom ezt a játékot. Ilyen események feledtetik az ember minden baját.

 • Mazsi80

  2023-05-03 10:06:15

  Elnézést, csak bántja a szemem. Kérlek ne nevezd magad butának, az Ark Nova azért nem egy könnyű játék. Én is nemrég kezdtem el kibogozni, csak jelenleg sok minden egyéb van, így félbemaradt.

 • kiruacsiga

  2023-05-03 09:58:17

  Köszönöm a választ és a játék ajánlásokat. Azóta már játszottunk a párommal egy Marsot. Tetszik neki. Most rendeltem meg hozzá a Vénuszt és a Távoli gyarmatokat. Remélem a héten ideér. A KOCKAMANÓtól rendeltem. A nagyobb játék oldalakon nem kaphatók . Már több játékot idén nem veszek. /kikapok ..../Jó még az Ark Nova kiegészítőjét, ha idén kijön. Visszatérve, az asszonykámnak a Mars bejön. Az Ark Nova nem. Nekem mind a kettő nagyon tetszik. Nem is próbálom összehasínlítani őket. Számomra az egyik zsemle a másik kifli. Pékáru, Pékáru de nem egyforma.Mikor melyiket kívánom meg.. . A butább emberek közé tartozom, ezért az Ark Novat szólóban egy kicsit másképp játszom. Az utolsó két akcióm után nem ér véget a játék, hanem visszateszek még kettő kockát. Onnan folytatom szünettel. Tehát , újra 4 akció majd szünet, 3 akció majd szünet, majd az utolsó két akció. A nulláról indul a vonzerőm. Végül is nem nagyon lett könnyebb. Csak jobb érzés , hogy több akcióm van. Azon felül a plusz 4 körökben , ami 9 akció pluszban,már nem végezhetek az egyesület akcióval adományozást. Eddig így is 4 játékból 3 sikertelen lett. Mint írtam a butábbak közé tartozom. Viszont szólóban jót játszok így.

 • Pcs

  2023-05-03 08:16:36

  Javítócsomagot a Gémklubtól tudsz igényelni, természetesen ingyenesen emailben az info@gemklub.hu címen (tárgyba annyit kell írni, hogy Ark Nova javítócsomag, emailben pedig a cím, ahová kéred) vagy személyesen tudsz kérni bármelyik boltjukban. A második nyomáshoz nem kell, mert az már ezekkel a javított kártyákkal jött ki, szerintem most már csak ilyeneket lehet kapni a boltokban. Ha esetleg használtan vennéd, onnan tudod, hogy első nyomás, hogy a hátulján a vonalkód mellett a "Whatz Games - 03/2022" felirat van.

 • steeeven88

  2023-05-03 07:48:08

  Köszönöm, ezt nem tudtam. És ez külön megkapható hozzá valahol?! Vagy ha boltban most megvásárolom a játékot, az már tartalmazni fogja ezt?

 • Pcs

  2023-05-02 21:54:04

  Szia! Tavaly decemberben jött ki egy javítócsomag: 6 db kártyának rossz volt a fordítása az első kiadásban, azok szövegét módosították.

 • steeeven88

  2023-05-02 21:22:56

  Sziasztok, az egyik használt játék hirdetésben azt irja, javító csomaggal együtt eladó, de nem találok róla semmit a neten, van a játékhoz valamiféle javító csomag? Vagy az csak kiegészítő lenne?

 • Pcs

  2023-05-02 20:17:12

  Az Aquarius tényleg jön, reméljük mielőbb. Ha a párodnak a Cascadia tetszik, de az Ark Nova még "kemény falat", akkor szerintem a Mars is nagy ugrás lesz neki. Próbálj meg beiktatni valami köztes nehézségűt, pl. egy Irány a vadon: Észak-Amerikát vagy egy Concordiát. Igazából témában és mechanikában is számtalan lehetőség van...

 • Pcs

  2023-05-01 23:12:06

  Elnézést, rosszul emlékeztem, azóta megnéztem a szabálykönyvet, úgy van, ahogy Szamár is írta, és ahogy te is gondoltad: az adott kontinensről kell, hogy legyen társállatkerted. (Csak a támogatókártyák kijátszásánál mindegy, hogy milyen társállatkerted van.) Valószínűleg azért van teljes ár, mert bizonyos kártyák kijátszásával figyelmen kívül lehet hagyni akár ezt a feltételt is, ilyenkor a teljes árat kell kifizetni.

 • Szamár

  2023-05-01 21:48:41

  Az ikonmagyarázaton szerepel, hogy valóban azonos kontinensen lévő társállatkert kell az ilyen feltételekhez. Viszont ha 15-öt írnának, akkor abból jönne le a 3 kedvezmény, hacsak nem tennének erre külön kivételt/figyelmeztetést. Egyszerűbb a kedvezmény nélküli árat írni. Ráadásul van olyan hatás, amivel a társállatkert feltétel figyelmen kívül hagyható, ekkor 18-ba kerül.

 • kiruacsiga

  2023-05-01 14:24:20

  Köszönöm, így már világos. Tehát nem muszáj ausztrál társállatkertnek lennie, csak társállatkert legyen. Mégegyszer köszönöm.

 • Pcs

  2023-05-01 13:17:24

  Ha jól emlékszem, a feltételek között csak annyi van, hogy legyen társállatkerted, de nincs ott, hogy melyik kontinensről. Szóval a példádnál maradva: ha van társállatkerted Ázsiában, akkor már kijátszhatod az ausztráliai oroszlánfókát, 18 pénzért. Ha viszont Ausztráliában van társállatkerted, akkor csak 15 pénzért.

 • kiruacsiga

  2023-05-01 12:22:58

  Köszönöm az eddigi válaszokat. Ígérem minimalizálom a kérdéseim számát. Egy dolog foglalkoztat még, szinte az első játékom óta. Amelyik állat követelménye , hogy legyen egy hasonló társállatkertem , az mennyibe is kerül ? Pl: az AUSZTRÁLIAI OROSZLÁNFÓKA . Követelmény , társállatkert. 18 pénz az ára. Én 15-öt fizettem érte, hiszen jár érte a 3 pénz kedvezmény. Viszont akkor írhatnak 15 pénzt az áráért, hiszen AUSZTRÁLIAI társállatkert nélkül nem játszhatom ki. Ti is 15-öt fizettek érte?

 • kiruacsiga

  2023-04-30 19:34:23

  A manóba... . Sebaj. Remélem az Aquvarius nem. Ezt s a Marsot akarom magamnak teljesen felfekleszteni, "universumommá " tenni. Sok jót játszani velük. Egyedül vagy a feleségemmel. Számára ezek "nehezek ". A Cascadia még tetszik neki. Az Ark Nova kemény falat egyelőre számára. A Marsot is megígérte, hogy legalább egyszer kipróbálja. Igaz ő dolgozik. Nem mint én. Én csak lógatom itthon a lábam. Mint rokkantnyugdíjas.

 • Pcs

  2023-04-30 17:57:57

  Nem akarlak elkeseríteni, az Ark Nova Jurassic (dinoszaurusz kiegészítő) csak áprilisi tréfa volt.

 • kiruacsiga

  2023-04-30 14:56:11

  Köszönöm a választ. Így 53 évesen is mindig új dolgokat tanul az ember. Olvastam , hogy majd idén jön ki az aquvárium kiegészítője a játéknak és talán 2025 évvégén dinoszaurusz kiegészítő várható. Ha megélem rajta leszek. Most a Marssal is "harcolok". Mindenkinek további jó pihenést.

 • Kisde

  2023-04-30 12:54:22

  A bal oldali követelmények mindig csak arra utalnak, hogy valamilyen formában de meglegyenek az állatkertedben, tehát jól játszottad ki. A követelmény szempontjából mindegy, hogy állatokon vagy támogató kártyákon vannak az ikonok.

 • kiruacsiga

  2023-04-30 12:40:23

  Sziasztok! Egy újabb kérdést szeretnék feltenni. Elnézést, ha a szabályban benne lenne a válasz, de nem találtam. Most játszok egyet szólóban . Kiakarom játszani a jávorszarvast. Ez egyik követelménye a kijátszásnak, hogy legyen kettő növényevőm. Itt a "gond". Van lent két növényevő ikonom. A növényevő-szakértő s a szurikátaodú. Ez megfelel? Vagy kettő növényevő állatnak kell lenni az állatkertemben? Mindegy, én most kijátszom, lerakom "bátran". Ez által lesz 3 növényevőikonom. Ami az egyik kezdő természetvédelmi kártyám követelése. Egyesület 5-ös erősségel meg is játszom. Csak azt szeretném tudni, hogy "csaltam e". Köszönöm a válaszokat.

 • bigacs

  2023-04-23 15:48:37

  Ritkán fordul elő velem, de tavalya a játék körüli óriási felhajtás hatására hirtelen felindulásból még az első körben megvásároltam. A mechanizmusok ötvözése érdekes, a táblaképpel sincs gondom, ugyanakkor a nagy rajongást, ami körülveszi már kevésbé tartom indokoltnak. A bgg jelenlegi 4. hely számomra túlzás, pláne, hogy megelőzi a Great Western Trailt 😀. Mindazonáltal nagyszerű társasnak tartom, az Aquarius kiegészítőjét is várom, egyszerűen csak nem tudott felkerülni a kedvencek listámra és megértem azt is, ha valakinek a játék csalódást okoz(ott).

  Tetszett:

  • Az egyes mechanizmusok kreatív ötvözése.
  • Az évente több ezer megjelenő társas közül valóban kiemelkedik, felüdülést és újdonságot jelent 1-1 megoldás.
  • Az állatkert előttünk történő fejlődése a beépített kifutókkal, hűllő- és madárházakkal.
  • Tényleg úgy érezhetjük, hogy egy valódi állatkertet hozunk létre, ill. menedzselünk és ez nem merül ki az építkezésben, ill. állatok gyűjtésében, a támogató kártyák és az egyesületi akciók mélyítik a játékot.
  • Ár/érték arányban nagyon megéri.

  Nem tetszett:

  • 2 főnél a lapok borzasztóan lassan forognak, több kör is eltelhet, hogy a kínálatban nincs vagy alig akad olyan típusú kártya, amire szükségünk van és ilyenkor csak a vakon húzás marad. A Mars Terraformálásánál ez a rész valahogy sokkal kiegyenlítettebb. Itt simán előfordulhat, hogy a játék első felében "rossz lóra teszünk" és hiába a rengeteg kártya, a kávészünet után csak 2 új lap kerül a kínálatba és a pakli méretéhez képest egyébként is kevés lap kerülhet a kezünkbe.
  • Néha már a játék felénél, 3/4-énél olyan szembetűnő különbség van a játékosok pontszámában, amit esélytelen behozni Ilyenkor a játékidőből még hátralévő bő félóra a lemaradónak már csak elnyújtott szenvedés.
  • Az állatok kifutóba helyezése ha több plusz akciót is nyújtó állat(ok)ról van szó vontatottá teheti a játékot. Mivel érdemes figyelemmel követni az ellenfél lépéseit, így ilyenkor valódi holtidő keletkezik, hiszen ezalatt nem a saját lépésünket tervezzük előre

 • ugla

  2023-04-11 12:13:53

  Szabályos játékmenetet írtál le. Amint egy akciót, és az általa kiváltott lépéseket, bónuszokat, stb. végrehajtottad, és utolsó mozzanatként az akciókártyát az 1-es helyre mozgattad, avval le is zárult a köröd, és persze az adott akció is. Ekkor minden akciód újra teljesértékűen, szabadon elérhető az aktuális erősségekkel.

  Többször egymás után ugyanazt választva persze csak gyenge akciót kapunk, de jól előkészített szituációkban a játék végén az egyesület akció néha tényleg különösen hasznos. És ahogy írtad, a begyűjtött erősítő X-jelzők is ekkor sok lehetőséget adnak.

  .

  Egy fontos dolog van még az akciókártyák kapcsán. Ha akció közben kártyafejlesztést kapsz, és az éppen használt akciókártyádat fejleszted (ezt megteheted, viszont), akkor nem használhatod rögtön a fejlesztett oldalt.
  Pl.: Egyesület akciót hajtasz végre 1-es oldallal, egy munkatárs megy az egyesület táblára... és kapsz egy kártyafejlesztés lehetőséget. Az egyesület kártyát választod. Ezt fejlesztheted, de nem küldhetsz még egy munkatársat (a jegyzettömbödről). A köröd megkezdésekor választott akció, az "Egyesület I." akció volt, és amíg ez nem zárul le addig nem lehet belefogni új akcióba (az "Egyesület II." pedig másik akciónak számít).

 • Kisde

  2023-04-10 01:22:55

  Nem ez teljesen szabályos, semmi sem korlátozza, hogy ugyanazt az akciót használd egymás utáni körökben, ha minden feltételnek eleget teszel (pl. van rá pénzed, megvan hozzá a szabad dolgozó stb).

 • kiruacsiga

  2023-04-09 23:29:05

  Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy az akciókártyákat egymás után többször is lehet használni? Pl: ma szóló játékom végén a következő akciókat hajtottam végre. Utolsó szünetem végén, az egyesületkártyám használtam az 5-ös erőségen. Majd szünet. Az utolsó két akcióm is az egyesületkártyával történt. Volt 4 x-em. Első akcióhoz fekhasználtam kettő x-t. Így a háromas akció erőségen hajtottam végre. Betettem egy társállatkertet. Majd végrehajtottam egy támogatást 10 pénzért. A következő s egyben a játékom utolsó akciója, egy x felhasználásával az egyesületkártya volt 2-es erőségen. Plusz még egy támogatás. Tehát 3 alkalommal használtam egymás után ugyanazt a kártyát. Tiltást nem találtam a szabályban ez ellen. Így sikerült is körbe érnem. Annyit kérdeznék a nálam profibbaktól , hogy ez így nem csalás? Természetesen munkásom volt szabad. Köszönöm a választ.

 • kvarclovag

  2023-04-08 17:04:47

  Ó, ezzel ne problémázz! Több ilyen csoport is van, akik az igazi gémerek (bárkik légyenek is ők) által kissé lesajnálva érezhetik magukat. Mondok párat: az egyszerű játékok kedvelői, a családi játékok kedvelői, azok akiket nem zavar az erős szerencsefaktor, az idősebbek, akiknek csak egyszerűbb játékokat szabad megmutatni, hogy megértsék. És egyáltalán nem biztos, hogy ez valóban lesajnálás. Lehet, hogy tényleg csak segíteni akarnak a kevésbé rutinos játékosoknak, de mégis, néha a kicsit szerencsétlen megfogalmazást érezheti valaki lesajnálónak.

  Ami az interakciót illeti, az az újabb játékokban valóban sokszor kevesebbnek tűnik. Ezért aztán az interakció kedvelői érezhetik úgy, hogy az a stílus, amit ők szeretnek kezd kimenni a divatból.

  Az Ark Nova esetében is így van, és nincs is ezzel baj, ha tudja ezt, aki megveszi, vagy leül vele játszani. És a BGG ranglista alapján sokan szeretik az ilyen stílust. Hogy ebben mennyi a marketing és a vloggerek hatása, azt nem tudom.

 • Kisde

  2023-04-08 16:45:38

  Abszolút egyetértek ezzel, mindenki mondja el nyugodtan, hogy mik a preferenciái és miért vagy éppen miért nem tetszik neki biznyos játék.

  Ami viszont nagyon fontos szerintem, hogy ezt úgy tegyük, hogy ne minősítsük azokat akikkel nem egyezik az ízlésünk. Nekem eddig is csak azzal volt gondom, hogy azok akik az alacsony interakciójú játékokat is szeretik jópárszor valamilyen negatív fényben voltak feltüntetve (ebben a topikban is történt pár ilyen) vagy mintha egy "alacsonyabb rendű" csoport lennének a társasjátékos szférában.

 • lrekasi

  2023-04-08 15:18:49

  Igaz. Csak arra, hogy "interakció" nem lehet szűrni, nincs odaírva az adatlapjára. Illetve egy játék bármely tulajdonsága csak feature, nem bug (persze vannak elszúrt dolgok). Én, mint felhasználó döntöm el, hogy miként értékelem, és én úgy értékelem, hogy nekem ennek hiánya hátrány. Eképpen a hozzám hasonló játékosok szerintem nyugodtan megfogalmazhatják ezt számukra negatívumként. Máshonnan nézve ez előny. Ezért fontos azt megírni, honnan nézem, és nem csak azt, hogy mit látok.

 • Crospieler

  2023-04-08 11:26:36

  Csak hogy tisztázzam a korábbi hozzászólásomat :) Természetesen hasznos a negatív kritika és hogy elmondjuk egy játékról a véleményünket. Én sem azt szerettem volna mondani, hogy csak pozitívat írjunk (az nem is lenne jó).
  Mindössze csak azt akartam kifejteni, hogy az alacsony interaktivitás nem egy objektíven negatív dolog egy játékban, hanem egy tulajdonság és hogy annak hiányát felhozni egy társassal szemben nagyjából olyan, mintha azt kritizálnánk egy utcai sportautónál, hogy nem jó a terepen. Ez egy ilyen játék.
  Ettől még persze hasznos ha leírjuk azt, hogy egy játékban kevés az interakció és az is, hogy ez valakinek nem szimpi.

 • laszlo.borbely81

  2023-04-07 16:33:19

  Sziasztok! Én nem olvastam utána, csak szembe jött egy társas klub alkalmával, így a héten volt szerencsém kipróbálni a játékot. Kétszer játszottam vele (először és utoljára) :) Na jó, azóta ülepedett az élmény és változott a vélaményem (még az sem kizárt, hogy kap még egy esélyt). EGY JÁTÉK UTÁN nekem ezek voltak a benyomásaim:
  - Először is, leszögezném, h nem rossz játék, de engem nem talált el.
  - Nekünk szabály magyarázattal együtt 4 órásra sikeredett a játék 4 fővel, mindezt úgy hogy egyikőnk a játék felénél elengdte a dolgot és csak ösztönösen pakolgatott, nem agyalta túl.
  - Így első játék után/közben túl nagynak tartottam a szerencse faktort. De minél többet gondolkodok rajta, annál egyértelműbb, a hosszú távra tervezés miatt nem jöttek ki a lapok, rugalmasabbnak kellett volna lennem.
  - Az biztos, hogy ahhoz, hogy megfelelő taktikával játszon az ember, ahhoz kell pár játék, hogy kiismerd melyik laptípusoknak mik a kombói.
  - Nem egy könnyed esti szórakozás, kéri a figyelmedt, de ez nem is baj, nem party játék. :)
  - A pontszámítása egészen szokatlan, de érdekes.

  Mindent össze vetve, olyanoknak ajánlom, akik szeretnek ugyan tervezni, de könnyen váltanak stratégiát, ha kell. Na és persze állatbarátoknak. Ami még nagyon fontos, ez szerintem tipikusan az a játék, amit ki kell próbálnod, mielőtt veszed!

 • kiruacsiga

  2023-04-06 20:50:36

  Sziasztok! Kb egy hónapja vettem meg az Ark Novat. Eleve úgy vettem, hogy egyedül fogok vele játszani. Nagyon tetszik. Kb 50 játékból 2-3 sikerült. Megunhatatlan.

 • lrekasi

  2023-04-06 20:31:04

  T'om én ;)

  "Mivel előre tudhatóan ilyen a játék, ezért csak magát okolhatja, aki nem tájékozódik előre, és csalódik benne."

  Erre reagáltam volna. Tudod, tényleg hájp volt és van körülötte, és nem vitatom ha valakinek ez egy remek játék. De egy-egy rövid videóból nem feltétlen jön át, hogy nekem való-e. Sajnos jártam már úgy, hogy tájékozódtam, sokat, aztán leülve az asztal mellé a végén úgy álltam fel, hogy valami nem ok. De úgy is, hogy a tájékozódás azt hozdta eredményül, felejtsem el a játékot. Aztán mégis megvettem, és kellemes perceket okozott (pl. Wazabi). Nekem fontos az interakció, de hogy kinek mi az... hát abból is van sokféle (ahogy beszélgettünk az interakciós topikban is erről már).

  Szóval én örülök a negatív kritikának. Sőt bevallom, a BGG-n általában egyből a 6-os értékelésre, és ezeknél a kommentekre szűrök rá először. Ha találok értelmes véleményt, akkor megnézem a felhasználó profilját, játékait, értékeléseit, egyéb írásait, és az alapján döntöm el, hogy releváns-e számomra. Sajnos a BGG-n sem lehet szűrni a szerintem legfontosabbakra: interakció, szerencse mértéke, játék mélysége, szabály értelmezhetősége, a design mennyire próbálja elfedni a belbecst, kinek igen és kinek nem való játék. (Ettől már csak a KS a rosszabb, mégis a csemegék is ott bukkannak fel.)

  Még egy dolog: történt már itt párszor, hogy egy-egy negatív kritika miatt verbális megkövezés volt a jutalom, ami szerintem szomorú. Úgy vélem, többet lehet tanulni a konstruktív kritikából, mint tömjénező dícséretekből - és azt hiszem, ebben is egyet fogunk tudunk érteteni :)

 • kvarclovag

  2023-04-06 19:36:25

  Nem egészen értem, miben nem értünk egyet, mert én teljesen egyetértek azzal, amit írtál.

  Ha a haverok, család ott van, akkor én is kipróbálok szinte bármit, ha a társaság szeretné. De tetszeni biztos nem fog, és olyan játékokat, amikről tudom, hogy nem érdekel, nem próbálok ki, hacsak nem muszáj.

  Egyebekben viszont pont arról volt szó, hogy jó, ha mindenki tájékozódik, kipróbálja, ha a tájékozódás után nála esélyes a játék, és akkor nem lesz csalódás. A véleményét meg mindenki írja le ide. Ha negatív, akkor pláne, mert azon lehet igazán elgondolkodni, hogy a negatívként felhozott dolog engem mennyire zavarna.

  Én csak megerősítettem Crospielert, hogy nem baj, ha ez a játék nélkülözi az interakciót, ha ezt tudja, aki meg akarja venni. De ehhez tájékozódni kell, pl. itt, mert ez a dobozra nincs ráírva. Amúgy az ilyen játékok esetén én a játékról magáról nem mondok vélemény, mert csak felületesen néztem bele pár bemutatóba, és egyáltalán nem érdekel. Remélem az előző hozzászólásomból nem az jött le, hogy én ismerem a játékot, de, ha mégis, akkor itt most kijelentem, hogy egyáltalán nem ismerem.

 • lrekasi

  2023-04-06 16:50:36

  Kvarc, ez azért nem ilyen tiszta. Vannak ugye haverok, és ha már ott vagy, akkor nem mondod azt, hogy bocs, de akkor én most hazamegyek, ha ez kerül az asztalra. Meg aztán, akkor formálj érdemi véleményt ha kipróbáltad. Én megtettem. Nem bántam meg, de soha többet.

  Másrészről, ez a fórum pont arról szól, hogy mondjuk el a véleményünk. Kinek miért és kinek miért nem, hogy mások is tudjanak tájékozódni. Így aztán, ha valakinek nem bejövős, hogy a többiek csak biodísznek vannak ott, és az automatát játszák el - legalább nem nekem kell azt is adminisztrálni - annak ez a játék tényleg nem való.

  Szóval igen, elmondom hogy ebben a játékban az interakció csak erős képzelőerővel jön elő, és igen, ez van akinek nem bejövős. Hát tudja meg aki mást keres, hogy ez neki nem bejövős. Miért baj ez?

  Én bizony mindentit arra bíztatok, ha próbált egy játékot ami vagy bejött neki, vagy nem, hogy írja le, hogy miért igen és miért nem volt neki megfelelő. De azt is írja le, hogy neki mi a zsánere, mert önmagában egy véleményt nehéz pozícionálni, sokkal könnyebb, ha tudom, hogy az illető milyen habitusú, mivel szeret játszani, mit keres egy játékban.

  Hajrá! Erre van ez a fórum! Azt hiszem legalább is.

 • kvarclovag

  2023-04-06 15:28:24

  Igazad van. Mivel előre tudhatóan ilyen a játék, ezért csak magát okolhatja, aki nem tájékozódik előre, és csalódik benne. Sokan meg pont az ilyen játékokat szeretik, ezért is egyre több az ilyen, rengeteg elemből valamilyen ponttermelő motort rakunk össze típusú játék, vagyis ahol a játékban rejlő lehetőségek felderítése adja az élvezetet, hogy mit csinál a másik, az nem annyira érdekes, majd a végén kiderül, ki hogyan építkezett. Az egyetlen baj, hogy az időtartam, a játékosszám, az ajánlott életkor az rá van írva a dobozra, az interakció meg nem. Nem is olyan egyértelmű, és nem könnyen számszerűsíthető, de mivel az ismertetők nélkül nincs róla infó, ezért aki a régebbi, sokkal interaktívabb játékok világából jön, azt bizony érhetik meglepetések. De nemcsak az Ark Nova esetében, a modern eurók nagy részénél.

 • Crospieler

  2023-04-06 14:02:39

  Nem értem ezt az alacsony interaktivitás dolgot mint negatívumot, mert ez feature nem pedig bug. Ez nagyjából olyan, mintha egy játéknál azt hoznám fel negatívumként, hogy van benne munkáslehelyezés. Ha valaki nem szereti a munkáslehelyezést, akkor ne játszon olyan társassal. Ha pedig valaki az alacsony interaktivitástól kap frászt, akkor játszon interaktívabb játékkal.
  Nagyon sokan pont azt szeretik egy játékban, ha békésen egymás mellett el tudnak játszani.

  A szerencsefaktor is szerintem kicsit félre van értelmezve az Ark Novánál, ugyanis itt nem nagyon lehet az elején hosszútávra tervezni. Ez inkább arról szól, hogy a rendelkezésre álló lapokból hogyan tudom kihozni a maximumot, ahol azért flexibilisnek kell lenni. Persze van benne tervezés, csak nem úgy, hogy akkor most az elején eldöntöm, hogy az állatkertem "madárnagyhatalom" lesz és a madár kártyákra támaszkodva építem ki a gépezetemet.

 • furkeszhenzsi

  2023-04-03 13:15:27

  Van itt pozitív és negatív komment is bőven. És mindegyik érvényes is. Kevés az interakció: igen. Nagy a szerencse a sok lapból adódóan: igen. Egy év alatt felküzdötte magát nálam a dobogóra a kedvenc játékaim között: igen. Nálam a tematikusság is átjön. Legalábbis az a rész ahogyan a természetvédelmi pontokat kapjuk. Összességében szerintem egy igen jó játék.

Az Ark Nova társasjáték és kiegészítői (2)

 • Ark Nova: 1. térképcsomag társasjáték Kiegészítő

  A csomag 2 db. kétoldalas térképet tartalmaz (9-es, 10-es térkép, 2 db.) A térképekhez tartozó szabályok: Térkép 9 (Földrajzi állatkert): Az előkészületek során tedd egy-egy játékosjelölődet a kontinens ikonok mellett található négyzetekbe (kék, zöld, piros, sárga, narancs). Ha egy, a kontinens ikonnal megegyező állatot költöztetsz be egy olyan karámba...

  • Játékidő: 150 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 150 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Ark Nova: 1. térképcsomag társasjáték Kiegészítő 1890 Ft-tól! - 5 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Ark Nova: Marine Worlds társasjáték Kiegészítő

  Ark Nova: Marine Worlds, an expansion for Ark Nova, introduces multiple new elements to the game, such as sea animals that each have to be played in new special enclosures that must be built adjacent to water. Roughly half the sea animals are reef dwellers, and whenever you add a reef dweller to your zoo, you trigger the ability of all reef dwellers in...

  • Játékidő: 150 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 150 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 4/5

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1.5 - 2.5 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Összetett
 • Tervező:  Mathias Wigge
 • Illusztrátor:  Loïc Billiau, Christof Tisch, Dennis Lohausen, Steffen Bieker
 • Kiadók:  Portal Games, Lautapelit.fi, White Goblin Games, MINDOK, Korea Boardgames co., Ltd., Gém Klub Kft., Cranio Creations, Game Harbor, IGames, Cool Mini Or Not, Feuerland Spiele, テンデイズゲームズ (Ten Days Games), Ludofy Creative, Super Meeple, Maldito Games, Capstone Games, Tower Tactic Games, Grok Games, Regatul Jocurilor
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, finn, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, román, spanyol, ukrán, thai

Alternatív nevei


Kiadások

 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: kínai
 • German edition, first printing
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: német
  • Méretek: 30 cm x 37 cm x 7 cm
  • Súly: 2.3 kg
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 30 cm x 36.5 cm x 7.3 cm
  • Súly: 2.5 kg
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 30 cm x 37 cm x 7 cm
  • Súly: 2.4 kg
 • English edition, fifth printing
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 30 cm x 37 cm x 7 cm
 • English edition, first printing
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 30 cm x 37 cm x 7 cm
  • Súly: 2.5 kg
 • English edition, fourth printing
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 30 cm x 37 cm x 7 cm
 • English edition, second printing
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 30 cm x 37 cm x 7 cm
 • English edition, sixth printing
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 30 cm x 37 cm x 7 cm
 • English edition, third printing
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
 • Finnish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: finn
 • French edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 30 cm x 37 cm x 7 cm
  • Súly: 2.3 kg
 • German edition, fifth printing
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: német
  • Méretek: 36.5 cm x 30 cm x 7 cm
 • German edition, fourth printing
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: német
  • Méretek: 36.5 cm x 30 cm x 7 cm
 • German edition, second printing
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: német
 • German edition, sixth printing
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: német
  • Méretek: 36.5 cm x 30 cm x 7 cm
 • German edition, third printing
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: német
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 30 cm x 37 cm x 7 cm
  • Súly: 2.5 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: olasz
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 30 cm x 37 cm x 7 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 29.5 cm x 36 cm x 7 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: lengyel
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: román
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: spanyol
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: portugál
 • Thai edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 36.5 cm x 30 cm x 7.3 cm
  • Súly: 2.5 kg
 • Traditional Chinese edition
  • Nyelv: kínai
 • Ukrainian edition
  • Nyelv: ukrán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Ark Nova társasjátékhoz