Ark Nova: Vízi világ
Videó beküldése

Ark Nova: Vízi világ társasjáték Kiegészítő

társasjáték Kiegészítő, 2023
Értékelem!

Ez a játék az Ark Nova kiegészítője.

Az Ark Nova: Vízi világ egy összetett kiegészítő az Ark Nova társasjátékhoz, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 1.5 - 2.5 óra is lehet. Az alapjáték 2021-ben megnyerte a Golden Geek Awards díját Heavy Game of the Year kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb egyszemélyes játék...

Az Ark Nova: Vízi világ egy összetett kiegészítő az Ark Nova társasjátékhoz, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 1.5 - 2.5 óra is lehet. Az alapjáték 2021-ben megnyerte a Golden Geek Awards díját Heavy Game of the Year kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb egyszemélyes játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a váltakozó képességek, a hatszög-rács és a pakli tervezés mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Tengeri élővilággal színesedik az állatkerted!
Az Ark Nova: Marine Worlds kiegészítő több új elemet is bevezet az alapjátékba, mint amilyen a tengeri állatok, amelyek mindegyikét új, speciális, víz mellé épített ketrecekben kell elhelyezned.

Az állatok nagyjából fele zátonylakó, és valahányszor zátonylakót teszel az állatkertedbe, az állatkertedben lévő összes zátonylakó képességét aktiválod. A pakli felhígulásának kezelése érdekében - amelyet természetesen a további kártyák hozzáadása okoz - minden tengeri kártyán van egy hullám ikon, és valahányszor egy ilyen lap kerül a kínálatba, eldobjátok a sor első kártyáját, majd újratöltitek a helyét.

Egy új, negyedik egyetem is rendelkezésre áll majd, aminek segítségével a tartalékban lévő hat különleges egyetem egyikét igényelhetitek, amelyeken egy kutatási ikon és a hat állatikon egyike található.

Mind az öt akciókártya esetében négy alternatív változat is elérhető lesz, némi csavarral. A játék kezdetén két standard akciókártyát ezekkel az újakkal kell helyettesíteni, növelve ezzel a játék aszimmetriáját.

A kiegészítő tartalmazni fog új bónuszlapkákat, végső pontozáskártyákat, alternatív fa jelzőket a 3 pályához, illetve aranyos állatkákat, hogy a szokásos játékosjelzők helyett a támogatott természetvédelmi projektek jelzése is még inkább életre keltse a játékot!

Forrás: Szellemlovas
24 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 9 340 Ft-tól
 • 24 ajánlat

Kategória: Közgazdaság, Kiegészítő, Környezet, Állat
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Kollekció gyűjtés, Váltakozó képességek, Hatszög-rács, Pakli tervezés, Kártya húzás, Solitaire, Játék végi bónuszok, Változó setup, ECO-05 Income

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kiegészítő

Ez a játék egy kiegészítő. Ez ilyen játékok az eredeti játékhoz, annak élményéhez, mechanizmusához, készletéhez, adnak plusz elemeket.

Ark Nova: Vízi világ társasjáték kiegészítő vásárlása, árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Ark Nova: Vízi világ társasjáték videók (6)

Kommentek

Kommentek

 • kiruacsiga

  2023-12-07 18:08:27

  Ma három szóló játékomban , egy tengeri élőlényt sem játszottam ki. Nem jöttek, csak a játék vége felé. Hullámikon is csak a harmadik játékom vége felé jött. Mindjárt neki ugrok a negyedik játéknak. Tartom a véleményem, számomra megérte a kiegészítő. Jobban örülnék egy olyan kiegészítőnek ami a szóló játékot turbózza fel egy kicsit. Pl: a 7x9es térkép helyett szólóban 10x10es lenne. Az egyszemélyes lapkára nem 7 jelölő férne, hanem 9 vagy 10. Tehát nagyobb térképen s több fordulóval élvezetesebb lenne szólóban . Mindig a nulláról kellene kezdeni. De ezt pontosan a játék készítői agyalnák ki, hogy ne legyen könnyebb, de több lehetőség adódjon. Hasonló kiegészítő nagyon jól jönne.

 • tamas.forgach

  2023-12-01 23:24:58

  Csatlakozom Pcs-hez. A kiegészítő semmi újdonságot nem hoz, amit az alapjáték ne tudna magas szinten magától. Egy-két, kissé erőltetett módosítás, ami inkább arról szól, hogy eladjanak még gyorsan valamit, amíg tart az alapjáték népszerűsége. Az így is rengeteg kártya között egyébként is elvesznek például a korralzátonyos kártyák, úgyhogy hiába pörgethetnéd végig az összes kijátszott zátonyos kártyád hatását, ha összesen kettő van. Egyedül a felturbózott akciókártyákat szerettem, de nélkülük is megvoltam korábban.

 • kiruacsiga

  2023-11-28 13:49:51

  Most játszottam három partit szólóban. Egyszer építettem nagy akváriumot egy bentlakót tettem is bele. A másik két partiban nem volt rá szükségem. Az új fa alkatrészeket nem használom. A régiek is jók. Az új egyetemeknél az állattípus ikon nagyon jól jön, ha a kezdő természetvédelmi projekt kártya megkívánja. Az új akciókártyák jók. Még szokni kell. A hullámikon , nálam most a három parti alatt , összesen kb 12 kártyát "cserélt " " tolt" le. Zátonylakókhoz nem volt szerencsém. Voltak, de nekem nem volt rájuk szükségem. Számomra megérte a az árát. Igaz én sajnos végtelen idővel rendelkezem és számomra a társasjátékok a legjobb unaloműzők. Jelenleg az Ark Nova a kedvencem. Közben játszok mással is. De most az Ark Nova élvez elsőbbséget. Az új pontozás szerint játszottam ma. Mindig a 10-esről kezdek. Annyival más az új pontozás, hogy jobban hangzik, hogy 89 pontom lett , mint ha mínuszt mondanék.

 • Pcs

  2023-11-26 00:20:21

  Ma végre sikerült kipróbálni.

  Az új fa alkatrészek nem rosszak, de lényegi változást nem hoznak természetesen a játékba. Én teljesen jól elvoltam a hatszögletű és a kocka jelölőkkel.

  Az új kártyák nagy része semmi újat nem hozott, mint ahogyan a bónuszlapkák, az egyedi épületek és az akváriumok sem. Az akváriumok lényegében olyanok, mint a hüllő- és a madárházak, csak már a játék elejétől lehet öket építeni, illetve a tengeri állatok szinte mindegyikét csak azokba lehet beköltöztetni.

  A kártyákon a hullám ikonról azt gondoltam, majd jobban pörgeti a lapokat (ha ilyet húzunk a kártyasor feltöltésénél, akkor a sor végéről el kell dobni egy lapot és újra tölteni), de talán túl jól elkevertük az új lapokat, mert nekünk az egész játék alatt talán kétszer, ha kellett dobni miatta. A korallzátonyos lapok nem rosszak, (valamilyen jutalmat adnak újra és újra) de ezek is ritkán jöttek. A játék végére nekem is és a páromnak is egy nagy akváriumot sikerült építenünk két-két hallal. Viszont ezek legalább korallzátonyosak voltak.

  Az egyesülettáblán csak az "állatos" egyetemek újak, ezek viszont jól jönnek, ha pont egy állatfajt gyűjtünk.

  Az egyedi akciókártyák új típusú képességei érdekesek, valamelyest színesítik a játékot, illetve aszimmetrikussá is teszik azt.

  Összességében nekünk csalódás volt, sokkal többet, nagyobb változtatást várunk tőle. Azt nem mondom, hogy rossz, viszont így az első játék után azt gondolom, nem érte meg az árát.

 • kiruacsiga

  2023-11-24 18:45:36

  Tegnap rendeltem meg. Állítólag hétfőn megérkezik. Az általam ismert és birtokolt játékok között, az Ark Nova a legjobb szólóban. Így nagyon várom a kiegészítőt.

 • Pcs

  2023-11-23 12:04:46

  A TJÜ-n már lehetett kapni a Gémklub standján, vitték is rendesen. Mi előrendeltük, tegnap meg is érkezett, hétvégén remélem fel is avatjuk.

 • sitatom

  2023-11-23 08:09:41

  Már elérhető a kiegészítő magyarul!!!

 • sziszi0212

  2023-10-18 22:15:58

  Köszönöm a jelzést! Előrendeltük, már nagyon várjuk! Sajnos később jön, bízok benne karácsonyra meglesz! 😄

 • pityu84

  2023-10-18 01:06:25

  Azt írják a boltok, hogy hamarosan. A Szellemlovasnál 2023. november 29. után lesz elérhető.

 • mr.zehy

  2022-12-26 16:23:35

  Mivel az alapjáték nagy siker volt itthon, szerintem csak idő kérdése és érkezik majd a kiegészítő is. Addig az új térképlapkákkal tudunk vigasztalódni. :D

 • sziszi0212

  2022-12-26 08:13:36

  Sziasztok!

  Imádjuk az Ark Novát,nagyon jól kidolgozott játék,gyönyörűek a képek! Megláttuk lesz kiegészìtője /várható volt 😁/ azóta figyelgetem több infóhoz jussunk! Magyar megjelenésről még nincs semmi hír! De ha valaki tud bármit a játékról írjon 😊 előre is köszi

Az Ark Nova társasjáték és kiegészítői (2)

 • Ark Nova: 1. térképcsomag társasjáték Kiegészítő

  A csomag 2 db. kétoldalas térképet tartalmaz (9-es, 10-es térkép, 2 db.) A térképekhez tartozó szabályok: Térkép 9 (Földrajzi állatkert): Az előkészületek során tedd egy-egy játékosjelölődet a kontinens ikonok mellett található négyzetekbe (kék, zöld, piros, sárga, narancs). Ha egy, a kontinens ikonnal megegyező állatot költöztetsz be egy olyan karámba...

  • Játékidő: 150 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 150 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Ark Nova: 1. térképcsomag társasjáték Kiegészítő 2216 Ft-tól! - 10 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Ark Nova: Vízi világ társasjáték Kiegészítő

  Tengeri élővilággal színesedik az állatkerted! Az Ark Nova: Marine Worlds kiegészítő több új elemet is bevezet az alapjátékba, mint amilyen a tengeri állatok, amelyek mindegyikét új, speciális, víz mellé épített ketrecekben kell elhelyezned. Az állatok nagyjából fele zátonylakó, és valahányszor zátonylakót teszel az állatkertedbe, az állatkertedben lévő...

  • Játékidő: 150 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 150 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 4/5

  Ark Nova: Vízi világ társasjáték Kiegészítő 9340 Ft-tól! - 24 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1.5 - 2.5 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Összetett
 • Tervező:  Mathias Wigge
 • Illusztrátor:  Loïc Billiau, Christof Tisch, Steffen Bieker
 • Kiadók:  Portal Games, Lautapelit.fi, White Goblin Games, MINDOK, Korea Boardgames co., Ltd., Gém Klub Kft., Cranio Creations, Game Harbor, Feuerland Spiele, Super Meeple, Maldito Games, Capstone Games, Regatul Jocurilor
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, finn, francia, német, magyar, olasz, Korean, lengyel, román, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: cseh
 • English edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 15 cm x 32 cm x 3 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Finnish edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: finn
 • French edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: francia
 • German edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: német
  • Méretek: 15 cm x 32 cm x 3 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: magyar
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: olasz
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: lengyel
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: román
 • Simplified Chinese edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: kínai
 • Traditional Chinese edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: kínai
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: holland
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: spanyol

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Ark Nova: Vízi világ társasjátékhoz