A Föld
A Föld
A Föld
A Föld
Videó beküldése

A Föld társasjáték

társasjáték, 2023
Értékelem!

A Föld egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő 45 - 90 perc. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a pakli tervezés, a minták, a vic-04 victory points as a resource és a játék végi bónuszok mechanizmusokra. Fejlessz saját...

A Föld egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő 45 - 90 perc. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a pakli tervezés, a minták, a vic-04 victory points as a resource és a játék végi bónuszok mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Fejlessz saját ökoszisztémát!
A Föld gyönyörű, tablóépítő, összetettebb családi társasjáték. A játékosok a saját szigetüket töltik meg élettel és 3D-s játékelemekkel.

Tablóépítés: a korlátozott számban megszerezhető kártyákból kell, azok egymásra hatásait figyelembe véve, a legértékesebb kombinációkat létrehozni.

Angol nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Egy felhasználó és 2 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 16 590 Ft-tól
 • 3 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Környezet, Állat
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Pakli tervezés, Minták, VIC-04 Victory Points as a Resource, Játék végi bónuszok, Változó setup

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Akár egyedül is

Nem érnek rá a barátok? Ennél a társasjátéknál nem gond, ezt már egy személytől is lehet játszani!

A Föld társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

A Föld +Ks pakkKissG17, Budapest

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

.

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

A Föld társasjáték videók (8)

Kommentek

Kommentek

 • batnorimre

  2023-03-21 15:45:12

  Nekem ma meg is jött a társas, kipróbálni költözés miatt majd csak áprilisban tudom, de meg van minden és szerencsére nem sérült, két aprósság ami másnak is feltünt KS oldalon, hogy a játékszabály füzet picit nagyobb mint a doboz, így picit gyűrődik a belerakásnál, a másik a játékos táblák a pára miatt kicsit meghajlottak, majd keresek valami súlyt, hogy egyenesek legyenek :)

 • veerzoltan80

  2023-03-16 12:43:19

  Én is kaptam dpd mailt alig várom hogy csengessen.

 • batik.balazs

  2023-03-16 12:37:22

  Már érkeznek Franciaországból a magyar kiadások: van, aki már megkaptad (és árulja is), én tegnap kaptam tracking numbert, 1-5 napon belül hozzák.

 • veerzoltan80

  2023-03-10 20:08:28

  Vannak kétségeim de remélem rendben lesz. Eddig nekem 1-1 a ks szóval van hova fejlődniük

 • batnorimre

  2023-03-10 19:54:03

  Hát ebben nem tudom én sem mi a gazdaságos, főleg az alacsonyabb magyar szállítási költség miatt :) de így nagyobb az esélyes a csomagok megsérülésének, elvesztésének így csak reménykedem, hogy minden éppségben megérkezik majd.

 • veerzoltan80

  2023-03-09 08:46:51

  Igen közben beszéltem a gemklubbal is, hozzájuk fut be majd ők kikuldik Franciaországba hogy a másik cég visszakuldje... nehogy egyszerű legyen a dolog.

 • batnorimre

  2023-03-08 22:20:34

  KS-t nem a Gémklub terjeszti, ahogy írják is, hanem az Inside Up Games végzi a Gémklub megbízásából

 • maricusi

  2023-03-07 11:25:30

  Én nem egyénileg, hanem közös rendelésbe vagyok benne. A Facebookon Kickstrater csoportban egy kedves csoporttag intézi, a Gémklub nem játszik benne szerepet.

 • veerzoltan80

  2023-03-07 09:45:58

  keresztkérdés azokhoz akik a KS-ről várják a játékot: jól értem hogy a Gémklubon keresztül fogunk hozzájutni részben? gondolom az alap játékhoz...

  Hungarian Edition | Fulfilled by Inside Up Games on behalf of GemKlub

 • veerzoltan80

  2023-03-05 09:41:43

  KS verziót várom én is türelmetlenül, megjöhetne :)

 • Hyuse

  2023-03-01 09:44:31

  Hát nem tudom mit írjak. Kicsit aggasztott az elején, hogy ennyi kártyával nem fogom megtalálni azokat a képességeket, amikre éppen szükségem lesz a játék során, de a játék egy kicsit rácáfolt erre. A különböző kombinációk sokaságában mindig akad olyan ami többé kevésbé az épp kitalált taktikámnak megfelelne.

  Ami azonban igazán megvett kilóra, hogy én általában szeretem a különböző utakat bejárni egy játékban és az ebben a játékban megtalálható temérdek mennyiségben.

  Sok fát akarsz ültetni a sok pont miatt? Tedd meg! Sokat akarsz komposztálni és azzal pontot szerezni? Hajrá! Be akarod gyűjteni az állatokat a közös tábláról mindenki előtt? Akár azt is!

  Emellett tetszik nagyon, hogy az esemény kártyák végre nem globális pozitív/negatív hatásúak. Ha ki akarod játszani, tedd meg vagy komposztáld pontért.

  Egyre kevésbé kedvelem az amolyan "többjátékos szóló" játékokat, de itt valahogyan ez nem zavar.

  A végtelen variáció miatt szerettem bele úgy igazán. És hát a szimultán holtidő-mentes játékmenet sem az utolsó pozitív érv mellette.

 • maricusi

  2023-03-01 07:36:12

  Válaszodból úgy sejtem, hogy nagyon tetszik. Kérlek, írj róla pár sorba véleményt.

 • Hyuse

  2023-03-01 07:17:05

  Azóta is szanaszét játszom. :D

 • Kisde

  2023-02-27 16:47:30

  Nekem is ez a pár Kickstarter játék (Resurgence, La Granja Deluxe) közül az egyik amit támogattam és már nagyon várom. Nekem is úgy tűnt az infokból, hogy a KS verziók hamarabb fognak jönni, mint ahogy a bolti elérhető lesz, ami manapság nem túl gyakori (lásd Endless Winter).

  Nagyon kíváncsi leszek rá, pláne az előzetes értékelések alapján. Habár nyilván nem feltétlenül mérvadó, de a Dice Tower-ből négyen 9-10 pontokat adtak rá úgy, hogy eléggé különböző az ízlésük. Remélem tényleg olyan jó lesz és nem csak a füstje ekkora 😅

 • maricusi

  2023-02-27 13:59:05

  Én azt a tájékoztatást kaptam, hogy, akik Kickstarteren keresztül rendelték meg március végére megkapják :). Nagyon várós, különösen úgy, hogy először rendeltem így játékot - azt hiszem nem fogok ebből rendszert csinálni. Amikor bemutatták azt mondtam, hogy ez kell nekem, amikor meg kiderült, hogy magyarul is lehet rendelni elvesztem.

 • kvarclovag

  2023-02-27 13:12:22

  BGA-n bétában kint van, és persze a szóló is próbálható.

 • Treffhetes

  2023-02-27 12:49:31

  04.22. lesz az, a Föld Napja 🙂
  Sárgolyóbisszerte ez az atyakiadói ukáz
  (ami meg mondjuk szombat...)

 • peti1212

  2023-01-05 12:16:41

  Várólistára tettem én is ezt a játékot, maga a témája nagyon tetszik, de kíváncsi lennék , hogy Solo módban mennyire jól játszható. Gondolom még sokan nem játszották egyedül, de ha mégis, akkor kíváncsi lennék a véleményekre.

 • ugla

  2022-12-06 18:00:11

  Sokan reméltük még idén a kiadást, viszont az is jó hír, hogy a tavaszt már várhatóan indíthatjuk vele. 😊 Március környékére várható.

  Nekem első egy-két találkozásra túl absztrakt, nem nagyon tudtam a kártyák képességei mögött/mellett az ábrázolt fajokra, eseményekre ráhangolódni, de van egy aurája 😊 és vannak összefüggések a fajokon kívül, a valós ökológiai folyamatokkal, interakciókkal. (Pl.: a gombák kis termete, de sok „csírakocka” kerül rájuk a sok spóra jelképeként, vagy a lebontás képessége ugyanezen taxonoknál, stb.) Eddig csak kétszer volt lehetőségem játszani vele, és remélem -ahogy ez lenni szokott- a játék, a kártyák kínálta kombinációs lehetőségek mélyebb megismerésével látjuk majd az összefüggéseket, és akkor biztosan még jobban kibontakozik a téma is.

  Sok ponton emlékeztet a Fesztávra (tablóépítés, tojások/csírakockák kártyákon való elhelyezése, tárolása, és annak korlátozása, stb.), de nagyon sok persze a különbség, a tablóépítési rendszere a 4x4-es kártyahálóban, és az egyes kártyák különböző irányokban kifejtett hatásai miatt igazán komoly fejtöréseket okozhat. Alapvetően egyszerű szabályrendszere miatt viszont neki lehet állni, és játszani vele lazább kikapcsolódásként is, amikor nem törekszünk a lehetőségek kimaxolására.

  A játék nem meghatározott számú forduló lezárásával ér véget, hanem amikor az egyik játékos befejezi az ökoszisztémája kiépítését a 16. kártyájának kijátszásával. Én ezt a megoldást (amikor egy játékos előrehaladása váltja ki a játék végét) mindig jobban szeretem, mint az adott számú fordulókat, de emiatt eleinte számítani kell a játékidő elhúzódására. A gyakorlat pedig később lerövidíti a játékidőt, illetve több figyelmet enged a részletekre (de hát ezt tudjátok).

  A játékmenet folytonossága nagyon jó. Hogy minden játékos körében mindenki végrehajt egy, a soron lévő játékos által választott, de leredukált kört, jól működik.

 • ronaiheni

  2022-08-18 16:03:35

  Nagyon remélem , hogy valóra válik. Remek koplex játék . Ha lesz róla megosztható tudatom .

 • MaRo

  2022-08-18 15:20:42

  Ha esetleg van hír a játékról megtennéd, hogy megosztanád velem/velünk?

  Jó esélye van a kiadásnak vagy a beküldő x tervezőből 1-2 kerül kiválasztásra?

  Ha esetleg nem adnák ki tervez magánkiadást?

 • ronaiheni

  2022-08-18 08:48:46

  Egy kedves társasjáték tervező ismerősöm készül ezzel a játékkal egy pályázatra. Tesztelésen sikerült kipróbálnom meg itthon is családi körben . A tesztelésre én toboroztam embereket a játékklubbanahova járok . Nagy élmény volt . Sajnos csak párszor sikerült játszani vele. Több mechanika ötvözete félkooperatív és szerencsére elég összetett lett. Én is örülnék neki ha valamelyik magyar játékkiadó szintén felfigyelne rá. Kifejezetten élveztük a játékot bár nagy tanulságokat ráeszméléseknek lehettünk tanui. Ha az oktatásban is alkalmaznának yen interaktiv modulokat , játékokat egy egész fogékony generációt képeznénk ki már kisiskolás kortól .Tudom idealista elképzelés, de ha mindenki otthon mindent megtesz ésez elemi igénnyé formálodik akkor van lehetőség változásra.

 • DeimosDown

  2022-08-18 02:56:11

  ***törölve***

 • MaRo

  2022-08-17 23:55:41

  Ez bizony sajnálatos, de nagy valószínűség szerint teljes mértékben igazad van... És itt már nem is csak arról van szó, hogy a gyerekeinknek rossz lesz ami már a gyerekvállalást is elgondolkodtatóvá teszi hanem itt már arról beszélünk, hogy ezt már mi is érezni fogjuk. Ezt azért írom jövőidőben mert nem azokra a "kellemetlenségekre" gondolok ami manapság már velünk van hanem arra a kegyetlen időszakra ami valószínűleg néhány évtizeden belül gigantikus súllyal szakad a nyakunkba és átírja a mindennapokat.

  Szeretném hinni, hogy erre lesz megoldás és azt is, hogy Heni új generációs reményei meghozzák az áttörést azonban tartok tőle, hogy előbbihez már késő utóbbi meg még mindig nagyon szűk réteg ahhoz, hogy eredményes legyen.

  Habár tény, hogy a csapból is az folyik, hogy a fiatalok aggódnak és tudatosabbak és satöbbi. Az is tény, hogy ténylegesen én a jóval fiatalabb generációval szinte semmit nem érintkezek de ennek ellenére amit látok és gyerekesektől vagy épp tanároktól/tanítóktól hallok az borzasztóan távol áll ettől a média altal festett képtől.

  Az pedig tény, hogy az ilyen tapasztalatokról oroszlánrészt a szülők tehetnek mert elsőkörben az ő felelősségük lenne az ilyesfajta nevelés és szemlélet elültetése a facebookozós posztok helyett. Sajnos én úgy gondolom, hogy államilag is karcsú az amit produkálunk főleg ahhoz képest amennyi energiát a propagandákba fektetnek.

  Ezen felül a cégek is előszeretettel hangoztatják ezt az irányt de a tapasztalataim szerint ha ez a vezetői cél még ténylegesen létezik is a dolgozók nem azonosulnak vele eléggé, hogy tényleg sikeres is legyen. Bár úgy gondolom, hogy többségében - ha nem egészében - a multiknál is főleg papíron létezik a nagy felelősségvállalás a gyakorlatban meg gigantikus lyukak vannak ami persze nagyrészt a dolgozókon múlik így ez is csak egy félintézkedés. Vagy épp az ebből generált plusz profit miatt történik meg ez-az.

  És folytathatnám a végtelenségig, de ez már az előzőtől is nagyobb off komment lett.

 • MaRo

  2022-08-17 23:39:04

  Már bocsánat az offért de ez a mentsük meg a Földet nagyon érdekesen hangzik több szempontból is. Mit lehet róla tudni?

  Főleg arra lennék kíváncsi, hogy ezt már most kilehet próbálni valahol online vagy csak egy korábbi tesztjátékos regisztráción keresztül lehetett? Lehet e tudni végleges nevet esetleg várható megjelenést?

  Mi a magunk részéről nem csak megtakarítási szempontból de környezettudatosság oldaláról is próbálunk ilyen dolgokra figyelni, -bár bőven van hová fejlődni nekünk is - vettünk is pár könyvet ami ilyesmikkel foglalkozik de jó lenne játszani is főleg ha az tényleg valós alapokon nyugszik. Talán felhívná olyanra is a figyelmünket amire nem gondolunk és úgy általánosságban is igen ötletesen hangzik és HATÁROZOTTAN kell is ilyen játék. Kifejezetten egyedinek tűnik témáját illetően és szerintem népszerű is lesz már csak abból kiindulva, hogy a pandemic is mekkora reneszánszt élt meg ennek a játéknak kb örökké szárnyaló ikonikus játékká kell válnia.

 • ronaiheni

  2022-08-17 13:48:54

  A Cascadia egy remek játék , az én férjem nem egy játékos ember de ezzel még ő is bármikor hajlandó játszani. Lehet lazábban is játszani , de gémereknek is igazán jó kikapcsolódás.A másik kedvencünk a Zöldellő mező csodaszép grafika és nyugis játékmenete miatt igazi családi tablóépítős játék. A legújabb kedvencem pedig az Irány avadon. Nagyon szép grafika egyszerű szabályok és van min gondolkodni . Már már füstöl az agya az embernek mit is hova tegyen le és kooperatívan és szolóban is remek.

 • godzsakattila

  2022-08-17 13:44:10

  Sajnos már tegnap is késő lett volna... persze ettől mindent meg kell tennünk.

 • ronaiheni

  2022-08-17 13:38:39

  Igen. Sajnos ez igaz. Az emberek nehezen döbbenek rá a karasztrófális helyzetre. Nemrég volt szerencsém tesztelni egy öko játékot. Mentsük meg a Földet jellegű félkooperatív komplex játékot. A tervező célja az volt rádöbbenjünk játékosként micsoda pazarlást folytatunk az erőforrásainkkal. Remélem lesz belőle valóban játék. Többek között cégeket irányítottunk akik kooperativan próbálják a klímát befoylásoló tényezőket az optimális szinten tartani. Hát igen csak fel kellett kötnünk a gatyót és minden tesztjátékos azon a véleményen volt , hogy micsoda sziszifuszi munka ez és bizony sok dolog még mindig nem rutinszerű az átlagnak. mint vízpazarlás , szemét ..stb. Szomorúan vettük tudomásul mennyi minden alkotja ezt a kényes egyensúlyt és ha ezek a játékok rádöbbentenek egy masszív fogékony réteget ( remélhetően a mai kisgyerekeket és afiatal szülőket) talán a játékokon keresztül felnő egy cselekvőképes nemzedék ..lehet késő lesz de pozitív a hozzáállásom.

 • maricusi

  2022-08-17 12:26:40

  Első KS játékom. Rengeteg természetközeli témájú társas jelent meg az elmúlt 1-1,5 évben, eddig csak a Fungi kisdobozos játékot vettem meg (azt is előrendelésre), de ennek az előzetese annyira megfogott, hogy gondoltam szuper karácsonyi ajándék lesz belőle. Sajnálom, hogy ennyire kitolódik a kiszállítás, lehet hogy addig csak befigyel egy Cascadia vagy egy Újjá éledő természet. Nagyon tetszett a téma, a kivitelezés és az egyszemélyes játékmód.

 • maszlagadam27

  2022-08-17 11:43:12

  Hihetetlenül nagy trend lett a természet, mint tematika. Jönnek a jobbnál jobb állatos, növényes játékok, egészen komplexektől, az egyszerűbb fillerekig. Ez egyébként szerintem nagyon jó, mert sok ember kedveli (köztük én is), de kicsit talán elszomorító, hogy akkor válik ez főbb témává, amikor minden második biológus, geológus, éghajlatkutató nagyon borús kijelentéseket tesz a jövőre nézve klímaügyileg. Ám ettől még kétségtelen, hogy szuper ezeket a gyönyörű, és sok esetben nagyon is informatív játékokat asztalra helyezni, és élvezni az általuk biztosított játékélményt!

 • ronaiheni

  2022-08-17 09:13:58

  Nagyon várom ezt a játékot, ami ráadásul a Gémklub miatt egyből magyarul is rendelhető . Már csak ki kell várni a beérkezést , ami sajnos nem idén lesz, pedig nagyon reménykedtem , hogy becsusszan a karácsonyfa alá.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  45 - 90 perc
 • Játékosok:  1 - 5
 • Ajánlott életkor:  13+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Maxime Tardif
 • Illusztrátor:  Conor McGoey
 • Kiadók:  MINDOK, Gém Klub Kft., Maldito Games, Lucky Duck Games, Inside Up Games, Skellig Games, Geronimo Games, Yellowstar Games
 • Elérhető nyelvek:  cseh, holland, angol, francia, német, magyar, Korean, lengyel, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: cseh
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 2.1 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: lengyel
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: spanyol

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) A Föld társasjátékhoz