A Föld
A Föld
A Föld
A Föld
Videó beküldése

A Föld társasjáték

társasjáték, 2023
Értékelem!

A Föld egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő 45 - 90 perc. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a szövetségek, a pakli tervezés, a minták és a solitaire mechanizmusokra. Fejlessz saját ökoszisztémát! Földünk egyedülálló flórája és...

A Föld egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő 45 - 90 perc. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a szövetségek, a pakli tervezés, a minták és a solitaire mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Fejlessz saját ökoszisztémát!
Földünk egyedülálló flórája és faunája évmilliók óta gyarapszik és fejlődik csodálatos életformákká, amelyek behálózzák az egész bolygót, és nagyban meghatározzák a látképet. Eljött az idő, hogy te is csatlakozz ehhez a lenyügőző történethez, és megalkosd saját élettel teli szigeted a Földön. A Föld gyönyörű, tablóépítő, összetettebb családi társasjáték. A játékosok a saját szigetüket töltik meg élettel és 3D-s játékelemekkel.

Magyar nyelvű játékszabály
Letöltés

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 19% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 13 990 Ft-tól
 • 38 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Környezet, Állat, Oktatás
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Szövetségek, Pakli tervezés, Minták, Solitaire, Follow, VIC-04 Victory Points as a Resource, Játék végi bónuszok, Változó setup, Contracts, Tags

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

A Föld társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

A FöldMyrabell, Budapest Keleti pu. vagy Árpád híd pesti hídfőjénél

Csak személyesen itt: Budapest Keleti pu. vagy Árpád híd pesti hídfőjénél!

KS extrákkal, promó csomaggal. Néhány alkalommal játszott hibátlan, hiánytalan.

2 érdeklődő


A Földkavics004, Budapest - XIII. ker. (Lehel tér), 4-6 vonala

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest - XIII. ker. (Lehel tér), 4-6 vonala! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Hibátlan, hiánytalan játék, kihasználatlanság miatt eladó. Magyar nyelvű kiadás, illetve tartalmazza a KS extrákat is. Doboz külön fóliázva

1 érdeklődő


A Föld KSsmoke17, Budapest 8. kerület

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest 8. kerület! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer játszott, tökéletes állapotban. Tartalmazza a KS extrákat is.

1 érdeklődő


A Földhdz715, Budapest, Tapolca, Békéscsaba

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, Tapolca, Békéscsaba! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

2 fővel próbáltuk, kártyavédőzve, fólia a doboztetőn, újszerű állapotban KS extrákkal eladó.

1 érdeklődő


A Földp.judy, Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest XI. kerület vagy belváros, posta megoldható a vevő terhére!! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest XI. kerület vagy belváros, posta megoldható a vevő terhére!! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer játszottunk csupán ezzel a fantasztikus társasjátékkal, így szinte újnak tekinthető. Helyhiány miatt sajnos meg kell válnunk tőle. A játék minden eleme teljes és sértetlen, szabályokkal együtt. Ha érdeklődsz, írj nekem, és megbeszélhetjük a részleteket. Az alábbi linken megtekintheted további eladó játékaimat: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1NicMz8HIy4Uz5lIaQLunp8WBL4DK3Bq_gBIGxtNg2aM/edit?usp=sharing

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

A Föld társasjáték videók (16)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • batnorimre

  2024-04-17 07:15:42

  A fejlesztői naplóban leírtak picit többett mondanak, mint amit Gémklub leírt. A 35 dollár pedig egy ilyen kiegért nagyon nem pénz, főleg, ha mellé tesszük a korábban említett 1-2 Everdell kieget amiket a hypeon kívül semmi nem adna el, ha az ár/érték arányt nézzük :)

  Reméljük a Gémklub meggondolja magát a KS sikerét látva :)

 • batik.balazs

  2024-04-17 00:08:53

  Nem tudom, mennyire volt bukás vagy nem bukás a Föld, első kiadás hamar elfogyott, a második kört egy ideje árulják, a héten akciós is.

  A kiegészítő KS ára lehet, hogy nem ismert, de a retail bolti ár 35 dollár lett volna, amit sokallt a Gémklub.

  Ezt írták, a miért kérdésekre:

  "elsősorban a 6. játékoshoz tartozó alkatrészek, mert ha az nem lenne, akkor ez simán lehetne egy olcsóbb kiegészítő, cserébe el nem tudom képzelni, hogy a vásárlók közül hányan játszanának 6 fővel, de 5-10%-nál nem tenném többre, így teljesen értelmetlennek látom.

  Az sem feltétlenül tetszik, hogy bele akartak gyúrni olyan játékosinterakciót, amire nem igazán van szüksége ennek a játéknak, mert semmit nem ad hozzá az élményhez, cserébe nyújtja a játékot. Ettől függetlenül vannak érdekes részei a kiegnek, de azok meg nem érnek ennyit."

 • batnorimre

  2024-04-16 15:54:37

  Vagy szimplán mondhatták volna, hogy nem teljesített jól az alapjáték a kasszáknál és emiatt nem hozzák, mert az ára még nem ismert, de ha árban egy Everdell kieghez hasonló is lenne a KS linken lévő adatok alapján már több minden van benne mint az Everdell egyik másik kiegjénél :)

  Szerencsére relatív nyelv független a játék, de majd kiderül a szabálykönyvből mennyi minden is változik meg.

 • batik.balazs

  2024-04-16 08:03:56

  A Gémklub megerősítette, hogy NEM HOZZA a játék kiegészítőjét, az Abundance-t. Kickstarteren (és gondolom egyéb retail helyen) beszerezhető lesz az angol, de a boltban nem lesz magyar verzió. Ennek az oka, hogy ahhoz képest, amit ad, nagyon drága lett.

 • VR46

  2024-03-20 20:00:50

  Dehogyis, távol álljon tőlem, hogy bárkivel is vitázzak! Amúgy megnéztem Paul videóját (Gaming Rules) és ő is úgy játsza ahogy írtam és ahogy te is játszod.

 • kiruacsiga

  2024-03-20 18:23:29

  Ezen ne vesszetek össze. Annyit nem ér az egész. Először én is úgy játszottam , hogy 2+ két talajonként egy. Tegnap este a BGG-t olvasgatva találtam nem is egy kérdést róla. Így engem is elbizonytalanított. Azért mertem itt megkérdezni. Ott is volt "A" és "B" válasz is.

 • VR46

  2024-03-20 17:23:58

  Igen, és ez elég furcsa számomra! Még ha a szabály nem is lenne egyértelmű, az ikonok is ott vannak a táblán, és számomra abból is egyértelmű mit kell tenni! De természetesen megnézheti a BGA-t ha biztosra akar menni, én nem beszélem le róla!😁

 • kvarclovag

  2024-03-20 16:24:52

  "A BGG-n is, hol így értelmezik, hol úgy. Jobban mondva, ki így ki úgy."

  Csak emiatt ajánlottam a BGA-t. De, ha a szabály egyértelmű, akkor nincs miért. Furcsa, de néha teljesen egyértelműen szabályzott dolgokat is tudnak többféleképpen értelmezni.

 • VR46

  2024-03-20 15:08:27

  Nem hiszem, hogy ehhez BGA szükséges! Egyértelműen fogalmaz a szabály. 2 kártya, plusz kettő talajonként 1 kártya! Tehát ha gyűjtöttem 10 talajt akkor 7 kártya megy a komposztba.

 • kvarclovag

  2024-03-20 14:29:28

  Nézd meg a BGA-n hogy pontozzák, az lesz a jó.

 • kiruacsiga

  2024-03-20 14:10:39

  Köszönöm a választ.

  A BGG-n is, hol így értelmezik, hol úgy. Jobban mondva, ki így ki úgy.

  Én 4-et adok neki+ha szerzek még talajt. Van aki úgy értelmezi, hogy 2 + minden képesség által szerzett két talaj után egy, egy. A játék nagyon jó. Amennyire könnyű, annyira nehéz. Amennyire egyszerű annyira összetett. Jobban nem is lehet leírni. 6 játékból, egy alkalommal fejeztem be én a játékot. Akkor sem nyertem a Gaia ellen. Amilyen pontokat írnak, itt ott a hozzászólók, ahhoz én kicsi Pista vagyok.

 • VR46

  2024-03-20 07:13:07

  Igazából meg is válaszoltad a kérdésed magadnak😁 Ha nem szerzel a kijatszott piros kártyák miatt plusz talajt, akkor igen 4-et. De ha pl szereznél még egy talajt, akkor már 5 kártya menne a komposztba.

 • kiruacsiga

  2024-03-18 17:45:39

  Sziasztok!

  Most hétvégén kaptam meg ezt a játékot. Az egyik Auchanban 13 ezerért árulták, s a lányom lecsapott rá, hogy apának biztosan kell.

  Nekem bejön ez a játék. Sőt, úgy néz ki, hogy kedvencem lesz. Van egy pár dolog ami nem tiszta. Pl: az én piros komposztálás körömben Gaia pontosan mennyi kártyát is kap a komposztjába?

  A táblázat szerint , 2 , s 1 minden 2 talaj után amit abban a körben szereztem. Tehát , minimum 4-et kap, mert én 5 talajt kapok alapból.

 • Sz.v12

  2024-01-21 21:28:50

  A héten próbáltuk ki a játékot. Még csak a könnyű verziót. Csapatunk eddig inkább szórakoztató/asszociációs játékokkal játszott. Ez az első közös tablóépìtős játék. Összességében tetszett a játék, bár elég hely igényes, négyen alig fértünk el az asztalnál. Nekem nagyon tetszett, hogy minden tábla alján ott van egy kis jelmagyarázat, sokat segít, hogy nem kell mindig felütni a szabályt. Hamarosan teszteljük a normál játékmódot is. 😄

 • plaszlo80

  2023-06-15 22:35:39

  FOLYTATÁS:
  Ja, van a KS extrában egy fa akcióválasztó lapka is. Abból sem árad a minőségérzet, és elég törékenynek tűnik. Sokáig kellett nézegetnem mire megbizonyosodtam róla, hogy tényleg fából van. A rajta lévő kép sem tetszik különösebben, az eredeti papír róka jelölő szerintem sokkal szerethetőbb.

 • plaszlo80

  2023-06-15 22:30:44

  Nem voltam elégedett a levél es talaj tokenekkel, mert nem túl minőségi érzés árad belőlük, és könnyen el is mozdulnak a levelek. Megvettem hát a KS extrát hozzá. Évszakok: oké, de igazából semmi szükség rá, így is túl sok mindenre kell figyelni a játékban, semmi szükség ezt még fokozni. Fa talaj tokenek: túl picik, kifejezetten nehéz őket kézbe venni, az alakjuk sem segíti a kézbe vételt. Többet egyszerre megfogva hajlamos az összes szanaszét kirepülni a kézből. Fa levél tokenek: rendben vannak, bár jelentős különbség van az egyes levelek vastagsága között. Összességében sajnos nekem nem váltotta be a hozzá fűzött reményt, leginkább a túl pici mérete miatt. (Olyan jó és élmény növelő más játékokban a formázott fa bábuk használata (Agricola, NyKÉ, stb.), itt ez sajnos nincs meg a talaj jelölőkkel.)

 • fodihun1

  2023-05-19 19:47:20

  Sikerült a mai nap kipróbálni 2 kört játszva. Nekem kicsit olyan semmien érzés fogott el játék közben. Mármint nem volt rossz játék, de egyáltalán nem mozgatott meg úgy sem hogy mind a 2x én nyertem. Szinte semmi interakció, mindenért pontözön, amitől követhetetlen hogy ki hogy ál a játékban, érdemes-e lezárni vagy sem. De cserébe elég relax játék, semmi agyégetés. Kicsit komolyabb csaladi játék de azért nem értem, hogy miért lett ennyire felkapva.

 • qgtanton

  2023-05-13 14:38:13

  KS támogatóként fizettem elő a játékra, amihez már a KS kampány során bejelentették, hogy a Gémklub hozza a magyar fordítást. Öt játékalkalmam van a játékban, nagyon ötletes mechanika az, hogy nemcsak a saját körödben, hanem a másik játékos körében is lépned kell a tablódba aktivált kártyáid alapján. Kevesebb a holtidő, a kártyák funkcióinak értelmezése azonban közös gondolkodást igényel, mert egy-egy megfogalmazás nem mindenkinek ugyanazt jelenti, eltérően is értelmezhető. A kártyák csírákkal és tönkökel, lombkoronával (nem sétány!) felszerelése nagyon látványos többletet tesz az asztalképhez. Szerintem jó ötlet volt. Könnyen excel táblává alakítható az arra fogékony játékosoknak maga a mechanika, vannak olyan lapok, amik a közös célok eléréséhez szükségesek (ezeket véletlenszerűen választjuk), illetve vannak olyanok, amik a saját, egyéni célok eléréséhez biztosítanak lehetőséget. Vannak olyan kártyák is, amikor az ellenfél játékos által leépített ökoszisztéma alapján is pontot tud szerezni az élelmes játékos. Kevés a játékosok közötti interakció, nem lehet közvetlenül egymásnak keresztbe tenni, emiatt egy békés játékról beszélünk. Nagyban függ a lehetőségetek a kézben tartott lapoktól és a játék elején választott közös és egyéni akcióktól. Ajánlom mindenkinek, aki szereti az agyégető játékokat, ami hasonlít a Mars Terraformálására. A sokfelé történő figyelem miatt a játék melletti kommunikáció is kevesebb, ezt is vegyétek figyelembe, hogy ebben a játékban nehezebb röhögni a belőtt poénokon, mert folyamatosan a lehetőségeket mérlegeli mindenki.

  Kicsit olyan a játék hangulata, mint a Mars Terraformálásának, ahogy jobban ismered a lapokat, úgy nyílik ki a rengeteg lehetőség, ezt a játékot érdemes többször is asztalra tenni, szórakoztató és változatos, ezért az újrajátszhatósága új élményt nyújt. A terepkártyák olyan extra lehetőségeket rejtenek, amivel a lejobb pontszámomat 268-ra sikerült javítani. Pedig elsősorban a történetalapú ameri játékok fő kedvelője vagyok.

 • hadhaz.sandor

  2023-05-12 16:03:30

  Egy újabb remek tablóépítő játék. Sokan leírták már milyen mechanikákat használ (semmi merőben új), így én inkább a többi népszerű tablóépítő játékkal hasonlítanám össze

  Interakció: Ebben a Fesztávhoz hasonlít, mindenki magának építkezik, de azért vannak közös célok amiket a többieknél előbb akarunk elérni, hogy több pontot kapjunk értük. Interakció szempontjából nálam a Mars terraformálása a nyerő a közös játéktér miatt

  Téma: ebben gyenge a játék, én leginkább absztraktnak mondanám. A 0. perctől csak az ikonokat figyeljük, a flavour textet el sem olvassuk, a képek szerintem unalmasak. Ark Nova, Mars tf vagy Everdell sokkal tematikusabb

  Letisztultság: ebben egyértelműen nyerő a Föld. Könnyű tanítani, egyszerű a 4 akció, letisztult az ikonrendszer és szerintem jól működik az ikonmagyarázat is. Cserébe sok saját és közös célra kell figyelni

  Kombók: nem igazán találtam egymással jól kombózó lapokat, a Mars tf, az Ark Nova és az Everdell is jobban teljesít ebben. A legtöbb lap képessége egyetlen ikonnal leírható, kapsz valamit vagy beadsz valamit valamiért.Ez nekem egy kicsit túl egyszerű, Century/Acélmágnás szintű és ennél mélyebbre vágyok

  Szerencse: Az Ark Nova és az Everdell a közös piaccal próbálja csökkenteni a szerencsét, a Föld viszont a komposztáló mechanizmussal pörget át rengeteg lapot a kezünkön. Én személy szerint a Föld mechanizmusát jobban szeretem: kevésbé interaktív, de több időnk van kiválasztani a lapokat amíg mások a saját körükkel foglalkoznak, sőt újra is tervezhetünk. Ebben a kategóriában szerintem csak a Fesztáv lóg ki lefelé, ott éreztem magasabb szerencsefaktort a gyenge piac miatt

  Holtidő: ebben is egyértelműen a Föld a nyerő, a játék pörög, minden körben mindenki csinál valamit, ráadásul mindenki egyszerre

  Extra: fontos kiemelni, hogy van egy mechanizmus, ami a többi tablóépítőben nem volt, viszont kifejezetten jóféle: szomszédossági/síkbeli elrendezés. A tile building játékoknál szokott ez szerepelni, de itt is remekül működik és különlegessé teszi

 • syndi-cate

  2023-05-10 09:31:52

  második rész:

  Majd az aktuális játékosjelölő megy tovább és a következő játékos megint választ egy akciót a négy közül, és ez egész addig megy amig valaki kiváltja a játék végét és meglesz neki a 4x4es tabló (azaz nincs fix fordulószám). A játékban sok apróságra lehet figyelni, pont az előzetesen lerakott kezdeti ökoszisztéma, sziget, éghajlat és faunakártyák miatt. Nézni kell többször is és gondolkodni, hogy mi mivel ad majd több pontot, miből kell gyűjteni jobban, mire figyeljek, (pl az adott növény gomba, lágyszárú, bokor vagy fa és hol él, sziklás, hideg, nedves vagy napos területen) és ezek mellett még mi adhat extra talajt, vagy mennyi talajba kerül, mi hozhat növekedést, csírákat, mivel és mennyit lehet komposztálni, azt is kézből vagy pakliból, stb,stb. Szóval analizis paralizis előjöhet, sőt a köbön is. 😅 Ja és pontcunami a játék vége, rengeteg mindent pontozunk.

  Summa: első játék utáni vélemény az, hogy nem ez a társas váltja majd meg a világot. Olyan mechanikákat használ, amiket más társasoknál már megszoktunk, szóval igazán újat nem mutat. De közben mégis nagyon jól csinálja ezt, mert jó az akcióválasztás, jól megy a képességek egymás utáni kombózása, jó benne az AP szerű pontokra figyelés, és hogy mikor mire érdemes gyúrni. Így értem a hype-ot, mert aki még nem játszott soha hasonló tablóépítőt vagy új a társasok világában, annak ez olyan BUMMMM de nagyon jó agyrobbantó élmény, de nekünk akik már több ilyennel is játszottuk azt mondtuk: ok, ismerjük a mechanikát, tudjuk mit kell csinálnunk, így a társas nem nyújt sok újdonságot, de amit ad, azt tényleg jól adja. Viszont igaz, hogy szinte nulla interakció van benne, olvastam nagyok sok embert ez zavar, hogy mindenki építi csendben a kis tablóját és nincs partizás közben, erre készülni kell (bár ez minket nem zavart sosem). Negatívum: első játék alatt hiányoltunk egy jól összerakott különálló ikon magyarázó segédletet, de aztán beértük a játékostábla alján lévővel, később már rutinból mennek az ikonok.

 • syndi-cate

  2023-05-10 09:25:40

  első rész:

  Nem szoktunk megjelenéskor vásárolni társast, leginkább csak eseti akciókban, leárazásokban, használtan, azonban ezek alól eddig két kivétel, mert mindkettő nagyon várt társas volt: egyik az Enciklopédia, másik A Föld.

  Úgyhogy felugrottunk mi is a Föld hype vonatra. 😅 Itt pedig részletezem, hogy érdemes volt-e. 😉 A Földnél lényegében egy 4x4es tablót építünk kártyákból. Játék elején kapunk random sziget, éghajlat és ökoszisztéma lapokat saját játékostáblára, valamint egy közös központi táblára további ökoszisztéma és faunakártyákat. Ezek határozzák meg hogy abban az adott játékban milyen szigeten milyen éghajlattal milyen ökoszisztémában építheted a legjobb pontokért a 4x4es tablódat, azaz hogy milyen kezdő akcióink és milyen teljesítendő végcélok lesznek. Nagyon sok ilyen kártya van, asszem 100 feletti és dupla oldalúak, így az újrajátszhatóság fenomenális, írja is a szabálykönyv, hogy csak ezeknek a kezdeti kártyáknak a lerakása 25ezer féle variációban lehet. És ezek csak a kezdeti kártyák, a játék közbeni húzókártya lapok száma meg ezek mellett még kb 250 db körül van. Körönként négy akcióból lehet választani, de mindig az aktuális játékos dönti el melyik egy legyen a 4 közül, ezt ő végrehajtja, majd az összes többi játékos ugyanezen akció gyengített verzióját ugyancsak végrehajtja. Ezután az összes olyan kártyán ami az adott akcióhoz színében stimmel végig megyünk és az ezeken lévő extra képességeket is sorban aktiváljuk/aktiválhatjuk, afféle láncreakció szerűen. Ez mehet egy-két akciótól akár tizenpársok akcióig is. Szóval durván lehet benne kombózni, ha van rá igény és nyersanyag. Nyersanyag alatt értem azt, hogy az alapvető fizetőeszköz, azaz a „pénznek” számító talajjelzők mellett néha lehet bűvészkedni akciók fizetésekor csírákkal és növekedés elemekkel is. De lehet lerakni állandó képességeket (pl fizetéskor csökkentést, vagy szomszédossági szorzóbónuszok) vagy használni azonnali villám akciókat, stb…

 • agnesvaradi13

  2023-05-09 19:27:16

  Vonzott a témája, de sokat gondolkodtam a megvételén, mert "van hasonló már" és nem grafikákat tartalmaznak a kártyák, hanem fotókat. Végül győzött a kiváncsiságom, beszereztem és kipróbáltuk mi is A Föld című társasjátékot. Nem bántam meg! Szerelem lett első látásra/tapintásra! A kártyák gyönyörűek és nagyon jó minőségűek. (Sajnos a táblákról, a táblák színeiről már nem mondhatni el ezt.)

  Sokan a Fesztávhoz hasonlítják: én ezt a játékot nem ismerem, de egy másikkal sok hasonlóságot találok. Az Irány a vadon hasonlóképpen tablóépítős, célkártyákat kell teljesítened...mégis A Föld sokkal összetettebbnek tűnik! Rengeteg variációs lehetősége van, így az újrajátszhatósága szinte kimeríthetetlen. Fantasztikusan tematikus és újszerű egy-egy mechanizmusa pl. a komposztálás, vagy a növények fejlesztése... (Sajnos a növénydarabok nem mindegyike illeszkedik egymáshoz.) Viszonylag egyszerűek a szabályok (miután megértetted), mégis el lehet veszni az AP-ben.

  Az első játékunk kb. 3 órán keresztül tartott, mert sokszor leragadtunk egy-egy kártya szépségénél és a fantasztikusan megszerkesztett kis ismertetőkön: minden kártyán szerepel 1-2 mondatos érdekes különlegesség az adott növényről, állatról, tájról vagy eseményről.

  Akit picit is megmozgat ez a téma, szereti a természetet, annak nagyon ajánlós!

 • sabalazs

  2023-05-09 12:02:58

  Már a Játszó/Házhoz országos társasjáték-kölcsönző kínálatában is elérhető, ha esetleg valaki szívesen kipróbálná vásárlás előtt. 🙂

 • VR46

  2023-05-09 09:59:11

  GÉMerkút tagoknak nyereményjátékot hirdetett a gémklub. 2 db The GiftForge társasjáték rendezőt lehet nyerni.

 • godzsakattila

  2023-05-05 15:11:44

  Az én nejem is ilyet vett nekem 😃

 • mr.zehy

  2023-05-05 13:21:19

  Nekem is mindig ez a bajom ezekkel, inkább tényleg egy játékot veszek helyette.

 • mr.zehy

  2023-05-05 13:20:10

  Mi is ilyet használunk. 👍

 • syndi-cate

  2023-05-05 11:34:22

  Tavaly a Feleség vett a DM-ben 4 doboz simitózásras tasakot, 650 Ft-ért, amelyekben is dobozonként 25-25db kisebb és nagyobb tasakok vannak (SZERK: hülyén írtam 😅 félreértések elkerülése végett 50/doboz ). Mivel szinte minden új társas kibontásnál zsacskózunk (sokszor még a védőzött kártyákat is hogy ne csúszkáljanak össze vissza a dobozban) nagyon praktikusnak és legfőképp OLCSÓNAK tartom ezt a megoldást. Még a kártyavédők üres zsacskóit is felhasznnáljuk újra így 🤣 Egyéb infó: kb fél év alatt egy doboznyi DM-es simitózáras majdnem elfogyott, 3 másik doboz még bontatlan 😉 Számunkra ez az olcsó és kifizethető "doboz rendező". 😇

 • Pcs

  2023-05-05 10:57:34

  Igazad van, az igaz, hogy nagyon dekoratív, valószínűleg hasznos is, de úgy érzem, mi is tudunk nélküle élni. Az tény, hogy nem a legjobb a gyári "inzert"-be pakolni, és én hiányoltam legalább pár simítózáras tasakot a jelölőknek, de szerintem sincs annyi alkatrész, amit ne lehetne enélkül kezelni. Egy Homályrév például teljesen kezelhetetlen játék közben inzert nélkül, ahhoz mi is vettük rendezőt és ott az ár sem zavart, mert a játék árához viszonyítva annak csak kb. a fele volt. Igaz, Laserox-os, amit neked kell összeállítani, de annyi barkácsolást megér.

 • Kisde

  2023-05-05 10:42:05

  Ha rendezőt szeretnél a Föld-höz szerintem várd meg amíg a Folded Space tervez hozzá egyet. Megerősítették, hogy tervben van már az insert, csak idő kérdése, hogy mikorra készül el. Valószínű az ára kb. a fele lesz a GiftForge-osnak.

 • laptopzsol

  2023-05-05 10:21:45

  Az tény hogy nagyon hasznos, és dekoratív. A kártyavédőkre nem sajnálom a pénzt, pedig ha lehet préniumot veszek. De ez a rendező 300 ft kerül kevesebbe mint amennyíért vettem a játékot. Nekem ez már túl megy a lélektani határon. Egy új játék ára.

 • batik.balazs

  2023-05-05 09:50:18

  The Gift Forge hamar felismerte a játék egyik nagy problémáját:

  Társasjáték rendező a Földhöz

 • Pcs

  2023-05-04 17:36:03

  Előrebocsájtanám, hogy még nem próbáltam a gyakorlatban az egyszemélyes módot, csak a szabálykönyv alapján írom a következőket. Egyszemélyes játékban te vagy a kezdőjátékos, választasz egy akciót, mint a rendes játékban (persze itt tudsz nehézségi szintet állítani az alapján, hogy az alsó vagy a felső akciósort használod) és végrehajtod azt. Ezután kiosztod Gaianak az alatta lévő jutalmakat. Itt szerintem az első értelmezésed a jó, tehát ha a piros akciót hajtod végre, akkor valóban csak 2 vagy 5 kártyát komposztál a húzópakliból, illetve minden általad ebben a körben megszerzett 2 talaj után további egyet. Ennek megfelelően itt valóban nem tud talajt szerezni. Viszont Gaia körében felhúzhatod akár kétszer is a piros akciólapot, aminek a felső akcióját te hajtod végre: vagy 2 talajt kapsz, vagy 2 kártyát a húzópakliból a komposztodra, azután végrehajtod a piros képességeidet, amivel további talajt szerezhetsz. Ezután Gaia az alsó képességet hajtja végre: kap 8 lapot a húzópakliból a komposztjára és annyi talajt, amennyit te szereztél ebben a körben összesen (ha 2 talajt választottad akkor az + amik a piros képességekből jöttek). Itt tehát több talajt is tud szerezni, igaz a játék folyamán mindössze maximum kétszer. Nem tudom, hogy így egy játék alkalmával összesen mennyi talaj jöhet össze Gaianak, de szerintem nincsen ezzel semmi gond, mert egyrészt a talajt nem használja semmire, nem ültet, másrészt a játék végén nem kap érte pontot, így kézenfekvő, hogy átváltja valamire, ami pontot ér. Az, hogy összejön-e a 10 talaj, nem tudom, de gondolom a készítők figyeltek arra, hogy arányos legyen az egyszemélyes játék.

  A színekről azt olvastam/hallottam, hogy direkt a tematika miatt ilyenek. Nekem még ezzel sem lenne bajom, de mintha a kártyák és a játékostáblák színárnyalata eltérne, azért az jó lenne, ha egységes lenne.

 • plaszlo80

  2023-05-04 08:54:29

  [folyt.]

  2. Gaia kap 2 kártyát a komposztjába a húzópakliból, és ezen felül még annyit, amennyi komposztot én gyűjtöttem be a körben, és ezen felül még kétszer annyi talajt is kap, mint amennyi talajt én gyűjtöttem be a körben. Ebben az esetben ha megkapom az 5 talajt (márpedig mi másért választanám a piros akciót, ez a fő értelme), Gaia rögtön kapna 10 talajt, amit rögtön be kellene váltani 5 lapra a komposztjába. Ez így kicsit nyakatekert, nem hiszek ebben a megoldásban.

  3. Gaia kap 2 kártyát a komposztjába a húzópakliból, és ezen felül még eggyel többet, mint amennyi komposztot én gyűjtöttem be a körben, és ezen felül két kettővel több talajt is kap, mint amennyit én gyűjtöttem be a körben. Nekem ez a megoldás tűnik a legkiegyensúlyozottabbnak, itt már tényleg tudja Gaia gyűjtögetni a talaj lapokat is, és időnként beváltani őket komposztra.

  Bónusz kérdés: a fejlesztés során vajon senkit nem ültettek le a játék elé, hogy tessék, olvasd el a szabálykönyv tervezetet, és próbálj játszani egyet, aztán ha valami nem egyértelmű, akkor azt beszéljük át, és egyértelműsítjük a szabálykönyvben, hogy másnál ne okozzon majd fejvakarást? Mert ez a piros akciós dolog nem egy ritka csillagállás során előjövő kérdés, hanem konkrétan minden egyszemélyes játék során biztosan felbukkan.

 • plaszlo80

  2023-05-04 08:53:27

  Mit csinál Gaia, miután a saját körömben a piros akciót választom, és végeztem a magam dolgával?


  Az ikonok szerint: "+2 kártya a húzópakliból a komposztjába, +1 kártya a komposztjába / +2 talaj amit a körben szerzett a játékos".


  Ezt legalább 3 féleképpen lehet értelmezni:
  1. Gaia kap 2 kártyát a komposztjába a húzópakliból, és ezen felül minden a körben általam szerzett 2 db talaj után kap még egy kártyát a komposztjába a húzópakliból. Nekem elsőre így sikerült dekódolnom az ikonográfiát, de a pontszámításnál erősen elbizonytalanodtam, mert:
  1/kritika1. Azt tapasztaltam, hogy csak 2 db talaj volt Gaia-nál, mivel a játék során csak egyszer jött fel neki a piros kártya. Még ha mindkétszer fel is jött volna, az még mindig csak 2+2=4 talaj lenne neki, ha más forrásból nem tud talajhoz jutni. De ha nem tud más forrásból talajhoz jutni, miért lenne olyan szabály, hogy minden 10 talajért kap Gaia 5 lapot a komposztjába? Végiggondoltam, hogy honnan juthat még talajhoz, és semmi más lehetőséget nem láttam, mint hogy a piros akciót az ÉN körömben kiválasztom, és abból nem csak nekem, hanem Gaia-nak is jut talaj.
  1/kritika2. A szabálykönyv ott, ahol az általam választott piros akció Gaia-ra való hatását részletezi, kifejti, hogy a talaj lapkákat Gaia-nak a tábláján hol kell gyűjtenie. Értelmetlen lenne a piros akció Gaia-ra vonatkozó részénél ezt fejtegetni, ha akkor nem is jutna Gaia talajhoz, csak komposzthoz.

  [folyt.]

 • plaszlo80

  2023-05-04 06:52:54

  Én nem vagyok színtévesztő, de aki kitalálta az akciók színárnyalatait...! Hát nem tudom hogy nem szólt senki, hogy ez így gáz. A piros inkább barna vagy narancssárga (attól függ, hol nézem), a kék és a zöld akár összetéveszthető is, és eleve mind a 4 szín olyan libaf@s árnyalatú! Annyi biztos, hogy az én dolgomat megnehezítette ez a színválasztás, és nem látom mi baj lett volna ha rendes piros, kék, stb színeket alkalmaznak.

 • Pcs

  2023-05-02 20:08:39

  Nemrég hozzánk is megérkezett a játék és a hosszú hétvégén volt is lehetőségünk kipróbálni.

  A kicsomagoláskor sajnos mi is szembesültünk a játékostáblák (és nálunk a kártyák) hajlottságával, amit remélem némi sajtolással lehet majd orvosolni. Sok kritikát olvastam a játék kinézetéről, de szerintem teljesen rendben van, a képek szépek, az ikonok teljesen érthetőek, egységesek, egyedül a színek lehettek volna kicsit kontrasztosabbak, egy színtévesztőnek bizonyára nem könnyű eligazodni a játékban.

  Sokan hasonlítgatják más játékokhoz, főleg a Fesztávhoz, és persze én is felismertem benne más játékok mechanikáit, (engem leginkább az Irány a vadonra emlékeztet) de manapság már nem sok újdonságot lehet kitalálni, mellesleg ezeket a mechanikákat nagyon jól működteti együtt a játék és nagyon jól illeszkednek a témához. Egyedül a komposztálás volt új a számomra, de ez is nagyon jól beleillik a játékmenetbe és a tematikába. A másik ok, ami miatt pont a Fesztávhoz hasonlítják, az a családi tablóépítős jellege, de szerintem A Föld az előbbinél sokkal komplexebb, így valószínűleg nem lesznek vetélytársak ebben a kategóriában.

  A játékélmény nagyszerű, már persze csak akkor, ha az ember szereti a solitaire tablóépítő játékokat, amikor békésen építgetünk egymás mellett. Az interakció annyiban merül ki, hogy a passzív játékosok végrehajthatják az aktív játékos akciójának bizonyos elemeit. Játék közben tényleg azt érzem, hogy építek valamit, fokozatosan bontakozik ki az asztalon egy sziget flórája, talajjal, csírákkal, növényekkel stb., eközben pedig egy összetett engine buildinget is építek. A téma is átjön kellő mértékben, bár sokszor inkább csak a mechanikákra figyelünk.

  Összességében szerintem ez egy témában és mechanikákban is nagyon jól összerakott játék, ami családi játéknak szerintem kicsit túl komplex, nagyon sok dologra kell egyszerre figyelni.

 • VR46

  2023-04-30 20:05:24

  Képzelj el egy 4x4-es rácsot, vagy rajzold le😁 Ha a sorokat beszámozod 1-4-ig, az oszlopokat betűkkel látod el A-D-ig, akkor a maximális pontszámot úgy tudod elérni (egyik variáció), ha a gombákat pl így teszed le: A1, B2, A3, B4, C3, D2, C1. Ez pont 7 gomba, ami átlósan szomszédos, így jön ki a 28 gyp. Természetesen az A1 vagy a C1 a kiindulópont ebben az esetben. De tegyük fel, hogy a C3-as mezőn egy olyan kártya van, amin nincs gomba. Így ott ez a folyamat megszakad és már csak A1-től B4-ig levő kártyákat pontozod (4×4GYP)

 • zsuzsaszucsi3

  2023-04-30 17:05:02

  Elnézést ha nem itt a helye, de kérlek írjátok meg hogy az Everglades-en a gombákat hogyan kell nézni. Sajnos nem tudom értelmezni. Köszönöm előre!

 • Kisde

  2023-04-29 15:30:09

  Véletlenszerűen kell választani egyet a játék elején és az mindenkire hatással lesz a játék alatt.

  Szerk.: Ezen a linken megtalálható a hivatalos leírás.

 • Robitusz

  2023-04-29 15:07:12

  Az évszak kátyákat hogyan kell használni?

 • mr.zehy

  2023-04-28 17:17:05

  Gyors szabálytanulás és egy szóló utáni elhamarkodott vélemény: ez egy baromi jó játék, de hozzáteszem, én szeretem az ilyen szoliter tablóépítős játékokat, amiben egymás mellett akár nulla interakció és konfliktus nélkül tevékenykedünk. Polcon a Fesztáv, a Birodalmi Telepesek, a Deus, az Árész, az Ark Nova stb. és még ez is simán elfér mellettük hosszútávon. Örülök a magyar kiadásnak, annak meg főleg, hogy ilyen gyorsan ideért. 😃

 • batik.balazs

  2023-04-26 15:11:43

  Kickstarteres javítócsomagról itt ír a Gémklub.

  Link.

  ----- Szerk ----

  Zárt a csoport, a lényeget kimásolom:

  A javítócsomag természetesen teljesen ingyenes, és az alábbiak szerint igényelhetitek:
  • Rendelés megjegyzésben: A következő rendelésed megjegyzésébe írd bele, hogy kérsz A Föld javítócsomagot. A kollégáink beleteszik a csomagodba.
  • Emailben: Ha a közeljövőben nem lesz rendelésed nálunk, akkor kérheted postázva is. Ehhez írj az info@gemklub.hu címre (A levél tárgya: A Föld javítócsomag. A levélbe légyszi írd bele a postázási címed).
  Mindkét esetben légyszi mellékeljétek a KS rendelésszámotok (ha csoportosban rendeltetek, akkor a csoportost).

 • Peter

  2023-04-26 14:34:37

  Megérkezett a régen várt magyar dobozos A Föld társasjáték!😍
  Rendelés: https://bit.ly/3L6c0N3

 • Kisde

  2023-04-21 20:57:59

  Tökéletesen működik 2 fővel, sőt szerintem 2-3 fővel a legjobb, mert 4-5 fővel már kicsit kaotikus mikor minden aktiválódik mindenki körében.

  A KS extrákból szerintem az egyetlen dolog ami hasznos az az évszak kártyák, azok adnak a játéknak még egy kis csavart, de nem kötelező, alapból is nagyon nagy a variálhatósága köszönhetően a temérdek lapnak. A kis extra fa komponensek szerintem teljesen nélkülözhetőek, különösen, hogy a kis fa talajjelölőkből 3+ játékosnál fennáll a veszélye, hogy elfogynak és akkor muszáj a karton jelölőket is használni.

 • p.pikto

  2023-04-21 20:41:17

  Sziasztok!

  Két fővel is működik a játék?

  Érdemes megvenni hozzá a ks extrákat? Ér annyit?

 • Hyuse

  2023-04-20 07:07:32

  A szellemlovasban bíztam. :)

 • zsuzsaszucsi3

  2023-04-19 11:50:16

  A szellemlovas meghirdette az angol verziót.

 • batik.balazs

  2023-04-17 10:21:57

  Igen. Én Mayday USA Chimera kártyavédőket tettem a lapokra, amiknek a mérete 57.5 x 89.

  ---

  Szerk. @laptopzsol -ra reagálva:

  Premium védőkkel is elfér a dobozban, igaz némi logisztika kell hozzá.

 • laptopzsol

  2023-04-17 10:17:58

  Ha pont akkorát nem találsz ne ijedj meg, ahogy láttam 57.5x89 es van. 57.5x89

  Azt azért nézd meg , hogy ennyi kártyának ha prénium védőbe teszed lesz e hely, általában nincs. A Dominion-nál pl standard kellet.

Az A Föld társasjáték és kiegészítői (6)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  45 - 90 perc
 • Játékosok:  1 - 5
 • Ajánlott életkor:  13+
 • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Maxime Tardif
 • Illusztrátor:  Kenneth Spond, Conor McGoey, M81 Studio, Yulia Sozonik
 • Kiadók:  MINDOK, Gém Klub Kft., Maldito Games, Lucky Duck Games, Inside Up Games, Skellig Games, rigoler (リゴレ), Ігромаг, Board Game Rookie, Rawstone, Geronimo Games, Yellowstar Games, CoolPlay, Tabletop KZ
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, orosz, spanyol, ukrán, szerb

Alternatív nevei


Kiadások

 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: cseh
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 2.1 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: német
  • Méretek: 30.2 cm x 30.2 cm x 7.8 cm
  • Súly: 2 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: olasz
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: lengyel
 • Simplified Chinese edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: kínai
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: spanyol
 • Traditional Chinese edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: kínai
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: ukrán
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: orosz
 • Serbian edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: szerb
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) A Föld társasjátékhoz