Enciklopédia
Enciklopédia
Enciklopédia
Enciklopédia
Videó beküldése

Enciklopédia társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

Az Enciklopédia egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a solitaire és a worker placement with dice workers mechanizmusokra. Vezess expedíciót és tanulmányozz...

Az Enciklopédia egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a solitaire és a worker placement with dice workers mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Vezess expedíciót és tanulmányozz egzotikus állatokat!
1739-et írunk, és Ön, mint feltörekvő természettudós és kalandor, Buffon gróf - Darwin elődje – felkérésére siet, hogy segítsen neki megalkotni az első természettudományi enciklopédiát. Ehhez kutatásokat kell végeznie, ambiciózus expedíciókat szervezni és tanulmányokat publikálni a világ leglenyűgözőbb élőlényeiről!

Az Enciklopédia változatos családi stratégiai társasjáték érdekes kockamechanizmussal. A játékosok természettudósokként kutatják és tanulmányozzák az egzotikus állatokat.

Minden forduló elején kockákat kell húznod és dobnod, majd azokat elhelyezni a játékostábládon. Ezeket a kockákat minden körben egy-egy akció végrehajtására használhatod, színüktől és értéküktől függően. A te akciód lehet az expedícióid előkészítése a nagykövetségen, a bank felkeresése pénzszerzés céljából, vagy a kutatócsoportod toborzása az egyetemen. Ha készen állsz, kiválasztod a tanulmányozni kívánt állatkártyákat, majd megszervezed az expedíciókat, hogy természetesen élőhelyükön figyelhesd meg őket. Ha a kutatásod befejeződött, publikálhatod az eredményeidet, hogy a Buffon Enciklopédia legnagyobb szerzője lehess. Minden egyes publikációdért győzelmi pontokat kapsz, a játék végén pedig az addig összegyűjtött állatgyűjtemények és kutatások alapján kapsz pontokat. A legtöbb pontot szerző természettudós nyer!

A játék számos lehetőséget kínál a kockadobások véletlenszerű elemének ellensúlyozására. Amellett, hogy a játékosok különböző zsetonokat költhetnek a kocka értékének vagy színének megváltoztatására, nem csak a saját kockáik közül választhatnak, hiszen más játékosok kockái is felhasználhatók! Egy kocka elvétele egy másik játékos táblájáról nem kerül semmibe, de az érintett játékos bónuszt kap.

Magyar nyelvű játékszabály
Letöltés

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 29% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 12 981 Ft-tól
 • 34 ajánlat

Kategória: Felfedező, Állat
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Solitaire, Worker Placement with Dice Workers

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Akár egyedül is

Nem érnek rá a barátok? Ennél a társasjátéknál nem gond, ezt már egy személytől is lehet játszani!

Enciklopédia társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Enciklopédiaajtai.robert, Budapest III. kerület (Huszti úti Lidl) vagy XI. kerület (Fehérvári út)

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest III. kerület (Huszti úti Lidl) vagy XI. kerület (Fehérvári út)! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

2x játszott, tökéletes állapotú.

0 érdeklődő


Enciklopédiagergely.hajnal, Budapest II. kerület illetve munkaidőben szóba jöhet a XIII. kerület is.

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest II. kerület illetve munkaidőben szóba jöhet a XIII. kerület is.! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Nem kerül elő annyit, amennyiért megérné, hogy a polcon van. Van vagy 10-12 játék benne. Egyébként megkímélt, nem látszik rajta, hogy használva lett volna.

1 érdeklődő


Enciklopédiajojoker08, Sopron, Fertőrákos

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Sopron, Fertőrákos! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Keveset játszott, kisméretű kártyák védőben.

1 érdeklődő


Enciklopédiafules.daniel, Budapest

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

2x játszott, hibátlan, hiánytalan.

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Enciklopédia társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

 • Enciklopédia [tarsasjatszunk.hu]

  2024.01.15. 17:50:00 / Kedvcsináló, 2024

  2022-ben, amikor megérkezett az Enciklopédia a kiadóhoz, már akkor éreztem, hogy egy hullámhosszon vagyok ezzel a játékkal. De sajnos egészen 2023 nyaráig csak sóvárogtam utána, mert sehogyan sem jött ki a lépés arra, hogy megvegyem.

 • Enciklopédia – Állattan [Társalgó]

  2022.12.03. 12:26:00 / Kedvcsináló, 2022

  Az állatvilág felfedezésére és tanulmányok publikálására ösztönöz az Enciklopédia, melynek során természettudósként kell helytállni a 18. században, lepipálva a riválisok erőfeszítéseit.

Kommentek

Kommentek

 • mr.zehy

  2024-02-28 19:11:16

  Nem volt rossz, de 4-en azért elég sokszor alakult ki holtidő, ennyien talán nem játszanám többet. Ennek ellenére tetszett, ötletes a szettek gyűjtögetése, a publikálás stb. Ami még kicsit hozzátett, hogy KS példánnyal játszottunk, így a fémpénzek és a kicsit minőségibb alkatrészek is növelték a játékélményt.

 • braunz

  2024-01-15 09:32:31

  Nagyon szép játék, tényleg nagy játéktáblával. Az egész játék kinézete elegáns, anyagminősége - laikusként - tökéletes. Nem kell megijedni annak sem a játéktól, aki mondjuk nem szereti az állatokról szóló játékokat. Igazából az állatkártyák a játék tematikájának alapját jelentik és nem több. Nagyon jó, kockákkal is operáló játék, több akcióhellyel a táblán, mindig tudunk valamit csinálni a körünkben. Az tény, hogy a játék meghatározott fordulókból áll és bizony nagyon meg kell gondolni, hogy mit csináljon az ember, mi a fontos, releváns adott pillanatban. Könnyen tanulható szerintem és a szabálykönyv is bizony szép nagy, nem kell hozzá nagyító.

 • bigacs

  2023-04-19 10:12:10

  Mivel túl hosszúra sikerült, ezért csak két részletben engedi beküldeni a hozzászólást. Ez itt a folytatás.

  Összességében nagyon tetszik a játék. Syndi-cate véleményével több ponton is egyetértek.

  Tetszett:

  • gyönyörű, de van mögötte tartalom, azaz a játék élvezetes, nem a külső adja el, mégha ehhez a dizájn rengeteget is hozzátesz;
  • bár egy kis tanulást igényel, alapvetően egyszerűek a szabályok;
  • végig izgalomban tart, hiába vezet az ellenfél akár 20-30 ponttal is az utolsó körben, a játék végén simán lehet meglepetéseket okozni.

  Kevésbé tetszett:

  • valóban túl nagyra sikerült a játéktábla;
  • ami kiemeli sok játék közül az egyben a hátránya is, hiszen a megjelenése csodaszép, ezért szerintem sokak túl nagy elvárásokat támasztanak a játékkal szemben, pedig szerintem csak pluszt jelent a külcsín és nem üres ígérgetés.

  Egyébként egy viszonylag könnyedebb stratégiai játék, ennek ellenére a tapasztaltabb játékosok számára is élvezhető, hogy hányszor, azaz mekkora az újrajátszhatósága, azt egyelőre nem tudom megítélni, de ha több játék is van mellette, szerintem ezzel sem lehet probléma.

 • bigacs

  2023-04-19 10:03:28

  Az elmúlt napokban volt végre időnk kipróbálni két személyes játékmódban, illetve a szóló módot is. Az első játék után nem voltam annyira elájulva, de minél többször játszottunk vele annál inkább szerelem lett. A bizonyos "hűha" érzés ugyan nem volt meg ami a GWT-nél, Burgundynál, Anachronynál, Imperiumnál igen, de ez nem von le az értékéből, hiszen nálam a Brass, Ark Nova, Gaiai Projekt, Azul sem hozta ezt az érzést, ettől függetlenül nagyszerű játéknak tartom mindegyiket.

  Az állatkártyák meseszépek, viszont amikor játszom, nincs idő gyönyörködni bennük, hiszen olyankor az ikonokra fókuszálok, ezt mintha a Zöldellő mezőknél is írta volna valaki.

  A többször emlegetett számolgatós negatívum szerintem egyedül az expedíció akciónál merül fel, de nem tartom vészesnek, itt kicsit lassul a játékmenet, de az összes többi akció nagyon gyorsan végrehajtódik, ezért nem bánom, hogy amíg az ellenfél számol, addig kicsit van idő átgondolni a saját lépéseimet. Így igazából ez a fázis nem is valódi holtidő, hiszen szerintem ekkor van igazán lehetőség előre tervezni és nem másik akció akad el a gondolkodási idővel.

  A szóló mód is remekül működik, egyedül a kocka lerakási sorrendnél hoztam egy háziszabályt. Mivel balról jobbra haladva a színeket jelölő kártyák sorrendjében kell az állat és egyetem kártyákat begyűjteni, nekem nem logikus, hogy a két azonos értékű, különböző színű kockák saját táblára történő lehelyezése éppen fordított sorrendben történik, ezért ezt felülírtam.

  Amire nem találtam szabályt, hogy ha több azonos színű állat vagy egyetem kártya van a táblán, akkor mi alapján kell dönteni, hogy melyik kerül az MI-hez?

 • syndi-cate

  2023-03-28 08:23:53

  Bizony, bizony, jól írod, az Enciklopédia is OOP lett, csak még "nem robbant" be ez az infó a magyar társasátékos közösségekbe... gondolom majd akkor amikor elfogy a polcokról és későn kapcsolók keresik majd vadul, kb mint a Szellemek szigetét mostanában.

 • bigacs

  2023-03-28 08:19:11

  Egyelőre a polcon várja, hogy kipróbáljuk, így véleményt még nem tudok írni.

  Amire szeretném felhívni a figyelmet, hogy a kiadó, a Holy Grail Games csődbe ment és emiatt nagy valószínűséggel több példány már nem kerül forgalomba (bár nincs információm a jogokat illetően, de szerintem kevés az esélye az utánnyomásnak más kiadónál). Ha van valakinek infoja mi a helyzet a magyar kiadás kapcsán, kérem írja meg.

  A weboldal már nem működik, a kickstarter oldalon található info: https://www.kickstarter.com/projects/holygrailgames/encyclopedia/posts/3732097

  A játék beszerzésénél ezt azért érdemes lehet figyelembe venni, nem biztos, hogy érdemes nagy akcióra várni.

 • dazollfly

  2023-01-08 18:08:21

  Nem sok játékot backeltem meg Ks-en, de ez köztük volt, minden extrával kértem, annyira meg fogott a grafika és az előzetes, áradt belőle a hangulat. Szerencsére a játékban se kellett csalódni, az első 2-3 játék még döcögősebben ment, hogy minden szabályt megértsünk, de most már simán érthető minden és logikus is. Kellően agyalós, és roppant szórakoztató, egyből a kedvencek közé lépett. Nekem minden mechanikája bejön, amit akár az elöttem szólók negatívumként éltek meg, de én nem tudok rá rosszatt mondani :) Sőt én még simán játszanék vele több fordulót is (nem csak hatot), annyira elszokott kapni a gépszíj. :D Mondjuk kaphatott volna egy szép rendezőt a doboz, hogy ne csak össze-vissza beledobáljuk, de ez a játékélményen nem változtat.

 • ronaiheni

  2022-12-28 11:21:38

  Végre megérkezett a KS példányomés időm is volg kipróbálni. A videók sokat segítettek , bár számomra azért van még kétes pint. Pl a kockaelvétel az automa esetén . Én elveszek de ő is? . Ez a ami nekem a legroszabb megfogalmazás számomra nem egyértelmű. A végső pontozás kicsit még nem igazán tiszta. , De biztos belejövünk.

 • Pcs

  2022-12-05 10:20:21

  Nekem csak szokatlan volt, hogy ennyire sokat kell módosítani a sima kocka értéken, de ahogy korábban írtam ezzel nagyon jól modellezi az igazi expedíciót, hiszen elmenni egy másik kontinensre, ott felkutatni állatokat, azokat megfigyelni, az bizony nem kevés pénz, szervezés, energia stb.

  Az, hogy a másiktól elvehetsz kockát tényleg nagyon jó, mert így nem csak arra kell figyelni, hogy én mit akarok a kockáimmal, hanem hogy ha az másnak is kell, akkor hová érdemes tennem, hogy minél több jutalmat kapjak, ha esetleg elveszik.

  A játék méretét többen kritizálták, de szerintem egy ilyen grandiózus témához illik a megjelenés. Egyébként mi már régen kinőttük az ebédlőasztalt, ezért vettünk egy összecsukható kempingasztalt, ami elég masszív, kinyitva 180*75 cm-es asztallapja van, összecsukva pedig kis helyen elfér.

 • syndi-cate

  2022-12-05 09:48:32

  Nálunk egyik aktuális szerelem lett.
  Pont az a kockamechanika tetszik benne, amit korábban picit negatívan véleményeztetek, hogy itt bizony nem elég annyi, ami dobva lett, sokszor bizony muszáj hozzápótolni és ezekkel számolgatni. Itt nem úgy van mint Juharvölgyben, hogy dobsz egy ötöst és ha jó helyre teszed kapsz érte mondjuk két követ vagy három fát, vagy mint Tiefenthal-ban hogy kettes kockát teszed mosogatónőre, hatosat meg a sörszállítóra, itt sokszor egy kockányi érték nem elég, adni kell hozzá, pumpálni bele a megszerzett bónusz tokeneket rendesen. Sőt egy-egy hasznosabb kockaérték-szín párosítás komoly érték, többször volt hogy láttam másnak kell egy adott szín és jött nekem belőle egy ötös vagy hatos dobás, s tettem is azonnal arra a helyemre amiről ha elveszi, 3 GYP-t instant ad nekem.

  Na meg ez is, a keresztül kasul másoktól kockaelvétel is nagyon jó benne. Nagyobb lett a választék, több dologgal tudsz tervezni, ha másét veszed el, de akkor neki kedvezel mert kap érte cuccokat. Vagy ha ott van elötted, te dobtad és tervezed hogy majd felhasználod, de más aki hamarabb jön sorrendben és elveszi elöled az olyan fúúúúúúúúú roha**jál meg érzés de közben mégis izgalmassá teszi a játékot.

  Az előre tervezés, a számolgatás, a kis segítő kártyák jó kihasználása ad egy jó adag AP löketet is a játékba, így nekünk, akik szeretik az ilyen jellegű játékokat, ez most nagyon bejött.

  A kártyák szépen kidogozott képei, meg a tematika csillagos ötös.

  A hírnév sávra, ez is téma volt korábban, mi úgy tekintünk mint egy számítógépes játék EXP fejlődés csíkjára, fejlődés közben beszeded a bónuszokat, egész a legvégéig, amikor „szintet lépsz”, megkapod érte a királyi pecsétet (mert ez a leghasznosabb token) és kezded a fejlődést az elejétől.

  Hátrányok: az ebédlőasztalunk (amin játszani szoktunk) ehhez a játékhoz már kicsi, épphogy elfértünk, mert az Enciklopédia játéktáblája hatalmas. Insert sincs, bár ez gyakori társasoknál, mintha retail verziókból direkt kimaradna.

 • Pcs

  2022-12-03 22:10:21

  Igazad van, tényleg sokat kell számolni. Nekem az a szokatlan, hogy egy sima hatos kockával nem mész szinte semmire, kell hozzá expedíció jelölő, királyi pecsét, pénz, hogy feltuningold. Mondjuk ha jobban belegondolok, egy expedícióhoz sok minden kell, ezt jól modellezi.

 • nadam86

  2022-12-03 09:54:57

  Ez a kockatuning megoldás egyszerűen nem tetszik. Kockapöttyök + pénzérmékkel 1-1 pötty + tokenekkel 2-2 pötty + pecsétekkel 5-5 pötty. Újra és újra és újra ezeket egyszerűen összeadogatni, majd visszafelé kivonni (kvázi a műveltet ellenőrizni) számomra cseppet sem szórakoztató.
  Más játékban is kell számolni természetesen (Duzzasztómű, Marco Polo nagy kedvenceim, nyilván ott is, sőt), de ideális esetben a matek "belesimul a játékmenetbe". Az Enciklopédia viszont tálcán teszi le eléd a 2. osztályos matematika tananyagot (értsd: huszas-harmincas számkörben való összeadás, kivonás) mint önálló - és talán legfontosabb - akciólehetőséget. Ez kevésbé tetszik, ennyi az egész.
  Kár érte, mert a dice placement a kedvenc mechanikám egyébként, és a természettudományos téma is tetszik.

 • Pcs

  2022-12-02 19:25:57

  Vagy felfoghatjuk úgy is, hogy a hírnév sem állandó, hiába kerülsz a csúcsra, egy idő után csökken az elismertséged, így ha vissza akarsz kerülni, újra és újra csinálnod kell valamit. Mondjuk ebben az esetben szerencsésebb lett volna egy körkörös sáv...

  Mondjuk szerintem ez egyáltalán nem von le semmit a játék értékéből.

 • MaRo

  2022-12-02 19:03:30

  Gondolj rá úgy, hogy a maximális hírnév is csak egy szint a hírnévskálán hátha segít, pl elsőkör a lokális a második az országos végül pedig nemzetkózi vagy ha ez kevés akkor kontinens és utána nemzetközi.

  Tudom ez nem vigasz de házszabállyal javítható lehet...

 • Pcs

  2022-12-02 17:30:36

  A hírnév-sávval kapcsolatban igazad van, megoldhatták volna máshogy is, de az expedíciós mechanikában mi az idegesítő?

 • nadam86

  2022-12-02 10:51:37

  Nyehh... Pedig ezt vártam a legjobban 2022-ben. Az expedíciós mechanika inkább idegesítő, mintsem szórakoztató. A hírnév-sáv is nélkülöz minden fantáziát, ráadásul értelmetlen: ha eléred a végét (azaz nagyon híres leszel), újra előről kell kezdened a lépkedést (hirtelen elfelejtenek, aztán újra híressé válsz, aztán megint előről). Csalódás.

 • Kisde

  2022-11-29 00:15:43

  Igen gyanítom ez volt a cél, hogy majd zacsiból öntögeted át mindig a ládikákba, viszont én ha van rá mód igyekszem elkerülni ezt az állandó ide-oda öntögetést és már a dobozból szeretem úgy kivenni a dolgokat, hogy tessék itt a pénz, itt az xy erőforrás stb. Így is sok játéknál a ki- és elpakolás már maga egy tortúra, nem akarom még tovább nyújtani ha nem muszáj.

 • Pcs

  2022-11-28 22:34:29

  Szerintem csak játék közbeni használatra tervezték sajnos, nem tárolásra. Bár mi fektetve tároljuk, azért a biztonság kedvéért bezacskóztuk a ládikákat a tokenekkel együtt. Ha lesz időm, tervezem, hogy szerkesztek rájuk valami fedelet. Az valamivel elegánsabb, mint a zacskózás...

 • Kisde

  2022-11-28 22:12:37

  Igazán nincs mit! Nagyon sokan kérdezték a BGG fórumokon is és ott is válaszolt a kiadó, hogy pusztán ennyi volt a szerepe az insertnek. Amúgy én a tokentartó ládikákat összeraktam, aztán mikor rájöttem, hogy nincs fedelük, szépen szétszedtem őket, elraktam zacskóba és Auchanos dobozokat használtam helyettük, mivel állítva tárolom a társast és nemes egyszerűséggel kiömlene minden belőlük...

 • Pcs

  2022-11-28 21:56:08

  Köszönöm! Igazad van, így már elfér minden rendesen és szebb is. :)

 • Kisde

  2022-11-28 21:32:35

  A karton insert-et ki kell venni a dobozból és kidobni, mivel az csak a játékelemek szállítás közben egy helyben tartása miatt van benne, ezt maga a kiadó is megerősítette. Ha kiveszed akkor legalább látszik a doboz belsején lévő illusztráció is :)

 • Pcs

  2022-11-28 20:46:19

  Elsőre megfogott a játék kinézete: nekem a 80-as évek Kockás képregényeit idézte. A dobozt kibontva nem is csalódtunk: a főtábla, a játékostáblák, a kártyák, de még a húzózsák garfikája is nagyon szép, egységes.

  A játék nagyon jól hozza a témát, az enciklopédiaírást, logikusan felépített: először ki kell választanunk, milyen állatot szeretnénk megfigyelni, aztán el kell utazni a megfelelő kontinensre, végül ha már elég állat elég sok tulajdonságát megfigyeltük, publikálhatjuk. Mindezt hat körön át.

  Az akciókat kockákkal aktiválhatjuk, amiknek a színe és a dobott értéke is számít. Körönként négy kockánk van, viszont a többiek kockáit is használhatjuk, amiért ők jutalmat kaphatnak. Ezt leszámítva, illetve az akcióhelyek elhappolását, nincsen interakció a játékosok között. A kockák színe és a dobás értéke expedíciójelzővel és pénzzel módosítható, ezzel csökkentve a szerencsefaktort. Emellett szerezhetünk szakértőket, akik segíthetik a munkánkat.

  Ami kicsit csalódás volt:

  - Ezért az árért kicsit kevésnek találom a 75 állatkártyát, pár játék alatt az összes kártya játékba jön. Mondjuk ezt a problémát gyorsan orvosolták: ha jól láttam, már jön is az első kiegészítő kártyacsomag...

  - A jelzőtartó "ládák" kinyomásánál, összerakásánál nagyon kellett vigyázni, a karton nagyon könnyen kettévált.

  - Nem értem a dobozban lévő karton "inzert"-et: alacsonyabb, mint a jelzőtartók, így csak a helyet foglalja, a táblákat a jelzőtartók tartják.

  Alapvetően nem bántuk meg, hogy megvettük, biztosan gyakran elő fog kerülni, mert viszonylag gyorsan, 1-1,5 óra alatt lejátszható, kellőképpen gondolkodtató, közepes nehézségű és nagyon hangulatos játék.

 • ronaiheni

  2022-11-10 15:25:20

  Igen láttam ,de magyar példányt Ks-tem Már csak a kiszállításra várok...várok...várok.....DHL kicsit befürdött az Eu csomagokkal. Már harmadik levelet kapom , hogy na mindjárt jön az nyomonkövetési email. :)

 • MaRo

  2022-11-10 14:17:22

  A magyar szabályt pedig épp ma tette közé a gémklub a Gémerkút facebook oldalán. :)

 • ronaiheni

  2022-04-28 11:36:16

  A Gémklub közreműködésével érkezik magyarul is . már lehet Ks beszállni egyenesen a magyar példányokért. Május 16-ig . Nekem is nagyon megtetszetta a tematika is , és izgalmas mert nem vagyok amúgy oda a kockavezérelt játékokért , de ez biztos valahogy kompenzálva van a játékban. Remélhetőleg van benne valami dobás utáni akciólehetőség , ha olyan borzalmakat dobnál amivel lehetetlenné válna az akcióhelyszínek használata, pl . mint a Burgundyban. Nagyon várom , izgalm,asnak tűnik . A kivitelezés , grafika egyből megkapott.

 • hierroo

  2022-02-02 19:45:42

  Ez egy olyan játék, ami még szerintem nem sokmindenkinek van meg. Nekem sem, de nagyon kíváncsian várom, hogy mikor jelenik meg. Remélem, hogy van olyan jó játék, mint amennyire jól néz ki. A doboza is tetszetős, olyan mintha valamilyen képregényből való lenne, de nem rossz értelemben. Kicsit persze csalóka a dolog, mert azt is várhatnám, hogy egy jó kis vitorlás történet főszereplői leszünk, de sajnos (vagy nem sajnos) nem. Állatokat kell felfedeznünk a Föld különböző kontinenseiről, ami egyébként nem is tűnik olyan rossznak! A szabálykönyvet tanulmányozva úgy vettem észre, hogy valamiféle kocka draftolós mechanizmusról lehet szó, de mivel spanyolul nem tudok, ezért esetleg más valaki cáfolhatja, vagy megerősítheti.
  Remélem, hogy egyszer részese lehetek ennek a társasjátéknak a "felfedezésében"! :)

Az Enciklopédia társasjáték és kiegészítői (1)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 2 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Olivier Melison, Eric Dubus
 • Illusztrátor:  Ronan Toulhoat, Joëlle Drans, Jérémie Prugneaux
 • Kiadók:  Hobby Japan, Gém Klub Kft., Hobby World, ADC Blackfire Entertainment, Maldito Games, Holy Grail Games, Lucky Duck Games, Get Together Publishing
 • Elérhető nyelvek:  cseh, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, lengyel, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: cseh
 • English edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 2.5 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: magyar
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29 cm x 29 cm x 7 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: spanyol
 • German edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.4 cm
  • Súly: 2.5 kg
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: japán
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: lengyel

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Enciklopédia társasjátékhoz