Rókanyomon
Rókanyomon
Rókanyomon
Rókanyomon
Videó beküldése

Rókanyomon társasjáték

társasjáték, 2018
Értékelem!

A Rókanyomon egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A társas elsősorban gyerekeknek készült, akár már 5 éves kortól is játszható. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a memória, a kockadobás, a rács mozgás, a die icon resolution és a négyszög-rács mechanizmusokra. Beérkezés: 2022....

A Rókanyomon egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A társas elsősorban gyerekeknek készült, akár már 5 éves kortól is játszható. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a memória, a kockadobás, a rács mozgás, a die icon resolution és a négyszög-rács mechanizmusokra.

A Kockamanó leírása:

Beérkezés: 2022. március második fele

Egyszerűen botrány, ami történt!

Elcsenték nagyi különdíjas pitéjét, és egyelőre nincs nyoma annak, hogy ki lehetett az elkövető. Nagymama is csak annyit látott, hogy egy róka a ludas! De ez sajnos így még nagyon kevés… Ennek az esetnek a felgöngyölítéséhez együtt kell dolgoznia a tyúkól minden egyes detektívjének!

Szemtanúkat kell keresni, akik segíthetnek beazonosítani az elkövetőt. Volt vajon szemüvege, viselt zsebórát, vagy hordott mondjuk kalapot? Minden válasz segít közelebb kerülni a megoldáshoz!

Elő hát a nagyítót, és indulhat is a nyomozás! Derítsd ki ebben a díjnyertes társasjátékban, hogy ki a csibész, még mielőtt meglógna!

A Rókanyomon egy díjnyertes társasjáték, amely fejleszti a kis detektívek kooperációs és logikai készségeit.

A doboz tartalma:

 • 16 gyanúsítottkártya
 • 16 csibészkártya
 • 12 nyomjelölő
 • 4 nyomozókalap
 • 3 egyedi dobókocka
 • 1 rókafigura
 • 1 nyomfejtő
 • 1 játéktábla
 • Játékszabály
Forrás: Kockamanó
17 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 6 166 Ft-tól
 • 17 ajánlat

Kategória: Kockajáték, Gyerek játék
Mechanizmus: Kooperatív, Memória, Kockadobás, Rács mozgás, Die Icon Resolution, Négyszög-rács, Deduction

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Szabálykönyvek (1)

Rókanyomon társasjáték videók (12)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • godzsakattila

  2022-04-01 18:45:13

  Most két a pici lányomat (6 éves) megcélzó játék van betárazva a tavaszra, szóval kinyúvasztana a nejem, ha előkapnék mégegyet, de ráraktam a kívánság listámra 😜

 • batik.balazs

  2022-04-01 17:14:53

  Köszönöm. 😊 Nagyon szívesen olvasnám az élménybeszámolódat róla.

 • godzsakattila

  2022-04-01 12:14:04

  Ez nem csak iszonytatóan édes hozzászólás volt, de meghoztad a kedvem a játékhoz is.

 • batik.balazs

  2022-04-01 09:02:34

  10 napja, arra gondoltam, hogy nyissuk ki a társast, nézzük meg, mi van a dobozban, olvassuk el, hogyan működik és próbáljunk vele játszani. A kislányom (3 év + 3 hónapos) nagyon aktívan érdeklődő volt, ezért bevontam a játék előkészítésébe és közben minden helyszínnek adtuk nevet, ahol nyomokra bukkanhatunk. Mindhármunknak ez volt az első köre ezzel a játékkal, de mi felnőttek próbáltunk úgy tenni, mint ha már ezer éve játszanánk.

  A kislányom nagyon gyorsan ráérzett a játékra, gurított a kockákkal (ebben már nagy rutinja van a Mókuskaland és a Mickey egér Home sprint után), számolta a szemeket, mancsokat, lépett a pályán, húzta a nyomokat, fordította fel a rókákat és még az sem zavarta, ha a róka figurával lépni kell a rókalyuk felé. Minden újabb gyanusítottnál lassan és kicsit szájbarágósan, de nagyon türelmesen rákérdeztünk minden egyes nyomra, aminek okán nagyon élvezte, hogy újabb és újabb rók kártyákat rakhat vissza a dobozba.

  Míg egyszercsak a játék felénél elvitte a figyelmét több más játéka. Tisztában voltunk vele, hogy ez is bekövetkezhet, mert ez a játék hosszabb, mint a korábban említett kettő, más készségre is van szükség, így elvesztette az érdeklődést. (A játék dobozára az van írva 5 éves kortól.)

  A játékot eltettük, de megbeszéltem vele, hogy ha bármikor szeretne vele játszani, szóljon, és együtt jól látható helyre tettük a gyermektársasjáték polcra.

  Két nappal ezelőtt vacsora közben szólt, hogy "apa, most már elég nagy vagyok, játszunk megint a rókással". Így együtt újra előkészítettük a játékot, most már ő tette a csirkefogó kártyát az "ablakos gépbe", és leültünk játszani. Ezúttal végig is játszottuk a játékot hárman, el iskaptuk a tolvaj rókát. A nyomok megjegyzése és a rókákon való megfigyelése sokkal jobban ment, mint először, sőt volt, hogy már előre mondta, hogy "ez a róka nem lehet, mert van rajta kesztyű".

  Tegnap pedig már - kérésre - két kört is lejátszottunk: sikeresen fülön csíptük Lilit és Máriát.🦊

  Szerintem ma is játszani szeretne majd vele.

 • batik.balazs

  2022-02-13 15:23:38

  Köszi a tescós infót, el is küldtem a húgomat, hogy nézze meg. Szerencsére talált ő is, így megy abba a készletbe, amit a kislányom kap alkalmanként, illetve ha eléri azt az életkort, amikor már jól kezeli ezt a társast is. (Egyre nagyobb a gyűjtődoboz 😅)

 • Clio

  2022-02-13 12:29:09

  Én az ovisaimnak vettem meg karácsonyra, rendkívüli módon élvezik a játékot. Még a dobókocka miatti szerencse faktor sem zavarja őket különösebben, jót nevetnek, ha valaki nem tudja kidobni a 3 azonos szimbólumot. Jól fejleszti a türelmüket, sőt a szociális kapcsolataik alakulását is pozitívan befolyásolja. Folyamatosan bíztatják egymást játék közben, megbeszélik kinek mit kéne dobni ahhoz, hogy minél előbb elkapják a tolvajt. Remek kis játék!

 • adanikol

  2022-02-05 14:08:39

  Sziasztok! Most vettem meg a tescoba akciósan 2990 ft-ért talán ennyiért nem is láttam.

 • motkany91

  2022-02-04 19:04:35

  5 éves lányom nagyon élvezi, több kört is képes vele lejátszani egymás után. Nagyon jól fejleszti a gyerekek megfigyelő képességét, ugye a nyomokat memorizálni kell, hogy majd később felfedett gyanusított kártyáknál, melyik az ami lekerül, melyik az ami marad. Mindenféleképpen ajánlom aki gyerek társast keres.

 • dseres001

  2022-01-19 09:43:55

  Ez olyan játék, amit óvodásaink nagyon szeretnek játszani, és apa sem unja magát halálra közben. Nem egy heavy euro, de felnőtteknek még épp élvezhető kategória. Nem sok ilyen gyerek társasjáték van.

  Sokan írják, hogy jó minőségűek az alkatrészek, ami szerintem nem állja meg a helyét. Az első játék alkalmával elszakadt a kihajtogatható játéktabla a gyerek kezében, aztán pár alkalom után újra elszakadt, hogy további életét három darabban töltse. Elvileg gyerekeknek szánják, de a kezükben nem hosszú életű. A kártyák sem egy "was ist das", könnyen meggyűrödnek, miközben próbáljuk betuszakolni a narancssárga ellenőrzőbe.

 • kvarclovag

  2022-01-02 17:14:43

  Nálunk is nagy sikere van. De kétségkívül kell hozzá egy ötéves nyomozó is. A Dragomino és a Stone Age Junior is nagy siker.

 • hierroo

  2022-01-02 16:39:46

  Sikerült kipróbálnom ezt a játékot. Nagyon kedves kis játék, és nagyon örültem, hogy akinek ajándékoztam, annak nagyon tetszett! Jó választás volt! Felnőttként is élvezetes játék, persze egy idő után kicsit sablonos és gyerekek nélkül nem az igazi, de ebből a szempontból másodlagos, mert ha a gyerekeknek tetszik, és szeretnek nyomozni, akkor azt mindent megér!

 • vacogi

  2021-10-18 11:51:43

  Nagyon kedves, dekoratív és élvezetes játék. A kockadobásban nem vagyunk szerencsések, ezért 3 játékból kétszer elcsente a róka a rétest. Apa, anya, 10 és 7 éves gyerekekkel volt a felállás minden alkalommal. Bár nekünk csak a dobás volt megengedve, minden mást ők csináltak. De nagyon élveztük, jókat nevettünk. Ha tappancsot akartunk, tuti hogy szemet dobtunk és fordítva. A coop kimerült annyiban, hogy a gyerekek megmondták mit csináljunk. ☺️

  De ez így volt rendben, hiszen gyerekjáték.

 • veerzoltan80

  2021-04-05 14:55:55

  Szeretjük mi is nagyon jó bevezető a coop világba.

 • zkbali

  2021-04-04 20:02:37

  Ma debütált a játék. Szuper jó! Már rögtön a dobozbontásnál nagyon tetszett, hogy minden alkatrésznek dedikált helye van a dobozban, külön a nyomozókalapoknak, a rókának, és még a dobókockáknak is (ld csatolt kép). Pedig ez még drága játékoknál sem mindig alap.

  Dobozkép

  Az alkatrészek minősége is elég jó, tetszik a kidolgozott rókafigura, és a kalapok. Talán a kártyák készülhettek volna jobb papírból, és a nyomolvasó "berendezés" ajtaja kicsit túl könnyen csúszik, de ez nem olyan nagy baj, mert ha véletlenül meglátnánk is, mi van alatta, abból nem derül ki, ki a csibész.

  A legjobban a 7 évesnek tetszett, a kisebbeket még annyira nem ragadta meg. Ettől függetlenül ők is nagyjából értik a játékot, szóval nem bonyolult a játék. Már a hatodik játszmát játsszuk, eddig csak egyszer veszítettünk, szóval lehet, hogy érdemes hamar bevetni a nehezítéseket. Elég nagy a szerencsefaktor, de ez gyerekjátéknál teljesen oké.

 • Eyesis

  2021-03-26 23:50:40

  Ennek a játék lényegében kötelezően ott kéne lenni minden óvodában. Mi még az angol verziót vettük meg, de semennyire sem nyelvfüggő, sőt még viccesebb is az angol neveket hallani. Nálunk nagyon nagy kedvenc lett. A mai napig elő elő kerül, pedig már a kisebbik gyerkőc is lassan 4 éves. Ha már Ő is megunta szerintem az óvodának ajándékozzuk, ha lehet ilyet.

  Annyira sok társasjátékos dolgot tanít meg ez a játék, hogy valami elképesztő. A kockadobást, a kockákra fújást, hogy jól sikerüljön ;), a pályán lépegetést, a körsorrendet, a memóriát és a logikát. Nálunk mindig a legkisebb a fő nyomozó, aki a piros mindent tudó kütyüt használja :) A témája miatt nagyon szeretik a Kuflinyomozókat is a gyerekeim, de a Rókanyomon jobb játék. Ott a sok lépegetés a pályán kicsit zavaró, mi elege úgy játszuk, hogy bárhova odamehetünk. Itt viszont teljesen OK a mozgás a pályán. Nem zavaró, ha meg kell álni a nyom előtt néhány mezővel. Sőt még kis stratégiai gondolkodást is ösztönöz, hogy midnenki más irányba induljon :)

  Bátrak ajánlom már 3 évesekkel is, de fontos, hogy legyen ott egy idősebb is, lehetőleg felnőtt, aki tovább szinezi a nyomozás örömeit :)

 • zkbali

  2021-03-25 12:33:08

  Megnéztük a játékajánló videót, és persze mindenki ráharapott (mondjuk onnantól kezdve, hogy róka, már eleve jó esélyekkel indult). Sikerült is jó áron beszerezni a tescoban, de - pssszzt - ez még titok. A rókák még a szekrényben lapulnak húsvétig. De a gyerekek azóta is rá vannak kattanva, és adják a tanácsokat, hogy hol lehetne megvenni :).

  Már izgatottan várjuk a dobozbontást, én legalább annyira, mint a gyerekek.

 • porcine

  2021-03-24 08:39:42

  Nagy kedvenc. 5 éves kislányom rajong érte. Egyszerű, könnyen tanítható, nagyon szórakoztató, izgalmas. És a tökéletes co-op kisgyerekkel. Ha egy gyanusított kiesik, ahogy lányom mondja: "Aliz megy a levesbe!"

 • hierroo

  2021-02-21 17:59:13

  Nagyon aranyos játék. BIztos hogyha lenne gyerekem biztos játszogatnék vele. És az is tetszik, hogy nincsenek ellenfelek, csak összefogás egy kezdetben ismeretlen tettes kilétére. És nem is tűnik drágának. Szóval megjegyzem ezt a játékot.

 • Zeanyu

  2021-02-21 11:21:54

  Az 5 évesem kapta meg a karantén alatt. Nagyon jó, együtt játszós, izgalmas játék (még a felnőttnek is), már vagy 100 partink van benne.

 • szocsadam

  2021-01-08 07:39:19

  Kooperatív játék gyerekeknek? Igen! Itt aztán kiélhetik az egymás segítségére irányuló hajlamaikat, hogy aztán a való életben simán hajbakapjanak valami apróságon :) Legalábbis az én gyermekeim ilyenek :)
  A játék ügyesen kidolgozott, a dobókockák elég nagyok, hogy az aprókezű gyerkőc is simán, könnyen meg tudja fogni.
  A tábla szép is lehetne, ha az a sok négyzetrács nem lenne ennyire kiemelve, nekem zavaró tud lenni.
  A nyomfejtőhöz nem árt egy felnőtt, vagy idősebb testvér, mert a kártyát beletenni kicsit nehéz, a nyomot pedig ott kell tartani az olvasón, hogy ne essen le, amíg vissza nem zárjuk.
  Összességében egy kiváló játék, 4 éves simán, könnyen megérti, és tudja játszani, de a felnőtteknek is jó móka lehet.

 • laczkodavid

  2020-10-20 10:43:24

  Nagyon szuper kis játék :) Mi a párommal gyerekek nélkül is sokat játszunk vele barátokkal :D, de csak mert szeretjük a rókákat, ennyi elég. Így lesz a gyerekjátékból nem gyerekjáték.

 • erika.kissb

  2020-10-20 09:40:18

  Nagyon ötletes, szórakoztató családi játék. Végre egy kooperatív játék, ami izgalmas, gondolkodtató és gyerekeknek szól!

  Nagyon sokszor előkerül és nem csak a gyerekek élvezik! Csak ajánlani tudom! 😊

 • davgerencs

  2020-08-04 15:03:13

  Abszolùt egyetèrtek, plusz nagyon jò àr/èrtèk arànyù is szerintem. Mùlt hètvègèn nègyen felnôttkènt jàtszottunk vagy 4 jàtèkot nehezítèsekkel :))))

 • saxomusic

  2019-07-24 23:02:27

  Cuki, ötletes, nyomozós játék első sorban gyerekeknek. A játékosok célja, hogy kooperatívan kinyomozzák, melyik róka lopta el a nagyi pitéjét. A játékosok alapvetően két akció közül választhatnak a játék során: vagy gyanúsítottat fednek fel, vagy nyomokat keresnek. Miután eldöntötték, hogy mit fognak csinálni, ki kell dobniuk az akciónak megfelelő alakzatot a dobókockák segítségével. Háromszor próbálkozhatnak. Nyomkeresésnél három nyomot, gyanúsított felfedésénél három szemet kell kidobni a kockákkal. Ha sikerül kidobni három vagy kevesebb próbálkozásra, végrehajthatják az akciót. Gyanúsításnál ez két gyanúsított kártya felfordítását jelenti. Ha nem jön össze a kockadobás, a róka elindul a számára kijelölt úton. Ha nyomokat keres az adott játékos, ahány nyomot kidobott a kockákkal, annyit léphet a játékmezőn. Ha nyomra tudott lépni, elvehet egy nyomjelölőt a többi közül és beteheti a nyomfejtőbe. Ebből kiderül, hogy a gyanúsítottunknál volt-e az adott bizonyíték vagy sem. Ezek alapján bizonyos gyanúsítottakat ki tudnak zárni sorban a játékosok. Ha a róka eléri a rókalyukat, vége a játéknak. Ahogy egyre szűkítik a gyanúsítottak körét a játékosok, ha nagyon szorít az idő megtippelhetik az eddig kinyomozottak alapján, hogy ki lehetett a bűnös. Ha eltalálták a csibész kártyán ugyanaz a név látható, mint a gyanúsított kártyán. Nehezítésként játszhatjuk úgy is, hogy a róka többet lép, ha nem sikerül a kockadobás, vagy a gyanúsítottak felfedésénél csak egy kártyát fordítunk fel, továbbá a nyomjelölőket képpel lefelé rakjuk fel a táblára, így meg kell jegyezni őket. Így megdolgoztatva a memóriánkat is.

  Ez a játék remek kezdő kooperatív és nyomozós társasjátéknak. A játék grafikája aranyos, nehezítésekkel nagyobb gyerekekkel is izgalmas élményt nyújt. A nyomfejtő egyszerűen zseniális ötlet! A közös sikerélmény összekovácsoló erővel bír, megtanulnak a gyerekek együttműködni a játék segítségével. Végre egy igényes játék, ami nem a versengést erősíti a gyerekekben! A játékmenet gyors, és változatos, így az érdeklődést is fenntartja, és nagy az újrajátszhatósága is. Mindenki szeret vele játszani. :)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  20 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  5+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Marisa Pena, Shanon Lyon, Colt Tipton-Johnson
 • Illusztrátor:  Mélanie Grandgirard
 • Kiadók:  Gamewright, Kaissa Chess & Games, Brain Games, MINDOK, Kanga Games, Lifestyle Boardgames Ltd, Game Factory, AURUM, Inc., FoxMind Israel, Creativamente, Lúdilo, Nasza Księgarnia, Atalia, Reflexshop Kft, Happy Color
 • Elérhető nyelvek:  katalán, cseh, kínai, angol, észt, francia, német, görög, héber, magyar, olasz, Korean, lett, litván, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, thai, maláj

Alternatív nevei


Kiadások

 • English-only edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 24.1 cm x 24.1 cm x 6.4 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • First edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: katalán
  • Méretek: 24.2 cm x 24.2 cm x 6.2 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: orosz
 • Multilingual edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 27.1 cm x 23.4 cm x 4.5 cm
 • Baltic edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6 cm
 • French-only edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
 • German/French/Italian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 22.4 cm x 24.2 cm x 6.2 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 24 cm x 24 cm x 6 cm
 • Hebrew edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: héber
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 24 cm x 24 cm x 6.4 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: olasz
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 24 cm x 24 cm x 6 cm
 • Romanian edition
  • Nyelv: román

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Rókanyomon társasjátékhoz