Rókanyomon
Rókanyomon
Rókanyomon
Rókanyomon
Videó beküldése

Rókanyomon

Társasjáték, 2018
Értékelem!

A Rókanyomon egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A társas elsősorban gyerekeknek készült, akár már 5 éves kortól is játszható. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a szövetségek, a memória, a minta felismerés, a kockadobás és a rács mozgás mechanizmusokra. Valamelyik ravasz róka...

A Rókanyomon egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A társas elsősorban gyerekeknek készült, akár már 5 éves kortól is játszható. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a szövetségek, a memória, a minta felismerés, a kockadobás és a rács mozgás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Valamelyik ravasz róka elvitte nagyi rétesét, és a ti dolgotok megtalálni! A megoldáshoz először is nyomokat kell keresnetek: viselt kalapot az elkövető, és vajon volt nála zsebóra? Siessetek, nehogy a gazfickó meglógjon!

Díjnyertes kooperatív társasjáték, mellyel már a legkisebbek is felfedezhetik a társasjátékozás élményét.

Forrás: Szellemlovas
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 4 990 Ft-tól
 • -17%-1 019 Ft

Kategória: Kockajáték, Következtető, Gyerek játék
Mechanizmus: Szövetségek, Kooperatív, Memória, Minta felismerés, Kockadobás, Rács mozgás, Die Icon Resolution, Négyszög-rács, Deduction

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Rókanyomon társasjáték videók (9)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • veerzoltan80

  2021-04-05 14:55:55

  Szeretjük mi is nagyon jó bevezető a coop világba.

 • zkbali

  2021-04-04 20:02:37

  Ma debütált a játék. Szuper jó! Már rögtön a dobozbontásnál nagyon tetszett, hogy minden alkatrésznek dedikált helye van a dobozban, külön a nyomozókalapoknak, a rókának, és még a dobókockáknak is (ld csatolt kép). Pedig ez még drága játékoknál sem mindig alap.

  Dobozkép

  Az alkatrészek minősége is elég jó, tetszik a kidolgozott rókafigura, és a kalapok. Talán a kártyák készülhettek volna jobb papírból, és a nyomolvasó "berendezés" ajtaja kicsit túl könnyen csúszik, de ez nem olyan nagy baj, mert ha véletlenül meglátnánk is, mi van alatta, abból nem derül ki, ki a csibész.

  A legjobban a 7 évesnek tetszett, a kisebbeket még annyira nem ragadta meg. Ettől függetlenül ők is nagyjából értik a játékot, szóval nem bonyolult a játék. Már a hatodik játszmát játsszuk, eddig csak egyszer veszítettünk, szóval lehet, hogy érdemes hamar bevetni a nehezítéseket. Elég nagy a szerencsefaktor, de ez gyerekjátéknál teljesen oké.

 • Eyesis

  2021-03-26 23:50:40

  Ennek a játék lényegében kötelezően ott kéne lenni minden óvodában. Mi még az angol verziót vettük meg, de semennyire sem nyelvfüggő, sőt még viccesebb is az angol neveket hallani. Nálunk nagyon nagy kedvenc lett. A mai napig elő elő kerül, pedig már a kisebbik gyerkőc is lassan 4 éves. Ha már Ő is megunta szerintem az óvodának ajándékozzuk, ha lehet ilyet.

  Annyira sok társasjátékos dolgot tanít meg ez a játék, hogy valami elképesztő. A kockadobást, a kockákra fújást, hogy jól sikerüljön ;), a pályán lépegetést, a körsorrendet, a memóriát és a logikát. Nálunk mindig a legkisebb a fő nyomozó, aki a piros mindent tudó kütyüt használja :) A témája miatt nagyon szeretik a Kuflinyomozókat is a gyerekeim, de a Rókanyomon jobb játék. Ott a sok lépegetés a pályán kicsit zavaró, mi elege úgy játszuk, hogy bárhova odamehetünk. Itt viszont teljesen OK a mozgás a pályán. Nem zavaró, ha meg kell álni a nyom előtt néhány mezővel. Sőt még kis stratégiai gondolkodást is ösztönöz, hogy midnenki más irányba induljon :)

  Bátrak ajánlom már 3 évesekkel is, de fontos, hogy legyen ott egy idősebb is, lehetőleg felnőtt, aki tovább szinezi a nyomozás örömeit :)

 • zkbali

  2021-03-25 12:33:08

  Megnéztük a játékajánló videót, és persze mindenki ráharapott (mondjuk onnantól kezdve, hogy róka, már eleve jó esélyekkel indult). Sikerült is jó áron beszerezni a tescoban, de - pssszzt - ez még titok. A rókák még a szekrényben lapulnak húsvétig. De a gyerekek azóta is rá vannak kattanva, és adják a tanácsokat, hogy hol lehetne megvenni :).

  Már izgatottan várjuk a dobozbontást, én legalább annyira, mint a gyerekek.

 • porcine

  2021-03-24 08:39:42

  Nagy kedvenc. 5 éves kislányom rajong érte. Egyszerű, könnyen tanítható, nagyon szórakoztató, izgalmas. És a tökéletes co-op kisgyerekkel. Ha egy gyanusított kiesik, ahogy lányom mondja: "Aliz megy a levesbe!"

 • hierroo

  2021-02-21 17:59:13

  Nagyon aranyos játék. BIztos hogyha lenne gyerekem biztos játszogatnék vele. És az is tetszik, hogy nincsenek ellenfelek, csak összefogás egy kezdetben ismeretlen tettes kilétére. És nem is tűnik drágának. Szóval megjegyzem ezt a játékot.

 • Zeanyu

  2021-02-21 11:21:54

  Az 5 évesem kapta meg a karantén alatt. Nagyon jó, együtt játszós, izgalmas játék (még a felnőttnek is), már vagy 100 partink van benne.

 • szocsadam

  2021-01-08 07:39:19

  Kooperatív játék gyerekeknek? Igen! Itt aztán kiélhetik az egymás segítségére irányuló hajlamaikat, hogy aztán a való életben simán hajbakapjanak valami apróságon :) Legalábbis az én gyermekeim ilyenek :)
  A játék ügyesen kidolgozott, a dobókockák elég nagyok, hogy az aprókezű gyerkőc is simán, könnyen meg tudja fogni.
  A tábla szép is lehetne, ha az a sok négyzetrács nem lenne ennyire kiemelve, nekem zavaró tud lenni.
  A nyomfejtőhöz nem árt egy felnőtt, vagy idősebb testvér, mert a kártyát beletenni kicsit nehéz, a nyomot pedig ott kell tartani az olvasón, hogy ne essen le, amíg vissza nem zárjuk.
  Összességében egy kiváló játék, 4 éves simán, könnyen megérti, és tudja játszani, de a felnőtteknek is jó móka lehet.

 • laczkodavid

  2020-10-20 10:43:24

  Nagyon szuper kis játék :) Mi a párommal gyerekek nélkül is sokat játszunk vele barátokkal :D, de csak mert szeretjük a rókákat, ennyi elég. Így lesz a gyerekjátékból nem gyerekjáték.

 • erika.kissb

  2020-10-20 09:40:18

  Nagyon ötletes, szórakoztató családi játék. Végre egy kooperatív játék, ami izgalmas, gondolkodtató és gyerekeknek szól!

  Nagyon sokszor előkerül és nem csak a gyerekek élvezik! Csak ajánlani tudom! 😊

 • davgerencs

  2020-08-04 15:03:13

  Abszolùt egyetèrtek, plusz nagyon jò àr/èrtèk arànyù is szerintem. Mùlt hètvègèn nègyen felnôttkènt jàtszottunk vagy 4 jàtèkot nehezítèsekkel :))))

 • saxomusic

  2019-07-24 23:02:27

  Cuki, ötletes, nyomozós játék első sorban gyerekeknek. A játékosok célja, hogy kooperatívan kinyomozzák, melyik róka lopta el a nagyi pitéjét. A játékosok alapvetően két akció közül választhatnak a játék során: vagy gyanúsítottat fednek fel, vagy nyomokat keresnek. Miután eldöntötték, hogy mit fognak csinálni, ki kell dobniuk az akciónak megfelelő alakzatot a dobókockák segítségével. Háromszor próbálkozhatnak. Nyomkeresésnél három nyomot, gyanúsított felfedésénél három szemet kell kidobni a kockákkal. Ha sikerül kidobni három vagy kevesebb próbálkozásra, végrehajthatják az akciót. Gyanúsításnál ez két gyanúsított kártya felfordítását jelenti. Ha nem jön össze a kockadobás, a róka elindul a számára kijelölt úton. Ha nyomokat keres az adott játékos, ahány nyomot kidobott a kockákkal, annyit léphet a játékmezőn. Ha nyomra tudott lépni, elvehet egy nyomjelölőt a többi közül és beteheti a nyomfejtőbe. Ebből kiderül, hogy a gyanúsítottunknál volt-e az adott bizonyíték vagy sem. Ezek alapján bizonyos gyanúsítottakat ki tudnak zárni sorban a játékosok. Ha a róka eléri a rókalyukat, vége a játéknak. Ahogy egyre szűkítik a gyanúsítottak körét a játékosok, ha nagyon szorít az idő megtippelhetik az eddig kinyomozottak alapján, hogy ki lehetett a bűnös. Ha eltalálták a csibész kártyán ugyanaz a név látható, mint a gyanúsított kártyán. Nehezítésként játszhatjuk úgy is, hogy a róka többet lép, ha nem sikerül a kockadobás, vagy a gyanúsítottak felfedésénél csak egy kártyát fordítunk fel, továbbá a nyomjelölőket képpel lefelé rakjuk fel a táblára, így meg kell jegyezni őket. Így megdolgoztatva a memóriánkat is.

  Ez a játék remek kezdő kooperatív és nyomozós társasjátéknak. A játék grafikája aranyos, nehezítésekkel nagyobb gyerekekkel is izgalmas élményt nyújt. A nyomfejtő egyszerűen zseniális ötlet! A közös sikerélmény összekovácsoló erővel bír, megtanulnak a gyerekek együttműködni a játék segítségével. Végre egy igényes játék, ami nem a versengést erősíti a gyerekekben! A játékmenet gyors, és változatos, így az érdeklődést is fenntartja, és nagy az újrajátszhatósága is. Mindenki szeret vele játszani. :)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  20 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  5+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Marisa Pena, Shanon Lyon, Colt Tipton-Johnson
 • Illusztrátor:  Mélanie Grandgirard
 • Kiadók:  Gamewright, Kaissa Chess & Games, Brain Games, Kanga Games, Lifestyle Boardgames Ltd, Game Factory, AURUM, Inc., FoxMind Israel, Creativamente, Lúdilo, Nasza Księgarnia, Atalia, Reflexshop Kft
 • Elérhető nyelvek:  katalán, kínai, angol, észt, francia, német, görög, héber, magyar, olasz, Korean, lett, litván, lengyel, portugál, orosz, spanyol, thai, maláj

Alternatív nevei


Kiadások

 • English-only edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 24.1 cm x 24.1 cm x 6.4 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • First edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: katalán
  • Méretek: 24.2 cm x 24.2 cm x 6.2 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: orosz
 • Multilingual edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 27.1 cm x 23.4 cm x 4.5 cm
 • Baltic edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6 cm
 • French-only edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
 • German/French/Italian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 22.4 cm x 24.2 cm x 6.2 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 24 cm x 24 cm x 6 cm
 • Hebrew edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: héber
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 24 cm x 24 cm x 6.4 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: olasz

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Rókanyomon társasjátékhoz