Top 10
Top 10
Top 10
Top 10
Videó beküldése

Top 10 társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

A Top 10 egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 4 - 9 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játékot 2022-ben jelölték a Spiel des Jahres díjára Az Év Játéka kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a player judge, a targeted...

A Top 10 egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 4 - 9 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játékot 2022-ben jelölték a Spiel des Jahres díjára Az Év Játéka kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a player judge, a targeted clues, a deduction és az ordering mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Végtelen kreativitás, közös móka, 1-10-es skálán!
Milyen hangokat hallhatnál egy kísértetjárta házban, a "nem is parás"-tól a "na most új gatyót kell húzni"-ig? Milyen tárgyat adnál ajándékba a földönkívülieknek, ha a skála egyik végén egy új baráti kapcsolat jönne létre, a másik véglet pedig a Föld inváziójának kirobbantása? Ahány ember, annyi válasz, de vajon lehetséges ezeket sorba rendezni? A Top10 partyjátékban a játékosok a képtelen ötletek és nonszensz helyzetek tízes listáját alakítják majd, és kooperatívan igyekeznek rávezetni a Játékmestert a helyes sorrendre.

Vannak olyan dolgok, amiket egyszerűen mindenki szeret. A hosszan tartó, baráti beszélgetések, a szituációs, néha abszurdba átcsapó, humor, és a tízes listák (kár tagadni, titkon mindannyian szeretjük ezeket olvasni, hallgatni). Ezen gondolatok mentén született meg a Top10, a képtelen ötletek és nonszensz helyzetek tízes listájának játéka, ami bemutatásakor a fesztivál legjobb partijátékaként zárt. De mitől ilyen népszerű?

A már fentebb említett 3, amúgy teljesen hétköznapi elem tökéletes ötvözéséből. Adott egy társaség, akik összeülnének egy baráti estre, kicsit beszélgetni, esetleg konszolidáltan gyümölcspárlatokat fogyasztani, de nem szeretnének egész végig csak egy asztal körül ülni, és egymást nézni, szeretnék, ha az eseményeknek azért lenne egy nagyon laza és kötetlen menete. Ilyenkor szoktak előkerülni a különféle, harsány nevetést generáló partijátékok. Ám ezek közül sem mindegy, melyiket veszik elő, mert minden társaságban van két ember, akik egymás teljes ellentétei, és amíg az egyikük nem tudja még a gondolatát sem elviselni a fekete humornak, a másikuk szerint ez olyan, mint a csoki meg a kéz esete.

Ezen gondolatmenetekből született meg a Top10, hogyan lehessen a különböző érdeklődésű embereket, akik ilyen széles skálán mozognak közös szórakozásra bírni, ami mindenki számára el- és főleg befogadható? Mindezt pedig megfűszerezi a tény, hogy a játék kooperatív, így tehát nem csak együtt kell játszania a skála két végletén lévő játékosnak, de együtt kell játszania a skála két végletén lévő játékosnak.

Zseniális ötlet, egyszerű, de nagyszerű kivitelezés, fél órában, 4-9 játékos részére. Szinte bárhol játszható, nincs nagy helyigénye, nem áll sok alkatrészből, csupán 2 pakli kártyából, néhány műanyag korongból, ésegy játéklapkából, ahová ezeket az alkatrészeket rakjuk. A játékmenete is letisztult és olyan könnyen megérthető, hogy abszolút nem fog gondot okozni még az ötödik kör árpaszörp elfogyasztása után sem. Adott egy játékmester, aki felolvas valamilyen szituációs, már-már abszurdumba hajló humoros kérdést vagy mondatot egy kártyáról. Ilyesmiket, mint, milyen hangokat hallanál egy kísértetjárta házban, milyen alternatív üzemanyaggal meghajtott motort találnál fel, milyen lenne az ideális túlvilág, és hasonlók. Erre pedig a játékosok kell, hogy válaszoljanak, de nem ám akárhogy! Ugyanis mindegyikük a kérdés előtt kap egy kártyát, amin egy titkos szám szerepel, 1-10-ig terjedően, és annak alapján kell megadniuk a válaszokat. A játékmesternek pedig ezen válaszok alapján kell sorrendbe rendeznie játékostársait. Ha sikerült, akkor remek hír, jöhet a következő forduló, újraosztott szerepekkel. Ám ha nem, akkor a korongok közül az egyiket át kell forgatni unikornis oldaláról kaki oldalára. Igen, minden játék két elengedhetetlen eleme az unikornis, és a kaki! Ha a játék utolsó fordulójára még maradtak unikornisaik a játékosoknak, akkor azok darabszáma alapján az egész csapat kap egy értékelést, mennyire tudtak sikeresen egymásra hangolódni. Ha viszont nem maradt egy sem a varázslatos állatokból, és nagyobb kupac termelődött utánuk, mint amennyien voltak, sajnos van még hova fejlődniük a játékosoknak összhangban.

Nektek sikerülne egymásra hangolódva minél jobb eredményt elérni, miközben sírva nevettek azon, hogy ki hová tolna be a kerekesszéket a nagyival együtt? 1-től 10-es skálán mi lehet erre a legjobb válasz, szerintetek? Próbáljátok ki a Top10-et, és mondjátok meg ti!

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 5 990 Ft-tól
 • -20%-1 498 Ft

Kategória: Partijáték
Mechanizmus: Kooperatív, Player Judge, Targeted Clues, Deduction, Ordering

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kooperatív

Ebben a játékban az együttműködés a cél. Nem egymást, hanem magát a játékot kell legyőznötök!

Top 10 társasjáték vásárlása, árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Top 10 társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • steeeven88

  2023-10-02 09:31:07

  Mi 4 fővel próbáltuk, tetszett mindenkinek, újdonság volt a mi társaságunkban. Csatlakoznék az előttem szólókhoz, a kártyák nagyon hamar sérülni fognak. Tetszett a sok(féle) téma is, rengeteg jó ötlet van a kártyákon, amik témaindítók is egyben. Sokat nevettünk, illetve húztuk egymást játék végén, ki miért azt mondta, amit. 4 fővel megfelelő nehézségű szerintem, mindig volt 1-2 közepes érték és 1-2 szélsőség, ez pedig éppen elegendő kihívásnak bizonyult. Remélem hamarosan többen is kipróbálhatjuk, több nevetés, kicsit nehezebb skálázás...

  Ami nekem kevésbé tetszett, hogy amikor egyikünk egy nehezebb feladványt választott, ott megálltt a tudomány 10 percre, de teljesen. A 2 soros rím faragás nagyon nem az én műfajom, főleg, amikor egy skálának megfelelően kell azt kitalálni. 2 embernek könnyen ment, a másik kettő vergődött rajta 10 percig... És több, ilyen rímfaragós jött szembe, de nem tudtunk vele megbírkózni. Ez talán lehetne valami külön kategória a játékban, mert amikor ilyen kártyába belehúztunk, garantált volt a bukta. Ez egyszerűen sokkal nehezebb, mint bemutatni egy léggitározást.

  Továbbá, a "pontozásnak" mi sem láttuk komolyabb értelmét. Kell az ilyen játékoknak is, ahogyan pl. az Activitynek is van, enélkül nem lenne cél a játékban, de én ezt nagyon kis gagyinak érzem. Nincs semmiféle érzésem azzal kapcsolatban, hogy megnyerjük-e a végén a játékot vagy sem. Hogy átkerül-e az összes zseton a másik kupacba, vagy sem. Tökéletesen mellékes, mert maga a játék a lényeg. Ugyanakkor mégiscsak jó lenne azért izgulni, túléljük-e. De itt valahogy nekem ez nem megy. Az egyéb "party-játékoknál" igen. Ezért mi is csak a nevetés miatt játszuk, teljesen függetlenül a pontozástól. Ami persze nem baj, mert így is jól érezzük magunkat, de a játék mégiscsak úgy lett megálmodva, mint egy kooperatív játék, na ebből én nem sokat érzek át...

 • armin.d.ivan

  2022-02-08 07:53:33

  Januári szerzemény volt ez is, a sok agyalós hosszú mellé elkélt már egy lazább, többen játszható. Egyálatlán nem csalódtunk. Eszméletlen igényes kivitelezés, kreatív feladatok és jó mechanika. Végre egy olyan party játék, ami abszolút nem agyatlan, van miről közben/utána beszélni, jó vitatémákat dob be. Egész ügyesek voltunk benne, elveszíteni nem vesztettünk egy játékot sem, de azért akadtak néha gondok 😅 Persze nem sazbály szerint csináltuk, nem álltunk meg 5 körnél. Utóbbira gondolom azért van szükség, hogy ne legyen unalmas, maradjn pörgős. Az elején szerintem nyugodtan menjetek körbe, ha esetleg többen lennétek - mindenki élvezni fogja.

 • Robby

  2021-11-09 21:57:43

  Nekünk egy nagyobb társasággal sikerült kipróbálnunk - 8 fő. Érdekes, nagyon egyszerű játék ahol egyik játékos felolvas egy témát amire a többieknek a kapott kártyán levő szám alapján kell válaszolniuk. Ha mindenki válaszolt, akkor aki választotta a támát, megpróbálja sorba rakni a válaszokat. Általában a szélsőségeket el lehet találni, de a középső értékeket nagyon nehéz, mert a játékosok egymás lapjait sem ismerik. Azért nálunk meglepő módon 70-80% körül volt szinte mindig a találat. Nálunk a vicces party rész a körök után szokott jönni, mikor megbeszéljük, hogy ugyan már miért mondtuk azt a választ arra az értékre. Elég érdekes és vicces dolgok szoktak kijönni. Egy próbát mindenképp megér, de szerintem 5 játékos alatt azért nem annyira izgalmas.

 • soetigabor

  2021-11-09 21:12:20

  Mielőtt végigolvastam a hozzászólásodat, egyből az jutott eszembe, hogy ajánlom neked (és mindenkinek), hogy szerezz be hozzá kártyavédőt is. Nekünk legfeljebb 5 partink van benne, de a kártyák már nagyon kopottak. :( Persze nem egy drága, gyűjteményi darabról van szó, de azért na.

 • ronaiheni

  2021-11-09 19:23:47

  társaskávézóban próbáltuk és biztos felkerül akivánságlistánkra. Nagyon bejött. 4-en játszottuk és vicces , ötletes és elgondolkodtató felvetések vannak benne. Megismerheted a partnereket ki hogy reagál le egy egy vicces vagy félig komoly szitut. Nekünk abszolút tetszett . Egy kritikám volt a játékkal , az pedig szerintem a kártyák gyatra minősége . Nem olyan régi játék és bár egy kávézói darabot próbáltunk nem hiszem hogy több száz parti lenne már benne .

 • gpeeter

  2021-11-02 07:25:03

  Nagyjából 4-6 fővel az ideális. Benne van a top10 kedvenc partijátékomban. :D

 • soetigabor

  2021-08-10 17:28:46

  Kétszer próbáltuk ki eddig egy 5 és egy 6 fős csapatban, mindenkinek nagyon tetszett. Nem kifejezetten az ismerkedés a célja a játéknak, de mégis van egy-egy szituáció, ami után leragadunk beszélgetni, mert mindenki máshogy skálázza be a saját számát, és teljesen összekavarodik a sorrend.

  A játék érdemi részét csak a kártyák képezik (a témakártyák és a számsor), ami rendben is van. Mi nem használtuk a jelölőket, illetve csak díszként tettük ki. 6 főnél sem volt mindig egyszerű a sorrendet eltalálni, én úgy képzelem, hogy 9-nél szinte lehetetlen lehet.

  Aki 5-ös, vagy akörüli számot kap, annak van általában a legnehezebb, és "legunalmasabb" feladata, a két szélsőségnek pedig a legkönnyebb és legszórakoztatóbb, így én 1-es vagy 10-es kártyával már előre mosolyogtam. :D

 • kalocsai.luca01

  2021-06-08 13:46:19

  Az egyik legjobb partyjáték, emelett megfelelő bevezető játék, az olyan személyek számára, akik nem játszanak. Családban ez kerül elő leggyakrabban, ha mindenki szeretne játszani.

 • clodo

  2021-06-03 00:35:08

  Ha már unod az activityt és kellene egy hasonló, de pörgősebb party játék, akkor ez tökéletes választás! Ráadásul elképesztően ötletes és vicces témák vannak, kiválasztani nehéz csak, mert annyira jók! 🤣

A Top 10 társasjáték és kiegészítői (2)

 • Top 10 (18+) társasjáték

  Egy jó toplistákat mindenki szeret – és a legnagyobb szerencsénk, hogy nincs olyan helyzet, amire ne tudnánk pikk-pakk összeállítani egyet. A hihetetlen szituációkat 18-as karikás kiadásban is megtaláljuk, úgyhogy még vadabb témákra kell hasonlóan vad variációkkal előállnotok. Ha a Top 10 partijáték bejött akkor itt a folytatás, a Top (18+), ami még...

  • Játékidő: 40 perc
  • Min. játékidő: 20 perc
  • Max. játékidő: 40 perc
  • Max. játékosszám: 9
  • Min. játékosszám: 4
  • Ajánlott életkor: 18+ éves
  • Komplexitás: 1/5

  Top 10 (18+) társasjáték 6000 Ft-tól! - 1 felhasználó és 29 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Top Ten: Jeu de démo gratuit társasjáték

  NOTE: This is a free 14-card promo game, which can be played on its own or added to the base game. Your goal in Top Ten is to survive five rounds, so you and your fellow players need to figure out how to get things in order! To start the game, place a number of unicorn tokens on the game board. Choose one player to be the round's chief. That player gives...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 9
  • Min. játékosszám: 4
  • Ajánlott életkor: 14+ éves

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 perc
 • Játékosok:  4 - 9
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Aurélien Picolet
 • Illusztrátor:  Laura Michaud
 • Kiadók:  Cocktail Games, Ghenos Games, REBEL.pl, Happy Baobab, Broadway Toys LTD, TwoPlus Games, Lifestyle Boardgames Ltd, REXhry, Reflexshop Kft, Ігромаг
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, francia, német, magyar, olasz, Korean, lengyel, orosz, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

 • French edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: francia
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: lengyel
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: kínai
 • German edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: német
  • Méretek: 15.2 cm x 19.7 cm x 4.9 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 15 cm x 19.5 cm x 4.8 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 15 cm x 19.5 cm x 5 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 15 cm x 19.7 cm x 4.5 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 16 cm x 23.5 cm x 4.5 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: spanyol
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 15 cm x 19.5 cm x 4.8 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Québécois French edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: francia
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: holland
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: ukrán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Top 10 társasjátékhoz