Spicy
Spicy
Spicy
Spicy
Videó beküldése

Spicy

Társasjáték, 2020
Értékelem!

A Spicy egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 20 perc. A játékot 2020-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb kátyajáték kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Light Game of the Year kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága...

A Spicy egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 20 perc. A játékot 2020-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb kátyajáték kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Light Game of the Year kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés mechanizmusra.

A Szellemlovas leírása:

Legendás idők: három nagymacska klánja legjobbjait új küzdőtérre hívja. Bátorságukat immár nem véres harc bizonyítja. Az igazi hős nem csak erős, de könnyedén fogyasztja a legcsípősebb ételeket is! Lángoló ajkakkal és könnyező szemekkel licitálják túl egymást. Hazugság talán a nagyotmondás, ha vállalod a lelepleződés következményeit? E legendás dilemmából születik meg egy új korszak új harci taktikája, a BLÖFF.

2020 Spiel des Jahres ajánlott az Év játéka kategóriában
Spicy – csípős, de finom!

Tanuld meg egy perc alatt, és élvezd ezt a remek blöffölős parti játékot!

Győri Zoltán harmadik társasjátéka, melyet nemzetközi kiadásban indított útra a HeidelBÄR és a Gémklub kiadó, gyönyörű ázsiai stílust kapott. A Spicydíszes tünemény lesz mindenki polcán!
A társas egyszerre jelent meg magyar, angol és német nyelven, valamint kiadásra kerül más nyelveken is több európai, amerikai és ázsiai országban. Blöffölős kártyajáték, ami során kártyákat játszunk ki, lehetőleg póker arccal és persze figyelve a többieket, keresve a füllentés jeleit.

Csípni fogod?

A játékban nagymacskák klánjai mennek szembe egymással, hogy kiderüljön, ki bírja jobban az erőset? Jimin Kim rajzai humorosan mutatják be azt a szenvedést, amit a tigrisek élnek át annak érdekében, hogy mindenképp ők vállalják a lehető legtöbb csípős fűszer elfogyasztását, akár a taknyuk-nyáluk összefolyását is kockáztatva.

Scoville-skálán hányas?

A kezdésnél mindenkinek kiosztunk hat lapot, majd a játékosok számának megfelelően adott helyre behelyezzük a húzópakliba a világvége kártyát, ami a játék végét jelenti majd.

A kezdő játékos képpel lefordítva kitesz egy lapot, majd egyes és hármas érték között megnevez egy fűszert, pl.: wazabi három. Ez után a következő játékos letesz egy új kártyát a korábbi fűszer nagyobb értékű bemondásával, pl.: wazabi négy, vagy a lapkijátszás helyett passzol és húz egy lapot. De eközben bármelyik játékos kétségbe vonhatja a hármas wazabi igazságtartalmát, kezét a paklira téve kihívja vagy a fűszert, vagy a lap értékét: „Ez nem hármas!”, majd felfordítja a lapot. Ilyenkor csak a számot vesszük figyelembe, mindegy, hogy a színben blöffölt-e a kártyát kijátszó játékos.

Ha a gyanú beigazolódik és valóban nem hármast (vagy ha a fűszert vonta a kihívó kétségbe: nem wazabit) játszott ki a lapot kijátszó játékos, akkor a kihívó nyert, és az addig kijátszott összes lapot maga elé teszi képpel lefelé.
A játék egy nagy csavarja, hogy amennyiben fülön csípünk valakit blöffölés közben, megvan rá a lehetőség, hogy ettől még ő fogja kapni a győzelmi pontot jelentő kártyákat, hisz nem csak azt kell tudni, ki blöffölt, azt is jól kell megtippelni, hogy a kijátszott kártyáján a szám vagy a fűszer típusa nem tükrözi a valóságot.

Logikus blöff és pókerarc

Fontos, hogy a lapokat mindig emelkedő sorrendben kell bemondani, a fűszernek mindig egyeznie kell, kilences után szigorúan csak tízes jöhet, majd elölről indul a számsorrend.

Amennyiben egy játékosnak az összes kártyája elfogyott a kezéből (és senki nem hívja ki), kap egy trófeát, majd 6 lapot húz a húzópakliból a kezébe. A játék akkor ér véget, amikor valaki begyűjt két trófeát, vagy mindhárom trófea begyűjtésre került, illetve ha osztás során valakinek a kezébe kerül a világvége kártya.

A játék végén összeadjuk a pontjainkat: minden megszerzett trófea 10, minden kihívás útján szerzett kártya egy pontot ér. A játék végén minden kézben maradt lap -1 pontot fog jelenteni.

Szabálykönyv

Angol nyelvű szabálykönyv

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 10% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 4 130 Ft-tól
 • 40 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Blöff, Állat
Mechanizmus: Pakli tervezés

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Spicygabor.fekete69, Budapest, IX. Nagyvárad térnél

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, IX. Nagyvárad térnél! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Original

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Spicy társasjáték videók (9)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • clodo

  2021-06-10 21:30:44

  Végre nekem is alkalmam nyílt kipróbálni a Spicyt. Első ránézésre nekem nagyon bejött a design, szépek a csillogó lapok, jó a grafika és a fogása is nagyon kellemes. Ketten is vicces, de nagyobb létszámmal egyenesen fergeteges! Nagyokat lehet röhögni közben. Gratulálok Győri Zolinak!

 • godzsakattila

  2021-04-22 15:01:38

  Az előttem szólókkal egyetértve, nem olyan csúnyák ezek a kártyák, sőt szerintem meg van az ázsiai ábrázolásmódokra való hajazás abszolute egy kis nyugati humoros átültetéssel. Szóval "autentikusabb", mintha valami szép, de ázsiát eszünkbe nem juttató grafikaáradatot kapnánk :)

 • mazsenyka

  2021-04-22 12:53:24

  tudom, hogy sokan rondának találják a grafikát, de ez a játék annyira szép nekem! nagyon jó érzés a fényes, arany lapokat fogdozni, a kettyós tigris grafika pedig különösen a szívemhez nőtt :D ahogy erősödnek a fűszerek, úgy torzul el az arcuk, nagyon jópofa 😊

  egyelőre még csak ketten játszottuk, úgy is nagyon vicces volt („te minden blöffölésnél ennyire el fogsz pirulni??” - ennek ellenére millió ponttal szétvertem a kedves partnerem, haha), de várom már, hogy többen is ki tudjuk próbálni.

  külön menőség, hogy magyar fejlesztő vitte nemzetközi piacra. persze lehet azon vitatkozni, mennyire innovatív (a svindli továbbfejlesztett és kicsinosított formája), de igazából felesleges. nekem nem von le az értékéből, nagyon örülök, hogy elkészült ez a játék.

  az extra kártyák bevetésétől pedig ’még spicybb’ lesz az egész 😊 eddigi kedvenc kártyajátékunk.

 • hierroo

  2021-04-01 20:14:33

  Sajnos én még ezt a játékot nem tudtam kipróbálni, de már sokat hallottam róla. Attól függetlenül, hogy a kinézet teljesen másodlagos ebben a játékban, mégis nekem tetszik a külcsíny. Annyira csúnyák ezek a macskafélék, hogy az már szép! :) A mechanika nem új, mert hasonlít a Svindlire, vagy másnéven hazudozós játékra. De ezek a tűzokádó vagy hányós macskák megérik a pénzüket! :)

 • davee.s570b

  2021-04-01 16:57:33

  Egyszerű de nagyszerű blöffölős játék, ha csak az élményt szeretném összehasonlítani akkor nekem egy pörgősebb Nottingham bírája, minden lapban ott a lehetőség a blöffölésre, és a másik lebuktatására, vagy fordítva a pofára esésre :)

  Olyan ismerőseim is megszerették, akik elvből nem szeretnek hazudni, de a játék elő tudta csalni a huncut énjüket.

  Az meg csak hab a tortán, hogy Győri Zoltán személyében magyar ember aki ezt a játékot ebben a formában útnak indította :) Bátran ajánlom bárkinek ezt a játékot.

 • Csiracsirke

  2021-03-28 11:51:13

  Frankó blöffölős kártyajáték a párommal játszottuk ketten de így is jókat nevettünk elég nehéz blöffölni egy olyan embernek akivel együtt élsz már 7 éve így egy idő után már csak az igazat mondtam és az volt benne a vicces hogy azt sem hitte el 😂 sok laphoz juttatva engem amivel sikerült nyernem. A szép aranyszínű doboz szépen megrajzolt kártyákat tartalmaz a kártya védőt indokolt beszerezni mert garantált hogy sokat kerül elő akár családdal akár barátokkal

 • Csiracsirke

  2021-03-21 21:57:06

  Most rendeltem meg a Gamewiz oldaláról szerintem kedden kézhez is kapom 😂

 • nemi92

  2021-03-21 21:38:37

  Ez a játék valami haláli a megnézett videók alapján. Mióta kiszúrtam, hogy ilyen is van, plusz még az is kiderült róla, hogy Zoli játéka akinek nagyra becsülöm a munkáját és követője vagyok, hát mondanom sem kell, hogy nagyon rápörögten erre a játékra! Nagyon sajnálom, hogy csak rendelés útján tudok hozzá jutni, hiszen sem a Müllerben, sem a Régió játékboltban nem leltem rá. Pedig számomra ez egy olyan játék, amit azonnal vennék és ki is próbálnám a barátokkal, családdal. Na de se baj, ha más nem marad, hát megrendelem majd a közeljövőben és várok rá egy keveset! Szerintem aki szereti a kártyajátékokat, illetve blöffölős játékokat és szeret hülyéskedni, az biztosan jól fogja magát érezni! 🙂

 • Crospieler

  2021-03-19 10:04:19

  Zolinak ügyes kis társast sikerült összedobnia, gratulálok neki :)
  Jópofa blöffölős játék, még ha ez nem is a kedvenc műfajom.

  Nekem mondjuk a grafikai stílusa nem jön be, de ez egyéni ízlés kérdése. Gondolom a témaválasztást az is indokolta a kiadó részéről, hogy így könnyebb értékesíteni az ázsiai piacon :D

 • PlayHoo_95

  2021-03-15 12:23:24

  Szilveszterkor próbáltuk ki először egy nagyobb társasággal és azóta is rendszeresen előkerül ha legalább hárman négyen össze tudunk ülni játsszani. Ketten ugyan még nem próbáltuk sosem de háromtól hat főig egyszerűen zseniális. Szerintem a legjobb blöffölős kártya játékok egyike. Gyönyörűek az illusztrációk is, nagyon el lett találva az egész, jó ránézni. Az extra szabályok is szuperek, kicsit feldobják az alapot. Gyors, egyszerű, könnyen tanítható és mégis nagyszerű. A kártyákat érdemes védőzni mert nem túl vastagok, persze csak annak akinek igénye van rá.

  Nekünk nagyon bevált, mindenkinek ajánlom aki szereti az ilyen típusu játékokat, ráadásul magyar tervező munkája! :)

 • veerzoltan80

  2021-03-13 07:01:42

  Én a tatabányaiba járok rendszeresen de még nem találkoztam vele a polcokon.

 • jatke

  2021-03-12 21:56:10

  Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy a Müllerben kapható ez a játék?

 • jevimester

  2021-01-05 12:02:23

  Tyű, mit is mondhatnék. Gyönyörű külcsín (imádom a rajzokat, és az arany színű lapokat), nagyon egyszerű szabály, végtelen móka :D Valóban csípős játék! Több alkalommal is vérre ment nálunk jópár forduló, de nagyon nagy röhögés volt a vége :) A blöffölős játékok kedvelőinek ez kihagyhatatlan darab!

 • szocsadam

  2021-01-04 19:56:43

  Nagyon sokan a svindli nevű kártyajátékhoz hasonlítják, ami a mechanikát illeti. Nem tudok svindlizni. De ez a játék fantasztikus. A blöffölés, a lefülelés, átverés nagyon jó összhangban van. Pókerarc helyett jön a Spicy-fej, hazudik, vagy nem, ha igen, akkor miben? A grafika csodálatos, a kártyák hátlapja, amit többet látsz mint az előlapot, ugyancsak díszes. A doboz csillogó arany színe felkelti az érdeklődést iránta.

  Működik ketten is, hatan is, de négyen az igazi szerintem. Nem húzódik el nagyon, gyorsan lehet követelni a visszavágót. A módosító lapok nagyon jók, oda kell figyelni játék közben, hogy be is tartsd.

  Összeségében: köszönjük Zoli!

 • CsZoli1

  2020-12-15 13:12:08

  Egyszerűen nagyszerű!!! Könnyen tanulható mégis vannak mélységei :D 2 alkalommal játszottuk mind a 2 szer 4 en... mind a két alkalom kb 5 órás volt :D Le a kalappal Győri Zoltánnak!!!

 • erika.kissb

  2020-10-18 22:16:50

  Most próbáltuk ki ezt a játékot. Elképesztő! Csak ajánlani tudom.
  Vannak hasonló játékok, ahol blöffölni kell, de itt kicsit másképp, van benne egy kis csavar, ami érdekesebbé, izgalmasabbá teszi.
  Több korosztály is együtt játszhat és senki sem fog unatkozni! 😊

 • Crusher

  2020-07-10 11:25:39

  Eszméletlen egy játék, ha olyan barátokkal nyomod ahol helye van akár a másik sértegetésének, akkor igazán eltudod magad engedni "Elmondanád, hogy EZ "MI A F**** NEM BORS" és már pattan is fel a csili 2-es lap :D
  Rettenetesen szórakoztató nagyon éles helyzeteket teremt és persze hiába van neked a legtöbb lapod, ha valaki megszerzi a 2. trófeát is, hamar borulhat az erőviszony!

  - Szóakoztató
  - Versegős
  - Iszonyat szép
  - Nehéz jó kártyavédőt találni rá :D

  Csak ajánlani tudom!

 • csongrady.p

  2020-03-06 11:06:52

  "Oké, hogy azt mondtad nem Chilli 10-t raktam, de nem Csilli vagy nem 10?" :D
  Ebben játékban az a zseniális, hogy több dimenziója van a blöffölésnek. Egy játékos simán be tudja zsebelni a pontokat úgy is, hogy bár lebukott, de a kihívó nem találta el hogy a fűszer vagy az erősség nem stimmelt. Főleg, hogy vannak Dzsoli lapok is amik az egyik tulajdonságot teljesen lefedik, a másikat viszont egyáltalán nem. Azaz van 1-10 lap szín nélkül és van minden fűszer, de szám nélkül. Ezzel együtt igazán trükkös ez a játék.

  Érdemes figyelni kinek hány lapja van, mert bizony a +10 pont nagyon sokat számít ha valaki megszerzi a trófeát azzal ha kiürül a keze. Úgy ahogy az utolsó lap bejelentésre is, mert bizony lehet pont ezen múlik a győzelem.
  Főleg, hogy a másdik trófea instant nyerést jelent ... ezzel kapcsolatban néha kétségeim vannak, hogy ez minden esetben jó-e, de mindig arra jutok, hogy lehet az volt a cél, hogy hiába húz el valaki sok ponttal, annak is van esélye aki a végére ügyesen gazdálkodik a lapjaival. Persze ha valakinek ez mégsem tetszik, az házi szabállyal megoldhatja ... pl világ vége kártyáig tart a játék és a pontok döntik el ki nyert. De biztos vagyok benne, hogy több évig tartó fejlesztés és tesztelés alatt kialakult játékszabály az ami a legjobban működik.

  Ami még kiemelendő azok a piros, a játékmódot megfűszerező lapok. Mindegyik egy kicsit változtat a szabályon, csak annyira, hogy kicsit más taktika kelljen a játékhoz. Ezek a lapok garantálják, hogy a játékot biztosan nem fogjátok megunni, hiszen minden alkalommal más-más játékmódban tudtok játszni.

  Nagyon szép és ügyes nyomdai fogás, hogy mindig megcsillan a fény az aranyozott dobozon és játékra hív. :)
  Nemkülönben a kártyákon is vannak fényes motívumok ami különleges illusztrációkkal együtt nagyon egyedivé teszik a játékot.

  Aki szereti Skull-t az imádni fogja ezt a játékot, sőt szerintem be is fogja előzni azt. :)
  Nálunk nagy sikert aratott!

 • laczkodavid

  2020-02-13 07:21:29

  A következőkben egy új játékról, a Spicy nevű kártyajátékról szeretnék pár szót ejteni, igazából azokról tapasztalatokról elöljáróban, amiket az interneten találtam róla, hogy esetleg legyen kis előzetes információáradat, amit el tudtok olvasni róla. Ez a játék komolyan fejlesztői utat tett meg. Nagyon szép az art work (egy dél-koreai grafikus készítette), a játék külsője nagyon el lett találva. A játékmechanikáról még meglehetősen keveset tudnék én is mondani, inkább a megjelenéséről.

  Amit el tudok mondani a játékmechanikáról, hogy egy blöffölős játékról van a szó. A játék lényege az lesz, hogy a lapokon különböző fűszerek vannak (ezeket eltérő színekkel jelezzük), és minden fűszernek van egy erőssége is (ezt pedig egy szám fogja jelezni). A kör elején mindenki titokban letesz egy lapot a kezéből és elmondja a többieknek, hogy milyen fűszer és milyen erős. Természetes blöffölhet is, a többi játékosnak az lesz a feladata, hogy kitalálja, hogy igazat mondott-e. A fűszert és az erősséget is meg kell neveznie, de a gyanúsításkor elég, ha csak a fűszerre, vagy csak az erősségre mondjuk, hogy nem mondott igazat, viszont, ha például az erősséggel gyanúsítottuk meg, és valójában ő csak a fűszerről blöffölt, az erősségről nem akkor is vesztettünk. És a játékos, aki blöffölni tudott, megnyeri a kártyákat.

  Már a borító is kifejezetten szép, és figyelemfelhívó. Szép az az arany szín, valóban megakad rajta az ember szeme, ha egy boltban vagy valahol találkozik vele. A doboz hátulján elég sok információt találhatunk a szabályokról is. A dobozban található egy magyar nyelvű szabálykönyv. Alapvetően nem tűnnek bonyolultnak a szabályok, könnyen áttekinthető játéknak tűnik. 2 csomag kártya található még benne emellett. Minden szín egy történetet ír le, ha az adott színű lapokat sorban tesszük egymás után. Egyébként 3 nagymacskáról szólnak ezek a történetek, akik az erős fűszereket kipróbálták.

  Nagyon szép a játék, és nagyon érdekesnek ígérkezik. Azoknak, akik szeretik a blöffölős játékokat, vagy esetleg a kultúra érdekli őket, azoknak ez biztos, hogy kihagyhatatlan játék lesz. Én 100%, hogy elő fogom rendelni, és bízok benne, hogy sokaknak tetszeni fog még. 😊

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  15 - 20 perc
 • Játékosok:  2 - 6
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Győri Zoltán Gábor
 • Illusztrátor:  Jimin Kim
 • Kiadók:  Asmodee, 999 Games, Gém Klub Kft., Swan Panasia Co., Ltd., ADC Blackfire Entertainment, UBO CnC, MEBO Games, HeidelBÄR Games, Studio Supernova
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, német, magyar, olasz, Korean, portugál, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 10.1 cm x 14.4 cm x 3.3 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: cseh
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
 • English edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: Korean
 • MEBO Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: olasz

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Spicy társasjátékhoz