Spicy
Spicy
Spicy
Spicy
Videó beküldése

Spicy

Társasjáték, 2020
Értékelem!

A Spicy egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Legendás idők: három nagymacska klánja legjobbjait új küzdőtérre hívja. Bátorságukat immár nem véres harc bizonyítja. Az igazi hős nem csak erős, de könnyedén...

A Spicy egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni.

A Gémklub leírása:

Legendás idők: három nagymacska klánja legjobbjait új küzdőtérre hívja. Bátorságukat immár nem véres harc bizonyítja. Az igazi hős nem csak erős, de könnyedén fogyasztja a legcsípősebb ételeket is! Lángoló ajkakkal és könnyező szemekkel licitálják túl egymást. Hazugság talán a nagyotmondás, ha vállalod a lelepleződés következményeit? E legendás dilemmából születik meg egy új korszak új harci taktikája, a BLÖFF.

2020 Spiel des Jahres ajánlott az Év játéka kategóriában
Spicy – csípős, de finom!

Tanuld meg egy perc alatt, és élvezd ezt a remek blöffölős parti játékot!

Győri Zoltán harmadik társasjátéka, melyet nemzetközi kiadásban indított útra a HeidelBÄR és a Gémklub kiadó, gyönyörű ázsiai stílust kapott. A Spicydíszes tünemény lesz mindenki polcán!
A társas egyszerre jelent meg magyar, angol és német nyelven, valamint kiadásra kerül más nyelveken is több európai, amerikai és ázsiai országban. Blöffölős kártyajáték, ami során kártyákat játszunk ki, lehetőleg póker arccal és persze figyelve a többieket, keresve a füllentés jeleit.

Csípni fogod?

A játékban nagymacskák klánjai mennek szembe egymással, hogy kiderüljön, ki bírja jobban az erőset? Jimin Kim rajzai humorosan mutatják be azt a szenvedést, amit a tigrisek élnek át annak érdekében, hogy mindenképp ők vállalják a lehető legtöbb csípős fűszer elfogyasztását, akár a taknyuk-nyáluk összefolyását is kockáztatva.

Scoville-skálán hányas?

A kezdésnél mindenkinek kiosztunk hat lapot, majd a játékosok számának megfelelően adott helyre behelyezzük a húzópakliba a világvége kártyát, ami a játék végét jelenti majd.

A kezdő játékos képpel lefordítva kitesz egy lapot, majd egyes és hármas érték között megnevez egy fűszert, pl.: wazabi három. Ez után a következő játékos letesz egy új kártyát a korábbi fűszer nagyobb értékű bemondásával, pl.: wazabi négy, vagy a lapkijátszás helyett passzol és húz egy lapot. De eközben bármelyik játékos kétségbe vonhatja a hármas wazabi igazságtartalmát, kezét a paklira téve kihívja vagy a fűszert, vagy a lap értékét: „Ez nem hármas!”, majd felfordítja a lapot. Ilyenkor csak a számot vesszük figyelembe, mindegy, hogy a színben blöffölt-e a kártyát kijátszó játékos.

Ha a gyanú beigazolódik és valóban nem hármast (vagy ha a fűszert vonta a kihívó kétségbe: nem wazabit) játszott ki a lapot kijátszó játékos, akkor a kihívó nyert, és az addig kijátszott összes lapot maga elé teszi képpel lefelé.
A játék egy nagy csavarja, hogy amennyiben fülön csípünk valakit blöffölés közben, megvan rá a lehetőség, hogy ettől még ő fogja kapni a győzelmi pontot jelentő kártyákat, hisz nem csak azt kell tudni, ki blöffölt, azt is jól kell megtippelni, hogy a kijátszott kártyáján a szám vagy a fűszer típusa nem tükrözi a valóságot.

Logikus blöff és pókerarc

Fontos, hogy a lapokat mindig emelkedő sorrendben kell bemondani, a fűszernek mindig egyeznie kell, kilences után szigorúan csak tízes jöhet, majd elölről indul a számsorrend. Számomra az első pár játék folyamán a legnagyobb nehézséget az okozta, hogy ne a tényleges fűszer-szám párost mondjam a kártyáról. Nem volt könnyű rábírni az agyam, hogy „bors négy”-et mondjak „wazabi kilenc” helyett (ez persze elég hamar lebuktatott a blöffölés közben). Némi idő után persze sikerült ráhangolódni.

A játék során számomra hatalmas élményt jelentett, amikor valakit sikerült blöffölésen kapni, de a legjobb mégis az, amikor blöffölök és valaki ki is hív, de fűszer helyett számmal tippel, ilyen széles önelégült mosoly még sosem volt az arcomon! Persze amikor a következő körben én járok ugyanígy pórul akkor egész gyorsan arcomra fagy ez a vigyor.

Amennyiben egy játékosnak az összes kártyája elfogyott a kezéből (és senki nem hívja ki), kap egy trófeát, majd 6 lapot húz a húzópakliból a kezébe. A játék akkor ér véget, amikor valaki begyűjt két trófeát, vagy mindhárom trófea begyűjtésre került, illetve ha osztás során valakinek a kezébe kerül a világvége kártya.

A játék végén összeadjuk a pontjainkat: minden megszerzett trófea 10, minden kihívás útján szerzett kártya egy pontot ér. A játék végén minden kézben maradt lap -1 pontot fog jelenteni.

Kétszer fog csípni!

Úgy érzem, a Spicy egy a maga nemében kiemelkedő alkotás. Szülinapok, kirándulások és táborok méltó főszereplője lehet! Parti játék lévén nagyobb létszámmal az igazi, de akár 2-3 főnek is szórakoztató lehet. Lehetetlen kettőnél kevesebb partit játszani vele!

A játékot a Joker kártyák is megfűszerezik, ezek a kártyák bármely számot vagy fűszert tudják helyettesíteni. A további változatosságról a játékmódot változtató piros kártyalapok gondoskodnak.

Forrás: Gémklub
Ez társasjáték akciósan elérhető!
 • 3 750 Ft-tól
 • -14%-629 Ft

Beágyazás már oldalra


A fenti modul beágyazásához, csak be kell szúrdnod az alábbi kódot az oldalra:

<a href="https://tarsasjatekok.com/tarsasjatek/spicy-2020" target="_blank" data-bgapp="boardgame">
  Spicy társasjáték<br>
  Tarsasjatekok.com - Magyarország társasjáték keresője! A társasjáték érték!
  <script>
    (function(i,s,o,g,r,a,m){
      ((g in o)&&('init' in o[g])&&o[g].init())||(a=i.createElement(s),a.src=r,
        a.async=1,m=i.getElementsByTagName(s)[0]);a&&m.parentNode.insertBefore(a,m);
    })(document,'script',window,'BGapp_module','https://tarsasjatekok.com/lib/bg.min.js');
  </script>
</a>
Mielőtt a használod a fenti kódot, kérlek olvasd és fogadd el az ÁSZF-ben leírtakat!

Kategória: Kártyajáték, Blöff, Állat

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézzed meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézzed meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Szabálykönyvek (1)

Spicy társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

 • Az Erős, a Csípős és a Könnyfacsaró - Spicy bemutató

  Ismertető2020.03.22. 07:00:00 / Ismertető, 2020

  A legendás idők ősi Kínájában, a három nagymacska klán legjobbjai új szintéren mérik össze erejüket. Le kell győzniük vetélytársaikat, önmagukat, és a három veszedelmes fűszert. A bors, a csili és a wasabi próbája ez. A három macska egymást túllicitá

Kommentek

Kommentek

 • Crusher

  2020-07-10 11:25:39

  Eszméletlen egy játék, ha olyan barátokkal nyomod ahol helye van akár a másik sértegetésének, akkor igazán eltudod magad engedni "Elmondanád, hogy EZ "MI A F**** NEM BORS" és már pattan is fel a csili 2-es lap :D
  Rettenetesen szórakoztató nagyon éles helyzeteket teremt és persze hiába van neked a legtöbb lapod, ha valaki megszerzi a 2. trófeát is, hamar borulhat az erőviszony!

  - Szóakoztató
  - Versegős
  - Iszonyat szép
  - Nehéz jó kártyavédőt találni rá :D

  Csak ajánlani tudom!

 • csongrady.p

  2020-03-06 11:06:52

  "Oké, hogy azt mondtad nem Chilli 10-t raktam, de nem Csilli vagy nem 10?" :D
  Ebben játékban az a zseniális, hogy több dimenziója van a blöffölésnek. Egy játékos simán be tudja zsebelni a pontokat úgy is, hogy bár lebukott, de a kihívó nem találta el hogy a fűszer vagy az erősség nem stimmelt. Főleg, hogy vannak Dzsoli lapok is amik az egyik tulajdonságot teljesen lefedik, a másikat viszont egyáltalán nem. Azaz van 1-10 lap szín nélkül és van minden fűszer, de szám nélkül. Ezzel együtt igazán trükkös ez a játék.

  Érdemes figyelni kinek hány lapja van, mert bizony a +10 pont nagyon sokat számít ha valaki megszerzi a trófeát azzal ha kiürül a keze. Úgy ahogy az utolsó lap bejelentésre is, mert bizony lehet pont ezen múlik a győzelem.
  Főleg, hogy a másdik trófea instant nyerést jelent ... ezzel kapcsolatban néha kétségeim vannak, hogy ez minden esetben jó-e, de mindig arra jutok, hogy lehet az volt a cél, hogy hiába húz el valaki sok ponttal, annak is van esélye aki a végére ügyesen gazdálkodik a lapjaival. Persze ha valakinek ez mégsem tetszik, az házi szabállyal megoldhatja ... pl világ vége kártyáig tart a játék és a pontok döntik el ki nyert. De biztos vagyok benne, hogy több évig tartó fejlesztés és tesztelés alatt kialakult játékszabály az ami a legjobban működik.

  Ami még kiemelendő azok a piros, a játékmódot megfűszerező lapok. Mindegyik egy kicsit változtat a szabályon, csak annyira, hogy kicsit más taktika kelljen a játékhoz. Ezek a lapok garantálják, hogy a játékot biztosan nem fogjátok megunni, hiszen minden alkalommal más-más játékmódban tudtok játszni.

  Nagyon szép és ügyes nyomdai fogás, hogy mindig megcsillan a fény az aranyozott dobozon és játékra hív. :)
  Nemkülönben a kártyákon is vannak fényes motívumok ami különleges illusztrációkkal együtt nagyon egyedivé teszik a játékot.

  Aki szereti Skull-t az imádni fogja ezt a játékot, sőt szerintem be is fogja előzni azt. :)
  Nálunk nagy sikert aratott!

 • laczkodavid

  2020-02-13 07:21:29

  A következőkben egy új játékról, a Spicy nevű kártyajátékról szeretnék pár szót ejteni, igazából azokról tapasztalatokról elöljáróban, amiket az interneten találtam róla, hogy esetleg legyen kis előzetes információáradat, amit el tudtok olvasni róla. Ez a játék komolyan fejlesztői utat tett meg. Nagyon szép az art work (egy dél-koreai grafikus készítette), a játék külsője nagyon el lett találva. A játékmechanikáról még meglehetősen keveset tudnék én is mondani, inkább a megjelenéséről.

  Amit el tudok mondani a játékmechanikáról, hogy egy blöffölős játékról van a szó. A játék lényege az lesz, hogy a lapokon különböző fűszerek vannak (ezeket eltérő színekkel jelezzük), és minden fűszernek van egy erőssége is (ezt pedig egy szám fogja jelezni). A kör elején mindenki titokban letesz egy lapot a kezéből és elmondja a többieknek, hogy milyen fűszer és milyen erős. Természetes blöffölhet is, a többi játékosnak az lesz a feladata, hogy kitalálja, hogy igazat mondott-e. A fűszert és az erősséget is meg kell neveznie, de a gyanúsításkor elég, ha csak a fűszerre, vagy csak az erősségre mondjuk, hogy nem mondott igazat, viszont, ha például az erősséggel gyanúsítottuk meg, és valójában ő csak a fűszerről blöffölt, az erősségről nem akkor is vesztettünk. És a játékos, aki blöffölni tudott, megnyeri a kártyákat.

  Már a borító is kifejezetten szép, és figyelemfelhívó. Szép az az arany szín, valóban megakad rajta az ember szeme, ha egy boltban vagy valahol találkozik vele. A doboz hátulján elég sok információt találhatunk a szabályokról is. A dobozban található egy magyar nyelvű szabálykönyv. Alapvetően nem tűnnek bonyolultnak a szabályok, könnyen áttekinthető játéknak tűnik. 2 csomag kártya található még benne emellett. Minden szín egy történetet ír le, ha az adott színű lapokat sorban tesszük egymás után. Egyébként 3 nagymacskáról szólnak ezek a történetek, akik az erős fűszereket kipróbálták.

  Nagyon szép a játék, és nagyon érdekesnek ígérkezik. Azoknak, akik szeretik a blöffölős játékokat, vagy esetleg a kultúra érdekli őket, azoknak ez biztos, hogy kihagyhatatlan játék lesz. Én 100%, hogy elő fogom rendelni, és bízok benne, hogy sokaknak tetszeni fog még. 😊

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  15 - 20 perc
 • Játékosok:  2 - 6
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Győri Zoltán Gábor
 • Illusztrátor:  Jimin Kim
 • Kiadók:  999 Games, Gém Klub Kft., HeidelBÄR Games
 • Elérhető nyelvek:  holland, angol, német, magyar

Kiadások

 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
 • English edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Spicy társasjátékhoz