Villamos dilemma
Villamos dilemma
Villamos dilemma
Villamos dilemma
Videó beküldése

Villamos dilemma társasjáték

társasjáték, 2020
Értékelem!

A Villamos dilemma egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 3 - 13 játékos részére, az átlagos játékidő 30 - 90 perc. A társast felnőtteknek ajánljuk! A játékmenet erősen épít az egyidejű akciók, a pakli tervezés és a player judge mechanizmusokra. Pályaválasztási tanácstalanság halálosan komolytalan morális döntésekkel Az egyik játékos a villamosvezető...

A Villamos dilemma egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 3 - 13 játékos részére, az átlagos játékidő 30 - 90 perc. A társast felnőtteknek ajánljuk! A játékmenet erősen épít az egyidejű akciók, a pakli tervezés és a player judge mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Pályaválasztási tanácstalanság halálosan komolytalan morális döntésekkel Az egyik játékos a villamosvezető, aki egy útelágazáshoz ér fékevesztett villamosával, ahol döntenie kell, melyik vágányra kanyarodik, és tarol le mindenkit az útjában. A többi játékos két csapatra oszlik, és megpróbálja meggyőzni a villamosvezetőt, hogy az ellenfél csapatának vágányát válassza, megkímélve ezzel a saját oldalán állók életét. Ez egy igazán életre szóló pályaválasztó játék!

A morális gyilkosságok partyjátéka!
Megállíthatatlanul robog a 4-es és 6-os villamos egy váltó felé, ahol két irányba kanyarodik a sín. Te vagy a masiniszta, és döntened kell, hogy melyik vágányon halad tovább a járgány. Az egyik vágányon a legjobb barátot sétál, a másik vágányon pedig Új-Zéland teljes lakossága. Az egyik vágányon a legjobb barátod, és egy alom diszlexiás kisebbségi kiscica sétál, a másikon pedig a világ utolsó avokádófája áll egy cserépben, és Új-Zéland teljes lakossága. Az egyik vágányon a legjobb barátod, egy alom kiscica és egy irritáló 10 éves sétál, aki már most sokkal többet keres nálad, és 10 év múlva összejön szíved szerelmével, a másikon az utolsó avokádófa, Új-Zéland teljes lakossága és Kim Dzsongun található. No, mi legyen?

A világ felosztható két részre: valaki ismeri a villamos-dilemmát, valaki nem. Ugyebár te biztosan nem az utóbbi kategóriába tartozol (ugye?!). Az eredeti dilemmában döntened kell, hogy az öt ember felé robogó villamos váltson-e irányt, és így öt helyett inkább egy ember haljon-e meg a másik vágányon, azonban ehhez valóban aktívan be kell avatkoznod a villamos irányításába és felelősséget kell vállalnod annak az egy embernek a haláláért. Ha nem teszel semmit, akkor ugyan meghal öt ember, de ez akkor is így lett volna, ha te ott sem vagy. Ezen híres morális feladványt gondolja újra a Villamosdilemma partyjáték, méghozzá tökéletes humorral és egy nagyon mozgalmas és interaktív játékmechanizmussal.

 • A játékosok közül egy valaki a villamosvezető szerepébe bújik (csini, csíkos kalapos figura jelöli őt, nagy szakállal – szimpatikus pszichopata), a többiek két csoportot alkotnak majd.
 • A váltó utáni egyik sínpár az egyik csoporthoz, a másik pedig a másik csoporthoz tartozik, és mindkettő bagázsnak az a célja, hogy a száguldó villamos vezetője ne az ő vágányukon mészároljon, hanem kanyarodjon csak az ellenlábasok felé inkább.
 • A társasjáték háromféle kártyapaklival operál, mely kártyák határozzák majd meg, hogy melyik vágányon miféle potenciális hullajelölt tartózkodik.
 • Az egyik kártyapakli az „ártatlanok” angyali klubja, ha innen kerül kártya a sínpárra akkor az vagy az anyukád, vagy a szexi pultoslány, aki feltalálja nemsokára a másnaposságmentes bort, vagy valami hasonszőrű.
 • A másik kártyapakliban a „gonoszok” lapulnak, például Robot Hitler, a főnököd, vagy épp egy horrorisztikus reverz sellő.
 • A harmadik pakliban módosítókártyák találhatóak, amelyekkel kicsit árnyalni lehet a sínen tartózkodókról kialakult képet – például a világ legveszélyesebb gyújtogatójáról kiderülhet, hogy minden kedden árva gyerekeket tanít integrálszámításra.
 • A csapatok a saját vágányukra pakolják az ártatlanokat, egymás vágányára a „gonoszok” kártyáit, a módosítókártyákat pedig oda helyezik, ahova szeretnék, és végül a villamosvezetőnek döntenie kell, hogy melyik vágányon mészárol majd a jármű.
 • Minden körben a vesztes csapat egy kis halálfejes jelzőkorongot kap, és a játék végén a cél, hogy minél kevesebb koronggal bírjunk.

A Villamosdilemma hatalmas plusz pontja, hogy nem csupán fergeteges partyjáték, hanem a maga groteszk humorával nagyon komoly kérdéseket is feszeget, mind az erkölcsről, személyes preferenciákról, világnézetekről, így a játék transzformálódhat akár ritka izgalmas beszélgetésekké is. Ki tudja mit tudhatsz meg az ártatlannak tűnő ismerősöd gyilkos hajlamairól morális értékrendjéről...

Ha a legközelebbi party alkalmával olyan játékot szeretnél, amely nem csak a szokásos arcizomfájdító nevetést biztosítja, de emellett mélyebb rétegekkel is bír, akkor a Villamosdilemma tökéletes választás neked!

A doboz tartalma:

 • Játékszabály
 • 26 db haláljelző korong
 • 1 db villamosvezető jelző
 • 1 db sínpálya játéktábla
 • 200 db „Ártatlanok” kártya
 • 150 db „Gonoszok” kártya
 • 175 db módosítókártya

Magyar nyelvű ismertető

Magyar nyelvű játékmenet

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 15% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 4 990 Ft-tól
 • 39 ajánlat

Kategória: Partijáték, Felnőtt
Mechanizmus: Egyidejű akciók, Pakli tervezés, Player Judge

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Villamos dilemma társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Villamos dilemmaedboyww, Debrecen

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Debrecen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Nem kerül elő, inkább stratégiait játszunk.

0 érdeklődő


Villamos dilemmaMilC, Budapest, belváros

Csak személyesen itt: Budapest, belváros!

Egyszer kipróbált, hiánytalan, kiváló állapotban. Kihasználatlanság miatt eladó.

0 érdeklődő


Villamos dilemma + 4 kiegészítődoczi1999, Budapest

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó egy angol trial by trolley, amiben a derailed packon kívül minden benne van. Egyszer játszottunk csak vele. Mivel megszereztem a ks-es fekete dobozt, ezért válnék meg tőle.

0 érdeklődő


Villamos dilemmaMatthew, Veszprém

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Veszprém! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó kihasználatlanság miatt, egyszer játszott tökéletes állapotban lévő Villamos dilemma társasjáték. +díj ellenében akár foxpost küldés a vevő terhére.

0 érdeklődő


Villamos dilemmacsuka.nikolett, Budapest

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Karácsonyra kaptuk a játékot,azonban már megvan.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Villamos dilemma társasjáték videók (8)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • edaadri2

  2022-06-01 12:25:14

  Nagyon vártam ezt a játékot, mégis nagy csalódás volt.

  Elméleti síkon minden adott egy szórakoztató partijátékhoz: csapatmunka, érvelés, morbid szituációk és értékrendek. Ha a játék maradt volna az irrealitás talaján, akkor jobban tetszett volna. Túl személyes lett. Amikor családtagokat tesznek az elütendő karakterek közé, az egyrészt kiöli a vicces faktort, másrészt ellehetetleníti a játékot. Normális esetben biztos nem az anyukáját ütteti el az ember a villamossal, hiába van a másik sínen a rák ellenszerét (igen, az összesét) feltaláló tudós. Lehet érvelni a csapatoknak, de elég felesleges.

  Ha kivesszük a családtagokat a játékból, akkor sokkal jobb a játék, de nálunk mégis keveset kerül elő a fentiek miatt.

 • mrsa4

  2022-01-13 17:46:49

  Villamos dilemma - Jajj, ez a játék irtó beteg, de szörnyen szórakoztató. Szoktunk Game Night-okat tartani a lányaimmal és az unokahugaimmal s igazából ezért is vettem meg, mert fiatalok és lehet velük ökörködni. A Justin Bieber bűnöskártya nagyot szólt, szerintem örök életükben emlegetni fogják az első VDs partijukat. A 8 évesem annyira nem élvezte azt a részt, mikor halálra gázoltuk az ő csapatát, azt mondta, csak akkor vicces, ha ő lehet a villamosvezető. Szóval fiatalabbaknál tényleg mérlegeljük a személyiséget, mert ez egy igazi egymást szivatós játék.

  Végső soron minden játékot a helyén kell kezelni, ahogy ezt is: ez egy beteg, tényleg beteg ám roppant vicces partijáték. Pont. :)

 • armin.d.ivan

  2021-10-04 13:07:41

  Egy komolyabb este indításához abszolút jó ötlet, viszont engem annyira nem húzott be. Nagyon személyfüggő a pontozás, inkább vicces szituációkat okoz, mint jó játékélményt. Partytársasokból szerintem már létezik ennél összetettebb is.

 • janiecker

  2021-05-10 10:50:33

  Az én baráti társaságom pont az ilyen fajta humort szereti, ezért nálunk teljesen megállja a helyét. A játék minősége megfelelő, szabályai egyszerűek. Egyetlen személyes gondom, hogy ha sokat játszunk vele személy szerint már nem nevettet annyira, mint első játékra, mert ismerem az adott kártyákat. Ettől eltekintve egy baráti összejövetelre(ahol van elég hely az adsztalon neki) tökéletes választás, ha a társaság szereti ezt a stílusú humort.

 • harnas1207

  2021-05-08 23:21:17

  Ez a játék önmagában dilemma volt, hogy egyáltalán kipróbáljuk-e? A C&C nagy kedvenc, de a játék szabályai ritka életképtelenek. Alapvetően elítélem azokat a játékokat, amik arra hajaznak, hogy a társaság egy darab kutyagumival is jót tud játszani, minek magunkat megerőltetni? Csak hitessük el velük, hogy ez egy "Társasjáték".

  Szóval ennek tükrében máris háziszabállyal álltunk neki játszani, ami nagy részét az Álmodj velem-ből vettünk át: egy jó karakter a célpont, mindenki kap egy szerepet véletlenszerűen, úgy hogy lesz aki el akarja üttetni és lesz aki meg akarja védeni. Így nagyon vicces kártyasorok jöhetnek ki, miközben a vezető háttal van az asztalnak, így mikor dönt, nem befolyásolja semmi és lesz értelme a pontgyűjtésnek. A védőbeszédekez elhagytuk. Ezen módosítások alapján működött a játék, de valójában így is csak a kártyákon nevettük. Amikor megismerük az összes lapot, már nem voltak annyira mókásak. A vezetőt próbálta mindenki az ismeretség alapján befolyásolni, mit szeret, mit nem, így a módosítások és keresztbetevések semmit sem értek. Egyébként szerintem az ötlet nagyszerű, és a morbid fekete humor is nyerő. Kár, hogy nem tudtak mögé tenni egy értelmes játékot.

 • Bence372

  2021-04-13 12:45:41

  Ez a játék sok véletlen miatt került bele a gyüjteményembe, ahol kifejezetten jól megállja a helyét a többi party játék mellett.

  A játék grafikája remek egyszerű mégis nagyszerű. A lapok kellő képpen sokszínűek és változatosak, de sajnos az egyensúly nem mindig lett eltalálva köztük habár ez erősen függ a játékosoktól is, hogy épp az adott masinisztának az adott lap mennyire fontos.
  A játékot én nyelv függőnek mondanám, mert ha az egyik játékosnak sok idő fordítani a lapokon álló szöveget akkor az határozottan ront az élményen, ezért célszerűbb lehet a magyar verziót beszerezni.

  A játékmenet rettentően egyszerű, a masiniszta moralizál 2 sín között és 2 csapat probálja meggyőzni, hogy a másik vonlaon jobban menne a villamos, mint az övékén. Ezt gyözködéssel, érveléssel probálják meg elérni (ami tapasztalatok szerint minnél abszurdabb annál jobb).
  A gyözködés és különböző érvek sokszínűsége adja a játék varázsát ezért akkor az igazi a játék ha sokan játsszák. Habár 3 főnél is müködik ott gyorsan elveszti a lapokból eredő "új varázsát".

  Összegezve a játékban sajnos véges a lap kombinációk száma, így a sokadik kör után abból nem tud újjat mutatni, viszont egy nagyobb társasággal játszva ezt nagyon egyszerűen meg lehet oldani. Az alapjáték egy probát mindenképp megér, de érdemes kivárni egy jobb akicót vagy egy használt példányt.

 • Hobiorsi

  2021-03-25 16:37:59

  Most néztem utána a játéknak, eddig egyáltalán nem is hallottam róla.
  A Gémklub-os bemutató videó nagyon jól elmagyarázza, és őszintén , eddig még nem volt olyan, számomra ismeretlen játék amely iránt ennyire felkeltették volna a figyelmemet.
  Valamelyest el van benne rejtve egyfajta kooperatív jelleg. Beszélgetős, és valóban a másikat megismerős partyjáték, amely most az Identity-vel ellentétben nem feltétlen a mély és lelkizős beszélgetések színtere, hanem az ütős, kőkemény vádaké, indulatoké, ... Én legalábbis így képzelem el.
  Biztosan nagyon sok helyzetet hoz az életből, és ezáltal olyan témák is felszínre kerülnek, amelyeket egy hétköznapi rohanásban nem biztos, hogy fontosnak/érdemesnek tartunk még csak megemlíteni sem. így szélesedik a látókörünk, a gondolkodásmódunk, fejlődhet az empátiánk, érzelmi intelligenciánk.
  Mindenképpen listás játék!
  Az árát tekintve sajnos nem egy rögtön és azonnal beruházható játéknak gondolom a magam részéről, de úgy érzem, visszatérülhet. :)

 • gavlak82

  2021-03-21 12:02:21

  A Villamos dilemma parti játék, aminél a nagyobb játékosszám a nyerő, Jó az alapötlet, tudtommal a pszichológia terén is felhasználták az ötletet és valós eseményként is el volt könyvelve. Sokszor nehéz a választás, hogy melyik vonalra terelődjünk, morális kérdéseket vet fel, ki mit választ a nagyobb jó érdekében. Egyébként meg is lehet ismerni a többieket így, nagyobb előnyt jelent, ha valaki ismeri is a másik morális tűjét. Alap játéknál addig tart, míg mindenki kétszer lesz a villamos vezető, s büntetőpontok döntik el, ki nyert. A kártyákhoz hozzátartozik, hogy valamilyen szinten ismernünk kell a világ dolgait, mert előfordulnak benne olyan celebek, vagy politikai szereplők, történelmi figurák, hogyha nem ismerjük őket, akkor nem is élvezzük a kárytajátékot. Lerakunk két-két jó kártyát, majd egy gonosz kártyát, értelemszerűen a másik térfélre, s eztán jön a módosító kártya, amit bárhova lerakhatunk, bármelyik szereplőhöz, ehhez hozzátartozik az is, hogy nem minden esetben jönnek úgy ezek, hogy szinkronban bárhova is le lehetne rakni. Vannak kártya típusok, melyek ellentétesek a funkciójukkal kapcsolatban, tehát van olyan jó kártya, ami inkább gonosznak hat és fordítva. Mielőtt döntést hozna a villamos vezető, mindkét csapatnak érvelnie kell, hogy melyik vágányra terelődjön, ehhez azért kell kommunikációs képesség, szóval szótlan, csendeseknek nem ajánlott. A témája ellenére okozhat nevető görcsöket is. Talán az eddigi legjobb parti játék, amivel találkoztam.

 • ghtyshd

  2021-01-09 08:26:49

  Különös játék, de nekem abszolút tetszik. Főleg, hogy felszabadult társaságba játszok és nem félünk morbidabbnál morbidabbak lenni.

  Amit viszont sose fogok tudni felfogni, hogy miért ilyen kis #%! a játéktábla?!

  Ezt gyakorlatilag egy vékony kis fényes papírlapnak kell elképzelni ami szerintem már lehúzás kategória. Mármint egy 7000-res játék esetében nem tartom indokoltnak, hogy ne teljen egy kartonlapra pláne úgy, hogy még műanyag karakterek sincsenek benne, az egész papír.

  Ami szintén rossz a játékba, hogy talán túl sok a gyengébbecske lapka. Mi elég gyakran jártunk úgy, hogy az egyik sín nagyon erős volt, és a másik pedig annyira béna, hogy az azt lerakók is azt mondták nincs miért érvelniük.

  Ettől függetlenül nagyon jó szórakozást tud nyújtani, én ajánlom mindennek ellenére (bár a sínlapot nem árt lamináltatni).


  (Volt, hogy 4-en játszodtuk, és hogy senki se essen ki vagy legyen túlérvelve ezért 3 sín "kreáltunk". Itt mindenki a tőle balra ülő játékoséra tette a gonoszkártyát, és a módosítót pedig bárkire. Szerintem ez is megoldás lehet ha valaki ilyen 4-játékosunk-van-dillemmába ütközik)

 • harnas1207

  2020-11-10 13:03:50

  Sziasztok!

  Nagyon érdekelne erről a játékról egy összetett vélemény. HA jól tudom magyarul még nem jelent meg, de ha valaki ismeri és leírná a tapasztalatait, annak nagyon örülnék.

 • wagnerbotond11

  2020-09-17 16:15:51

  Ez a játék pontosan azt adja amit kínál, se többet, se kevesebbet.

  A játék mechanikailag nagyon könnyű de egy party játékban szerintem ez kötelező. A grafikája is szép és szerintem az alap ötlet zseniális.

  Mi 7 játékossal játszottuk és szerintem jól működhet akár kevesebb és akár több játékossal is. Mindenképp jó ha páratlan a csoport.

  A játék célja a szórakoztatás és ezt nagyon könnyen eléri. Mi nagyon sokat nevettünk mert igen abszurd mondatok hagyják el a játékosok száját a vicces helyzetek miatt.

  Én azt kaptam a játéktól amit vártam és iszonyatosan jól szórakozom akár hányszor előveszem.

A Villamos dilemma társasjáték és kiegészítői (7)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 90 perc
 • Játékosok:  3 - 13
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Scott Houser
 • Kiadók:  999 Games, Kaissa Chess & Games, REBEL.pl, MINDOK, Gém Klub Kft., Magellan, Skybound Games, Lucky Duck Games, Explosm Games, Ігромаг, Gameology
 • Elérhető nyelvek:  cseh, dán, holland, angol, finn, francia, német, görög, magyar, olasz, norvég, lengyel, román, orosz, spanyol, svéd, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: spanyol
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: cseh
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: holland
 • English edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 10 cm x 20.3 cm x 7.5 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: francia
 • German edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 22 cm x 22 cm x 6 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: olasz
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: lengyel
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 22 cm x 22 cm x 6 cm
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: román
 • German edition 2023
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: német
  • Méretek: 10 cm x 20 cm x 7.3 cm
  • Súly: 1 kg
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: görög
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: ukrán
 • Nordic edition
  • Nyelv: dán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Villamos dilemma társasjátékhoz