Kép forrása: tarsasozz.blog

A hobbikertész téma kimaxolva – két briliáns szettépítő kártyajáték [tarsasozz.blog]

Steve Finn Herbaceous (2017) című kártyajátékával a Játszó/Házhoz keretében ismerkedtünk meg, és már első ránézésre megtetszettek a gyönyörű, vízfestmény hatású képek a kártyákon. Néhány hete pedig alkalmunk nyílt arra, hogy kipróbáljuk a Floriferoust (2021), melynek nem csak a címe, hanem a doboza is arról árulkodik, hogy megint egy nagyszerű szettépítő élményre számíthatunk. Vessünk is egy pillantást mind a két játékra!

Herbaceous című társasjátékban hobbikertészek szerepébe bújva fűszernövényeket ültetgetünk különböző edénytípusokba, különböző összeállításban a közösségi kertből vagy a magánkertünkből válogatva őket. A push your luck mechanizmus is egy kicsit bekacsint, hiszen a körünkben összesen két kártyát fogunk egymás után felcsapni a pakliból: az első kártyáról el kell döntenünk, hogy a közösségi vagy magánkertbe ültetjük, majd a következő felcsapott kártya automatikusan a másik kertbe megy. A magánkertünkbe ültetett fűszernövényeket csak mi használhatjuk fel az edényeink feltöltésére és így a győzelmi pontok gyűjtögetésére, míg a közösségi kertből bármelyik játékos bármikor leszedheti a neki tetsző növényeket.

Miután felhúztuk és elhelyeztük a két kártyát, lehetőségünk van a négy közül az egyik edényünk feltöltésére – azonban nagyon fontos, hogy minden edényt csak „egyszer pontozhatunk le”, ekkor viszont kedvünkre válogathatunk a saját- és magánkert kínálatából is. A játékban 7-féle fűszernövénnyel találkozhatunk: tárkony, kapor, rozmaring, levendula, sáfrány, babérlevél, zsálya – emellett vannak különleges növények, mint a menta (1), a snidling (2) és a kakukkfű (3). A 4 edényünk más szempontok alapján hoz pontokat: a nagy virágcserépbe egy típusú növényből próbáljuk a lehető legtöbbet gyűjteni, a faládába a lehető legtöbb féle növényt, míg a kis virágcserépbe páronként azonos növényeket szeretnénk ültetni. Az üvegkorsó annyiból különleges, hogy ebbe szedhetünk a különleges növényekből bármilyen összeállításban (maximum hármat), és ekkor megszerezhetjük a kártyák sarkában látható pontértéket. Ha egy játékosnak sikerült az üvegkorsóba mindhárom különleges növényből szednie, megkapja a kekszkártyát ami további 5 pontot ér a játék végén.

[Cikk folytatása]

A hobbikertész téma kimaxolva - két briliáns szettépítő kártyajáték

Steve Finn Herbaceous (2017) című kártyajátékával a Játszó/Házhoz keretében ismerkedtünk meg, és már első ránézésre megtetszettek a gyönyörű, vízfestmény hatású képek a kártyákon. Néhány hete pedig alkalmunk nyílt arra, hogy kipróbáljuk a Floriferous t (2021), melynek nem csak a címe, hanem a doboza is arról árulkodik, hogy megint egy nagyszerű szettépítő élményre számíthatunk.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

24Máj

Knarr - vikingek versenye [tarsasozz.blog]

Kedvcsináló | 2024.05.24. 14:00:00

A Knarr egy pörgős vikinges társasjáték, amelyben ezúttal nem a csihi-puhié a főszerep – vikingjeink elsősorban új földekre hajóznak és kereskednek ebben a játékban. Erre utal a címe is, ugyanis a knarr áruszállításra tervezett tengeri hajót jelent.

22Ápr

Végre itt egy játék, ami csavar egyet a kártyajátékok működésén [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.22. 19:34:00

A Sárkányok völgye (The Vale of Eternity) nemcsak gyönyörű, érdekes játékmenetbeli megoldásai egyedivé és izgalmassá teszik mind a kezdők, mind a kártyajátékokban tapasztaltak számára.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Virágvarázs
  • Fűszerkert