Kép forrása: jemmagazin.hu

Megjelent a JEM magazin 107. száma!

A JEM magazin egy online megjelenő digitális társasjáték-magazin játékosoktól játékosoknak. Megjelenik minden hónap első napján.

Megjelent a JEM magazin 107. száma! - JEM - Játékos Emberek Magazinja

Játékismertetők:Canvas: Festői vásznakZöldellő mezőkAzutánBarikarámHadrianus falaCascadia vadvilágaModern Art: A kártyajátékAnkh: Egyiptom isteneiJekyll vs. HydeVampire PartyNagyon T-RexMatricás Laci - Kapj el!HarcmezőkMunchkinUnikornisok: A rémes ménesWorld of Warcraft: Wrath of the Lich King Ha a böngésződ egyből megjeleníti, akkor egér jobb gomb, "Mentés másként..."

A magazinban megtalálható társasjátékok akciós árai

Canvas: Festői vásznak – Kézügyesség nélküli festőművészet

Ismertető, 2021.12.04. 08:00:00

A játékosok festők bőrébe bújva versengenek egymással egy művészeti fesztiválon. Ijedtségre semmi ok, kézügyességre nem lesz szükség, a művek megfestése különböző áttetsző kártyák kombinálásával történik.

Unikornisok - A robbanó... mármint rémes ménes

Ismertető, 2020.09.15. 14:00:00

Mi az: négy lába van, unikornis, de nem cica? Köztudott, hogy mindkét állat cuki, de a Robbanó cicák után újabb játék rombol le egy tévhitet, és hozza elő az állatok igazi énjét. Induljon az unikornis apokalipszis!

World of Warcraft: Wrath of the Lich King - For the Alliance!

Ismertető, 2022.01.04. 09:00:00

Itt az idő végezni a Lich királlyal! A nagy sikerű Pandemic széria és a Warcraft világának találkozásából született játékban Azeroth hőseinek bőrébe bújva közös erővel kell leszámolnotok az élőholt seregekkel.

forrás -- jemmagazin.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

02Ápr

Megjelent a JEM magazin 131. száma!

Kedvcsináló | 2024.04.02. 20:09:00

JEM 2024 FEBRUÁR

03Ápr

Megjelent a JEM magazin 133. száma!

Kedvcsináló | 2024.04.03. 17:22:00

JEM 2024 ÁPRILIS


Kommentek

  • Judit420

    2022-02-07 18:40:19

    Szuper, örülök neki, remélem, tetszeni fog! :) Jó játékot hozzá!

  • Clio

    2022-02-07 16:48:30

    Eddig még nem olvastam a JEM-et, és most rendkívül hálás vagyok, hogy rábukkanhattam erre a magazinra. Szuperek a cikkek, érthetőek a játékleírások. Több olyan játékról is olvastam itt, amivel régebb óta szemezek már, de még nem találtam róla érhető videót, vagy leírást, ami meghozta, vagy elvette volna a kedvem a kipróbálásuktól. Jó pár lesz ezek közül, amire a közel jövőben beruházok!

  • Zsomboo

    2022-02-07 13:17:16

    Köszi! Felkerült a listára. :) Kipróbálom az online verziót is.

  • Judit420

    2022-02-06 09:44:52

    Ahogy hierroo is írta, itt lehet kipróbálni: https://cascadiagame.github.io , és igen, csak az alapjátékot, de szerintem az alapján bőven el lehet dönteni, hogy a Te világod-e vagy sem. A kézzelfogható társas sokkal szebb és nagyobb élmény, de az online kipróbálható verzió is meghozza a várt élményt. :)

  • hierroo

    2022-02-06 07:53:52

    Szia, én is játszottam jópárszor a Cascadia vadvilágának egy online változatával. Szerintem egész jó, csak egy alap játékkal lehet ismerkedni vele, egyéb módosítások azok már nincsenek rajta. Viszont a végén könnyen kiszámolja az eredményt.
    https://cascadiagame.github.io/

  • MaRo

    2022-02-05 23:12:36

    Hol játszottad online? Én is nézegettem már videókat róla és infókat róla de még nem jött úgy szembe hogy komolyan gondolkodjam rajta.

    Ha már ingyenesen kipróbálható lehet más megvilágításba kerül nálam is és priorizálódni fog.

    Mindenesetre fájni nem fog ha kipróbálom hacsak nem a polcról a hiánya 😂

  • Judit420

    2022-02-05 20:26:10

    A Cascadia vadvilága szerintem nagyon jó, csak ajánlani tudom! Online nagyon sokat játszottam vele, ingyenesen játszható, élőben viszont sokkal csúcsszuperebb és változatosabb! (Persze hozzá kell tenni, hogy élőben csupán egyszer volt alkalmam eddig játszani vele, de mindenképp nyerő társas! És persze csodaszép!)

  • armin.d.ivan

    2022-02-04 09:03:20

    Persze, ugyanerre tértem ki én is. De ettzől függetlenül ez továbbra is mindennel így van. Valami miatt lesz olyan réteg, akiknek nem szól egy játék. Vagy mert túl hangos, vagy mert túl halk.. és még ezer dolog lehet igazából. A helyszín az valóban, abszolút nyaralós társas, mi is Balatonon nyomtuk, ott mindegy volt :D

  • nyomivirag

    2022-02-03 15:40:31

    Én sajnos még nem tudtam kipróbálni, csak olvastam, hallgattam róla véleményeket, illetve láttam egy game play videót, azt ajánlom mindenkinek, mert nagyon vicces, és jól reprezentálja milyen is a Nagyon T-rex.

    Szerintem a lényeg, amit már előttem is megfogalmaztatok, hogy rétegjáték. Mert oké, hogy partijáték, de azon belül is egy extrém darab, mert azt kéri a játékosoktól, hogy lépjenek ki a komfort zónájukból. Azoknak lehet ajánlani ezt a játékot, akik le tudják vetkőzni a gátlásait, és képesek/szeretnek magukból hülyét csinálni. A másik, hogy szerintem nemcsak társaság függő, hanem helyszíné is, ahol ezt rendesen lehet játszani. Én személy szerint nem próbálnám ki este egy társasházban, hogy utána folyósón megállítva vagy lakógyűlésen hallgassam, hogy ez mi volt, de például egy drámatáborba telitalálat.

    Szerintem a szerző erre célzott, hogy a nagyon hangos, nagyon intenzív jellege okozhatja bukását.

  • Zsomboo

    2022-02-03 14:40:06

    Erős mezőny, sok jó cikkel.

    Alapvetően az Ankh miatt kattintottam, még mindig nem tudom eldönteni, hogy Ankh, vagy Kemet. És ezen az sem segített, hogy bementem nézelődni a Szellemlovashoz (csak még több játék került a listára). Kicsit bonyolultnak tűnt a szabálymagyarázat, bár mentségemre szóljon, hogy késő este olvastam a cikket. Minden esetre tetszik a játék, és a cikk is azt sugallja, hogy érdemes vétel. Érdekes az istenségek összeolvadása a játék késői fázisában.

    A Hadrianus falával már szemezek egy ideje, de nem tudtam eldönteni, hogy kell-e nekem. A cikk alapján viszont világossá vált, hogy nem. :( Nekem a társasjáték a szociális interakciók miatt nyújt akkora élvezetet, nem tudnék szeretni egy olyan játékot ahol csöndben ül és molyol mindenki a saját kis tábláján.

    A Cascadia vadvilága viszont egészen érdekesnek tűnik, arra lehet, hogy benevezek. Már régóta tervezek valami természetközeli témával rendelkező játékot beszerezni, ezen a vonalon kicsit gyengén állok.

    A WoTLK régi nagy kedvenc volt, legalábbis a számítógépes játékok közül, rengeteg emlékkel. Sajnos nekem a társasjáték adaptációja valahogy nem jön át. Valószínűleg nem segít a helyzeten, hogy a Pandemichez hasonló mechanikával operál, ami nekünk nem igazán jött be, mármint maga a Pandemic, így van egy nem kifejezetten pozitív élmény.

  • gyd

    2022-02-03 12:42:21

    Ha érdekel, van archívum is az összes eddigi számról, cikkről. :)

  • Bator

    2022-02-03 10:15:05

    Szuper!

    Eddig nem tudtam, hogy van ilyen magazin, de ezentúl biztosan többször belenézek, hogy van-e valami érdekes cikk benne. ;)

  • mrsa4

    2022-02-03 08:38:44

    Örülök, hogy rátaláltam a magazinra, nagyon igényes és szép munka, rájöttem, hogy tilos olvasgatnom, túlságosan is átbillent a vásárlás előtti állapotból a vásárlás utániba. 😀

  • umfuhrerrichard

    2022-02-02 18:09:43

    Azon gondolkodtam, hogy nem kis munka 53 oldalnyi szöveget, képet megalkotni és szépen összeszerkesztgeni , jó lett, gratula 👍

  • armin.d.ivan

    2022-02-02 15:24:38

    Emlékszem, amikor nyáron Balatonra levittem első olvasásra senkinek nem tetszett, még az is elhangzott, hogy: "Játéktechnikailag teljesen értelmetlen" 😅
    Egy kör után hatalmas kedvenc lett, elég sok kör lement belőle.

  • harnas1207

    2022-02-02 14:59:04

    Kíváncsiságból elolvastam a cikket és a szerző magánvéleményét. Valóban megosztó a játék, de nem csak ez, tudnék még a mostani számból többet is felsorolni, amit csak utálni vagy imádni lehet. Én speciál inkább magamra borítanám az asztalt, minthogy ezzel kelljen játszanom, de el kell fogadni, hogy van, aki igényli a felhőtlen és szabadabb játékok adta szórakozást. Ízlések és pofonok!

  • gyd

    2022-02-02 13:43:49

    Nekünk volt már olyan társaságunk, amelyik nagyon élte a Nagyon T-Rexet. De valóban legtöbbször nem felhőtlen a fogadtatása. A a megszokotthoz képest valóban sokkal inkább rétegtermék. :)

  • armin.d.ivan

    2022-02-02 11:40:30

    A Nagyon T-rex ismertetőjével annyira nem tudok egyet érteni. A hangos/vicces rész okozná a bukását is? Persze, nem való mindenkinek az ilyen játék, de őszintén... melyik,amire ez nem igaz? Minden társasnak (és úgy általában mindennek) van egy célközönsége. Nos, ha nem nekik mutatod meg, akkor igen, lehet, hogy nem jól sül el. Azt kell, hogy mondjam a Nagyon T-rex egy bizonyos közönségnek szól, és nekik nagyon.
    A játék vásárlása előtt valamilyen szinten utána kell járni a dolgoknak igen, de én ezt a játékot csak ajánlani tudom. Nem, nem mindenkinek. A hangosabb, lazább, összeszokottabb társaságoknak, néha pedig egy kevés alkohol sem árt hozzá. Ez egy partyjáték, semmiképpen ne vegyétek komolyan.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Cascadia vadvilága
  • Zöldellő mezők
  • Canvas: Festői vásznak
  • Ankh: Egyiptom istenei
  • Unikornisok – A rémes ménes
  • Hadrianus fala
  • Azután
  • Munchkin
  • World of Warcraft: Wrath of the Lich King