Azután
Azután
Azután
Azután
Videó beküldése

Azután társasjáték

társasjáték, 2020
Értékelem!

Az Azután egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a fogd és vidd, a váltakozó képességek, a történetmesélés, a szerepjátszás és a pakli tervezés mechanizmusokra....

Az Azután egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a fogd és vidd, a váltakozó képességek, a történetmesélés, a szerepjátszás és a pakli tervezés mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Kutass kincsek után, fedezz fel rejtett helyeket és harcolj, hogy megvédhesd kolóniádat - mindezt az emberek által hátrahagyott világban!
Az Azután társasjátékon keresztül egy történet vezérelt kalandjátékba csöppennek a játékosok, és rágcsálók bőrébe bújva küzdenek a túléléséért ebben a furcsa és veszélyes világban. Az emberek rejtélyes módon eltűntek, egyszerűen köddé váltak; a természet és az állatok könnyen és gyorsan átveszik a civilizáció maradványai felett az uralmat.

A játék során egy különc rágcsálóbanda tagja vagy: ott a dühkezelési problémákkal küzdő tengerimalac; a hörcsög, aki gyorsan beszél, de még gyorsabban vezet; egy lelkes kisegér, akit a bizonyítási vágy hajt; és a rejtélyes mezei egér, aki az őrület határán van... hol máshol? Mindegyik karakternek meg van a saját személyisége, játékmódja és személyes célja.

Elhagyva a biztonságot jelentő kolóniádat, kimerészkedsz az elhagyott világba, ahol több, mint 20 történet vezérelt küldetésen keresztül tapasztalod meg a világ zordságát, és veszélyét. Kutass élelem és egyéb szükséges holmik után az emberiség romjain, és biztosítsd kolóniád ellátását. De vigyázz, a világ tele van banditákkal és ragadozókkal! Ha életben akarsz maradni, harcolnod kell... vagy időben el kell menekülnöd. Képes leszel rá? Tedd próbára magad!

Térjél vissza a kolóniádra olyan erőforrásokkal és információkkal, amelyek segítenek a barátaidnak és családodnak a túlélésért vívott harcban. Növeld a kolóniád méretét és biztonságát, építsd építményeket és különféle fejlesztéseket, melyekre a kalandjaid zsákmányából tehetsz majd szert. Tervezz előre, mert a kolóniád minden egyes alkalommal nehézségekkel néz szembe. Mindig, amikor elhagyod...

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 6% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 15 000 Ft-tól
 • 29 ajánlat

Kategória: Sci-Fi, Felfedező, Kaland, Miniatűrök, Állat
Mechanizmus: Fogd és vidd, Váltakozó képességek, Kooperatív, Történetmesélés, Szerepjátszás, Pakli tervezés, Terület mozgatás, Kockadobás, Játékos kiiktatás, Solitaire, Szcenárió / Küldetés / Kampány, TRN-04 Progressive Turn Order, Események, Narrative Choice / Paragraph, RES-02 Stat Check, Card Play Conflict Resolution, Változó setup, Contracts, Movement Points, Multiple Maps, Line of Sight

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kooperatív

Ebben a játékban az együttműködés a cél. Nem egymást, hanem magát a játékot kell legyőznötök!

Azután társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Azutánduplaketto22, Budapest, Kálvin tér

Csak személyesen itt: Budapest, Kálvin tér!

Tökéletes állapotú. Egyszer játszottunk vele, de csak két küldetést csináltunk meg. Nem a mi világunk, pedig nagyon tetszik a tematika, a minik is tök jók. :)

2 érdeklődő


Azutánhrichye1

Csak személyesen!

Kellemes ünnepeket! A társasjátékot már csak januárban tudom szállítani. Elsősorban személyesen adnám át a Székesfehérvár-Budapest-Miskolc vonalon.

4 érdeklődő


Azutánbalazs.csepeli, XI. kerület Kelenföldi pu. vagy Móricz, Budaörs

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: XI. kerület Kelenföldi pu. vagy Móricz, Budaörs! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Csak a fólia lett levéve, nem játszott egyáltalán.

1 érdeklődő


Azutánelado, Budapest, VIII. Nagyvárad tér közelében

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, VIII. Nagyvárad tér közelében! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer kipróbált, patika állapotban.

4 érdeklődő


Azutánilcsu2317, Kiskunlacháza

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Kiskunlacháza! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Csak bontott, sosem játszott. Személyes átvétel Budapesten vagy Kiskunlacházán.

2 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Azután társasjáték videók (4)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • peti1212

  2023-02-05 15:34:16

  Hát ha jó akciót sikerül kifogni beszerzem én is, a sok negatív kritika ellenére is.

 • ATW

  2023-02-05 10:33:26

  A játkban amúgy is van mesélő, így én vettem magamra ezt a szerepet. Az első "igazi" játékalkalom előtt egyedül próbáltam lejátszani az első kalandot, hogy megértsem az alapvető működést. Megnéztem a Gémklub videót, olvasgattam a BGG-n a fórumot stb. Így készültem az első alkalomra. Nekem már tehát ismert volt az első kaland, de nem spoilereztem, hagytam hogy a többiek vezessék a csapatot. :)
  Az alapok (akciópakli, próbák, mozgás, akciók) elég egyértelműek. Ami a gondot okozza, hogy több olyan "kiegészítő" mecahnizmus nincs a szabálykönyben leírva, amit jó lenne érteni még a játék előtt. Pl. környezetkártyákat át kell venni egy kaladon belül a köv. oldalra vagy sem (adja magát, hogy nem, de jó lenne ez leírva látni). Vagy a találkozások előkészítése is el van intézve 4-5 mondattal. Ezeket persze minimálisan, de a játék tanítja menet közben, de azért nem annyira mint mondjuk egy legacy játék.
  De így felkészülve már a két másik játékostársnak el tudtam mondani az alapokat és nem volt nagyon lassú, fárasztó az első kampány.
  Az biztos, hogy mi még folyamatosan nézzük a játékszabályban a játékosok és ellenségek körének leírását szép lassan toljuk, megbeszéljük a lépéseket, nehogy valamit kihagyjunk.
  De azért egyre gyorsabban megy! Nekünk alapvetően eddig több a pozitívum benne, mint a kudarc!

 • peti1212

  2023-02-03 11:19:42

  Én is szemezgettem vele, mert karácsonyi akcióban elég jó áron lehetett volna megvenni, de annyira katasztrófálisnak írták a szabálykönyvet ,hogy mégsem mertem megvenni. Sok szabályt kellett tisztázni, vagy mennyi energiát fektettetek a szabályok tisztázásába?

 • ATW

  2023-02-03 10:34:18

  Még tavaly vettük meg az Azutánt. Nagyon tartottunk tőle (a különböző platformokon írt kritikák, vélemények miatt), de belevágtunk év elején.
  3-an játszunk, 4 alkalmon vagyunk túl.
  Abban egyetértünk a többséggel, hogy önmagában a játékszabály kevés. Mi is néztünk videót, olvartunk fórumot stb. Összességében nekünk tetszik, az alapmechanizmusokkal nincs semmi gond. A speciálisabb esetekben felmerült kérdéseket azért folyamatosan próbáljuk megválaszolni magunknak az online források alapján.

 • mr.zehy

  2022-12-26 08:47:57

  Köszi, de inkább eladtam közben. :(

 • brigike3

  2022-12-26 07:05:54

  BGG-n van fent szabálykiegészítés, ami tisztázza ezt a sok hiányosságot. Ott egyenlőre csak angolul van fent, de facebúúkon a fordítós csoportba pár hete dobták be magyarul is.

 • mr.zehy

  2022-12-23 10:46:49

  Egyelőre nagyon tetszik, de a szabálykönyv finoman szólva is katasztrófa. Konkrétan mintha mondatok, de inkább oldalak hiányoznának belőle. Megoldjuk, meg megbeszéljük, coop is, szóval nincs nagy gond, de az állandó fejvakarás és szabálykönyv lapozgatás azért sokaknak frusztráló lehet... Olyan szintű hibák és nem megmagyarázott dolgok jönnek elő még a 4. történetben is, hogy komolyan felmerül a gyanú, miszerint ezt a játékot még csak nem is tesztelték, vakon ment a nyomdába...

 • dmaczak

  2022-04-23 13:22:56

  Sziasztok! Tud valaki valamit a jaték kiegeszítőjéről? Uj ellenfelek, stb...

  Válaszotok előre is köszönöm!

 • horvath14adam

  2021-07-05 08:28:09

  Szia, nekem van egy eladó példányom!

  Mi hárman kezdtük, majd ketten fejeztük be! Teljesen élvezhető volt így is.

 • lrekasi

  2021-06-13 13:08:27

  Ha valaki játszott ezzel is és az Egerek és Varázslókkal, mit emelne ki különbségnek és hasonlóságnak? Főleg a szerencsefaktor szerepét illetően kérdezem. Köszi előre is!

 • Waveshaper

  2021-06-02 08:41:47

  BGG-n a játék topikjainak 60-80%-a szabály tisztázás kérdés, ami irdatlan magas arány más játékokhoz képest, szerintem ez mesélő a játékszabály pontosságáról. Mi a Cultistorm-nál futottunk bele hasonlóba (igaz 17k volt használtan), mára egy A4-es oldalt teleírtam apróbetűs szabály tisztázásokkal és kiegészítésekkel, és nem szégyenlem hogy könnyítésekkel is, mert erősen érződik a játékon hogy megtervezték a részeit, mindegyiket megcsinálták a legdurvább szívatósabb lehetséges út szerint amit el tudtak képzelni, de amikor összerakták ezeket, nem tesztelték le rendesen szerintem, mert rengeteg ütné egymást, és ezekre nincs válasz a szabálykönyvben, hogy "na, ilyenkor mi van?". Erre van egy GYIK a PurpleMeeple oldalán ahol vélhetően hasraütésből megírták hogy "ha oda jönne ki a lépés, de oda nem tud lépni... hát akkor tovább lép eggyel és ott szivat", és ez a fajta meggondolatlan igénytelen szabályozás olyan elviselhetetlen mértékig emelte a nehézségi szintet hogy - kipróbáltuk csalással - a matematikailag elérhető tökéletes maximum teljesítmény SE elég a győzelemhez 2 játékos esetén. Szóval ez elég elrettentő egy esetleges Azután vásárlás előtt, ami (külsős szemmel) láthatóan hasonlóan nem egyértelmű és nem átgondolt játékszabállyal bír...

 • mvik19

  2021-05-29 16:33:56

  Igaz, hogy lehetne részletesebb a szabálykönyv, de egy-két esettől eltekintve minden egyértelmű volt, ami meg nem azt megbeszéltük, hogy hogy játszuk.

 • rocky015

  2021-05-29 13:01:26

  Ezzel mi is szemezünk egy ideje, nekünk is megvan a Plüss Mesék de egyelőre még nem játszottuk ki.
  Előtte gondoltam beszerezni ennek a kisebb változatát a Harcmezők -et csak sajnos az 3főtől játszható mi pedig csak ketten vagyunk rá fixen.

 • Csiracsirke

  2021-05-29 12:53:08

  A GY.I.K-et mennyire kellett használni mert olvastam hogy a szabálykönyv egy kicsit zavaros a játék során nem volt ilyen hogy valami nem volt tiszta és a könyvben sem volt magyarázat rá?

 • mvik19

  2021-05-29 12:33:26

  Mikor kipróbáltuk a Plüss meséket, még nem sejtettük mit indít majd el. De az a játék épp elég, hogy a mechanikákat kicsit megtanulja az ember. Felnőtt fejjel ugye kicsit gyerekesnek tűnik az. Ezt a hiányt hivatott pótolni az Azután. Ami kicsit idősebbeknek szól. A Plüss mesék kockás megoldását - ami abban kitűnően müködött - váltotta fel ebben a kártyahúzós rendszer. Emellett kicsit a sztori is felnőttesebb. Sokkal több dolog történhet a hősökkel a kaland során. Érdemes mindent felfedezni, mert következménye lesz, mivel a kolóniának is vannak szükségletei. A gyűjtögetés révén tudunk majd az építkezéshez alapanyagot szeretni, a populációnak ételt zsákmányolni és így tovább. Elég érthető és nem túl bonyolult ez a kolónia menedzsment és ad egy kellemes szájízt a dolognak, hogy tőlünk függ, hogy a társaink mennyire boldogulnak. Ha nagyobb a populáció, több élelem kell. Hogy a bázist tudjuk fejleszteni, több alapanyagot kell gyűjteni. Ez a játék számomra egy megvalósult álom, ami annak idején a Plüss mesék is volt. De ez még egy kicsit kitolja a határokat. Személy szerint nekem ez a világ is jobban tetszik, mint a rémálmos történet, bár ezt embere válogatja. Igaz, hogy megkérik az árát, de amit cserébe kapunk az hihetetlen. Rengeteg kártya, token, jelölő... na és a minik... azok valami csodásak... Egész más élmény így játszani, mint ha csak sima bábúink lennének. Aki azon gondolkozik, hogy megéri-e az árát, annak azt tudom mondani: NAGYON MEG!!!

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 2 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Jerry Hawthorne
 • Illusztrátor:  Regis Demy, Jimmy Xia
 • Kiadók:  Gém Klub Kft., Plaid Hat Games, ADC Blackfire Entertainment, Cube Factory of Ideas, GoKids 玩樂小子, Crowd Games
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, lengyel, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 10 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 10.2 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 10 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 10 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 10.2 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 10.2 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 10 cm
 • French edition
  • Nyelv: francia
 • Polish edition
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 10 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Azután társasjátékhoz