Kép forrása: tarsasozz.blog

Négy különleges kártyajáték, amit két főre ajánlunk [tarsasozz.blog]

Ma már ha csak ketten akarunk leülni az asztalhoz, nem feltétlenül kell előpakolnunk egy nagydobozos társast, majd keresgélnünk a játékszabályban, hogy hogyan is kell két főre setupolni, és mik is azok a bizonyos kivétel szabályok, amiket ilyenkor máshogy kell játszani.

Vannak ugyanis kifejezetten két főre kifejlesztett társasjátékok, ezek előnye, hogy kisebb dobozban érkeznek, és mivel a játékmenet két főre optimalizált, nem érződnek erőltetettnek. Sőt, általában nagyon is természetes, igazán pörgős játékok ezek! Be szeretnénk mutatni most négy ilyen játékot: mindegyik egy kicsit más, de egyaránt jól működő mechanizmusokat alkalmaz. Lássuk őket!

[Cikk folytatása]

Négy különleges kártyajáték, amit két főre ajánlunk

Ma már ha csak ketten akarunk leülni az asztalhoz, nem feltétlenül kell előpakolnunk egy nagydobozos társast, majd keresgélnünk a játékszabályban, hogy hogyan is kell két főre setupolni, és mik is azok a bizonyos kivétel szabályok, amiket ilyenkor máshogy kell játszani.

Társasjáték adatlap -akciós árak-

Jaipur - A rúpiák ura

Ismertető, 2020.10.20. 16:00:00

Ki ne akarna a maharadzsa legbizalmasabb kereskedője lenni, hogy ezáltal egyszemélyes hadseregként fellendíthesse az ország pénzügyeit? Most végre lehetőségünk nyílt erre, hiszen - minő véletlen - pont a rózsaszín városban zajlik a tehetségkutató.

Tea 2 főre - A Szívkirálynő birodalma

Ismertető, 2020.10.13. 17:00:00

A Tea 2 főre egy kártyajáték, de a dobozban találunk még jelölőket, játéktáblát és egy nagy zsebórát is. A szabályai egyszerűek, és könnyen tanulhatók. A teapartit két főre szervírozták, de nem is akartuk több fővel játszani.

Ketten a bűvös rengetegben - Csak csöndben, csak némán

Ismertető, 2021.02.19. 10:00:00

Szellemes és könnyed kommunikációs továbbképzés nem csak pároknak, avagy gyűjtsétek össze az összes drágakövet anélkül, hogy egy szót is szólnátok.

Hanamikoji - Az udvarlás művészete

Ismertető, 2019.09.09. 18:00:00

A Hanamikojival elutazhatsz a gésák birodalmába, hogy elnyerd a támogatásukat és ezzel együtt a győzelmet is. Egy kiváló két fős játék, utazóbarát kiszerelésben, könnyen tanulható szabályrendszerrel, de nagy mélységekkel.

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

11Ápr

Új, egyszerűsített változatban jelent meg a világ egyik legjobb társasjátéka [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.11. 16:24:00

Sokak szerint túl összetett és nehézkes volt a BGG összesített listájának 11. helyét elfoglaló Szellemek szigete, ezért született meg a Föld a láthatáron, annak átdolgozott, egyszerűbb, de még mindig nem kifejezetten könnyed változata.

15Ápr

A legjobb cicás társasjátékok, amiket nem csak a témájuk miatt lehet szeretni [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.15. 20:40:00

Macskával ugye mindent el lehet adni, de a cuki dizájn önmagában nem elég. Ezeknél a társasoknál szerencsére élvezetes játékmenet is társul mellé.


Kommentek

  • rocky015

    2021-04-17 22:45:34

    Azzal is szemeztem, meg az Istanbullal, de egyelőre még nem szereztem be egyiket se🙂

  • ubazsi

    2021-04-17 21:58:05

    A Jaipurt nagyon ajánlom, nálunk nagy kedvenc.

  • rocky015

    2021-04-17 14:07:59

    Egyetértek, a 'Claim' azért még kellett volna a felsorolásba. A 'Ketten a bűvös rengetegben' helyett én akkor már inkább -csak a kronológiai sorrend miatt- beraktam volna a 'Bűvös rengeteg'-et, az valóban csak egy kártyajáték és semmi több, de különleges a maga nemében. Vannak benne azért taktikai mélységek.
    A 'Jaipur'-ról és a 'Tea 2 főre' nevű játékról nem tudok nyilatkozni, de szemeztem már az előbbivel, viszont a 'Hanamikoji' az abszolút favorit, abban aztán vannak igazán mélységek annak ellenére, hogy kártyajáték viszonylag kevés komponenssel.

  • ubazsi

    2021-04-17 13:48:54

    Nekem a Claim nagyon hiányzik innen. Jó ez a 4 is, de nálam abszolút a Claim a nyerő 2 fő esetén.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Hanamikoji
  • Jaipur
  • Ketten a bűvös rengetegben
  • Tea 2 főre