Hanamikoji
Hanamikoji
Hanamikoji
Hanamikoji
Videó beküldése

Hanamikoji társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

A Hanamikoji egy könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 perc. A játékot 2016-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb két személyes játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés, a kártya húzás, a...

A Hanamikoji egy könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 perc. A játékot 2016-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb két személyes játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés, a kártya húzás, a score-and-reset game, a trn-02 stat turn order és az akció draftolás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Vajon képes leszel túljárni a riválisod eszén és meghódítani a művésznőket a Hanamikoji társasjátékban?
A Hanamikoji társasjátékban a korabeli Japánt idézheted meg, ahol egymás ellen kell megküzdenetek az elbűvölő gésák kegyeiért. Nagyszerű gondolkodtató, stratégiai társasjáték két fő számára.

A Samiszen pengő dallamától ékes éjszakában a táncoló gésák árnyéka sejlik át a rizspapírfalakon. Hol a sake-gőzös nevetéstől zajos, hol meg a letisztult énekszótól csendes házak között járva felismered: ez a Hanamikoji, Kyoto legismertebb Gésa utcája!

Éveken át, csak a távol keleten volt elérhető, de az elmúlt félévben számos amerikai és európai kiadó is felkarolta ezt a könnyedségéhez képest meglepően okos, kétszemélyes taktikai kártyajátékot. Bár megjelenítése szemkápráztatóan gyönyörű, mégsem kell, hogy a hátán vigye a grafika ezt a kártyajátékot, mert egyszerű szabályai ellenére, nem lesz olyan köröd, amikor ne éreznéd a döntéseid súlyát.

A Hanamikoji társasjáték lényege
A Hanamikojiban hét meseszép gésa-mester mosolyáért versengünk. Minden körben négy akció közül választva juttathatunk szívünk hölgyeinek különböző ajándékokat. Aki előbb tud ezekkel a meglepetéseivel négy gésát meghódítani megnyeri a játékot. De vigyázz, minél több ajándékot adsz a hölgyeknek, annál több kártyát kell a riválisodnak is átadnod.

Elnyered-e a gésák szívét, vagy mohóságoddal a riválisodat fogod jobb helyzetbe hozni?

A doboz tartalma:

 • 7 Gésa tábla
 • 21 Ajándék kártya
 • 4-4 akciójelző
 • 7 hódítás jelző
 • 1 szabályfüzet

Magyar nyelvű játékszabály
Letöltés

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 3 250 Ft-tól
 • -19%-759 Ft

Kategória: Kártyajáték, Középkori, Videójáték alapú
Mechanizmus: Pakli tervezés, Kártya húzás, Score-and-Reset Game, TRN-02 Stat Turn Order, Akció draftolás, Force Commitment, VIC-19 Tug of War, I Cut, You Choose

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Hanamikoji társasjáték vásárlása, árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Hanamikoji társasjáték videók (15)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb két személyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2016

Kommentek

Kommentek

 • armin.d.ivan

  2022-02-02 10:38:58

  Szerintem abszolút újrakezdtük az egészet ilyenkor, nem is láttuk ezt a lehetőséget... azt hiszem újra át kell vegyük a dolgot, valami felett elsiklottunk, köszi a jelzést!

 • kvarclovag

  2022-02-02 10:00:43

  De ugye a nem eldőlt parti után a kegyjelzőket úgy hagytátok, nem tették vissza középre? Mert így azért előbb-utóbb minden kegyjelző valamelyik oldalra kerül, és akkor valaki biztos nyer. Persze lehet, hogy a még nem eldőlt jelzőkre párszor döntetlen jöjjön ki, de azért ez nem valószínű, hogy 4-5 leosztásnál tovább tartson. Nekem 5 volt a leghosszabb. De én robotok ellen játszottam, az azért kicsit más.

 • armin.d.ivan

  2022-02-02 08:25:47

  Hatalmas meglepetés volt ez a játék. Bemelegítésnek vettük elő, szeretjük az egyszerűbb, egy paklis dolgokat. Néha sokkal jobb ilyesmivel kezdeni egy hosszabb estét, szerintem sokan vannak így vele. 😅
  Általában rém egyszerűek ezek a stílusú társasok, nos itt is erre számítottam... nem számoltam, szerintem vagy ötöt játszottunk vele, és egyik alkalmommal sem sikerült snekinek sem nyernie. Vagy nem érzett rá egyikünk sem, vagy mindketten tudtuk mit akar a másik, nem tudom, de elég idegesítő volt a 3. menet után is döntetlenre hozni a dolgot. Mindenesetre biztosan elő fog még kerülni, mert gyönyörűek a lapok, tetszik a témája, és iszonyat okos is. Aki teheti szerezze be, nem nagy beruházás végül is.

 • kvarclovag

  2022-01-30 19:29:06

  Ja, és még valami: a Hanamikoji játszható a Happy Meeple oldalon. Néha jön emberi ellenfél is, de többnyire robotok ellen, így pár másodperc után mindeg lehet játszani. Sőt, gyakorló mód is van, ott aznnal jön a robot. Robotból 12 van, nem éreztem lényeges különbséget az erejükben, ahhoz mindegyik elég erős, hogy félválról véve a partit, ne lehessen legyőzni őket. És ha ők kapják a jobb lapokat, akkor nyerni is fognak.

  Kipróbálni érdemes itt, és barátokkal játszani is jó lehet az oldal. Böngészőben fut, számítógépről és mobilról is jól működik.

 • kvarclovag

  2022-01-30 19:22:45

  Van egy rövidítési lehetőség is, ami szerint 3 leosztás után az nyer, aki 2 leosztást megnyert, akkor is, ha nem nyerte el elég gésa kegyét. Ne játszátok így! Nagyon jó érzés négy-öt leosztáson át tartó kötélhúzás után megnyerni a játékot, főleg, ha kezdeti hátrány után sikerül fordítani.

  Van szerencse a játékban, nem mindegy milyen lapokat kapunk, de több leosztás alatt ez kiegyenlítődik, és az fog nyerni, aki jobban ismeri a Hanamikoji lelki világát, és ügyesebben érez rá, mit akarhat az ellenfele. Ahogy minden kétfős játékra jellemző, ebben is akkor lesz igazán élvezetes a játék, ha a két játékos hasonló szinten van.

  Én úgy érzem, a Hanamikojiban nagyobb a feszülség a kevés akció, és pont ezért azok fontossága miatt, mint a legtöbb kétfős játékban. Meg amiatt is, mert az akciók fele közös, egyikünk kínál, másikunk választ, amit én erősebbnek érzek, mint egy lap kijátszását és elütését vagy nem elütését. A Hanamikoji erős fűszer (igen, nézem Zoli videóit), nem szabad egyszerre túl sokat fogyasztani. Snapszlizni, jaipurozni lehet egész este, hanamikojizni kevésbé, ebből elég lehet 5-6 parti is.

 • kvarclovag

  2022-01-30 19:07:37

  A játék szépségéről már sokan írtak, és igazuk van. Jixia Academy néven is kiadták a tátékot azoknak, akiket gésás téma zavar. Ebben tanítványok próbálják elnyerni a filozófusmesterek elismerését. De akár francia kártyával is játszható a játék, minden téma nélkül. Egyetlen szám van egy lapon, és abból mindent tudunk róla, meghatározza a lapok darabszámát és pontértékét is. Néha csak úgy elmélázok az ilyen kis belső szimmetriákon, hogy hármas lapból két szín van, kettesből három szín.

  A négy lehetséges akció is bámulatosan egyszerű. Van 1, 2, 3 és 4 lapos akció, és tekinthetjük úgy is az akciókat, mint az önzéstől az önzetlenségig vezető út lépéseit:
  1 lap - önzés: megtartom magamnak
  2 lap - irigység: enyém nem lesz, tied se legyen
  3 lap - adakozás: vehetsz egyet az enyémből
  4 lap - önzetlenség: megfelezem veled, amim van
  Jobban szeretek így gondolni az akciókra, mint a játék leírásában szereplő nevükkel.

  Az egyszerűség további gyönyöre, hogy a játék alatt a teljes pakli minden lapját felhasználjuk, és minden kezünkbe került lapot kijátszunk.

  Összesen 21 lapot ennyire mesteri módon használni, és egy ennyire egyszerű, de komolyan gondolkodtató játékot csinálni belőle tényleg bámulatos. Mert annak a 4 akciónak mindegyiknek súlya lesz, és az ellenféltől is fogunk kapni 3 lapot, ahogy nekünk is adnunk kell neki. Biztosan csak az a lap lesz a miénk, amit az 1 lapos akcióban elteszünk. És biztosan csak az nem lesz az ellenfélé, amit a 2 lapos akcióban eldobunk. Igazi művészet úgy adni, hogy az végül nekünk legyen jó! És nem is mindig sikerül. A játék több leosztásból áll, mert elég ritka, hogy 1 leosztásban eldől. És itt jönnek az újabb szépségek, a 2. fordulóban már máshogy érdemes kínálni, illetve elfogadni a lapokat, mert a döntetlen itt már annak jó, aki az első fordulóban megszerezte egy gésa kegyét.

  (folyt.)

 • syndi-cate

  2022-01-24 10:46:31

  Zseniálisan összerakott kis kártyajáték, morfondírozósan előre gondolkodós, logikázós. Csak négy dolgot tehetsz, miközben figyeled a partnered, és megtippeled hogy ő hogyan dönthet ugyanebben a négy dologban. Gondolkodsz mi lehet az ő taktikája, mi lenne ezzel szemben a tiéd, mi az ami sikerre vezethet, s mindezt úgy hogy körönként csak négy dolgot tehetsz? Cseles. 😃 Megragad a játék és beszippant a témájával, rajzaival, szépségével, a gondolkodós játékmenetével. A doboz kialakítása szuper, külső belső grafika szép, a mágneses zár praktikus, az insertben jól ki vannak alakítva a tartozékok helyei, és mellé még maga a játék is nagyon jó. Ár / érték arányban nagyon jó választás!

 • szilianna

  2022-01-10 11:39:02

  Csatlakozom az előttem szólókhoz. A grafikai része a játéknak vitathatatlan, tökéletesen illik a játék témájához. (Van, hogy a dobozból előveszem a kártyákat és csak úgy nézegetem őket, annyira gyönyörűek.) Nagyon tetszik az a mágneses zár a dobozon, igazán egyedi. Nagyon kompakt játék, kevés elemmel és hihetetlen, mennyit ki tudtak hozni belőle. A bgg-n mindössze 1.72 a komplexitása, viszont az egyszerű szabályok és könnyen tanulhatóság ellenére nagyon gondolkodtatós. Számomra az egyik legegyedibb vonása a játékmenetnek az, hogy míg a többi játéknál alig várom, hogy én jöhessek, ennél pedig az a jó, ha a másik játékos köre van és ezt a megoldást zseniálisnak tartom. Külön bónusz, hogy látszik rajta, mennyire jól megtervezett játékról van szó, ugyanis ha olyannal játszod, akivel nagyjából egy logikai szinten állsz, akkor tényleg kb 1:1 arányban nyertek és veszítetek. Ráadásul egy tökéletes kis költségvetésű játék, nem igényel 10-15 ezer forintot egy maradandó játékélményhez. Csak ajánlani tudom azoknak, akik nem szeretik a hosszas szabálytanulást, de szeretnének egy nagyon mély és gondolkodós játékot.

 • barbi725

  2021-09-15 00:34:06

  Én vitába szállnék ezzel, hogy átlagos. :))) Bár lehet, csak én ismerek túl kevés játékot. Azért jópárral játszottam már, és én a Hanamikojit mindig ki szoktam emelni. Nekem elsőre olyan semmilyennek tűnt, de aztán rájöttem, hogy ez egy sokkal okosabb játék annál. Az egyik legjobb játék, amivel játszottam. Annyira egyszerű, és mégis nagyon komoly gondolkodást kér, szerintem nagy az újrajátszhatósága annak ellenére, hogy kevés lappal dolgozik. Nem mellesleg gyönyörű szép, igényes, minőségi, a mágneses doboz nagyon tetszik.

 • Csiracsirke

  2021-08-01 20:24:14

  Volt alkalmam most kipróbálni letoltunk pár kört és megismertem egy remek kétfős játékot, a gésák elcsábítása nem olyan egyszerű le kell nyűgözni őket és az ellenfeled sem könnyití meg a dolgod folyamatos előre gondolást igényel a játék és még így sem biztos a győzelmed. Szuper hogy ilyen kevés alkatrészből mennyire mély játékot sikerült összerakni, az illusztrációk meg kimondottan tetszetősek, a játékidő egy kicsit elnyúlhat mert rendesen át kell gondolni milyen felajánlásokat teszel annak érdekében hogy a végén te nyerj. Összegzéskép tetszett a játék és felkerül majd a polcra.

 • Kellernita

  2021-05-06 12:26:14

  A legjobb kétfős játék szerintem. Hihetetlen jó csavar a játékban, hogy közvetlen felajánlást nem tehetsz a gésáknak, hogy megszerezd a kegyeiket. Nagyon ösztönöz rá, hogy gondolkozz, és nehéz döntések sorozatára kényszerít. Mit adjak az ellenfelemnek, mit távolítsak el a játékból, mit rejtsek el későbbre? Az első perctől az utolsóig számolsz, lehetőségeket veszel számításba és figyeled, hogy mire hajt a riválisod. Amilyen pici, és rövid játék, annyira izgalmas és csavaros. A design egyszerűen lenyűgöző és páratlan minőség. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!

 • rocky015

  2021-04-15 18:42:09

  Nekünk is sikerült beszerezni egy példányt belőle és egyetértek azokkal, akik azt mondták 'remek játék'. Ez több mint 'remek' a két fős játék kategóriában, gyönyörű dizájn, minőségi doboz/insert/anyagok. Amennyire kevés komponenssel dolgozik, annyira összetett és késztet gondolkodásra. Egyelőre még csak nagyon rövid ideje van nálunk, de merem állítani, hogy ezt minden héten elő fogjuk venni minimum 1x.

 • hierroo

  2021-04-10 08:11:50

  Egész jó kis kártyajáték ez. A témája is érdekes. A kidolgozása is megfogott engem. Nagyon szép. Ha lenne egyperces videóm, akkor talán azt mondanám a végén, hogy ez egy "átlagos, de szerethető játék"! :)

 • porcine

  2021-04-10 07:05:13

  Nekem számít, hogy egy játék szép legyen. A Hanamikoji pedig gyönyörű. Tényleg könnyedén lehullik róla a gésás téma, de akkor is elképesztően jól néz ki.

  Könnyen tanulható, gyors játék. Ugyanakkor igazi agyvihar, mert folyamatosan tervezel és számolsz. A négyféle akció zseniálisan lett kitalálva. Abszolut nem konfrontatív, amolyan kellemesen versengős.

  Abszolút ajánlott két főre.

 • Podapanni

  2021-02-01 12:14:28

  Nagyon szép, és izgalmas társasjáték. Az alapsztorinak semmi jelentőssége nincs a játékmenetet illetően (kártyás-pontgyűjtős játék), viszont gyönyörű a grafika.

  Különlegessége, hogy habár alapetően stratégiára épül, a szerencse legalább akkora tényező benne, ebből adódóan mi simán eljátszottunk vele órákig is. Elsőre ugyan bonyolultnak tűnik, de könnyen tanulható és rendesen megdolgoztatja az ember agyát (észre sem veszed, és fejben már végiggondoltad a következő lépéseket).

  Teljesen megéri az árát, és ha valaki szereti a két személyes játékokat, annak a Hanamikoji kötelező darab.

  Pluszpont,hogy kis helyen is elfér,szinte bárhol játszható :)

 • Vendetta

  2021-01-02 10:23:37

  Gyönyörű grafikájú és igényes minden részletében, öröm vele játszatni már ezért is. De ami a legjobb, hogy nemcsak szép, de okos is és különleges, pont mint egy gésa.

 • eva

  2020-09-26 20:51:29

  Ár-érték arányban az egyik legjobb két személyes játék. Igazi taktikai küzdelem, gyönyörű formába öntve. :-)

 • Robby

  2020-09-23 18:46:57

  Régóta szemeztem vele, de csak nemrég szereztem be. Nem csalódtam, szuper játék. Egyedi, szép grafika, szép doboz, pörgős, mégis agyalós játékmenet, kis méret, olcsó ár. A két személyes játékok kategóriában nagyon az élen van, ajánlom mindenkinek.

 • mvotir

  2020-02-19 19:38:29

  Igazán jó kétfős játék, sok taktikai lehetőséggel, ami nem direkt a másik szívatására megy, hanem megmarad nyugis, gondolkodós játéknak. Általában az a problémám a kifejezetten kétfős játékokkal, hogy nagyon agresszívek: vedd el tőle, szorítsd ki, lehetetlenítsd el. Emiatt aminek a nevében már szerepel a "párbaj" szó, nem is érdekel igazán. A 7 csoda párbajjal, Aranyásók párbajjal egyszerűen nem tudtam megbarátkozni emiatt. Aztán itt a Hanamikoji, ami gyönyörű, egyszerű megérteni, de aztán piszok nehéz tud lenni kitalálni, hogy mégis mit érdemes tenni.

  Maga a játékszabály nem nehéz. Hét gésa kegyeiért versenyzünk több fordulón keresztül. Minden fordulóban négy akciót hajtunk végre, amikkel különböző ajándékkártyákhoz juthatunk. Minden gésát a számára megfelelő típusú ajándékkal kell meghódítani, ha abból a típusból te adtad a legtöbb ajándékkártyát a gésának (vagyis többet adtál, mint az ellenfeled), akkor meghódítottad őt. Ha valaki négy gésa szívét is meghódította vagy 11 kegypontot összegyűjtött, akkor nyert.

  A nehézsége ott jön, hogy 4 akciólap van, amiből választani lehet, körönként egyet. Te választod ki, milyen sorrendben, de mindegyiket végre kell hajtani és mindegyiket csak egyszer. Baromi sokat lehet rajta gondolkodni, hiába gyors játék egyébként, mi mindig nyújtjuk, mint a rétestésztát. Nagyon kell figyelni a másik játékára, észben tartani, milyen akciót használt már el, milyen lehetősége maradt. A kijátszott akcióiból kitalálni, hogy éppen milyen típust gyűjt, mennyi maradhatott neki belőle, stb..keményen megdolgoztatja az agytekervényeket.

  Emiatt nekünk nem igazán filler játék, mert ugyanúgy lefáradunk közben, őt nem felfrissülésnek játssza az ember. Ha szeretitek az ilyen típusú, nem agresszív, gondolkodós kompetitív játékokat, érdemes kipróbálni. Remek ár-érték arányú, gyönyörűek az elemei, kicsi, kompakt dobozban van ami miatt nagyon jó utazójátéknak is (és nem is igényel sok helyet). A kifejezetten kétszemélyes játékok egyik legjobbika.

 • asztalbetyár

  2020-02-04 09:12:28

  Pároknak ajánlott társasjátékok listáján bukkanunk rá és nem kellett csalódnunk. Az ár-érték arány (figyelembe véve a mai trendeket) nagyon rendben van, ezt már a doboz felnyitásakor is konstatáltuk.

  A grafika nagyon megkapó, szépen simul a tematika által alkotott világba, ami azonnal magával ragad.

  A játékmenet szintén zseniális, és nem megy annyira vérre a versengés, mint mondjuk a 7 csoda párbaj esetében. Rengeteg újrajátszási lehetőséget biztosít, folyamatosan izgalmas, mégis olyan egyszerű és nagyszerű, mint egy kő-papír-olló csata.

  A doboz kis méretű, így kirándulások, nyaralások alkalmával is jön velünk. Az elemek helyigénye sem elrettentő, így kis helyen is bármikor kész a setup.

  Bátran ajánlom kisebbeknek is, pároknak pedig egyenes ideális.

 • Valezius

  2019-09-05 11:00:30

  Nagyon érdekes kétfős játék. A játék egyedisége, hogy hiába vannak kártyák a kezedben, ezeket nem teheted le magad elé. Vagy 3 kártyát tehetsz le, és az ellenfél a legjobbat kiveszi közülük a másik kettőt tarthatod meg, vagy 4-et teszel le két-kát kártyás bontásban, és ekkor is az ellenfél választ belőle először, a maradék a tied.

  De ez visszafele is igaz, amikor az ellenfeled csinálja ezeket az akciókat, akkor rajtad a sor, hogy csemegézz. Tehát hiába húztál látszólag jó lapokat az nem biztos, hogy téged fog gazdagítani.

  Egyetlen lapot tehetsz le magad elé titokban. Sok múlik azon, hogy ezt a lépésedet elpocsékolod egy olyan lap lerakására, ami úgyis mindegy volt, vagy tényleg hasznos lapot tudtál letenni.

  Barátnőm szertint a játék témája fiús, de azért ő is többé-kevésbé meg tudta kedvelni a játékot. :)

  A szerencse szerepét én elég nagynak mondanám a játékban.

 • jacsoibir

  2019-08-08 13:45:25

  Annyira gyönyörű ez a játék, nagyon szépek benne a kártyák meg a gésák is. Egyedül a szemüveges gésát furcsállottam :D Nem mellesleg pedig egy nagyon jó elgondolkodtató, agyat megmozgató játék a Hanamikoji. Négy akciód van, amik közül mindet fel kell használni, de csak egyszer lehet, viszont a sorrendet te határozod meg. Nagyon kell mérlegelni, hogy épp melyik akciót választod és melyik lapokkal, mert van amivel az ellenfélnek is adsz lapokat, de a maradék a tiéd, másik akciónál pedig dobódnak is lapok. Aztán még megy az agyalás, hogy a másik vajon milyen lapot tehetett félre, és melyik lapokat fogja vajon kiválasztani. Okos kis játék ez, nagyon jó ár-érték arányban is. Egyszerű de nagyszerű, könnyen tanítható, ugyanakkor van mélysége is. És a játék idő sem hosszú. Nagyon ajánlom mindenkinek, fantasztikus játék.

 • saxomusic

  2019-07-24 23:31:30

  Ennek a kétszemélyes játéknak a fő mozgatórugója a döntéshozás. A játék során gésákért versengünk egymással. Négy különböző akció sorrendjéről dönthetünk minden körben. Sikerünk szempontjából nem mindegy, hogy melyik akciót választjuk először, mely a további játékunkra is hatással lesz. Mindegyik akciót fel kell használnunk a játék során, de egy akciót csak egyszer használhatunk fel. Ebben a játékban nincs olyan döntés, melynek ne éreznénk meg a súlyát. Sokszor kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor nagyon nehéz dönteni. A játék szabályai egyszerűek, mégis megdolgoztatja az agytekervényeinket.

  Nagyon szép grafikával rendelkezik a játék. Akik szeretik a japános témájú játékokat, ezt mindenképp próbálják ki! Kitűnően fejleszti a taktikai és stratégiai gondolkodásunkat.

 • jatszohaz

  2019-06-04 14:40:51

  Elsőre egy túl egyszerű és gyors játéknak tűnik, végülis összesen 4 akció van a játékban, melyeknek csak a sorrendjét döntheted el, de mindet ki kell játszani. Legtöbbször 5 perc alatt vége a játéknak, 10 ha sokat gondolkodtok. Mégis a megfelelő játékostárssal egy agyat megmozgató, furfangos játék lehet. Minél jobban félre tudod vezetni ellenfeledet a stratégiádat illetően, annál angyobb öröm a győzelem. Nincs sértődés a játékban, ugyanazokat az esélyeket kapja mindenki.

 • Herdd

  2019-05-24 21:36:00

  Remek játék.

 • kchpank1.kv

  2019-05-04 15:03:35

  Egészen elképesztő ez a játék. Fantasztikus, hogy egy pár kártyalap "adok-veszek"-je ekkora stratégiai mélységgel bír. Nincs túlbonyolítva, egyszerű megérteni, de mégis egyáltalán nem könnyű jól játszani. Csodálatos, engem minden játéknál ámulatba ejt. Szerintem az egyik legfontosabb kétszemélyes társas. A top 5ben benne van a kétszemélyes listán.😁

 • ARduel

  2019-04-08 19:10:17

  Amilyen egyszerű annyira nagyszerű! 21 kártyából és 4 akcióból áll az egész, nem bonyolult, de még is nagy mélységgel bíró játék. Kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánlom!

 • benczikakos

  2019-04-08 16:13:44

  Nagyszerű játék, imádjuk

 • Noémi

  2019-04-06 11:17:33

  A világ egyik legjobb kétszemélyes játéka. Gésák kegyeiért küzdünk, felajánlunk kártyákat a másiknak, elrakunk kártyákat magunknak vagy éppenséggel “kivonjuk őket a forgalomból”. Vajon az a taktika jó, amit követek, biztos ezt a kártyát rakjam félre magamnak? Nagyon ritka, hogy egy kör alatt vége legyen a játéknak, de ez a jó benne, mindig más kialakult helyzetet kell átgondolni. Nagyon szeretem ezt a játékot, mert az 2017-es Társasjátékok Ünnepén szereztem be egyet belőle

 • benyod

  2019-04-01 16:44:29

  Ha elutazunk mindig visszük magunkal, két személyesek között egyik kedvenc. Szép a grafika, kellemes játékmenet. Nem kell túlgondolkodni, de azért akad benne taktika. Az egyik kedvenc akcióm a kártya kirakása az adott körből :) nagyon hasznos tud lenni.

 • sz-tomy

  2019-03-24 11:37:16

  Ajánlom mindenkinek, nagyon jó játék!

 • trp11

  2019-03-05 08:29:11

  Az egyik legjobb kétszemélyes játék. Egyszerűek a szabályok, a játékmenet, mégis annyi stratégia van benne, mint sok más komplexebb játékban.

  A kártyák nagyon szépek és igényesek, az insert pedig tényleg tökéletes. Minden kezdő és haladó társasjátékosnak kötelező!

 • soltesz.orsi92

  2019-02-14 15:06:17

  Nagyon jó kétszemélyes játék, gyönyörű grafikával. A doboza az egyik kedvencem, mivel szépen van benne hely mindennek és mágneses a doboz, így nem kell félni, hogy útközben kinyílik és szétszóródik a tartalma. Ez egy eléggé taktikai játék, néha egy kicsit frusztráló, hogy közvetlenül nem tudod lerakni a lapjaidat. Szerintem ár-érték arányban is teljesen megéri, úgyhogy mindenkinak csak ajánlom.

A Hanamikoji társasjáték és kiegészítői (9)

 • Hanamikoji: Action Tiles Expansion társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 15 perc
  • Min. játékidő: 15 perc
  • Max. játékidő: 15 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
 • Hanamikoji: JP promotion card 2021 társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 15 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 7+ éves
 • Hanamikoji: Mini Expansion #2 társasjáték Kiegészítő

  Your favorite Geishas are back with more talent and graceful performances! With the Hanamikoji action tiles expansions, you may play this award-winning 2-player game with even more tactics! These expansions contain different tiles combination. Mix and match with the previous action tiles for a more unique gaming experience! Contains: #2 健康 "health...

  • Játékidő: 15 perc
  • Min. játékidő: 15 perc
  • Max. játékidő: 15 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
 • Hanamikoji: Mini Expansion #3 társasjáték Kiegészítő

  Your favorite Geishas are back with more talent and graceful performances! With the Hanamikoji action tiles expansions, you may play this award-winning 2-player game with even more tactics! These expansions contain different tiles combination. Mix and match with the previous action tiles for a more unique gaming experience! Contains: #3 平安 "safe and sound...

  • Játékidő: 15 perc
  • Min. játékidő: 15 perc
  • Max. játékidő: 15 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
 • Hanamikoji: Mini Expansion #4 társasjáték Kiegészítő

  Your favorite Geishas are back with more talent and graceful performances! With the Hanamikoji action tiles expansions, you may play this award-winning 2-player game with even more tactics! These expansions contain different tiles combination. Mix and match with the previous action tiles for a more unique gaming experience! Contains: #4 良緣 "a good match...

  • Játékidő: 15 perc
  • Min. játékidő: 15 perc
  • Max. játékidő: 15 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
 • Hanamikoji: Mini Expansion #5 társasjáték Kiegészítő

  Your favorite Geishas are back with more talent and graceful performances! With the Hanamikoji action tiles expansions, you may play this award-winning 2-player game with even more tactics! These expansions contain different tiles combination. Mix and match with the previous action tiles for a more unique gaming experience! Contains: #5 合格 "qualified"...

  • Játékidő: 15 perc
  • Min. játékidő: 15 perc
  • Max. játékidő: 15 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
 • Hanamikoji: Mini Expansion #6 társasjáték Kiegészítő

  Your favorite Geishas are back with more talent and graceful performances! With the Hanamikoji action tiles expansions, you may play this award-winning 2-player game with even more tactics! These expansions contain different tiles combination. Mix and match with the previous action tiles for a more unique gaming experience! Contains: #6 除厄 "to get rid of...

  • Játékidő: 15 perc
  • Min. játékidő: 15 perc
  • Max. játékidő: 15 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
 • Hanamikoji: Mini Expansion #7 társasjáték Kiegészítő

  Your favorite Geishas are back with more talent and graceful performances! With the Hanamikoji action tiles expansions, you may play this award-winning 2-player game with even more tactics! These expansions contain different tiles combination. Mix and match with the previous action tiles for a more unique gaming experience! Contains: #7 金運 "economic...

  • Játékidő: 15 perc
  • Min. játékidő: 15 perc
  • Max. játékidő: 15 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
 • Hanamikoji: Kickstarter Goodies 2021 társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 15 perc
  • Min. játékidő: 15 perc
  • Max. játékidő: 15 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  15 perc
 • Játékosok:  2
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Kota Nakayama
 • Illusztrátor:  Maisherly, Mashiro Misaki
 • Kiadók:  KOSMOS, Zvezda, White Goblin Games, IELLO, Takamagahara, COLON ARC, EmperorS4 Games, Ludicus, 2Tomatoes, Quick Simple Fun Games, Nasza Księgarnia, Reflexshop Kft, MS Edizioni, Deep Water Games, PopcornEdu, Diversion (دایورژن)
 • Elérhető nyelvek:  kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, román, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Japanese-only female edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: japán
 • EmperorS4 Chinese/English/Japanese edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 11 cm x 16 cm x 3 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • EmperorS4 Chinese-only edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: kínai
 • EmperorS4/Colon Arc/Quick Simple Fun Chinese/English/Japanese edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 11 cm x 16 cm x 3.1 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Quick Simple Fun English-only edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
 • German edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: német
  • Méretek: 13 cm x 18 cm x 4 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 10 cm x 15 cm x 4 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 13.5 cm x 13.5 cm x 4.5 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: román
  • Méretek: 10 cm x 15 cm x 4 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Deep Water Games/EmperorS4 English-only edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 13.5 cm x 19 cm x 4 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 13 cm x 18 cm x 4 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: francia
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: Korean
 • Deep Water/EmperorS4 English-only edition 2019
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 11 cm x 16 cm x 3 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • EmperorS4 Chinese/English edition 2019
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: kínai
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: olasz
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: orosz
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 13.5 cm x 19 cm x 4 cm
 • COLON ARC Japanese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 16.5 cm x 11 cm x 3 cm
  • Súly: 200 kg
 • EmperorS4 Chinese/English edition 2021
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 13.5 cm x 19 cm x 4.1 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Hanamikoji társasjátékhoz