Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Jógi és Jógi guru - Füled érjen bokádig

Sokunk gyermekkorának elengedhetetlen kelléke volt a Twister, amely pár perc alatt igazán kusza és mókás testhelyzeteket eredményezett, és ahol a hajlékonyság igazán kifizetődőnek bizonyult. Aztán az évek múltával már lanyhult a motiváltság a potenciális térd- és derékfájdalom gondolatára, és az elnyűtt darabok már csak a polcon porosodnak. No de nem kell aggódni, mert itt a megfelelő alternatíva, amely hasonlóan magában rejti a mozgás örömét, ugyanakkor a kéretlen izomhúzódástól sem kell tartani.

A Jógi és a Jógi guru 3-10 fős partijátékok, melyeknek egy összetett mondatban elmagyarázhatók a szabályaik, és garantáltan nevetéssel teli időtöltést jelentenek.

A bokád legyen a térded fölött

Az előkészületek mindkét játék esetén megegyeznek: keverjük meg a kártyákat, és helyezzük őket lefordítva a két kártyatartóba, így két húzópaklit kapunk. Több tennivalónk nincs is, kezdődhet a játék!

A szabálymagyarázat is az előkészületekkel összemérhető időtartamot igényel. Az aktív játékos kártyát húz, hangosan felolvassa a rajta szereplő utasítást, majd innentől kezdve folyamatosan végrehajtja azt – ha nem sikerül, kiesik. Az utolsó benn maradt játékos győz. (Ugye, mondtam, hogy gyorsan elmagyarázható? 😊 )

Rejtsd el az alsó fogsorod

A Jógiban kétféle kártyatípussal találkozhatunk:

  • Zöld kártyák: helyezd magad elé az asztalra, hogy mindenki láthassa, és hajtsd végre az utasítását. (Például: Az ujjaddal érintsd a bal cipődet.)
  • Narancssárga kártyák: használd a kártyát a feladat végrehajtásához. (Ez a kártya legyen a tarkódon.)

A Jógi guru ezen felül két új típust hoz be:

  • Kék kártyák: a zöld kártyák mellett ezeket is az asztalon kell gyűjteni, de a rajtuk szereplő feladatot a laphúzás előtt kell végrehajtani. (Laphúzás előtt kopogtasd meg a pakli tetejét.)
  • Lila kártyák: az utasítást a jobb oldali szomszédod egészíti ki. Például, ha az olvasható rajta, hogy „A jobb kezed legyen a @ felett”, akkor a szomszédod dönti el, hogy a „@” éppen asztalt, széket, a cipődet vagy a macskád pocakját jelentse. Bármit mondhat, amelynek végrehajtása nem lehetetlen, azaz az „Eiffel-torony” (általában) nem jó választás, de ezt az apró megkötést leszámítva csak a fantázia szab határt a lehetőségeknek.

A füled legyen a válladon

A társaságtól függően kétféle játékvariáns közül is választhatunk, ha az alap már unalmas lenne.

A szadista verzióban a felhúzott kártyát egy másik játékosnak adjuk, majd a kör azzal folytatódik, aki azt megkapta. Már a név is erősen sugallja, hogy ehhez a variánshoz erős barátságok kellenek, ugyanis könnyen megajándékozhatjuk egymást olyan kártyákkal, melyek gyors kiesést ígérnek. Sőt, ezt az élményt a Jógi Guru lila kártyáival emelhetjük mesteri szintre, de ez már csak a konfrontatív játékok szerelmeseinek ajánlott.

A csapatjátékos verziót akkor érdemes kipróbálni, ha sokan vagytok, ekkor 2-3 fős csapatokat alkottok, és egy csapat egy játékosnak felel meg. Bármelyik tag húzhat kártyát, és bárki teljesítheti a rajta szereplő feladatot (akár egyszerre többen is, biztos, ami biztos), viszont hibázás esetén az egész csapat kiesik.

A jobb kisujjad ne érjen semmihez

A Jógi egyszerűbb, letisztultabb a Jógi guruhoz képest, utóbbi már egészen kreatív, konfrontatív irányba is elvihető. A legteljesebb becsavarodás azonban a két játékkal együtt érhető el, ugyanis a kártyák hátulja teljesen megegyező, így összekeverve őket egy változatos és őrült paklit kapunk, amelyhez akár már 12-en is leülhetünk. Ha van rá lehetőség, én mindenképp ajánlom mindkettő beszerzését, mivel így sokkal kisebb valószínűséggel válnak unalmassá a feladatok (no, azért nem kell megijedni, külön-külön is számos jó hangulatú partit rejtegetnek), viszont nálunk szinte mindig előkerülnek, ezért hálás vagyok a változatosságért.

Apropó, ha már beruházunk egy (vagy két) példányra, akkor feltétlenül dobjunk a kosárba egy csomag kártyavédőt is, ugyanis a kártyák fognak sminkes szemhéjnál, tarkónál, hónaljnál és cipőben is járni, ezért elkél az extra védelem.

A tenyereddel érintsd a földet

Mind a Jógi, mind a Jógi guru könnyed, egyszerű, pörgős szórakozást ígér gyakorlatilag bármely korosztály számára. A gyors szabálymagyarázat és a kis méretük miatt bármikor bevethetők, és az áruk is igen kedvező, ezért bátran ajánlom mindenkinek, aki rövid és mozgalmas partijátékra vágyik.

A(z) Jógi társasjátékot a Gémklub biztosította számunkra!

Keresd fel a boltot és tekintsd meg a játék adatlapját!


MEGNÉZEM A JÁTÉKOT

A(z) Jógi guru társasjátékot a Gémklub biztosította számunkra!

Keresd fel a boltot és tekintsd meg a játék adatlapját!


MEGNÉZEM A JÁTÉKOT
írta -- Cygnus

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

18Máj

Szupercsapat! - Strandkupa: Paklimenedzselés akár tizenhatan

Ismertető | 2024.05.18. 17:03:00

A Szupercsapat! áttematizált változatában új csapattagok érkeznek, esélyt kapunk híres edzőként is kipróbálni magunkat, másik dobozzal kombinálva pedig már tizenhatan is részt vehetünk a gigászi bajnokságon!

27Máj

Mystery: Szuperhősrejtély - Ennek a képregénynek te lehetsz a hőse!

Ismertető | 2024.05.27. 18:29:00

A Bajnokok Légiója toboroz: különleges képességű embereket keresnek, akiket spéci szuperhőssé képezve felvehetik a harcot a bűnözőkkel szemben.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Jógi
  • Jógi guru