Szunnyadó istenek
Szunnyadó istenek
Videó beküldése

Szunnyadó istenek társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

A Szunnyadó istenek egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játék több, összesen 6 díjat és jelölést is kapott 2021-ben. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít az akció pontok, a történetmesélés, a...

A Szunnyadó istenek egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játék több, összesen 6 díjat és jelölést is kapott 2021-ben. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít az akció pontok, a történetmesélés, a pakli tervezés, a merj és nyerj és a solitaire mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Üdvözlünk egy elveszett világban... életed kalandja csak most kezdődik!
"Ezek a csillagok ismeretlenek, igaz?" kérdezte, miközben az ég egyre sötétebbe fordul, a csillagok mintázata már idegenné vált, de mégis egzotikus. "Ez a Wandering Sea. Az istenek hoztak ide téged és most fel kell ébresztened őket, hogy haza térhess!"

Sofi Odessa kapitány már vár téged és barátaidat, hogy újabb ismeretlen terepet fedezzetek fel! A titokzatos és egzotikus szigeten különböző akadályok és veszélyek fenyegetnek majd. De vajon sikerül megúszni a támadásokat? Egy igazán kalandos és rejtélyes utazás vár rád,ami visszarepít egyenesen az 1900-as évekbe!

A Szunnyadó istenek egy igazi kalandjáték, ahol Sofi Odessa kapitánnyal és a legénységgel fedezhetitek fel az egzotikus sziget mesés világát. A játék 1929-be kalauzol el, ahol egy gőzhajóval közelítitek meg a célállomást, majd partraszálláskor veszi kezdetét az igazi izgalom. Istenek totemjei, mitikus helyek és új karakterek színesítik a kalandjáték menetét, készen állsz?

A játék egy igazi mesejáték, hiszen egy történetet is elmesél így színesebbé téve az élményt. A cselekményt a te döntéseid befolyásolják, így minden lépésed kulcsfontosságú lehet. A játék atlasz kialakítása miatt a térkép bármely pontja fontos eleme lehet a játéknak, mindenhol találhattok felfedezésre váró terepet. Érdemes minden lehetőséget megragadni a felfedezésre. A társasjáték menetét is tudjátok irányítani, hiszen bármikor leállhattok és folytathatjátok, hiszen a játék egy kampányra van felépítve. A játék összetettsége miatt 12 éves kortól ajánljuk.

Merülj el a történet vezérelt játékban. Rejtett kincsek, izgalmas karakterek, a döntésed hatással van a történetre és a játékra. Készen állsz a játék élére állni ebben a különleges koopreatív játéknak?

A doboz tartalma:
90 db kalandkártya, 32 db piackártya, 180 db küldetéskártya, 54 db eseménykártya, 9 db kutatásjelölő, 11 db hajósérülés-jelölő, 7 db sérülésjelölő 5-ös értékben, 35 db sérülésjelölő, 60 db képességkártya, 78 db ellenségkártya, 9 db együttműködés-jelölő,14 db parancsjelölő, 8 db felfedezésjelölő, 1 db kapitányjelölő, 1 db páncélbúvár jelölő, 1 db hajónapló laptömb, 1 db hajótábla, 24 db szintkártya, 1 db pollenfőzet-jelölő, 1 db kikötőlapka, 1 db hajóakció-jelölő, erőforrás jelölők (6-6 hús, zöldség, gabona,építőanyag, ereklye,40 érme), 18 db kimerültségjelölő, 1 db hajó, 9 db együttműködésjelölő, 1 db szabálykönyv, 1 db útmutató a gyors kezdéshez, 1 db szabálysegédlet, 1 db történetkötet, 1 db Atlasz, 1 db eredménylap, Simítózáras tasakok

Forrás: Szellemlovas
5 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 28 490 Ft-tól
 • 5 ajánlat

Kategória: Tenger, Fantasy, Felfedező, Kaland
Mechanizmus: Akció pontok, Kooperatív, Történetmesélés, Pakli tervezés, Merj és nyerj, Solitaire, Szcenárió / Küldetés / Kampány, Események, Narrative Choice / Paragraph

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kooperatív

Ebben a játékban az együttműködés a cél. Nem egymást, hanem magát a játékot kell legyőznötök!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szunnyadó istenek társasjáték videók (6)

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

nyertes, Golden Geek Awards, 2021

Legjobb tematikus játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2021

Legjobb kooperatív játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2021

Legjobb egyszemélyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2021

Leginnovatívabb játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2021

Medium Game of the Year

jelölt, Golden Geek Awards, 2021

Kommentek

Kommentek

 • miskolc777

  2023-02-14 19:30:46

  Legkésőbb március elején ékezik, már fent van a Reflexshop kínálatában, 30 ezret kóstol. Kiegészítői pedig 14 ill. 5 ezret. Minden bizonnyal csomagajánlatban kedvezőbb áron hozzá lehet majd jutni (esetleg promó kártyákkal). Az korrekt ajánlat lenne.

 • Pcs

  2023-02-01 18:54:01

  Szerintem biztosan van ilyen lehetőség benne. Nem néztem utána jobban, de úgy tűnt, hogy a kalandok során a kártyákat keverni kell, nincsen előre meghatározott sorrendjük, így gyanítom, hogy ha újra is játszol egy kalandot, az nem lesz ugyanaz, de éppen ettől lesz újrajátszható.

 • peti1212

  2023-02-01 12:28:51

  Akkor ez így már biztos befektetésnek tűnik!

 • mp3pintyo

  2023-02-01 08:54:32

  Ha pedig van benne olyan lehetőség, hogy elbuksz egy kalandot mint pl az Egerek és Varázslókban akkor bizony az nem 20 óra lesz hanem akár 100 is :)

 • Pcs

  2023-01-28 23:50:00

  Én is régóta szemezek ezzel a játékkal. Ha jól értem az angol ismertetőket, egy-egy kaland végigjátszható egy-két óra alatt, a teljes kampányhoz pedig tíz-húsz órát írnak. Viszont ami óriási előnye, hogy többször újrajátszható

 • peti1212

  2023-01-27 20:00:07

  Szerintem nem szükséges rendező hozzá, mivel nem tartalmaz annyi elemet, hogy az indokoltá tenné. Kártyavédőzve is bele fog férni a dobozba. Nem lesz az olcsó játékok között, az már az angol verzíó is érzékelteti, de igéretes játéknak néz ki. Kíváncsian várom én is.

 • miskolc777

  2023-01-27 18:32:32

  Nagyon várós. Remélem, valami vonzó csomagajánlattal + promókkal hozza az alapjátékot a kiegészítőivel a Reflexshop, ahogy azt már megszokhattuk tőlük. Vajon a dobozkákba védőzve bele fognak majd férni a kártyák? Vagy rendező szükséges ilyen esetben?

 • Kisde

  2023-01-27 12:59:39

  Hát a BoardGameGeek oldalán 60-120 perc van, szóval esélyes, hogy elírás. Azonban mivel ez egy kampány játék nehéz belőni a konkrét játékidőt, mert gondolom mindenki annyit játszik vele alkalmanként amennyi jól esik. Egyébként a teljes játékidő amíg az egész kampányt végigtolja az ember gyanítom több mint akár 1200 perc is :)

  Szerk: Mégsem elírás. Most ránéztem egy unboxing videóra és ott 1-20 órát ír mint játékidőt a doboz hátulján, úgyhogy valid a 60-1200 perc.

 • peti1212

  2023-01-27 12:51:49

  Nagyon várós magyarul. A játékidő 60-1200 perc a Reflexshop oldalán, ez elírás, vagy tényleg valós? Nem találkoztam még ilyennel.

 • mr.zehy

  2023-01-26 10:39:51

  Magyarul ez egyértelmű vétel, szerintem sikere lesz itthon is!

 • mp3pintyo

  2023-01-26 10:03:13

  Igen, végre konkrét dátummal frissült! Nagyon nagyon várom már a megjelenést és, hogy utána játszhassunk a srácokkal vele otthon.

 • Kisde

  2023-01-18 21:21:37

  A Reflexshop fogja hozni "Szunnyadó Istenek" címmel, 2023 februárjára van írva.

 • hierroo

  2023-01-18 20:40:34

  Engem az érdekelne, hogy vajon ezt a játékot magyarul esetleg tervezik e megjelentetni? Mert nagyon tetszik ez a kinézete. A karakterek is szimpatikusak. Csak egy dolog az, hogy kipróbáljam az az, hogy más nyelven van, és a történet élvezete csak magyarul adna igazi beleélést. Nem tudom, hogy csak én vagyok e így, vagy más is esetleg. Szerintem ez egy nagyon jó téma, rengeteg kalandot adhat és jó ötlet eza kis lapozató térkép, vagy atlasz. Ha most ezt egy játéktáblán lenne, akkor igen sok helyet foglalna el az asztalon! Még nem tudom, hogy milyen ennek a játéknak az újrajátszhatósága, de ha valaki esetleg megunná ezeket a küldeteseket, simán el tudom képzelni azt, hogy egy néhány új kártyapaklival de ugyanezzel a térképpel és hozzávalókkal létrejöhessen egy teljesen más kaland! (Nem tudom, hogy ki olvasott Dékány András regényeket, de akinek ez mond valamit, akkor nekem erről a társasjátékről azok jutottak az eszembe.)

 • thufirhawat333

  2022-10-22 14:14:39

  Nem fér a fejembe, Dwayne Johnson figurát miért nem mellékeltek a játékhoz. Manapság esszenciális tartozéka a tematikának.

  Ryan Laukat teljesen ki tud rántani az asztal mellől, amikor először felütöttük, egy fél óra múlva már érezni véltem a sós tengeri levegő, a hering, a pipadohány egyvelegét, mintha csak tengerész dédapám tért volna vissza a sírból.

  A kalandok játéka ez, a rejtélyeké, egyszerű, jól átgondolt mechanizmusai miatt bőven elég volt egyszer átlapozni a szabályfüzetet (és a prológ amolyan betanításként is szolgál, ha emlékeim nem csalnak), onnantól csak az ikonográfiára pislantottunk rá néha; az ikonok magyarázat kézebfekvően kigyűjtésre került a hátlapon.

  A harcrendszer egyszerű, funkcionális adok-kapok, annyival megbolondítva, egy kicsit lehet összetettebb.

  A felfedezgetés, a kibontakozó narratíva, a visszaköszönő történetszálak könnyedén elviszik a hátukon az egész játékot.

  A komponensek igényesek, vizuálisan sem lehet panasz a játékra.

  A játékmenet átgondolt, de nem kiemelkedő. Misztikus kalandfilmekből kiragadott hangulatával, jól megírt történetével érte el, hogy beírja magát a kedvenceim közé.

  Remélem, a jövőre érkező folytatás hasonlóan mély nyomokat hagy majd.

 • Csabalex

  2022-01-04 23:28:30

  Sokkal nagyobb mennyiségű kontent van benne mint amire számítana az ember. Barátokkal beleraktunk egy 12 órás játszmát és a megtalálható totemeknek csak töredékét találtuk meg, úgyhogy jelentősen érezteti az újrajátszhatóság mértékét.
  Az egyetlen negatívumnak azt tudnám felsorolni, hogy jelzi azoknak a helyeknek az útvonalát is, amik csak a kiegészítővel látogathatók, ami egy ilyen borsos játéknál nem biztos, hogy belefér a büdzsébe... Viszont ha élsz a kiegészítő nyújtotta lehetőségekkel tényleg úgy érzed, hogy rendesen bele van építve az eredeti játékba.

  10/10 Szerintem év játéka. Még esetleg a Gloomhaevennel is felveheti a kesztyűt storytelling kategóriában. Már az újrajátszhatósága egy nagyon nagy plusz számomra.

A Szunnyadó istenek társasjáték és kiegészítői (7)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 2 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  13+
 • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Ryan Laukat
 • Illusztrátor:  Ryan Laukat
 • Kiadók:  dV Giochi, Red Raven Games, REXhry, Schwerkraft-Verlag, Keep Exploring Games, Maldito Games, Lucky Duck Games, Lavka Games, Banana Games, Reflexshop Kft, Lotus Frog Games, Games7Days
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, Korean, lengyel, orosz, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

 • English retail edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 10.8 cm
  • Súly: 3.6 kg
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: ukrán
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: kínai
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 7.6 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 10.8 cm
  • Súly: 2.3 kg
 • German edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: német
 • Hungarian Edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: magyar
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: olasz
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: Korean
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: orosz
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: spanyol
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: lengyel

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Szunnyadó istenek társasjátékhoz