www.thegiftforge.hu

Szunnyadó istenek vélemény / Ezzel társasozunk mi! [TheGiftForge.hu]

... A nap első sugarai éppen csak utat törtek maguknak a környező helyek csúcsai fölött, miközben ébredezik a hegyi kis falu. A rádióban felcsendül Céline Diontól a My Heart Will Go On, amely a tavalyi év sikerfilmjét töltötte meg érzelmekkel. Hétvége van, így főhősünk nyugodtan gondolkodhat, hogy mit is tegyen ezen a gyönyörű nyár eleji, kissé még hűvös napon. A könyvespolc elé lépve úgy dönt, hogy kockázatos kalandokba merülve élvezi ki a szabadidőt. Gyorsan átugorja a polcot, ahol egymás mellett sorakoznak a Danielle Steel könyvek, és megérkezik kedvenc írópárosához, Steve Jackson és Ian Livingstone világaihoz. Legyen országúti harcos, látogasson el a skorpiók mocsarába, ismeje meg a tolvajok városának rejtelmeit, bolyongjon a káosz fellegvárában vagy találkozzon F.E.A.R.-el? A rengeteg választás közül szinte bármelyik jó, ám mielőtt döntene, hirtelen vakító fény tereli el a figyelmét, amely a terasz ajtó irányából érkezik. Odasétál és észreveszi, hogy egy mágikus átjáró nyílt meg ott, ahol korábban az ajtó volt... Rájössz, hogy ennek a történetnek a főhőse, te magad vagy.

Szunnyadó istenek gyermekkorom egyik meghatározó élményét adta vissza, vagyis a bevezetőben olvasható szerzőpáros által elhíresült "Kaland, játék, kockázat"  könyvek világát. Ezek nem csak egyszerű könyvek, hanem olvasás közben aktív részese vagy a kalandnak, döntéseket hozol, szörnyekkel küzdesz, így a könyv mellett kelléként megjelent a dobókocka a harchoz, valamint a ceruza a jegyzetek készítéséhez. Nem beszélve a 10 ujjunk könyvjelzőként való használatáról, ami az akkori mentési rendszernek felet meg, ha véletlenül rossz döntést hoztunk. Nagyon jó látni, hogy a társasjátékok ezt a műfajt is igyekszenek modernizálni. A Szunnyadó istenek pont ezt tűzte ki célul, hogy hajóddal bejárva a vidéket olvass, beleéld magad a kalandba, döntéseket hozz és megmérkőzz a tengereken és szigeteken rejtőző veszedelmekkel. Ami pedig kifejezetten jó, hogy míg a könyvolvasás egyedüli tevékenység, addig itt ketten vagy többen, az asztalt körbe ülve együtt élhetitek át a kalandokat.

[Cikk folytatása]

Szunnyadó istenek vélemény / Ezzel társasozunk mi!

A nap első sugarai éppen csak utat törtek maguknak a környező helyek csúcsai fölött, miközben ébredezik a hegyi kis falu. A rádióban felcsendül Céline Diontól a My Heart Will Go On, amely a tavalyi év sikerfilmjét töltötte meg érzelmekkel.

Hol vásárolhatok meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

24Okt

A hajsza – Ellenség a kapuknál [Társalgó]

Kedvcsináló | 2023.10.24. 17:45:00

Ismét a történelmet hívja segítségül Matthias Cramer: a német alkotó ezúttal egy fontos második világháborús eseményt öntött kétfős társas formájába.

16Okt

Ebben a gyönyörű játékban a múltba utazhatsz, és még a történelemről is tanulhatsz [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2023.10.16. 18:13:00

Rettentő egyszerű, csodálatosak a komponensei, és úgy edukál, hogy nem tolakodó - az Utazás a múltba nagyon könnyen magával tud ragadni.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Szunnyadó istenek