Ankh'or: A Nílus-völgy kalmárjai
Ankh'or: A Nílus-völgy kalmárjai
Ankh'or: A Nílus-völgy kalmárjai
Ankh'or: A Nílus-völgy kalmárjai
Videó beküldése

Ankh'or: A Nílus-völgy kalmárjai társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

Az Ankh'or: A Nílus-völgy kalmárjai egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a kártya húzás és a minták mechanizmusokra. Szeretitek a piramisokat...

Az Ankh'or: A Nílus-völgy kalmárjai egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a kártya húzás és a minták mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Szeretitek a piramisokat, sakálokat és szkarabeuszokat? Vonz titeket az ókori Egyiptom világa? És még ráadásul kereskedni is szerettek? Akkor csak titeket vár az Ankh’or – A Nílus-völgy kalmárjai!
Válasszatok ügyesen árukat, és adjatok rajta túl jókor, hogy a vásárolt lapkákból minél értékesebb területet tudjatok kiépíteni – akár két szinten is! Figyeljetek jól, mert az életet adó ankh segítségével módosíthattok az építményeteken, vagy a piaci árakon... vagy esetleg eltüntethettek a piacról olyan lapkákat, amelyekre a vetélytársaknak szemet vetettek!

Forrás: Szellemlovas
5 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 6 290 Ft-tól
 • 5 ajánlat

Kategória: Mitológia, Állat
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Kollekció gyűjtés, Kártya húzás, Minták

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Ankh'or: A Nílus-völgy kalmárjai társasjáték videók (9)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • Alleira

  2021-03-15 00:05:02

  Amúgy a szerintem is szuper inzert ràdásul úgy van kialakítva a korongoknak, hogy a hosszabb sávba fér a 2 jàtékosnak kellő korongszám, a kèt kisebbe pedig plusz 1-1 főnek még egy szett korong ;)

 • Crospieler

  2021-03-13 13:02:39

  Szeretjük a játékot. Páromnál szinte instant kedvenc lett.

  Az insertje nagyon ügyesen lett kidolgozva és dícséretes, hogy kevés helyet foglal a polcon. Igényesek a komponensek is.
  Eddig csak 2 fővel próbáltuk, de remekül működik így. Páros játékhoz ideális. Játékidő így kb. 20-25 perc.

  Igazából nem is tudok negatívumot mondani róla. Talán annyi, hogy eléggé absztrakt hatású, így a téma kevésbé jön át.

  Gyakran elfelejtett szabály (online videok és kommentek alapján):
  - a korongok előkészítése játékosszámtól függ: 2 főnél mindegyikből csak 4-et, 3 főnél 5-öt, 4 főnél pedig mind a 6-ot használjuk.
  Ezt mi is benéztük az elején, mert a játékszabályban ez kissé apróbetűs résznek tűnt nekem. Nem nagy dolog, de bizonyos helyzetekben fontos lehet (pl. ha valaki mondjuk egy nyersanyag fajtából 3-at halmoz fel, akkor a másik játékosnak abból a fajtából már csak 1 áll rendelkezésre).

  Egyébként érezhető rajta, hogy rendesen letesztelt és letisztult játékról van szó.
  Ajánlom.

 • Dorothi

  2020-10-16 12:07:29

  Splendor és az Ankh'or között vaciláltam, de egyértelműen jól döntöttem. :) Szép, letisztult design és egyszerű szabályokkal, kb. 20 perc alatt lemegy egy játék. Tökéletes kikapcsolódás, ha valaki egy rövid játékélményre vágyik. Külön kiemelném az insertet, végre egy társas, ahol szép rendezőt gyártottak hozzá és elfér benne remekül minden. 2-3 fővel teszteltem, mindkét játékosszámot jól kezeli az Ankh'or. Kisebb doboza miatt utazásokhoz is ajánlom.

 • Alleira

  2020-10-11 13:25:29

  Ez egy tökéletes kapujáték, ami becsalogat a gyorsan tanulható, könnyed, rövid ideig tartó családi játékok világába. Mindegyik játékosszámmal kitűnően működik.

  A dizájn nagyon szép, az pedig kifejezetten ötletes szerintem, ahogy az "emeletre" rakott lapkák nem takarják ki az alattuk lévőket, így szépen követhető melyik színből és állatból mennyi van. Egyszerű, mert kollekciókat kell bővíteni, érdemes 2-3 féle dolognál többet nem gyűjteni, hisz a 3 pontot érő bónuszlapkák igen sokat tudnak számítani. Jellemzően 20-30 pont körüli eredményekkel szoktunk zárni.

  A pókerzseton-szerű árukorongoknak is megvan a hangulata, kár hogy nálunk rendszeresen eldől/szétcsúszik a stóc. Szerintem teljesen átadja a kalmár feelinget ezeknek a pakolgatása.

  Első ránézésre nagyon hasonltott a Splendorra (valószínűleg azért mert azt is a Space Cowboys adta ki), ennek ellenére nem egy variáns, csak az elemek és a mechanizmus hasonlít. Őszintén szólva, annak ellenére, hogy a Spendor egy elég szép karriert befutott játék, az Ankh'ort pedig kevesen ismerik nemzetközileg (mindezt a BGG osztályzatok számából következtettem) nekem az Ankh'or közelebb áll a szívemhez.

  És persze a piszkos anyagiakat nézve, egy nagyon megfizethető, nagyon kompakt dobozban kiadott, remek ár-érték arányú játékról van szó, így ideális lehet ajándékba is, hogyha nem akarunk 10++ezreket költeni társasra.

 • Floranna

  2020-09-04 08:47:13

  Az Ankh'or játék elég rövid, egy hosszú és fárasztó nap után nekünk az egyik legjobb kikapcsolódás.

  Hatalmas az újrajátszhatósága, ezért ilyenkor akár három vagy négy partit is szoktunk játszani.

  Az inzert, hát, zseniális! Öröm kipakolni, bepakolni! Az egész set pár perc!

  Van benne interakció, nem mindegy, hogy melyik lapkát vásárolja meg a másik, de közben tud az ember egy kicsit "magában" is játszani. Amikor választunk játékot, akkor mindig öt játékot választunk ki, amiből szűkítünk egyre, de ez a játék valahogy mindig benne van.

  Utazáshoz egyébként tökéletes! Kicsit hasonlít a Splendorhoz, nekünk az is megvan. De ha utazni szeretnénk, akkor mindig az Ankh'hoz jön velünk, mert nagyon praktikus a dobozméret.

  Játékosszámot tekintve, mi ketten nagyon szeretünk vele játszani! Nagyon klassz randijáték! :) Sokáig hezitáltam, mikor láttam a polcokon, de az egyik legjobb választás volt! Az ára is szerintem remek!

 • PlayHoo_95

  2020-04-03 17:19:02

  Számomra az Ankh'or a Jaipur és a Splendorhoz hasonló, nagyon szép és igényes játék. Igazi adok-veszek, kombinálok, elszedem a másik elől amire gyűjt, vagy épp újratöltöm a kínálatot, így elcsúszik az amire az ellenfél hajt, és már nem annyiba kerül... rengeteg csavar lehetőség van benne. Ráadásul ezzel a lapka-lehelyező, kombinálós pontszerző versennyel megspékelve szuper játékélményt ad. A dobozon az van, hogy 4 játékos is játszhatja, de mi csak ketten játszottuk eddig és szerintem kíválóan működött így is. Kicsi helyet foglal, remek utazó játék, nagyon szép a doboz, az alkatrészek is igényesek. Nekem a szabályfüzet hagyott itt-ott nyitott kérdést, de azóta megnézem pár játék-videót, ami segített értelmezni. Nagyon ajánlom mindenkinek kipróbálásra! :)

 • crazyoh

  2020-02-09 15:11:12

  Az Ankh'or egy teljesen jó egyszerű, de nagyszerű kompetitív társasjáték. Több játékhoz is hasonlít a játékmechanikája, mint például a Splendor vagy a Tribes. Alapkoncepciója az, hogy területeket kell vásárolni árukorongokból. Így egy körben két fő lehetőségünk van: vagy árukorongokat veszünk el a készletből vagy különböző szinű/szimbólumú lapkákat veszünk belőle. A korongokért megvásárolt lapkákból összefüggő területet kell kialakítani. Viszont oda kell figyelni arra, hogy hogyan tesszük le a lapkáinkat, mert a játék közben és a játék végén is kaphatunk érte pontokat. Minél okosabban tesszük, annál több pontot tudunk összeszedni. Színeket vagy állatokat vagy mindkettőt gyűjthetjük a játék során, de minden döntés számít, hiszen csak a 13. lapkáig megy a játék (amíg egy játékos meg nem szerzi a 13. lapkát, de természetesen az a kör még végigmegy). Állatok közül megcélozhatjuk a szkarabeuszokat vagy a sasokat vagy a sakálokat. A színek pedig a korongok szerint vannak, tehát 5 színt különböztetünk meg. Van egy speciális akciólehetőség, amit minden játékos a köre elején vagy végén használhat. Ehhez azonban szereznie kell legalább egy Ankh korongot. A már lerakott lapkákat lehet elmozgatni VAGY az egész piacot át lehet rendezni. Ezt használhatjuk a saját előnyünkre vagy pedig az ellenfél hátráltatására. Egy játékos akár két ilyen extra akciót is végrehajthat a körében.

  Kis dobozával és 3 perces előkészületével nagyon belopta magát a szívembe ez a társas. Még így is, hogy más társasokhoz hasonlít, képes megállni a helyét a maga egyediségével. A temtaikát is nagyon eltalálták szerintem, mert megvan benne az az egyiptomi feeling. Valami egyiptomi zenével ajánlom játszani :D

 • nagysandor.mc

  2019-07-19 17:35:21

  A Gémklub ma bejelentette, hogy gondozásában magyarul fog megjelenni az Ankh’or – A Nílus-völgy kalmárjai!
  Szeretjük a fáraókat és a piramisokat. Izgatottan várjuk! :)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Sébastien Pauchon, Frank Crittin, Grégoire Largey
 • Illusztrátor:  Gaël Lannurien
 • Kiadók:  Hobby Japan, Korea Boardgames co., Ltd., Gém Klub Kft., Space Cowboys, JD Éditions
 • Elérhető nyelvek:  holland, angol, francia, magyar, olasz, japán, Korean, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 13 cm x 18 cm x 4.1 cm
 • English/French edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 13 cm x 18 cm x 4.1 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: francia
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: magyar
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: japán
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: Korean
 • Dutch/French edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 13 cm x 18 cm x 4.1 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: olasz
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 18 cm x 13 cm x 4.4 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Ankh'or: A Nílus-völgy kalmárjai társasjátékhoz