A Mars
A Mars
A Mars
A Mars
Videó beküldése

A Mars társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

A Mars egy nagyon összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 1.5 - 2.5 óra is lehet. A játék több, összesen 3 díjat és jelölést is kapott 2020-ban. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a hatszög-rács, a váltakozó...

A Mars egy nagyon összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 1.5 - 2.5 óra is lehet. A játék több, összesen 3 díjat és jelölést is kapott 2020-ban. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a hatszög-rács, a váltakozó fázisok és a munkás-elhelyezés mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Az emberi törekvések új határa!
Az első telepesek 2037-ben érkeztek a Marsra. Az alaptábor létrehozása utáni évtizedekben különféle magáncégek önfenntartó telepek kialakításán dolgoztak.

Az egyik ilyen vállalat vezető űrhajósaként részese lehetsz a legnagyobb, legfejlettebb Mars-kolónia kialakításának. Kezdetben teljesen a Föld támogatásától függsz, és sokat kell ingáznod az űrállomás és a bolygó felszíne között. Ahogy a kolónia növekszik, a földi nyersanyagoktól való függésed úgy csökken, bányák, energiagenerátorok, vízkinyerők, üvegházak, oxigéngyárak és menedékek építésével. A célod, hogy önfenntartó kolóniává váljatok, függetlenedve minden földi szervezettől.

Ehhez meg kell találnod a túléléshez szükséges nyersanyagok – a víz, a levegő, az energia és az élelem – egyensúlyát.

A gyarmatosítási fázis során minden játékos akciókat hajthat végre. A rendelkezésre álló lehetőségek attól függenek, hogy a játékos éppen a tábla melyik oldalára helyezkedik. Ha orbitális pályán, akkor tervrajzok készíthetők, technológiák vásárolhatók és fejleszthetők, valamint készletek vehetők át a Raktárból. Ha a bolygó felszínén, akkor a játékos a robotjai segítségével épületeket építhet, a tervrajzok segítségével épületeket fejleszthet, tudósokat és új szerződéseket fogadhat el, új hajókat fogadhat, és a Mars járójával felfedezheti a bolygó felszínét. A transzfer fázisban a játékosok a kolónia és az űrállomás között utazhatnak.

Elég bátor vagy, hogy részt vegyél az emberiség legnagyobb kihívásában?

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Magyar nyelvű ismertető

Dobozbontás (Kickstarter Edition)

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 4% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 35 000 Ft-tól
 • 19 ajánlat

Kategória: Sci-Fi, Felfedező, Közgazdaság, Városépítő, Építés / Terjeszkedés, Világűr
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Kollekció gyűjtés, Hatszög-rács, Váltakozó fázisok, Munkás-elhelyezés, Solitaire, Tech Trees / Tech Tracks, Játék végi bónuszok, Delayed Purchase, ECO-05 Income, Contracts, Movement Points, Moving Multiple Units

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

A Mars társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

On Mars KSnovocain, Budakalasz

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budakalasz! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Angol, nyelvfuggetlen, bontatlan. Magyar szabaly a neten. Csere nem erdekel, szemelyesen Budakalaszon vagy csomagkuldessel viheto.

0 érdeklődő


A MarsMalus

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

On Mars + Upgrade Pack + Alien Invasion + fa akció korongok

1 érdeklődő


On Marsva_zoli

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár tartalmazza a csomagküldés árát is!

El van törve egy kicsit az insert egy helyen, ragasztva nem vészes, nem kellett ki-be rakosgatni. Átvétel Fóton vagy mpl/fox az árban.

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (6)

A Mars társasjáték videók (12)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

nyertes, Golden Geek Awards, 2020

Heavy Game of the Year

jelölt, Golden Geek Awards, 2020

Legjobb tematikus játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2020

Kommentek

Kommentek

 • porcine

  2022-10-02 21:32:19

  És jöjjön az újabb de. De akkor is megéri. Mert amikor összejön egy kombinációd, amit terveztél, amire alaposan rákészültél, akkor az fenomenális érzés. Ott marad a táblán a játék végéig és örömmel fogsz ránézni még akkor is, ha nem győztél. És ez átlendít az előzőekben leírt negatív élményen.

  Tematikus. Végig az. Nagybetűs hangulat járja át a táblát (bár továbbra is vallom, hogy abből a szempontból Lacerda legjobbja az Escape Plan, ami tocsog az adrenalinban). Bejárjuk a Mars felszínét és közben gyönyörűen épül a kolónia.

  Ebből következik az, ami a legfontosabb a számomra: az interakció. A Marsban megvan. Mégpedig a kedvenc módomon: pozitívan. Vagyis rengeteg dologban tudjuk támogatni egymást, már ha szeretnénk. Például: ha valaki megszerez egy fejlesztéslapkát, akkor annak hatását a többiek is használhatják, miközben a tulajdonosa ezért tovább fejlesztheti azt, ami szintén mindenkinek az előnyére válik. És ilyen kis apróságból sok van a játékban, ami nekem nagyon tetszik. Ezért nem játszanám soha szólóban, mert ez egy igazi interakciót kínáló játék, ahol a játékostársakat nem pótolhatja semmiféle automa rendszer.

  Szóval nálam sok hezitálás és mérgelődés után mégis marad a polcomon. Nem lesz a kedvencem (megnyugodhatsz Escape Plan:), de nem is fogom eladni, mert élmény szétcincálni az agyamat felette a többiekkel karöltve.

 • porcine

  2022-10-02 21:20:48

  Ízig-vérig Lacerda. Nem ecsetelném részletesen a mechanikáját, mert ezt már nagyon szépen megtették mások előttem. Amiről én szeretnék picit regélni, az az élmény, amit A Mars ad. És itt szeretnék beszélni a negatívumokról is, hiszen a negatív élmény is élmény.

  Az már szokásosnak tűnhet egy Lacerda játéknál, hogy felsőkategóriás mind a kinézet (már ha valaki szereti O'Toole grafikai munkáját), mind az anyagminőség. És még a rendező is eltalált, mindennek megvan a helye.

  Próbáltam 2, 3 és négy fővel is. Nálam bejött mindegyik (a szóló nem érdekel, de erről mindjárt). Mint minden összetett játék akkor ad igazi élményt, ha mindenki ismeri nagy vonalakban a szabályokat és legalább egy minimális elképzelése van arról, hogy mit szeretne csinálni. Szerencsém van, mert nagyon okos emberekkel játszom, és még annak is szenzációsan ment, akinek ez volt az első játéka, igaz alapos volt és felkészült a szabályokból. Az utolsó játékom 4 fővel 3 óra 15 perc alatt ment le (felpakolást nem számítva), ami abszolút kellemes. Egy nagyon okos hölgyemény nyert, akinek ez volt a második játéka.

  De! És itt jön a fekete leves. Borzasztóan be lehet ragadni. Nem fizikailag, mert mindig van mit csinálni, hanem szellemileg. Soha egyetlen játéknál sem éreztem még azt a frusztráló érzést, amit a Marsnál. A harmadik játékomat feladtam. A negyedikhez már gyomorgörccsel ültem le. Ugyanis: rengeteg a szabály és az összefüggés, és elég egyetlen rossz lépés, hogy a teljes stratégiád menjen a levesbe. Nem fizikailag, szellemileg. Ezt azért merem állítani, mert nem csak nekem volt ilyen élményem vele, hanem az utolsó játékunkon az egyik hölgynek is. Lépsz egy rosszat, amire persze már a következő játékos lépései közben rájössz, felmérgeled magad és próbálsz valami hasonlóan optimális kombinációt összehozni. De nem fog menni. Mert előtte már dolgoztál egy kombináción, egy stratégián és majdnem mindent be is szereztél hozzá az elmúlt fél órában. És borzasztóan nehéz innen felállni.

 • makkaiz

  2022-09-10 21:29:43

  Megvan mit néztünk be, a körök menetét. Nagyon benéztük. Mint a kezdők 🙂

  3,5 játék, és feltűnt. Úúúristen 🙂

  Oké, bocs a troll kérdésért.

 • makkaiz

  2022-09-10 20:51:25

  Valid, kettő plusz a fejlesztések meg a kristályok, de:

  Lépek kettőt a marsjáróval, aztán mellékakcióként szerzek a biomarketen egy nyersanyagot.

  Másik játékos jön.

  Lépek kettőt a marsjáróval, mellékakcióként szerzek egy nyersanyagot...

  Addig csinálom, amíg fel nem töltöttem a készletemet. Lépések a marsjáróval egymás után.

  Hasonló a nyersnyagraktár. Tegyük fel, hogy én az állomáson vagyok, a játszópajtások a Mars kolónián. Elviszem az összes nyersanyagot, mert nem kell embert használni, csak a saját raktárom kapacitása a korlát

 • porcine

  2022-09-10 20:28:43

  A marsjáróval is csak kettőt léphetsz és még annyit, amennyire a marsjáró techlapkáját felfejlesztettétek. Szóval egy főakcióban maximum megtehető lépések száma: 2+ techlapka-fejlesztés szintje (amiért kristályokat fizetsz).

  Ha jól értettem a kérdésedet.

 • makkaiz

  2022-09-10 19:45:22

  Sziasztok, X-edik játéknál előjött egy OP, és ez így kissé kiábrándító, lehet, hogy benézünk valamit, de nem jövünk rá, hogy mit. A marsjáróval végtelent lehet menni kétlépésenként főakciónak, mivel nem kell hozzá ember. A "zöld" tudós meg a biomarket terven nyersanyagot ad mellékakcióként. Vagyis lépek kettőt, kapok egy nyersanyagot... Végtelen loop, mindig tele leszek nyersanyaggal a következő körre, amikor visszakapom az embereimet. És pl. felszedem mind a négy színű kutatáslapkát egy körön belül, és fejlesztek nyolc mezőnyit. Biztos vagyok benne hogy más tervvel is hasonló eredményt lehet elérni. Amelyik akciónak piros x van a tetején, azt végtelenszer használhatom? A nyersanyagkészletet is ki lehet üríteni, mint a pinty? Ha egyedül vagyok az űrállomáson, full betankolok mindenből...

  Benézünk valamit?

 • hadhaz.sandor

  2022-09-09 01:10:21

  Zseniális akcióválasztós (nem munkáslehelyezős) tematikus játék. A munkások mint erőforrás jelennek meg, dolgoztathatjuk őket erősebb akciókért vagy bizonyos akciókhoz kötelező a táblára is rakni őket, azonban sosem túrunk ki vele másokat.

  A legkomplexebb játék amivel valaha játszottam, ezt mutatja is a 4.66os komplexitás a bgg-n. Nem is csak a sok szabály miatt, de a fő és a mellékakciók összekombózása iszonyatos APhez vezethet. Még a második játékunkban is rengetegszer előfordult, hogy 2-3szor is előről kezdte egy játékos a körét, mert közben eszébe jutott egy jobb kombó. 4 fővel nem is játszanám többet, két fővel talán túl solitaire, a három fő határozottan a sweet spot.

  Van egy engine building része a játéknak, az épület fejlesztés, melyekkel különleges képességeket vagy jobb mellékakciókat lehet építeni. A tudósokkal a többi játékos épületfejlesztéseit is lehet használni, bár nincs sok a játékban. A térképen közösen építjük az épületeket, majd a fejlesztéseknél már mindenki a saját szakállára dolgozik.

 • gelupapa

  2022-07-26 11:33:03

  A játék egy olyan világba viszi a játékosokat ahol a roverrel kristályokat és egyéb nyersanyagokat gyűjthetnek a felszínt bejárva, épületeket húzhatnak fel és fejleszthetnek a robotjaikkal és a munkásaikkal valamint a menetrend szerinti űrhajóval utazhatnak időközönként a felszínről az űrállomásra és vissza mindez kőkeményen (több kevesebb sikerrel :) ) összehangolva. A Mars a tipikus "Lacerdás" meglehetősen komplex játékvilág egyik ékköve. Kötelező darab azoknak akik szeretik a meglehetősen bonyolult (abszolút haladó szintű) mégis letisztult összefüggéseket a társasjátékokban. Nem tudnám megmondani hogy melyik Lacerda játék a legkedveltebb számomra, de le a kalappal a Mars előtt. Felső polc..

 • marteen007

  2022-07-23 20:14:15

  Nekem egy Kickstarteres verzióm van teljesen nyelv független. Elnézve az itthoni árat gondolom a bolti is hasonlóan jól nézik. Nagyon jó kis „heavy euro” játék. Nem is annyira a szabályok bonyolultak (jól felépítettek és logikusak), hanem a rengeteg egymásra épülő feltétel, hogy mit mikor építhetsz és mi kell hozzá. Nagyon figyelni kell, hogy ne csalj veetlenül. Nagyon tetszik hogy az akcióknak két nagy csoportja van az egyik a mars felszínen érhető el a másik pedig ha vissza mész az űrállomásra (a fő tábla jobb fele és ball fele). Közlekedni viszont csak bizonyos időnként lehet szóval nagyon meg kell fontolni mikor hova mész, nagy szívás, ha miután lementél a Marsra jössz rá, hogy egy fontos akció viszont csak az űrállomáson elérhető. Szóval nem egy vasárnapi ebéd utáni könnyű családi játék, de cserébe nagyon szép és jól felépített.

 • hierroo

  2021-07-02 20:34:07

  Hát ez tényleg nem valami olcsó! Lehet, hogy egyelőre maradok a Tabletopián.

 • Csiracsirke

  2021-07-02 18:29:21

  Normál ár 50k a kedvezményes meg 40k nem a lególcsóbb játék...

 • hierroo

  2021-07-02 13:20:25

  Meg az a kérdés, hogy mennyibe fog kerülni a magyar kiadás. Azt hiszem, hogy ez viszonylag nyelvfüggetlen játék. (kivéve persze játékszabályt) Szép játék, de azért a Vital Lacerda játékok nem feltétlen kezdőknek valók. És nem spórolták ki a hozzávalókat sem. Emellett jó nagy asztal is kell a játékhoz. Jó hogy meg fog jelenni! :)

 • Csiracsirke

  2021-05-25 15:56:12

  Néztem én is és az emberekre rendesen ráhozták a frászt hogy csak limitált darabszámban lehet előrendelni nem tudom hogy itthon mennyire kellendő és hogy meddig lesz előrendelhető ha elfogy utána csak kb 1 év múlva lehet megint beszerezni én lehet várok vele. A youtubon magyar nyelven csak 1 szabálymagyarázós videót láttam plusz egy Unboxingot így a véleményekre én is kiváncsi lennék mert nagy a hype körülötte...

 • veerzoltan80

  2021-05-25 15:33:43

  A Delta kicsit csendben, csak a Facebook oldalon múlt héten beharangozta a magyar verziót. Nagyon kíváncsi lennék kinek milyen tapasztalata van a játékkal kapcsolatban, mert erősen szemezek vele hogy előrendeljem.

 • nyiri.mark

  2020-01-25 14:31:47

  https://boardgamegeek.com/file/download_redirect/cc96f7d33e775db99628abc466b690509d620d684fb160a8/On+Mars+j%C3%A1t%C3%A9kszab%C3%A1ly_v2.pdf

  https://boardgamegeek.com/file/download_redirect/5b0d98f83be6e2d8997d46798f75552a5efdbec1c1d62975/On+Mars+Referenciak%C3%B6nyv_v2.pdf

Az A Mars társasjáték és kiegészítői (3)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1.5 - 2.5 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Nagyon összetett
 • Tervező:  Vital Lacerda
 • Illusztrátor:  Ian O'Toole
 • Kiadók:  Eagle-Gryphon Games, Arclight, Delta Vision Publishing, Giochix.it, YOKA Games, Korea Boardgames co., Ltd., hobbity.eu, Maldito Games, Lavka Games, Angry Lion Games, Skellig Games, TLAMA games, Mosaico Jogos
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: kínai
 • Czech/English edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 30 cm x 38 cm x 7.6 cm
 • English edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 39.5 cm x 32 cm x 8 cm
  • Súly: 3.7 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 30.5 cm x 38.1 cm x 7.6 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: olasz
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: lengyel
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 30.5 cm x 38.1 cm x 7.6 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 39.5 cm x 32 cm x 8 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 30.5 cm x 38.1 cm x 7.6 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: magyar
 • Korea Boardgames Korean edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: Korean

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) A Mars társasjátékhoz