Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

On Mars vélemény / Ezzel társasozunk mi! [TheGiftForge.hu]

TheGiftForge legújabb bemutatója:

- Jó estét! A híreink után egy különleges interjúval folytatjuk, ugyanis élőben kapcsoljuk a marsi expedíció szakértőjét, Dömét.
Hogy halad a Mars kolónia építése?
- Köszönjük a kérdést, szépen alakul. 4 vállalatnak sikerült erőforrásokat és legénységet eljuttatni a bolygóra. Közös erővel már létrehozták egy 3 blokkból álló generátor komplexumot, ami ellátja árammal a 2 üvegházat. Továbbá egy 3 épületből álló atmoszféra generátort és 4 zsilipes vizes blokkot. Vagyis karnyújtásnyira vagyunk, hogy elérjük a következő mérföldkövet.
- És hogy alakulnak az erőviszonyok a cégek között?
- A Techto Kft. nagyon nagy előnyre tett szert, mivel a kulcsfontosságú technológiákat magához vette, így kissé most mindenki tőle függ. A Marslakók Bt. bár sokkal kisebb cég, de sikerült a legjobb szakembereket megszereznie, akik segítségével rövid idő alatt több feladatot tud végrehajtani. A Kalkulon Zrt. agytrösztjei pedig mindig 3-4 lépéssel előre gondolkodnak. A szépen összerakott ütemterveikkel esélyes, hogy a legjövedelmezőbb céggé fejlődhet. És itt van még a Phobos Kft. Sajnos nekik nem jól áll a széna. Olyan technológiát fejlesztettek, amit senki sem használ, mindig akkor érkeznek az űrállomásra, amikor már nincs nyersanyag, folyamatosan emberhiánnyal küzdenek és szinte mindig az orruk elől hozzák el a legjobb épületek tervrajzait.
- És mit tud mondani a pletykákról, hogy idegen életformát láttak a kolóniától nem messze?
- Hogy mondta? Nem hallom túl jól...Úgy... tűnik... megszakad...a....

[Cikk folytatása]

On Mars vélemény / Ezzel társasozunk mi!

Jó estét! A híreink után egy különleges interjúval folytatjuk, ugyanis élőben kapcsoljuk a marsi expedíció szakértőjét, Dömét. Hogy halad a Mars kolónia építése?- Köszönjük a kérdést, szépen alakul. 4 vállalatnak sikerült erőforrásokat és legénységet eljuttatni a bolygóra. Közös erővel már létrehozták egy 3 blokkból

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

05Dec

Anachrony – A jövő most kezdődik

Ismertető | 2021.12.05. 07:00:00

Ha megtehetnéd, hogy visszautazz a múltba, mit tennél meg először? ...és mit csinálnál, ha megtudnád, hogy a világ hamarosan elpusztul, és a bolygó jövője a te kezedben van?

01Dec

Álomkert - Az örökfa árnyékából a napsütötte parkba

Ismertető | 2021.12.01. 16:00:00

Itt egy újabb gyönyörű és okos társasjáték a nagysikerű Everdell alkotóitól (James A. Wilson és Clarissa A. Wilson). Célunk a legszebb – ebben az esetben a legtöbb pontot érő – díszkert megépítése akár versengve, akár a szomszédainkkal karöltve.


Kommentek

 • modosgergo

  2021-10-20 08:49:29

  Már 2 fővel is jól működik a játék. Egy kicsit más a dinamikája, mint négyen, de ez mondhatni minden játéknál így van.
  A szóló módról sajnos lepattantam. Egy ilyen komplex szabályokkal dolgozó játékban nem egyszerű automata döntéseket hozni. Véleményem szerint itt most nem is sikerült. Izzadtságszagú és körülményes. Lehet, hogy adnom kellene neki még egy esélyt, de akkor inkább a CO2-t veszem le a polcról.

 • dvsc23

  2021-10-18 18:35:36

  A témája izgalmas de évekre vagyok én is. Húzós darab de ékköve a gyűjteményeknek az biztos. A Mars terraformalása is nagy kedvenc. Egyenlőre csak olvaspk róla😀

 • hierroo

  2021-10-17 12:44:34

  Én is csak álmodozhatok. Annyira messze van ez a játék ahhoz, hogy valaha is játszhassak vele, mint Makó Jeruzsálemtől. Először is elég borsos az ára, bár tudom, hogy annyiminden van a dobozában, hogy érthető az ár. Azután a szabályok megismerése sem 10 perc, és bizony befektetés kell a begyakorláshoz. Tehát sok idő. Még ez is megtérülne, de vajon hány játékossal érdemes játszani ezt a játékot? Nem tudom, hogy vajon a szóló módja milyen, érdemes e foglalkozni vele? A sok kisebb-nagyobb szabály megismerése egyedül is még nehezítheti a helyzetet. Viszont azt el kell ismernem, hogy a gamer-eknek csemege! Vital Lacerda művei olyanok, mint valami műalkotás! Úgyhogy én is mint más a múzeumban a képeket, messziről nézem. 🧐😊

 • harnas1207

  2021-10-16 10:07:37

  Nagyon várom, hogy kipróbáljuk, de még sokadik a listán, bár lassan fél éve a polcon van. A cikk leírása alapján kis hasonlóságot vélek felfedezni a CO2-vel.

 • porcine

  2021-10-14 20:00:49

  Nagyon jó cikk! Meghozza az ember kedvét az agyégetéshez. Legalábbis az enyémet biztosan. A "szépség és a szörnyeteg" betalált!:))) Ment is az előrendelés azonnal, amikor itt az oldalon olvastam, hogy a Delta elhozza magyarul. Már csak az hiányzik a teljes boldogsághoz, hogy megérkezzen Szentestére!:)))) Persze ez sajnos mostanában nagyon nem garantált, de álmodozni szabad...:))))

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

 • On Mars