Kingdomino: Age of Giants - Harc az óriásokkal

Óriások garázdálkodnak Kingdomino-ban. A rajongóknak 2018-ig kellett várniuk arra, hogy megérkezzen az első kiegészítő a díjnyertes játékhoz. Az Age of Giants (Óriások kora) angol nyelvű társasjáték.

A kiegészítő lehetővé teszi, hogy akár öten is leüljünk Kingdominózni. Ezért kapunk 2 barna királyt, egy hozzá illő várat és egy kezdőlapkát.

A dobozban 29 új lapot is találunk. Ebből hat dominón óriások rosszalkodnak, további haton pedig csak a lábnyomaikat látjuk. Az óriásos lapok hátoldalán számok helyett betűk szerepelnek, a lábnyomokkal díszítettek számozottak.

Ne feledkezzünk meg a 17 speciális lapkáról sem, melyek különböző kihívások elé állítják a játékosokat. Partinkként ezekből csak kettőt használunk, véletlenszerűen választva ki őket. Ha sikerül teljesítenünk az általuk elvárt feltételeket a játék során, bónuszpontokat kapunk. Járhat pont például olyan területekért is, amin nincs korona. Öt pont a jutalma annak, akinek a vára körül erdő található, de értékelendő az is, ha birodalmunk sarkai mocsaras területekben végződnek. Ezen kívül számos egyéb lehetőség színesíti még a játékot, kár lenne itt mindet felsorolni.

Mivel az új dominók nem férnének bele a játék eredeti dobozába, kapunk hozzájuk egy tárolót. Ebben már kényelmesen el tudjuk helyezni a régi és az új lapkákat is. A mágneses csattal ellátott, óriásos hátoldalú doboz a lapkák kiadagolására is szolgál. Minden alkalommal 5 lapkát húzunk ki belőle, majd növekvő sorba rendezzük őket. A betűvel jelzett lapok megelőzik a számozottakat. A játékosok száma határozza meg, hogy az öt lap közül melyikeket hagyjuk partiban és melyikeket távolítjuk el. Öt király esetén minden dominó játékban marad, kettő és négy főnél a harmadikat, háromnál pedig a második és negyedik dominót ejtjük ki a játékból.

A területek foglalása az alapjátékban megszokott módon zajlik. Ha óriásos dominóra fáj a fogunk, a lapka beépítésekor meglátogat bennünket egy óriást szimbolizáló bábu. Rá kell tennünk őt egy általunk választott koronánkra. Amíg ott tartózkodik, addig az a korona nem hoz pontot számunkra. Ha nincs még korona a birodalmunkban, akkor értelemszerűen nem tesz látogatást nálunk az óriás.

Amint sikerül szert tennünk egy lábnyommal díszített lapkára, búcsút inthetünk óriásunknak, áttéve őt valamelyik ellenfelünk birodalmába. A vendéglátó szabadon dönthet arról, melyik koronájára helyezi el a jövevényt.

Ha elfogynak a dominók és kezdetét veszi az értékelés, nem kell már papír után kutatnunk, mert egy pontozótömböt is kapunk a játékhoz.

Az Age of Giants kiegészítő összességében tovább színesíti a Kingdomino nyújtotta lehetőségeket. A kihívások jelentősen növelik az újrajátszhatóságot, az óriások pedig lehetővé teszik, hogy borsot törjünk ellenfeleink orra alá. Az alapjátékhoz képest viszont kissé drágának tartom a kiegészítőt. Az elszánt rajongok számára azonban az óriásokkal történő harc élménye valószínűleg megfizethetetlen.

Kingdomino - A Királyok dominója

Ismertető, 2018.10.01. 14:01:00

A Kingdomino-ban királyokként igyekszünk minél értékesebb területeket meghódítani. Várunkból kilovagolva erdők, mezők, gabonaföldek, folyók és hegyek fölött vehetjük át az uralmat.

KINGDOMINO – AGE OF GIANTS

King poetry II. - Óriások kora

Óriásokkal harcolni jó,
kibővült a Kingdomino.

Óriásoknak nagy a lába,
rálépnek a koronára.

Lapkáidnak értékeit
könnyedén megsemmisítik.

Lábnyomait ha megleled,
Szomszédaidhoz kergeted.

Több tucat az új dominó,
ezért jár egy klassz tároló.

Belefér az összes lapka,
mágneses a pattintója.

A lapkát kiadagolja,
Óriásos a hátoldala.

Hasznos a sok kihíváslap,
velük új kalandok várnak.

Céljaidat átírhatja,
pontjaidat sokszorozza.

Partinkként kettőt használtok,
a többit félrerakjátok.

Itt csak néhány példát írok,
maradjon a többi titok.

Korona nélkül is pont jár,
sarokban is állhat a vár.

Ha a vár körül erdő van,
megjelenik a pontokban.

Rengeteg a lehetőség,
ránk köszöntött most a bőség.

Bónuszponthoz, bónusztömb jár,
ezért nem kell szomorkodjál.

Barna királlyal is lehetsz,
öten is játszhatjátok ezt.

Lapkákból is többet kapunk,
ötösével húzogatunk.

A betűket elől hagyjuk,
a számokat sorba rakjuk.

Képpel felfelé fordítjuk,
ami nem kell, félretoljuk.

Végül annyi lapot hagyunk,
ahány királlyal hódítunk.

Alaposan megfontoljuk,
királyunkkal mit foglaljunk.

Dominókat pakolgatunk,
birodalmunk egyre nagyobb.

Óriások kora ha eljő,
az interakció megnő.

Ellenfeledet bosszantja,
ha óriásodat megkapja.

Ő dönti el hova teszi,
ettől még nem lesz jó neki.

A földjeit megtapossa,
lábnyomait szertehagyja.

Egyfolytában rosszalkodik,
lecsökkenti a pontjait.

A szabály az angol nyelvű,
ne aggódj, mert egyértelmű.

Az ábrák is segítenek,
velük könnyen megértheted.

Rabul ejthet picit, nagyot,
szerezd be hát, ha akarod.

THE END

írta -- Toszka

14Jún

Carta Impera Victoria – Civakodó CIVilizációk

Ismertető | 2019.06.14. 13:27:00

A Carta Impera Victoria fedőneve CIV. A korokon átívelő hadműveletben civilizációk harcolnak egymás ellen. Ütőképes kártyaseregünk képes villámgyorsan győzelmet aratni az ellenséges birodalmak felett.

09Jún

Petrichor – Ki mint felhő, úgy arat

Ismertető | 2019.06.09. 13:47:00

Sokan szerethetik a talaj eső utáni kipárolgásának illatát, és nem pusztán azért, mert kellemesen egyedi, hanem mert odáig jutottunk, hogy társasjáték készült belőle.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Kingdomino
  • Kingdomino: Age of Giants