Irány a vadon: Észak-Amerika
Irány a vadon: Észak-Amerika
Irány a vadon: Észak-Amerika
Irány a vadon: Észak-Amerika
Videó beküldése

Irány a vadon: Észak-Amerika társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

Az Irány a vadon: Észak-Amerika egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kártya húzás, a minták, a szcenárió / küldetés / kampány és az akció draftolás...

Az Irány a vadon: Észak-Amerika egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kártya húzás, a minták, a szcenárió / küldetés / kampány és az akció draftolás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Építs saját ökoszisztémát!

Az Irány a vadon! társasjátékban te és a barátaid biológusok szerepét magatokra öltve azon fogtok dolgozni, hogy fajkártyák gondos lehelyezésével sokrétű ökoszisztémákat hozzatok létre. Használjátok a képességeiteket, telepítsetek kulcsfontosságú fajokat, és végezzetek vadvilágkutatást ahhoz, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsétek össze.

Az Irány a vadon! számtalan lehetőséget és változatosságot nyújt. Versenyezz a társaid ellen, hogy ki lesz a legjobb biológus, vagy ismerd meg az egyszemélyes kampány során a naplófeljegyzések és különböző megbízások által, hogy milyen egy pályakezdő biológus élete az észak-amerikai a vadonban! Ha pedig úgy érzed, elkelne egy kis segítség, akkor tedd mindezt egy társsal az oldaladon a kooperatív játékmódban. Bárhogy is döntesz, a vadonban különleges élőlények várnak rád.

Magyar nyelvű játékszabály
Letöltés

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Szellemlovas dobozbontás

Magyar nyelvű ismertető

Angol nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 17% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 10 000 Ft-tól
 • 26 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Rejtvény / Kirakós, Környezet, Állat
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Kártya húzás, Minták, Szcenárió / Küldetés / Kampány, Akció draftolás, VIC-04 Victory Points as a Resource, Játék végi bónuszok, Változó setup, Increase Value of Unchosen Resources, Négyszög-rács, Tags

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Irány a vadon: Észak-Amerika társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Irány a vadon: Észak-Amerikapierre.a.francia, Eger

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Eger! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer játszottunk vele, az állapota teljesen kiváló. Megtetszett, kipróbáltuk, de van másik 2 hasonló tematikájú játékunk.

0 érdeklődő


Irány a vadon: Észak-AmerikaBecci79, Pécs

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Pécs! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kihasználatlanság miatt eladó, párszor játszott. A kártyák védőzve. A kampányhoz tartozó lezárt borítékok még nincsenek is kinyitva. Csomagküldés a vevő terhére.

1 érdeklődő


Irány a vadon: Észak-AmerikaTimChi, Sopron

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Sopron! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Tökéletes állapotban, párszor játszott játék eladó. Cserélni nem szeretnék. Átvehető személyesen Sopronban vagy a vevő terhére Foxpost.

0 érdeklődő


Irány a vadon: Észak-Amerikalak.klaudia, Budapest

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Polcsöprés miatt eladó. Egyszer játszott, hiánytalan, kifogástalan állapotú. Személyesen Tatán, Budapesten 3as, 4es metro vonalám átvehető, de szívesen postázom is.

3 érdeklődő


Irány a vadon: Észak-Amerikajojoker08, Sopron, Fertőrákos

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Sopron, Fertőrákos! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer játszott, hibátlan.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Irány a vadon: Észak-Amerika társasjáték videók (10)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • kok_o

  2024-03-12 12:00:17

  Eddig egy alkalommal játszottam a játékkal 4 fővel, de kimondottan frusztráló érzés volt, hogy mire újra rám került a sor, eltűnt minden lap ami jó lehetett volna a tablómba.... Nyilván másfajta élményt nyújt magasabb játékosszámmal, fel kell készülni az újratervezésre és arra, hogy valamit, lehet, hogy el kell engedni. Akarok azért még neki esélyt adni 3-4 fővel, de biztosan nem lesz úgy a kedvencem.

  2 fővel más sokkal jobban kalkulálható a játék, tudod számolni mi kellhet a másik játékosnak. Nekem sokkal jobb élményt nyújt 2 fővel mint 4-gyel...

  Szólóban viszont megont teljesen más képet mutat a játék, mert ki tudod számolni, hogy mi fogsz ki kidobni, milyen sorrenben, a küldetésekben ügyesen lehet pörgetni a paklit, így érzésre nekem sokkal kisebbnek tűnt a szerencse szerep, hogy feljön-e a szükséges ikonokkal rendelkező lap. Arról nem is beszélve, hogy az egyszemélyes küldetésekben bejönnek izgalmas, egyedi szabályok, amelyek miatt megint kicsit másképpen (is) kell gondolkodni. :) Mindenképpen ajánlom egyedül, ár az utóbbi időben nem játszottam vele, de terveim között szerepel végigjátszani.

 • laptopzsol

  2024-03-12 07:10:46

  Elkezdtem én az első küldetéssel, meg lepően jól sikerült 50 pont helyet, 94 lett. Gondolom soha többet nem lesz ilyen. Remélem ma meg lesz a második. Amúgy nagyon kellemes csalódás, nem gondoltam, hogy ennyire izgalmas és gondolkodós lesz. Furcsa, hogy nem tűnek el a lapok mint négy játékosnál, viszont ezért jobban meg kell válogatni mi legyen a kövi lap. Főleg ha spórolni is akarsz. Már bánom, hogy nem kezdtem el előbb. Mindig is szeretem ezt a játékot, de most még nagyobbat nőt a szemembe.

 • kiruacsiga

  2023-12-05 10:49:39

  A továbbiakban én is úgy játszom, ahogy te is értelmezed. Tehát, bármely szabad mezőre mozgathatunk. Valahogy úgy kerek. Én most járok a 7. megbízásnál. Egy paklival újra kezdtem a megbízásokat. Az első egy partiból meg volt. A második 3, a harmadik 2, a negyedik 4, az ötödik egy és a a hatodik 3 partiból sikerült. A hatodik megbízás menete így alakult: első 46 pont, a második próba 40 pont , a harmadik 93pont. Ott jól jöttek a lapok. Van mikor a követelményre annyira figyelek, hogy a pont gyűjtésről megfelejtkezek. Ezt a játékot szinte csak egyedül játszom. Ha a lányom/kb 2-3 hetente /hazalátogat akkor vele most ez a sláger. Ebben eddig én vagyon a jobb. De kb 11-10 a javamra. Viszont a Mars terraformálásában kb 12-2 az ő javára. Szólóban nekem az Ark Nova a kedvencem. Majd ez egyenlő arányban a Hadrianus falával. A feleségemmel Dorf romantikozunk.... . Ha van kedve .

  A képességlapkákat szerintem is ki kell maxolni, sok pontot lehet vele hozni. Vagy pont azt az egyet ami hiányzik a megbízás teljesítésehez. Pl a negyedik megbízásom 2. játszmája. 74 pontom lett. 75 kell a sikerhez. Tuti , hogy valahol elhagytam egy vagy több pontot. Sajnos ez nem olyan mint a sakk, hogy írjuk a játszmát s majd kielemezzük... . Igaz a kartyahúzás miatt szinte felesleges is lenne.

  Szerintem ketten is nagyon jó játszani. Mi nem egymás ellen játszunk. Tehát nem a másik " szivatása " a cél, hanem a saját játékunk maximálása, titkoscélok teljesítése.

 • kok_o

  2023-12-05 08:29:09

  Részemről tartom magam a szabályan szereplő mondhathoz, miszerint "A játékostábládon található egyik kártyát
  átmozgathatod egy üres mezőre." Igazából működik vele játék. A 6-os megbízásban (ha az az antilopos), akkor ott a írja a küldetésnél, hogy az antilopokat csak a szomszédos mezőre mozgathatod. Egyébként a 6-os volt nekem eddig a legnehezebb, valahogy nagyon nem akartak jönni a lapok, de végül pár ponttal sikerült megcsinálni 82 ponttal, de küzdelmes volt. :) Egyéként ennél újra el kellett olvasnom a szabályt a képességlapkák kapcsán, mert sokszor volt olyan, hogy nem tudtam használni a rakta lévő képességet (megfigyelés jelölő a felkiáltó jeles fajra), de jól emlékeztem, hogy az eldobáson kívül nem kötelező végrehajtani.

  Most, hogy már jelentősen többet játszottam szólóban a játékkal mint többen, azt kell mondanom, ez a játék szolóban talán jobb mint társakkal. Sokkal jobban tervezhető, szépen ki lehet maxolni, sőt sokszor ki is kell a képességlapkák adta lehetőséget. Több játékosnál bejön az a frusztráció, amikor valaki szépen kidobja azt a lapot amire már körök óa vársz.... :D Szólóban szépen lehet pörgetni a paklit, így nagyobb eséllyel lehet szépen összerakni egy-egy sort vagy oszlopot.

 • kiruacsiga

  2023-12-04 20:56:00

  Meg kell követnem magam. Ahogy az angol szabályt olvasom, nincs kikötve, hogy csak a szomszéd mezőre mozgatható a kártya. Viszont számomra továbbra is zavaró, az 5. megbízásnál a" ha tudod". A 4. és az 5. megbízásnál a mozgatás ikonja látható, és átmozgatásról ír . Mint a szabályfüzet hatoldalán. A 6. és a 7. megbízásnál nem átmozgatásról, hanem csak mozgatásról szól a szabály. Ikon nélkül. Tudom , menjek a ...ba. De sajnos én egy alapos szabálykövető és szerető emberke vagyok.

 • kiruacsiga

  2023-12-02 20:43:53

  Lejátszottam az 5. megbízást is. Elsőre sikerült. Szerintem pont az teszi könnyűvé, hogy csak a szomszédra lehet mozgatni a két fajkartyát. " Gyorsan" bekerítettem a két delikvenst. Az örvös pekarit és a prérifarkast. Így mozgásképtelenek lettek. Innentől bátran használhattam a képességlapkákat. Nálam működött.

 • kiruacsiga

  2023-12-02 11:51:03

  Kipróbálomtam egy paklival is . Talán egy árnyalattal nehezebb , mint két paklival. A 4. megbízás négy játékból sikerült megoldanom. Igaz a második játékom 74 pontos lett. Egy pont hiányzott a sikerhez. Nagyon sok függ a kezdő készlet lapjain. Legalább is számomra. Ha az első lap jó s beillik a fehérfejű rétisas- erdő/ tajga- sivatag/ mező közé , akkor 3-4-5 színenergia jelzőt is hozhat a konyhára. Innentől egy paklival menetelek tovább.

 • kiruacsiga

  2023-12-01 13:12:10

  Szia!

  Most játszottam a 4. megbízást. Nagy nagy meglepetésemre elsőre sikerült. Sőt! Nagyon sok ponttal végeztem. Nem csaltam. / az nem az én stílusom/ . A szalagos csigászkánya és a szirti sas, maradtak a helyükön. Az erdeibagoly a szomszédos sivatag/ mezőre lépett, a másik hármat a feherfejű rétisas " szedte" le. 6 lépés volt így. Iszonyatosan szerencsés leosztásom volt. Sok kulcskártya jött , s a képességlapkákat is kimaxoltam. Szerintem ha szabadon válogattam volna se lett volna jobb. Mostanában nem próbálom újra, megyek sorba a megbízásokkal.

 • kok_o

  2023-11-30 08:45:14

  Tegnap találtam egy videót amin a srác pont az ötödik küldetést viszi végig, ő a szabály szerint mozgatta a lapokat.

  Ettől függetlenül szíved joga, úgy játszod a játékot, ahogy neked tetszik. 😉 Az biztos, hogy ha csak a szomszédos mezőkre mozgatod a lapokat sokkal nehezebb lesz a játék. Egyrészt a kampányban sokkal nehezebb lehet makkokat gyűjteni így, másrészt sokkal megfontoltabban kell játszani. Valamelyest nehezebb lehet így reagálni arra, hogyha nem jön fel a kívánt lap, bár tapasztalatim alapján szólóban sokkal jobban kalkulálható a játék. Kíváncsi leszek a tapasztalataidra 😉.

 • kiruacsiga

  2023-11-29 16:20:39

  Köszönöm a választ. Én úgy döntöttem, hogy szigorítok. Csak a szomszéd mezőre mozgathatok. Így tuti, hogy nehezebb lesz. Újra is kezdtem a kampányomat. Kipróbálomtam csak egy paklival is. Tehát , kiszedtem a 3 pontosokat. Felváltva , hol az egyikkel , hol a másikkal játszottam. Egyformán kopjanak. Saját tapasztalatom szerint, se nehezebb , se könnyebb nem volt egy játszma sem. Értem, s igazad van, hogy egy paklival más a lapforgási arány, de nem észleltem nagy különbséget. Biztos igazad van, hiszen a Gin Römit is csak egy paklival játszik, s az úgy is van jól. Visszatérve a megbízasokra: a 4.ben is , szerintem azért vannak úgy lerakva a vadonkártyák ahogy, hogy rájuk kelljen "araszolni ", nem " ugrani". Ez szigorúan csak az én véleményem.

 • kok_o

  2023-11-29 15:46:32

  Igazából ezt én sem értettem az 5. megbízásnál, de a kampányfüzetet nem találtam meg angolul, így muszáj a magyar verzióra hagyatkoznunk. Számomra evidens volt, hogy bárhova mozgathatom, mert a szabály kerek perec leírja. Mivel a kampányfüzetben nem szerepel, hogy jelenleg csak szomszédosra mozgathatom, így a "ha tudod" dolgot, nagyvonalúan figyelmen kívül hagytam, azon elv alapján, hogy semmi nem írja, hogy nem érvényes ide a szabály. :)

 • kiruacsiga

  2023-11-28 19:18:54

  Sziasztok! A kártya mozgatás szabály miatt írok. Nyugodtan lőjetek le. Úgy játszottam, ahogy értelmezzük, ajánljátok. Akárhova lehet mozgatni a kártyát a táblán belül. Viszont: az egyszemélyes küldetés ennek ellent mond. Pl : 5. Megbízás . - különleges szabályok , második bekezdés: " Miután végrehajtottad egy aktív képességlapka akcióját , ha tudod mozgasd ...... . " Ha tudod " . Szerintem a " ha tudod " azt támasztja alá , hogy csak a szomszédos mezőbe lehet mozgatni. Hiszen , ha akárhova rakhatom, akkor nincs ha. Viszont ha csak a szomszéd mezőbe lehet mozgatni, akkor van helye a " hanak".

 • kok_o

  2023-11-15 18:48:31

  Köszönöm szépen, ezen valahogyan átsiklottunk. Pedig még az angolt szabály 9 oldalát is megnéztem. Valószínűleg ez zavart meg: " placed as shown in theformation". Köszönöm mégegyszer, így picit könyebb lesz :D.

 • kiruacsiga

  2023-11-15 16:00:00

  Szabályfüzet: 8 oldal.

  7. TITKOS CÉLOK : Megjegyzés : A titkos célkártyákon található alakzatokat szabadon forgathatod, és mindegyik cél csak egyszer teljesíthető."

  "Ezzel szemben, ami nekem fura az az, hogy a titkos céllapkák esetén nem ilyen megendegő a szabály, ott ténylegesen a lerazolt formában (L alakban, sorban, vagy a lerajzolt módon átlósan) kell lehelyezni a lapkákat. "

  Szerintem itt elértettél valamit.

 • kok_o

  2023-11-11 17:37:12

  Ha megnézed szabályban, az alapján elég egyértelmű dolog:

  "A játékostábládon található egyik kártyát
  átmozgathatod egy üres mezőre.
  A normál lehelyezési szabályok szerint
  szinergiajelzőket szerezhetsz."

  Ez alapján a 2-szer mozgatós lapkával ha ügyes az ember, elég sok makkhoz lehet jutni, van olyan küldetés, ahol kelleni is fog. Először nekem túl erősnek bizonyult ez, de a szabály egyértelmű. Ezzel szemben, ami nekem fura az az, hogy a titkos céllapkák esetén nem ilyen megendegő a szabály, ott ténylegesen a lerazolt formában (L alakban, sorban, vagy a lerajzolt módon átlósan) kell lehelyezni a lapkákat. Ezt nekem azért fura mert szerintem teljesen mindegy, hogy éppen hogyan áll az L, főleg, hogy akár is forgathatnám a tábláat és máris kész. Ugyan ez, amikor 3 ikonnak egy sorban kell lennie. Miért nem lehet egy oszlopban?

  A borítékok kapcsán, azt gondolom, hogy úgy játszod, ahogy jól esik, csak szerintem a tervező ezzel akart egy kis plusz színt vinni az egyszemélyes módba. Ha neked úgy tetszik, keverd bele mindet és kész. ;)

 • kiruacsiga

  2023-11-11 16:42:13

  Köszönöm a választ! Tehát, ha nincs itthon olyan aki egyszemélyes játékot játszon , akkor soha sem kerülnek bizonyos lapok játékba. Van benne egy kis csavar.... . Az átmozgatós szabályt mi szigorúan csak a szomszed mezőre értettük. Mostantól úgy játszuk, ahogy te is értelmezed , javaslod. Az egyszemélyes játéknál így a 4. Küldetés könnyebb lesz. Ma délelőtt még az általam értelmezett " tologatós " áthelyezés szerint játszottam. Nem is lett sok pontom. A kártyák kiszedésén még gondolkodom. A lányommal kettesben , az összes lappal szoktuk játszani. Természetesen egyedül is úgy játszom. Ha legközelebb haza látogat, a lányom, kikérem a véleményét. Eddig is közös megegyezéssel játszottuk így.

 • kok_o

  2023-11-11 14:26:32

  A szabály azt írja, hogy miután az egyszemélyes játékban kibontottad valamelyik borítékot és teljesítetted az adott küldetét, a benne lévő lapokat keverd a többi közé. Ezért vannak benne több játékos esetére is kártyák.

  Véleményem szerint azért nem érdemes minden lappal játszani a játékosok számának figyelmen kívül hagyásával, mert úgy kevésbé tudod pörgetni a paklit, lesznek benne ismétlődő kártyák, ezáltal sokkal nehezebb lesz, illetve kisebb esély lesz arra, hogy kijöjjön a megfelelő lap. Ez egyszemélyes játékban még fokozottabban fog jelentkezni.

 • kok_o

  2023-11-11 14:20:43

  A szabály, bár most nincs előttem, de azt írja hogy mozgass át egy lapot egy a masik mezőre. Tehát szerintem tetszőleges mezőre, nincs kikötve hogy csak szomszédos vagy átlós. Ezen felül ha mozgatott kártya áthelyezésért a szabályok értelmében jár a szinergia bónusz.

 • kiruacsiga

  2023-11-11 12:41:08

  Sziasztok! A kártya átmozgatás pontosan , mit is takar? Csak szomszédos mezőre mozgatható a kinézett kártya? Csak átlósan és szomszéd mezőre mozgatható a kártya?

  Köszönöm a válaszokat.

 • kiruacsiga

  2023-11-03 08:05:37

  Értem és köszönöm a válaszodat. Csak számomra olyan "idegen" , hogy 154 kártyából 77-et "száműzzek ". Arra még nem jöttem rá, hogy az egyszemélyes játéknál is a 3 ponttal rendelkező kártyákat játékon kívül kell hagyni? Számomra ellent mond ennek az elképzelésnek, az , hogy a lezárt borítékokban is van 3 pontos kártya. Mikor a borítékok csak az egyszemélyes játéknál játszanak. Tehát , feleslegesek a 3 ponttal rendelkező kártyák. Elnézést, ha én lennék szellemileg alultáplált a szabály értelmezésben. Én ezt úgy "oldottam " meg, hogy az összes kártyát összekevertem / a borítékokban lévőket is/ s néha küldetés nélkül, passziánszként játszom, néha küldetésként. Viszont az összes kártya marad egyben. Számomra így is nagyszerű és szórakoztató a játék.

 • coldnuit

  2023-11-03 01:41:03

  Konkrét játékot nem ismerem, de mindig okkal szokták írni, ha ki kell venni elemeket, főleg ha meg is jelölik melyiket! 🙂 Vagy azért mert kevesebb lap kell (bár ilyenkor általában elég random kivenni), vagy úgy jobb a kártyatípusok eloszlása, estleg olyan képességek vannak rajta ami 2 főnél nem használható, stb. (ilyenkor szoktak konkrét jelölést rakni azokra, amiket ki kell venni.) Valószínűleg játszható úgy is, ha nem veszitek ki, de saját élményen rontotok vele.

 • kiruacsiga

  2023-11-02 17:59:32

  Sziasztok! Ma megvettem ezt a nagyszerű játekot! Azt szeretném kérdezni, hogy a tapasztabb játékosok szerint, nagy bűn , ha ketten játszva nem rakjuk félre a három pöttyös lapokat?

 • hierroo

  2023-05-21 18:03:35

  Már régebben is írtam, hogy nagyon szépek a kártyái ennek a játéknak. Viszont most már sikerült kipróbálni hárman. Az első próbálozásom mondjuk úgy, felejtős, azonban egy kis tapasztalatra szert tettem. A győzelemhez kevés a 4 kártyás életközösség összeállítása. Mindenképpen kellenek a "kulcs"fontosságú kártyák is hozzá. Mindenképpen érdemes olyan kártyákat is betenni fontos helyekre, amelyek több élőhelyet is biztosítanak, ugyanis a kártyák elég véletlenszrűen jönnek. A célkártyákat nagyon javasolt megcsinálni, mert ha kimarad valami, akkor rengeteg pontot elveszthetünk. A bizonyos kártyák megvizsgálása amikor napló tokent kapunk, nekem kicsit keveset hozó tevékenység (kulcskártyákkal nem feltétlen). És ha valamelyik játékos nem foglalkozik akciókártyákkal, akkor elég hamar lezárhagja a játékot, és a többiek hiába szereztek előre naplótoeneket, a pl. a kimaradt kártyahelyek "értéktelenül" fognak állni a játék végén. Szóval hosszútávon sem nagyon érni tervezni, mert az idő is fogy, és a szerencsés kártyák nem biztos hogy jönni fognak.
  Ettől függetlenül ez egy jó játék, és senki ne szontyolódjon el ha először nem lesz győzelme. Rá kell jönni a játék ízére! Ehhez pedig kell jópár parti.
  (3 fővel a játék végén kicsit lelassulnak a lépések, mert a sok rossz, vagy kevésbé hasznos kártya közül nehéz kiválasztani a legkevésbé rosszat!)

 • Pcs

  2023-05-18 19:54:25

  Szerintem nagyon alulértékelt játék, főleg úgy, hogy a hozzá szerintem nagyon hasonlító A Föld-nek már most sok rajongója van. Igazából nagyon hasonló a mechanika: itt is egy 4x4-es tablót építesz, bár itt állatokból, ugyanúgy fontos, milyen kártya mellé mi kerül stb. Az biztos, hogy valamivel egyszerűbb A Föld-nél (BGG-n 2,08 a nehézsége, míg A Föld-é 2,89...) de majdnem ugyanazt az élményt adja.

  A szóló kampányt még nem próbáltam, de ahogy beleolvastam, a lényege, hogy pályakezdő biológusként kapsz egy terepnaplót (ez a kampányfüzet) amiben 20 különböző megbízás van. Ezek története nem tudom, mennyire függ össze, de azt látom, hogy nagyon informatív: Amerika különféle nemzeti parkjaiba kalauzol el, ahol különféle problémákat kell megoldani. Ráadásul van hozzá 6 lezárt boríték, új fajokkal, amiket a küldetések alkalmával kell felbontantani és a kártyák közé keverni. Ami külön szimpatikus a szóló módban, nem csak egyedül tudod játszani a kampányt, hanem van kooperatív módja is, mi valószínűleg ezt fogjuk választani. Ha már lejátszottunk pár küldetést, írok róla bővebben.

 • peti1212

  2023-05-18 11:03:56

  Pont ezért is tetszett meg nekem is ez a játék, külföldi top 10-es listán volt a solo játékok között. Sőt a solo módot a játék gyöngyszemének emlegetik, kicsit a passziánsz játékra emlékeztet és az egész játék erre lett kihegyeve. A Cascadiához hasonlítva sokkal jobb lett, mivel itt egy narratív kalandot lehet végigvinni és a titkos kártyák új fajokat hoznak be a játékba.

 • MaRo

  2023-05-17 23:34:34

  A solot esetleg próbáltátok vagy megnéztétek? - esetleg bárki más?

  Őszintén szólva túl sok értékelèst nem kapott a játék de a véleményekből kiindulva nem annyira leírandó a játék. Ami viszont igazából felkeltette a figyelmem az a nemrégen kuadott gémklub hírlevél ahol is ezt reklámozták. Persze a kiadónak ez a dolga végülis. Ami viszont abszolút szöget ütött a fejembe az a szóló kampány mert én úgy értettem a hírlevélből, hogy tényleg kapunk egy történetet küldetésről küldetésre haladva ami akár össze is függ. Ha tényleg van hozzá egy történet ami tényleg jó is ne adj isten még informatív is az nálam sokat dobna de erre vonatkozóan nem írt senki semmit szóval ha ebbe belenéztél - vagy más - annak megköszönném a válaszát és segítségét! :)

 • Pcs

  2023-05-03 20:43:07

  A játék kézhezvételekor nem csalódtam a minőségben: nagyon igényes, minőségi minden alkatrésze, a kártyákon lévő képek nagyon szépek. Egyedül az inzerttel van probléma: minden szépen elfér benne egészen addig, amíg ki nem nyomkodod az alaktrészeket, mert utána már csak nehezen tudod visszapakolni a bezacskózott alkatrészeket, ráadásul ha állítva tárolod, a lapok szétcsúsznak.

  A játék nagyon könnyen tanulható, gyakorlatilag két akcióból választhatsz: kártyát veszel el és teszel a játékostábládra, vagy valamelyik képességlapkát használod. Meg is ijedtem, hogy egy egyszerű fillerrel lesz dolgom, de játék közben gyorsan kiderült, hogy bár könnyűnek tűnik, de nagyon nehéz egyszerre figyelni arra, hogy minden sorban és oszlpoban is azonos élőhelyű, növekvő vagy csökkenő sorszámú kártyák legyenek, eközben nem árt figyelni a négy titkos célunkat sem, amik teljeseítéséért további pontokat zsebelhetünk be, és még ott vannak a vadonkártyák, a megfigyelésjelzők. Különösen tetszik, hogy vagy egy képesség aktív oldalát (el)használjuk, vagy a már elhasznált képességek mindegyikének elhasznált oldalát használjuk és ezzel újra aktiváljuk őket. Bár játék közben az ember inkább az ikonokra koncentrál, a játék végén jó érzés az általunk megalkotott ökoszisztémákon végignézni, és legalább ekkor átjön a játék témája is.

  Mindezek mellett ott van az egyszemélyes játékmód, amihez egy vaskos terepnapló és hat borítékban újabb kártyák járnak, ezzel is tovább színesítve a játékot, és valószínűleg ebben a játékmódban a téma is jobban átjön.

  Ez a játék mindenképpen jó választás azoknak, akik szeretik a természettel kapcsolatos békés tablóépítő, de mégsem túl egyszerű játékokat.

 • anonika987

  2023-01-13 06:34:21

  Nagy dilemma után erre a játékra esett a választás. Részemről az insert nem gyere be, de el lehet benne férni, csak mindig kártya szét válogatással kezdek, erre majd kell valamit kitalálni.

  Maga a játék beváltotta a hozzá fűzött reményeket, egyszerű, könnyen tanulható játékszabály, mégis gondolkodós, kihívós és odafigyelős. Belefutottam abba a hibába elsőre, bár gyanús is volt,hogy hmm túl könnyű teljesíteni a cél kártya 4elemét és közben még ökoszisztéma is gyűlt ki,igen ám, de vahogy a sorok mégis 0 pontosak lettek xd Se baj ennek ellenére is meglett a szóló módban elvárt minimum 50 pont,mert 52 lett :D

  Kíváncsian várom,hogy másokkal játszva milyen,amikor a tervezett lapom elveszi valaki és totális újra szervezést igényel majd minden. Külön izgalom a képesség kártyák kijátszása,mert még nem tapasztaltam,de szerintem felelőtlen használata hamar véget vethet a játéknak a tábla feltöltése előtt.

 • lenart.nikoletta

  2022-11-21 23:04:44

  Gyönyörű játék, kedves nekem a természet tematika, és cukik az állatok, de menet közben nyilván nem a képekkel játszunk, hanem a mechanikával... ami pedig irtó sok paraméteres.

  Én a munkám során is ezt csinálom, rengeteg paramétert optimalizálva táblázatozok, úgyhogy a végére élveztem, hogy kimatekoltam egy győztes pontszámot. De az első kártyalehelyezés ovációja után szinte izzadóssá vált, hogy most akkor hova mit merjek betenni, hogy ne döntsem be egyik sorozatomat se, amit meg akarok valósítani. Túl sok a paraméter, amire figyelni kell. Ha már ilyen gondolkodós, akkor adhatna nagyobb élményt.

  Szívesen játszanék meg vele 1x, max 2x, de többször nem. Nem érzem benne azt a "mindig új élményt ad"- feelinget, ami miatt a megvásárlása felmerülne.

 • viski.lator.elemer

  2022-10-26 14:45:18

  Sziasztok! kérdésem lenne a végjátékkal kapcsolatban:

  ugye vége a játéknak abban a fordulóban miután valaki beépítette a teljes tábláját vagy az időjelző sáv lecsökkent 0-ra... azon játékosok akik még az utolsó fordulóban nem kerültek sorra, használhatják még az képesség kártyákat? vagy már csak betelepítést hajthatnak végre?

 • kok_o

  2022-10-13 12:41:50

  Innen letölthető magyar szabály, ha még aktuális.

 • didancsi

  2022-08-22 22:45:18

  https://youtu.be/qAUIp1ovbn4

 • maszlagadam27

  2022-08-16 11:38:58

  Nem nagyon találtam hozzá magyar szabályt letölthető formátumban, minden helyen csak az angol van fent, plusz a magyar gémklubos bemutató videó. De szerintem max pár hét és elérhető lesz majd mindenhol.

 • hierroo

  2022-08-16 10:17:07

  Meg van valakinek ennek a játéknak a magyar szabálykönyve? A tabletópián szivesen kipróbálnám, csak az elérhető angol szabály elég nehezen olvasható.
  Szép színesek a kártyák, kellemes ennek a játéknak a kinézete. Valószinű, hogy a játék közben a szépség és az állatok háttérbe kerülnek majd és az "életközösségek" összegyűjtése fog előtérbe kerülni. Én szeretem a tervezgetést, és érdekel, hogy egy 4x4-es táblán miket lehet belezsúfolni minél több pont elérésével. És az állatos kártyák színesebbé fogják tenni a játékot, ebben biztos vagyok benne.

 • ronaiheni

  2022-08-15 19:54:51

  Hát ma végre kézbe vehettem. Az idei év egyértelműen a természetet kedvelők éve . Tetszik ez a korszaka a társasjátékos kultúrának és igen sok remek játékot köszönhetünk ennek a divathullámnak. Az Irány a vadon erre egy remek példa. Kis calico, kis Zöldellő mezők némi Cascadia . de mindegyikből a jó részt veszi át. Ezek csak érzések nem feltétlen mechanika miatt emlékeztet ezekre a játékokra. Csodaszép a grafika. kellően egyszerű a ikonográfia. Egyszerű szabályok és mégis a második körben már érted mi lesz a buktató . Bizony nem elég csak elvenni egy kártyát , annyi szempontot kell figyelembe venni , hogy bizony akár percekig morfondírozhat az ember fia, lánya. És itt jön a játék zsenialitása meg kell érezni mikor kell a kártyákat felhasználni és mikor éri meg visszafordítani egyszerre több akcióhoz jutva ezzel viszont rövidíteni a hátralévő játékidőt. Jól kell balanszolni a kártyák lehelyezése és a bónuszakciók között ezzel akár megduplázva a játékvégi pontjainkat. És a végén ne feldkezzünk meg az egyéni küldetésekkel bizony ellenfeleink nem számolhatnak és így akár a végső pontozásnál bizony sok sok ponto hozhatunk be a lemaradásból is. A bónusz a solo és kooperatív mód ami igazán sokszor jól jön amikor nincs játszópartner vagy éppen többen játszanánk. Ez egy olyan divatos játék ami egyszerűségének köszönhetően a divathullám elmúltával is éke lehet polcunknak és bizony időről időre újra játékra bírja az egész családot.

 • meeple_girl

  2022-08-05 12:49:18

  Ez egy csodás látványvilágú társasjáték, egyenlőre még csak videókat néztem róla, kíváncsi lennék olyanok véleményére akik már próbálták. Megéri a játék? Az nem kérdés, hogy szép az illusztráció (legalábbis videók alapján), de ad-e annyit a játék élményben mint látványban?

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 60 perc
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Isaac Vega, Jeffrey Joyce
 • Illusztrátor:  Alyssa Menold, Yan Tamba, Irem Erbilir, Patricia Casarrubios
 • Kiadók:  MINDOK, Gém Klub Kft., Arrakis Games, Rose Gauntlet Entertainment
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, német, magyar, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: kínai
 • Czech deluxe edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 10 cm
  • Súly: 2.5 kg
 • Czech retail edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 26 cm x 26 cm x 7 cm
  • Súly: 1.8 kg
 • English edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
 • German edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: német
  • Méretek: 25.6 cm x 25.6 cm x 7.2 cm
  • Súly: 1.8 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: magyar
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: spanyol