Kép forrása: pcguru.hu

Irány a vadon! – Észak-Amerika – Természetjárás [Társalgó]

Újabb, a természetet a középpontba állító társasjáték, amely lényegében a Cascadia és a Calico szerelemgyereke is lehetne. Igen, akár minőség terén is.

Egyre több az állatokkal és a természettel kapcsolatos társasjáték, aminek valaki örül, más már kevésbé, de mivel az érdeklődés folyamatos ezekre a játékokra, azt gondolom, hogy nem most fog telítődni a piac. Ennek jele az Irány a vadon! – Észak-Amerika is, ami egy részben kezdő csapattól érkezett, emellett mégis képes úgy újat mutatni, hogy közben jól ismert és közkedvelt társasokból mondja fel a leckét. Szép illusztrációk, rengeteg állat, számos kialakuló ökoszisztéma. Biológusként a dolgunk ezeken dolgozni, akár egyedül, akár többen, együtt vagy éppen egymás ellen játszva.

És lényegében tényleg ennyi a háttér, ami az alapot nyújtja, és amely a természet iránti rajongást helyezi az asztalra, méghozzá úgy, hogy közben meglássuk az élőhelyek és az élőlények kapcsolatát. Ehhez van egy jó vaskos lapkészletünk, 154 fajkártyával, melynek két adagja a játékosszám függvényében kerül az asztalra. Mindenki kap egy-egy 4x4-es játéktáblát, egy-egy titkos célkártyát, némi szinergiajelzőt, majd a játéktérre megy még a többi szinergia, a 66 megfigyelés-jelző, 5 darab, véletlenszerűen választott képességlapka. Emellett játékba kerül a 4x2 vadonkártya, valamint a megkevert fajkártyákból a legfelső hat lapot is egymás mellé tesszük, ezzel elérhetővé téve egy alapvető kínálatot.

Az alapvető játékmechanika rendkívül egyszerű: vagy betelepítünk, vagy képességet használunk. Előbbi a legszimplább: ha tetszik a kínálat egyik fajkártyája, azt elvesszük, majd a saját 4x4-es felosztású táblánk egyik mezőjére tesszük. Teljesen szabadon, nincsen semmi megkötés. A kínálat legszélső darabja ingyen van, viszont ahogy haladunk beljebb, minden egyes átlépett lapra rá kell tennünk egy szinergia-jelzőnket, amit az fog megkapni, aki az adott kártyát begyűjti. Persze az is lehet, hogy végül senki nem viszi el és dobópakliba kerül, ebben az esetben a szinergia megy vissza a közös készletbe. Izgalmasabb, hogy ha már lent lévő kártya mellé tesszük az újabbat, akkor az érintkező, közös élőhelyű lapok után szinergiát kapunk. És ha már képességek, akkor a képesség használatánál valamelyik lapkát fordítjuk át a használt oldalára, alkalmazzuk a hatását (megfigyelés, szinergia szerzése, dobópakliból visszahúzás, emellé pedig mindig x számú lap eldobása); vagy pedig az átfordított, használt lapokat visszafordítva mindegyik extra hatását érvényesítjük – ezzel nemcsak újra elérhetővé téve az alap képességeket, de ilyenkor az idősáv jelzője is mozog egyet.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Irány a vadon! - Észak-Amerika a Gémklubtól - Természetjárás

Újabb, a természetet a középpontba állító társasjáték, amely lényegében a Cascadia és a Calico szerelemgyereke is lehetne. Igen, akár minőség terén is. Egyre több az állatokkal és a természettel kapcsolatos társasjáték, aminek valaki örül, más már kevésbé, de mivel az érdeklődés folyamatos ezekre a játékokra, azt gondolom, hogy nem most fog telítődni a piac.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

01Jún

Megjelent a JEM magazin 134. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.01. 14:00:00

JEM 2024 MÁJUS

28Máj

Virágvarázs💐 [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.28. 14:00:00

Bár az utóbbi hónapokban igencsak megcsappant a társasjátékozással töltött órák száma krónikus időhiány miatt, de sikerült viszonylag hamar asztalra pakolnunk ezt a gyönyörűséget. 🌸


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Irány a vadon: Észak-Amerika