Kép forrása: gamestar.hu

Kevés játék van, amit annyira jó egyedül játszani, mint ezt [Gamestar]

Természet-témájú társassal mostanában kevesen nyúlnak mellé: a Cascadia és a Zöldellő mezők után itt egy újabb kiemelkedő játék, az Irány a Vadon! - Észak-Amerika.

A társasjátékoknál az elmúlt egy-két évben népszerű téma lett a természet és az élővilág, a Fesztáv, a Cascadia vadvilága, a Zöldellő mezők, a Lombkorona, a Renature, valamint a magyarul egyelőre valamilyen rejtélyes oknál fogva nem kapható Parks mind-mind a közelmúltban jelentek meg, és ez még csak néhány azok közül, amik nagyobb figyelmet kaptak. Láthatóan vevő a közönség is ezekre: a gyönyörű dizájn a legtöbbször adott, ami már félsiker, és az itt felsorolt címek esetében a játékmenet is remek - a Cascadiáé és a Zöldellő mezőké olyannyira, hogy számos díjat bezsebelhettek, előbbi például az egyik legrangosabbnak számító elismerést, a Spiel des Jahrest is megkapta. 

Mind külföldön, mind itthon 2022-ben jelent meg az Irány a vadon! - Észak-Amerika, egy újabb, a témába illeszkedő játék, amiben biológusok szerepében kell ökoszisztémákat építenünk, hogy aztán a lehető legtöbb pontot arathassuk le.

Nyúl mehet a medve mellé?

Látható, hogy a készítők nagy hangsúlyt fektettek a külcsínre, arra, hogy már pusztán az asztalkép miatt is szívesen vegyük elő a játékot. Minden játékos egy széthajtogatható, vastag kartontáblát kap, erre kell pakolásznia a közös készletből felhúzott, állatokat ábrázoló kártyákat. A játékmenet rendkívül egyszerű, két akció közül választhatunk: vagy elveszünk egy lapot és magunk elé tesszük, vagy képességeket aktiválunk, amikkel extra pontokhoz juthatunk, húzhatunk a pakliból vagy az eldobott kártyák közül.

A kártyákat bárhova letehetjük a 4x4-es rácson, viszont érdemes két dologra figyelni. A célunk, hogy ökoszisztémákat alakítsunk ki, és egy ökoszisztéma legalább két, minimum egy egyforma ikonnal ellátott lapból áll, melyek a rajtuk látható számok alapján követik egymást (emelkedő vagy csökkenő sorrendben, tehát ha egy 3-as mellett 4-es vagy 2-es van, akkor a két lap ökoszisztémának számít). A játék végén soronként és oszloponként egy ökoszisztémát pontozhatunk le, érdemes mindig kiszámolni, hogy miként jövünk ki a legjobban.

Extra pontot kapunk továbbá akkor, ha az ökoszisztémánkban szerepel kulcsfaj (ezt ikon jelöli a lapon), illetve ha megfigyelésjelzőket pakoltunk fel a lapokra. Minden játékos rendelkezik emellett egy titkos célkártyával is, amin négy célt lát; ezek teljesülése esetén ugyancsak pontok járnak.

[Cikk folytatása]

Kevés játék van, amit annyira jó egyedül játszani, mint ezt

Természet-témájú társassal mostanában kevesen nyúlnak mellé: a Cascadia és a Zöldellő mezők után itt egy újabb kiemelkedő játék, az Irány a Vadon! - Észak-Amerika.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

12Jún

Megjelent a JEM magazin 135. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.12. 19:08:00

JEM 2024 JÚNIUS


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Irány a vadon: Észak-Amerika