Kép forrása: gamestar.hu

Kevés játék van, amit annyira jó egyedül játszani, mint ezt [Gamestar]

Természet-témájú társassal mostanában kevesen nyúlnak mellé: a Cascadia és a Zöldellő mezők után itt egy újabb kiemelkedő játék, az Irány a Vadon! - Észak-Amerika.

A társasjátékoknál az elmúlt egy-két évben népszerű téma lett a természet és az élővilág, a Fesztáv, a Cascadia vadvilága, a Zöldellő mezők, a Lombkorona, a Renature, valamint a magyarul egyelőre valamilyen rejtélyes oknál fogva nem kapható Parks mind-mind a közelmúltban jelentek meg, és ez még csak néhány azok közül, amik nagyobb figyelmet kaptak. Láthatóan vevő a közönség is ezekre: a gyönyörű dizájn a legtöbbször adott, ami már félsiker, és az itt felsorolt címek esetében a játékmenet is remek - a Cascadiáé és a Zöldellő mezőké olyannyira, hogy számos díjat bezsebelhettek, előbbi például az egyik legrangosabbnak számító elismerést, a Spiel des Jahrest is megkapta. 

Mind külföldön, mind itthon 2022-ben jelent meg az Irány a vadon! - Észak-Amerika, egy újabb, a témába illeszkedő játék, amiben biológusok szerepében kell ökoszisztémákat építenünk, hogy aztán a lehető legtöbb pontot arathassuk le.

Nyúl mehet a medve mellé?

Látható, hogy a készítők nagy hangsúlyt fektettek a külcsínre, arra, hogy már pusztán az asztalkép miatt is szívesen vegyük elő a játékot. Minden játékos egy széthajtogatható, vastag kartontáblát kap, erre kell pakolásznia a közös készletből felhúzott, állatokat ábrázoló kártyákat. A játékmenet rendkívül egyszerű, két akció közül választhatunk: vagy elveszünk egy lapot és magunk elé tesszük, vagy képességeket aktiválunk, amikkel extra pontokhoz juthatunk, húzhatunk a pakliból vagy az eldobott kártyák közül.

A kártyákat bárhova letehetjük a 4x4-es rácson, viszont érdemes két dologra figyelni. A célunk, hogy ökoszisztémákat alakítsunk ki, és egy ökoszisztéma legalább két, minimum egy egyforma ikonnal ellátott lapból áll, melyek a rajtuk látható számok alapján követik egymást (emelkedő vagy csökkenő sorrendben, tehát ha egy 3-as mellett 4-es vagy 2-es van, akkor a két lap ökoszisztémának számít). A játék végén soronként és oszloponként egy ökoszisztémát pontozhatunk le, érdemes mindig kiszámolni, hogy miként jövünk ki a legjobban.

Extra pontot kapunk továbbá akkor, ha az ökoszisztémánkban szerepel kulcsfaj (ezt ikon jelöli a lapon), illetve ha megfigyelésjelzőket pakoltunk fel a lapokra. Minden játékos rendelkezik emellett egy titkos célkártyával is, amin négy célt lát; ezek teljesülése esetén ugyancsak pontok járnak.

[Cikk folytatása]

Kevés játék van, amit annyira jó egyedül játszani, mint ezt

Természet-témájú társassal mostanában kevesen nyúlnak mellé: a Cascadia és a Zöldellő mezők után itt egy újabb kiemelkedő játék, az Irány a Vadon! - Észak-Amerika.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

26Júl

Vírus [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.26. 14:00:00

A barátaink tanították meg nekünk a Vírus című kártyajátékot, amikor legutóbb náluk voltunk. Megmondom őszintén, doboz alapján én biztosan nem vettem volna meg, de annyira mondták, hogy higgyük el, ez egy nagyon szórakoztató, és vicces játék...

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Irány a vadon: Észak-Amerika