Calico – Foltok, cicák, takarók
Calico – Foltok, cicák, takarók
Calico – Foltok, cicák, takarók
Calico – Foltok, cicák, takarók
Videó beküldése

Calico – Foltok, cicák, takarók társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

A Calico – Foltok, cicák, takarók egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játék több, összesen 3 jelölést kapott 2020-ban. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a...

A Calico – Foltok, cicák, takarók egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játék több, összesen 3 jelölést kapott 2020-ban. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a hatszög-rács, a kártya húzás és a terület foglalás mechanizmusokra.

A Játéksziget leírása:

A varrás néha mókás is tud lenni! Próbáld ki Te is a Calico társasjátékot, ahol a fő feladatod a foltok bevarrása, amiből pihepuha takaró készül a cicáknak! Hát nem imádni való? A játékosok célja foltvarrással elkészíteni a legpuhább és legszebb cicatakarókat. A fordulók könnyedek: válassz foltlapkákat, majd varrd fel azokat a saját takaródra! Teljesítsd a dizájncélokat, díszítsd a takaródat egyedi gombokkal, és csalogass minél több cicát a takaródra, hogy te legyél a győztes! Játékosok száma: 1-4 játékos Játékidő: kb. 30-45 perc Ajánlott életkor: 12 éves kortól

Forrás: Játéksziget
Az üzletekben most 26% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
  • 9 500 Ft-tól
  • 44 ajánlat

Kategória: Rejtvény / Kirakós, Állat
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Kollekció gyűjtés, Hatszög-rács, Kártya húzás, Terület foglalás, Minták, Solitaire, Játék végi bónuszok, SET-03 Grid Coverage

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Calico – Foltok, cicák, takarók társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Calico – Foltok, cicák, takarókbhlyldk, Miskolc

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Miskolc! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer kipróbált játék, teljesen újszerű állapotban eladó. Foxposttal vagy packetával tudom küldeni előre utalás után.

1 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Calico – Foltok, cicák, takarók társasjáték videók (13)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2020

Medium Game of the Year

jelölt, Golden Geek Awards, 2020

Legjobb egyszemélyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2020

Kommentek

Kommentek

  • petersson8

    2024-03-17 00:35:17

    Ha nincs a párom, akkor ezt a játékot soha nem ismerhettem volna meg. Éveken át jött szembe velem, a doboz dizájn mindig elcsavarta a fejem, de amikor megláttam a hátulján ezt az absztrakt, folt hátán folt katyvaszt, mindig elment tőle a kedvem azonnal.

    Aztán a feleség rámparancsolt, hogy márpedig most megvesszük.

    Mindig hálás leszek neki ezért. Ez ugyanis egy zseniális játék.

    Itt nem hullik egyetlen pont sem az öledbe, az agyad vért fog izzadni. Rengeteg úton módon kaphatsz pontot, de egyrészt egyik sem lesz könnyű menet, másrészt ha az egyikre rámész, elengeded a másikat.

    Az elengedés szűk ódája ez a csoda. Maximálisan ajánlom mindenkinek!

  • bigacs

    2023-03-14 23:47:17

    A megjelenésétől kezdve folyamatosan fel-felbukkant, hol itt, hol ott jött velem szembe ez a játék, de valahogy nem keltette fel az érdeklődésemet, elkerültem, mert meg voltam róla győződve, hogy ez egy kicsit komolyabb gyerekjáték és a cicás témával mindenkit felültettek a cukiságvonatra. Nos, a jegyemet ugyan más váltotta, de már én is ezen a vonaton zötykölődöm és be kell valljam, óriásit tévedtem. Annyit azért hozzátennék, hogy kellemesebb pasztellszínekkel, illetve más gombokkal még jobban tetszene.

    A külcsín ne tévesszen meg senkit, nem egy laza kis varrogatásról van szó, ez a játék jó alaposan megmozgatja az agytekervényeket! A szabályok egyszerűek, a nehézségét az adja, hogy egyszerre nagyon sok különböző vizuális célra (szín, minta, ezek egymáshoz való elrendezése) kell koncentrálni.

    Valakit nem zavar a viszonylag magas szerencsefaktor (ebben az esetben az, hogy milyen lapka kerül a húzózsákból elő), de szerintem egy plusz szabállyal (akár a játékosok döntésére bízva annak alkalmazását vagy mellőzését), azért illett volna megtámogatni a kevésbé szerencsés foltvarrókat. Nagyságrendileg az utolsó 5 lapka lehelyezésétől kezdve szerintem már inkább a szerencsén múlik ki nyer. Kb. ez az a pont, amíg lehet taktikázni, de innentől kezdve szépen sorra kerülnek feladásra az egyes célok, ritka nagy mázli, ha ekkor éppen valami jó kis lap kerül a kezünkbe. A magas szerencsefaktort én nem igazán kedvelem, de a Calico még ezzel együtt is egy élvezetes, különleges játék. Csendesen, elmélyülve pakolgatjuk a foltjainkat...

    Calico vagy Cascadia dilemma esetén én az utóbbi mellett tenném le a voksom, valahogy könnyedebbnek érzem és a szerencsefaktort is jobban kezeli, de igazából a Calicoval sem lehet melléfogni.

  • halasz.brigi25

    2023-02-12 09:03:23

    Imádom a macskákat és a színeket, így bevallom őszintén, hogy ennél a játéknál a külső fogott meg elsőként, de egy nagyon okos játékot rejt. Figyelni kell a mintákat, céllalpkákat, mit szeretnek a cicák, de legyenek gombok is...és uuhhh úgy éreztem égeti az agyat rendesen. De egyébként egy fantasztikus játék, ami annak ellenére, hogy kicsit összetett, gyorsan tanulható - hála a részletes szabálykönyvnek - és kellemes kikapcsolódást/élményt nyújt és olyan jó ránézni az elkészült színes takaróra, amit édes cicák és cuki gombok tarkítanak.

  • anonika987

    2022-12-17 19:40:29

    Végtelenül cuki aranyos,nagyon jól kivitelezett kreatív játék. Összetett játék, nagyon sok mindenre kell figyelni egyszerre: cél lapkák, mit szeretnek a cicák, de azért legyen is gombod. . . :D Egy szó mint száz, aki szereti a patchworkot az ezt is fogja, még jobban is :D

  • armin.d.ivan

    2022-10-19 09:11:45

    Az év egyik pozitív csalódása volt számomra. Még belefért egy játék a kosárba, így mivel ez éppen akciós volt, megrendelődött. A játék első körben az Azul alapjaira emlékeztetett - helyezz le csempéket (takarókat), és ha jól teszed, plusz pontokat kapsz érte. Aztán persze ahogy jobban belementünk és elhagytuk ak ezdő beállítást (ami egyébkétn nagyon szuper ötlet, néhány játékban simán elférne még), kezdett kirajzolódni a komplexitása.

    Nincs két egyforma játék, valamit mindig máshogy csinálsz. Nem csak a változó küldetés lapkák miatt, de mi például mindig más startégiát tesztelünk egyelőre - a szivárványt eddig egyszer sikerült csak megszerezni :D A szabálykönyv második felépen különböző küldetéseket találunk, más játékmódokat: ezek egyelőre feleslegesnek bizonyoltak. Inkább bonyolítja, az amúgy roppant szórakoztató játékot, eddig nem éreztem, hogy bármi pluszt adott volna. Ami viszont abszolút felrakta az i-re a pontot a végén a macskák sztorija :D Egy-két játék után nagyon jó volt olvasni róluk, hatalmas piros pont, hogy a készítők igazi kedvencekről készítették a grafikákat, és ez helyet is kapott benne.

  • nedudki74

    2022-10-07 08:51:26

    Ezt magamtól nem vettem volna meg, de nagyon böjött. Nagyon szép, de nem számítottam ennyire okos játékra a témája, külseje alapján. Nagyon jó benne, hogy a többi középről választós-lerakós játékkal (pl Azul sorozat, Patchwork) szemben befejezzzük a táblát, elkészül a takaró és nincs az a hiányérzetünk a játék után. Az egyszerűbb formájában is nagyon agyalós. Az elején látszólag könnyű pakolgatni, de a végére nagyon beszűkülnek a lehetőségek. Kell 1-2 játék, amig megtanuljuk, hogyan hagyjunk helyet a végére is.

  • nibirueni

    2022-04-05 12:12:13

    "Egyedül játszható, rövidebb játékidejű, megszakítható folyamatú és szép" szempontok alapján kerestem játékot ebédszünetekre és olyan estékre, amikor körülöttem esetleg szöszmötöl a család, így nincs lehetőségem kizárni teljesen a külvilágot, de mégis szeretnék valamiben elmerülni. A Calico 100%-ban teljesítette számomra a fent megfogalmazott elvárásokat. Az alkatrészek szépek és jó minőségűek, élvezet kézbe venni, nézegetni őket, nekem nagyon tetszik, hogy különböző célok közül választhatok már a játék elején, és közben is folyton rugalmasan kell kezelnem azokat, na és imádom a kis "jutalomfalatokat" (gombok, cicák) amikkel a játék megajándékoz. :) Ebben a játékban valahogy mindig sikeresnek érzem magam, függetlenül a végén kapott pontoktól, mert valamiért az én agyam rettentően élvezi, hogy az egyre szűkülő lehetőségekből is kihozzon valami eredményeset. Igazi cicaképességeket fejlesztő és igénylő játék.

    Szerintem érdemes kipróbálnod, ha:
    -cicás vagy
    -nem bánod, ha gyakran változtatnod kell a stratégiádon a siker érdekében
    -kevés interakcióra vágysz, vagy szívesen játszol egyedül
    -szereted a sok apró, gyönyörű alkatrészt
    -viszonylag gyorsan és könnyen hozol döntéseket, vagy fejlődni akarsz ezen a téren

  • skynetube

    2022-02-05 09:21:04

    Calico, avagy Foltok! Cicák! Takarók! (és gombok)!


    Nem lehet nem szeretni, játékmechanikája miatt épp annyira élvezetes egy fő számára is, mint egy kisebb csapatnak. Már ha abban a csapatban nem szenved valaki analízis-paralízistől, mert akkor nagyon el tud húzódni egy-egy forduló. Lentebb említették, hogy nem igazán érdemes előre tervezni és hogy a játék a szerencsén múlik: ez részben igaz, de részben viszont nem. Részben nem, mert olyan szinten tudsz tervezni azzal, hogy egy olyan lapkát tárolj a kezedben, amit mindenképpen le tudsz rakni egy jó helyre és egy kevésbé jó helyre is; részben igen, mert a végére a játéktér beszűkül és néhány kulcspozíciót fel kell áldozni mindenképpen.

    Amúgy zseniálisan egyszerű, és szórakoztató, olyan részeit mozgatta meg az agyamnak, amelyekről eddig nem is tudtam, hogy léteznek. Erősen ajánlott!

  • anikosajgo

    2021-12-17 09:19:28

    Kellemes hangulatú, ám sokkal összetettebb gondolkodást igénylő, mint aminek elsőre tűnik. Ajánlom azoknak, akik szeretnek kombinálni és erősségük a vizuális gondolkodás!

  • jandacsik

    2021-11-21 21:23:24

    Megtévesztő a külcsín, mert amögött egy kőkemény gondolkozós, taktikázós játék lapul meg. Akikkel eddig játszottam, azok viccesen "depresszív" játéknak nevezték, mert a külső szemlélő csak azt látta, hogy mindenki egy szívárványszínű tábla fölé hajol, és komoran mered maga elé. XD

  • hierroo

    2021-11-03 12:12:02

    Én a Calico-val úgy vagyok, hogy megértem azokat akik szeretik. Aki a macskák miatt szereti, azt is elfogadom (bár a téma bármi más is lehetne), aki meg a mechanikája miatt szereti, az is érthtő. El lehet "mojolgatni" a lapkákkal, és a cél az, hogy minél jobb eredményt hozzunk ki. Akár egyedül, akár többen. Bár ez a többen elég jelképes dolog, mert a lapka elvételen kívül a másik játékos játékában nem szól nagyon bele. A lapkák elvétele is nagyrészt a véletlennek köszönhető, vagyis tervezni előre nem lehet., vagyis inkább nem érdemes. Nekem azért nem okoz túl nagy örömöt, még ha nyerek is, mert nagyrészt a szerencsétől függ hogy jó "lapkajárásom" volt! :) Nyilván van valamennyi hatás abban is, hogy csak én tettem le a lapokat és oda ahova. De ennyi.
    A cicusok szépen vannak illusztálva, de mivel nem vagyok egy macskabarát, így közömös számomra a macsekok ottléte a játékban. A BGG-n található rangsorban a helyezése előkelő, ez bizonyára érthető.

  • Mixike

    2021-11-03 11:13:09

    Kifejezetten nem szeretem a cicákat. Ezt a játékot viszont nem tudom nem imádni. A játék alapja végtelenül egyszerű, a jatekmenete szép és gyors. Eszmeletlenul szórakoztató mindenki számára. Családi esteken rengetegszer előkerül, de volt már példa gamer tarsasagban 2 erősebb cím között egy kis felfrissülésnek elővettük. A játék saját szépsége, hogy jatszhatod mindenfele gondolkodás nelkul is, ponthoz szinte így is úgy is jutni fogsz, de volt már rá példa, hogy gamer tarsasag nem éppen lazításnak vette a játékot. Ilyenkor azért előfordul hogy csak egy egy folt elhelyezése is hosszú percek gondolkodása után születik meg. Kicsiknek, nagyoknak, könnyed játékra vagy akár lelketlen pontvadászatot kívánóknak is nyugodt szívvel ajánlom. Ez tipikusan az a játék, mint az azul. Kötelező, hogy a polcomon legyen és amikor csak lehetőség van rá rendre elő is kerül!

  • ronaiheni

    2021-10-23 18:09:43

    A külleme fogott meg elsőre . Nem kapkodtam el a vásárlást , de egy akció alkalmával nem tudtam ellenállni. Nagyon szép , ritka jó minőség , csodaszépek a színek a minták. A cicusok is cukik, bár két-három parti után ha megemlítem , hogy játszhatnánk vel egyöntetüen mindenki úgy kiállt fel : Na ne már megint a sumák macsekok? Mert nincs mint szépíteni nagyon cuki a játék szinte már meditatív , ha nem vagy versengő típus . Amint a pontokra is szeretnél figyelni nem tudod melyik ujjadba harpj és mit negedj el , mert itt bizony minden feltételnek nem fogsz tudni megfelelni , ha igen akkor valamit vagy elrontottál vagy szerencsés csillaállás vagy zsenikém?! ....Imádjuk ettől függetlenül. Bármikor sívesen játszom és hisztis versengő típusoknak vagy tökölős mit is csinájak paragépeknek semmiképp.

  • vacogi

    2021-10-18 19:18:27

    Egy (őrült) macskás nőnek ez kötelező darab. A külleme gyönyörű, igazi színes-szagos. Ámde játszani már nem ennyire egyszerű. Még soha nem tudtam minden lapka elvárásait teljesíteni, nemhogy duplát, de még egyszerit sem. Első körökben hamar lerakom a foltokat, aztán egyre inkább csökken az esély hogy a megfelelő foltok fognak kikerülni a zsákból. Ezért van vésztartalék a kezünkben egy vagy kettő is a játék végén és fogynak a takarón a helyek, végül muszáj lesz a lapkaküldetéseket elbukni. De lehet még gombra vagy macskára is "gyúrni", de lehetetlen számomra mindenre koncentrálni, csak ha már valamelyik pontszerzési lehetőség elveszett, akkor zongorázom végig a többit. Elég nagy a szerencsefaktor és az sajnos nekem nagyon ritkán szokott kedvezni.

  • maricusi

    2021-08-22 22:44:27

    Mind a hárommal szemezek, de leginkább a Macskák szigetére fáj a fogam. Egyedül az ára tart vissza, nem tudom ár-érték arányba megéri-e vagy inkább az Azult válasszam, amit viszont egyedül nem lehet játszani.

  • Csiracsirke

    2021-08-22 22:26:17

    Nekem jobban bejött az Azul vagy a Nova Luna vagy a Macskák Szigete nem tudnám megmagyarázni hogy a Calico miért kevésbé egész egyszerűen nem volt meg a szikra.

  • maricusi

    2021-08-22 19:52:03

    Te ebből a műfajból mit választanál inkább?

  • Csiracsirke

    2021-08-16 16:43:48

    Most volt alkalmam kipróbálni, első pillantásra a színek fogtak meg és utána a minták, van a játékban valami nyugtató számomra. Takarót kell varrnunk a játék során, és teljesítenünk a céljainkat, mi 3-an játszottuk így azért cserélődtek a lapok, nagy benne a szerencsefaktor mivel a felhúzott lap után egy zsákból pótoljuk a közös készletet. Komoly agymunkát igényel a játék mert oda kell figyelni a mintákra a színekre hogy milyen formában rakod le őket hogy az a másik célodnak is megfeleljen de ezzel együtt is meditatív élményt nyújt jó ránézni a tábládra a játék végén. A doboz valóban csalóka lehet annak aki kifejezetten a macskák miatt veszi meg. Összességében én ebből a műfajból nem biztos hogy ezt a játékot választanám ettől függetlenül örülök hogy volt hozzá szerencsém.

  • WinterTomi

    2021-05-07 12:05:02

    Sikerült kipróbálni a Calicot.

    A játékmenet alapja az végtelenül egyszerű, van 2 foltod, az egyiket lerakod, majd a közösből elveszel egy másikat. Igen, ez végtelenül egyszerűnek hangzik, és az alapja az is. Ha viszont kicsit mélyebbre megyünk, akkor közel sem ennyire egyszerű maga a játék. Nagyon gondolkodtató és alapvetően maga a játék képes arra, hogy átérezd azt, hogy mit is jelent a "döntés paralízis" amikor is annyi lehetőséged van, hogy nem tudod eldönteni, hogy mit csinálj. Nagyon nem mindegy, hogy mikor mit lépsz, és ezért át fogsz gondolni közel minden lehetőséget, ami meg tudja nyújtani a játékot. Az illusztráció alapján (ami egyébként gyönyörű) én egy könnyed kis fillerre számítottam, és ilyen szempontból nagy volt a pofára esés, mert ez nem az. Nem is egy heavy gamer játék, szerintem nagyon jól mutatja a nehézségét, és a komplexitását a játéknak, hogy Golden Geek Award-on a medium kategóriában jelölték.

    Ami nagyon fontos a játék kapcsán, hogy az elejétől fogva minden döntésednek súlya van, még ha nem is gondolod, hogy a későbbiekben egy lerakott foltnak mekkora lesz a jelentősége, mert lesz, csak még az elején nem tudod, hogy mekkora.

    Összességében nem ezt vártam az illusztráció alapján a játéktól, ettől függetlenül baromi jó szórakozás.

  • mvik19

    2021-04-21 09:32:28

    Múlt héten sikerült megszerezni. Az első olyan játék ami, ha veszítek, akkor is imádom. Végtelenül egyszerű, végtelenül letisztult, végtelenül okos. Nem hittem volna, hogy egy ilyen játék így megmozgatja az agyam. Teljesen rá kell hangolódni, de nagyon megéri. A meditáció egy új formája.

  • clodo

    2021-04-15 21:35:13

    Születésnapi ajándékként került hozzánk a Calico. Már a doboza is lenyűgöző, a gyönyörű színek és grafika belül is folytatódik. Minden komponens szép és igényes, sok - sok cicussal. A játék menetében viszont a cicák már nem sok szerepet kapnak, komoly logikai játék, ami szerintem nagyon jól fejleszti a rendszer szemléletet, kombinációs készséget és a figyelmet. Emiatt fejlesztő játékként is el tudom képzelni pl. egy pedagógiai szakszolgálatnál. Felnőtteknek is ajánlom, engem is meglepett, hogy egy ilyen cuki játék felett ülve egyszer csak azon kaptam magam, hogy eszeveszettül agyalok azon, hogy mit hova tegyek és mit húzzak. Ugyanakkor nagyon nyugtató hatása van, ebből a szempontból hasonló az Azulhoz, viszont a Calicoban még annyira se tudunk kitolni a másikkal.

  • robsteady

    2021-04-08 19:18:46

    Alvó macskák, színes takarók, foltvarrás, mi kell még? Méhek talán... Cukiság a doboz alapján, de ez ne tévesszen meg. Három ponthozó feltételnek megfelelni és érvényesíteni a lehetőségeinket inkább egy alkalmazott matematikai analízis, valószínűségszámítás, káoszelmélet és kriptográfia szerelemgyereke lesz. Mindezt teszi azonban emészthető módon, nagyon is szerethetően. Remek játék!
    "Mit szeretnek ezek a kis dögök?" mondatok elhangzanak, tehát nem esik ki a témából a játék, nem lesz száraz és számolós érzete az embernek, ha meg is dolgoztatja.

  • Anettbota91

    2021-04-08 12:47:34

    Már a listán vn hogy megrendelem. egyszerűen gyönyörű az illusztrációja!!! :):):):)

  • Robby

    2021-03-25 19:22:30

    Végre lehet kapni a gémklub-nál, így szerintem mindenhol megjelenik hamarosan. Az ára nem túl baráti, de még így is olcsóbb mint sok másik helyen (csak papír tokeneket tartalmazó játék 10k felett???). Viszont ilyen ár mellett elgondolkodtam azon, hogy ezt kellene beszerezni, vagy a Macskák szigetét. Sok jót írtatok róla, de igazából semmilyen forradalmi újítás, játékmenet nincs benne. A videók alapján egy cicás átdolgozott Patchwork csak itt a szín és minta dominál az alakzatok helyett, sőt még itt is három lapból kell választani csak azt zsákból töltjük, nem a lépés határozza meg. Persze cuki, meg cicás.... Gondolom most sokan lecsapnak rá, így kíváncsian várom majd a nem elfogult véleményeket.

  • ghtyshd

    2021-03-18 07:25:56

    Mikor legutóbb szóltam hozzá ehhez a játékhoz az iránt érdeklődtem, hogy mikor jöhet ki. Utána nagyjából másfél hétig napi 2x néztem a Gémklub oldalát, de mindig csak azt írta, hogy „gyártásra vár”. Ezt megelégelve megrendeltem a Kickstarter kiadást, ami által promo macskáim is vannak.

    Ééééés nem bántam meg, pedig társas esetében még attól is iszonyodok, ha egy szó angolul van – nem tudnám megindokolni miért.

    Valószínűleg annyit vesztettem türelmetlenségemmel, hogy a macskák nevei angolul vannak, bár ez amúgy se számít sokat a játék során (btw, a magyar szabály megtalálható a Mit játszunk? Facebook csoportba, és nagyon jó a fordítás).

    A játékról sokan hangoztassák, hogy nehéz, és ez valamilyen szinten igaz is. Nem a mechanizmusa nehéz, mert az nagyon egyszerű. Inkább az a nehezítés benne, hogy egyszerre mindenre IS kell figyelni. Ezt én egész egyszerűen imádom, de biztos, hogy pont ezért nem is való mindenkinek.

    Én nem érzem egyébként, hogy túl gyerekes vagy lányos beütésű lenne. Tény, elfogult vagyok a macskamániámmal, de pl. apám is nagyon szereti és élvezi, hogy ennyire színes, de mégsem irritáló színkombó. Ami nagyon szuper, hogy magunknak nehezíthetünk be.

    Azonban nyilván van hátránya is. Nem tudom, hogy csak az én példányomnál állt-e fenn, de néhol koszos volt már megérkezésnél is, illetve hihetetlenül könnyen koszolódik (pedig nem eszünk játék közben, és az asztalt is letisztítjuk).

    A másik nagy hátránya, hogy a piac felhozatala kevés. Összesen 3 lap lehet kint, és ez elég szegényes játéklehetőségeket ad néha. Konkrétan 2 személyes játéknál sokszor annyira nem cserélődik a választék, hogy sokszor esély sincs pl. AAAA-BB vagy AAA-BBB lapot max pontosra teljesíteni.

    Mindezen túl nekem megszámlálhatatlan (mert non-stop játszom :D ) party után kedvenc lett, pedig azt hittem, hogy az Azult, és Patchworköt semmi se fogja tarolni absztrakt kategóriában. A pontozólap is szuper, mi minden cellát még ketté választunk és a hátát is felhasználjuk, mert egyszerű leutánozni.

  • harnas1207

    2021-03-07 14:24:05

    Miután nálunk megbukott a Patchwork, kétkedve akartuk kipróbálni a Calicot, de mégis megérte. Sokkal mélyebb és komolyabb, mármint a maga kategóriájában mérve. A lapkák letételénél sok mindenre kell figyelni és több taktikával is nekikezdhetünk a partynak. Szerintem a céllapka felhozatal elég kevés, ami csökkenti az újrajátszhatóság mértékét, bár ez a célközönséget úgy se fogja különösebben érdekelni. Apropó célközönség. Kicsit nehéz betájolnom kinek is lenne a Calico tökéletes választás. A kisebb gyerekeknek talán nem is olyan egyszerű, a nagyobbaknak meg mr talán túságosan is cuki a játék, ráadásul erőteljesen lányos beütésű, már ha lehet ilyet mondani egy társasjátékra. Bár nem mi vagyunk ezzel a társassal megszólítva, de egyértelműen a Calico számunkra a legjobb tetris játék, amivel dolgunk volt.

  • PlayHoo_95

    2021-03-06 20:49:24

    A Calicoba youtubeon 'botlottam' bele először, aminek a cuki cicás grafikájába egyből beleszerettem.

    A játék lényege, hogy próbáljunk meg minél több olyan lapkát a táblánkra illeszteni, hogy a három megadott cica alatt lévő lapkamintának megfeleljen darabszámban vagy formában. Ha ez sikerül, akkor az a cica a táblánkra vándorol, és a rajta lévő pontokat megkapjuk. Ezen felül pontot lehet szerezni a három cél lapkáért is amit a játék elején sorsolunk ki és teszünk a saját táblánkra. A harmadik pontszerzési lehetőség, hogyha három egyforma színű lapka kerül egymás mellé, akkor gombokat kapunk, ami 3-3 pontot ér majd a játék végén. Ha minden színű gombból sikerült legalább egyet megszereznünk akkor kapunk egy három pontos bónusz szivárvány gombot is.

    A Calico bár első ránézésre nem tűnik túl bonyolúltnak, mégis vannak mélységei és azért elég rendesen megtudja dolgoztatni az agyat.. Úgy gondolom, hogy ez nem az a játék, ahol minden elképzelésedet végre tudod hajtani, egyrészt ez a sok cél miatt nagyon nehéz, nem tudsz mindenre 100%-osan rámenni, valamit el kell majd engedned, másrészt a játék nagy szerencsefaktorral működik, hisz a zsákból kihúzott lapkákon múlik, hogy milyen célt tudunk teljesíteni.
    Az újrajátszhatósága elég jó köszönhetően a különböző cél lapkáknak és a húzózsáknak, ami miatt sosem lesz két ugyan olyan meccs. A játék minősége is jó, a tokenek viszonylag vastagok.

    Összességében nagyon tetszik a játék, mert igazi flow élményt ad a kis folt darabokkal és cicákkal amik majd a takarónkon telepednek le ráadásul van egy család barát játékmódja amivel kisebb gyerekek is tudnak játszani.
    Mindenkinek nagyon ajánlom kipróbálásra és cicásoknak egyértelműen kötelező darab! :)

  • szocsadam

    2021-02-18 14:53:53

    Szia,

    Szívesen.
    A Gémklub oldalán alul van egy olyan fül, hogy "Gémklub kiadói újdonságok 2021". Ott megtalálod ezt is. és a többi idei megjelenést is.

  • ghtyshd

    2021-02-18 13:53:58

    Köszi a választ :) Pedig esküszöm több helyen megnéztem, de sehol sem láttam ilyen első negyedéves belövést :o

    Minden esetre azért még reménykedek benne minél hamarabb :(

  • szocsadam

    2021-02-18 12:38:29

    Elméletileg a fordítás kész, már gyártásra vár. 2021 első negyedéve van megjelölve, de el tudom képzelni, hogy csak a második negyedévben fog megjelenni, hiszen a szállítás ugyan úgy csúszhat idén is, mint ahogy tavaly is láttuk azt jópár játék esetében.

  • ghtyshd

    2021-02-18 12:19:27

    Valaki esetleg nem tudja, hogy az idei év milyen magasságában jön ki ez magyarul?

    A Gémklub csak annyit írt, hogy idén, de sok más kiadó még hónapot is be szokott lőni.

  • hierroo

    2021-01-22 20:40:12

    Ezt kipróbáltam a Tabletopián. Nem bonyesz, egész élvezhető. Érdemes kipróbálni!

    Ennek a játéknak a magyar szabálykönyvét itt találtam meg:

    https://jojatekjoaron.hu/termek/calico/

  • gazsibondor

    2021-01-02 14:22:52

    Család nagy kedvence ez a játék. Nagyon nagy agymunkát igényel, ha jól akarja játszani az ember, viszont alkalmas relax játéknak is. A játék nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik, öt perc alatt elmagyarázható, és remek, izgalmas játékélmény biztosítt. Viszont van egykét rossz tulajdonsága is. Négy játékos esetén a szerencsefaktor alacsony, csekély annak az esélye, hogy egy foltlapka egész játék alatt egyszer sem jön ki a zsákból, viszont 2-3 játékos esetén ennek a valószínűsége megnő. Másrészről, viszont a játékostársainkat is tudjuk hátráltatni, nálunk sokszor sértődéssel végződik egy meccs, ami szerintem elég nagy hátrány egy ilyen, külcsínyében békés játékban.

A Calico – Foltok, cicák, takarók társasjáték és kiegészítői (2)

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  30 - 45 perc
  • Játékosok:  1 - 4
  • Ajánlott életkor:  10+
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  Kevin Russ
  • Illusztrátor:  Beth Sobel
  • Kiadók:  Ravensburger Spieleverlag GmbH, Alderac Entertainment Group (AEG), Arclight, White Goblin Games, Kaissa Chess & Games, MINDOK, Gém Klub Kft., Maldito Games, Lucky Duck Games, Crowd Games, Popcorn Games, Grok Games, Flatout Games, Little Rocket Games, Lord of Boards, Cryptic Cardboard
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, finn, francia, német, görög, magyar, olasz, japán, Korean, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svéd, szolvén, horvát, ukrán, szerb, Bosnian

Alternatív nevei


Kiadások

  • English edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 23.9 cm x 23.9 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.6 kg
  • French edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 25.9 cm x 25.9 cm x 7.1 cm
  • Nordic edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: dán
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: lengyel
  • Bosnian/Croatian/Serbian/Slovenian edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: szolvén
  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: kínai
  • Czech edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: cseh
  • Dutch edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 25.9 cm x 25.9 cm x 7.1 cm
  • German edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: német
    • Méretek: 26.5 cm x 26.5 cm x 8.2 cm
    • Súly: 2.2 kg
  • Greek edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: görög
    • Méretek: 24.2 cm x 24.2 cm x 7.2 cm
    • Súly: 1.1 kg
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: magyar
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: olasz
    • Méretek: 25.9 cm x 25.9 cm x 7.1 cm
  • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: japán
    • Méretek: 24 cm x 24 cm x 7 cm
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: Korean
  • Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: portugál
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: orosz
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: spanyol
  • Ukrainian edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: ukrán
  • Romanian edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: román
    • Méretek: 23.9 cm x 23.9 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1.6 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Calico – Foltok, cicák, takarók társasjátékhoz