Calico – Foltok, cicák, takarók
Calico – Foltok, cicák, takarók
Calico – Foltok, cicák, takarók
Calico – Foltok, cicák, takarók
Videó beküldése

Calico – Foltok, cicák, takarók

Társasjáték, 2021
Értékelem!

A Calico – Foltok, cicák, takarók egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a hatszög-rács, a minták és a solitaire mechanizmusokra. A...

A Calico – Foltok, cicák, takarók egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a hatszög-rács, a minták és a solitaire mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A Calico - Foltok, cicák, takarók egy szemkápráztató kirakós játék az egész család részére!

A játékosok célja foltvarrással elkészíteni a legpuhább és legszebb cicatakarókat. A fordulók könnyedek: válassz foltlapkákat, majd varrd fel azokat a saját takaródra! Teljesítsd a dizájncélokat, díszítsd a takaródat egyedi gombokkal, és csalogass minél több cicát a takaródra, hogy te legyél a győztes!

Forrás: Szellemlovas
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 10 190 Ft-tól
 • -10%-1 199 Ft

Kategória: Stratégia, Rejtvény / Kirakós, Állat
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Kollekció gyűjtés, Hatszög-rács, Minták, Solitaire, Szcenárió / Küldetés / Kampány

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Calico – Foltok, cicák, takarók társasjáték videók (9)

Kommentek

Kommentek

 • clodo

  2021-04-15 21:35:13

  Születésnapi ajándékként került hozzánk a Calico. Már a doboza is lenyűgöző, a gyönyörű színek és grafika belül is folytatódik. Minden komponens szép és igényes, sok - sok cicussal. A játék menetében viszont a cicák már nem sok szerepet kapnak, komoly logikai játék, ami szerintem nagyon jól fejleszti a rendszer szemléletet, kombinációs készséget és a figyelmet. Emiatt fejlesztő játékként is el tudom képzelni pl. egy pedagógiai szakszolgálatnál. Felnőtteknek is ajánlom, engem is meglepett, hogy egy ilyen cuki játék felett ülve egyszer csak azon kaptam magam, hogy eszeveszettül agyalok azon, hogy mit hova tegyek és mit húzzak. Ugyanakkor nagyon nyugtató hatása van, ebből a szempontból hasonló az Azulhoz, viszont a Calicoban még annyira se tudunk kitolni a másikkal.

 • robsteady

  2021-04-08 19:18:46

  Alvó macskák, színes takarók, foltvarrás, mi kell még? Méhek talán... Cukiság a doboz alapján, de ez ne tévesszen meg. Három ponthozó feltételnek megfelelni és érvényesíteni a lehetőségeinket inkább egy alkalmazott matematikai analízis, valószínűségszámítás, káoszelmélet és kriptográfia szerelemgyereke lesz. Mindezt teszi azonban emészthető módon, nagyon is szerethetően. Remek játék!
  "Mit szeretnek ezek a kis dögök?" mondatok elhangzanak, tehát nem esik ki a témából a játék, nem lesz száraz és számolós érzete az embernek, ha meg is dolgoztatja.

 • Anettbota91

  2021-04-08 12:47:34

  Már a listán vn hogy megrendelem. egyszerűen gyönyörű az illusztrációja!!! :):):):)

 • Robby

  2021-03-25 19:22:30

  Végre lehet kapni a gémklub-nál, így szerintem mindenhol megjelenik hamarosan. Az ára nem túl baráti, de még így is olcsóbb mint sok másik helyen (csak papír tokeneket tartalmazó játék 10k felett???). Viszont ilyen ár mellett elgondolkodtam azon, hogy ezt kellene beszerezni, vagy a Macskák szigetét. Sok jót írtatok róla, de igazából semmilyen forradalmi újítás, játékmenet nincs benne. A videók alapján egy cicás átdolgozott Patchwork csak itt a szín és minta dominál az alakzatok helyett, sőt még itt is három lapból kell választani csak azt zsákból töltjük, nem a lépés határozza meg. Persze cuki, meg cicás.... Gondolom most sokan lecsepnak rá, így kíváncsian várom majd a nem elfogult véleményeket.

 • ghtyshd

  2021-03-18 07:25:56

  Mikor legutóbb szóltam hozzá ehhez a játékhoz az iránt érdeklődtem, hogy mikor jöhet ki. Utána nagyjából másfél hétig napi 2x néztem a Gémklub oldalát, de mindig csak azt írta, hogy „gyártásra vár”. Ezt megelégelve megrendeltem a Kickstarter kiadást, ami által promo macskáim is vannak.

  Ééééés nem bántam meg, pedig társas esetében még attól is iszonyodok, ha egy szó angolul van – nem tudnám megindokolni miért.

  Valószínűleg annyit vesztettem türelmetlenségemmel, hogy a macskák nevei angolul vannak, bár ez amúgy se számít sokat a játék során (btw, a magyar szabály megtalálható a Mit játszunk? Facebook csoportba, és nagyon jó a fordítás).

  A játékról sokan hangoztassák, hogy nehéz, és ez valamilyen szinten igaz is. Nem a mechanizmusa nehéz, mert az nagyon egyszerű. Inkább az a nehezítés benne, hogy egyszerre mindenre IS kell figyelni. Ezt én egész egyszerűen imádom, de biztos, hogy pont ezért nem is való mindenkinek.

  Én nem érzem egyébként, hogy túl gyerekes vagy lányos beütésű lenne. Tény, elfogult vagyok a macskamániámmal, de pl. apám is nagyon szereti és élvezi, hogy ennyire színes, de mégsem irritáló színkombó. Ami nagyon szuper, hogy magunknak nehezíthetünk be.

  Azonban nyilván van hátránya is. Nem tudom, hogy csak az én példányomnál állt-e fenn, de néhol koszos volt már megérkezésnél is, illetve hihetetlenül könnyen koszolódik (pedig nem eszünk játék közben, és az asztalt is letisztítjuk).

  A másik nagy hátránya, hogy a piac felhozatala kevés. Összesen 3 lap lehet kint, és ez elég szegényes játéklehetőségeket ad néha. Konkrétan 2 személyes játéknál sokszor annyira nem cserélődik a választék, hogy sokszor esély sincs pl. AAAA-BB vagy AAA-BBB lapot max pontosra teljesíteni.

  Mindezen túl nekem megszámlálhatatlan (mert non-stop játszom :D ) party után kedvenc lett, pedig azt hittem, hogy az Azult, és Patchworköt semmi se fogja tarolni absztrakt kategóriában. A pontozólap is szuper, mi minden cellát még ketté választunk és a hátát is felhasználjuk, mert egyszerű leutánozni.

 • harnas1207

  2021-03-07 14:24:05

  Miután nálunk megbukott a Patchwork, kétkedve akartuk kipróbálni a Calicot, de mégis megérte. Sokkal mélyebb és komolyabb, mármint a maga kategóriájában mérve. A lapkák letételénél sok mindenre kell figyelni és több taktikával is nekikezdhetünk a partynak. Szerintem a céllapka felhozatal elég kevés, ami csökkenti az újrajátszhatóság mértékét, bár ez a célközönséget úgy se fogja különösebben érdekelni. Apropó célközönség. Kicsit nehéz betájolnom kinek is lenne a Calico tökéletes választás. A kisebb gyerekeknek talán nem is olyan egyszerű, a nagyobbaknak meg mr talán túságosan is cuki a játék, ráadásul erőteljesen lányos beütésű, már ha lehet ilyet mondani egy társasjátékra. Bár nem mi vagyunk ezzel a társassal megszólítva, de egyértelműen a Calico számunkra a legjobb tetris játék, amivel dolgunk volt.

 • PlayHoo_95

  2021-03-06 20:49:24

  A Calicoba youtubeon 'botlottam' bele először, aminek a cuki cicás grafikájába egyből beleszerettem.

  A játék lényege, hogy próbáljunk meg minél több olyan lapkát a táblánkra illeszteni, hogy a három megadott cica alatt lévő lapkamintának megfeleljen darabszámban vagy formában. Ha ez sikerül, akkor az a cica a táblánkra vándorol, és a rajta lévő pontokat megkapjuk. Ezen felül pontot lehet szerezni a három cél lapkáért is amit a játék elején sorsolunk ki és teszünk a saját táblánkra. A harmadik pontszerzési lehetőség, hogyha három egyforma színű lapka kerül egymás mellé, akkor gombokat kapunk, ami 3-3 pontot ér majd a játék végén. Ha minden színű gombból sikerült legalább egyet megszereznünk akkor kapunk egy három pontos bónusz szivárvány gombot is.

  A Calico bár első ránézésre nem tűnik túl bonyolúltnak, mégis vannak mélységei és azért elég rendesen megtudja dolgoztatni az agyat.. Úgy gondolom, hogy ez nem az a játék, ahol minden elképzelésedet végre tudod hajtani, egyrészt ez a sok cél miatt nagyon nehéz, nem tudsz mindenre 100%-osan rámenni, valamit el kell majd engedned, másrészt a játék nagy szerencsefaktorral működik, hisz a zsákból kihúzott lapkákon múlik, hogy milyen célt tudunk teljesíteni.
  Az újrajátszhatósága elég jó köszönhetően a különböző cél lapkáknak és a húzózsáknak, ami miatt sosem lesz két ugyan olyan meccs. A játék minősége is jó, a tokenek viszonylag vastagok.

  Összességében nagyon tetszik a játék, mert igazi flow élményt ad a kis folt darabokkal és cicákkal amik majd a takarónkon telepednek le ráadásul van egy család barát játékmódja amivel kisebb gyerekek is tudnak játszani.
  Mindenkinek nagyon ajánlom kipróbálásra és cicásoknak egyértelműen kötelező darab! :)

 • szocsadam

  2021-02-18 14:53:53

  Szia,

  Szívesen.
  A Gémklub oldalán alul van egy olyan fül, hogy "Gémklub kiadói újdonságok 2021". Ott megtalálod ezt is. és a többi idei megjelenést is.

 • ghtyshd

  2021-02-18 13:53:58

  Köszi a választ :) Pedig esküszöm több helyen megnéztem, de sehol sem láttam ilyen első negyedéves belövést :o

  Minden esetre azért még reménykedek benne minél hamarabb :(

 • szocsadam

  2021-02-18 12:38:29

  Elméletileg a fordítás kész, már gyártásra vár. 2021 első negyedéve van megjelölve, de el tudom képzelni, hogy csak a második negyedévben fog megjelenni, hiszen a szállítás ugyan úgy csúszhat idén is, mint ahogy tavaly is láttuk azt jópár játék esetében.

 • ghtyshd

  2021-02-18 12:19:27

  Valaki esetleg nem tudja, hogy az idei év milyen magasságában jön ki ez magyarul?

  A Gémklub csak annyit írt, hogy idén, de sok más kiadó még hónapot is be szokott lőni.

 • hierroo

  2021-01-22 20:40:12

  Ezt kipróbáltam a Tabletopián. Nem bonyesz, egész élvezhető. Érdemes kipróbálni!

  Ennek a játéknak a magyar szabálykönyvét itt találtam meg:

  https://jojatekjoaron.hu/termek/calico/

 • gazsibondor

  2021-01-02 14:22:52

  Család nagy kedvence ez a játék. Nagyon nagy agymunkát igényel, ha jól akarja játszani az ember, viszont alkalmas relax játéknak is. A játék nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik, öt perc alatt elmagyarázható, és remek, izgalmas játékélmény biztosítt. Viszont van egykét rossz tulajdonsága is. Négy játékos esetén a szerencsefaktor alacsony, csekély annak az esélye, hogy egy foltlapka egész játék alatt egyszer sem jön ki a zsákból, viszont 2-3 játékos esetén ennek a valószínűsége megnő. Másrészről, viszont a játékostársainkat is tudjuk hátráltatni, nálunk sokszor sértődéssel végződik egy meccs, ami szerintem elég nagy hátrány egy ilyen, külcsínyében békés játékban.

A Calico – Foltok, cicák, takarók társasjáték és kiegészítői (1)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 45 perc
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  13+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Kevin Russ
 • Illusztrátor:  Beth Sobel
 • Kiadók:  Ravensburger Spieleverlag GmbH, Alderac Entertainment Group (AEG), White Goblin Games, Gém Klub Kft., Maldito Games, Lucky Duck Games, Crowd Games, Popcorn Games, Flatout Games, Little Rocket Games
 • Elérhető nyelvek:  holland, angol, francia, német, magyar, olasz, Korean, lengyel, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 25.9 cm x 25.9 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 25.9 cm x 25.9 cm x 7.1 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: lengyel
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 25.9 cm x 25.9 cm x 7.1 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: német
  • Méretek: 26.5 cm x 26.5 cm x 8.2 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: magyar
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 25.9 cm x 25.9 cm x 7.1 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: Korean
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: orosz
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: spanyol

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Calico – Foltok, cicák, takarók társasjátékhoz