Little Town
Little Town
Little Town
Little Town
Videó beküldése

Little Town társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

A Little Town egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a munkás-elhelyezés és a contracts mechanizmusokra. Idilli hely fekszik az üveghegyen túl, ahol senkinek...

A Little Town egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a munkás-elhelyezés és a contracts mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Idilli hely fekszik az üveghegyen túl, ahol senkinek sosem kell szűkölködnie a javakban. Csak rád vár a lehetőség, hogy gyűjtögess, építkezz és a saját képedre formáld tökéletes kis városod! A Little Town a tökéletes bevezető társasjáték, amiben a munkáslehelyezés műfajával ismerkedhetnek meg a játékosok könnyed formában. A feladat azonban nem mentes a kihívásoktól: építs ügyes láncreakciókat a saját és a többi játékos épületeire, és gyűjtsd a legtöbb győzelmi pontot. Építkezésre fel!

A Little Town egy 2-4 fővel játszható, átlagosan 30-60 perces, már 8-10 éves kortól játszható családi, könnyed stratégiai játék. A játékosok célja az idilli, hegyvidéki völgyben található városka megépítése, és eközben minél több győzelmi pont megszerzése.

A játék kiváló bevezető lehet gyerekek, családok illetve bárki számára, aki még csak ismerkedik a munkáslehelyezős játékok műfajával. A játékosok a játék során felváltva kerülnek sorra, és minden alkalommal, amikor rajtuk van a cselekvés sora, az egyik emberfigurájukat (vagy ahogy a társasjátékokban szokás hívni őket: meeple) a saját készletükből a játéktér egy, még elérhető mezőjére teszik. Ha ez a völgyben van, akkor különböző erőforrásokat (építőanyagok, élelem) gyűjthetnek be, valamint ha épület mellé tették a kis emberkéjüket, akkor használhatják az épület képességét is. Ha viszont az építési területre, a völgy mezői alatt, az épületlapkák mellett található mezőre helyezi valaki a munkását, ez esetben egy új épületet helyezhet a völgybe, a játéktérre.

A játék innentől pedig arról szól, hogy a játékosok minél céltudatosabban és hatékonyabban küldjék el a kis emberkéiket: vagy a völgybe gyűjtögetni és használni az épületek képességeit, vagy építkezzenek velük újabb, hasznos épületeket.

A játék célja pedig a lehető legtöbb győzelmi pont bezsebelése a győzelem érdekében.

Ha szeretnél elmerülni a munkáslehelyezős játékok világában, megismerkednél velük, vagy már ismered őket, de valami könnyedre vágysz a témában, a Little Town tökéletes választás a számodra!

A doboz tartalma:

  • 1 játéktábla
  • 29 épületlapka
  • 15 célkártya (44x68 mm-es méretben)
  • 20 munkás figura (játékos színenként 5-5 db)
  • 60 erőforráskocka (fajtánként 15-15 db)
  • 1 kezdőjátékos-jelölő
  • 1 forduló-jelölő
  • 28 házikó-jelölő (játékos színenként 7-7 db)
  • 4 győzelmi pont-jelölő
  • 4 60-as győzelmi pont-jelölő
  • 24 pénzérme (16 db 1-es értékű és 8 db 3-as értékű)
  • 1 játékos segédlet

Angol nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 23% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
  • 5 000 Ft-tól
  • 28 ajánlat

Kategória: Városépítő, Középkori
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Munkás-elhelyezés, Contracts

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Little Town társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Little Townlorand.balint, Zalaegerszeg

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Zalaegerszeg! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Készletcsökkentés, helyhiány. Kiegészítővel együtt 11500, aki egyben viszi, előnyt élvez. Párszor játszott, hibátlan, hiánytalan. Csere nem valószínű. Nézd meg a többi játékomat is.

1 érdeklődő


Little Townfogaszat305

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Budapesten átvehető vagy foxpost (vevő fizeti).

4 érdeklődő


Little Towndombai.dorottya, Várpalota, Veszprém

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Várpalota, Veszprém! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kétszer játszott Little Town, kiváló állapotban eladó.

0 érdeklődő


Little Townmedgyesipatrik

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Személyesen Sopronban

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Little Town társasjáték videók (6)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

  • petersson8

    2024-02-24 22:29:32

    Azért szeretem ezt a játékot, mert tökéletesen bemutatja a kisebbeknek, hogy milyen élmény nem szerencse-alapú játékkal játszani. Ebben gyakorlatilag nincs semmi szerencse, egyedül az interaktív építkezés miatt érezhetjük úgy, hogy a terveinknek aláásott a többi játékos.

    A kiegészítőjével együtt a komplexebb játékélményt keresők is megtalálhatják a számításukat.

    Pici, gyors és elképesztően stratégikus és interaktív. Gyerekeknek kötelező, ha ki akarjuk őket mozdítani a kockadobások világából.

  • gazsif

    2023-05-29 08:04:38

    A grafika nagyon aranyos, a lapkák és jelölők szépek, jó minőségűek. A szabály jól érthető (*) könnyen tanulható és tanítható. A játékmenet pörgős, néha kissé konfrontatív.
    Néhány játék után még alapvetően tetszik, de tartok tőle hogy hamarabb kifullad majd mint kellene az alábbiak miatt:
    - óriási hibának tartom, hogy a nyersanyaglelőhelyek nem lapkán vannak és nem lehet őket szabadon elhelyezni (akár bizonyos megkötésekkel vagy iránymutatás alapján)
    - a kezdőjátékos abszolút előnyben van, a többiek pedig semmilyen kompenzációt nem kapnak (legalább 1-1 érmével juthatna nekik több, vagy a pontozósávon indulhatnának előrébb)
    - a bónuszlapkák céljai változatosak, érdekesek, de számuk (18) rendkívül kevés (legalább 2-3-szor ennyi kellene)
    - az épületlapkák száma szintén kevés (24+5), a dobozban bőven elférne még néhány
    - olyan jó lenne az épületek neveit a lapkákon látni, mert így csak ezt meg azt építünk, és nem pékséget meg boltot (tudom, ettől lett nyelvfüggetlen)
    - nagyon hiányzik, hogy valamit még le lehessen pontozni a játék végén (ha nincs a játékban (nem épül meg) az őrtorony és a kastély, akkor csak a pénzt lehet, ami mindössze néhány pont ide-oda)
    - ha a pontozósávot körbefuttatták volna az egész táblán, akkor felesleges lenne a 60-as pontjelölő
    - a tábla nem túl strapabíró, a felületén már látszanak apró karcolások

    * Kivéve: Az építési terület nem az a terület ahova építünk, hanem a tábla bal alsó része. A leírásban erre a részre be kellett volna szúrni egy képet, vagy jobban kifejteni. (nekem videót kellett hozzá nézni, hogy rájöjjek)

  • nefrisz

    2023-04-15 06:46:54

    Csak nekem van olyan érzésem, hogy mini Agricola?
    Nyilván a téma is hasonló, de leginkább a szűk keresztmetszet, kevés ember (akció), a súlyos döntések, az éles harc a jó helyekért/épületekért és erőforrásokért (győzelmi pontokért) ...
    Nyilván annál rövidebb, de számomra hasonlóan mély érzést adott.

  • MaRo

    2023-01-07 19:20:55

    Köszönöm a megerősítést, végül mi is így játszottuk mert ezt éreztük közelebb az igazsághoz lévén az épületszomszédosság nem volt tiltva a leírás szerint kifejezetten.

    Habár a végén meg volt már a 3 különálló építmény is egymástól függetlenül bár az már csak azért mert utolsó akcióként már mindegy volt, hogy hová is építek.

  • batik.balazs

    2023-01-07 18:26:31

    Mi ezt úgy játszuk, hogy ha tudsz mutatni 3 olyan építményt, ami közül az egyik tóval szomszédos, a másik erdővel szomszédos és a harmadik heggyel szomszédos, akkor megkapod a pontot.

    A külön-külön ebben az esetben azt jelenti, hogy "egyenként vedd figyelmbe építményeket", nincs benne olyan kikötés, hogy az épületek nem lehetnek szomszédai egymásnak. Az úgy lenne, hogy "Építs 3 egymástól különálló építményt, amik külön külön szomszédosak egy tóval, egy heggyel és egy erdővel."

  • MaRo

    2023-01-07 12:45:19

    Szeretném a kártyaértelmezési segítségét kérni a játék gyakorlóitól és szerelmeseitől. Tegnap előkerült egy olyan feladatkártya amihez még nem volt szerencsém és érdekelne, hogy ti hogyan értitek a megvalósítás módját:

    "Építs 3 olyan építményt amik külön külön szomszédosak ( oldalszomszédosan vagy átlósan ) egy tóval egy heggyel és egy erdővel"

    Ilyen esetekben az épületek lehetnek oldalszomszédosak vagy sem? Pl a tábla szélénél ha 2 oldalt különböző erőforrás van a 2 épület meg közöttük helyezkedik el akkor szerintem az valid, hogy az egyik épület a jobb a másik a baloldalit veszi figyelembe. Viszont felmerült az is, hogy ezeknek az épületeknek külön külön szeparáltan kell elhelyezkedniük a táblán.

    Ti hogy gondoljátok?

  • Macso11

    2022-12-23 10:04:42

    Nagyon jó játék, ár-érték arányban meg különösen! Családban vettük egy gyermeknek, de folyton kölcsönkérjük és valószínűleg veszünk még egy példányt. Nem hosszú, de nem is zavaróan rövid, hamar megtanulható, de azért nem faék egyszerűségű, szerencsefaktor éppen megfelelő, bárkinek lehet esélye, aki figyel és jól dönt / számol. Aranyos a grafika, sok a munkás, átlátható az egész és a sok épületkártya miatt jó pár játékra elegendő variáció alakul ki, tehát újrajátszhatóság is rendben van.

    Családi játéknak tökéletes, de 2 fővel is remekül működik.

  • petrow84

    2022-10-05 13:29:39

    A LT abszolút egy "könnyű megtanulni - nehéz kiismerni" darab. Nekem életem harmadik munkáselhelyezős játéka - ennek függvényében nézzétek, amikor azt mondom, hogy nem túl bonyolult mechanizmusok mozgatják.
    A táblára lehelyezheted a munkásodat, hogy a szomszédos mezőkön lévő nyersanyagokat begyűjtsd, majd azokból építkezz. Ha már van lent épület a körülötte lévő 8 mezőn, akkor azokat is aktiválhatod és használhatod; a sajátodat ingyen, az ellenfeledét pénz ellenében (opcionális). Így szép lassan át fogod váltani a nyersanyagokat pénzzé és / vagy pontokká, ui. ez utóbbi dönti el, hogy ki nyer. A játék 4 fordulós, minden forduló végén a pályán lévő (nem építkezésre használt) munkásokat meg is kell etetni, különben pontlevonás lesz a jussa az éhbérért robotoltatásnak. A játékosok kapnak még egyéni célokat is, melyeket bármikor teljesíthetnek, de ha nem sikerül, nem jár értük mínusz pont.
    A LT-ról elsőre a Kingdomino ugrott be, egyrészt a megkapó, rajzfilmszerű grafika, másrészt a négyzethálós felosztás, harmadrészt a tervezhetőség okán. OK, ez utóbbi kicsit sántít, mert ebben még annyi szerencsefaktor sincs, mint a KD-ban - maximum az egyéni célok kiosztásánál keverhet be Fortuna, de ennek is minimális a ráhatása a játékra.
    Közhelyszagú, de a LT-t egyaránt élvezni fogják a családi játékokat kedvelők, és a gamerebb beállítottságú emberkék is (hogy ezt a fenti két célközönség egymás társaságában teszik-e, abban nem vagyok biztos, de az esély adott :)). Rengeteg kombináció rejlik benne, pláne ha megbolondítjuk az épület-draftinggal. A kétoldalas táblának hála nen egyhamar lesz 2 ugyanolyan partink. Emellett háziszabályokkal is jól bővíthető, pl. ha valaki pontozni akarja a megmaradt nyersanyagokat is.
    100%-ban azért ne higyjetek a doboz hátuljának: bár a LT alapvetően egy békés, építgetős játék, a fizetős épületaktiválás és a változó körsorrend miatt bőven van interakció, és rendesen keresztbe lehet rakni a többieknek, ha elcsaklizol egy értékes helyet :)

  • MaRo

    2022-09-28 20:56:12

    Talán ez az a játék aminél legtöbbször elidőztem a tesco polcnál, utána olvastam videót néztem. Azt kell mondjam, hogy eredetileg is tetszett a játék kinézetre és mechanikára is de úgy gondoltam, hogy ez egy nagyon jó játék lenne ha be lenne fejezve, valahogy többet akartam tőle mint amit leírt és mutatott de végül egy jó akcióba csak nálunk kötött ki és hamar előkerült többször is.

    Másokhoz hasonlóan nekem is voltak olyan szabályrészek amiknek nekifutottam 2x annak érdekében, hogy a fejemben biztosan tiszta legyen a kép vagy pontosabban inkább kerestem a kérdésemre a választ.

    Ettől függetlenül viszont nagyon könnyen tanulható szabálya van és akár az első játék is túlnyomórészt zökkenőmentes lehet 1-1 épületképességet kellett csak megnéznem.

    A legtöbbet 2 fővel került elő és ez az a játékmód ami szerintem a leginkább enged kibontakozni ha szabály szerint játszunk itt van a legtöbb lehetőséged és itt építhetsz fel leginkább stratégiát is hosszabb távra. Ezt az épület vásárlással igazából a partner keresztülhúzhatja vagy módosíthatja és nekem valahogy úgy tetszett, hogy leginkább a kibukó lapkák közül többnyire 1 nagyon egyértelmű és jövedelmező lehetőség van. Persze elképzelhető olyan kombináció amikor ez nem így van.

    A játékba kerülő épületlapkák véletlenszerű kiválasztása szerintem egész jó újrajátszhatóságot ad a játéknak szóval semmiképp nem reális a 10-20 játék utáni kiégés.

    Több fővel a játéktered és a lehetőségeid is szűkülnek az elérhető akciók számának csökkenésével. Azt hinné az ember, hogy ez egy egyszerű játék és megtanulni tényleg az de jól játszani már más kérdés. A létszám növelésével pedig én azt éreztem, hogy némiképp más gondolkodás és stratêgia szükséges így ez is egyfajta sokszínűséget ad.

    A komponensek szerintem nagyon jó minőségűek és a tábla szép ahogy a doboz is.

    Szóval ha valaki hezitál azt csak bátorítani tudom mert jól működik a játék minden játékosszámnál és mélysége is van ami fejtörést okozhat. Ugyanakkor jelentős AP veszély szerintem nincs.

  • batik.balazs

    2022-06-02 22:24:25

    Igen, nagyon jól keresztbe tudsz tenni a másiknak vagy magadnak, ha olyan helyen állsz, ahova építeni tervezett valaki, és indul is az újratervezés. Vagy ha építesz valamit és a következő játékos pont ahhoz az épülethez küldi a saját munkását, hogy kiaknázza a lehetőségeket.

    Azt nagyon jól kitalálták, hogy abban a körben, amikor építesz, akkor az újonnan lerakott épület termelését nem kapod meg, de cserébe az építésért kapsz pontot. Persze, ha a következő játékos használja az épületed, akkor fizetnie kell neked.

    Az egyszerű szabályok és az elérhető mélységek teszik kiemelkedővé ezt a játékot. Belépő a munkáslehelyező és "termelési láncot" építő társasjátékok közé, okosan kitalálva.

  • kvarclovag

    2022-06-02 15:45:31

    Ebben a játékban nekem az tetszik, hogy a munkásaink lehelyezésétől is függ milyen városka alakul ki. Így az egyes helyek a játék során folyamatosan átértékelődnek, ami szerintem kiemeli a sima munkáslehyezős megoldások közül, ad egy carcassonne-os érzést hozzá. Nem játszottam a játékkal, csak a videót és az ismertetőket néztem, annak alapján van ilyen benyomásom.

  • sitatom

    2022-06-02 10:37:28

    De jó hogy jelezted, hogy a Boardgamearena-n fent van.

    Ki is fogom próbálni és köszi az összefoglalót is.

  • syndi-cate

    2022-06-02 10:30:24

    Nemrégiben játszottam párszor Boardgamearena-n (prémiumos játék), maga a dobozos verzió nincs még megvéve (nekünk otthonra csak kettőnknek drágállom kicsit, még a Vagabundos 4500-as árral is, de ugyanez volt a bajom a Little Town-al is, hogy két játékosan nem adja ki a benne rejlő lehetőségeit).
    Van egy kezdő nyersanyag készlet, ami fa, búza, agyag, kő és pamut és kapsz egyszer használatos kezdő pénzt. A max 7 lapos kézlimittel játszadozva vásárolsz kezdő nyersanyagokat, majd ezekkel cserélgetsz be a kirakott közös készletből más nyersanyagokra (alap nyersanyagok visszakerülnek ugyanoda), és így lassan nyersanyagok oda-vissza cserélgetésével egyre "jobb" (azaz magasabb szintű) dolgokhoz jutsz (minden lapnak van amúgy "coin ára" is, de ez is idézőjeles, mert tokenes pénz nincs a játékban) és lassan a lapok coin árával épületeket is vásárolni (ha eldobod az árát használhatod vásárlásra), amelyeknek spéci tulajdonságaik vannak (ezek körönként aktiválhatók) és/vagy győzelmi pontokat is adnak. Aki így ezekkel a csereberékkel és építkezéssekkel leghamarabb éri el a 10 pontot nyert, illetve ha elfogy a 12 tokenes pont akkor a legtöbbet összegyűjtött nyer (de a BGA-n eddig ketten játszva mindig a 10 pont elérése jött hamarabb, gondolom többen játszva hamarabb fogyhat el a 12 tokenes pont). Négyen játszva biztosan jó játék lenne, de kettőnek nem az igazi (tapasztalat), főleg az ilyenkori lassabban cserélődő (azaz új nyersanyag bejövetelek) miatt.

  • sitatom

    2022-06-02 06:04:17

    Syndi-cate amit írtál az egy jó játéknak tűnik. Tényleg érdemes volt a pillantásra.

    Sajnos még nem is hallottam a Little factory játékról, pedig jól néz ki a doboza. Mondjuk nem is tudom, hogy volt-e már olyan iello játék doboz ami nem tetszett. Játékkal már találkoztam ami nekem annyira nem jött be az iello-tól páldául a Tokio kiralya , de a doboz ott is teljesen rendben volt csak a játék nem talált el engem. ( Mikor ezzel játszottam akkor szembesültem vele, hogy én inkább euro típusú játékokat szeretem nem pedig az amerikai típusú).

    Ha jól láttom még csak 2 éves játék a little factory, remélem meg jelenik majd magyarul is és egy kicsit mérséklődik az ára is.

    Megnéztem a viedoját, abból sajnos nem tudtam eldönteni, hogy mennyire nekem való. A Little Town az nagy kedvencem. Erről nem tudnál egy kicsivel többet írni, hogy milyen mennyire nehéz...

  • kvarclovag

    2022-06-01 23:31:45

    Egyetértek. A társasjátékok szabályai csak amolyan ajánlások, bátran el lehet térni tőlük a családi játszásoknál.

  • sitatom

    2022-06-01 23:28:22

    Tényleg nincs a játék végén pontozva a maradèk nyersanyag.

    Alapból a társasoknak két fajtája van. Az egyiknél van, hogy adnak 1,3, 5 megmaradt nyersanyag után pontot. A másik társasoknál meg pont letolja, hogy maradt nyersanyagod vagy pénzed....

    Én totálisan eltudtam fogadni ennél a játéknál, hogy nincs pont a megmaradt anyagok után...

    Akinek meg az a szimpi, hogy legyen pont a végén a maradék után az tényleg vezessen be házi szabályt . Ez csak megegyezés kérdése.

    Mint ahogy szerintem elférhet még egy 5. Forduló is

  • MaRo

    2022-06-01 18:06:26

    Habár nekem ez nincs meg és nem is játszottam vele egy pár hónapig nekem is ott lebegett, hogy ezt meg kellene venni mert jó kis játék ez több szempontból.

    Végül jobban utánanéztem a játéknak és úgy éreztem, hogy jó kis játék ez de valahogy kevésnek hatott az árához képest.

    Most olvasva ezt a sok pozitív kommentet azt hiszem mégis visszakerül a kívánságlistára habár még mindig prioritás nèlkül.

    Bneevi, azt tudom javasolni, hogy térjetek el a szabálytól ha úgy szerinted igazságosabb. Hogy súlyozottan vagy egységesen pontoztok az rajtatok áll. Mi ugyan nem gyakran tértünk még el tudatosan a szabályoktól de sehol nincs az leírva, hogy nem lehet vagy nem ajánlott. Sőt ha úgy nektek nagyobb élményt ad akkor szerintem kifejezetten kell is.

  • syndi-cate

    2022-06-01 15:03:21

    lehet kicsit OFF lesz, de a Little Town játékot készítő Taguchi házaspárnak a Little Factory társasa is kifejezetten jó, bár az inkább Splendor vagy Fűszerút szerű nyersanyag oda-vissza-ki-be cserélős mechanikával játszik. Érdemes rá vetni egy pillantást :)

  • Bneevi

    2022-06-01 14:58:27

    Egyetértek az előzőekben írtakkal. Szép kinézetű, szuper családi játék, amit a több játékot ismerő és játszó 9 évesem is ügyesen, eredményesen játszik. Egyetlen hiányérzetem van a játékszabállyal kapcsolatban, hogy nem díjazza a játék végén a játékosoknál összegyűlt nyersanyagokat. Szerintem igazságosabb lenne, ha azért is járna pont, hiszen megdolgozott érte, aki gyűjtötte.

  • sitatom

    2022-06-01 11:59:05

    Messzemenőkig egyértek Csana63mal ez egy parádés kis játék.

    Engem elsőre a doboza fogott meg.

    Könnyű, pofonegyszerű szabályokkal, talán egy-egy épület hatását, tulajdonságát kell többször megrágni, hogy megértsd mi is van leírva illetve mit csinál azaz épület.

    Könnyed családi játék, de szerintem ez olyan játék amit a ”középhaladó” játékosok is nagyon tudnak kedvelni.

    Könnyedén le lehet vele egymás után tolni 3-4 partit.

    Szerintem az újrajátszhatósága is rendben van, bár még nincs benne több száz játékom, de már bőven 50 fölött vagyunk a lejátszott partikkal és még mindig nagyon élvezetes, változatos a játék.

    Az etetés az egy nagyon fontos része a játéknak, lényegesen könnyebben összehozható mint a sokkal összetettebb agricola, de ugye ez egy sokkal egyszerűbb játék is.

    10 éves kortól simán lehet vele játszani, sőt szerintem egy 8 éves aki szereti a társasokat már simán eljátszik vele.

    Egy gyorsan játszható, pörgős kis társasjáték. Simán tartható a 45 perces igért játékidő. Persze csak akkor, ha nem kezdenek el a játékosok az utolsó 2 fordulóban órákig számolgatni….

    Véleményen szerint ár/ érték arányban kifejezetten jó társasjáték.

  • csana63

    2022-05-31 18:17:10

    Annak ellenére, hogy mennyire aranyos, szép kedves letisztult a grafikája, és

    Amennyire egyszerűek a szabályok, a harmadik-negyedik fordulóban jössz rá, hogy mennyire nem mindegy a döntés, hogy mit építesz, mikor és miből, mert nagyon meghatározza saját termelésedet, fejlődési lehetőségedet.

    Egyszerű munkáslehelyezős családi játéknak látszi, de kőkemény stratégiát kell előre kigondolnod, ha nem csak építgetni akarsz, hanem pontot is szerezni.

    Nemrég szereztem be, csak párszor játszottuk, még élvezem, feltüzel, de nem tudom, hogy a 29 épület (amiből 5 kötelezően szántóföld) a 12 helyre eléggé megemeli-e az újrajátszhatóságot.

  • batik.balazs

    2022-05-09 08:24:36

    Az volt a kérdés, hogy egy mezőt (legyen az fizetős vagy saját) többször aktiválhat-e a saját körében.

    Szerk.: közben látom, még lett a válasz, hogy nem.

  • sitatom

    2022-05-09 07:30:11

    Fuu Ryuk, jó a kérdés.

    Ha jól értem a kérdésedet akkor a lényege az az hogy egy munkásoddal használhatsz-e több fizetős " szolgáltatást" ugyon abban a körben?

  • ryuk669

    2022-05-09 07:20:19

    Tegnapi játék soran felvetődött egy érdekes kérdés és bár a munkáslehelyezős játékos tapasztalataim alapján mondhatni kézenfekvő a válasz, nem találtam a szabályban tiltást ezzel kapcsolatban, ezért érdekelne a véleményetek:

    A Nyugati királyság épitőmestereinél ugyebár egy akciót hajthatsz végre az adott területen egyetlen bábuval, és ezt az akciót vagy mást csak a bábuid számának egyazon helyen való növelésével sokszorozhatod. Itt viszont egy mezőre csak egyetlen munkást helyezhetünk le. Egyértelmű hogy a búzatábla,kocsma,móló, kút, aranybánya, könyvesbolt akcióit egyszer kapod meg a melléjük való bábu lehelyezés során, DE! A fizetős akciókat, pl: van 4 felesleges búzám amit a pékseg mellé lepve beváltok 4x4 ezüstre és mivel a templom is mellettem található, az így begyűjtött érméket 4x 5 GyPre váltom (a maradéke züstökért akcionként befizetem az ezüstöt a templom tulajának a használatert) Ez nagyon nagy cheat, vagy teljesen legális? Mármint így érteném annak lehetőséget is, hogy hogyan lehet elérni 60 pontot a játékban, bár eddig még keveset játszottunk vele, most kezdünk ráérezni az ízére, de nem akarom hogy rosszul rögzüljenek dolgok.

    Áhh vissza is vonom. Atbujtam rendesebben a szabályt és igen is benne szerepel hogy munkásonként egyszer aktiválható a hatás. Sorry.

  • sitatom

    2022-05-07 20:22:13

    Nekem is az egyik nagy kedvencem a Little Town a családias hangulata miatt.

    Bevallom kicsit nehezebbre számítottam mikor megvettem, de nagyon kellemes meglepetés volt az egyszerű szabályaival és a könnyű játszhatóságával. És tényleg már olvasni tudó gyerekekkel simán lehet játszani. Mondjuk egy egy épületnek a képességét azért volt hogy háromszor el kellett olvasni, hogy mit is jelent ami oda le van írva...

  • ryuk669

    2022-05-07 16:44:17

    Én már egy ideje beszereztem, de most sikerült leülni mellé. Könnyed családi játék, de nagyon jó kis munkáslehelyezős városépítős mechanikával. 4 körön át, minden körben 5 munkást tudsz lejátszani alapanyagbegyűjtés, építkezés céljából. Építménykártyákkal szerezhetünk győzelmi pontot (vannak azonnaliak, és a játék végén érvényesíthetőek) valamint játékosszámtól függően kaphatunk 2-3-4 célkártyát, amik teljesítésével szintén GyP-t szerezhetünk.

    Könnyen tanulható, egyedül a célkártyák értelmezése miatt szükséges a korhatár, de jól olvasó gyerekekkel már simán játszható. Egyszerüsége ellenére komoly kihívást jelent a tervezés ( alapanyagbegyűjtés, célkártyák kijátszása: jó esetben többet is sikerülhet megvalósítanunk!) hiszen sose tudhatjuk, mit akar lépni az utánunk következő játékos, és mindig csak 1 munkásunkat játszhatjuk ki, így bajban vagyunk, ha valaki elfoglalja előlünk a következő lépés előtt a megfelelő mezőt, hiszen az csak a következő körben szabadul fel újra, plusz figyelnünk kell, hogy az adott kör végén mindig meg tudjuk etetni a meglévő munkásainkat. (Igen, még ez is hátráltat bennünket!) Nagyon okos, nagyon könnyed és szerintem elég családbarát ahhoz, hogy minden társaságba elférjen a játék. Nem mellesleg letisztult, egyszerű designel rendelkezik, én nagyon szeretem.

  • syndi-cate

    2022-01-18 12:36:51

    Nagyon jó munkás lehelyezős / városépítős játék, amiben hatalmas csavar, hogy a lehelyezett épületeket mindenki használhatja, de ha az a tied, akkor másoknak fizetni kell a használatért. Briliáns ötlet, nagyokat lehet stratégiázni benne. Számtalanszor újra játszható, és ketten is élvezetes.

A Little Town társasjáték és kiegészítői (3)

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  30 - 60 perc
  • Játékosok:  2 - 4
  • Ajánlott életkor:  10+
  • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  Shun, Aya
  • Illusztrátor:  Sabrina Miramon, Aya, たかみまこと (Takamakoto)
  • Kiadók:  Portal Games, Arclight, Korea Boardgames co., Ltd., IELLO, Studio GG, Switch Games, GoKids 玩樂小子, Siam Board Games, Lavka Games, Reflexshop Kft, Mancalamaro, Tcg Factory, Buró, Ігромаг, BoardBros
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, ukrán, thai

Alternatív nevei


Kiadások

  • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: japán
    • Méretek: 16 cm x 22 cm x 4 cm
  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 22 cm x 22 cm x 4 cm
  • English edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 20.5 cm x 20.5 cm x 6 cm
    • Súly: 0.6 kg
  • French edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: francia
  • German edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: német
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: Korean
    • Méretek: 20.5 cm x 20.5 cm x 6 cm
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 16 cm x 22 cm x 4 cm
  • Thai edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: thai
    • Méretek: 20.5 cm x 20.5 cm x 6 cm
  • Czech edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: cseh
    • Méretek: 20.5 cm x 20.5 cm x 6 cm
  • German edition 2020
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: német
    • Méretek: 20.5 cm x 20.5 cm x 6.2 cm
    • Súly: 0.6 kg
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: olasz
  • Japanese second edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: japán
    • Méretek: 16.8 cm x 21.6 cm x 7.1 cm
    • Súly: 1 kg
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: lengyel
  • Buró Spanish/Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 20 cm x 20 cm x 6 cm
    • Súly: 0.5 kg
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 20 cm x 20 cm x 6 cm
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 20.5 cm x 20.5 cm x 6 cm
  • Ukrainian edition
    • Kiadás éve: 2023
    • Nyelv: ukrán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Little Town társasjátékhoz