Hanamikoji
Hanamikoji
Hanamikoji
Hanamikoji
Videó beküldése

Hanamikoji társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

A Hanamikoji egy könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 perc. A játékot 2016-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb két személyes játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés, a terület...

A Hanamikoji egy könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 perc. A játékot 2016-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb két személyes játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés, a terület befolyásolás/irányítás, a force commitment, a verseny és az i cut, you choose mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Vajon képes leszel túljárni a riválisod eszén és meghódítani a művésznőket a Hanamikoji társasjátékban?
A Hanamikoji társasjátékban a korabeli Japánt idézheted meg, ahol egymás ellen kell megküzdenetek az elbűvölő gésák kegyeiért. Nagyszerű gondolkodtató, stratégiai társasjáték két fő számára.

A Samiszen pengő dallamától ékes éjszakában a táncoló gésák árnyéka sejlik át a rizspapírfalakon. Hol a sake-gőzös nevetéstől zajos, hol meg a letisztult énekszótól csendes házak között járva felismered: ez a Hanamikoji, Kyoto legismertebb Gésa utcája!

Éveken át, csak a távol keleten volt elérhető, de az elmúlt félévben számos amerikai és európai kiadó is felkarolta ezt a könnyedségéhez képest meglepően okos, kétszemélyes taktikai kártyajátékot. Bár megjelenítése szemkápráztatóan gyönyörű, mégsem kell, hogy a hátán vigye a grafika ezt a kártyajátékot, mert egyszerű szabályai ellenére, nem lesz olyan köröd, amikor ne éreznéd a döntéseid súlyát.

A Hanamikoji társasjáték lényege
A Hanamikojiban hét meseszép gésa-mester mosolyáért versengünk. Minden körben négy akció közül választva juttathatunk szívünk hölgyeinek különböző ajándékokat. Aki előbb tud ezekkel a meglepetéseivel négy gésát meghódítani megnyeri a játékot. De vigyázz, minél több ajándékot adsz a hölgyeknek, annál több kártyát kell a riválisodnak is átadnod.

Elnyered-e a gésák szívét, vagy mohóságoddal a riválisodat fogod jobb helyzetbe hozni?

A doboz tartalma:

  • 7 Gésa tábla
  • 21 Ajándék kártya
  • 4-4 akciójelző
  • 7 hódítás jelző
  • 1 szabályfüzet

Magyar nyelvű játékszabály
Letöltés

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 16% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
  • 3 000 Ft-tól
  • 39 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Középkori, Videójáték alapú
Mechanizmus: Pakli tervezés, Terület befolyásolás/irányítás, Force Commitment, Verseny, I Cut, You Choose

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Hanamikoji társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Hanamikojidazollfly, Dunaújváros

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Dunaújváros! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kihasználatlanság miatt megválnék tőle.

0 érdeklődő


Csak csomagküldéssel! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontatlan állapotban.

0 érdeklődő


Hanamikojikiss.adri123, Nagykovácsi, Hűvösvölgy Stop Shop, Gödöllő

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Nagykovácsi, Hűvösvölgy Stop Shop, Gödöllő! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontott és kipróbálta, tökéletes állapotban. Foxpost, GLS, Packeta, Posta megoldható.

1 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Hanamikoji társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb két személyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2016

Kommentek

Kommentek

  • godzsakattila

    2024-02-07 07:07:26

    A Mini expansion set itt részenként van fenn. Ez a mini expansion 1-7 (legalábbis úgyvélem). És azért irtam a világot, mert még ezen felül is van még promó kártya, kickstarter plusszok, no meg egy mási féle Hanami is. Persze kocsiny hazánkban nem sok minden beszerezhető ezek közül.

  • Tozsi

    2024-02-07 00:26:10

    Hálás köszönet az info-ért! 🙇 Már elő is jegyeztem egyre! 😇✌
    A Hanamikoji régi darabja a gyűjteményemnek, de sajnos jó ideje nem kerül elő, mert az újrajátszhatóságát...hááát...gyengécskének érzem. 😐 Ettől függetlenül szerintem zseniális és egyedi játék! 👌
    Ez a kiegészítés meg csinál belőle konkrétan másik HÉT verziót egy reggeli áráért! 💁‍♂️
    Nagyon bizakodó vagyok, alig várom! 😌🤞

  • borisztp

    2024-02-06 22:33:46

    Lehet, hogy kitárul a világ, de olyan világ, aminek a Mini expansion set nem a része, legalábbis nekem nem ugrik elő itt az oldalon.

  • Robby

    2024-02-06 20:30:49

    Én a Müller-ben is láttam.

  • feketegabi

    2024-02-06 17:52:51

    Bár csak 20-30 nap múlva várható a beérkezése, de legalább időközben ismét rendelhetővé vált.

  • godzsakattila

    2024-02-06 17:02:35

    Ha beírod itt a keresőbe, hogy Hanamikoji igencsak kitárul a világ. 😋

  • borisztp

    2024-02-02 12:14:13

    Akkor ezért nem találtam 🙂 Mindenesetre köszi az infót, majd figyelni fogom.

  • gergo85

    2024-02-02 11:13:13

    A Szellemlovas webáruházból vettem még januárban. Megnéztem és sajnos már elfogyott. A honlapon pedig nincs arról információ, hogy mikor várható új szállítmány. Lehet érdemes követni őket a Facebook-on, mert ott posztolták, hogy érkezett ilyen kiegészítő.

  • borisztp

    2024-02-02 10:26:58

    Gergo85 jó, hogy írtad a hozzászólásod, nem is tudtam, hogy van hozzá kiegészítő. Eddig sosem jött velem szembe, én meg nem kerestem rá. Valamiért az van az emberben, hogy kiegészítő csak a nagy, komplex játékokhoz szokott lenni, pedig nem 😀

    Be tudnád linkelni a webshopot, ahol beszerezted? Lehet, rászánom magam én is a vásárlásra. Mostanában nálunk nem került elő a játék, pont amiatt is amit írtál, hogy egy idő után kiismerhető, és nincs benne olyan nagy taktikai mélység. Ha a kiegészítő valóban változtat ezen, akkor annak nagyon örülök, mert amúgy eléggé szertetjük ezt a kis egyszerű játékot.

  • gergo85

    2024-02-02 10:03:29

    Az egyik magyar webáruházból sikerült beszereznem a Mini Expansion Set kiegészítőt. Ez 7-7 akció táblát és 4-4 jelölő tokent tartalmaz. Az alapjáték esetén a nyerő stratégiák egy idő után kiismerhetőek. Ezen változtat a kiegészítő, mert megvariálja a meglévő játékmenetet az új akció típusok bevezetésével.

    Nekem elsőre megtetszett, mert más döntésekre sarkaltak az új lehetőségek. Több szerencsefaktorral járó akció van benne, ami valakinek előny vagy hátrány is lehet. Összességében minden Hanamikoji rajongónak ajánlom a megvételét, mivel remek összhangot alkot a már így is kiváló alapjátékkal.

  • kmerk

    2023-12-26 08:10:59

    Zseniális 2 fős játék szemet kápráztató japán tematikával. Igaz erősen épít a szerencsére, de közben hihetetlen mélységei vannak. Bravúros megoldás, hogy konkrétan 1 kártyának a sorsát tudjuk kompromisszumok nélkül direktbe befolyáslni, míg a többi esetben rákényszerít, hogy az ellenfélre hangolódjunk és annak fejével gondolkodjunk. Van benne matek, kell számolgatni a kártyák számát és pontértékét, de ez nagyon jól áll neki. Mindeközben egy gyors, pörgős játék marad. Imádom.

  • kvarclovag

    2023-06-01 23:20:13

    Aha, ez is egy módszer a szabálytalan játékra, ami jó sok fordulót eredményez. Egy elnyert kegyjelelő már SOSE kerül vissza középre. Vagy annál marad, akinél van, ez akkor van, ha megint ő nyeri, vagy döntetlen van, vagy átkerül a másik játékoshoz, ha az nyeri meg.

  • nofia10

    2023-06-01 23:03:01

    Nem rendezzük vissza a kegyjelölőket. Viszont ha valaki már elnyert egyet, és a következő fordulóban a másik fél nyeri el ugyanazt, akkor középre húzzuk, és egy rákövetkező fordulóban tudja csak megszerezni, ha megint ő nyeri el. Lehet, hogy ez a középre húzás nem kellene, és egyből megszerezhetné a másiktól???

  • godzsakattila

    2023-06-01 22:41:02

    Mint talán pont az itteni csevegőből kiderült számomra, van elvileg max forduló szám ami után győztest kell (?) hirdetni. De azon én is átsiklottam. Általában nekünk is elhuzódott sok fordulóra mikor játszottunk és nem rendeztük vissza a jelölőket sose.

  • kvarclovag

    2023-06-01 21:39:09

    Csak egy kérdés: a kegyjelölőket egy forduló után nem rakjátok vissza középre, ugye? Csak azért kérdezem, mert volt, akinek szintén soká tartott, nem akaródzott megnyerődni senkinek se a játszma, és kiderült, hogy minden forduló után visszateszik középre a kegyjelölőket. Vagyis előlről kezdenek mindent. Ha ezt nem teszitek, akkor 2 vagy 3 forduló alatt el szokott dölni a parti. Nekem kb. 10 játék alatt egyszer volt egy 5 fordulós, és talán pár 4 fordulós is lehetett, a többi mind 2 vagy 3, olykor meg csak 1, de azért az is ritka.

  • nofia10

    2023-06-01 19:46:29

    Bennem kettősség van ezzel a játékkal kapcsolatban. Legfőbb partnerem a 7 éves lányom, és sokszor 4-5 forduló után sem tudunk még győztest hirdetni, ezért gyakran azért hagyjuk abba a játékot, mert már unjuk. Én nagyon nem érzek rá a nyerő stratégiára még jópár játszma után sem, a lányom meg kellőképp ügyes, hogy elkerülje a vereséget. Lehetséges, hogy hozzám nem passzol az a gondolkodásmód, amit ez a játék megkíván, ezért érzem ennyire szenvedősnek sokszor. Ennek ellenére, ha a lányom ezt választja, nincs ellenemre, várom, hogy jöjjön az aha-élmény, hogy hogyan is lehetne ezt jól játszani.

  • PaNel95

    2023-05-15 16:21:35

    Nagyon szépen köszönöm a választ! Kicsit félreértettük ezt a részét, de így már tiszta.

  • kvarclovag

    2023-05-15 15:47:30

    A második fordulóban újra el kell nyerni a gésák kegyét. Aki több ajándékot ad, azé lesz a gésa kegye. Ha ugyanannyit adnak, akkor marad csak a kegyjelölő ott, ahol volt. Ha középen, mert még senki nem nyerte el, akkor ott, ha valaki már megnyerte, akkor ott. Tehát aki már megnyert egy kegyjelölőt, annyi előnyben van, hogy döntetlen esetén nála marad. De, ha veszít (azaz kevesebb ajándékot adott), akkor a kegyjelölőt elveszi tőle a győztes.

    Ja, és a kegyjelölő nem számít lapnak, az csak jelzi, ki hogy áll éppen. Igazából a játék maga a 21 ajándéklap. A gésák, a kegyjelölők, az akciólapkák csak az adminisztrálást segítik és teszik látványossá. De akár egy papírra is írhatnánk, ki hogy áll.

  • PaNel95

    2023-05-15 15:21:54

    A játékról az előttem szólók elmondtak mindent. Mi is nagyon szívesen vesszük elő bármikor.

    Még nem vagyunk túl rutinosak, és szeretnék is a játék végével kapcsolatban kérdezni.

    Amikor nem ér véget a játék az 1. fordulóban, hanem folytatni kell, az a része világos, hogy a megnyert gésák a gazdájuknál maradnak. Ha a következő körben a kegyjelölős gésára nem rak senki vagy mindketten ugyanannyi lapot, akkor is marad az eredeti gazdájánál. De mi van olyankor, hogyha a gazdája nem tesz rá lapot, de a másik játékos igen? Akkor a gésát átcsábítjuk magunkhoz? Vagy a kegyjelölő is egy lapnak számít, és nem elég egyet tenni a másik játékosnak, hanem 2 lapot kell tennie ahhoz, hogy megnyerje a gésát a másik játékostól?

    Köszönöm a választ!

  • kvarclovag

    2023-05-14 21:04:03

    Már csak 116 játék fut. Valamiért nem nyerte el a játékosok tetszését. Talán 100 fölött azért megmarad. Bár, ahogy eddig tippeltem, jobb, ha nem mondok semmit 😃

  • kvarclovag

    2023-04-21 11:48:52

    Hát ezt elnéztem, nem aznap jelent meg, amikor írtam, hanem előző nap. Így meg egész más a 180 futó játék értékelése, messze nem lesz ez ezer. Most 250 körül van, és talán, ha kijön a bétából felmegy 300-ra. Pedig megérdemelné a Jaipur népszerűségét. Szerintem a Splendorét is, de az nemcsak ketten játszható, és lássuk be, az azért komoly fegyvertény.

  • kvarclovag

    2023-04-19 16:08:50

    Ma megjelent bétában a BGA-n. Kíváncsi vagyok mennyire lesz népszerű, pár órával a megjelnés után 180 parti fut, talán van esélye az ezres határ elérésére. Maga a játék nem lett valami szép, túl kicsire sikerült, alig látszanak a szép kártyák. Egérrel a lapok választása még oké, mobilon óvakodós lehet. A triviális lépéseket a gép automatikusan lépi, ami akár jó is lehet, de néha meglepő, hogy hopp, egyszercsak változik az asztalkép, mert helyettünk választott a gép, és már fel is rakta a kártyákat. Ez se olyan játék, amit levelezve lenne jó játszani, de ha mégis, akkor jobb mint a JvsH-ot, mert itt minden látszik az asztalképen, nem kell a naplót visszaolvasni, mint egy ütésvivős játéknál.

  • bigacs

    2023-04-15 21:33:08

    Csak megerősíteni tudom a korábbi hozzászólásokat. Először valóban azt érezhetjük, hogy szép-szép, de tényleg ennyi? Utána pedig rájövünk, hogy amilyen egyszerű, annyira nagyszerű. A ráeszmélés, hogy mennyi lehetőség rejlik egy kisdobozos, egyszerű szabályokat alkalmazó játékban nekem a Botanikot juttatta eszembe. Nálam a Botanikot mondjuk még a Hanamikoji sem tudta überelni, viszont a Jaipurt kenterbe verte.

  • halasz.brigi25

    2023-01-28 17:54:02

    Férjemmel sokszor elővesszük a Hanamikojit. Amellett, hogy gyönyörű és gyors játék, agyalós is. Levezető játéknak szoktuk használni, de általában 3-4 partit lejátszunk vele, még ha nem is döntetlen az eredmény.

  • Kooczka

    2023-01-26 13:33:08

    Ó, reméltem, hogy ennyire nem lesz komoly a dolog. :(

    Nagyon köszönöm a gyors választ!

  • mr.zehy

    2023-01-26 13:28:51

    Nagyon befolyásolja, konkrétan játszhatatlan nélküle!

  • Kooczka

    2023-01-26 13:20:59

    Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni: Kölcsön kaptuk ezt a játékot, de a lila (fuvolás) gésához tartozó ajándékkártyák közül egy hiányzik - azaz a leírásban szereplő 2 helyett csak 1 lila kártya van.

    Vissza kellene jeleznem a kölcsönzőnek, de mivel még nem játszottunk vele, így nem tudom, hogy ez a hiány számottevően befolyásolja-e a játékmenetet, vagy elhanyagolható a probléma.

    Előre is köszönöm!

  • godzsakattila

    2022-12-18 19:20:42

    Sokan dícsérték nem akarok így terjengős lenni, tényleg nagyon szép játék és jó kis agymunka is. A Társasjátékok Ünnepén prónáltuk ki a nagyobbik (17 éves) lányommal és nagyon megtetszett neki, így eldöntöttem a fa alá is bekerül egy. Nagyon megtudja izzasztani az embert tényleg jól kitalált játék abszolút tudom én is ajánlani két fős kategóriában, ráadásul a doboza is elfér kis helyen és a játszós helyigénye sem nagy.

  • nagy.i.

    2022-06-11 10:23:36

    Szép és minőségi játék, ami nem mellesleg élvezetes játékélményt kínál. A játékosoknak 4 döntést lehet és kell meghozniuk (4 típusú akciót lehet és kell végrehajtatniuk), amelyek közül vannak egyszerűbben meghozható döntések, és mélyebbek is. A 4 között van több olyan döntés (akció), amelyiknél meghatározott szabályok alapján fel kell ajánlani bizonyos lapokat a másik játékosnak: amelyik lapot (lapokat) kiválasztja, azokat elveheti, az általa nem választott lapok pedig maradnak nálunk. Ezek nem egyszerű döntések, a másik fejével kell gondolkodnunk, ki kell találnunk, hogy a számára mi lehet a fontos, mert olyan alkut kell felajánlanunk, amivel valamennyire ő is jól jár (azaz megéri neki azt a lehetőséget választani, amit mi szeretnénk, hogy válasszon), de ha lehet, akkor mi egy fokkal mégis csak jobban járjunk.

  • armin.d.ivan

    2022-02-02 10:38:58

    Szerintem abszolút újrakezdtük az egészet ilyenkor, nem is láttuk ezt a lehetőséget... azt hiszem újra át kell vegyük a dolgot, valami felett elsiklottunk, köszi a jelzést!

  • kvarclovag

    2022-02-02 10:00:43

    De ugye a nem eldőlt parti után a kegyjelzőket úgy hagytátok, nem tették vissza középre? Mert így azért előbb-utóbb minden kegyjelző valamelyik oldalra kerül, és akkor valaki biztos nyer. Persze lehet, hogy a még nem eldőlt jelzőkre párszor döntetlen jöjjön ki, de azért ez nem valószínű, hogy 4-5 leosztásnál tovább tartson. Nekem 5 volt a leghosszabb. De én robotok ellen játszottam, az azért kicsit más.

  • armin.d.ivan

    2022-02-02 08:25:47

    Hatalmas meglepetés volt ez a játék. Bemelegítésnek vettük elő, szeretjük az egyszerűbb, egy paklis dolgokat. Néha sokkal jobb ilyesmivel kezdeni egy hosszabb estét, szerintem sokan vannak így vele. 😅
    Általában rém egyszerűek ezek a stílusú társasok, nos itt is erre számítottam... nem számoltam, szerintem vagy ötöt játszottunk vele, és egyik alkalmommal sem sikerült snekinek sem nyernie. Vagy nem érzett rá egyikünk sem, vagy mindketten tudtuk mit akar a másik, nem tudom, de elég idegesítő volt a 3. menet után is döntetlenre hozni a dolgot. Mindenesetre biztosan elő fog még kerülni, mert gyönyörűek a lapok, tetszik a témája, és iszonyat okos is. Aki teheti szerezze be, nem nagy beruházás végül is.

  • kvarclovag

    2022-01-30 19:29:06

    Ja, és még valami: a Hanamikoji játszható a Happy Meeple oldalon. Néha jön emberi ellenfél is, de többnyire robotok ellen, így pár másodperc után mindeg lehet játszani. Sőt, gyakorló mód is van, ott aznnal jön a robot. Robotból 12 van, nem éreztem lényeges különbséget az erejükben, ahhoz mindegyik elég erős, hogy félválról véve a partit, ne lehessen legyőzni őket. És ha ők kapják a jobb lapokat, akkor nyerni is fognak.

    Kipróbálni érdemes itt, és barátokkal játszani is jó lehet az oldal. Böngészőben fut, számítógépről és mobilról is jól működik.

  • kvarclovag

    2022-01-30 19:22:45

    Van egy rövidítési lehetőség is, ami szerint 3 leosztás után az nyer, aki 2 leosztást megnyert, akkor is, ha nem nyerte el elég gésa kegyét. Ne játszátok így! Nagyon jó érzés négy-öt leosztáson át tartó kötélhúzás után megnyerni a játékot, főleg, ha kezdeti hátrány után sikerül fordítani.

    Van szerencse a játékban, nem mindegy milyen lapokat kapunk, de több leosztás alatt ez kiegyenlítődik, és az fog nyerni, aki jobban ismeri a Hanamikoji lelki világát, és ügyesebben érez rá, mit akarhat az ellenfele. Ahogy minden kétfős játékra jellemző, ebben is akkor lesz igazán élvezetes a játék, ha a két játékos hasonló szinten van.

    Én úgy érzem, a Hanamikojiban nagyobb a feszülség a kevés akció, és pont ezért azok fontossága miatt, mint a legtöbb kétfős játékban. Meg amiatt is, mert az akciók fele közös, egyikünk kínál, másikunk választ, amit én erősebbnek érzek, mint egy lap kijátszását és elütését vagy nem elütését. A Hanamikoji erős fűszer (igen, nézem Zoli videóit), nem szabad egyszerre túl sokat fogyasztani. Snapszlizni, jaipurozni lehet egész este, hanamikojizni kevésbé, ebből elég lehet 5-6 parti is.

  • kvarclovag

    2022-01-30 19:07:37

    A játék szépségéről már sokan írtak, és igazuk van. Jixia Academy néven is kiadták a tátékot azoknak, akiket gésás téma zavar. Ebben tanítványok próbálják elnyerni a filozófusmesterek elismerését. De akár francia kártyával is játszható a játék, minden téma nélkül. Egyetlen szám van egy lapon, és abból mindent tudunk róla, meghatározza a lapok darabszámát és pontértékét is. Néha csak úgy elmélázok az ilyen kis belső szimmetriákon, hogy hármas lapból két szín van, kettesből három szín.

    A négy lehetséges akció is bámulatosan egyszerű. Van 1, 2, 3 és 4 lapos akció, és tekinthetjük úgy is az akciókat, mint az önzéstől az önzetlenségig vezető út lépéseit:
    1 lap - önzés: megtartom magamnak
    2 lap - irigység: enyém nem lesz, tied se legyen
    3 lap - adakozás: vehetsz egyet az enyémből
    4 lap - önzetlenség: megfelezem veled, amim van
    Jobban szeretek így gondolni az akciókra, mint a játék leírásában szereplő nevükkel.

    Az egyszerűség további gyönyöre, hogy a játék alatt a teljes pakli minden lapját felhasználjuk, és minden kezünkbe került lapot kijátszunk.

    Összesen 21 lapot ennyire mesteri módon használni, és egy ennyire egyszerű, de komolyan gondolkodtató játékot csinálni belőle tényleg bámulatos. Mert annak a 4 akciónak mindegyiknek súlya lesz, és az ellenféltől is fogunk kapni 3 lapot, ahogy nekünk is adnunk kell neki. Biztosan csak az a lap lesz a miénk, amit az 1 lapos akcióban elteszünk. És biztosan csak az nem lesz az ellenfélé, amit a 2 lapos akcióban eldobunk. Igazi művészet úgy adni, hogy az végül nekünk legyen jó! És nem is mindig sikerül. A játék több leosztásból áll, mert elég ritka, hogy 1 leosztásban eldől. És itt jönnek az újabb szépségek, a 2. fordulóban már máshogy érdemes kínálni, illetve elfogadni a lapokat, mert a döntetlen itt már annak jó, aki az első fordulóban megszerezte egy gésa kegyét.

    (folyt.)

  • syndi-cate

    2022-01-24 10:46:31

    Zseniálisan összerakott kis kártyajáték, morfondírozósan előre gondolkodós, logikázós. Csak négy dolgot tehetsz, miközben figyeled a partnered, és megtippeled hogy ő hogyan dönthet ugyanebben a négy dologban. Gondolkodsz mi lehet az ő taktikája, mi lenne ezzel szemben a tiéd, mi az ami sikerre vezethet, s mindezt úgy hogy körönként csak négy dolgot tehetsz? Cseles. 😃 Megragad a játék és beszippant a témájával, rajzaival, szépségével, a gondolkodós játékmenetével. A doboz kialakítása szuper, külső belső grafika szép, a mágneses zár praktikus, az insertben jól ki vannak alakítva a tartozékok helyei, és mellé még maga a játék is nagyon jó. Ár / érték arányban nagyon jó választás!

  • szilianna

    2022-01-10 11:39:02

    Csatlakozom az előttem szólókhoz. A grafikai része a játéknak vitathatatlan, tökéletesen illik a játék témájához. (Van, hogy a dobozból előveszem a kártyákat és csak úgy nézegetem őket, annyira gyönyörűek.) Nagyon tetszik az a mágneses zár a dobozon, igazán egyedi. Nagyon kompakt játék, kevés elemmel és hihetetlen, mennyit ki tudtak hozni belőle. A bgg-n mindössze 1.72 a komplexitása, viszont az egyszerű szabályok és könnyen tanulhatóság ellenére nagyon gondolkodtatós. Számomra az egyik legegyedibb vonása a játékmenetnek az, hogy míg a többi játéknál alig várom, hogy én jöhessek, ennél pedig az a jó, ha a másik játékos köre van és ezt a megoldást zseniálisnak tartom. Külön bónusz, hogy látszik rajta, mennyire jól megtervezett játékról van szó, ugyanis ha olyannal játszod, akivel nagyjából egy logikai szinten állsz, akkor tényleg kb 1:1 arányban nyertek és veszítetek. Ráadásul egy tökéletes kis költségvetésű játék, nem igényel 10-15 ezer forintot egy maradandó játékélményhez. Csak ajánlani tudom azoknak, akik nem szeretik a hosszas szabálytanulást, de szeretnének egy nagyon mély és gondolkodós játékot.

  • barbi725

    2021-09-15 00:34:06

    Én vitába szállnék ezzel, hogy átlagos. :))) Bár lehet, csak én ismerek túl kevés játékot. Azért jópárral játszottam már, és én a Hanamikojit mindig ki szoktam emelni. Nekem elsőre olyan semmilyennek tűnt, de aztán rájöttem, hogy ez egy sokkal okosabb játék annál. Az egyik legjobb játék, amivel játszottam. Annyira egyszerű, és mégis nagyon komoly gondolkodást kér, szerintem nagy az újrajátszhatósága annak ellenére, hogy kevés lappal dolgozik. Nem mellesleg gyönyörű szép, igényes, minőségi, a mágneses doboz nagyon tetszik.

  • Csiracsirke

    2021-08-01 20:24:14

    Volt alkalmam most kipróbálni letoltunk pár kört és megismertem egy remek kétfős játékot, a gésák elcsábítása nem olyan egyszerű le kell nyűgözni őket és az ellenfeled sem könnyití meg a dolgod folyamatos előre gondolást igényel a játék és még így sem biztos a győzelmed. Szuper hogy ilyen kevés alkatrészből mennyire mély játékot sikerült összerakni, az illusztrációk meg kimondottan tetszetősek, a játékidő egy kicsit elnyúlhat mert rendesen át kell gondolni milyen felajánlásokat teszel annak érdekében hogy a végén te nyerj. Összegzéskép tetszett a játék és felkerül majd a polcra.

  • Kellernita

    2021-05-06 12:26:14

    A legjobb kétfős játék szerintem. Hihetetlen jó csavar a játékban, hogy közvetlen felajánlást nem tehetsz a gésáknak, hogy megszerezd a kegyeiket. Nagyon ösztönöz rá, hogy gondolkozz, és nehéz döntések sorozatára kényszerít. Mit adjak az ellenfelemnek, mit távolítsak el a játékból, mit rejtsek el későbbre? Az első perctől az utolsóig számolsz, lehetőségeket veszel számításba és figyeled, hogy mire hajt a riválisod. Amilyen pici, és rövid játék, annyira izgalmas és csavaros. A design egyszerűen lenyűgöző és páratlan minőség. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!

  • rocky015

    2021-04-15 18:42:09

    Nekünk is sikerült beszerezni egy példányt belőle és egyetértek azokkal, akik azt mondták 'remek játék'. Ez több mint 'remek' a két fős játék kategóriában, gyönyörű dizájn, minőségi doboz/insert/anyagok. Amennyire kevés komponenssel dolgozik, annyira összetett és késztet gondolkodásra. Egyelőre még csak nagyon rövid ideje van nálunk, de merem állítani, hogy ezt minden héten elő fogjuk venni minimum 1x.

  • hierroo

    2021-04-10 08:11:50

    Egész jó kis kártyajáték ez. A témája is érdekes. A kidolgozása is megfogott engem. Nagyon szép. Ha lenne egyperces videóm, akkor talán azt mondanám a végén, hogy ez egy "átlagos, de szerethető játék"! :)

  • porcine

    2021-04-10 07:05:13

    Nekem számít, hogy egy játék szép legyen. A Hanamikoji pedig gyönyörű. Tényleg könnyedén lehullik róla a gésás téma, de akkor is elképesztően jól néz ki.

    Könnyen tanulható, gyors játék. Ugyanakkor igazi agyvihar, mert folyamatosan tervezel és számolsz. A négyféle akció zseniálisan lett kitalálva. Abszolut nem konfrontatív, amolyan kellemesen versengős.

    Abszolút ajánlott két főre.

  • Podapanni

    2021-02-01 12:14:28

    Nagyon szép, és izgalmas társasjáték. Az alapsztorinak semmi jelentőssége nincs a játékmenetet illetően (kártyás-pontgyűjtős játék), viszont gyönyörű a grafika.

    Különlegessége, hogy habár alapetően stratégiára épül, a szerencse legalább akkora tényező benne, ebből adódóan mi simán eljátszottunk vele órákig is. Elsőre ugyan bonyolultnak tűnik, de könnyen tanulható és rendesen megdolgoztatja az ember agyát (észre sem veszed, és fejben már végiggondoltad a következő lépéseket).

    Teljesen megéri az árát, és ha valaki szereti a két személyes játékokat, annak a Hanamikoji kötelező darab.

    Pluszpont,hogy kis helyen is elfér,szinte bárhol játszható :)

  • Vendetta

    2021-01-02 10:23:37

    Gyönyörű grafikájú és igényes minden részletében, öröm vele játszatni már ezért is. De ami a legjobb, hogy nemcsak szép, de okos is és különleges, pont mint egy gésa.

  • eva

    2020-09-26 20:51:29

    Ár-érték arányban az egyik legjobb két személyes játék. Igazi taktikai küzdelem, gyönyörű formába öntve. :-)

  • Robby

    2020-09-23 18:46:57

    Régóta szemeztem vele, de csak nemrég szereztem be. Nem csalódtam, szuper játék. Egyedi, szép grafika, szép doboz, pörgős, mégis agyalós játékmenet, kis méret, olcsó ár. A két személyes játékok kategóriában nagyon az élen van, ajánlom mindenkinek.

  • mvotir

    2020-02-19 19:38:29

    Igazán jó kétfős játék, sok taktikai lehetőséggel, ami nem direkt a másik szívatására megy, hanem megmarad nyugis, gondolkodós játéknak. Általában az a problémám a kifejezetten kétfős játékokkal, hogy nagyon agresszívek: vedd el tőle, szorítsd ki, lehetetlenítsd el. Emiatt aminek a nevében már szerepel a "párbaj" szó, nem is érdekel igazán. A 7 csoda párbajjal, Aranyásók párbajjal egyszerűen nem tudtam megbarátkozni emiatt. Aztán itt a Hanamikoji, ami gyönyörű, egyszerű megérteni, de aztán piszok nehéz tud lenni kitalálni, hogy mégis mit érdemes tenni.

    Maga a játékszabály nem nehéz. Hét gésa kegyeiért versenyzünk több fordulón keresztül. Minden fordulóban négy akciót hajtunk végre, amikkel különböző ajándékkártyákhoz juthatunk. Minden gésát a számára megfelelő típusú ajándékkal kell meghódítani, ha abból a típusból te adtad a legtöbb ajándékkártyát a gésának (vagyis többet adtál, mint az ellenfeled), akkor meghódítottad őt. Ha valaki négy gésa szívét is meghódította vagy 11 kegypontot összegyűjtött, akkor nyert.

    A nehézsége ott jön, hogy 4 akciólap van, amiből választani lehet, körönként egyet. Te választod ki, milyen sorrendben, de mindegyiket végre kell hajtani és mindegyiket csak egyszer. Baromi sokat lehet rajta gondolkodni, hiába gyors játék egyébként, mi mindig nyújtjuk, mint a rétestésztát. Nagyon kell figyelni a másik játékára, észben tartani, milyen akciót használt már el, milyen lehetősége maradt. A kijátszott akcióiból kitalálni, hogy éppen milyen típust gyűjt, mennyi maradhatott neki belőle, stb..keményen megdolgoztatja az agytekervényeket.

    Emiatt nekünk nem igazán filler játék, mert ugyanúgy lefáradunk közben, őt nem felfrissülésnek játssza az ember. Ha szeretitek az ilyen típusú, nem agresszív, gondolkodós kompetitív játékokat, érdemes kipróbálni. Remek ár-érték arányú, gyönyörűek az elemei, kicsi, kompakt dobozban van ami miatt nagyon jó utazójátéknak is (és nem is igényel sok helyet). A kifejezetten kétszemélyes játékok egyik legjobbika.

  • asztalbetyár

    2020-02-04 09:12:28

    Pároknak ajánlott társasjátékok listáján bukkanunk rá és nem kellett csalódnunk. Az ár-érték arány (figyelembe véve a mai trendeket) nagyon rendben van, ezt már a doboz felnyitásakor is konstatáltuk.

    A grafika nagyon megkapó, szépen simul a tematika által alkotott világba, ami azonnal magával ragad.

    A játékmenet szintén zseniális, és nem megy annyira vérre a versengés, mint mondjuk a 7 csoda párbaj esetében. Rengeteg újrajátszási lehetőséget biztosít, folyamatosan izgalmas, mégis olyan egyszerű és nagyszerű, mint egy kő-papír-olló csata.

    A doboz kis méretű, így kirándulások, nyaralások alkalmával is jön velünk. Az elemek helyigénye sem elrettentő, így kis helyen is bármikor kész a setup.

    Bátran ajánlom kisebbeknek is, pároknak pedig egyenes ideális.

  • Valezius

    2019-09-05 11:00:30

    Nagyon érdekes kétfős játék. A játék egyedisége, hogy hiába vannak kártyák a kezedben, ezeket nem teheted le magad elé. Vagy 3 kártyát tehetsz le, és az ellenfél a legjobbat kiveszi közülük a másik kettőt tarthatod meg, vagy 4-et teszel le két-kát kártyás bontásban, és ekkor is az ellenfél választ belőle először, a maradék a tied.

    De ez visszafele is igaz, amikor az ellenfeled csinálja ezeket az akciókat, akkor rajtad a sor, hogy csemegézz. Tehát hiába húztál látszólag jó lapokat az nem biztos, hogy téged fog gazdagítani.

    Egyetlen lapot tehetsz le magad elé titokban. Sok múlik azon, hogy ezt a lépésedet elpocsékolod egy olyan lap lerakására, ami úgyis mindegy volt, vagy tényleg hasznos lapot tudtál letenni.

    Barátnőm szertint a játék témája fiús, de azért ő is többé-kevésbé meg tudta kedvelni a játékot. :)

    A szerencse szerepét én elég nagynak mondanám a játékban.

A Hanamikoji társasjáték és kiegészítői (10)

  • Hanamikoji: Geisha's Road társasjáték

    Támogasd a tanoncokat a gésává válás útján. - Yoko... Mi vár ránk? - kérdezte barátnőjét Tomoyo. Yoko nyugodtan és derűsen nézete a tengert, hallgatta annak halk morajlását. - Ma még csak maikók vagyunk. De egy napon befejeződik a képzésünk, és gésaként leszünk ismeretesek. - Igen, legmagasabb rendű művészként. – mondta Tomoyo, majd elgondolkodott. - De...

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 20 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 2
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    Hanamikoji: Geisha's Road társasjáték 8817 Ft-tól! - 1 felhasználó és 2 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Hanamikoji: Action Tiles Expansion társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 15 perc
    • Min. játékidő: 15 perc
    • Max. játékidő: 15 perc
    • Max. játékosszám: 2
    • Min. játékosszám: 2
  • Hanamikoji: JP promotion card 2021 társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 30 perc
    • Min. játékidő: 15 perc
    • Max. játékidő: 30 perc
    • Max. játékosszám: 2
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 7+ éves
  • Hanamikoji: Mini Expansion #2 társasjáték Kiegészítő

    Your favorite Geishas are back with more talent and graceful performances! With the Hanamikoji action tiles expansions, you may play this award-winning 2-player game with even more tactics! These expansions contain different tiles combination. Mix and match with the previous action tiles for a more unique gaming experience! Contains: #2 健康 "health...

    • Játékidő: 15 perc
    • Min. játékidő: 15 perc
    • Max. játékidő: 15 perc
    • Max. játékosszám: 2
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Hanamikoji: Mini Expansion #3 társasjáték Kiegészítő

    Your favorite Geishas are back with more talent and graceful performances! With the Hanamikoji action tiles expansions, you may play this award-winning 2-player game with even more tactics! These expansions contain different tiles combination. Mix and match with the previous action tiles for a more unique gaming experience! Contains: #3 平安 "safe and sound...

    • Játékidő: 15 perc
    • Min. játékidő: 15 perc
    • Max. játékidő: 15 perc
    • Max. játékosszám: 2
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Hanamikoji: Mini Expansion #4 társasjáték Kiegészítő

    Your favorite Geishas are back with more talent and graceful performances! With the Hanamikoji action tiles expansions, you may play this award-winning 2-player game with even more tactics! These expansions contain different tiles combination. Mix and match with the previous action tiles for a more unique gaming experience! Contains: #4 良緣 "a good match...

    • Játékidő: 15 perc
    • Min. játékidő: 15 perc
    • Max. játékidő: 15 perc
    • Max. játékosszám: 2
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Hanamikoji: Mini Expansion #5 társasjáték Kiegészítő

    Your favorite Geishas are back with more talent and graceful performances! With the Hanamikoji action tiles expansions, you may play this award-winning 2-player game with even more tactics! These expansions contain different tiles combination. Mix and match with the previous action tiles for a more unique gaming experience! Contains: #5 合格 "qualified"...

    • Játékidő: 15 perc
    • Min. játékidő: 15 perc
    • Max. játékidő: 15 perc
    • Max. játékosszám: 2
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Hanamikoji: Mini Expansion #6 társasjáték Kiegészítő

    Your favorite Geishas are back with more talent and graceful performances! With the Hanamikoji action tiles expansions, you may play this award-winning 2-player game with even more tactics! These expansions contain different tiles combination. Mix and match with the previous action tiles for a more unique gaming experience! Contains: #6 除厄 "to get rid of...

    • Játékidő: 15 perc
    • Min. játékidő: 15 perc
    • Max. játékidő: 15 perc
    • Max. játékosszám: 2
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Hanamikoji: Mini Expansion #7 társasjáték Kiegészítő

    Your favorite Geishas are back with more talent and graceful performances! With the Hanamikoji action tiles expansions, you may play this award-winning 2-player game with even more tactics! These expansions contain different tiles combination. Mix and match with the previous action tiles for a more unique gaming experience! Contains: #7 金運 "economic...

    • Játékidő: 15 perc
    • Min. játékidő: 15 perc
    • Max. játékidő: 15 perc
    • Max. játékosszám: 2
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Hanamikoji: Kickstarter Goodies 2021 társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 15 perc
    • Min. játékidő: 15 perc
    • Max. játékidő: 15 perc
    • Max. játékosszám: 2
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  15 perc
  • Játékosok:  2
  • Ajánlott életkor:  10+
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  Kota Nakayama
  • Illusztrátor:  Maisherly, Mashiro Misaki
  • Kiadók:  KOSMOS, Zvezda, White Goblin Games, IELLO, Takamagahara, COLON ARC, EmperorS4 Games, Ludicus, 2Tomatoes, Quick Simple Fun Games, Nasza Księgarnia, Reflexshop Kft, MS Edizioni, Deep Water Games, PopcornEdu, Geekach Games, Diversion (دایورژن), Ludopolis
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, román, orosz, spanyol, szlovák, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

  • Japanese-only female edition
    • Kiadás éve: 2013
    • Nyelv: japán
  • EmperorS4 Chinese/English/Japanese edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 11 cm x 16 cm x 3 cm
    • Súly: 0.2 kg
  • EmperorS4 Chinese-only edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: kínai
  • EmperorS4/Colon Arc/Quick Simple Fun Chinese/English/Japanese edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 11 cm x 16 cm x 3.1 cm
    • Súly: 0.2 kg
  • Quick Simple Fun English-only edition 2016
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: angol
  • German edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: német
    • Méretek: 13 cm x 18 cm x 4 cm
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 10 cm x 15 cm x 4 cm
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 13.5 cm x 13.5 cm x 4.5 cm
    • Súly: 0.2 kg
  • Romanian edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: román
    • Méretek: 10 cm x 15 cm x 4 cm
    • Súly: 0.5 kg
  • Deep Water Games/EmperorS4 English-only edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 13.5 cm x 19 cm x 4 cm
    • Súly: 0.2 kg
  • Dutch edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 13 cm x 18 cm x 4 cm
  • French edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: francia
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: Korean
  • Deep Water/EmperorS4 English-only edition 2019
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 11 cm x 16 cm x 3 cm
    • Súly: 0.2 kg
  • EmperorS4 Chinese/English edition 2019
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: kínai
  • English/Chinese edition 2019
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: kínai
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: olasz
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: orosz
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 13.5 cm x 19 cm x 4 cm
  • COLON ARC Japanese edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 16.5 cm x 11 cm x 3 cm
    • Súly: 200 kg
  • EmperorS4 English-only edition 2021
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 13.5 cm x 18.5 cm x 4 cm
  • Polish edition, second printing
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 13.5 cm x 13.5 cm x 4.5 cm
    • Súly: 0.2 kg
  • Czech/Slovak edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: cseh
    • Méretek: 27.9 cm x 40.6 cm x 7.6 cm
  • EmperorS4 Chinese/English edition 2022
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 13.5 cm x 19 cm x 4.1 cm
  • Polish edition, third printing
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 13.4 cm x 13.5 cm x 4.4 cm
    • Súly: 0.2 kg
  • Ukrainian edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: ukrán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Hanamikoji társasjátékhoz