Aeon's End Legacy - Történetek a világvége utánról
Aeon's End Legacy - Történetek a világvége utánról
Aeon's End Legacy - Történetek a világvége utánról
Aeon's End Legacy - Történetek a világvége utánról
Videó beküldése

Aeon's End Legacy - Történetek a világvége utánról társasjáték

társasjáték, 2020
Értékelem!

Az Aeon's End Legacy - Történetek a világvége utánról egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 45 - 90 perc. A játékot 2019-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb kátyajáték kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb kooperatív játék kategóriában. A társast...

Az Aeon's End Legacy - Történetek a világvége utánról egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 45 - 90 perc. A játékot 2019-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb kátyajáték kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb kooperatív játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a pakli tervezés, a kártya húzás, a váltakozó fázisok és a pakli építés mechanizmusokra.

A Kockamanó leírása:

Az Aeon’s End: Legacy egy teljes kampány, amelynek során fejezetről fejezetre haladva építitek fel varázslóitokat, és küzdötök meg egyre hatalmasabb Ősellenségekkel, hogy megvédjétek Sírboltvárt, az emberiség utolsó védőbástyáját. Minden játszma végén új fejlesztéseket és hatásosabb varázskártyákat választotok a varázslóitoknak, amelyek a megvásárolható készletbe kerülnek. A kampány végén egyedi szereplőitek, új Ősellenségek, új játékoskártyáitok és új alap-ősellenségkártyáitok lesznek, amelyekkel végtelenszer játszhattok, vagy amelyeket kombinálhattok a már megjelent Aeon’s End játékokkal. Az Aeon’s End: Legacy más, mint a többi örökség (legacy) játék – teljes kampány, önálló, ám újra és újra játszható játék és kiegészítő egyben.

Forrás: Kockamanó
5 felhasználó és 24 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 10 000 Ft-tól
 • 29 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Fantasy, Sci-Fi
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Kooperatív, Pakli tervezés, Kártya húzás, Váltakozó fázisok, Pakli építés, Solitaire, STR-10 Legacy Game

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kooperatív

Ebben a játékban az együttműködés a cél. Nem egymást, hanem magát a játékot kell legyőznötök!

Aeon's End Legacy - Történetek a világvége utánról társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Aeon's End Legacy - Történetek a világvége utánról009gmlml, Budapest, Győr

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, Győr! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kihasználatlanság miatt eladósorba került bontatlan Aeon's End Legacy játékom. Személyes átvétel egyeztetés szerint, de akár Foxpost küldés is megoldható.

2 érdeklődő


Aeon's End Legacy - Történetek a világvége utánrólernest, Nyíregyháza/Debrecen

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Nyíregyháza/Debrecen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Új, fólia rajta.

1 érdeklődő


Aeon's End Legacy - Történetek a világvége utánrólhrichye1

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó egy bontatlan Aeon's End Legacy játék. Átvétel elsősorban személyesen lehetséges a Székesfehérvár - Budapest - Miskolc vonalon. Csomagküldéssel is megoldható (Foxpost), melynek a költsége előre utalás esetén + 2000Ft, utánvéttel pedig + 3000Ft.

0 érdeklődő


Aeon's End Legacy - Történetek a világvége utánrólKissG17, Budapest

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontatlan, nem fog előkerülni

1 érdeklődő


Aeon's End Legacy - Történetek a világvége utánróllinsv25, Budapest XVII.

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest XVII.! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Végigjátszva 2 fővel, de kártya szinten visszarendezhető állapotban.

3 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Aeon's End Legacy - Történetek a világvége utánról társasjáték videók (5)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb kooperatív játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2019

Kommentek

Kommentek

 • qgtanton

  2023-01-23 22:48:27

  10 kaland (8 gy, 2 v) után írom az összegzést, melyhez azonban korábbi, pakliépítési mechanizmusra kitalált játékok tapasztalata járul hozzá. A kizárólag pakliépítésről szóló Hero Realms és Eldorado legendája után (a teljes kezdőpaklit kidobhatod, és sokkal kedvezőbb, hatékonyabb lapokat szerezhetsz) kíváncsi voltam, hogy a God of War, az Arnak elveszett romjai és a Dűne: Impérium szűkre szabott pakliváltoztatása (néhány lap beszerzése mellett pár lap kiégetése) után mennyire adja az Aeon's End Legacy című játék az igazi pakliépítést. A mechanika kalandról kalandra történő átalakulása (új szabályok bevezetése) nagyon sokat dob a játékon, az eltérő képességekkel harcoló főellenfelek és szolgáik legyőzése egész más paklit igényel. Benne van a lehetőség, a rajzok szépek, egy átlagos fantasy világnak megfelelő szörnyekkel és hősökkel, akik varázslónak tanulnak. A tanulási folyamat kicsit közelebb hozza mindenkihez a saját karakterét, de a játék kooperatív vonását erősíti, hogy kizárólag pusztító képességekkel nem lehet megnyerni a játékot, az egyik karakternek támogatóként kell viselkednie, különben nem lesz könnyű győzelem. A történet is halad, bár komoly fordulatok nincsennek, de mégis ad egy irányt és hangulatot, amit utána a következő harcban át is lehet élni. A lapok néha személyre szólóan pusztítanak, sokszor a legkevesebb életerővel rendelkező karaktert pusztítják az ősellenség akciókártyái, tehát célszerű a karaktereket egy csapatként kollektíven gyengíteni, különben lesz, amelyik szereplő hamar elpusztul és akkor még nehezebbé válik a játék. A játékban szerintem az eddigiek alapján van mélység, a szereplők érdekesek, a történet egyszerűsége ellenére segíti a beleélést. Ajánlom azoknak, akik szívesen játszanak pakliépítős mechanizmussal, bírják a kooperatív szemléletmódot tehát tudnak a csapat sikerének örülni. A szabályok fordításánál az ősellenség paklijának összeállítása rész nehezebben érthető, de a játék ennek ellenére megérdemli a játékosok figyelmét.

 • feri9307

  2021-11-04 10:11:36

  Mint ahogy minden Gémklub által kiadott játékban, ebben is van nyomtatási és fordítási hiba, de ez eddig a legdurvább, amivel találkoztam. Nem utólag kellene matricákat küldözgetni, hogy én kozmetikázzam ki ezeket a hibákat.

  Aki teheti ne a magyar változatot vegye ebből a játékból!! (nekem ez volt az utolsó magyar fordítású játék a gém klubtól)

  A játék amúgy jól sikerült, azzal semmi gond nincs.

 • krizsan.david.norbert

  2021-07-18 17:22:10

  Egy hete vágtam bele, most értem el az utolsó fejezethez, így a komplett játékról még nem tudok nyilatkozni, de az eddigi fejezetek és a játék élmény teljesen megvett magának!! A mechanika számomra nem volt teljesen ismeretlen, mert az egyik kedvencem a Marvel Champions LCG, de itt azért vittek bele némi csavart már a mechanikába is ezzel, hogy keverés nélkül kell a dobó paklit megfordítani húzó paklinak, óriási!! És a sok-sok titok, Atya ég!! 😁

  A setup és az elpakolás kb. 10-10 percet vesz igénybe, nagyon jól használható insert van benne, kártya rendező lapokkal és zárható tasakokkal.

  A kártyák grafikái nagyon tetszenek, a történet vezérlés is jól megoldott, nem kell egy nagy füzetet/könyvet is pakolászni, mint pl. a Homályrévben. A szabályok szerintem annyira könnyen megjegyezhetőek, hogy a 3 fejezet körül már nem is kell fellapozni a szabálykönyvet, de van játékos segédlet kártya is.

  Hátránynak annyit tudnék felhozni talán, hogy túl hamar véget ér, ha rá szánjuk azt a napi 1,5-2 órát, akkor egy hét alatt bőven kijátszható.. Bár mint említettem, még nem értem a végére, így lehet, hogy utána is tartogat kalandokat.. Remélem!! 🙏

  Ajánlom mindenkinek, aki szereti az LCG szerű játékokat és azoknak is, akik eddig nem próbálkoztak pakli építő játékkal, tökéletes lesz elsőre!! 😉

 • godzsakattila

  2021-05-04 10:55:48

  Van amit kibontok, hogy a játékszabályt előre áttanulmányozzam (ha pl. interneten nincs fent). De mivel nálunk vannak gyerekek is, szépen adagoljuk a társasokat alkalmakra, névnapok, szülinapok, ővéikre, sajátjainkra, gyereknap, anyáknapja, karácsony, kutyafüle, esetleg egy nagyon ocsmány esős napon "na van valami új a tarsolyomba, kipróbáljuk? Igeeeen.". Egyébként jó a nyomdaillat, mi is szeretjük, de a fólia megőrzi későbbi kibontásig is :P a kinyomkodást nálunk nagyon szereti a 13 éves fiam, az unboxing örömét neki hagyom általában. Én is keresem az akciókat, meg a postaköltség elkerülése érdekében többet veszek egyszerre, persze van ahol egy 10-es fölött már nem kérnek, de van ahol 25 a határ pl. gamewiz, nah ott egyértelműen összeválogatok 2-3 játékot, hogy meglegyen :)

 • rocky015

  2021-05-04 10:07:45

  Nálunk nem állnak bontatlan ül társasok nem bírjuk ki, hogy ne bontsuk ki őket legalább csak annyira, hogy az alkatrészeket le ne ellenőrizzük😆

  Meg hát az "új illatot" is szeretjük és a kinyomkodós elemek is addiktív hatással bírnak. Egy esetben már a boltból hazafelé vezető úton a buszon kibontottuk a játékokat, annyira bennünk volt a kényszer.
  'Sajnos vagy szerencsére' mi mindig valami akcióba futunk bele és ezért "tornyosulnak" nálunk játékok😀

 • ubazsi

  2021-05-04 09:43:03

  Igen, mindig megfogadjuk, hogy most megállunk és addig nem veszünk míg nem játszottunk mindennel. Aztán jön egy jó akció.... :D és az elveinket el is dobtuk.

 • godzsakattila

  2021-05-03 18:01:38

  "sajna vagy szerencsére itt állnak halmokban a bontatlan társasok" Akkor más is van így vele sajnos vagy szerencsére? 🤣🤣

 • ubazsi

  2021-05-03 17:19:37

  Belevágtunk a hétvégén és végig is toltuk. Hatalmas élmény, korábban nem játszottunk Aeons End játékkal, így nagyon újszerű volt a mechanika. A kalandok története, a balansz, az ellenfelek megizzasztottak minket rendesen, de végül minden sikerült elsőre. A szabályok érthetőek, egyértelműek, nagyon jól kitalálták, hogy a sztori előrehaladásával változnak, így mindig egy kis új rendszert kellett megtanulni. A kártyákkal való taktikázás nagyon egyedi élmény, miként rakod össze a paklit és milyen sorrendben. Az elején nehezen hittem el, hogy a mágusok egyediek tudnak lenni, de a játék megcáfolt, nagyon jó taktikákat lehet kitalálni, akár kalandonként más és más szerepet felvéve. Összességében nagy élmény volt, sajnáltuk, hogy vége. Így a legacy rész után lehet játszani normál társasként, még meglátjuk, hogy mennyire fogjuk elővenni (sajna vagy szerencsére itt állnak halmokban a bontatlan társasok, így valószínűleg nem sűrűn).

Az Aeon's End Legacy - Történetek a világvége utánról társasjáték és kiegészítői (13)

 • Aeon's End: Buried Secrets társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Aeon's End: Buried Secrets társasjáték Kiegészítő 5990 Ft-tól! - 2 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Aeon's End: Fleeting Vision Promo társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Aeon's End: Legacy Reset Pack társasjáték Kiegészítő

  The Reset Pack provides all of the cards, mats, sticker sheets, and tokens that players will need to reset the game so that they can play through the campaign again. Unlike some other legacy games with reset packs, a copy of Aeon's End: Legacy can be reset any number of times. One Reset Pack will be needed each time the game is reset. —description from the...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves

  Aeon's End: Legacy Reset Pack társasjáték Kiegészítő 9990 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Aeon's End: Echo Stone and Splinter Missile Promo társasjáték Kiegészítő

  Includes 21 card dividers and 14 player cards. 7 X Echo Stone is a gem that allows players to gain an additional aether on their turn if they have played another Echo Stone in the same turn. 5 X Splinter Missile is a spell that not only deals damage, but if an ally discards a card, allows players to divide the damage among any number of minions. The promo...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Aeon's End: Shattered Dreams társasjáték Kiegészítő

  Aeon's End: Shattered Dreams is an expansion for the cooperative deckbuilding game Aeon's End: The New Age. This expansion features one new nemesis and one new breach mage, as well as new gems, relics, spells, and minions. The cards from this expansion are numbered SD-001 through SD-106. This includes: - Nook - The Wailing nemesis + Divider - 56 Player...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Aeon's End: Shattered Dreams társasjáték Kiegészítő 4000 Ft-tól! - 1 felhasználó és 2 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Aeon's End: Legacy of Gravehold – Promos társasjáték Kiegészítő

  A 32 card pack of Kickstarter exclusive cards received for backing the Legacy of Gravehold Campaign. Included: Talusoid Clod Chronophage Coil Parasitic Force Ilya’s Trulite Force Kiel’s Trulite Energy Qu’s Call of the Void Thraxir’s Nameless Siphon Cairna’s Invigorate Dezmodia’s Eternal Darkness Ohat’s Shower of Coals Lucien’s Sun Shard Reth’s Fossilized...

  • Aeons End: Evolution társasjáték Kiegészítő

   • Aeons End: Past and Future Kickstarter Exclusives társasjáték Kiegészítő

    A kickstarter exclusive pack consisting of milestone cards marked "Kickstarter Exclusive." Upgraded Basic Nemesis Cards: Chain Lightning Omniscent Otherling Flay Bombard Coal Beast Consuming Earth Reckoning Void Revenants Resurrect Treasures: Malastar's Imperfect Zanite Claudia's Kaleidoscope Soskel's Tactical Gambit Indira's Weathered Opal Cracked Antler...

    • Aeon's End társasjáték

     The survivors of a long-ago invasion have taken refuge in the forgotten underground city of Gravehold. There, the desperate remnants of society have learned that the energy of the very breaches the beings use to attack them can be repurposed through various gems, transforming the malign energies within into beneficial spells and weapons to aid their last...

     • Játékidő: 60 perc
     • Min. játékidő: 60 perc
     • Max. játékidő: 60 perc
     • Max. játékosszám: 4
     • Min. játékosszám: 1
     • Ajánlott játékosszám: 2
     • Max. ajánlott játékosszám: 2
     • Min. ajánlott játékosszám: 1
     • Ajánlott életkor: 14+ éves
     • Komplexitás: 3/5

     Aeon's End társasjáték 19990 Ft-tól! - 1 felhasználó és 2 üzlet árulja ezt a játékot!

    • Aeon's End: War Eternal társasjáték

     Gravehold remains the last bastion of The World That Was. As the otherworldly incursions from the creatures known only as The Nameless intensify, a cadre of strange survivors emerge from the void itself. Will they be Gravehold's salvation or its undoing? War Eternal is a standalone game compatible with the cooperative deck-building game Aeon's End. Players...

     • Játékidő: 60 perc
     • Min. játékidő: 60 perc
     • Max. játékidő: 60 perc
     • Max. játékosszám: 4
     • Min. játékosszám: 1
     • Ajánlott játékosszám: 2
     • Max. ajánlott játékosszám: 3
     • Min. ajánlott játékosszám: 1
     • Ajánlott életkor: 14+ éves
     • Komplexitás: 3/5

     Aeon's End: War Eternal társasjáték 16990 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

    • Aeon's End: New Age társasjáték

     Aeon’s End: The New Age introduces the Expedition system into the Aeon's End universe which allows players to replay all of the content they own in a short campaign format. After each game, players will receive new treasures and player cards that allow them to become more powerful. However, the nemeses that players will face grow stronger and stronger with...

     • Játékidő: 60 perc
     • Min. játékidő: 60 perc
     • Max. játékidő: 60 perc
     • Max. játékosszám: 4
     • Min. játékosszám: 1
     • Ajánlott játékosszám: 2
     • Max. ajánlott játékosszám: 3
     • Min. ajánlott játékosszám: 1
     • Ajánlott életkor: 14+ éves
     • Komplexitás: 3/5

     Aeon's End: New Age társasjáték 19990 Ft-tól! - 2 üzlet árulja ezt a játékot!

    • Aeon's End: Outcasts társasjáték

     Aeon’s End: Outcasts continues the Expedition system that was introduced in Aeon’s End: New Age, which allows players to replay all of the content they own in a short campaign format. After each game, players will receive new treasures and player cards that allow them to become more powerful. However, the nemeses that players will face grow stronger and...

     • Játékidő: 60 perc
     • Min. játékidő: 60 perc
     • Max. játékidő: 60 perc
     • Max. játékosszám: 4
     • Min. játékosszám: 1
     • Ajánlott életkor: 14+ éves
     • Komplexitás: 3/5

     Aeon's End: Outcasts társasjáték 25990 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

    • Aeon’s End: Legacy of Gravehold társasjáték

     Aeon’s End: Legacy of Gravehold is the second legacy game in the Aeon’s End line of games. Legacy of Gravehold has a deeper, more immersive narrative with branching paths. After each game, players will receive experience. They will spend that experience on enhancement stickers, those along with player cards will allow the players to become more powerful....

     • Játékidő: 60 perc
     • Min. játékidő: 60 perc
     • Max. játékidő: 60 perc
     • Max. játékosszám: 4
     • Min. játékosszám: 1
     • Ajánlott életkor: 14+ éves
     • Komplexitás: 4/5

     Aeon’s End: Legacy of Gravehold társasjáték 24000 Ft-tól! - 1 felhasználó és 3 üzlet árulja ezt a játékot!

    Részletes adatok

    Részletek

    • Játékidő:  45 - 90 perc
    • Játékosok:  1 - 4
    • Ajánlott életkor:  14+
    • Komplexitás:  Közepesen összetett
    • Tervező:  Nick Little, Kevin Riley, Jenny Iglesias
    • Illusztrátor:  Daniel Solis
    • Kiadók:  Portal Games, Matagot, Gém Klub Kft., Indie Boards & Cards, Frosted Games, SD Games
    • Elérhető nyelvek:  angol, francia, német, magyar, lengyel, spanyol

    Kiadások

    • English edition
     • Kiadás éve: 2019
     • Nyelv: angol
     • Méretek: 25.4 cm x 38.1 cm x 8.9 cm
     • Súly: 3.3 kg
    • Hungarian edition
     • Kiadás éve: 2020
     • Nyelv: magyar
    • French edition
     • Kiadás éve: 2021
     • Nyelv: francia
    • Polish edition
     • Kiadás éve: 2021
     • Nyelv: lengyel
    • German edition
     • Kiadás éve: 2023
     • Nyelv: német
    • Spanish edition
     • Nyelv: spanyol

    Hasonló játékok

    Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Aeon's End Legacy - Történetek a világvége utánról társasjátékhoz