Kép forrása: https://telex.hu/uploads/img-cache/1/6/0/5/3/1605354556-temp-hcpknh-20201114-815-543-90-zc.jpg

Szörnyaprítás és világmegmentés a konyhaasztalon [Telex.hu]

Abban nagyjából minden irodalmár egyetért, hogy Tolsztoj legfontosabb művei az Anna Karenina és a Háború és béke - az iskolában a kötelező olvasmányok között mégsem ezek szerepelnek, hanem az Ivan Iljics halála című kisregény. Valószínűleg azért, mert a tanterv kiötlői azt remélték, azt legalább néhányan el fogják olvasni, míg a vaskos nagyregényeknek nem esne neki a tanuló ifjúság. Valami hasonlót gondolhattak a Homályrév (Gloomhaven) nevű társasjáték alkotói is, amikor kihozták a legendás és gigantikus játék kistestvérét kifejezetten azoknak, akiket elijeszt az eredeti mérete és összetettsége. Ez lett Az oroszlán fogai (Jaws of the Lion), ami nemrégiben jelent meg. A Homályrév elérhető magyarul is, a kistesó még csak angolul. Nézzük, mitől is olyan legendás az alapjáték, és mit hoz az egyszerűsített verzió.

Örökös bajnok

A Homályrév jó ideje stabilan őrzi első helyét a társasjátékok toplistáján a társasok IMDB-jének számító BoardgameGeeken, konkrétan azóta, hogy megjelent. Ez a játék kalapozta össze magasan a legtöbb pénzt közösségi finanszírozásból a Kickstarteren, ami az elmúlt években a társasjáték-kiadás elsődleges csatornája lett. Nemrég megjelent egy újabb projekt, ami erről a trónról letaszította: a saját folytatása, a Frosthaven. Ebből úgy látszik, hogy nem csak a felhajtás nagy a játék körül, de elszánt rajongótábora is van. Pedig első pillantásra a Homályrév kifejezetten különleges dolognak tűnik.

[Cikk folytatása]

Szörnyaprítás és világmegmentés a konyhaasztalon

Abban nagyjából minden irodalmár egyetért, hogy Tolsztoj legfontosabb művei az Anna Karenina és a Háború és béke - az iskolában a kötelező olvasmányok között mégsem ezek szerepelnek, hanem az Ivan Iljics halála című kisregény. Valószínűleg azért, mert a tanterv kiötlői azt remélték, azt legalább néhányan el fogják olvasni, míg a vaskos nagyregényeknek nem esne neki a tanuló ifjúság.

Társasjáték adatlap -akciós árak-

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

30Márc

Világhódítás karanténból [Telex.hu]

Kedvcsináló | 2021.03.30. 10:30:00

A karantén időszaka elvileg kifejezetten alkalmas, sőt ideális lenne arra, hogy az ember társasjátékozzon.

20Márc

Az üzlet nem játék – de ha mégis, akkor elég jó [Telex.hu]

Kedvcsináló | 2021.03.20. 13:00:00

Ha azt mondjuk, gazdasági társasjáték, a nagy többségnek valószínűleg a Gazdálkodj okosan vagy a Monopoly ugrik be. Két olyan játék, ami már-már szitokszónak számít a társasjátékos ínyencek között, tulajdonképpen joggal.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Homályrév
  • Homályrév: Az oroszlánfalka