Kép forrása: https://telex.hu/uploads/img-cache/1/6/0/5/3/1605354556-temp-hcpknh-20201114-815-543-90-zc.jpg

Szörnyaprítás és világmegmentés a konyhaasztalon [Telex.hu]

Abban nagyjából minden irodalmár egyetért, hogy Tolsztoj legfontosabb művei az Anna Karenina és a Háború és béke - az iskolában a kötelező olvasmányok között mégsem ezek szerepelnek, hanem az Ivan Iljics halála című kisregény. Valószínűleg azért, mert a tanterv kiötlői azt remélték, azt legalább néhányan el fogják olvasni, míg a vaskos nagyregényeknek nem esne neki a tanuló ifjúság. Valami hasonlót gondolhattak a Homályrév (Gloomhaven) nevű társasjáték alkotói is, amikor kihozták a legendás és gigantikus játék kistestvérét kifejezetten azoknak, akiket elijeszt az eredeti mérete és összetettsége. Ez lett Az oroszlán fogai (Jaws of the Lion), ami nemrégiben jelent meg. A Homályrév elérhető magyarul is, a kistesó még csak angolul. Nézzük, mitől is olyan legendás az alapjáték, és mit hoz az egyszerűsített verzió.

Örökös bajnok

A Homályrév jó ideje stabilan őrzi első helyét a társasjátékok toplistáján a társasok IMDB-jének számító BoardgameGeeken, konkrétan azóta, hogy megjelent. Ez a játék kalapozta össze magasan a legtöbb pénzt közösségi finanszírozásból a Kickstarteren, ami az elmúlt években a társasjáték-kiadás elsődleges csatornája lett. Nemrég megjelent egy újabb projekt, ami erről a trónról letaszította: a saját folytatása, a Frosthaven. Ebből úgy látszik, hogy nem csak a felhajtás nagy a játék körül, de elszánt rajongótábora is van. Pedig első pillantásra a Homályrév kifejezetten különleges dolognak tűnik.

[Cikk folytatása]

Szörnyaprítás és világmegmentés a konyhaasztalon

Abban nagyjából minden irodalmár egyetért, hogy Tolsztoj legfontosabb művei az Anna Karenina és a Háború és béke - az iskolában a kötelező olvasmányok között mégsem ezek szerepelnek, hanem az Ivan Iljics halála című kisregény. Valószínűleg azért, mert a tanterv kiötlői azt remélték, azt legalább néhányan el fogják olvasni, míg a vaskos nagyregényeknek nem esne neki a tanuló ifjúság.

Társasjáték adatlap -akciós árak-

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

19Jún

Összeeresztették az autóskártyát és a kockapókert, és megcsinálták vele az Év Játékát [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.19. 17:46:00

2023-ban a Szupercsapat! (Challengers!) című játék nyerte meg az Év Haladó Társasjátéka (Kennerspiel des Jahres) díjat, de ettől nem kell megijedni, ezzel a játékkal akár már alsós gyerekekkel együtt is játszhatunk, valójában annyira egyszerű...


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Homályrév
  • Homályrév: Az oroszlánfalka