Kép forrása: gamestar.hu

Tényleg megér 60 ezer forintot a világ legjobb társasjátéka? [GameStar]

Már Kickstarteren is óriási siker lett, és azután is szépen fogyott, hogy a boltokba került, annak ellenére, hogy messze drágább, mint a társasok többsége. De mivel érdemelte ezt ki a Homályrév?

Mindenki máshol húzza meg a határt abban, hogy mennyit költ a hobbijaira, még akkor is, ha egyébként nem kell az olcsóbb tejet választania a boltban. Vannak, akik folyamatosan a piactereket pásztázzák, hátha találnak egy bontott, de még jó állapotú társasjátékot néhány ezer forinttal a bolti ár alatt, míg mások már nem is számolják, mennyi pénzt költöttek gyűjtögethető kártyajátékok csomagjaira, mert az élmény nekik bármennyit megér. 

Most, annak ellenére, hogy a szállítási költségek, a papírárak, az infláció növekedése és egyéb tényezők miatt jelentősen megugrott az új társasok ára, még az összetettebb, sok komponensből álló darabokért is ritkán kell 20 ezer forintnál többet fizetni, ezért joggal merülhet fel a kérdés: mi indokolhatja, hogy a Homályrévért (avagy Gloomhavenért) alapjáraton 60 ezer forintot kérnek, de még a kiadó Gémklub törzsvásárlói kedvezményét érvényesítve is közel 51 ezer forintot ott kell hagynunk, hogy elvihessük a gigantikus dobozt?

Aki játszott már asztali szerepjátékkal, bizonyára tudja, mennyire nehéz összecsődíteni mindenkit, meg egy olyan mesélőt találni, aki kellő beleéléssel formálja és tálalja a történetet. Ez több tervezőt is arra sarkallt, hogy megpróbálják kivenni őt az egyenletből, és olyan szerepjáték alapú társasokat alkossanak, amik hozzák a Dungeons & Dragons hangulatát, de mindenki ugyanolyan szerepben vehet részt a kalandokban.

Isaac Childres, a Homályrév tervezője sikerrel vette ezt a kihívást, még ha ehhez nem is emelt át minden elemet a D&D szabálykönyvéből - nincs például kockadobás, ezt egy folyamatosan bővíthető pakliból kijátszott kártyák váltják ki, a szörnyeket pedig megadott szabályok alapján ugyancsak mi irányítjuk. Ugyanakkor lootolhatunk, tárgyakat vásárolhatunk, fejleszthetjük karaktereinket, mint bármilyen más RPG-ben.

[Cikk folytatása]

Tényleg megér 60 ezer forintot a világ legjobb társasjátéka?

Már Kickstarteren is óriási siker lett, és azután is szépen fogyott, hogy a boltokba került, annak ellenére, hogy messze drágább, mint a társasok többsége. De mivel érdemelte ezt ki a Homályrév? Mindenki máshol húzza meg a határt abban, hogy mennyit költ a hobbijaira, még akkor is, ha egyébként nem kell az olcsóbb tejet választania a boltban.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

11Júl

Trio [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.11. 14:00:00

Huszonakárhány évvel ezelőtt minden péntek este arról szólt, hogy a bővebb baráti kör összegyűlt a helyi pub-ba. Szólt a zene, kibeszéltük magunkból a hét történéseit, dartsoztunk, biliárdoztunk, és ha mindezt már meguntuk, akkor előkerült a kártya..


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Homályrév