A Gyűrűk Ura: Utazások Középföldén
A Gyűrűk Ura: Utazások Középföldén
A Gyűrűk Ura: Utazások Középföldén
A Gyűrűk Ura: Utazások Középföldén
Videó beküldése

A Gyűrűk Ura: Utazások Középföldén

Társasjáték, 2020
Értékelem!

A Gyűrűk Ura: Utazások Középföldén egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játék több, összesen 3 jelölést kapott 2019-ben. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a váltakozó...

A Gyűrűk Ura: Utazások Középföldén egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játék több, összesen 3 jelölést kapott 2019-ben. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a váltakozó képességek, a szerepjátszás, a pakli építés és a solitaire mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

"Veszélyes dolog kilépni az ajtón Frodó. Csak rálépsz az Útra, és ha nem tartod féken a lábadat, már el is sodródtál, ki tudja, hová." - Bilbo Baggins

Középfölde vidékein Árnyékok suhannak át új ellenségek suttogását hozva Mirkwoodba és Mordorba a szabad népek; elfek, törpök és emberek között terjedve szét. Ahogy az Árnyak gonoszsága korrupciója egyre csak nő, új hősökre van szükség Középfölde védelméhez.

The Lord of the Rings: Journeys in Middle-earth lehetővé teszi, hogy saját kalandot kezdj J.R.R. Tolkien ikonikus világában, amelyben a szabad népek hőseit testesítheted meg és harcolhatsz Sauron elnyomó ereje ellen. Harcolj a gonosz ellen, hozz bátor döntéseket és ütközzetek meg a gonosszal, ami a földet fenyegeti - mindez egy izgalmas kampány részeként, ami Középfölde dombjain és völgyein át vezet.

Minden egyes játék egy külön kaland a nagyobb kampányon belül. Középfölde hatalmas és dinamikus tájait fedezheted fel, a készségeidet felhasználva, hogy túléld azokat a kihívásokat, amelyekkel ezeken a veszélyes küldetések találkozhatsz. Ahogy Te és hőstársaid felfedezitek a vadont és harcoltok az sötét erők ellen, a játék ingyenes alkalmazása segít nektek, felfedi a ködös erdőket, a csendes tisztásokat és Középfölde ősi csarnokait, miközben az ellenségeket is menedzseli. Akár egyedül, akár társakkal indulsz neki a vadonnak, beleírhatod a saját, új legendádat Középfölde történelmébe.

Középfölde hőse

A kibontakozó mese középpontjában azok a hősök vannak, akiket te és a barátaid testesítetek meg, mint szövetséget a játékban. A Core Set-ben szereplő hat hős mindegyike egyedülálló; az erőnek, bölcsességnek, értelemnek, szellemnek és gyorsaságnak az egyéni értékei határozzák meg hőseinket, ahogy azt a szerepjátékokban is megszokhattuk.

A hős sokkal több, mint a statisztikák összessége. Ahogy Középfölde teremtményeivel és helyzeteivel találkoznak hőseitek, segítségetekre lesznek a karakterek egyéni kártyái, hogy leküzdjétek az előttetek álló kihívásokat. Ahelyett, hogy a játékos sorsát kockadobás döntené el, a hősök különleges kártyapaklijára támaszkodhattok, miközben felkutatják, fenyegetik, támadják az ellenséget, és interakcióba lépnek Középfölde népével.

Az elmondatlan mesék

Miután kiválasztottad a hősödet az utazás hamarosan megkezdődik. A Középfölde vadvirágai, ködös hegyei, gördülő síkságai és sötétebb erdejei várnak és nem tudhatod, hogy mi vár rád a következő kanyarban.

Kampány első scenariojában megismerkedhetsz a Journeys in Middle-earth térképével - egy sor, rendkívül szépen illusztrált, kétoldalas tile, amelyeket a játékostáblához lehet illeszteni, mint újonnan felfedezendő területeket. Ez az elsődleges építőelem sok kalandod számára, és hogy mivel kerülsz majd itt szembe, annak a lehetősége szinte korlátlan. Találhatod magadat egy óriási erdőben, ősi romokat vizsgálva, vagy egy komor barlangban vagy a törpe csarnokban. Ahogy egyik helyről a másikra mozogsz, tovább vizsgálhatod a környezetet, és felfedezheted az alkalmazásban található lehetőségeket is.

Kezdődjön az utazás

A kaland már vár, ha eléggé bátor vagy, hogy nekiindulj. Gyűjtsd össze a barátaidat és ha készen álltok, nézzetek szembe a sötét árnyakkal a Journey in Middle-earth-ben!

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 15% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 24 000 Ft-tól
 • 22 ajánlat

Kategória: Fantasy, Kaland, Harc, Miniatűrök, Könyv alapú
Mechanizmus: Moduláris tábla, Váltakozó képességek, Kooperatív, Szerepjátszás, Pakli építés, Solitaire, Szcenárió / Küldetés / Kampány

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kooperatív

Ebben a játékban az együttműködés a cél. Nem egymást, hanem magát a játékot kell legyőznötök!

Árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

A Gyűrűk Ura: Utazások Középföldén (angol kiadás)Kether, Budapest (Budakeszi út, Széll Kálmán tér, alkalmanként Boráros tér)

Csak személyesen itt: Budapest (Budakeszi út, Széll Kálmán tér, alkalmanként Boráros tér)!

Nem férünk el. :(
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

A Gyűrűk Ura: Utazások Középföldén társasjáték videók (8)

Díjak és jelölések

Legjobb kooperatív játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2019

Legjobb egyszemélyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2019

Legjobb tematikus játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2019

Kommentek

Kommentek

 • Dorothi

  2020-10-24 20:11:31

  Egyetértek, ez nálunk is viszonylag új darab, de nem lehet megunni. Nem vagyok kifejezetten Gyűrűk Ura fan, de ez a társas rabul ejtett. :) Nagyon tetszik hozzá az alkalmazás is, na meg a 31 db figura, marha jó minőségű és tényleg szépen kidolgozottak. Nagyon tetszik a játék minősége is, pl. az egyedi formájú térképlapkák. Aki tervezi megvenni, készüljön kártyavédővel, mert több mint 300 db kis kártya van benne ( ez a játék egyetlen hibája, hogy nagyon picik lettek ezek a kártyák, főleg, hogy sok szöveg van rajtuk). Ár/érték arányban sokat tanakodtam a megvásárlásán, de megérte: mikor megláttam, mennyi komponens van benne, valahogy helyrebillent az egyensúly. Azoknak javaslom, akik szeretik a kalandjátékokat, szeretnek belehelyezkedni 1-1 szereplő bőrébe és több kalandon keresztül is szeretnék végigkísérni hőseik útját, na meg persze ritkítani az ork ellenségeket. :) Ez a fajta társas élmény annyira bejött, hogy megvettem hozzá a kis kiegészítőt is, ami 3 klassz új figurát ad a játékhoz és pár db új kártyát is. :) Szuper jó kis játék ez! :)

 • Marcike

  2020-10-16 13:34:23

  Ez a társasjáték gyűjteményünk egyik ékköve, kedvencnek is mondhatom... Jól ötvözi a táblás társasjátékokat és a hagyományos szerepjátékot. A világ hangulata kifejezetten kellemes, nemcsak Gyűrűk Ura rajongóknak tudom ajánlani, de ők azért egyértelmű előnyben vannak. 😊 A doboz hatalmas és rengeteg játékelemet tartalmaz. Többszáz kártya, mini figurák, térképlapkák és egyéb elemek teszik érdekessé és élvezhetővé a játéküléseket. Az ingyenesen letölthető applikáció remekül végzi a játékmester munkáját, egyáltalán nem éreztem sehol zavarónak, vagy oda nem illőnek a jelenlétét. A Kalandozók csapata az első kampányban tizennégy különböző kalandon tud végigmenni, ahol a legkülönfélébb döntéseket kell meghozniuk játék közben. Egy-egy alkalom másfél-két óra között mozog, így garantáltan hetekre való élményt tartogat minden baráti társaságnak. Az ára miatt gondolkodóba esett az ember, de ismerve a játékkészletet, az elemek igényességét és az egész csomag együttes értékét, szerintem megéri az árát és nem mondanám drágának az élményhez képest. Egy négytagú csapat még moziba sem tudna elmenni annyi pénzből, amennyibe egyetlen játékülés "ára" kijön, ha visszaosztjuk a játék árát...

 • tamas.turi

  2020-07-17 21:16:54

  Hali!tudna nekem segíteni vki magyar nyelvű játékszabályban?a Delta lerázott egy "nem adhatunk ki senkinek ilyen anyagot" email-lel.hálás lennék ha tudna vki segíteni!

 • marteen007

  2020-06-27 22:21:48

  Első benyomások a magyar változatról és a játékról.

  Ismét jó minőségű szép játékot kaptunk az FFG-tol sok minivel és app-al ami elengedhetetlen a játékhoz (a játék nagy részét azon keresztül menedzseljük). Sajnos az app még nem magyar nyelvű így, ha nem beszélsz angolul akkor komoly bajban leszel (legalább közép szintű angol tudás kell). Az app ingyenesen letölthető így lehet figyelni mikortól lesz elérhető a magyar nyelv. Addig viszont a magyar játéknak külön nem sok haszna van, sőt még kicsit nehezít is hisz a tárgy és képesség kártyák magyarul vannak az app viszont angolul hivatkozik rályuk. Én nagy rajongója vagyok a Gyűrűk urának így engem ez nem tántorított el és nem bántam meg a vásárlást (azért erősen remélem 1-2 hónapon belül az app is magyar lesz). Másik dolog, ami beárnyékolta örömöm a teljesen értelmetlen hatalmas doboz. Tudom mivel drága nagynak kell lennie, de ez erős túlzás. Elvesznek benne a cuccok és rengeteg helyet foglal a polcon (persze ha lesz sok kieg. akkor jó lesz hogy ilyen nagy). A szabály füzet jól érthető és az app is nagyon jól kezelhető egyenlőre csak angolúl.

Az A Gyűrűk Ura: Utazások Középföldén társasjáték és kiegészítői (5)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 2 óra
 • Játékosok:  1 - 5
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Nathan I Hajek, Grace Holdinghaus
 • Kiadók:  Fantasy Flight Games, Asmodee, Delta Vision Publishing, REBEL.pl, Korea Boardgames co., Ltd., Galápagos Jogos, Hobby World, ADC Blackfire Entertainment
 • Elérhető nyelvek:  cseh, angol, francia, német, magyar, olasz, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: cseh
 • English edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 13.3 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 14 cm
  • Súly: 2.3 kg
 • German edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: olasz
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: lengyel
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: portugál
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 30.7 cm x 30.7 cm x 11.9 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: Korean

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) A Gyűrűk Ura: Utazások Középföldén társasjátékhoz