Csak egy
Csak egy
Csak egy
Csak egy
Videó beküldése

Csak egy

Társasjáték, 2019
Értékelem!

A Csak egy egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 3 - 7 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A játékot az Év Játékának választották 2019-ben (Spiel des Jahres), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű...

A Csak egy egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 3 - 7 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A játékot az Év Játékának választották 2019-ben (Spiel des Jahres), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a limitált kommunikáció mechanizmusra

A Reflexshop leírása:

A játékosok célja, hogy minél több kártyát szerezzenek. Az aktív játékos húz egy kártyát, majd lerakja az állványára - persze képpel kifelé, hogy csak a többiek lássák a kártyán lévő szavakat. Majd választ egy számot, így meghatározza, melyik lesz az a szó, melyet ki kell találnia - méghozzá kizárólag a többiek utalásai alapján! Az aktív játékos kivételével minden más játékos ír egy szót a táblájára, ami szerinte segíteni fog a szó kitalálásában. Ha mindenki írt egy szót, az aktív játékos elfordul vagy becsukja a szemét, amíg a többi játékos megmutatja a tábláját a többieknek. Vigyázat, ha két vagy több játékos azonos utalást írt, azokat le kell törölni!

Az aktív játékos ezután megnézheti a (megmaradt) utalásokat, és a kapott információk alapján megtippelheti, mi volt a kártyáján lévő titkos szó.

Egy teljes játék 13 kártyán keresztül tart, a célotok tehát minél többet megszerezni. Ha az aktív játékos helyesen tippel, megtarthatjátok a kártyát, így 1 ponttal gazdagodtok. Viszont rossz válasz esetén elveszítitek a kártyát, ráadásul a pakli felső kártyáját is! Néha megéri inkább nem tippelni, így csak az aktuális kártyát veszítitek el...

Játékosok száma: 3-7 fő
Becsült játékidő: 20 perc
Életkor: 8+

A választás lehetősége a tied – tégy különbséget!
Forrás: Reflexshop
Ez társasjáték akciósan elérhető!
 • 5 310 Ft-tól
 • -21%-1 411 Ft

Beágyazás már oldalra


A fenti modul beágyazásához, csak be kell szúrdnod az alábbi kódot az oldalra:

<a href="https://tarsasjatekok.com/tarsasjatek/csak-egy-2018" target="_blank" data-bgapp="boardgame">
  Csak egy társasjáték<br>
  Tarsasjatekok.com - Magyarország társasjáték keresője! A társasjáték érték!
  <script>
    (function(i,s,o,g,r,a,m){
      ((g in o)&&('init' in o[g])&&o[g].init())||(a=i.createElement(s),a.src=r,
        a.async=1,m=i.getElementsByTagName(s)[0]);a&&m.parentNode.insertBefore(a,m);
    })(document,'script',window,'BGapp_module','https://tarsasjatekok.com/lib/bg.min.js');
  </script>
</a>
Mielőtt a használod a fenti kódot, kérlek olvasd és fogadd el az ÁSZF-ben leírtakat!

Kategória: Szójáték, Partijáték
Mechanizmus: Kooperatív, Limitált kommunikáció

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézzed meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézzed meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Csak egy társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • Alleira

  2020-10-11 00:04:39

  Az alapötlet nagyon tetszik, de sokszor alakult úgy a gyakorlatban nagy létszámnál (7 fővel), hogy maximum ketten írtak ugyan azt, így simán kitalálható volt a szó. 4 fővel játszottuk először, úgy kifejezetten jó volt. Azt gondolnám, hogy 4-5 fő lehet az ideális egy Csak egy partyhoz.
  A kártyákon lévő szavak erőssége nagyon eltérő, a CCTV kamera meg a tangó között van nèmi különbség. Ezt szerintem orvosolhatták volna nehézség szerint osztályozott 2-3 paklival, így lehetne kisiskolásokkal is játszani, de egyetemista körben is.

  Mindkétszer társasos kávézóban próbáltam és a táblák letörölhetősége hagy némi kívánnivalót maga után. A filctollak végén lévő szivacs vajmi keveset ér, elég silány a kivitelezés, vagy legalábbis nem valami strapabíró.
  Értem, hogy miért lett év játéka, de ahhoz hogy megvegyem kéne nekem egy második kiadás amiben javítják a fent említett (számomra) hiányosságait a játéknak.

  A kitalálós műfajt kedvelőknek mindenkèppen érdemes kipróbálniuk. Ez is egy üde színfolt az Activity után, ahogy az Imagine, vagy a Concept.

 • Floranna

  2020-09-04 10:00:51

  Azt gondolná az ember, hogy egy egyszerű játékról van szó, de azért okozott fejtörést, amikor 3-4 szóból kellett rájönni a közös szóra. Ettől függetlenül ez egy könnyed partijáték, ami akkor kerül elő nálunk, ha minimum hatan vagyunk.

  A nagyszerűsége a játéknak az, hogy ezt a játékot egyébként sima A/4-es papírokkal is lehetne játszani, de egy olyan köntösbe öltöztették, olyan eszközöket tettek a dobozba, amivel minden doboznyitás egy rituálé.

  Nagyon imádom azt, amikor a játék szép és igényes, és ez erre a átékra elmondható. És a színes filcek! :)

  Ajánlom mindenkinek ezt a díjnyertes játékot, aki egy klasszikus szókitalálós játékot szeretne játszani a barátaival, mindezt gyönyörű táblákkal és filcekkel. :)

 • renii96renii96

  2020-04-01 19:18:11

  Azt hiszed nincs benne kihívás, mert mindössze csak egy szót kell leírni játékosonként. De mielőtt hozzáérne a filced a táblához elbizonytalanodsz. Mi van, ha más is ezt a szót írta segítségként? Vagy mi van, ha direkt nem írja senki ezt a szót, mert túl egyértelmű? Akkor mégiscsak ezt írjam le? De ha más is így gondolkodik, akkor... jajj, most milyen szót írjak, hogy ne bukjuk el a feladványt? :)

  Ilyen gondolatok pörögnek át a fejeden szinte minden körben, és próbálsz másképp gondolkodni, mint a többiek. Persze nem mindig jön össze... :)

  A lényege ugyanis az a játéknak, hogy az aktuális játékos húz egy kártyát a pakliból, amin van 5 szó, és úgy teszi maga elé a tartóba, hogy ő maga ne lássa, mi van a kártyán. Ez után mond egy számot 1-5-ig, és azt a szót kell majd kitalálnia a többiek segítségével. Ez után mindenki leír egyetlen szót a táblácskájára (úgy, hogy senki sem láthatja, mit írnak a többiek), amivel majd rávezeti a tippelő játékost a kitalálandó szóra. Azonban minden olyan szó kiesik a játékból, amit legalább ketten írnak. Így meg kell fontolnod, milyen információt adsz.

  Ha mindenki végzett, megnézik a játékosok, lettek-e ugyanolyan szavak, amik ilyenkor kiesnek, és az aktuális játékosnak a MARADÉK rávezetésből kell kitalálnia a feladvány szavát. A feladat egyszerűnek tűnik, mégis meg kell gondolnod, mi lesz az az egyetlen szó, amit remélhetőleg más nem ír majd. :)

  A "Csak egy" egy könnyed, és hangulatos partijáték, ami gyakran előkerülhet akár 7 fős társaságban is!

  A játékban használatos filctoll táblafilc, így ha kifogy, bármelyik írószerboltból szerezhetsz másikat.

 • crazyoh

  2020-02-02 16:09:02

  Erre a játékra csak azt tudom mondani, hogy egyszerű, de nagyszerű játék.
  Bárkivel, bárhol nagyon jó szórakozást nyújt és végtelenszer újrajátszható.

  Ajánlom mindenkinek!!!

 • mvotir

  2020-02-02 08:30:14

  Ettől a játéktól nem vártam sokat, túl egyszerűnek tűnt, aztán nagyot koppantam, amikor kipróbáltam és rájöttem, hogy ez ennek ellenére hihetetlenül szórakoztató. Több társaságban játszottam, eddig mindenkinek tetszett, bár volt, ahol nem tudtuk tartani, hogy nem szólalhatunk meg, miközben írunk a táblánkra.

  Például családban gyakori a felkiáltás, hogy "Én írom a legnyilvánvalóbbat!" vagy csak amikor sopánkodunk, hogy "Én ezt nem merem leírni, tuti, hogy más is ezt írja, pedig mondtam, hogy én akarom". Vagy amikor a tesóm rámnéz, hogy "Tudom, mire gondolsz, de azt már én írtam, le ne írd". :D

  Annyira izgalmas lesz a csavartól, hogy nem írhatjuk ugyanazt, de mégis úgy utaljunk rá, hogy ki is találja az illető, hogy legtöbbször kimaradnak, amikből könnyű lenne kitalálni. De annál nagyobb élmény, amikor tényleg rájön a megoldásra az éppen soron lévő játékos.

  A szavakat viszont hamar "elhasználtuk", úgyhogy kellettek újak, barátnőmtől pedig kaptam egy Harry Potter tematikájút (saját gyártmány:) ), ezt pedig karácsonykor oda-vissza végigjátszottuk. Annyira dőltünk a nevetéstől, hogy apukám - aki bár becsületesen végignézte velünk a Harry Potter filmeket, de különösebben nem érdekelte őt - is csatlakozott hozzánk azzal, hogy ."Nem tudom mit ez a játék, de én is beszállok" :) És neki is nagyon tetszett, utána a Fedőnevek szavait vettük már elő, hogy legyenek új szavak, itt pedig már anyukám is beszállt a "normális" szavakra.

  A legjobb pillanat a játékban (már a Harry Potteres változatban) az volt, amikor a "troll" szóra hárman írtuk, hogy "takony", ketten pedig, hogy "pince" és mindent le kellett fordítani :D

 • Noleebabe

  2020-01-02 23:57:34

  Kitűnő party játék! Azt hiszi az ember, hogy tudja, a játékostársai hogy gondolkodnak. Úgy gondolja, az egyértelmű szavakat nem fogja leírni. Na igen, de a legtöbb ember így gondolkodik. Így adódnak az egyezőségek, hiába egyedinek hittük a szót, melyet leírtunk.

  Vicces, szórakoztató játék❗

 • Absztrakt

  2019-08-19 03:35:17

  Remek ötleten alapulo, piszok egyszeru jatek.

  Pillanatok alatt tanulhato, nagy az ujrajatszhatosaga.

  Rendkivul gyorsan,barhol jatszhato, gyakorlatilag nincs “set up”.

  A mindennapokban is felhasznalhato pl.nyelvtanulas (angol valtozat), idősek klubja, motivacio, stb...

  Akik szeretnek jatszani a szavakkal, “kibarkochbázni” a megfejtést, azoknak nagyon vidam, hangulatos idotoltes.

  (Ha megis keves lenne a kartya, es esetleg meg van az Imagine cimu jatek, onnan is bevethetoek a kartyalapok ).

 • saxomusic

  2019-07-03 19:01:27

  Szeretem a könnyen tanulható és egyszerű partyjátékokat, a Csak Egy pont ilyen:) Egyedisége abban mutatkozik meg, hogy itt kooperálva kell rávezetnünk társunkat a megoldásra, és együtt gyűjtjük a pontokat. Csak egy szót írhatunk a saját táblánkra. Ez olykor nehéz tud lenni, a másik fejével is tudni kell gondolkozni, hogy véletlenül se írjuk ugyanazt a szót. Sokszor röhögésbe fulladt, amikor játszottunk vele, jó élmény volt:) Többen érdemes játszani, minimum 5 játékossal, akkor lesz igazán nagy élmény:)

A Csak egy társasjáték és kiegészítői (4)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  20 perc
 • Játékosok:  3 - 7
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Bruno Sautter, Ludovic Roudy
 • Illusztrátor:  Éric Azagury, Florian Poullet
 • Kiadók:  Arclight, Repos Production, Morapiaf, Kaissa Chess & Games, Brain Games, REBEL.pl, Happy Baobab, Gém Klub Kft., Lifestyle Boardgames Ltd, Galápagos Jogos, FoxMind Israel, ADC Blackfire Entertainment, GoKids 玩樂小子, Fun Consortium
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, francia, német, görög, héber, magyar, olasz, japán, Korean, lett, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svég

Alternatív nevei


Kiadások

 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 4.9 cm
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 4.9 cm
 • English first edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 4.9 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 4.9 cm
 • German first edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 4.9 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 26 cm x 23 cm x 4.9 cm
 • Norwegian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: norvég
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: lengyel
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: román
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 4.9 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: cseh
 • Danish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 16 cm x 22.5 cm x 5 cm
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23 cm x 16 cm x 5 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • English second edition with SDJ logo
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23 cm x 16 cm x 5 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • English third edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Galápagos Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: portugál
 • German second edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 4.9 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: görög
 • Hebrew edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: héber
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: magyar
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 23 cm x 16 cm x 5 cm
 • Latvian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: lett
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
 • Morapiaf Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 16 cm x 23 cm x 4.9 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 17 cm x 24 cm x 5 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: japán
 • Swedish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: svég
  • Méretek: 23 cm x 16 cm x 5 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Csak egy társasjátékhoz