Kép forrása: tarsasozz.blog

A gémer Cascadia: Új tájakon kiegészítő [tarsasozz.blog]

A Cascadia vadvilágának sikere 2021-es megjelenése óta töretlen, és azt hiszem mindannyiunk nevében beszélhetek, amikor azt mondom, hogy nagyon vártunk már egy kiegészítőt ehhez a szuper játékhoz. A kiegészítő többféle újítást hozott, köztük olyat is, amit akár csak az alapjátékkal játszva is ki tudunk próbálni. Lássuk tehát mit tud az Új tájakon!

A kiegészítő legnagyobb újítását a Látnivalók jelentik, amelyek az öt területtípushoz kapcsolódó figurák (pl. az erdőhöz egy fenyőfa, a folyóhoz egy hullám alakú fafigura) és a hozzájuk tartozó pontozókártyák. Minden alkalommal, amikor létrehozunk egy 5 vagy annál nagyobb egybefüggő területet egy adott típusból, választhatunk egy látnivalót és mellé egy ilyen kártyát (minden játékosnak egy látnivalóból csak egy lehet). A hangsúly azon van, hogy választhatunk, hiszen ezeket a látnivalókat mindig az éppen lerakott lapkára kell helyeznünk, és bizony lehet olyan szituáció, amikor úgy kapunk több pontot, ha inkább az állatot helyezzük le erre a lapkára.

A látnivalók egyébként sokféle módon adhatnak pontot: vannak olyanok, amelyek csak simán 2-3 pontot adnak vagy olyanok, amelyek megnöveli a játék végén az adott területtípusunkat, így hozva plusz pontot (még a legnagyobb területért járó versenyben is bebiztosíthatjuk magunkat velük). Vannak, amelyek az adott területtípusra lehelyezett bizonyos állatokért adnak pontot, másoknál az számít, hogy hány összefüggő területet alkottunk az adott típusból.

Új állatkártyák

Új állatok nincsenek a játékban, ellenben mind az öt állathoz további két kártyát kapunk, amelyek egy picit összetettebben pontoznak az eddigieknél. Például van egy olyan medvekártya, ami akkor ad pontot a medvék után ha azok mellett legalább egy üres terület van (magyarán a teljesen körbeépített medve nem pontoz), vagy a lazacrajok után pluszpontot kapunk, ha folyó területen vannak, vagy a vapiti-alakzatok csak akkor érnek pontot, ha közülük legalább egy vapiti préri mezőn áll. Van egy-egy róka és ölyv kártya, amelyek egy eddig kihagyott ziccert teljesítenek be, mégpedig, hogy a körülöttük lévő minél diverzebb területért adnak pontokat.

[Cikk folytatása]

https://tarsasozz.blog/a-gemer-cascadia-uj-tajakon-kiegeszito/?fbclid=IwAR3KrXZZVewuAWkmhz3WqpGrQHBv8nMRTwdjhPV4fmeKTgOCbXHJfyClbzc

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

24Máj

Knarr - vikingek versenye [tarsasozz.blog]

Kedvcsináló | 2024.05.24. 14:00:00

A Knarr egy pörgős vikinges társasjáték, amelyben ezúttal nem a csihi-puhié a főszerep – vikingjeink elsősorban új földekre hajóznak és kereskednek ebben a játékban. Erre utal a címe is, ugyanis a knarr áruszállításra tervezett tengeri hajót jelent.

19Jún

Összeeresztették az autóskártyát és a kockapókert, és megcsinálták vele az Év Játékát [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.19. 17:46:00

2023-ban a Szupercsapat! (Challengers!) című játék nyerte meg az Év Haladó Társasjátéka (Kennerspiel des Jahres) díjat, de ettől nem kell megijedni, ezzel a játékkal akár már alsós gyerekekkel együtt is játszhatunk, valójában annyira egyszerű...


Kommentek

  • peti1212

    2024-03-04 11:42:04

    Saját véleményem alapján, inkább másik játékba fektesd be ezt az összeget és többet fogsz vele nyerni. Nem ad hozzá annyi pluszt.

  • szrigoevi

    2024-02-29 10:11:32

    Én is erősen agyalok rajta, tuti, hogy először majd kipróbáljuk, mert például az Álomház kiegészítőt se nagyon használjuk. Mi eleve csak hárman játszunk, ha a kisebbik nagyobb lesz akkor is max négyen, szóval én például nem érzem egy kiegészítő erejét abban, hogy többen lehet vele játszani onnantól. A Cascadia szépsége pont az, hogy nagyon egyszerű, mégis gondolkodós játék, de én is attól félek, hogy a kiegészítő csak ezt az egyszerűségét venné el, mint ahogyan az Álomháznál is ezt érezzük. Nekem is nagyon kérdőjeles a kieg.

  • rekabogathy

    2024-02-06 13:11:43

    A Cascadia az egyik új családi kedvencünk, annyira nagy az újrajátszhatósága, olyan könnyen tanulható, hogy instant beleszerettünk. Nagyon klassz, hogy nem korlátozza be a játékosok területét úgy, mint a Calico. A kiegészítők a tapasztalatunk alapján nagyon ritkán érik meg az árukat, és az, hogy drágább, mint alapjáték, nem teszi vonzóvá. A Cascasia így is szépen egyben van, nem kéri a pluszt, szerintem nem érdemes külön beszerezni a kieget.

  • peti1212

    2024-01-25 06:03:23

    Nekem is a kedvencem a Cascadia, a kiegészítőt nézegettem én is a TÜ-n, az is jó, hogy 6főre bővíti a játékot, de szerintem 4 játékos felett már eléggé lelassítja a játékot az új szabályokat figyelembe véve. Összességében nem feltétlen éri meg az árát, az alapjáték úgy jó ahogy van, így nem került a polcra.

  • veerzoltan80

    2024-01-24 21:55:21

    Lányaim egyik nagy kedvence múlt héten is előkerül. Biztosan be fogjuk szerezni a kiegészítőt, jó eséllyel a nyuszi hozzá majd szánján 😁

  • ubazsi

    2024-01-24 19:25:40

    Imádom a Cascadiát, filóztam is a kiegen, de számomra ez a plusz tartalom nem éri meg egyelőre az árát. Gyakorlatilag többe kerül, mint az alapjáték.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Cascadia vadvilága
  • Cascadia vadvilága: Új tájakon