Fotó: Nádori Gergely / Telex

Az űrben senki sem hallja, ha társasjátékozol [Telex.hu]

Scifi nagyon sokféle van, a filozofikus Lem-regényektől, az egészen tudományos Marsin át az eszetlen lövöldözésbe csomagolt társadalomkritika Csillagközi invázióig. Nem csoda, hogy az űrben játszódó játékok is hasonlóan sokfélék. Most három újdonságot mutatunk be, amik közül az egyik versenyben van a legrangosabb társasjátékos elismerésért a Kennerspiel des Jahres címért is. Mindhárom az űrben és a jövőben játszódik, de mindegyik nagyon másképpen közelít a scifihez.

Űrkalózok

Tortuga 2199 egy pillanatig sem veszi túl komolyan magát: űrkalózok vagyunk egy magára maradt űrszektorban, ahol űrbestiákra vadászhatunk az űrhajónkkal. Ha kinyitjuk a dobozt, azonnal szembeötlik, hogy az űrhajóink jókora méretű, izgalmasan kinéző figurák lesznek majd a térképen, amit méretes hatszögekből állíthatunk össze. Az űrhajók és a térképlapok mellé sok kártyát is kapunk, ami nem csoda, hiszen alapjában véve egy pakliépítős játékról van szó. Az ilyen játékok alapja, hogy van néhány kezdőlapunk, amikkel erőforrásokat szedhetünk össze, majd ezekkel új lapokat vehetünk. A körben kijátszott lapokat eldobjuk és húzunk újakat – ha elfogyott a pakli, megkeverjük az eldobott lapjainkat és abból húzunk. Ezeknek a játékoknak az őse a számtalan kiegészítést megért Dominion volt, aminek a második kiadása idén jelent meg magyarul. Az ilyen játékok legnagyobb trükkje, hogy nem csak arra érdemes figyelni, hogy minél jobb, erősebb lapokat vegyünk, hanem arra is, hogy a kezdő, kevésbé erős lapoktól megszabaduljunk, hogy nagyobb eséllyel húzhassuk fel az újakat.

[Cikk folytatása]

Az űrben senki sem hallja, ha társasjátékozol

Scifi nagyon sokféle van, a filozofikus Lem-regényektől, az egészen tudományos Marsin át az eszetlen lövöldözésbe csomagolt társadalomkritika Csillagközi invázióig. Nem csoda, hogy az űrben játszódó játékok is hasonlóan sokfélék. Most három újdonságot mutatunk be, amik közül az egyik versenyben van a legrangosabb társasjátékos elismerésért a Kennerspiel des Jahres címért is.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

04Ápr

Végre egy egyedi képregény-adaptáció: egy társasjáték [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.04. 17:10:00

Amikor egy filmből, könyvből, képregényből készül társasjáték, akkor rendszerint azok keresik, akik ismerik és szeretik az eredeti művet. Erre is számítanak a kiadók, amikor megjelenik a Star Wars-os Monopoly vagy A Gyűrűk Urá-s Rizikó...

28Ápr

Végre jó magyar társasokból is kedvünkre válogathatunk [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.28. 15:52:00

Mi sem mutatja jobban, hogy micsoda virágkorát éli a társasjátékozás, mint hogy már a hazai tervezésű játékok közül is kedvére válogathat, aki összetettebb, modern társasjátékra vágyik...


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Dűne: Impérium
  • A Mars terraformálása: Árész-expedíció
  • Tortuga 2199: Hazárdbolygó kalózai