Fotó: Nádori Gergely / Telex

Az űrben senki sem hallja, ha társasjátékozol [Telex.hu]

Scifi nagyon sokféle van, a filozofikus Lem-regényektől, az egészen tudományos Marsin át az eszetlen lövöldözésbe csomagolt társadalomkritika Csillagközi invázióig. Nem csoda, hogy az űrben játszódó játékok is hasonlóan sokfélék. Most három újdonságot mutatunk be, amik közül az egyik versenyben van a legrangosabb társasjátékos elismerésért a Kennerspiel des Jahres címért is. Mindhárom az űrben és a jövőben játszódik, de mindegyik nagyon másképpen közelít a scifihez.

Űrkalózok

Tortuga 2199 egy pillanatig sem veszi túl komolyan magát: űrkalózok vagyunk egy magára maradt űrszektorban, ahol űrbestiákra vadászhatunk az űrhajónkkal. Ha kinyitjuk a dobozt, azonnal szembeötlik, hogy az űrhajóink jókora méretű, izgalmasan kinéző figurák lesznek majd a térképen, amit méretes hatszögekből állíthatunk össze. Az űrhajók és a térképlapok mellé sok kártyát is kapunk, ami nem csoda, hiszen alapjában véve egy pakliépítős játékról van szó. Az ilyen játékok alapja, hogy van néhány kezdőlapunk, amikkel erőforrásokat szedhetünk össze, majd ezekkel új lapokat vehetünk. A körben kijátszott lapokat eldobjuk és húzunk újakat – ha elfogyott a pakli, megkeverjük az eldobott lapjainkat és abból húzunk. Ezeknek a játékoknak az őse a számtalan kiegészítést megért Dominion volt, aminek a második kiadása idén jelent meg magyarul. Az ilyen játékok legnagyobb trükkje, hogy nem csak arra érdemes figyelni, hogy minél jobb, erősebb lapokat vegyünk, hanem arra is, hogy a kezdő, kevésbé erős lapoktól megszabaduljunk, hogy nagyobb eséllyel húzhassuk fel az újakat.

[Cikk folytatása]

Az űrben senki sem hallja, ha társasjátékozol

Scifi nagyon sokféle van, a filozofikus Lem-regényektől, az egészen tudományos Marsin át az eszetlen lövöldözésbe csomagolt társadalomkritika Csillagközi invázióig. Nem csoda, hogy az űrben játszódó játékok is hasonlóan sokfélék. Most három újdonságot mutatunk be, amik közül az egyik versenyben van a legrangosabb társasjátékos elismerésért a Kennerspiel des Jahres címért is.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

08Jún

Star Wars: Unlock! teszt - a legjobb, amit Star Wars kalandjáték helyett kaphattunk [Gamestar]

Kedvcsináló | 2022.06.08. 16:24:00

Nem a Star Wars kalandjátékok teljes hiánya teszi az Unlock! sorozat ezen részét igazán különlegessé.

10Jún

Dinosaur World – Jön a futás. Meg a sikítás! [Társalgó]

Kedvcsináló | 2022.06.10. 07:58:00

Nem is lehetett volna jobbkor kipróbálni a dínó parkos játékot, hiszen már mozikban a nagy testvér, ám mi a nagyvászon helyett a nagy asztalon teremtettünk őslényparkot.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Dűne: Impérium
  • A Mars terraformálása: Árész-expedíció
  • Tortuga 2199: Hazárdbolygó kalózai