Kép forrása: tarsasozz.blog

A Mars terraformálása másképp: Árész expedíció [tarsasozz.blog]

A Mars terraformálásának rajongói talán mondhatjuk, hogy az utolsó kiegészítő megjelenése óta (2019, Hatalmi játszma) kellően megéheztek egy új Mars terraformálása megjelenésre. A 2021-es Árész expedíció a Mars terraformálása társasjátéknak egy különálló változata, tehát nem egy újabb kiegészítőről van szó. Az Árész expedícióval lényegében a nagy dobozos társashoz hasonló játékélményt kapunk kompaktabb formában, egy új, izgalmas akcióválasztó mechanizmussal fűszerezve.

Játékmenet

Az Árész expedícióban a játékosok továbbra is a Mars terraformálásán serénykednek, tehát a kellő mennyiségű víz, valamint az élet számára elengedhetetlen légköri és hőmérsékleti viszonyok kialakításán. A hangsúly itt sokkal jobban a kártyák felé tolódik, a központi táblán saját területeket (erdőket, városokat) ugyanis nem fogunk építeni, ez kizárólag az óceánlapkáknak van fenntartva.

[Cikk folytatása]

A Mars terraformálása: Árész expedíció

A Mars terraformálásának rajongói talán mondhatjuk, hogy az utolsó kiegészítő megjelenése óta (2019, Hatalmi játszma) kellően megéheztek egy új megjelenésre. A 2021-es Árész expedíció a Mars terraformálása társasjátéknak egy különálló változata, tehát nem egy újabb kiegészítőről van szó. Az Árész expedícióval lényegében a nagy dobozos társashoz hasonló játékélményt kapunk kompaktabb formában, egy új, izgalmas akcióválasztó mechanizmussal fűszerezve.

A cikkben megjelent társasjáték adatlapja

forrás -- tarsasozz.blog

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

02Ápr

Megjelent a JEM magazin 131. száma!

Kedvcsináló | 2024.04.02. 20:09:00

JEM 2024 FEBRUÁR

22Feb

Ritka, amikor egy játék ennyire rászolgál a nevére [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.02.22. 16:14:00

A világ csodái központjában ha hiszitek, hanem, a világ csodái állnak: szám szerint 21 építmény, mind aranyos fafigura formájában.


Kommentek

  • sitatom

    2022-05-02 05:58:28

    Ati!

    Köszi az infót!

    Ha lesz tapasztalatod, majd kérlek oszd megvelünk.

    Pandemickeknél és a Catannál futottam bele olyanba ami már nagyon bőr lehúzósnak tünt.

  • godzsakattila

    2022-05-01 23:03:53

    Már meg is jelent az elmúlt napokban. Én se játszottam még, de többektől hallottam, hogy nem lebutított verzió (ahogy egyébként nekem is tűnt első blikkre), hanem újragondolt mechanikával adja az eredeti "feelingjét", kompaktabban.

  • sitatom

    2022-05-01 22:51:49

    Sziasztok!

    Valakinek van már tapasztalata a társasról?

    Első benyomásom az volt, hogy ez egy le butíotót Mars terraformálás, de a cikk alapján ez azért erősen egy különálló, teljes értékű társasjáték. Még az is lehet, hogy az eredetinél is nehezebb és szövevényesebb . Olyan mintha a kistestvére lenne a nagy dobozosnak. Kisebb hely és kisebb tábla.

    Olvasás után fel is került a kívánság listámra. Nem azt mondom, hogy az első helyre, de még az első oldalam közepénél feljebb van.

    Ha jól látom, akkor megjelenik magyarul is.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • A Mars terraformálása: Árész-expedíció