Kép forrása: gsplus.hu

Újabb gyönyörű társasjátékkal jelentkezett a Dixit kiadója...[gsplus.hu]

Ismerős a Dixit? Mindegy is: a Harmónia hasonlóan gyönyörű dizájnnal, de teljesen más játékmenettel csábít.

Már a modernebb társasjátékok között is vannak alapművek - ilyen például a 2008-as Dixit, ami az elmúlt években elég sok háztartásban bukkant fel ahhoz, hogy ha megemlítjük egy társaságban, valakinek legalább hallomásból ismerős legyen. Könnyed játékmenete mellett (a mesélő utal egy képére egy szóval, a többiek lerakják a kezükből azt a képet, ami szerintük illik az utaláshoz, majd mindenki megpróbálja kitalálni, mit rakott a mesélő) azzal vált ilyen széles körben ismertté, hogy gyönyörű grafikák díszítik a lapjait.

Az ugyancsak a Libellud kiadó által kiadott, Magyarországra szintén a Gémklub közreműködésével eljuttatott Harmónia csupán abban osztozik a Dixittel, hogy ugyanolyan szépek a kártyái, játékmenete és alapötlete viszont inkább az Azult és a Cascadiát idézi.

A játékban az a cél, hogy élőhelyeket alakítsunk ki, amelyek önmagukban is pontot érnek, és az ezekbe költöztetett állatokért is pontokat szerezhetünk. A soron lévő játékos a központi játéktábla öt mezője közül az egyikről elvesz három, fából készült elemet (tájjelzőt), melyek a táj területeit szimbolizálják: a szürke a hegyeknek, a piros az épületeknek, a barna és zöld a fáknak, a kék a víznek, a sárga a rétnek felel meg.

Miután szabadon, bizonyos szabályok betartásával és a pontozásra figyelve elhelyezi ezeket saját területén, elvehet egy állatkártyát is a választékból: ezeken - az adott állatok gyönyörű rajza mellett - az látható, milyen tájakat szeretnek, milyen elrendezést kell kialakítanunk, hogy jól érezzék magukat, és az is, hogy hány pontot érnek. Lehet, hogy valakinek az a jó, ha víz mellé helyezett fára tesszük, másnak meg az, ha egy rét mellé tornyozunk egy 3 elem magas hegyet, és arról a szirtről kémlelhet. Egy-egy tájjelző több élőhely része is lehet, ami hasznos, mert viszonylag szűk területen kell dolgoznunk a játéktábla A és B oldalán egyaránt.

Amint megépítünk egy olyan elrendezést, ami valamely már elvett állatunknak tetszik, lehelyezhetünk egy narancssárga kockát a kártyán jelölt tájjelzőre, ezzel pontot szerezve. Egy állatkártyán jellemzően több kocka is szerepel, és minél többet tudunk betelepíteni adott állatból (úgy, hogy egy tájjelzőre csak egyet tehetünk), annál több pontot fog érni az állatkártya. Azért is fontos kimaxolni egy-egy kártyát, mert mindenki csak négyet tarthat maga előtt, ha újat venne el, előbb minden kockát el kell tűntetnie egy már meglévőről.

[Cikk folytatása]

Újabb gyönyörű társasjátékkal jelentkezett a Dixit kiadója, de ebben megszólalnod sem kell

Ismerős a Dixit? Mindegy is: a Harmónia hasonlóan gyönyörű dizájnnal, de teljesen más játékmenettel csábít.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.gsplus.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

13Máj

Kicsi, szép, viszonylag olcsó, és gyorsan lepörög a Ticket to Ride új kiadása [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.13. 15:00:00

A Ticket to Ride: Párizs más, egy-egy városra fókuszáló részekhez hasonlóan minden szempontból kompakt.

07Máj

Két kiváló játéktervező összeállt egy kétfős A Gyűrűk Ura játék megalkotásához...[gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.07. 15:36:00

A Gyűrűk Ura: Párbaj Középföldéért ráadásul Vincent Dutrait rajzaival jelenik meg.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Harmónia