Kép forrása: pcguru.hu

Oros – Isteni hegyviselés [Társalgó]

Ha a hegy nem megy… a játékosokhoz, akkor nincs miről beszélni. Itt viszont mi mozgatunk meg hegyeket, méghozzá nem is keveset.

A bölcsesség és a tudás halhatatlan őrzője, avagy a játék történetében kiindulópontként szolgáló istenség földmozgató erővel felruházott félisteneket küldött a világ távoli, civilizációtól messzi vidékeire, hogy ott tanítványokat szerezzenek maguknak, átadva a tudást és bölcsességet. Az Orosban ennek megfelelően minden játékos e félistenek egyikét alakítja. Tanulmányozás, imádságok és tapasztalatszerzés útján nekik kell tanítani követőiket a hegyek bölcsességére. És csak a hegyek legtetején, a hegycsúcsok magasságában ismerhetők meg a legnagyobb misztériumok, amihez azonban földeket kell mozgatni, sőt a vulkánok erejét is be kell vetni, ezzel formálva a domborzatot. A Lucky Duck Games ezzel már témájában is egy érdekes játékra vetette ki a hálóját, hiszen az egyébként az Aesc Games kiadásában megjelent, Kickstarteren sikerrel futott társas Brandt Brinkerhoff első játéka, és bizony többet is fel tud mutatni, mint egy érdekes téma.

A mutatós, bár némileg egyszerűen dizájnolt borító alatt már a bolti verziónál is egészen egyedi és minőségi alkatrészeket találunk, elvégre a KS-extrát jelentő faelemeket és kiegészítőket ebben az esetben sajnos nélkülöznünk kell, de a rengeteg kinyomkodható föld- és szentély-lapka mellett azért így is kapunk némi faanyagot, méghozzá a követők és a képességeket lezáró elemek képében. Ilyenből kap egy adagot minden játékos, avagy félisten, egy normál játékos-lap társaságában (a rétegelt tábla sajnos deluxe KS-extra volt), ezeket el is helyezi a saját területén, valamint a főtáblát is berendezzük a tetszőleges oldalán, némi kezdő földterülettel, valamint a félisteneket jelző tokeneket a ziggurat kezdő pontjára állítjuk, és lényegében máris ráléphetünk a fejlődés útjára, ami egy bemelegítő fordulóval egyből megmutatja, hogy mi a feladatunk a teljes játék során.

Az Oros egy lapkákat ütköztető, vulkánkitörő, hegyeket építő, bölcsességet gyűjtő, akció-gazdasági stratégiai játék. Hogy tessék? Na, elmagyarázom… A játékosok az egyéni játékoslapokon mozgatják követőiket az akcióhelyek között, ezzel lehetővé téve számukra, hogy haladjanak a központi táblán, közben a közös környezetet úgy manipulálják, mint egy óriási lemeztektonikai kirakót, de emellett még akár vissza is vonuljanak egy kis tanulásra, némi bölcsesség megszerzése érdekében. Az akcióhelyeken oda-vissza léptetve szerezhetünk akciót, ami azt jelenti, hogy bármelyik, a lapunkon lévő és aktív követőt áthelyezhetjük egy üres akcióhelyre, ezzel végrehajtva azt a mozgást és lehetőséget.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Oros a Lucky Duck Gamestől - Isteni hegyviselés

Ha a hegy nem megy... a játékosokhoz, akkor nincs miről beszélni. Itt viszont mi mozgatunk meg hegyeket, méghozzá nem is keveset. A bölcsesség és a tudás halhatatlan őrzője, avagy a játék történetében kiindulópontként szolgáló istenség földmozgató erővel felruházott félisteneket küldött a világ távoli, civilizációtól messzi vidékeire, hogy ott tanítványokat szerezzenek maguknak, átadva a tudást és bölcsességet.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

26Máj

Csodaország bedurvult - háborúba szállhatunk Alice-szel és barátaival [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.26. 14:00:00

Kellemes teázgatás, aztán háború - legendás karaktereket ereszt egymásnak a Wonderlands War, avagy a Csodaország csatái.

28Máj

Virágvarázs💐 [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.28. 14:00:00

Bár az utóbbi hónapokban igencsak megcsappant a társasjátékozással töltött órák száma krónikus időhiány miatt, de sikerült viszonylag hamar asztalra pakolnunk ezt a gyönyörűséget. 🌸


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Oros