A Téboly Nagykönyve
A Téboly Nagykönyve
A Téboly Nagykönyve
A Téboly Nagykönyve
Videó beküldése

A Téboly Nagykönyve társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

A Téboly Nagykönyve egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a pakli tervezés, a pakli építés és a játékos kiiktatás mechanizmusokra. Az Elemi Egyetem hallgatói...

A Téboly Nagykönyve egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a pakli tervezés, a pakli építés és a játékos kiiktatás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Az Elemi Egyetem hallgatói, a világ legnagyobb varázslói… lesznek… ha elvégzik a sok szemeszteres képzést. De hát kinek van ideje éveket várni a hatalom megszerzéséig? Nyílt titok, hogy az egyetem alagsorában található a világ legnagyobb okkult könyvtára, ahol a Téboly Nagykönyvét is őrzik. Ha hinni lehet a legendáknak, aki kinyitja ezt a grimoiret, páratlan varázserőre tehet szert!

Első éves varázslástan hallgatók kis csapata így is tett… ám abban a pillanatban megértették:
A hatalom eléréséhez vezető rövidebb út valójában nem létezik!

A Téboly Nagykönyve, egy kooperatív társasjáték, amiben vállt-vállnak vetve kell a játékosoknak megküzdenie a varázskönyv lapjai közül előtörő szörnyek sokaságával. A győzelemhez egyre erősebb varázslatokat kell tanulniuk, meg kell szabadulniuk az elméjüket – és személyes paklijukat – megrontó őrületkártyáktól, valamint le kell győzzék minden szörnyek leghatalmasabbikát!

A játék alapvetően egy pakli-építő mechanizmust használ, de különlegessé teszi a játékot, hogy nem feltétlenül a pakli mihamarabbi újrakeverése a legjobb stratégia. Mindenkinek meg kell találni a középutat egy erős lapokat használó, de mégsem túl gyors pakli között. Az előkészítés alatti véletlen faktor, valamint az állítható nehézség segíti az újrajátszhatóságot, így a játék mindig megújuló kihívásokat fog nyújtani, a veterán „gémereknek” és a modern társasjátékok világa felé csak újabban kacsintgató játékosok számára egyaránt.

A Téboly Nagykönyve társasjáték tartalma:
 • 48 Átokkártya
 • 35 Őrületkártya
 • 136 Elemkártya (Tűz, Víz, Föld és Levegő)
 • 56 Varázskártya
 • 8 Varázslótábla
 • 17 Könyvkártya
 • 1 Idézésjelölő
 • 1 Aktívjátékos-jelölő
 • 16 Elemjelölő
 • 1 játéktábla
 • 1 játékszabály
Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 16% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 5 990 Ft-tól
 • 31 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Fantasy
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Kooperatív, Pakli tervezés, Pakli építés, Játékos kiiktatás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

A Téboly Nagykönyve társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

A Téboly Nagykönyveviola.viktor

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Keveset használt. Hibátlan állapotban van a játék. Nekünk nem fekszik a kooperatív játékmenet. Helyileg Miskolcon vehető át igény esetén posta is megoldható. Foxpost 1090ft

9 érdeklődő


A Téboly Nagykönyvesubbye666, Mosonmagyaróvár - Debrecen útvonal és vonzáskörzete

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Mosonmagyaróvár - Debrecen útvonal és vonzáskörzete! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Párszor haszált, kártyavédőzött. Mióta Roxforti csata is megvan, azóta nem játszottunk vele.

1 érdeklődő


A Téboly NagykönyveKarvaly, Szeged

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szeged! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kihasználatlanság miatt eladó Szegeden személyesen vagy FoxPosttal, újszerű, egyszer játszottuk.

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (4)

A Téboly Nagykönyve társasjáték videók (9)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • gevanda

  2020-07-08 18:37:34

  Tetszik a témája, és imádom a grafikáját. Szeretni akartam, de nem sikerült.

  Utánanézés után, de kipróbálás nélkül megvettük ezt a játékot. Első játszmáról vesztesen és vegyes érzelmekkel álltunk fel. Nem lesz a kedvencünk, de nem rossz. Tanakodtunk, hogy milyen stratégiát kéne legközelebb kirpóbál, és megállapítottuk, hogy bután választottunk karaktereket, majd arra is kitaláltunk egy stratégiát.
  Második nekifutásnál megnyertük a játékot az előre kitervelt stratégiánkkal. Elég unalmas volt végigvezetni, de bevált. Egynek elment az élmény, legalább nyertünk, majd max ritkán játszunk vele.
  Harmadszorra egy baráti házaspár kedvéért ültünk le ezzel játszani, megbeszéltük a stratégiát, és lejátszottuk. Ők élvezték, és pár nappal később meg is vették a játékot. Nekünk megint nem volt túl élvezhető.
  Ezután eltettük pár hétre. Gondolkoztunk, hogy eladjuk. Adtunk neki még egy esélyt, mert a téma és a grafika miatt én annyira szerettem volna szeretni ezt a játékot. Úgy álltunk fel, hogy soha többet nem akarunk ezzel játszani, azzal a lendülettel fotóztam, és tettem is fel facebookos csoportba.

  A történet szerint kinyitottátok a téboly nagy könyvét, és kiszöktek belőle szörnyek (talán 5, de nem mernék rá megesküdni). A ti feladatotok leggyőzni őket. Egyszerre egy szörny jelenik meg, különböző átkokat szenvedtek el egy szörny megjelenésekor, majd a szörny által szórt átkoktól (ha még nincsenek megtörve), és a szörnytől a kör végén, ha nem sikerült legyőzni. De átkok megtörésével és így a szörny legyőzésével (ha a kör végére minden átkot megtörtél) pozitív hatásokban is részetek van. És azon kívül, hogy a kör végén pozitív vagy negatív hatás fog érvényesülni, illetve hogy az átkokat elszenvedjük, az ég világon semmi jelentősége a szörnyek legyőzésének a legutolsót kivéve. Tehát ha végigbukdácsolod az egész játékot, épp hogy nem őrültök meg (ezt a kifejezést használják a vesztésre, ez úgy következhet be, hogy elfogynak az őrület kártyák a húzópakliból, és valakinek fel kéne egyet húznia, vagy hogy a kezedben tartható mind a 6 kártyád őrület), de az utolsú szörnyre összeszeditek a lapjaitokat, megnyeritek. Mondhatni a játék 5/4 (ha valóban 5 szörnyről van szó ) csak előkészítő fázis. Ez engem eszméletlenül idegesít.

  A másik dolog meg, ami nagyon nem tetszik, hogy említettem, hogy sikerült kitalálnunk egy nyerő startégiát. Nem fogom leírni, hogy ne rontsam el senki játékélményét. De lényegében ugyanazt az egy-két lépést ismételgettük mind a ketten a körünkben. Annyira unalmas és vontatott volt. Alig vártuk, hogy vége legyen.
  Persze, lehet mondani, hogy akkor miért nem kerestünk egy izgalmas nyerő stratégiát. De ha találsz egy nyerő startégiát, és végigjátszod, és meghalsz az unalomtól, szerintem nem másikat akarsz keresni, hanem kiábrándulsz a játékból.

  A szörnyek, a varázslatok és a karakterek gyönyörű grafikájúak. Tetszik ez a stílus, gyönyörűek a színek. A szörnyek tükrözik a tébolyt.
  Ami egyesek számára zavaró lehet, hogy az elemkártyák, az átokkártyák és az őrületkártyák mind ugyanúgy néznek ki (mármint fajtánként), oda elfért volna még változatosság és kreativitás, tekintve, hogy ezek adják ki a játék legnagyobb részét.

  Összefoglalva: gyönyörű grafika, izgalmasnak ígérkező téma, de szörnyen unalmas, vontatott játékmenet. Soha többet nem játszanék vele.

 • adi79r

  2020-06-21 21:00:11

  Pozitívum:

  A játékkal kapcsolatban az volt az első benyomásom, hogy eszméletlenül szép színes az egész világa, szószerint beszippantott. Én elsősorban egy társasjátékot a kinézete miatt "veszek le a polcról", nagyon nehezen vásárolok meg ronda játékot, hiába számít kiválónak. Nos, itt ez egyáltalán nem volt probléma. :D

  Az első játszmánál a rengetegféle kártya miatt nagyon soknak tűnhet az egész, ezért mindenféleképp kell egy próbajáték, ami után viszonylag gyorsan meg lehet érteni (az én különböző baráti köreimben így volt). A lényeg, hogy hiába rendelkezik nagyon sok tárgyi eszközzel, gyorsan átláhatóvá válik, minden logikus benne, amiben a dizájn is sokat segít.

  Kifejezetten imádom benne, hogy egy játékban sose ugyan azok a varázslatok, mindig mások a szörnyek is, 8 karakterből választhatunk, akiknek speciális képességeik vannak. Szeretem azt a mechanizmust, amikor a játék folyamán saját magam választom meg a varázslatokat, illetve fejlesztem azokat.

  Nekem eszméletlen nagy élményt ad az, mikor a társaimmal láncszerűen úgy össze kombináljuk a varázslatainkat, képességeinket, hogy sikeresen feloldunk egy átkot, majd elpusztítjuk a szörnyet. Számomra ez adja az egész játék varázsát.

  Nekem kifejezetten pozitív, hogy vannak nehézségi szintek is.

  Nem túl komplikált játék, és nem túl hosszú ahhoz, hogy könnyen belekezdjünk játszani; illetve hogy be vonzzon a olyan embereket, akik félnek a túl hosszú társasoktól.


  Negatívum:

  Előfordult párszor olyan, hogy egy játékos nehezen tudott érvényesülni. Valahogy sose úgy jött ki számára a lépés, hogy igazán hasznosítani tudja magát, nélküle is sokszor sikerült megoldani a szituációkat, így számára kissé ellapult a játék (pl.: az egyik játékos azt határozta el, hogy ő kifejezetten a szél elemekre épít, szél varázslatokat vesz, de azokból semmi igazán hasznos nem jött.) Ez főképp akkor volt jellemző, ha már sokan játszottuk.

  Többször felmerült olyan, hogy a játék végére erősödött meg valaki, és úgy érezte, hogy gyorsan vége lett a játéknak, nem volt igazán "csattanó". Az is többször felmerült, hogy valaki varázslatokat szerzett, de nem tudta őket hasznosítani. Például minden elemét muszáj volt valami másra elkölteni, vagy sose alakult ki olyan szituáció, hogy használni tudja őket.

 • gyd

  2020-05-31 23:52:16

  A Téboly Nagykönyve egy nagyon izgalmas, elsőre azonban elég nehéz kooperatív játék. Még úgy is igen nagy kihívást jelentett, hogy az egész csapat Pandemicen edződött, tehát maga a műfaj nem állt távol egyikünktől sem.

  A sztori nagyon tetszett, bár mondhatni, klasszikus. Minden magára valamit adó varázsvilággal kapcsolatos történetben van egy elzárt, gonosz varázskönyv, amelyről a főhős természetesen tudomást szerez, ne adj' Isten még bele is olvas (Harry Pottertől a Dr. Strange-ig mindenhol előfordul). Ettől függetlenül szerethető a témája, és nagyon ügyesen meglovagolták. A grafikája kifejezetten szép, és hozza a tőle elvárt hangulatot.

  A játék nagyon összetett, sokféle taktikát választhatnak a játékosok. A karaktereknek vannak különleges képességeik, azonban kell néhány játék ahhoz, hogy az ember kitapasztalja, melyek a valóban hasznosak, és milyen kombinációjuk lehet célravezető.

  Ügyesen balanszol a játék, hiszen nem szükséges minden szörnyet legyőzni ahhoz, hogy a végén nyerjünk, sokat viszont nem szabad elengedni, hiszen akkor egy negatív spirálba bekerülhetünk, és veszett ügy a végső győzelem.
  Ugyanígy meg kell találni az arany középutat a paklinál is, ugyanis az újrakeveréseket is őrületkártyákkal jutalmazza a játék, amik ha elfogynak, szintén bukjuk a partit.

  A varázslatok fejlesztése is egy érdekes stratégia lehet, bár mi nem igazán tudtuk kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket. Az igazán hasznos varázslatok nagyok költségesek, és általában mire oda eljutottunk, reménytelen volt a használatuk.

  Egészen biztosan lehet találni az interneten számtalan gameplay-t, ötletet, hogy hogyan lehet könnyen nyerni benne, de nem vagyok híve a "könnyebb utaknak". Jobban szeretem saját magam felfedezni a játék csínját-bínját, és a játék nagyszerűségét mutatja, hogy egyáltalán nem lehet elsőre kiismerni a nyerő taktikát.

 • mvotir

  2020-02-08 19:03:30

  Kooperatív, pakliépítő, szörnyetlegyőzős játék, amiben egy varázslóiskola tanoncai vagyunk - instant szerelem lett. A könyvtár tiltott részén bolyongva minden szabályra fittyet hányva kinyitottuk a Téboly Nagykönyvét, ezzel a világra zúdítva megannyi szörnyet. A feladatunk, hogy ezeket (vagy legalábbis nagy részüket) legyőzzük, úgy, hogy közben nem őrülünk bele az átélt szörnyűségekbe.

  Először minden játékos választ egy karaktert, aki valamilyen különleges képességgel bír, mindenkinek más lesz a kezdőpaklija is. A négy elem (tűz, víz, levegő, föld) segítségével fogunk varázsolni, ehhez viszont szükségünk lesz rá, hogy minél ügyesebben használjuk az elemeket, amivel egyre erősebb varázslatokat használhatunk. A pakliépítés két dimenzióban történik, az elemek erősítésében és a varázslatok tanulásában.

  Nem egyszerű megnyerni a játékot, sokszor idő előtt megőrül a csapat, de amikor mégis összejön, óriási a sikerélmény. Sok játék után viszont már úgy érzem ráéreztünk az ízére és azóta nem volt olyan, hogy kikaptunk volna, ezért egy kiegészítőnek nagyon örülnék, ami felpezsdíti kicsit a játékot és újabb lehetőségek tárházát nyitja (új varázslatok, szörnyek, karakterek, módosító lapok).

 • osztheimertamas1

  2019-09-02 17:30:41

  A játékboltos eladó javaslatára vettük meg, nem bántuk meg, ez egy kiváló kooperációs játék, nem egyszerű, kellett hozzá pár óra mire letisztult teljesen de miután mindent letisztáztunk és megnéztünk pár gameplay videót, nagyon élveztük. Egy kicsit hosszabb volt így egy játék de nem bántuk bár sajnos a legtöbbször ketten játszottuk csak így kicsit nehezebb volt mert kevesebb lehetőségünk volt vásárolgatni meg cserélgetni az elemeket, gyakran volt hiány némelyikből. Több játékos esetén több képesség van játékban így jóval egyszerűbb.

 • sz-tomy

  2019-04-12 11:03:28

  A játék szabálya nem egyértelmű, és én úgy éreztem, a végén, hogy nincs befejezve, csak hirtelen véget ért a játék.

 • keplegeny

  2019-04-12 10:53:05

  Amikor megkaptam, a szabálykönyv átnyálazása után nem volt egyértelmű, majd szerencsére sikerült egy olyan embert is beszervezni a játékba, aki ismerte. Nem tűnik könnyűnek, a sok kártya ijesztő tud lenni, de hatalmas élményt tud nyújtani, és eddig 10-ből 2szer sikerült nyerni:)

 • kchpank1.kv

  2019-04-12 07:34:51

  Egy nem túl egyszerű, de annál nagyszerűbb remek koop társas a megtébolyulni vágyóknak. Vigyázat a szörnyekkel, elég agyafúrtak. :D

Az A Téboly Nagykönyve társasjáték és kiegészítői (4)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 1.5 óra
 • Játékosok:  2 - 5
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Maxime Rambourg
 • Illusztrátor:  Xavier Gueniffey Durin
 • Kiadók:  Heidelberger Spieleverlag, Hobby Japan, Devir, Portal Games, IELLO, Broadway Toys LTD, uplay.it edizioni, Redbox, REXhry, Origames, Bureau De Juegos, Reflexshop Kft, 2 Pionki
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, lengyel, portugál, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 7 cm
  • Súly: 1 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: francia
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: kínai
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 7 cm
 • Devir Spanish edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: spanyol
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1 kg
 • German edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: német
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: olasz
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: japán
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 7 cm
 • English edition 2017
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 25 cm x 25 cm x 6.9 cm
  • Súly: 1 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 25.5 cm x 25.5 cm x 7 cm
 • Bureau de Juegos Spanish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: spanyol
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 7.1 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) A Téboly Nagykönyve társasjátékhoz