Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Bejelentették a 2018-as Spiel des Jahres (az év játéka) jelöltjeit!

Társasjátékos körökben, számos szervezet és/vagy közönség oszt díjakat, a legrangosabb elismerésnek ezek közül is a német Spiel des Jahres örvend.

Minden év júliusának környékén, az abban az évben, illetve az előző évben kiadott játékok közül, hosszas válogatás után kerülnek kiválasztásra a jelöltek. Kategóriánként három játék, és ezek közül egy nyeri majd meg az év játéka díjat. A másik kettő "jelölt" marad, ez egyfajta osztott második hely.

A díj minőségi fokmérőként van jelen a társasjátékok piacán, így a játékok eladási példányszámát már a díjra jelölés is nagymértékben megnöveli!

A díjat három kategóriában osztják: a Spiel des Jahres az év családi játékát, a Kinderspiel des Jahres az év gyerekjátékát, a Kennerspiel des Jahres pedig az év gémer játékát illeti.

Spiel des Jahres - Az év családi játékára jelöltek

Azul ( az erről készült korábbi cikkünket IDE kattintva éred el)

The Mind – Érezz rá! (Idén a Gémklub kiadó gondozásában, magyarul a boltok polcaira kerül)

A játékban egytől-százig számozott lapokat játszunk ki sorrendben, mindeközben gondolatolvasó képességeinket fejlesztgetjük, ugyanis a sorrendben kijátszást úgy kéne megoldani, hogy nem tudjuk, kinél milyen lap van, és nem is kommunikálhatunk semmilyen módon.

Aki nem hisz a telepatikus képességeben, ez után a játék után fog. Mert bizony lehet benne fejlődni, és akarunk is, mivel az egy szintről a következőre, majd az azt követőre lépni profán egyszerű játékmenet ellenére olyan bizsergető kihívás, hogy annak egyszerűen nem lehet ellenállni!

Kinderspiel des Jahres - Az év gyerekjátékára jelöltek

Kennerspiel des Jahres - Az év gémer játékára jelöltek

Eredményhirdetés: 2018. Július 23.-a

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

29Aug

A Tarsasjatekok.com kedvencei nyaraláshoz/utazáshoz

Toplista | 2021.08.29. 19:45:00

Beköszöntött a nyár utolsó hónapja és annyi helyről hangzott már el a kérdés "Ti milyen társasjátékokat vittetek/ vinnétek egy nyaralásra?", hogy úgy döntöttük csokorba szedjük őket nektek.

08Okt

Társasjátékok halloweenre – Egy igazán rémisztő gyűjtemény

Toplista | 2022.10.08. 08:29:00

Szeretnétek a halloween partit is társasjátékokkal tölteni? Kövessétek rémisztő ajánlónkat és válasszátok ki a számotokra megfelelő legösszetettebb vagy legegyszerűbb darabot.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Azul
  • Kuruzslók Quedlinburgban
  • Ganz Schön Clever - Egy okos húzás!
  • The Mind - Érezz rá!
  • Luxor
  • Pandemic Legacy 2. évad
  • Heaven & Ale - Mennyei ser
  • Funkelschatz
  • Panic Mansion