Zöldellő mezők
Zöldellő mezők
Zöldellő mezők
Zöldellő mezők
Videó beküldése

Zöldellő mezők társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

A Zöldellő mezők egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot 2021-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb grafika/prezentáció kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Medium Game of the Year kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága...

A Zöldellő mezők egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot 2021-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb grafika/prezentáció kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Medium Game of the Year kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a kártya húzás, a solitaire és a különböző típusú munkás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Legyél Te a legügyesebb természetjáró!
A Zöldellő mezők egy magával ragadó, szettgyűjtögetős társasjáték, amely több mint kétszáz egyedi kártyát tartalmaz, gyönyörű, kézzel festett illusztrációkkal. A játékosok vándorok szerepébe bújnak, akik a természetet megfigyelve tanúi lehetnek az igazán fontos történeteknek, amelyekben a főszerepet az állatok és növények játsszák. A világban rengeteg minden vár felfedezésre! Egy térképpel a kezükben kirándulnak majd egy mesés környezetben inspirációt keresve, és lélegzetelállító tájakat felfedezve. A változatos talaj (avar, fű, homok, köves terep, láp) mindegyike más és más állat -és növényvilágnak ad otthont. Az út során a magas fűben elbújó rágcsálókkal, prédára lecsapó ölyvekkel, és akár viperákkal is találkozhatnak. De az emberlakta vidék is számos látnivalóval szolgál, amire lépten-nyomon rácsodálkozhat az arra járó, legyen az egy nádfeldeles kunyhó, egy kis kőhíd vagy egy régi, rozsdás kulcs.

A kíváncsiság vezérli őket, a vágy, hogy felfedezzék maguknak a természet rejtelmeit, és a vágy, hogy ők legyenek a természet legügyesebb megfigyelői. De ezt a címet csak az kaphatja meg, aki a legtöbb pontot gyűjti a különböző állatok, növények, tájak és épületek megfigyelésével, és még szuveníreket is szerez magának a vándorút alatt. A versengés a tábortűz mellett tovább folytatódik, ahogy a játékosok a többieket megelőzve próbálják teljesíteni kalandozásaik céljait.

Ebben az 1-4 játékosnak szóló, közepes nehézségű társasjátékban felváltva rakjátok le az 5 útjelzőtöket. Egy jelzőt a főtábla egyik szabad helyére rakva kártya vehető el az adott sorból és oszlopból, amennyiben a feltételek adottak. A tábortűz köré rakva pedig az útjelző különleges akciója aktiválható, ami segít a választott stratégia megvalósításában. A játék során a játékosok kártyákat gyűjtenek a saját Mező és Környező területükre. Az elvehető kártyák mindegyike egy szimbólummal bővíti az adott helyet, de cserébe igényli is bizonyos szimbólumok meglétét, amit letakarva már az új szimbólum lesz jelen. Például egy füves talaj bogyót kínál, míg egy mezei hörcsög többek között pont bogyót kér, és kistestű emlős szimbólumot ad, amit majd egy hiúz fog értékelni… Az élet körforgása.

A Zöldellő mezők 5 borítékot is tartalmaz, amelyekben további meglepetés kártyák lapulnak, amik bizonyos kihívások teljesítése után bonthatók ki, pl. miután ellátogattál egy nemzeti parkba, a való életben.

Szerinted Te miket látsz majd az utad során?

Olvasd el róla cikkünket is!

Magyar nyelvű játékszabály
Letöltés

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
15 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 15 990 Ft-tól
 • 15 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Környezet, Állat
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés, Kártya húzás, Solitaire, Különböző típusú munkás, Layering

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Szabálykönyvek (1)

Zöldellő mezők társasjáték videók (12)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2021

Medium Game of the Year

jelölt, Golden Geek Awards, 2021

Kommentek

Kommentek

 • Crospieler

  2024-01-24 14:47:05

  Szerintem a kiadó/tervező ezzel szerette volna játékosan kicsit arra ösztönözni az embereket, hogy mozduljanak ki a természetbe, ez így amúgy is témába illő. Persze ha szeretnéd kibonthatod és belekeverheted az elején, ezt a játékszabály is említi hogy nyílván nem kell komolyan venni.

  Mi viszont betartottuk, már csak 1 boríték van vissza :) És nekünk ez így bejött, legalább van egy kis meglepetésfaktora a játéknak és hát tényleg várja az ember egy kirándulás után hogy kibontsa a borítékot :D

 • Syl

  2024-01-23 17:55:47

  Semmi az égvilágon. :)
  Egy kis izgalom, meglepetésfaktor, hogy elővedd a játékot x hónap múlva is, a "mit rejt a boríték" kérdés miatt.
  Én is belekevertem az elején.

 • viharlampa

  2024-01-23 13:50:50

  Szeretém megkérdezni, aki már jobban ismeri a játékot, hogy mi a valós értelme, hogy a borítékban lévő lapokat ne kapásból az első játéktól használjuk, hanem tartogassuk valami valós életbeli tematikus esemény miatt?
  Eleve +30 lap kerül a játékba, színesebb lesz tőle, több lap marad a paklikban, ergo nagyobb az újra játszhatósága is.

  Lehet, hogy egy 8-10 éves gyereket ezzel meg lehet fogni, de sok értemét nem látom, hogy ne keverjen bele rögtön az elején. 😃

  Köszönöm.

 • Tozsi

  2023-06-12 22:31:12

  Én elkövettem azt a hibát, hogy a -mondjuk úgy- kihívásokkal küszködő dobozborító fájdalmasan sokáig távol tartott ettől a játéktól. 😳 Ez a fajta előítéletesség egyébként szerencsére nem jellemző rám: pihen itt a polcon többek közt a Friday és a Túlélők Szövetsége is! 😅 Szóval természetesen nem annyi történt, hogy legyintettem egyet szegény menyétre és kész.. 😇
  Belefutottam ugyan képekbe, véleményekbe, talán még bemutatóba is, de ezek után sem éreztem azt, hogy foglalkoznom kéne vele. Aztán időről időre felbukkant valahol és mostanra már nem tudtam tovább ignorálni a népszerűségét, jó hírét. Kipróbáltuk. Szerencsére. 😋 Először is azt kell kiemelnem, hogy SOKKAL szebb élőben, mint bármilyen képanyagon, amit én korábban láttam. Valamiért (nekem) azokon ez nem jött át. 🤷‍♂️ Minőségi komponensek, egyedi grafika minden egyes kártyán és összességében nagyon kellemes-kedves hangulat jellemzi. A kártyatartó rekeszek kimondottan impozánsak, ráadásul strapabírónak is tűntek és én szeretem is az ilyen kis extrákat. 🙃 A játékmenet közepesen komplex, talán inkább kicsit alatta, de van benne mélység és akinek igénye, az azért meg tudja sütögetni az agyát! 😉 Mi ketten játszottuk és így nagyon kényelmesen elvoltunk az épülő kis világunkban. Nem tudom többen ez mennyire változik, szűkülnek-e jelentősebben a lehetőségek? 🙄 Mindenesetre két játékossal nagyon rendben volt! Direkt konfrontáció egyáltalán nincs, maximum a pozíciók, kártyák és bónuszok egymás elől való elhappolása válthat ki szúrósabb tekinteteket. 😬 Mindemellett szerintem a téma is hibátlanul átjön, a játék végére megépült oszlopainkat átlapozgatva egész realisztikus történeteket tudtunk kitalálni hozzájuk. 😊
  Úgyhogy akit kicsit is érdekel a játék, annak üzenem, hogy ne habozzon! Tanuljon a hibámból és ne menjen el a Zöldellő Mezők mellett! ✌

 • zsbritus

  2022-12-13 11:03:54

  Engem elsősorban a játék témája illetve szépsége fogott meg. A szabályok könnyen tanulhatóak, nagyon hasznos, hogy a játékszabályban mindenre van példa, így kitisztul a játék kezdetére, hogy melyik kártya milyen fajta, illetve mit lehet velük kezdeni.

  Ketten játsszuk általában, ezért nincs sok konfliktus, hogy pont olyan helyre illesztjük a jelölőnket, amivel a másik játékos számításait keresztülhúzzuk, viszont nem is pörögnek a lapok, sokszor nem jön olyan lap, ami igazán jó lenne, kompromisszumokat kell kötni.

  A tájkártyák meglepően sok pontot tudnak hozni, szerintem érdemes azokra is figyelni.

  Összességében mi nagyon szeretjük.

 • Hyuse

  2022-09-12 13:12:07

  Örömödre legyen, lesz kiegészítője. :)

 • MaRo

  2022-06-11 01:49:01

  Én úgy vélem hogy az igényed jogos, van egy jó vkevésbé jó játék azon ha magamból indulok ki sokat dob az, hogy realisztikus vagyis oktató, mert bizonyos dolgokat nem feltétlen tud az ember amíg nem szakértő. Mondhatnám, hogy ez már minimális fejlesztés, de!

  Ha a költségvetés adott nem fér be. Ha a készítők így akarják nem biztos, hogy befér.

  Én úgy látom, hogy rengeteg témában rengeteg jó részben akár egészben oktató játékot lehetne készíteni.

  Ez már mind akarás és igény kérdése... Igényeljük e, hogy ilyen formában oktatásunk legyen a számoláson túl?

  Annyi játêk és annyi têma mellett sztem elvárható ha nem is főtematika, de legalább ismertetőként.

  Mi több, ahol lehetne kötelezném is a kiadókat.

 • c.gergo

  2022-06-10 19:11:34

  Hát, ízlések és pofonok. amennyire behuzott a témája, annyira nyeh volt mindkettőnknek. Két játék után eladtam. Nagyon akartam szeretni, de nem jött össze.

 • idriszi1

  2022-01-17 09:10:06

  Csodálatos játék. Egyszerű de nagyszerű- a játékszabályok és a mechanizmus egyszerű, de kell rajta agyalni, lehet taktikázni.

  Nagyon jó kikapcsolódás, bármikor elő lehet venni mert időben és agyban sem veszi túlságosan igénybe az embert, de nagyon jól szórakoztat. A grafika gyönyörű, én játék közben is szívesen nézegetem - külön élmény hogy többnyire itthon is honos állatok vannak, és a házikók között is van olyan ami magyar is lehetne. Szuper hogy egyedül is lehet játszani, (habár ezt még nem próbáltuk) de ketten és négyen is nagyon élvezetes. Négyen azért hosszú, 1.5 óra legalább, de ketten simán 40-50 perc alatt lezavarható. Kár hogy nagy asztal kell hozzá, így nem túl mobil.

  mvik19 leírása tökéletes - van ráhatásod a többiekre, de nem szemétkedős, lehet logikázni és nem is végtelen hosszú.

  Nagyon ideális családi játék, szerintem örök darab.

  A fordítás eléggé elhibázott: hiába egyszerűek a szabályok. A talaj - és megfigyelés illetve a táj- és felfeldezés kártyákat át kellett volna nevezni, mert túl hosszú a nevük és ráadásul hasonló az értelmük is. (nyilván van különbség felfedezés és megfigyelés között, de ezt mondjuk nehéz elmagyarázni egy gyereknek vagy nagymamának) szóval itt magyarítani kellett volna, nem szó szerint fordítani.

  Remélem lesz hozzá kiegészítő is.

 • mvik19

  2021-11-14 07:21:54

  Láttam róla videókat, hogy mennyire szép ez a játék. Mégsem gondoltam, hogy egy kis idő alatt ennyire behúz. Egy dolog az, hogy szép, és számomra kedves a témája. Az egész játékmenet, asztalkép, igényesség. Minden porcikáján látszik, hogy a készítők nem egy újabb tucatjátékot akartak csinálni, hanem szívvel lélekkel készült. Kellően agyalós, kellően meditatív, megvan a kellő egymásra hatás is, de mégsem bántó mértékben. Egyszer-egyszer el lehet happolni más játékosok elől kártyákat. Ha veszítek benne, akkor se tudok haragudni se arra, aki legyőzött, se a játékra, mert míg odáig érünk, az az út csodálatos. Az előttem kommentelőre reagálva: Lehet, hogy ez már újabb kiadás, de ebben volt egy füzet, ami röviden leírja az állatok, növények, épületek érdekességeit. Szóval összességében egy szinte tökéletes játék szerintem.

 • hierroo

  2021-07-03 19:11:33

  Nekem ez a játék nagyon megtetszett, mert olyan szép a világa. Külön nézegettem a kártyáit és ezek az állatok, növények, tájak igazán kellemes hatásúak. Azonban amikor kipróbáltam ezt a játékot, akkor annyira koncentráltam arra, hogy megfelelő kártyákat szerezzek, hogy a szépsége úgy eltűnt, mintha nem is lett volna. A feltételekre figyeltem, és így az, hogy mi a háttér díszítés az másodlagos. A szóló verziója nem komplikált, de meg kell dolgozni azért, hogy győzzön az ember. Nekem elsőre egy döntetlen sikerült, de azért sok a szerencse is. Nem mindegy mikor milyen kártyák jönnek.
  Az is tetszik, hogy olyan állatok és növények vannak, amelyek azért itt errefelé is ha nem is mind honos, de megtalálható. Egy magyar rövid tájékoztató lista azért jó lenne az állatokról meg növényekről, már a gyerekek miatt is. (lehet hogy van ilyen lista, én nem találtam.)

A Zöldellő mezők társasjáték és kiegészítői (9)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 1.5 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Klemens Kalicki
 • Illusztrátor:  Karolina Kijak, Katarzyna Fiebiger
 • Kiadók:  Arclight, REBEL.pl, Gém Klub Kft., Galápagos Jogos, Hobby World, ADC Blackfire Entertainment, Hobby Game Mall (하비게임몰), Ігромаг, Rebel Studio, Games4you
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, ukrán, szerb

Alternatív nevei


Kiadások

 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.5 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • Dutch/French edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English edition 2021
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • English/French edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • French-only edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: olasz
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.1 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: kínai
 • English edition 2022
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.5 cm
 • English edition 2023
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Serbian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: szerb
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Ukrainian edition
  • Nyelv: ukrán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Zöldellő mezők társasjátékhoz