Zöldellő mezők
Zöldellő mezők
Zöldellő mezők
Zöldellő mezők
Videó beküldése

Zöldellő mezők társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

A Zöldellő mezők egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot 2021-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb grafika/prezentáció kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Medium Game of the Year kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága...

A Zöldellő mezők egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot 2021-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb grafika/prezentáció kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Medium Game of the Year kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a kártya húzás, a solitaire és az akció visszakeresése mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Legyél Te a legügyesebb természetjáró!
A Zöldellő mezők egy magával ragadó, szettgyűjtögetős társasjáték, amely több mint kétszáz egyedi kártyát tartalmaz, gyönyörű, kézzel festett illusztrációkkal. A játékosok vándorok szerepébe bújnak, akik a természetet megfigyelve tanúi lehetnek az igazán fontos történeteknek, amelyekben a főszerepet az állatok és növények játsszák. A világban rengeteg minden vár felfedezésre! Egy térképpel a kezükben kirándulnak majd egy mesés környezetben inspirációt keresve, és lélegzetelállító tájakat felfedezve. A változatos talaj (avar, fű, homok, köves terep, láp) mindegyike más és más állat -és növényvilágnak ad otthont. Az út során a magas fűben elbújó rágcsálókkal, prédára lecsapó ölyvekkel, és akár viperákkal is találkozhatnak. De az emberlakta vidék is számos látnivalóval szolgál, amire lépten-nyomon rácsodálkozhat az arra járó, legyen az egy nádfeldeles kunyhó, egy kis kőhíd vagy egy régi, rozsdás kulcs.

A kíváncsiság vezérli őket, a vágy, hogy felfedezzék maguknak a természet rejtelmeit, és a vágy, hogy ők legyenek a természet legügyesebb megfigyelői. De ezt a címet csak az kaphatja meg, aki a legtöbb pontot gyűjti a különböző állatok, növények, tájak és épületek megfigyelésével, és még szuveníreket is szerez magának a vándorút alatt. A versengés a tábortűz mellett tovább folytatódik, ahogy a játékosok a többieket megelőzve próbálják teljesíteni kalandozásaik céljait.

Ebben az 1-4 játékosnak szóló, közepes nehézségű társasjátékban felváltva rakjátok le az 5 útjelzőtöket. Egy jelzőt a főtábla egyik szabad helyére rakva kártya vehető el az adott sorból és oszlopból, amennyiben a feltételek adottak. A tábortűz köré rakva pedig az útjelző különleges akciója aktiválható, ami segít a választott stratégia megvalósításában. A játék során a játékosok kártyákat gyűjtenek a saját Mező és Környező területükre. Az elvehető kártyák mindegyike egy szimbólummal bővíti az adott helyet, de cserébe igényli is bizonyos szimbólumok meglétét, amit letakarva már az új szimbólum lesz jelen. Például egy füves talaj bogyót kínál, míg egy mezei hörcsög többek között pont bogyót kér, és kistestű emlős szimbólumot ad, amit majd egy hiúz fog értékelni… Az élet körforgása.

A Zöldellő mezők 5 borítékot is tartalmaz, amelyekben további meglepetés kártyák lapulnak, amik bizonyos kihívások teljesítése után bonthatók ki, pl. miután ellátogattál egy nemzeti parkba, a való életben.

Szerinted Te miket látsz majd az utad során?

Olvasd el róla cikkünket is!

Magyar nyelvű játékszabály
Letöltés

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Egy felhasználó és 28 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 12 000 Ft-tól
 • 29 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Felfedező, Környezet, Állat
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés, Kártya húzás, Solitaire, Akció visszakeresése, Különböző típusú munkás, Layering

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Zöldellő mezők társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Zöldellő mezőkmp3pintyo, Budapest, Szentendre

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, Szentendre! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontatlan, új, fóliás. A játék nyelvfüggetlen.

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Zöldellő mezők társasjáték videók (11)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2021

Medium Game of the Year

jelölt, Golden Geek Awards, 2021

Kommentek

Kommentek

 • zsbritus

  2022-12-13 11:03:54

  Engem elsősorban a játék témája illetve szépsége fogott meg. A szabályok könnyen tanulhatóak, nagyon hasznos, hogy a játékszabályban mindenre van példa, így kitisztul a játék kezdetére, hogy melyik kártya milyen fajta, illetve mit lehet velük kezdeni.

  Ketten játsszuk általában, ezért nincs sok konfliktus, hogy pont olyan helyre illesztjük a jelölőnket, amivel a másik játékos számításait keresztülhúzzuk, viszont nem is pörögnek a lapok, sokszor nem jön olyan lap, ami igazán jó lenne, kompromisszumokat kell kötni.

  A tájkártyák meglepően sok pontot tudnak hozni, szerintem érdemes azokra is figyelni.

  Összességében mi nagyon szeretjük.

 • Hyuse

  2022-09-12 13:12:07

  Örömödre legyen, lesz kiegészítője. :)

 • MaRo

  2022-06-11 01:49:01

  Én úgy vélem hogy az igényed jogos, van egy jó vkevésbé jó játék azon ha magamból indulok ki sokat dob az, hogy realisztikus vagyis oktató, mert bizonyos dolgokat nem feltétlen tud az ember amíg nem szakértő. Mondhatnám, hogy ez már minimális fejlesztés, de!

  Ha a költségvetés adott nem fér be. Ha a készítők így akarják nem biztos, hogy befér.

  Én úgy látom, hogy rengeteg témában rengeteg jó részben akár egészben oktató játékot lehetne készíteni.

  Ez már mind akarás és igény kérdése... Igényeljük e, hogy ilyen formában oktatásunk legyen a számoláson túl?

  Annyi játêk és annyi têma mellett sztem elvárható ha nem is főtematika, de legalább ismertetőként.

  Mi több, ahol lehetne kötelezném is a kiadókat.

 • c.gergo

  2022-06-10 19:11:34

  Hát, ízlések és pofonok. amennyire behuzott a témája, annyira nyeh volt mindkettőnknek. Két játék után eladtam. Nagyon akartam szeretni, de nem jött össze.

 • idriszi1

  2022-01-17 09:10:06

  Csodálatos játék. Egyszerű de nagyszerű- a játékszabályok és a mechanizmus egyszerű, de kell rajta agyalni, lehet taktikázni.

  Nagyon jó kikapcsolódás, bármikor elő lehet venni mert időben és agyban sem veszi túlságosan igénybe az embert, de nagyon jól szórakoztat. A grafika gyönyörű, én játék közben is szívesen nézegetem - külön élmény hogy többnyire itthon is honos állatok vannak, és a házikók között is van olyan ami magyar is lehetne. Szuper hogy egyedül is lehet játszani, (habár ezt még nem próbáltuk) de ketten és négyen is nagyon élvezetes. Négyen azért hosszú, 1.5 óra legalább, de ketten simán 40-50 perc alatt lezavarható. Kár hogy nagy asztal kell hozzá, így nem túl mobil.

  mvik19 leírása tökéletes - van ráhatásod a többiekre, de nem szemétkedős, lehet logikázni és nem is végtelen hosszú.

  Nagyon ideális családi játék, szerintem örök darab.

  A fordítás eléggé elhibázott: hiába egyszerűek a szabályok. A talaj - és megfigyelés illetve a táj- és felfeldezés kártyákat át kellett volna nevezni, mert túl hosszú a nevük és ráadásul hasonló az értelmük is. (nyilván van különbség felfedezés és megfigyelés között, de ezt mondjuk nehéz elmagyarázni egy gyereknek vagy nagymamának) szóval itt magyarítani kellett volna, nem szó szerint fordítani.

  Remélem lesz hozzá kiegészítő is.

 • mvik19

  2021-11-14 07:21:54

  Láttam róla videókat, hogy mennyire szép ez a játék. Mégsem gondoltam, hogy egy kis idő alatt ennyire behúz. Egy dolog az, hogy szép, és számomra kedves a témája. Az egész játékmenet, asztalkép, igényesség. Minden porcikáján látszik, hogy a készítők nem egy újabb tucatjátékot akartak csinálni, hanem szívvel lélekkel készült. Kellően agyalós, kellően meditatív, megvan a kellő egymásra hatás is, de mégsem bántó mértékben. Egyszer-egyszer el lehet happolni más játékosok elől kártyákat. Ha veszítek benne, akkor se tudok haragudni se arra, aki legyőzött, se a játékra, mert míg odáig érünk, az az út csodálatos. Az előttem kommentelőre reagálva: Lehet, hogy ez már újabb kiadás, de ebben volt egy füzet, ami röviden leírja az állatok, növények, épületek érdekességeit. Szóval összességében egy szinte tökéletes játék szerintem.

 • hierroo

  2021-07-03 19:11:33

  Nekem ez a játék nagyon megtetszett, mert olyan szép a világa. Külön nézegettem a kártyáit és ezek az állatok, növények, tájak igazán kellemes hatásúak. Azonban amikor kipróbáltam ezt a játékot, akkor annyira koncentráltam arra, hogy megfelelő kártyákat szerezzek, hogy a szépsége úgy eltűnt, mintha nem is lett volna. A feltételekre figyeltem, és így az, hogy mi a háttér díszítés az másodlagos. A szóló verziója nem komplikált, de meg kell dolgozni azért, hogy győzzön az ember. Nekem elsőre egy döntetlen sikerült, de azért sok a szerencse is. Nem mindegy mikor milyen kártyák jönnek.
  Az is tetszik, hogy olyan állatok és növények vannak, amelyek azért itt errefelé is ha nem is mind honos, de megtalálható. Egy magyar rövid tájékoztató lista azért jó lenne az állatokról meg növényekről, már a gyerekek miatt is. (lehet hogy van ilyen lista, én nem találtam.)

A Zöldellő mezők társasjáték és kiegészítői (6)

 • Meadow: Robin Promo Card társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
 • Meadow: Cards & Sleeves Pack társasjáték Kiegészítő

  Take care of your Meadow and protect it with special card sleeves! The set includes 300 transparent sleeves in Meadow cards size, providing protection from dirt, moisture and loss of color. Additionally, there is an “R” envelope with 6 cards as a mini-expansion to the game! Cards & Sleeves pack is a language independent expansion for Meadow. What is...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Meadow: Envelope P társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
 • Meadow: Bigfoot Promo Card társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
 • Meadow: Downstream társasjáték Kiegészítő

  Pattanj a kajakba, és fedezd fel a zöldellő mezők mellett annak folyómenti világát! A Meadow: Downstream kiegészítőjét a vízi élővilág lenyűgöző természete ihlette. Indulj el egy új utazásra, hogy megfigyeld a folyókhoz, patakokhoz és tavakhoz kapcsolódó növény- és állatvilágot, valamint tájakat. Kajakozz lefelé a folyón, és versenyezz a többiekkel az új...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Meadow: Downstream társasjáték Kiegészítő 12790 Ft-tól! - 3 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Meadow: Dice Tower 2022 Promo Card társasjáték Kiegészítő

  Részletes adatok

  Részletek

  • Játékidő:  1 - 1.5 óra
  • Játékosok:  1 - 4
  • Ajánlott életkor:  10+
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  Klemens Kalicki
  • Illusztrátor:  Karolina Kijak, Katarzyna Fiebiger
  • Kiadók:  Asmodee, Arclight, REBEL.pl, Gém Klub Kft., Hobby World, ADC Blackfire Entertainment, Hobby Game Mall (하비게임몰), Rebel Studio, Asmodee China, Asmodee Korea
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, orosz, spanyol

  Alternatív nevei


  Kiadások

  • Czech edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: cseh
   • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.5 cm
   • Súly: 1.7 kg
  • Dutch/French edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: holland
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • English edition 2021
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
   • Súly: 1.7 kg
  • English/French edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • French-only edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: francia
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • German edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: német
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
   • Súly: 1.6 kg
  • Hungarian edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: magyar
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Italian edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: olasz
  • Korean edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: Korean
  • Polish edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: lengyel
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Russian edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: orosz
   • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.1 cm
  • Spanish edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: spanyol
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Chinese edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: kínai
  • English edition 2022
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
   • Súly: 1.7 kg
  • Japanese edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: japán
   • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.5 cm

  Hasonló játékok

  Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Zöldellő mezők társasjátékhoz