Viticulture: Esszenciális kiadás
Viticulture: Esszenciális kiadás
Viticulture: Esszenciális kiadás
Viticulture: Esszenciális kiadás
Videó beküldése

Viticulture: Esszenciális kiadás

Társasjáték, 2020
Értékelem!

A Viticulture: Esszenciális kiadás egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő 45 - 90 perc. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés, a munkás-elhelyezés, a solitaire, a turn order: auction és a vic-04 victory points as a resource...

A Viticulture: Esszenciális kiadás egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő 45 - 90 perc. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés, a munkás-elhelyezés, a solitaire, a turn order: auction és a vic-04 victory points as a resource mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Toszkána történelmi vidéke most próbára teszi a borkészítési tudományodat és a stratégiai érzékedet. Szőlőtőkéket telepítesz, szőlőt szüretelsz, érleled a bort, és teljesíted a kereskedők megrendeléseit, hogy tiéd legyen Olaszország legnagyszerűbb pincészete!

A Viticulture egy munkáslehelyezős stratégiai játék, mely lehetőséget teremt a játékosoknak, hogy bárhol kialakíthassák saját toszkán borászatukat, ahol van egy asztal és körülötte barátok.

Megérkezel a vidéki, modernizáció előtti Toszkánába, ahol örököltél egy elhanyagolt borászatot. Van némi termőterületed, egy régi présházad, egy aprócska pincéd, 3 munkásod… és az álmod, hogy egyszer tiéd lesz Itália legpompásabb pincészete.

Feladatod, hogy egész évben ellásd különféle teendőkkel a munkásaidat és a készséges idénymunkásokat. Egy borászatban minden évszak más és más, a munkásoknak tehát eltérő dolgokkal kell foglalatoskodniuk nyáron és télen. Egyes feladatoknál verseny alakul ki, és gyakorta a feladathoz elsőként érkező munkásnak előnye van a később érkezőkkel szemben.

A munkások és idénymunkások segítenek, hogy építményekkel, szőlőtőkék ültetésével és borrendelések teljesítésével gyarapítsd a borászatodat, miközben egyre csak haladsz a célod fel, hogy tiéd legyen Toszkána legsikeresebb pincészete.

Forrás: Szellemlovas
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 17 460 Ft-tól
 • -15%-3 099 Ft

Kategória: Gyűjtögetés, Közgazdaság
Mechanizmus: Pakli tervezés, Munkás-elhelyezés, Solitaire, Turn Order: Auction, VIC-04 Victory Points as a Resource, Contracts, Különböző típusú munkás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Viticulture: Esszenciális kiadás társasjáték videók (13)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • barbi725

  2021-09-18 10:29:51

  Biztosan bele lehet jönni, de én semmiképpen sem nevezném "nagyon egyszerű" játéknak, inkább közepesen bonyolultnak tűnik. :) Nekünk tegnap az egész este a szabálytanulással telt, így már nem is tudtunk játszani, pedig pár kifejezetten bonyolult játék már van a hátunk mögött. Mindenesetre bizonyára megéri befektetni ezt az energiát, mert nagyon szép és minőségi játék, nekem olyannak tűnik, ami egyszerre izgalmas és megnyugtató. :)))

 • Treffhetes

  2021-09-03 12:13:35

  Jövőre sztónmejeréknél tervben van valami Viti kieg. Hogy a mocsári látogatók és egyéb kis kiegek lesznek-é benne esszensöl formában, valami zsírúj, esetleg ezek kombinációja, azt mondjuk nem tudom. De a Delta nem hülye, hogy kihagyja, tutira jön majd az is.

 • Kisde

  2021-09-02 20:18:18

  Ezt a problémát a Visit from the Rhine Valley kiegészítő orvosolja, amivel le lehet cserélni az alapjáték "visitor" kártyáit és a hangsúly áthelyeződik a borcsinálásra és nem annyira a győzelmi pontokra. Elvileg a Toszkána kiegészítő után majd a többit is elhozza a Delta Vision magyarul.

 • ronaiheni

  2021-09-02 19:23:47

  Játszóház projekt keretében sikerült kipróbálnunk. Egyből tetszett, Csodaszép és minőségi alkatrészek a játéktábla átlátható . A magyar nyelvű kártyák megfogalmazása azért már nem annyira nyerte el a tetszésünket, nem egy kártya nem egyértelmű. Volt amihez segítséget kellett kérni csoportból ahova a belinkelt angol egyértelműsítette. Egy dolog kirajzolódott kb az 5-6 játék után , hogy sajnos hiába izgalmas a borászkodás, nem arra kapod a legtöbb pontot és pénzt. Ettől függetlenül fájt a szívem amikor elvitték a játszóházasok. Addig is felkerült a beszerzendő játékos listánkra.

 • sueee888

  2021-08-05 12:26:26

  Nagyszerű játék, számomra nagyon átjön a témája is. Játszottunk már vele ketten, hárman és négyen is, szerintem minden játékosszámmal jól működik.

  Alig várom, hogy megjelenjen a Tuscany kiegészítő is magyarul!

  Egyébként a Delta honlapján már előrendelhető, elvileg szeptemberben érkezik! 😊

 • polyanna

  2021-06-28 14:40:07

  Nagyszerű munkáslehelyezős játék. Mindig van min gondolkodni: melyik munkást melyik évszakban akarom használni, mivel kezdjem, vajon a többiek hová fognak menni. A kártyák néha szerencsésebbek, máskor kevésbé, de ha eleget húz az ember, ez is balanszolható.

 • veerzoltan80

  2021-04-11 09:10:17

  A Víti egy külön elmeállapot 😁 nagy kedvenc, bár mostanság ritkábban kerül elő a vörösbor mellé. Ennek nyilván oka a 100 darabszám feletti konkurencia. 😉

 • Latzcko

  2021-04-11 08:38:59

  Sziasztok!

  Elég vegyes véleményekkel indultam neki a játéknak. A témaválasztás remek, ki ne akarna egy borgazdaság vezetője lenni? A munkáslehelyezős mechanika is remekül adja a játékot. Engem kicsot a hossza bizonytalanított el, de több lejátszott parti után már ez sem érdekelt. Külön tetszik, hogy a győzelmet többféleképpen is és számtalan móson ismételhetőként is elérhetem. Negatívumot nem is tudnék rá mondani.

 • csana63

  2021-04-08 15:29:56

  Kölcsön volt nálunk két hónapra, és nagyon magávalragadó volt. Igazi gazdának érezheted magad, A játék minden fázisában (évek múlásával) más a fontos: ültetned kell, hogy legyen mit szüretelned, aztán a szőlőből bort kell készíteni, de olyat, amire van megrendelésed. De a bornak kell pince, az építéshez meg pénz kell, pénzt meg az eladásokból kapsz.... és évváltáskor maguktól érnek a borok a pincében

  Izgalmas körforgás, mint a való életben,

  És mire kiépíted a termelési láncodat, már vége is a játéknak! Nagyon sodró, valósághű.

  És a szerencsének is van szerepe, hogy milyen kártyákat húzol, és mások mit csinálnak. Hiába van szuper vörösbor megrendelésed, ha csak fehérszőlőt hűzol...

  És a látogatók sem egyforma értékű segítségek.

  De a szerencsétől izgalmas

  A téma miatt és a szép kivizel miatt ajánlom azuoknak, akik szeretik az efféléket.

  Leginkább az általam ismert Agricolahoz hasonlít, de annál egyszerűbb, tematizáltabb és valósághűbb-

 • Crospieler

  2021-03-21 18:19:28

  Egy esszenciális munkáslehelyezős játék. Néhány előző kommentelővel ellentétben én nem gondolom azt, hogy ez egy könnyed játék lenne. Szerintem simán középkategória összetettség terén.

  Nagyon szép a játéktábla és minőségiek a komponensek is. Szerintem jó az újrajátszhatósága.
  Elég nagy szerepet tud játszani a szerencse is, így aki ezt nem szereti annak lehet, hogy nem jön be. Úgy gondolom, hogy egy eurohoz képest a témája is viszonylag jól átjön.

  Tuscany kiegészítő nagyon sokat tud dobni az alapjátékon.

  Sajnos az ára elég borsos, így sok embert eltántoríthat (érthetően) a megvásárlásától.

 • harnas1207

  2021-01-02 00:31:53

  A Viticulture egy pörgős és könnyed euro játék. A szabályai nagyon egyszerűek, így bátran nevezhetjük családi gamenek. Azt nem mondom, hogy a borkészítés filingje annyira átjön, mert csak súrolja a témát. Ami pozitív: tényleg kevés a holtidő és gyorsan lemegy egy party. A grafika egyszerű és nagyszerű. Ami kevésbé pozitív, hogy szerencse vezérelt euroról van szó, azaz nem te taktikázól, hanem az általad felhúzott lapok döntik el mire van lehetőséged. A szerencse valóban olyan mértékű, hogy akár már első körben eldőlhet ki fog nyerni. A kártyalapok sajnos valóban elviszik a játékot, nagyon szélsőségesek, van ami ajándék 3-4 pontot ad, míg mások teljességgel hasztalanok. Azoknak merem ajánlani, akik ezeken túl tudnak lépni, és mindenképp több fővel játszanak, mert a Viticulture sajnos nem 2 fős játék. Számomra nagyon várós a magyar Tuscany kiegészítő megjelenése, mert úgy gondolom az alap játék hibáin nagy mértékben tud javítani.

 • marteen007

  2020-10-21 13:31:11

  Szép, letisztult és jól áttekinthető euro játék. Elsőre kezdőknek bonyolult talán, de mivel jól felépített a szabályrendszere ezért könnyen tanulható. Én a videók ajánlása alapján rögtön meg vettem hozzá a Toscany kiegészítőt, amit nem bántam meg, mert sokat add hozzá a játékhoz. Toscany kieg nélkül is kerek egész a játék nem kötelező hozzá, csak sok pluszt add az alapjátékhoz. Viszont, ha valaki először játszik és tanítani szeretnéd, jobb csak az alapjátékkal játszani, mert egyszerűbb. Megfelelő játékosokkal tud jó pörgős lenni, de ha valaki szeret nagyon megfontoltan játszani az azért befékezi, mert főleg vége felé nagyon sok lehetőség van a pontszerzésre.

 • somarakosa

  2020-10-08 10:12:21

  Egyszerűen gyönyörű, bár Jamie játékai, eddig sem voltak csúnyák.

 • schray.hun

  2020-06-08 22:47:21

  Most kaptuk meg a magyar kiadást és egyből rákaptunk. Gyorsan tanulható, kellően komplex, de nem túl sok. Meg van a "beindul a termelés végre" élmény, de nem húzódik el a játék (2 fővel 45p simán) viszont nem is érződik kevésnek. A prezentáció nagyon klassz, illik a témához, aranyos és szép kidolgozása van és az egész játéknak nagyon kellemes, lazítós hangulata van - pedig nem is olyan könnyű benne nyerni :)

 • keplegeny

  2020-04-03 09:10:35

  Nem rég sikerült hozzájutnom ehhez a remek játékhoz. Kevés munkáslehelyezős játékkal szeretünk játszani, de ez szinte egyből belopta magát a szívünkbe. Nagyon jól felépített játék, jó a téma, szép a design, végig szórakoztató és gondolkodtató az egész játék, mi legalábbis jókat mosolyogtunk és nevettünk közben.

A Viticulture: Esszenciális kiadás társasjáték és kiegészítői (6)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  45 - 90 perc
 • Játékosok:  1 - 6
 • Ajánlott életkor:  13+
 • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Jamey Stegmaier, Alan Stone
 • Illusztrátor:  David Montgomery, Jacqui Davis, Jaqui Davis, Beth Sobel
 • Kiadók:  Arclight, Ghenos Games, Matagot, Delta Vision Publishing, Korea Boardgames co., Ltd., Feuerland Spiele, Stonemaier Games, Ludofy Creative, Maldito Games, Kilogames, Lavka Games, PHALANX, Angry Lion Games, Regatul Jocurilor
 • Elérhető nyelvek:  angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22 cm x 27 cm x 10.5 cm
  • Súly: 1.9 kg
 • German edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: német
  • Méretek: 22.2 cm x 27.2 cm x 10.4 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 22 cm x 27 cm x 10 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: olasz
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: japán
  • Súly: 2 kg
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: Korean
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: portugál
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: spanyol
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 22 cm x 27 cm x 10.5 cm
 • French edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 22 cm x 27 cm x 10 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: magyar
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 22 cm x 27 cm x 10.5 cm
  • Súly: 2 kg
 • Korea Boardgames Korean edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 27.2 cm x 22.1 cm x 10 cm
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: román
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: ukrán
  • Méretek: 22 cm x 27 cm x 10 cm
  • Súly: 2 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Viticulture: Esszenciális kiadás társasjátékhoz