Stone Age: Jubileum
Stone Age: Jubileum
Stone Age: Jubileum
Stone Age: Jubileum
Videó beküldése

Stone Age: Jubileum

Társasjáték, 2018
Értékelem!

A Stone Age: Jubileum egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kockadobás, a munkás-elhelyezés és a trn-04 progressive turn order mechanizmusokra. A kőkori túlélés nem volt...

A Stone Age: Jubileum egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kockadobás, a munkás-elhelyezés és a trn-04 progressive turn order mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A kőkori túlélés nem volt egyszerű feladat. A törzseknek vadászniuk kellett, kunyhókat építeni, tüzelőt gyűjteni a hidegebb hónapokra.

A civilizáció még gyerekcipőben járt, az eszközök kezdetlegesek. Az egymás mellett élő törzsek kevés nyersanyagon osztozhattak, így a túlélésért folytatott harc még nehezebb. Ebben a környezetben kell néped fennmaradását és fejlődését biztosítanod. Képes vagy erre? Kőkorszaki élet A játék egy könnyű stratégiai játék, melyben a törzsed tagjait kell dolgozni, vadászni, gyűjtögetni küldened.

Ez nem könnyű feladat, hiszen sok tevékenység közül kell kiválasztanod a legmegfelelőbbet és persze a szomszédos törzsek is próbálnak minél többet megszerezni maguknak. Tovább nehezíti a dolgodat, hogy embereidet meg is kell etetned.

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 8% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 13 500 Ft-tól
 • 27 ajánlat

Kategória: Kockajáték, Prehisztórikus
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Kockadobás, Munkás-elhelyezés, TRN-04 Progressive Turn Order

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Stone Age: Jubileumgabor.fekete69, Budapest, IX. Nagyvárad térnél

Csak személyesen itt: Budapest, IX. Nagyvárad térnél!

Original

0 érdeklődő


Stone Age: Jubileumsimonitsfoto, Budapest

Csak személyesen itt: Budapest!

Tökéletes állapotban van, ötször játszottunk vele. Kártya-védőzve.

2 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Stone Age: Jubileum társasjáték videók (8)

Kapcsolódó cikkek

 • Stone Age: Jubileum bemutató

  Ismertető2021.03.09. 15:00:00 / Ismertető, Bemutató

  Új nap virradt, a hegyről már kora reggel a kövek csattanását halljuk. A falu lakói között nagy a munkamegosztás: vadásznak, gyűjtögetnek, építkeznek. Minden emberre és egy kis szerencsére is szükség van, hogy jól működő civilizációt építsenek.

Kommentek

Kommentek

 • gavlak82

  2021-03-21 13:52:53

  A munkáslehelyezős játékok alapjának tekintik és ezt nem is vitatom. Akinek meg van a Stone, azoknak csak akkor kötelező darab, ha elszànt fanatikus. Nekünk élből a jubileum lett megvásárolva, két oldalas, egy téli és egy nyári. Illetve az épületlapkák is ilyen verzióban vannak. Kvázi nehezítésként kerültek be a téli oldalhoz a vadállatok, amiket el kell űznünk. Mivel általában ketten játszunk, így bizonyos feltételek szabottak, a faluban a 3 helyszín közül csak 1-et foglalhatunk el, plusz ahova lerakta valaki a munkásait, oda nem tehet a másik. Lehelyezzük a munkásainkat, nyersanyagot, élelmet szerzünk, esetleg szántóföldes akciót hajtunk végre, szaporodunk, szerszámot készítünk, végrehajtjuk az akciót, majd megetetjük az embereinket. Az élelemnek fontos szerepe van, szóval a szántóföldön elérhetjük, hogy eggyel kevesebb élelmiszert kelljen beadnunk, de civilizációkártyával is van erre lehetőségünk. Az épületlapkáknál nyersanyagok beadásával szerezhetünk pontokat, civ. kártyákkal és megmaradt nyersanyagokkal is. Egyedi pontozórendszerrel működik. A játék végén van mit szàmolni. A bőrpohár egyedi ötlet a kockadobálásokhoz. Egyszerű jàték, de agyalni is kell rajta, hogy a végén jól jöjjön ki belőle az ember. A kockánk értékének szàmàt szerszàmkészítéssel tudjuk növelni, szóval itt is játszik, hogy mindenből kell :) Szórakoztató, mindenképpen ajànlom, akinek nincs meg egyik változat sem, annak elegendő élményt nyújthat az alap Ston Age is.

 • Crospieler

  2021-03-16 13:35:15

  Tökéletes bevezető a munkáslehelyezés világába. Meg úgy egyébként is egy fantasztikus játék.
  Szerintem ez is egy top10-es családi társas.

  Michael Menzel ismét kitett magáért mert gyönyörűen megrajzolta.

  Akinek megvan a sima változat, annak szerintem felesleges beszereznie ezt a jubileum kiadást. A komponensek kicsit szebbek, a téli hátoldal és a két mini kiegészítő is jópofa, de nem ad annyit, hogy le keljen cserélni.

  Akinek viszont nincs meg de meg akarja szerezni a Stone Age-t, annak akkor már érdemes beszereznie a jubileum kiadást. Árban nincs nagy különbség.

  Talán egyetlen negatívum a játékkal kapcsolatban, hogy az első körök/lépések szerintem előre beprogramozottak - legalábbis ha hatékonyan akarunk játszani. Ugyanis erősen ajánlott a falubéli akciókat igénybe venni a játék elején, ill. közepén is. Elsősorban a +1 élelmet adó helyet és a "szerelem kunyhót" :) , de a szerszámos is jó.
  Illetve még esetleg annyi, hogy családi társashoz képest kicsit magas az ára.

 • nikoletta.89

  2020-06-16 22:33:20

  Gyönyörű játék. Karácsonyra vettük, a téli hangulathoz a téli oldala eszméletlen hangulatot ad. Szeretjük.

 • jenei.balazs87

  2019-09-02 13:12:37

  Tényleg gyönyörű játék, de kettesben túl kiszámíthatónak érzem, ezért kapott csak 4/5-öt tőlem. Hamarosan kipróbáljuk 4-esben is, amitől sokat várok. :) A kockadobás miatti szerencsefaktor "hardcore" játékosoknak nem teszi annyira vonzóvá.

 • lrekasi

  2019-08-18 08:48:43

  Nagyon nem bántam meg, hogy megvettem, igazi örökzöld! A kivitelezés jó, minőségi darab.
  Munkáslehelyezős játék sok véletlennel, amit azonban szerintem remekül korrigáltak a játékban. A kockadobások eredményét pl. lehet növelni szerszámmal - én a használaton szigorítanék, mert maximális esetben +12 pont jön a kockadobásokhoz, aminek a felét könnyen el lehet érni, így elég egy embert küldeni aranyért, ami ugye a kártyákhoz plusz 6 pont. Kártyák esetében 4 közül tudsz választani, persze némi plusz erőforrásért, de azt baltákkal könnyű kitermelni, épületekből is több kupacból válogathatsz.
  Tetszik, hogy nincs egyértelmű győzelmi út, de a kártyagyűjtés erősen ajánlott. Külön remek ötlet, hogy etetned kell a néped. Az viszont nem tetszik, hogy ha nincs étel, a fát is "elrágják" a munkások. Ha nincs élegendő étel, pontlevonással jár, ami szerintem nem elég tematikus. Házi módosításként mi "beküldjük a gyengélkedőbe" az éhezőt, így nem tud termelni, de etetni kell. Ha legközelebb sem sikerül jóllakatni, akkor béke poraira. De ilyen általában nem fordul elő.
  Az egyszerűsége mellett sok taktikázásra van benne lehetőség, és ezzel a játékkal valóban tud már egy 10 éves is játszani. Egy szó mint száz, kiváló és kötelező darab a könnyed kikapcsolódásra vágyóknak!

 • kelemen.ati

  2019-05-04 15:12:03

  Nekem a Numero 1 játék. Öt éve ismerkedtem meg vele, de még most is nap mint nap játszom vele. Bár a család már kikopott mellőlem, szerencsére az egyik online felületen megtalálható, így ott vívok ádáz csatákat. Alapvetően utálom a kockákat egy játékban, ennek ellenére itt a játék fő része, de még szerencsefaktor is van benne, a dobások eredménye illetve a kártya lapok felhúzási sorrendje miatt. Mindezek ellenére mi vonz arra, hogy most már túl az 1.000 (ezer) partin is bármikor leülök vele játszani? Két dolog, egyrészről két főnél mesteri taktikázásra ad alkalmat, másrészről pedig a leggyönyörűbb táblájú játék, amivel valaha játszottam. A jubileumi kiadás 2 játékot tartalmaz - az eredeti és a téli verziót - megrajzolva a tábla két oldalára. Alapvetően kicsivel ad több játékélményt az a plusz 4 lapka és 4 kártya, de mint fanatikus, muszáj voltam lecserélni az alapot...:)

 • c.gergo

  2019-05-03 13:36:27

  Nagyon alap játék. A munkáselhelyezés gyöngyszeme. Szerintem érdemes beruházni a jubileumi verzióra!

 • gabibacsi.kulcsar

  2019-04-16 19:13:41

  Nekem nem volt meg az alap, sokáig agyaltam, hogy akarom-e. Aztán jött a jubileumi kiadás és a téli grafika megvett kilóra. Gyönyörű, szórakoztató családi játék. Könnyen tanulható, én ha tehetem a téli oldallal játszom. Ha ez nincs akkor lehet hogy sosem vettem volna meg, de így nem bánom.

 • soltesz.orsi92

  2019-02-16 15:33:41

  Gyönyörű játék, viszont én egy kicsit megbántam hogy megvettem. Ketten játszottunk eddig csak néhány partit, de mindkettőnknek az volt a véleménye hogy egy kissé unalmas az hogy csak lepakolgatunk, felszedünk körökön keresztül. Van benne némi taktikai lehetőség, de nekünk kicsit kevés volt.

A Stone Age: Jubileum társasjáték és kiegészítői (2)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 1.5 óra
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Bernd Brunnhofer
 • Illusztrátor:  Michael Menzel
 • Kiadók:  Piatnik, Hans im Glück Verlags-GmbH, Z-Man Games, Devir, Giochi Uniti, Swan Panasia Co., Ltd.
 • Elérhető nyelvek:  kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • French edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 9 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 9 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: olasz
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: spanyol
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 9 cm
 • English edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 9 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Stone Age: Jubileum társasjátékhoz