Stone Age: Jubileum
Stone Age: Jubileum
Stone Age: Jubileum
Stone Age: Jubileum
Videó beküldése

Stone Age: Jubileum társasjáték

társasjáték, 2018
Értékelem!

A Stone Age: Jubileum egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kockadobás, a munkás-elhelyezés és a trn-04 progressive turn order mechanizmusokra. A kőkori túlélés nem volt...

A Stone Age: Jubileum egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kockadobás, a munkás-elhelyezés és a trn-04 progressive turn order mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A kőkori túlélés nem volt egyszerű feladat. A törzseknek vadászniuk kellett, kunyhókat építeni, tüzelőt gyűjteni a hidegebb hónapokra. A civilizáció még gyerekcipőben járt, az eszközök kezdetlegesek. Az egymás mellett élő törzsek kevés nyersanyagon osztozhattak, így a túlélésért folytatott harc még nehezebb. Ebben a környezetben kell néped fennmaradását és fejlődését biztosítanod. Képes vagy erre?

Kőkorszaki élet

A játék egy könnyű stratégiai játék, melyben a törzsed tagjait kell dolgozni, vadászni, gyűjtögetni küldened. Ez nem könnyű feladat, hiszen sok tevékenység közül kell kiválasztanod a legmegfelelőbbet és persze a szomszédos törzsek is próbálnak minél többet megszerezni maguknak. Tovább nehezíti a dolgodat, hogy embereidet meg is kell etetned.

Játékmenet

A játéktér gyönyörű. Színes, rengeteg apróság került fel rá a medvére vadászó emberektől a kunyhónál beszélgető páron át a tábortüzet figyelő kutyáig. Öröm játszani egy ilyen részlet gazdag táblán! Michael Menzel nevéhez fűződik, aki több másik társasjátékhoz is készített már képeket.
Ezen a táblán szerepelnek a különböző nyersanyaglelőhelyek, az eszközök, fejlesztések és épületek lapkái, az élelmiszerraktár sávja, valamint a pontozósáv is. A játék főleg itt zajlik majd. A főtáblán kívül mindenki kap egy kisebb játéktáblát is. Ez a saját törzseteké, ahonnan az emberek dolgozni indulnak, a felépített épületek és a megszerzett nyersanyagok, eszközök is ide kerülnek.
Miután kiosztottátok a táblákat, mindenki kap öt embert és tizenkét élelmiszert. A főtáblára fel kell helyezni a megmaradt nyersanyagokat, az eszközöket, valamint a civilizáció- és épületlapkákat. Mindenki feltesz a pontozósáv elejére egy-egy figurát. Ezek után kezdődhet az első kör.

Minden kör három részre osztható.

I. Az első szakasz során el kell küldenetek az embereket dolgozni. Sok lehetőség közül választhattok, de a legtöbb helyen korlátozott számban fértek el, így mindig gondoljátok át, hogy mi is a legfontosabb a törzseteknek! Egyszerre mindig csak egy területre pakolhatsz, majd jön a következő játékos és így tovább addig, amíg egyikőtök sem tud több embert játékba hozni. Ha már leraktál legalább egy embert az adott területre, később már nem tehetsz le oda újabbat.
A szerszámkészítő kunyhójába egyetlen egy ember fér el, így aki előbb teszi le ide az emberét, csak az juthat hozzá az új eszközökhöz.
A kunyhóba két embert kell raknod. Ha egyikőtök elfoglalta, más már nem küldheti oda az embereit.
A szántóföldre is csak egy embert tudtok helyezni. Ez a terület fontos az állandó élelemszerzés miatt.
Vadászni bármennyi embert elküldhettek, nincs korlátozás. Ez lesz a legfontosabb élelemforrásotok.
A négy nyersanyaglelőhelyre hét-hét embert tehettek. Innen tudtok fát, követ, agyagot és aranyat szerezni, amelyek az épületek megépítéséhez elengedhetetlen lesz.
A civilizáció kártyákra és az épületekre egy-egy embert tudtok rakni, akik megpróbálják megszerezni az adott lapot.

II. A második szakasz során megkapjátok munkátok gyümölcsét.
A szerszámkészítőnél lévő munkás egy új eszközt ad, amelyet a saját tábládra kell felhelyezned. Az eszközöknek négy szintje van, amelyek közül előbb az egyeseket kell begyűjtened. Ha ezek megvannak, a következő eszköz megszerzésénél az egyik eszközöd kettesszintű lesz. Mikor már csak kettesszintű szerszámaid vannak, a következő során az egyiket ki kell cserélned egy hármasra és így tovább.
A kunyhóba helyezett két ember szaporodik, ezért magadhoz vehetsz a készletből egy újabb törzstagot.
A szántóföldön dolgozó ember munkája hosszabb távon kifizetődő: az élelmiszerraktár sávján egyet előre léphetsz. Minden köröd végén annyi élelmet kapsz, ahol éppen állsz a sávon.
A vadászat eredményéhez dobni kell. Annyi kockával kell dobnod, ahány embered vadászott. Az eredményt össze kell adnod, valamint felhasználhatsz eszközöket is. Ha eszközt használsz, akkor a lapkáját el kell forgatnod és annyit kell az eredményhez adni, amekkora szintű volt az eszköz. Bármennyi szerszámot használhatsz, de mindegyiket körönként csak egyszer vetheted be. A végeredményt el kell osztanod kettővel és megtudod, mennyi élelemhez jutottál. Az élelmiszer jelzőit helyezd a tábládra.
A maradék nyersanyaglelőhelyek is ugyanígy működnek, csak éppen az eredményességük más. Az erdőnél hárommal, az agyagbányánál néggyel, a kőfejtőnél öttel, a folyónál pedig hattal kell osztanod a dobott eredményt. Eszközt most is használhatsz. Értelemszerűen az erdőből fát, az agyagbányából agyagot, a kőfejtőnél követ, a folyóból pedig aranyat kapsz.
A civilizációs kártyán álló embereddel meg tudod venni az adott lapot. Ehhez ki kell fizetned a felette lévő nyersanyagokat. A fizetéshez használt anyagokat te választod meg, csak egy kiköt
és van: élelmiszerrel nem fizethetsz. A megvásárlás után a lap a hozzád kerül. Ha nem tudod, vagy nem akarod kifizetni, akkor az embered visszakapod, de a lap a helyén marad.
A kártyák két részre oszlanak: a felső terület azonnal érvénybe lép, a lenti csak a végső pontozáskor kap szerepet. Az azonnali hatás eredményeképp’ kaphatsz nyersanyagokat, eszközöket, pontokat vagy akár egy újabb kártyát is.

Az épületek megszerzéséhez ki kell fizetned a lapkán szereplő nyersanyagokat. Ha ez megtörtént, a lapkát helyezd a saját törzsed táblájára. Az épületek pontot adnak, amit azonnal le kell lépned a pontozósávon.
Miután az embereiddel begyűjtöttél mindent és visszatetted őket a tábládra, a következő játékos következik.

III. A harmadik szakaszban el kell látnod a törzset. Minden ember egy élelmiszert fogyaszt. Először is kapsz annyi élelmiszert, amennyi az élelmiszerraktár sávján a pontod. Ezután ki kell fizetned minden embered után egy-egy élelmet. Ha nincs elég ételed, az nagy baj. Ki kell fizetned annyi élelmiszert, amennyi csak van, a hiányzó részt pedig meg kell venned más nyersanyagokért egy-egy arányban. Ha ezt nem szeretnéd megtenni vagy nem is tudod, elveszítesz tíz pontot. Fontos, hogy minden esetben el kell költened annyi élelmiszert, amennyit csak tudsz.
Ha ezzel megvagytok, fordítsátok vissza szerszámaitokat és csúsztassátok eggyel arrébb a civilizációkártyákat, az üres helyre pedig tegyetek ki egy új lapot. A kezdőjátékos jelzője balra kerül és jöhet a következő kör.
A játék két módon érhet véget.
Nem tudtok új civilizációkártyát felhelyezni a táblára. Ebben az esetben már nem kezdtek bele a következő körbe, azonnal kezdődik a végső pontozás.
Ha valamelyik épületlapka pakli elfogy, az adott kört még be kell fejezni, csak ezután jön a pontozás.
A végső értékelés során a civilizáció kártyák nagy szerephez jutnak.
A zöld hátterű lapok esete egyszerű: csupán be kell szoroznod a lapok számát önmagával. Például négy lap esetén 16, öt lapnál pedig 25 ponthoz jutsz.
A homokszínű kártyák összetettebbek. A rajtuk szereplő embereket kell figyelembe vennetek. A parasztok számát meg kell szorozni az élelmiszerraktárad értékével, a szerszámkészítőket az összes szerszámoddal, a kunyhóépítőket az összes építményeddel, a sámánokat pedig az embereid számával.
A lapokon kívül minden megmaradt nyersanyagod ad még egy-egy pontot. Akinek végül a legtöbb pontja jött össze, az nyerte a játszmát, ő rendelkezik a kőkorszak legnagyobb törzsével!

A doboz tartalma

A dobozban van egy nagy játéktábla és négy kisebb a törzsekhez. Negyven fabábú, négy különböző színben, amik a törzsek embereit jelképezik. Nyolc kis kocka a pontok jelzéséhez, több mint száz fából készült jelző a nyersanyagokhoz, 26 épületlapka és 36 civilizáció kártya. A hét kocka mellé kaptok egy bőrpoharat a dobásokhoz. Természetesen egy szabálykönyv és egy áttekintőtábla is helyet kapott a dobozban.

Értékelés

A játék egyszerű, mégis nagyon jó taktikai érzék szükséges ahhoz, hogy igazán jól játszunk. Könnyű megtanulni a játékot, így a fiatalabbak is biztosan élvezni fogják. A játék nagyon szép, a kellékek minőségiek.
A játék számos díjat nyert, köztük több „az év családi játéka” díjat, valamint grafikai elismeréseket.
Negatívumként az időzítés fontosságát hoznám fel: az első játékos nagy előnyt élvez azáltal, hogy olyan területeket tud elfoglalni, amik mások számára is létfontosságú. Ez akkor rossz igazán, ha ránk csak három kör múlva kerül sor. A kockadobások miatt van szerencsefaktor is, de nem annyira jelentős.
Bátran ajánlom bármilyen társaságnak, baráti körnek, pároknak, családoknak – igazából mindenkinek, akik nem akarnak nehéz szabályokkal, mély stratégiával foglalkozni. Jó szórakozást!
Lépj a törzsed élére és legyetek ti a legnagyobbak!

Magyar szabálykönyv
Magyar segédlet

Forrás: Szellemlovas
5 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 14 590 Ft-tól
 • 5 ajánlat

Kategória: Kockajáték, Prehisztórikus
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Kockadobás, Munkás-elhelyezés, TRN-04 Progressive Turn Order

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Stone Age: Jubileum társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • maszlagadam27

  2022-08-14 22:40:05

  Hmm ez a Silverland nevű hely eddig nem volt meg, köszi a linket! ;)

 • MaRo

  2022-08-14 22:03:22

  Azért nem kell még ennyire aggódni a beszerzésen mert jelenleg még elérhető boltban is.

  Igaz mikor én kerestem vagy 2 hónapja én is össz vissz 1 helyen találtam rá de ha valaki esetleg nagyon keresné akkor a silverland oldala szerint még mindig van belőle.

  Igaz biztos, hogy az utolsó darabok vannak ott is már legalábbis nagy valószínűség szerint.

  Másik témában jeleztem, hogy nekem reklamálnom is kellett sajnos mert gyári hibás volt sajnos.

  A kiadó visszajelzése szerint viszont nem nagyon maradt már pótalkatrész ha erre lenne szükség. Legalábbis az utolsó játékostáblát elvileg én kaptam meg.

  A játéktábla minőségével azért tudnék kötekedni, legalábbis az én példányomban és a csere táblában is a hajtásnál bizony nem a legszebb. Persze a játékot ez nem feltétlen befolyásolja amíg bírja a strapát és ki tudja lehet, hogy csak esztétikailag nem szép a gyűrődést bïrja majd.

  Mindenesetre ha valaki újra vágyik és azonnal a használt helyett itt még megteheti:

  Silverland - stone age jubileum

 • maszlagadam27

  2022-08-14 19:38:55

  Szerencsére a kifutás után nem sokkal sikerült szereznem egyet a jubileumi Stone Age kiadásból (másodkézből, de teljesen új állapotban, picit drágábban az átlagárnál). Ha gondolkodunk a játék beszerzésén szerintem mindenképp érdemes inkább ezt venni több okból is. A téliesített tábla (megvan a sima eredeti oldal is, azzal is tudjuk használni), de még a doboz dizájn is meseszépre sikeredett. A doboz belső kialakítása is teljesen használható, minden elemet szépen tudunk benne szeparálni. Két mini kiegészítő is jár ehhez a kiadáshoz, mindkettő ötletesen ad plusz lehetőségeket az alapjátékhoz. Az igluk gyakorlatilag csak plusz győzelmi pontszerzésre használhatók, a játék végi pontozásnál nem tudjuk őket az épületeink közé számolni (így értelem szerűen ha elfogynak, nem váltják ki a játék végét). A "vadállatok" kártyalapok már egy picit mélyítenek a komplexitáson, de azért nem teszik kategóriákkal bonyolultabbá a játékot. Ezeket a fenevadakat el kell űznie a játékosoknak (amiért később meglesz a jutalom is), mert jelenlétükkel bizony problémát okoznak a vadászat és a nyersanyagszerés során is (gyakorlatilag minden szegmensben, amihez kockadobásra van szükség). A kettőt együtt, vagy külön-külön is alkalmazhatjuk, de persze ki is hagyhatók (szerintem érdemes őket megnézni).

  Ha nem csak kipróbálás, hanem a gyűjteményünk bővítése céljából keressük a játékot, kövessük figyelmesen a használtpiacot, most még valószínűleg hónapokig fel fog bukkanni egy-egy példány ebből a kiadásból. Nyilván a limitáltság és a nemrégiben való kifutás miatt emelkedni fognak az árak, de érzésem szerint még egy darabig a normál ár körül, vagy csak picit drágábban meg tudjuk vásárolni használtan. Tudom nem célszerű egyre nehezebben beszerezhető játékok felé orientálni a társasjátékos közösséget, de úgy gondolom, jelen esetben abszolút megéri, hisz nem csak egy szebb alapvariánst kapunk a befektetett pénzért és időért cserébe, hanem jár pár extra bővítmény is a jubileumi mókához.

 • jucesss

  2022-02-11 13:47:04

  Remek játék! Nem túl nehéz szabályokkal, kezdő játékosoknak is remek ismerkedés a modernebb munkáslehelyezős játékokkal. Mi általában ketten játszuk, és még egy nehéz nap után is élvezzük. Kényelmesen elpakolgatunk, kicsi taktika, kicsi szerencsével nagyon jó kis játékélményt ad mindig. Annak ellenére hogy nincs benne sztori, a gyönyörű grafika miatt nagyon is bele tudjuk élni magunkat, sokat hozzáad az élményhez a kinézet. Mindenképp érdemes kiemelni a bőr dobó poharat. Szeretjük a mini kiegészítőket is amik a téli jubileumi kiadáshoz jöttek. Könnyed kikacsolódás lehet mindenkinek, aki épp nem valami nagy volumenű társasra vágyik.

 • syndi-cate

  2022-01-18 12:50:56

  Nagyon jó munkáslehelyezős játék. A Jubileum verzió nagy játéktáblája és a kis épületlapjai is két oldalas, van nyári és téli oldala is, így gyakorlatilag egy az egyben megkapjuk vele az eredeti játékot is. A téli oldallal bejött pár újítás, úgy mint a vadállatok fenyegetése (el lehet őket zavarni, amikért jár kockadobásos random extra bónusz), iglu (mint épületek) használata, és extra kő (egyes téli épületeknél) valamint extra arany (kártya vásárlásoknál) felhasználással győzelmipont növelés is. Megéri, nagyon jó, számtalanszor elővesszük.

 • gavlak82

  2021-03-21 13:52:53

  A munkáslehelyezős játékok alapjának tekintik és ezt nem is vitatom. Akinek meg van a Stone, azoknak csak akkor kötelező darab, ha elszànt fanatikus. Nekünk élből a jubileum lett megvásárolva, két oldalas, egy téli és egy nyári. Illetve az épületlapkák is ilyen verzióban vannak. Kvázi nehezítésként kerültek be a téli oldalhoz a vadállatok, amiket el kell űznünk. Mivel általában ketten játszunk, így bizonyos feltételek szabottak, a faluban a 3 helyszín közül csak 1-et foglalhatunk el, plusz ahova lerakta valaki a munkásait, oda nem tehet a másik. Lehelyezzük a munkásainkat, nyersanyagot, élelmet szerzünk, esetleg szántóföldes akciót hajtunk végre, szaporodunk, szerszámot készítünk, végrehajtjuk az akciót, majd megetetjük az embereinket. Az élelemnek fontos szerepe van, szóval a szántóföldön elérhetjük, hogy eggyel kevesebb élelmiszert kelljen beadnunk, de civilizációkártyával is van erre lehetőségünk. Az épületlapkáknál nyersanyagok beadásával szerezhetünk pontokat, civ. kártyákkal és megmaradt nyersanyagokkal is. Egyedi pontozórendszerrel működik. A játék végén van mit szàmolni. A bőrpohár egyedi ötlet a kockadobálásokhoz. Egyszerű jàték, de agyalni is kell rajta, hogy a végén jól jöjjön ki belőle az ember. A kockánk értékének szàmàt szerszàmkészítéssel tudjuk növelni, szóval itt is játszik, hogy mindenből kell :) Szórakoztató, mindenképpen ajànlom, akinek nincs meg egyik változat sem, annak elegendő élményt nyújthat az alap Ston Age is.

 • Crospieler

  2021-03-16 13:35:15

  Tökéletes bevezető a munkáslehelyezés világába. Meg úgy egyébként is egy fantasztikus játék.
  Szerintem ez is egy top10-es családi társas.

  Michael Menzel ismét kitett magáért mert gyönyörűen megrajzolta.

  Akinek megvan a sima változat, annak szerintem felesleges beszereznie ezt a jubileum kiadást. A komponensek kicsit szebbek, a téli hátoldal és a két mini kiegészítő is jópofa, de nem ad annyit, hogy le keljen cserélni.

  Akinek viszont nincs meg de meg akarja szerezni a Stone Age-t, annak akkor már érdemes beszereznie a jubileum kiadást. Árban nincs nagy különbség.

  Talán egyetlen negatívum a játékkal kapcsolatban, hogy az első körök/lépések szerintem előre beprogramozottak - legalábbis ha hatékonyan akarunk játszani. Ugyanis erősen ajánlott a falubéli akciókat igénybe venni a játék elején, ill. közepén is. Elsősorban a +1 élelmet adó helyet és a "szerelem kunyhót" :) , de a szerszámos is jó.
  Illetve még esetleg annyi, hogy családi társashoz képest kicsit magas az ára.

 • nikoletta.89

  2020-06-16 22:33:20

  Gyönyörű játék. Karácsonyra vettük, a téli hangulathoz a téli oldala eszméletlen hangulatot ad. Szeretjük.

 • jenei.balazs87

  2019-09-02 13:12:37

  Tényleg gyönyörű játék, de kettesben túl kiszámíthatónak érzem, ezért kapott csak 4/5-öt tőlem. Hamarosan kipróbáljuk 4-esben is, amitől sokat várok. :) A kockadobás miatti szerencsefaktor "hardcore" játékosoknak nem teszi annyira vonzóvá.

 • lrekasi

  2019-08-18 08:48:43

  Nagyon nem bántam meg, hogy megvettem, igazi örökzöld! A kivitelezés jó, minőségi darab.
  Munkáslehelyezős játék sok véletlennel, amit azonban szerintem remekül korrigáltak a játékban. A kockadobások eredményét pl. lehet növelni szerszámmal - én a használaton szigorítanék, mert maximális esetben +12 pont jön a kockadobásokhoz, aminek a felét könnyen el lehet érni, így elég egy embert küldeni aranyért, ami ugye a kártyákhoz plusz 6 pont. Kártyák esetében 4 közül tudsz választani, persze némi plusz erőforrásért, de azt baltákkal könnyű kitermelni, épületekből is több kupacból válogathatsz.
  Tetszik, hogy nincs egyértelmű győzelmi út, de a kártyagyűjtés erősen ajánlott. Külön remek ötlet, hogy etetned kell a néped. Az viszont nem tetszik, hogy ha nincs étel, a fát is "elrágják" a munkások. Ha nincs élegendő étel, pontlevonással jár, ami szerintem nem elég tematikus. Házi módosításként mi "beküldjük a gyengélkedőbe" az éhezőt, így nem tud termelni, de etetni kell. Ha legközelebb sem sikerül jóllakatni, akkor béke poraira. De ilyen általában nem fordul elő.
  Az egyszerűsége mellett sok taktikázásra van benne lehetőség, és ezzel a játékkal valóban tud már egy 10 éves is játszani. Egy szó mint száz, kiváló és kötelező darab a könnyed kikapcsolódásra vágyóknak!

 • kelemen.ati

  2019-05-04 15:12:03

  Nekem a Numero 1 játék. Öt éve ismerkedtem meg vele, de még most is nap mint nap játszom vele. Bár a család már kikopott mellőlem, szerencsére az egyik online felületen megtalálható, így ott vívok ádáz csatákat. Alapvetően utálom a kockákat egy játékban, ennek ellenére itt a játék fő része, de még szerencsefaktor is van benne, a dobások eredménye illetve a kártya lapok felhúzási sorrendje miatt. Mindezek ellenére mi vonz arra, hogy most már túl az 1.000 (ezer) partin is bármikor leülök vele játszani? Két dolog, egyrészről két főnél mesteri taktikázásra ad alkalmat, másrészről pedig a leggyönyörűbb táblájú játék, amivel valaha játszottam. A jubileumi kiadás 2 játékot tartalmaz - az eredeti és a téli verziót - megrajzolva a tábla két oldalára. Alapvetően kicsivel ad több játékélményt az a plusz 4 lapka és 4 kártya, de mint fanatikus, muszáj voltam lecserélni az alapot...:)

 • c.gergo

  2019-05-03 13:36:27

  Nagyon alap játék. A munkáselhelyezés gyöngyszeme. Szerintem érdemes beruházni a jubileumi verzióra!

 • gabibacsi.kulcsar

  2019-04-16 19:13:41

  Nekem nem volt meg az alap, sokáig agyaltam, hogy akarom-e. Aztán jött a jubileumi kiadás és a téli grafika megvett kilóra. Gyönyörű, szórakoztató családi játék. Könnyen tanulható, én ha tehetem a téli oldallal játszom. Ha ez nincs akkor lehet hogy sosem vettem volna meg, de így nem bánom.

 • soltesz.orsi92

  2019-02-16 15:33:41

  Gyönyörű játék, viszont én egy kicsit megbántam hogy megvettem. Ketten játszottunk eddig csak néhány partit, de mindkettőnknek az volt a véleménye hogy egy kissé unalmas az hogy csak lepakolgatunk, felszedünk körökön keresztül. Van benne némi taktikai lehetőség, de nekünk kicsit kevés volt.

A Stone Age: Jubileum társasjáték és kiegészítői (4)

 • Stone Age: The New Huts társasjáték Kiegészítő

  This expansion to Stone Age was released with the Spielbox - "Hans Im Gluck Almanach" magazine, which was released in September 2008, together with the Carcassonne expansion Carcassonne: The Cult. The expansion contains 6 new huts which are shuffled with the existing huts. A number of huts dependent on the number of players are randomly removed from play...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Komplexitás: 2/5
 • Stone Age: The Expansion társasjáték Kiegészítő

  Nagy munkára volt szükség a falu létrehozásához, de sikerült. Az emberek biztonságban élhetnek, a környéken van elég élelem és nyersanyag, a civilizáció fejlődik. Most már nem csupán a hasznosság, hanem a szépség is számít! Gyönyörködtetés mindenekfelett! A Stone Age eme kiegészítőjének középpontjában a dekorációk és a kereskedelem áll. Persze nem csak ez...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Stone Age: Casino társasjáték Kiegészítő

  Special printing for "Stadt-Land-Spielt" (German parlour games day) 2013. Also included with Russian Railroads: Mini-Expansion (2014). This expansion for Stone Age adds two new huts: casinos! When you build a casino you may throw 4 or 5 dice (depending on the hut) and get the total sum of your dice as victory points. English Rules : Expansion for 2-5...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Stone Age: The Mammoth társasjáték Kiegészítő

  A mammoth herd is passing by close to your village. You can tame these mammoths in order to have their help when constructing your village. But hurry up! Other tribes are on their way as well! You can combine this mini expansion with the basic game as well as with all other expansions. First, you set up the game as usual. You shuffle all 16 bonus tiles and...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 50 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Stone Age: The Mammoth társasjáték Kiegészítő 2790 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 1.5 óra
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Bernd Brunnhofer
 • Illusztrátor:  Michael Menzel
 • Kiadók:  Piatnik, Hans im Glück Verlags-GmbH, Z-Man Games, Devir, Giochi Uniti, Swan Panasia Co., Ltd.
 • Elérhető nyelvek:  kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • French edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 9 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 9 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: olasz
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: spanyol
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 9 cm
 • English edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 9 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Stone Age: Jubileum társasjátékhoz