Spicy
Spicy
Spicy
Spicy
Videó beküldése

Spicy társasjáték

társasjáték, 2020
Értékelem!

A Spicy egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 20 perc. A játékot 2020-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb kátyajáték kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Light Game of the Year kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága...

A Spicy egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 20 perc. A játékot 2020-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb kátyajáték kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Light Game of the Year kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kockáztatás és a pakli tervezés mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Spicy – csípős, de finom!
Legendás idők: három nagymacska klánja legjobbjait új küzdőtérre hívja. Bátorságukat immár nem véres harc bizonyítja. Az igazi hős nem csak erős, de könnyedén fogyasztja a legcsípősebb ételeket is! Lángoló ajkakkal és könnyező szemekkel licitálják túl egymást. Hazugság talán a nagyotmondás, ha vállalod a lelepleződés következményeit? E legendás dilemmából születik meg egy új korszak új harci taktikája, a BLÖFF.

2020 Spiel des Jahres ajánlott az Év játéka kategóriában

Tanuld meg egy perc alatt, és élvezd ezt a remek blöffölős parti játékot!

Győri Zoltán harmadik társasjátéka, melyet nemzetközi kiadásban indított útra a HeidelBÄR és a Gémklub kiadó, gyönyörű ázsiai stílust kapott. A Spicydíszes tünemény lesz mindenki polcán! A társas egyszerre jelent meg magyar, angol és német nyelven, valamint kiadásra kerül más nyelveken is több európai, amerikai és ázsiai országban. Blöffölős kártyajáték, ami során kártyákat játszunk ki, lehetőleg póker arccal és persze figyelve a többieket, keresve a füllentés jeleit.

Csípni fogod?
A játékban nagymacskák klánjai mennek szembe egymással, hogy kiderüljön, ki bírja jobban az erőset? Jimin Kim rajzai humorosan mutatják be azt a szenvedést, amit a tigrisek élnek át annak érdekében, hogy mindenképp ők vállalják a lehető legtöbb csípős fűszer elfogyasztását, akár a taknyuk-nyáluk összefolyását is kockáztatva.

Scoville-skálán hányas?
A kezdésnél mindenkinek kiosztunk hat lapot, majd a játékosok számának megfelelően adott helyre behelyezzük a húzópakliba a világvége kártyát, ami a játék végét jelenti majd.

A kezdő játékos képpel lefordítva kitesz egy lapot, majd egyes és hármas érték között megnevez egy fűszert, pl.: wazabi három. Ez után a következő játékos letesz egy új kártyát a korábbi fűszer nagyobb értékű bemondásával, pl.: wazabi négy, vagy a lapkijátszás helyett passzol és húz egy lapot. De eközben bármelyik játékos kétségbe vonhatja a hármas wazabi igazságtartalmát, kezét a paklira téve kihívja vagy a fűszert, vagy a lap értékét: „Ez nem hármas!”, majd felfordítja a lapot. Ilyenkor csak a számot vesszük figyelembe, mindegy, hogy a színben blöffölt-e a kártyát kijátszó játékos.

Ha a gyanú beigazolódik és valóban nem hármast (vagy ha a fűszert vonta a kihívó kétségbe: nem wazabit) játszott ki a lapot kijátszó játékos, akkor a kihívó nyert, és az addig kijátszott összes lapot maga elé teszi képpel lefelé. A játék egy nagy csavarja, hogy amennyiben fülön csípünk valakit blöffölés közben, megvan rá a lehetőség, hogy ettől még ő fogja kapni a győzelmi pontot jelentő kártyákat, hisz nem csak azt kell tudni, ki blöffölt, azt is jól kell megtippelni, hogy a kijátszott kártyáján a szám vagy a fűszer típusa nem tükrözi a valóságot.

Logikus blöff és pókerarc
Fontos, hogy a lapokat mindig emelkedő sorrendben kell bemondani, a fűszernek mindig egyeznie kell, kilences után szigorúan csak tízes jöhet, majd elölről indul a számsorrend.

Amennyiben egy játékosnak az összes kártyája elfogyott a kezéből (és senki nem hívja ki), kap egy trófeát, majd 6 lapot húz a húzópakliból a kezébe. A játék akkor ér véget, amikor valaki begyűjt két trófeát, vagy mindhárom trófea begyűjtésre került, illetve ha osztás során valakinek a kezébe kerül a világvége kártya.

A játék végén összeadjuk a pontjainkat: minden megszerzett trófea 10, minden kihívás útján szerzett kártya egy pontot ér. A játék végén minden kézben maradt lap -1 pontot fog jelenteni.

Letöltés
Magyar nyelvű játékszabály

Angol nyelvű játékszabály

Magyar nyelvű ismertető

Magyar nyelvű játékmenet (a készítővel)

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 14% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
  • 3 500 Ft-tól
  • 39 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Blöff, Állat
Mechanizmus: Kockáztatás, Pakli tervezés

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Spicy társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Spicykiss.adri123, Nagykovácsi, Hűvösvölgy Stop Shop, Gödöllő

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Nagykovácsi, Hűvösvölgy Stop Shop, Gödöllő! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Csak kibontott, sosem játszott, tökéletes állapotban. Foxpost, GLS, Packeta, Posta megoldható.

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Spicy társasjáték videók (11)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

  • hubigyuri

    2023-12-25 08:01:40

    Nálunk ez most a karácsonyi sláger. 24.-én mikor a párom nagyszüleinél összegyűlik a család az eddigi hagyomány a lórum nevű kártyajáték volt. Nekem kissé elavult játék, ráadásul csak négy fős.Voltak más rokonok is akik azért nem kértek helyet egyik körben sem az asztalnál, mert nem szeretnek lórumozni. Idén gondoltam egy merészet, és elhoztam a spicyt. 23.-án anyóssal bejárattuk, ő már szabályismerettel érkezett. 24.-én a mama azt mondta "nekem ez nem tetszik, és nem is értem" majd 20 perc múlva széthazudva a világot megnyerte az első kört. Nagyon bevált! Egyszerűek a szabályok, de kell gondolkodni benne (illetve lehet gondolkodni benne, de végeredményben teljesen random a játék) Például nekem van két lapom. Csili háromra csili tizet raktam, maradt egy lapom. Bekockáztattam? És ha igen, miben? Ha a szàmban hazudtam elég random volt, mondhattam volna kissebbet is. Színben meg lehet, hogy az utolsó lapom színére céloztam inkább màr egy kis előre gondolással? Gyanusíts meg!

    Mama az est végére azt mondta, már fáj az állkapcsa annyit nevetett :) Hat fő folyamatosan játszotta szent este cirka 4-5 órán keresztül. Nekünk nagyon bevált a játék.

  • Kabendex

    2023-08-15 15:31:27

    Nálunk a Balaton-parti fröccsözések szinte elengedhetetlen eleme volt egy jó svindli is. Alapvetően a társaságnak bejön a blöffölős vonal, így a Spicy is elég hamar felhívta magára a figyelmet, amikor alternatívát keresgéltem.

    Néhányan kissé szkeptikusak voltak vele elsőre, de mégis elég nagy sikert aratott. Az eddigi körök alatt mindig megvolt a jókedv és a sok nevetés, előfordult a műdurcizás, de még a "nehogy már ő nyerjen" is. Pörgős partyjáték, amit szerintem nem fogunk túl hamar megunni.

    Én azt gondolom, hogy gondolkodás nélkül azért ezzel sem lehet játszani és talán egy picivel nehezebb is, mint a svindli, de ettől függetlenül mégis egy könnyen tanulható, szórakoztató játéknak tartom, amely alkoholizálós és alkoholmentes összejöveteleken egyaránt megállja a helyét. Nekem a grafikák különösen tetszenek, örömmel tudom kis gyűjteményem részeként.

  • gubacsi.gabor

    2023-07-01 12:34:56

    Nekünk nagy kedvencünk lett, jópofa, pörgős játék. Egy komolyabb társas előtt jó kis bemelegítő game. Győri Zoltánnak nagy gratuláció. A design pedig önmagáért beszél, nagyon egyedi.

  • Kooczka

    2023-05-21 18:05:12

    Off Spicy (Elnézést!)

    Személyes benyomás a svindliről: Annak ellenére, hogy az is a blöffről szól, és tényleg jó lehetőség megismerni vele a kártyalapokat (ez már önmagában plusz), több figyelmet is igényel, és több lehetőség van benne tudatosan lefülelni a játékostárs hamis bemondását. A svindli nekem valamivel „okosabb” játéknak tűnik, mint a Spicy, vagy a Sweet &... változat.

    Azt is többnyire egy paklival 4-en játszottuk 9-10 évesekkel, és kb. a harmadik játék után már figyeltek arra, hogy észben tartsák, mi ment ki - legalábbis állítólag - és összerakták, hogy annak alapján, amit a saját kezükben látnak, illetve az előző alkalommal felhúzott lapok szerint (néha még ezt is számításba tudta venni egyik-másik gyerek) vajon mennyire lehet hihető az épp elhangzott állítás. Ehhez pedig szerintem már komolyabb memória és figyelem szükségeltetik.

    Se a Spicynál, se a cicás változatában nem éreztem ezt a plusz agymunkát.

  • kvarclovag

    2023-05-21 12:29:45

    Ez egy svindli, ami egy gyerekeknek szóló mókás, blöffölős játék, amivel játék közben szépen megismerik a magyar vagy a francia kártyát. Szóval számolást vagy komoly gondolkodást nem szabad számonkérni rajta, de azért kell egy kis rutin hozzá, mikor és hogy érdemes blöffölni. Az ebben rutinosabb játékos bizony nyerni fog. Mivel itt saját paklit kapott, sajnos a magyar vagy francia kártya megismerése elúszik, ami nagy hiba, mert szerintem ez lehetne a fő érdeme. A pár új szabályhoz és kunszthoz nem kellene saját pakli.

  • steeeven88

    2023-05-21 10:36:25

    Igen alapvetően több sebből vérzik. Azt el tudom engedni, hogy semmi de semmi gondolkodást vagy számolást nem igényel. Úgy értem, nem tudod kisakkozni sem, hogy a másik kezében lehet olyan kártya amit bemondott vagy sem. Először azt gondoltam, ez segít, kicsit figyelni kell a lapjárást. De nem. Aztán meg party játéknak sem igazán jó mert nincs benne igazán interakció. Nálunk is pár kör után a polcon hever... Sokkal többet vártam, mert szép a játék, nekem nagyon tetszik. Csak üres..

  • fodihun1

    2023-05-20 20:34:33

    A grafikája nagyon tetszik , ellenben a játék menete nagyon nem. Bele raktunk 2 kört és egymasranéztünk, hogy " ugye soha többet?" Inkább leülnék zsírozni.

  • steeeven88

    2023-04-24 10:16:40

    Hát én nem tudom egyelőre hova tenni. Nagy várakozás övezte. Játszottuk (az alapjátékot) 2 és 3 fővel is. Nekem szórakoztatónak tűnt, a többieknek kevésbé, a feleségemnek kimondottan nem tetszett. Minden kört én nyertem. Ezek hozzá tartoznak a tényekhez.

    Ami tetszett benne:

    • Grafika, zseniális, nagyon szépek a kártyk, a színek
    • Imádom a fűszereket, köztük a wasabi-t és a csilit is
    • Tetszik, amikor füllenteni kell egy játékban és remek érzés, amikor nem buksz le
    • Pörgős, nem hosszú a játékidő
    • Gyorsan tanulható, bármilyen társasággal (nekünk ez 3 gyerek mellett időt találva kimondott fontos)

    Ami a feleségemnek nem tetszett benne:

    • Megérezheti, hogy adott pillanatban "blöffölök", de arról fogalma sincs, szám vagy a szín a kamu

    Összegezve a fentieket, nem biztos, hogy nagy kedvenc lesz. Nagy kíváncsiság övezte nálunk, izgatottan próbáltuk ki, de mérsékelt az elégedettség. Ami nekem nagyon tetszik benne, az rá kell jöjjek, hogy a küllem, a dizájn, de nem a játékmenet. Esztétikus a polcon a doboz, a kártyák, elegáns és vicces is egyben. De amikor elkezdtünk játszani, senkit nem töltött el örömmel, nem volt sziporkázó jókedv tőle. Egyszer csak intézel egy "kihívást" valaki ellen, aztán vagy bejön, vagy nem. És megyünk tovább...

    Félreértés ne essék, nem stratégiai játékokkal hasonlítom össze, hanem hasonszőrű party kártyajátékokkal, hiába van benne még wasabi is, egy kis fűszer nekem hiányzik belőle. Ugyanakkor biztosan előkerül még, mert a szitkozódás, a "tudtam, hogy kamuzol, csak elrontottam, hogy miben..." jellegű mondatok kellően elhúzódó esti italozások alkalmával azért mosolt csalhatnak az arcokra.

  • szrigoevi

    2023-03-06 11:05:38

    Ugye a régi időkben még elsősorban magyar és francia kártyával játszottunk mindent is, úgyhogy nekem egyből a kamu, vagy a svindli jutott eszembe, amikor kipróbáltuk, ami egyébként nem von le a játék élményből. :) Pont annyi kis plusz szabály van benne, hogy frissíti a régi játékok élményét. Névnapjára kapta a nagyobbik lányom. Neki még azért szokni kell ezt a fajta játékot, nem a fent említett játékokon nőtt fel ugye. :D
    Ettől függetlenül nagyon tetszetős játék. Szuper a grafikája, mi végignéztük a lapokat az ábrák miatt és a lapok minősége is kiváló. Elég pofásan néz ki! Egyből több partyt is lenyomtunk vele, bár sajnos csak hárman vagyunk rá és hát ez a játék tipikusan több fővel az igazi és pörgős. Na majd, ha már a kisebbik is felnő hozzá még jobb lesz! Addig is tuti sokszor előkerül még, mert szeretjük a gyors, pörgős kártya játékokat. Hétköznap munka/suli után ezek férnek bele az időbe és Spicyból gond nélkül le lehet nyomni 10-15 perc alatt több kört is, ha pörgünk. Az pedig külön plusz nekünk, hogy Győri Zoli játék, mert nagyon szeretjük a videóit és reméljük egyszer majd sikerül akár egy dedikálást is bejátszani. :)

  • maszlagadam27

    2022-08-20 08:22:14

    Még csak most ismerkedtem meg a játékkal de alapvetően tetszett. Igaz csak ketten játszottuk, de az az érzésem, hogy kellemes perceket tud okozni egy öt-hat fős társaságnak is, sőt, ott talán még izgalmasabb lehet. Mi anno gyerekkorunkban a svindli egy lebutított "kamu" nevű verzióját játszottuk, ahol nem a számok lerakási sorrendjének kellett passzolnia, hanem csak a színnek. A Spicy inkább hajaz az original svindlire, de sikerült feldobnia azt. Hiszen itt a fűszerek fajtájával (színnel), és a számmal is meg lehet fogni a blöffölő ellenfelet. Ha valakinek kétszer sikerül lepakolni a kézben tartott lapjait, megnyeri a játékot. Ez két főnél lerövidíti a játékidőt, több játékosnál azért nagyobb az esély a "világvégekártya" kihúzására, kiváltva ezzel a játék végét és a számolást (megszerzett lapok darabszáma adja ebben az esetben a pontokat). Azzal kell vigyázni, hogy ne álljunk rá tartósan egy lehelyezési taktikára, mert azt az ellenfeleink biztosan kiszagolják egy idő után, és nehéz lesz váltani róla. Próbáljuk meg a legváltozatosabb, legfifikásabb megoldásokat variálni a sikerhez. A joker szám és fűszertípus kártyák ebben a segítségünkre lehetnek. Tetszett az új játékvariánsokat biztosító kártyák megléte is, így a gyakorlott játékosok tudják színezni a játékmenetet és talán kevésbé válik egysíkúvá. A kisméretű "szabályfüzet" jól szedi össze a tudnivalókat. A kártyák képi világa kellően bugyuta, de ennek köszönhetően vicces is. Ez a távol-keleti grafikai elemekkel dolgozó vizuális megvalósítás egészen rendben van. A kártyavédőzés erősen ajánlott jelen esetben is. A Spicy összeségében egy nagyon haladós, vicces party játék, amiből garantált a több játszma egymás után. A Golden Geek Awards jelöléseket kicsit erősnek tartom, szerintem nem operál annyira egyedi megoldásokkal, hogy a jelölés jogos legyen. De ez már csak az én szubjektív véleményem, mindenképp megéri kipróbálni, főleg a pörgős kártyajátékok szerelmeseinek!

  • atihawk

    2022-06-28 00:19:44

    Rengeteg estét tett emlékezetessé ez a játék annyi biztos. Állandóan váltani kell a taktikákat, különben hamar kiismerhetnek a játszótársak. :D

    Eleinte nagyon taszított ez a fajta képi világ, de most már úgy gondolom, ez is az ami igazán különlegessé teszi, kiemeli a többi játék közül. Külön öröm,mel tölt el hogy Zoli társasjátéka, emiatt is egy "must have" társasjáték volt nálam. Nagyon pörgős, vicces játék, tele rengeteg váratlan fordulattal, amikor már azt hiszed kiismerted az "ellenfeleidet". Emellett kicsi, könnyen hordozható a könnyen tanulható is. Nekem abszolút 10/10-es játék. Ha valami negatívumot is meg kell említsek, akkor talán az, hogy, ha viszonylag sokat játszik vele az ember, akkor unalomba fulladhat, még a rengeteg fordulata ellenére is, illetve, hogy nagyon kis gyerekekkel sem lehet játszani.

    Aki nagyszerű party játékot keres, annak ez egy alapmű, ezt akár egy szerényebb itazolás közben is ajánlani tudom, mert csak a pókerarcunkra és belső detektorunkra van szükség, hogy lecsapjunk a csúnya hazug társainkra. :D

  • hamu80

    2022-06-15 19:42:47

    A bas és svindli klónokat (lásd még pl. Coup, Masquarade, Skull, Nothingam bírája) gyarapító blöffölös játék, szerintem tetszetős külcsínnel. A másikat kell rajtakapni, hogy csal -e, ha bejön, akkor ő szív, ha rosszul tippelsz, akkor te. Az itteni csavar az, hogy két dolog közül kell választani, színnel vagy számmal blöffölt -e az ellenfél Szerintem 4000+ HUF sok egy ilyen játékért, de kellemes szórakozás volt.

  • ryuk669

    2022-04-08 15:02:28

    Spicy? Nagy kamu...ja, hogy mégse..:D Imádjuk. Gyors, pörgős és végtelenül szórakoztató. Vannak a "mindent vagy semmit" es "az okosabban többre mész" játékosok. De akár mennyire ismered a játékostársaid, mindig meg tudnak lepni. :D És a legnagyobb igazság: nem mindíg az őszinte veszít. ;)

    Kellett pár partyjáték az olyan estékre ahol családosokkal ülünk össze, vagy csak nincs kedvük már agyalni az embereknek, gyorsan tanulható, és kis helyen is elfér és ami a legfontosabb, nem unalmas. A spicy minden szempontnak megfelel.

  • nibirueni

    2022-04-05 12:42:50

    Kezdő gyűjteményem sikertörténete a Spicy, mert ez az első olyan játékom, ami megfertőzte a társaságot. Ezzel tényleg mindenki szívesen ül le játszani körülöttem, hatalmas nevetések, beszólások, műdurcik lesznek belőle, és még órákig kitart a jó hangulat. :) Pofonegyszerű tanítani és tanulni, már az első körben mindenki érti a szabályokat, és nagyon jó, hogy azokat jutalmazza a játék, akik mernek interakcióba kerülni, de aki félénkebb, az is el tud lavírozni benne különösebb lelki sérülés nélkül. Tényleg bárkivel bármikor játszható, és jó móka, nincs kocsmázás anélkül, hogy ezt be ne dobnánk a táskába. :)

    A játék megjelenése elsőre egyáltalán nem ragadott meg. A Mysteriumhoz, Bűnügyi krónikákhoz vonzódó szemem első ránézésre egyáltalán nem találta szépnek, de rászánva egy kis figyelmet felfedeztem, hogy tényleg mennyire spicy, izgalmas a koreai művész illusztrációsorozata. Nagyon tetszik, hogy ennyi energiát fektettek ebbe, különlegessé téve ezt a kis pakli kártyát, és mert bátor lenni, felvállalva ezt a szokatlan designt. Mára már a legizgalmasabb grafikájú játékomnak tartom, és nagyon örülök, hogy része lett a kis gyűjteményemnek.
    (A lapok hátuljának csillogó aranyszíne is zseniális, mintha egy rakás aranyat söpörnénk be, amikor pontot szerzünk. Mi egyébként az összes plusz módosító lapot is +10es lapként használjuk, mert senki nem akarja abbahagyni a játékot, míg el nem fogyott az összes lap. :D )

    Összességében: sok jókedv izgalmas és igényes köntösben, egyszerű szabályokkal egy apró dobozba zárva. Szeretjük! :)

  • gyurakovics.bernadett

    2022-04-01 21:48:35

    Azonnal rendelős :)

  • anna.varganekis

    2022-02-16 10:54:24

    köszi a videót, megnéztem! érdekes tényleg látni, hogy a korai koncepciók még szinte egyedibbek voltak, és végül a játék "letisztulása" vezetett gyakorlatilag oda, hogy ennyire svindi-szerű lett

  • wiking

    2022-02-16 09:31:02

    megmondom őszintén nekem nem különösebben szimpatikus a MitJátsszunk? blog, picit "megmondó" és mégis túl nyájas a stílusa... ennek ellenére érdemes megnézni a szerző szemszögéből készült Spicy videót, ez kimondottan tetszett ahogy őszintén beszélt a játék keletkezésének folyamatáról
    A Spicy Story a szerző szemszögéből - YouTube

  • anna.varganekis

    2022-02-11 08:51:08

    annyiért meg főleg bőven megérte :D

  • szentK

    2022-02-11 08:50:31

    mi 1500 Ft-ért vettük anno Auchan-ban (szóval még csak ez sem feltétlen igaz, hogy túl drága, csak ki kell fogni 😉 )

  • anna.varganekis

    2022-02-11 08:48:37

    ez a játék is kapott már hideget-meleget mindenféle fórumon, mo most jutottunk el odáig, hogy kipróbáljuk, és összességében pozitív a véleményünk róla

    egy egyszerű blöffölős játék, amit nem mindenki szeret, de azok közül ez talán még a legszélesebb körnek való, és én a magam részéről alapból viccesnek tartom a blöggölést

    az tény, hogy nem igazán újszerű, pl egy klasszikus pakli kártyával játszható svindlihez képest, de én mondjuk direkt megnéztem hozzá, hogy mit mond a szerző a saját blogján, és nem is próbálta tagadni, hogy más játékokból inspirálódott volna, szóval nekem innentől oké a dolog

    a grafika nekem személy szerint nagyon tetszik, európai szemmel nézve annira különleges és kirívó a többi játékunk közül, mondjuk ez a külcsíny meg is dobja alaposan az árát nem csak egy svindli-kártyához, de hasonló kisdobozos modern kártyajátékokhoz képest is

    mindenesetre nálunk elő fog még kerülni szerintem :)

  • soetigabor

    2022-02-09 10:56:01

    A Spicy-ban nekem a kártyák minősége is sokkal jobbnak tűnik, és dob rajta a csillogó felület. A dizájn pedig, ha megosztó és mellékes is (nekem nagyon tetszik), de legalább van, és látszik, hogy volt vele munka, még a szabályfüzetben is. Egyértelműen ezek dobnak az áron, és azt a plusz 1.000 Ft-ot én szívesen ki is fizetem érte, főleg a Mind-dal szemben. :)

  • Mixike

    2022-02-09 09:35:53

    Úgy játszottunk vele, hogy nem ismertem, és a borítóját se néztem meg. Tematizált rajzok, szórakoztató játékmenet. Az életbe nem gondoltam volna, hogy ez Győri Zoli játék. Ha tud értékelhető társast gyártani nem értem miért ad ki olyan lehúzásokat mint az igen? Igen? és.., és a legújabb Volt egyszer, vagy Egyszer volt. (próbálom kitörölni az emlékét...).

    Ez viszont ajánlós party játék. Két agyégető játék közzé tökéletes, felfrissít, kikapcsol, borzasztó jól szórakoztat. Egyszerű mint a faék és jól áll a játéknak. Ettől függetlenül egy pakli kártya az egész, nem értem miért drágább mint egy The Mind pl. 2.000-3.000 Forintos kategóriába illik.

  • soetigabor

    2022-01-10 18:19:36

    Átadom a párom szüleinek a bókot. 😉

  • kvarclovag

    2022-01-10 17:08:54

    Fiatalokkal játszol 😃 Én sokat svindliztem gyerekkoromban.

  • soetigabor

    2022-01-10 16:01:18

    Több társasággal, kicsikkel, nagyokkal is játszottunk már, eddig mindenkinek nagyon tetszett. Még annak is, aki nem játszott, csak néző volt. A szabály tanítást mindig úgy kezdem, hogy megkérdezem, hogy ismerik-e a svindlit, megkönnyítve a saját dolgomat, de eddig senkinél nem szólaltak meg a harangok (én sem ismertem). Ettől függetlenül is seperc alatt tanítható. A grafika szerintem nagyon jó, a kártyák anyaga szokatlan, és az illatuk nagyon nosztalgikus (aki gyűjtött régen kosaras kártyát, az tudja, miről beszélek 🙂). Raknék rá kártyavédőt is, de ahogy néha elszabadulnak az indulatok, attól nem menti meg a kártyákat az a szerencsétlen kis tasak. 😀 Egyetlen kritikám van, nem teljesen jogosan, mégpedig a holtidő meg tud jelenni, leginkébb 6 főnél, ha valaki nagyon beleéli magát a gyanúsítgatásba, de ez társaság függő. 🙂

  • jacsoibir

    2021-11-02 07:34:40

    Zseniális partyjáték, blöffölős, mi nagyon szeretjük. Sokan azt mondják nem szép, de nekem a külcsíny is bejövős, szerintem határozottan adja a kicsit ázsiai, humoros hatást. Szerintem érdemes kipróbálni mindenkinek, mert egyszerű, mint a bot és közben nagyon szórakoztató.

  • gpeeter

    2021-11-02 07:26:54

    Több különböző társasággal is jól szórakoztunk vele.

  • vacogi

    2021-10-19 05:27:12

    Nálunk családi játékká nőtte ki magát. Kissé ijesztő volt, hogy a gyerekek milyen jól blöffölnek. A 7 éves kislányom is nagyon ügyes benne, csak folyton megakassza a játékot a cáfolásaival. Szórakoztató nézegetni a grafikát, igazán egyedire sikerült. Abbahagyni nagyon nehéz, mert mindig javítani akarják a nyerési esélyeket. Próbáljuk kifürkészni, ki mikor blöfföl. Általában fordítva sül el, mert a kisebbik fiam rá is játszik.

  • cv.a.peter

    2021-10-11 11:10:28

    Társasjáték eseményen hozta az asztalunkhoz a Játékmester és remekül szórakoztunk vele 6-an (Pécsi Társasjátékos Egyesület powa!!) . Következő héten be is szereztük, és jópár fordulót lejátszottunk párommal (félelmetes mennyire jól blöfföl... :D XD). Nehezen tudjuk bevonni a családtagokat játékra, de ezzel sikerült leültetni eddig mindenkit. ("Á én nem vagyok jó a játékokban... Játszunk még egy kört?", "Ma is spicyzunk?" Mindezt egész napos fizikai meló után). Gyerekkoromat idézi az élmény, mikor anyuékkal előkerült a magyar kártya és tanítgattak a játékokra. Egyszerű, de nagyszerű. Módosító lapokkal még nem próbáltuk, de majd azzal is megfűszerezzük. A lapokkal kapcsolatban csak annyi nem tetszik nekünk, hogy ilyen fényes papír, amin az összes újlenyomat látszik, illetve a lapok pár játék után is már láthatóan sérülnek a széleken. Valószínűleg kártyavédő lesz beszerezve hozzá, mert előre láthatóan sok partit fogunk vele még játszani.

  • armin.d.ivan

    2021-06-18 10:35:04

    Pár hete sikerült beszereznem nekem is. Nagyon jó és egyszerű, bár a struktúra egyáltalán nem eredeti, olyan, mintha már játszottunk volna vele régen francia kártyákkal.
    Nekem a lapok anyaga nagy negatívum, indokolatlanul csúszósak :D

  • clodo

    2021-06-10 21:30:44

    Végre nekem is alkalmam nyílt kipróbálni a Spicyt. Első ránézésre nekem nagyon bejött a design, szépek a csillogó lapok, jó a grafika és a fogása is nagyon kellemes. Ketten is vicces, de nagyobb létszámmal egyenesen fergeteges! Nagyokat lehet röhögni közben. Gratulálok Győri Zolinak!

  • godzsakattila

    2021-04-22 15:01:38

    Az előttem szólókkal egyetértve, nem olyan csúnyák ezek a kártyák, sőt szerintem meg van az ázsiai ábrázolásmódokra való hajazás abszolute egy kis nyugati humoros átültetéssel. Szóval "autentikusabb", mintha valami szép, de ázsiát eszünkbe nem juttató grafikaáradatot kapnánk :)

  • mazsenyka

    2021-04-22 12:53:24

    tudom, hogy sokan rondának találják a grafikát, de ez a játék annyira szép nekem! nagyon jó érzés a fényes, arany lapokat fogdozni, a kettyós tigris grafika pedig különösen a szívemhez nőtt :D ahogy erősödnek a fűszerek, úgy torzul el az arcuk, nagyon jópofa 😊

    egyelőre még csak ketten játszottuk, úgy is nagyon vicces volt („te minden blöffölésnél ennyire el fogsz pirulni??” - ennek ellenére millió ponttal szétvertem a kedves partnerem, haha), de várom már, hogy többen is ki tudjuk próbálni.

    külön menőség, hogy magyar fejlesztő vitte nemzetközi piacra. persze lehet azon vitatkozni, mennyire innovatív (a svindli továbbfejlesztett és kicsinosított formája), de igazából felesleges. nekem nem von le az értékéből, nagyon örülök, hogy elkészült ez a játék.

    az extra kártyák bevetésétől pedig ’még spicybb’ lesz az egész 😊 eddigi kedvenc kártyajátékunk.

  • hierroo

    2021-04-01 20:14:33

    Sajnos én még ezt a játékot nem tudtam kipróbálni, de már sokat hallottam róla. Attól függetlenül, hogy a kinézet teljesen másodlagos ebben a játékban, mégis nekem tetszik a külcsíny. Annyira csúnyák ezek a macskafélék, hogy az már szép! :) A mechanika nem új, mert hasonlít a Svindlire, vagy másnéven hazudozós játékra. De ezek a tűzokádó vagy hányós macskák megérik a pénzüket! :)

  • davee.s570b

    2021-04-01 16:57:33

    Egyszerű de nagyszerű blöffölős játék, ha csak az élményt szeretném összehasonlítani akkor nekem egy pörgősebb Nottingham bírája, minden lapban ott a lehetőség a blöffölésre, és a másik lebuktatására, vagy fordítva a pofára esésre :)

    Olyan ismerőseim is megszerették, akik elvből nem szeretnek hazudni, de a játék elő tudta csalni a huncut énjüket.

    Az meg csak hab a tortán, hogy Győri Zoltán személyében magyar ember aki ezt a játékot ebben a formában útnak indította :) Bátran ajánlom bárkinek ezt a játékot.

  • Csiracsirke

    2021-03-28 11:51:13

    Frankó blöffölős kártyajáték a párommal játszottuk ketten de így is jókat nevettünk elég nehéz blöffölni egy olyan embernek akivel együtt élsz már 7 éve így egy idő után már csak az igazat mondtam és az volt benne a vicces hogy azt sem hitte el 😂 sok laphoz juttatva engem amivel sikerült nyernem. A szép aranyszínű doboz szépen megrajzolt kártyákat tartalmaz a kártya védőt indokolt beszerezni mert garantált hogy sokat kerül elő akár családdal akár barátokkal

  • Csiracsirke

    2021-03-21 21:57:06

    Most rendeltem meg a Gamewiz oldaláról szerintem kedden kézhez is kapom 😂

  • nemi92

    2021-03-21 21:38:37

    Ez a játék valami haláli a megnézett videók alapján. Mióta kiszúrtam, hogy ilyen is van, plusz még az is kiderült róla, hogy Zoli játéka akinek nagyra becsülöm a munkáját és követője vagyok, hát mondanom sem kell, hogy nagyon rápörögten erre a játékra! Nagyon sajnálom, hogy csak rendelés útján tudok hozzá jutni, hiszen sem a Müllerben, sem a Régió játékboltban nem leltem rá. Pedig számomra ez egy olyan játék, amit azonnal vennék és ki is próbálnám a barátokkal, családdal. Na de se baj, ha más nem marad, hát megrendelem majd a közeljövőben és várok rá egy keveset! Szerintem aki szereti a kártyajátékokat, illetve blöffölős játékokat és szeret hülyéskedni, az biztosan jól fogja magát érezni! 🙂

  • Crospieler

    2021-03-19 10:04:19

    Zolinak ügyes kis társast sikerült összedobnia, gratulálok neki :)
    Jópofa blöffölős játék, még ha ez nem is a kedvenc műfajom.

    Nekem mondjuk a grafikai stílusa nem jön be, de ez egyéni ízlés kérdése. Gondolom a témaválasztást az is indokolta a kiadó részéről, hogy így könnyebb értékesíteni az ázsiai piacon :D

  • PlayHoo_95

    2021-03-15 12:23:24

    Szilveszterkor próbáltuk ki először egy nagyobb társasággal és azóta is rendszeresen előkerül ha legalább hárman négyen össze tudunk ülni játsszani. Ketten ugyan még nem próbáltuk sosem de háromtól hat főig egyszerűen zseniális. Szerintem a legjobb blöffölős kártya játékok egyike. Gyönyörűek az illusztrációk is, nagyon el lett találva az egész, jó ránézni. Az extra szabályok is szuperek, kicsit feldobják az alapot. Gyors, egyszerű, könnyen tanítható és mégis nagyszerű. A kártyákat érdemes védőzni mert nem túl vastagok, persze csak annak akinek igénye van rá.

    Nekünk nagyon bevált, mindenkinek ajánlom aki szereti az ilyen típusu játékokat, ráadásul magyar tervező munkája! :)

  • veerzoltan80

    2021-03-13 07:01:42

    Én a tatabányaiba járok rendszeresen de még nem találkoztam vele a polcokon.

  • jatke

    2021-03-12 21:56:10

    Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy a Müllerben kapható ez a játék?

  • jevimester

    2021-01-05 12:02:23

    Tyű, mit is mondhatnék. Gyönyörű külcsín (imádom a rajzokat, és az arany színű lapokat), nagyon egyszerű szabály, végtelen móka :D Valóban csípős játék! Több alkalommal is vérre ment nálunk jópár forduló, de nagyon nagy röhögés volt a vége :) A blöffölős játékok kedvelőinek ez kihagyhatatlan darab!

  • szocsadam

    2021-01-04 19:56:43

    Nagyon sokan a svindli nevű kártyajátékhoz hasonlítják, ami a mechanikát illeti. Nem tudok svindlizni. De ez a játék fantasztikus. A blöffölés, a lefülelés, átverés nagyon jó összhangban van. Pókerarc helyett jön a Spicy-fej, hazudik, vagy nem, ha igen, akkor miben? A grafika csodálatos, a kártyák hátlapja, amit többet látsz mint az előlapot, ugyancsak díszes. A doboz csillogó arany színe felkelti az érdeklődést iránta.

    Működik ketten is, hatan is, de négyen az igazi szerintem. Nem húzódik el nagyon, gyorsan lehet követelni a visszavágót. A módosító lapok nagyon jók, oda kell figyelni játék közben, hogy be is tartsd.

    Összeségében: köszönjük Zoli!

  • CsZoli1

    2020-12-15 13:12:08

    Egyszerűen nagyszerű!!! Könnyen tanulható mégis vannak mélységei :D 2 alkalommal játszottuk mind a 2 szer 4 en... mind a két alkalom kb 5 órás volt :D Le a kalappal Győri Zoltánnak!!!

  • erika.kissb

    2020-10-18 22:16:50

    Most próbáltuk ki ezt a játékot. Elképesztő! Csak ajánlani tudom.
    Vannak hasonló játékok, ahol blöffölni kell, de itt kicsit másképp, van benne egy kis csavar, ami érdekesebbé, izgalmasabbá teszi.
    Több korosztály is együtt játszhat és senki sem fog unatkozni! 😊

  • Crusher

    2020-07-10 11:25:39

    Eszméletlen egy játék, ha olyan barátokkal nyomod ahol helye van akár a másik sértegetésének, akkor igazán eltudod magad engedni "Elmondanád, hogy EZ "MI A F**** NEM BORS" és már pattan is fel a csili 2-es lap :D
    Rettenetesen szórakoztató nagyon éles helyzeteket teremt és persze hiába van neked a legtöbb lapod, ha valaki megszerzi a 2. trófeát is, hamar borulhat az erőviszony!

    - Szóakoztató
    - Versegős
    - Iszonyat szép
    - Nehéz jó kártyavédőt találni rá :D

    Csak ajánlani tudom!

  • csongrady.p

    2020-03-06 11:06:52

    "Oké, hogy azt mondtad nem Chilli 10-t raktam, de nem Csilli vagy nem 10?" :D
    Ebben játékban az a zseniális, hogy több dimenziója van a blöffölésnek. Egy játékos simán be tudja zsebelni a pontokat úgy is, hogy bár lebukott, de a kihívó nem találta el hogy a fűszer vagy az erősség nem stimmelt. Főleg, hogy vannak Dzsoli lapok is amik az egyik tulajdonságot teljesen lefedik, a másikat viszont egyáltalán nem. Azaz van 1-10 lap szín nélkül és van minden fűszer, de szám nélkül. Ezzel együtt igazán trükkös ez a játék.

    Érdemes figyelni kinek hány lapja van, mert bizony a +10 pont nagyon sokat számít ha valaki megszerzi a trófeát azzal ha kiürül a keze. Úgy ahogy az utolsó lap bejelentésre is, mert bizony lehet pont ezen múlik a győzelem.
    Főleg, hogy a másdik trófea instant nyerést jelent ... ezzel kapcsolatban néha kétségeim vannak, hogy ez minden esetben jó-e, de mindig arra jutok, hogy lehet az volt a cél, hogy hiába húz el valaki sok ponttal, annak is van esélye aki a végére ügyesen gazdálkodik a lapjaival. Persze ha valakinek ez mégsem tetszik, az házi szabállyal megoldhatja ... pl világ vége kártyáig tart a játék és a pontok döntik el ki nyert. De biztos vagyok benne, hogy több évig tartó fejlesztés és tesztelés alatt kialakult játékszabály az ami a legjobban működik.

    Ami még kiemelendő azok a piros, a játékmódot megfűszerező lapok. Mindegyik egy kicsit változtat a szabályon, csak annyira, hogy kicsit más taktika kelljen a játékhoz. Ezek a lapok garantálják, hogy a játékot biztosan nem fogjátok megunni, hiszen minden alkalommal más-más játékmódban tudtok játszni.

    Nagyon szép és ügyes nyomdai fogás, hogy mindig megcsillan a fény az aranyozott dobozon és játékra hív. :)
    Nemkülönben a kártyákon is vannak fényes motívumok ami különleges illusztrációkkal együtt nagyon egyedivé teszik a játékot.

    Aki szereti Skull-t az imádni fogja ezt a játékot, sőt szerintem be is fogja előzni azt. :)
    Nálunk nagy sikert aratott!

  • laczkodavid

    2020-02-13 07:21:29

    A következőkben egy új játékról, a Spicy nevű kártyajátékról szeretnék pár szót ejteni, igazából azokról tapasztalatokról elöljáróban, amiket az interneten találtam róla, hogy esetleg legyen kis előzetes információáradat, amit el tudtok olvasni róla. Ez a játék komolyan fejlesztői utat tett meg. Nagyon szép az art work (egy dél-koreai grafikus készítette), a játék külsője nagyon el lett találva. A játékmechanikáról még meglehetősen keveset tudnék én is mondani, inkább a megjelenéséről.

    Amit el tudok mondani a játékmechanikáról, hogy egy blöffölős játékról van a szó. A játék lényege az lesz, hogy a lapokon különböző fűszerek vannak (ezeket eltérő színekkel jelezzük), és minden fűszernek van egy erőssége is (ezt pedig egy szám fogja jelezni). A kör elején mindenki titokban letesz egy lapot a kezéből és elmondja a többieknek, hogy milyen fűszer és milyen erős. Természetes blöffölhet is, a többi játékosnak az lesz a feladata, hogy kitalálja, hogy igazat mondott-e. A fűszert és az erősséget is meg kell neveznie, de a gyanúsításkor elég, ha csak a fűszerre, vagy csak az erősségre mondjuk, hogy nem mondott igazat, viszont, ha például az erősséggel gyanúsítottuk meg, és valójában ő csak a fűszerről blöffölt, az erősségről nem akkor is vesztettünk. És a játékos, aki blöffölni tudott, megnyeri a kártyákat.

    Már a borító is kifejezetten szép, és figyelemfelhívó. Szép az az arany szín, valóban megakad rajta az ember szeme, ha egy boltban vagy valahol találkozik vele. A doboz hátulján elég sok információt találhatunk a szabályokról is. A dobozban található egy magyar nyelvű szabálykönyv. Alapvetően nem tűnnek bonyolultnak a szabályok, könnyen áttekinthető játéknak tűnik. 2 csomag kártya található még benne emellett. Minden szín egy történetet ír le, ha az adott színű lapokat sorban tesszük egymás után. Egyébként 3 nagymacskáról szólnak ezek a történetek, akik az erős fűszereket kipróbálták.

    Nagyon szép a játék, és nagyon érdekesnek ígérkezik. Azoknak, akik szeretik a blöffölős játékokat, vagy esetleg a kultúra érdekli őket, azoknak ez biztos, hogy kihagyhatatlan játék lesz. Én 100%, hogy elő fogom rendelni, és bízok benne, hogy sokaknak tetszeni fog még. 😊

A Spicy társasjáték és kiegészítői (1)

  • Sweet & Spicy társasjáték

    A magyar sikerjáték megújult családi változata! Blöffölj okosan – és csípd fülön a többieket! A Sweet & Spicy egy gyors, egyszerű szabályú, izgalommal fűszerezet partijáték. A játékosok egymás után játszanak ki kártyákat, képpel lefelé. Mindig megfelelő színűt és erősebbet kell, mint az előző kártya, és be is kell mondaniuk azt... és ha nincs ilyen a...

    • Játékidő: 15 perc
    • Min. játékidő: 15 perc
    • Max. játékidő: 15 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 8+ éves
    • Komplexitás: 1/5

    Sweet & Spicy társasjáték 3800 Ft-tól! - 1 felhasználó és 41 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  15 - 20 perc
  • Játékosok:  2 - 6
  • Ajánlott életkor:  10+
  • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
  • Tervező:  Győri Zoltán Gábor
  • Illusztrátor:  Jimin Kim
  • Kiadók:  999 Games, Portal Games, Gém Klub Kft., IELLO, Swan Panasia Co., Ltd., ADC Blackfire Entertainment, UBO CnC, Ludicus, Fractal Juegos (Fractal Games), Kenbill, MEBO Games, HeidelBÄR Games, Studio Supernova, Serotonin Games, Play Plus, Heidelbear Korea, MIPL
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, finn, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, norvég, lengyel, portugál, román, spanyol, svéd, szerb, vietnámi

Alternatív nevei


Kiadások

  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 10.1 cm x 14.4 cm x 3.3 cm
  • Czech edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: cseh
  • Dutch edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
  • English edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
  • German edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: német
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
  • MEBO Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
  • French edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: francia
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: olasz
  • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: japán
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: Korean
  • Nordic edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: dán
  • Romanian edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: román
  • Serbian edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: szerb
  • Vietnamese edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: vietnámi
    • Méretek: 12 cm x 19.5 cm x 3.8 cm
  • Fractal Juegos Spanish edition
    • Kiadás éve: 2024
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 11 cm x 15 cm x 3 cm
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2024
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 9.5 cm x 12.1 cm x 3.3 cm
    • Súly: 0.2 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Spicy társasjátékhoz