SCOUT
SCOUT
SCOUT
SCOUT
Videó beküldése

SCOUT társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A SCOUT egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 perc. A játékot 2022-ben jelölték a Spiel des Jahres díjára Az Év Játéka kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 9 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés, a score-and-reset game és a...

A SCOUT egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 perc. A játékot 2022-ben jelölték a Spiel des Jahres díjára Az Év Játéka kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 9 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés, a score-and-reset game és a ladder climbing mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Poach your opponents' artists and outdo each other's circus shows.
SCOUT is a ladder-climbing game in which cards have two potential values, players may not rearrange their hand of cards, and players may pass their turn to take a card from the current high set of cards into their hand.

More specifically, cards are dual-indexed, with different values on each half of the card, with the 45 cards having all possible combinations of the numbers 1-10. During set-up, whoever is shuffling the cards should randomize both the order of the cards in the deck and their orientation. Once each player has been dealt their entire hand of cards, they pick up that hand without rearranging any of the cards; if they wish, they can rotate their entire hand of cards in order to use the values on the other end of each card, but again they cannot rearrange the order of cards in their hand.

On a turn, a player takes one of two actions:
Play: A player chooses one or more adjacent cards in their hand that have all the same value or that have values in consecutive order (whether ascending or descending), then they play this set of cards to the table. They can do this only if the table is empty (as on the first turn) or the set they're playing is ranked higher than the set currently on the table; a set is higher if it has more cards or has cards of the same value instead of consecutive cards or has a set of the same quantity and type but with higher values. In this latter case when a player overplays another set, the player captures the cards in this previous set and places them face down in front of themselves.

Scout: A player takes a card from either end of the set currently on the table and places it anywhere they wish in their hand in either orientation. Whoever played this previous set receives a 1 VP token as a reward for playing a set that wasn't beaten.

Once per round, a player can scout, then immediately play.

When a player has emptied their hand of cards or all but one player have scouted instead of playing, the round ends. Players receive 1 VP for each face-down card, then subtract one point for each card in their hand (except if they were the player scouted repeatedly to end the game). Play as many rounds as the number of players, then whoever has the most points wins.

Forrás: Szellemlovas
Egy felhasználó és 7 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 5 500 Ft-tól
 • 8 ajánlat

Kategória: Kártyajáték
Mechanizmus: Pakli tervezés, Score-and-Reset Game, Ladder Climbing

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

SCOUT társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

SCOUTNagypolli, Budapesten megbeszélt helyen

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapesten megbeszélt helyen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Teljesen új, bontatlan, fóliás. Kérés esetén magyar nyelvű játékszabályt tudok hozzá adni!

7 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

SCOUT társasjáték videók (8)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • laptopzsol

  2024-01-18 07:39:51

  Mi már játszottuk 5 en, és ketten is. A játék így is úgyis jó. Persze jobb volt öten, de teljesen vállalható volt két fővel is. Eleve zseniális, ahogy ki van találva. Láttam, hogy valamelyik nagy, hozni fogja magyarul, gondolom nem véletlen. Mondjuk sok munkájuk nem lesz vele, egy oldalas szabályt kell lefordítani, amit már rajongók meg tettek.

 • mr.zehy

  2024-01-17 20:58:10

  3-an már teljesen jó. Ketten is lehet, nincs vele gond, de azért vannak sokkal jobb kétfős játékok.

 • hadhaz.sandor

  2024-01-17 20:45:53

  UNOt? Biztos. 3 fővel már biztosan jó a Scout, próbáltam.

 • plaszlo80

  2024-01-17 20:40:01

  Biztos kidobjam az UNO-t? Azt 2-3-an is jól lehet játszani, erről meg azt olvasom n hogy (4-)5 fővel igazán jó.

 • kvarclovag

  2023-06-09 13:33:46

  Ok. Zárjuk le. Nem értünk egyet. Pedig szívesen megvitattam volna. Főleg, hogy az "eszméletlen szerencsefüggő"-ről még nem is beszéltünk 😃

 • hadhaz.sandor

  2023-06-09 12:38:53

  Hát akkor itt nem értünk egyet, mert szerintem nem ezt jelenti a szerencsefüggő. De szerintem ne menjünk itt bele mélyebb filozófiai és matematikai vitákba, gondolom már sokan megtették.

 • kvarclovag

  2023-06-09 12:23:25

  Én azt nevezem szerencsefüggőnek, ahol a játékos tapasztalata, tudása nem nagyon számít. Hogy ki nyer, azt a szerencse dönti el. Pl. a sima dobok-lépek játékoknál. De az ütés-vivős játékoknál ez nincs így. Még egy partiban is, ugyanazzal a lappal egy jó játékos jobb eredményt ér el, de több partiban aztán végképp nagy fölénnyel veri a rutintalan játékost. Az viszont tény, hogy van a szerencsének szerepe. De nem az lesz a döntő.

  A Scoutról csak olvastam, érdekes játéknak tűnik. A Jekyll vs Hyde is nagyon érdekesen variálja az ütés-vivéses alapot, ha érdekelnek az új megoldások.

  A bridzsről csak jókat szabad írni. Csodálatos játék. Csak sokat kell tanulni ahhoz, hogy elfogadható szinten tudjon játszani valaki. A családi változatában van szerencse. A versenybridzsben nincs, ott úgy zárják ki, hogy ugyanazokat a leosztásokat játszák a csapatok/párok.

 • hadhaz.sandor

  2023-06-09 11:59:36

  "ha több partit játszol"

  Minden szerencse kiegyenlítődik, ha több partit játszol. Ettől még ki lehet mondani, hogy szerencsefüggő. A Scout is az. Amitől viszont talán más, hogy nem a lapszámolgatás, a valószínűségek számolgatása és az optimalizálás a feladat a játékban, hanem a kötött kártyasorrend okos manipulációja. De tény, hogy nem játszottam minden trick taking játékkal, legközelebb talán a bridzsről írok hasonlóan jó véleményt.

 • kvarclovag

  2023-06-09 00:30:27

  "Az ütős vivős játékokról nincsenek jó emlékeim: eszméletlen szerencsefüggőek és nincsenek igazán döntések bennük."

  Nem tudom melyik ütés-vivős játékokról van ilyen emléked, de sok van, amire ez egyáltalán nem igaz. Mondjuk a versenybridzsben pontosan nulla a szerencse szerepe. De a snapszliban már egy rádliban is elég jól kiegyenlítődik. Ahogy az ultiban, a kingben, a rikikiben és a fekete macskában is, ha több partit játszol. Márpedig kártyázni úgy szokás. Ami pedig a döntéseket illeti, az is van rendesen, bár tény, hogy sokszor nem más, mint a legvalószínűbb leosztási esetben az optimális lejátszás megtalálása. Ami egy számítógépnek nem is lenne olyan nehéz, de az asztal mellett emberi fejjel, pár másodperc alatt azért nem könnyű.

 • hadhaz.sandor

  2023-06-08 23:46:12

  Az ütős vivős játékokról nincsenek jó emlékeim: eszméletlen szerencsefüggőek és nincsenek igazán döntések bennük. Lehet ezen csavarni? Hát a Scoutnak sikerült. Már a forgatható lapok is érdekesek, de az hogy a lapfelvétellel egyszerre tudod manipulálni a kezedet és csökkenteni a lent lévő adu értékét... zseniális.

  A cirkuszi témát felejtsük el, ez egy témátlan darab, de jól is áll neki. Mindenki dobja ki az Unot, a Makaót, a Zsírt és a Römit. A Scout hozza ugyanezt az egyszerűséget, csak még jó is. Az egyszerű szabályok ellenére több játék kell hogy kiismerjük a mélységeit.

 • attila.benyei

  2023-02-27 15:59:22

  Ez egy gyors, egyszerű ütős - vivős kártyajáték cirkuszi témára ráhúzva. Bár ha valaki erre nem hívja fel a figyelmemet, észre sem veszem.
  A játék érdekessége, hogy a kártyákon alul és felül különböző számok vannak, és a játék elején el kell döntenünk hogyan tartjuk a kártyáinkat, lefelé vagy felfelé oldalával. Ezen már nem változtathatunk utána, és a kartyák sorrendjét sem variálhatjuk.
  A játék célja, hogy minél hamarabb kijátsszuk őket. A magasabb szám üti az alacsonyabbat, ezután erősségben jön a sor (pl. 5,6), utána a pár (5,5), ami üthet egy nagyobb pár (10,10) vagy egy hosszabb sor (1,2,3). Ha nem tudunk ütni, fel kell vennünk a kártyá(ka)t, és berakosgatni a kezünkbe, viszont most már bárhova. Ha kijátsszuk a forduló során a scout jelölőnket, egy ilyen felvétel után kapásból kijátszhatunk lapokat. Pl. nem tudjuk megütni a 8,8-at, mert van 6,7 meg 9,10 a kezünkben, de nincs 99, vagy 10,10. Felvesszük a 2 darab 8ast, kijátsszuk a scout jelzőt, és mehet az asztalra a 6,7,8,9,10, s üsse meg azt valaki, ha tudja.
  Ha az UNO után valami újszerű ütős-vivős élményre vágysz, ajánlom a scout-ot. 2 fővel annyira nem élveztük, de úgyis működik, 3-4-5 fővel viszont nagyon hangulatos.

 • mr.zehy

  2023-02-15 19:01:00

  Nagyon ötletes ütés-vivős játék, rengeteg izgalom és fantázia szorult ebbe a pár lapba. Az elején nem is értettem mi lesz ebben a jó, aztán játék közben jönnek a finomságok… ajánlott darab a gyűjteménybe.

 • Laxativus

  2022-11-15 10:27:04

  Egyszerűnek egyszerű, de azért agyalós. Érdemes legalább néhány körre előre gondolkodni, hogy igazán tudj kombinálni. Mi hárman próbáltuk, de még ez is kevésnek tűnt. Túl gyakran ért véget kör körbepasszolással. Hogy igazán tudj kombókat gyártani, ahhoz szerintem kell a négy, de leginkább öt játékos. Viszont valóban gyorsak a körök és a kb. három rövid szabályt sem tart sokáig megtanulni.

  Bár jó minőségű, kicsit drágának tűnik ahhoz képest, hogy csak egy pakli kártya a játék. De relatíve nyelvfüggetlen: a kártyákon csak számok vannak, egyedül a szabály van idegen nyelven, de könnyen találni fordítást hozzá.

 • hmarko89

  2022-11-15 09:02:45

  A hónap elején jártunk Berlinben, és mint minden ilyen túrtán, most is vettünk 1-2 nyelvfüggetlen játékot kint. Az egyik épp a Scout volt (bár kint drágábban jutottunk hozzá, mint itthon kapni 😅). Szerintem abszolút nem két főre van optimalizálva (két főre ugye külön szabály van), mégis tök jókat játszunk vele párban. Igazi pörgős játék. Aki szereti az egyszerűbb, de kombinálós kártyajátékokat, annak szerintem tetszeni fog.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  15 perc
 • Játékosok:  2 - 5
 • Ajánlott életkor:  9+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Kei Kajino
 • Illusztrátor:  Jun Sasaki, Rie Komatsuzaki, Shohei Asaoka
 • Kiadók:  Lautapelit.fi, Galápagos Jogos, Oink Games, One More Game!, PixieGames, Popcorn Games, 4 Kavky
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, angol, finn, francia, német, japán, Korean, norvég, portugál, spanyol, svéd

Alternatív nevei


Kiadások

 • English/Japanese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
 • English/Japanese first edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 9.9 cm x 12.7 cm x 2.3 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • English/German/French/Spanish edition 2021 with SdJ
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 6.5 cm x 11 cm x 4 cm
 • Multilingual edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 6.5 cm x 11 cm x 3.5 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Oink Games Japanese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 6.2 cm x 10.9 cm x 3.4 cm
 • Czech/English/French/German edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 6.6 cm x 11.1 cm x 3.7 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • English/French/German edition 2022
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 6.5 cm x 11.2 cm x 3.8 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 6.5 cm x 11.1 cm x 3.7 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • German/English first edition with SdJ
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 6.5 cm x 11 cm x 3.5 cm
 • German/English second edition with SdJ
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 6.5 cm x 10.8 cm x 3.8 cm
  • Súly: 0.1 kg
 • Japanese/English edition with SdJ
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: Korean
 • Multilingual edition 2022 with SdJ
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 6.5 cm x 11.1 cm x 3.7 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: kínai
 • Nordic edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: dán
 • Oink Games English/Japanese edition with SdJ
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 9.9 cm x 12.7 cm x 2.3 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • English tuckbox edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 11.4 cm x 12.2 cm x 1.5 cm
  • Súly: 0.1 kg
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 16.8 cm x 29.5 cm x 9.4 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) SCOUT társasjátékhoz