Kép forrása: pcguru.hu

Scout! – Ez kész cirkusz! [Társalgó]

Többször is szóba került már, hogy a komolyabb játékok mellett a könnyed fillereket is kifejezetten szeretjük, és a Scout! ilyen, méghozzá elég okos.

Utoljára talán pont a Bal jobb dilemma esetében került elő, milyen jó móka két komolyabb, összetettebb társas közé valami könnyed kis marhaságot, gyorsan lejátszható játékot betolni, amivel ellazulnak a felek a következő stratégiai kihívást megelőzően. Nos, legutóbb a Double Donkey volt az a tipikus, laza kártyázás, amivel többször is nagyon jól szórakoztunk, és esélyes, hogy ezt követi mostantól a Scout!, ami ahhoz hasonlóan csavar egy kicsit a szokásokon, méghozzá már rögtön az indításnál, utána pedig ez a csavar végig is kíséri a teljes játékot.

A történet szerint egyébként hirtelen egy cirkusz élén találjuk magunkat, annak vezetőjeként, a dolgunk pedig az, hogy összerántsuk a bandát, avagy az előadókat irányítva, egyedi képességeiket kihasználva levezényeljük a nagy show-t, amivel megelőzzük és legyőzzük riválisainkat. Nos, ez a történet a látványban és az elemek terén nem nagyon köszön vissza, avagy a téma a játékon alig érződik, helyette kapunk egy adag (45) színes kártyát, különböző értékekkel az alsó és felső részükön, valamint egy halom tokent. A főszerep azonban a kártyalapoké, méghozzá mindjárt mesélem, miképpen… Hölgyeim és Uraim, készüljenek fel az est fénypontjára és produkciójára! 

Első körben a játékosszámnak megfelelően az adott értékű lapokat eltávolítjuk a felhozatalból, majd szintén ennek megfelelően osztunk ki egy bizonyos mennyiségű kártyát mindenkinek. Amikor azonban valaki megkapja a saját lapjait, nem indul el a szokásos forgatás és helyezgetés, mivel az első feladat egyértelmű: a sorrenden nem változtatva el kell dönteni, hogy a felső vagy az alsó számsor szerint használjuk kártyáinkat, így csak és kizárólag a forduló elején fordíthatjuk meg lapjainkat, azok sorrendjén nem változtatva. Sőt, utóbbit a játék alatt sem piszkálhatjuk, variálhatjuk, csak és kizárólag egy módon, amire hamarosan fény derül, csak addig még nézzék meg Freddyt, a közkedvelt bohócot, aki még elkeseredett zokogásával és masszív depressziójával is vidámmá teszi a körülötte élőket. 

Szóval kiosztottuk a lapokat, mindenki kapott egy Scout & Show tokent, és már kezdődhet is a cirkuszi előadás. Játék közben alapvetően két dolgot tehetünk: a show az egyik, aminek során az aktív játékos kártyát játszik ki. Ez lehet egy vagy több is, ha pedig többről van szó, akkor vagy egy sort, vagy azonos lapokat tehet csak ki a játéktér közepére, méghozzá olyanokat, amik egymás mellett vannak. Ezért fontos, hogy ne változtassunk a sorrenden. A sor lehet emelkedő vagy csökkenő, az nem számít, de egymást követő számokra van szükség, vagy akárhány, egyező értékű lapra. Egyedülálló lapot egyetlen esetben érdemes kijátszani: ha azzal egymás mellé kerülnek összekapcsolható kártyák, hiszen az a célunk, hogy minél értékesebbek legyenek a bedobott kártyák. Akarom mondani, nagyra értékelt mutatványosaink, akik elképesztően akrobatikus és lélegzetelállító mozgással, életüket egy kicsit sem féltve lengedezik be a sátor legmagasabb pontját, vagy ugratnak át halált megvető bátorsággal a tűzkarikán.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Scout! a Gamewiztől - Ez kész cirkusz!

Többször is szóba került már, hogy a komolyabb játékok mellett a könnyed fillereket is kifejezetten szeretjük, és a Scout! ilyen, méghozzá elég okos. Utoljára talán pont a Bal jobb dilemma esetében került elő, milyen jó móka két komolyabb, összetettebb társas közé valami könnyed kis marhaságot, gyorsan lejátszható játékot betolni, amivel ellazulnak a felek a következő stratégiai kihívást megelőzően.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

19Jún

Összeeresztették az autóskártyát és a kockapókert, és megcsinálták vele az Év Játékát [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.19. 17:46:00

2023-ban a Szupercsapat! (Challengers!) című játék nyerte meg az Év Haladó Társasjátéka (Kennerspiel des Jahres) díjat, de ettől nem kell megijedni, ezzel a játékkal akár már alsós gyerekekkel együtt is játszhatunk, valójában annyira egyszerű...

05Jún

Ha kis dobozos társasjátékot vennél, ezekkel nem lőhetsz most mellé [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.05. 19:43:00

18+-os partijáték, kétfős területfoglalás, vikingek harca - nem kell tízezreket költeni szuper élményekért.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • SCOUT